Dagordning : Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning : Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala"

Transkript

1 Dagordning : Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Plats: Flogstavägen 83C, Uppsala Mötesansvarig: Louise Lundmark Medverkande: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson 1. Mötet öppnas Louise förklarar mötet öppnat 2. Godkännande av kallelseförfarandet att godkänna kallelseförfarandet 3. Godkännande av föredragningslista att godkänna föredragningslistan med ändringen att telefonmötet med Kim flyttas upp till punkt 6, och nästkommande punkter därmed flyttas ner ett steg. 4. Val av mötesordförande, mötesseeterare och justerare 4.1 Val av mötesordförande att välja Louise till mötesordförande 4.2 Val av mötesseeterare att välja Rosanna till mötesseeterare 4.3 Val av två justerare att välja Frida och Fredrica till justerare

2 5. Föregående mötesprotokoll att bordlägga genomgång av föregående mötesprotokoll till nästa möte 6. Telefonmöte med Kim Hof (Frukostklubb) Louise ringer upp Kim och vi har henne på högtalare på telefonen. Louise går igenom för Kim hur arbetet har gått hittills med frukostklubben. Kim frågar lite om hur stor frivilligbas vi behöver och hur många dagar vi hade tänkt hålla verksamheten. Vi har fått 6 intresseanmälningar för att bli frivilliga i verksamheten, 1 intresserad av att bli verksamhetsledare. Vi planerar att hålla verksamheten 1 gång i veckan till en början. Kim blir glad av att höra att vi fått en så bra respons från skolan och tycker att vi är på rätt väg. Fredrica berättar för Kim om vår nystartade marknadsföringsgrupp och att vi hade tänkt ha frukostklubben som ett första projekt för den nystartade gruppen. Kim kan sammanställa ett materialkit med affisch, annonstext och broschyr. Materialkitet kan gruppen ha som utgångspunkt, tillsammans med en pitch om frukostklubben som de kan arbeta utifrån. Angående verksamhetplan så säger Kim att det kan vara bra att vi har med verksamhetsledare från start som då får vara med och siva en verksamhetsplan, men hon ser inget hinder för att vi inte skulle kunna påbörja en verksamhetsplan innan det. Louise säger att vi ska börja siva på en verksamhetsplan om vi inte fått napp om VL- uppdraget inom 2 veckor. I Malmö måste livsmedelstillstånd sökas 2 veckor innan, kan vara annorlunda i Uppsala. Kim kan skicka över kommunikationsplan, handlingsplan och verksamhetsplan för frukostklubben i Stockholm som vi kan använda oss av som stöd. Söka verksamhetsledare med slutdatum om 2 veckor verkar rimligt. 7.Föregående aktiviteter 7.1 Kampanjvecka Fredrica går igenom kampanjveckan. Den har gått bra. Det funkade bättre den här gången med att aktiva var på plats och värvade, och inte bara styrelsen. Sara tänker att det kan vara bra att ha folk från flera verksamheter på plats som kan informera om sin verksamhet. Ett alternativ är att de på plats är insatta i hur alla verksamheter ser ut. Facebook under veckan fungerade jättebra, och vi ökade med ca 9-10 följare på instagram. Kampanjen med att varje verksamhet fick posta på instagram kändes bra, och med tanke på hur kort planering vi hade så gick det väldigt bra. Kanske nästa gång kan tänka på att planera lite längre i förväg. Vi tycker att vi lyckades följa ett koncept under hela veckan. Det var svårt att hitta intresserade på ekonomikum, kanske att vi kan stå på kontaktdagarna nästa gång. Tidigare har vi inte fått stå på Ångströms då vi inte är kopplade till någon studentförening. Vi ska kontakta Ångströms igen för att se om vi kan stå på kontaktdagarna.

3 7.2 Informationsmöte och fika 6/9 Infomötet gick bra, men det blev lite svårt med logistiken när det kom så många. Det blev även lite förvirrat efter mötet då alla fick prata med respektive verksamhet. Kanske kan ha en pin nästa gång eller något som visar vem som är vem. Det var ca 70 personer som kom vilket är jättekul. Många ville bli medlemmar. Vi diskuterar ing möjligheten att hålla möten i en annan lokal om vi blir så pass många, tex. på nation eller liknande. Mer strukturerat nästa gång, mer tydligt med infobord. 7.3 Möte med rektor Gottsunda Vi gick igenom det under samtalet med Kim. 7.4 Möte med Rotary Rotary har gett oss pengar tidigare, men var nu intresserade av att bidra på annat sätt tex. hjälpa med att förverkliga drömmar, bidra med skjuts, få träffa en brandman mm. Vi ska siva ihop en lista med saker som vi skulle vilja göra, Vi tänker oss att kontakta storträffen om detta. Sara kontaktar fadderdelen och Kornelia storträffen om detta för att se vad de skulle vara intresserade av att göra för aktiviteter. Om Rotary har kontakt med någon förening kanske RKUF sport och fritid kan vara inkluderat. Louise siver till RKUF sport och fritid. 7.5 Möte med Centrum för ideellt arbete Louise och Fredrica kunde inte på mötet, men Fredrica ska boka ett enskilt möte med ansvarig där. Det är ett samarbete mellan UU, stadsmissionen och centrum för ideellt arbete och det vore bra om vi kunde vara delaktiga i detta. 8. Ekonomi, ta del av verksamheternas inkomster. Verksamhet Verksamhetens egenbudgeterade kostnader Intäkter (Bidrag) Kostnader Resultat Reserverade medel för 2015 Jourhavande Kompis , ,

4 Rättvis Handel , , VE Fadderdelen , , VE Storträffen , , Läxhjälp Aktivitetshuset , , Läxhjälp Boende , , Inget nytt är bokfört så alla siffror ser likadana ut som vid förra mötet.

5 9. Kommande aktiviteter 9.1 Engagemangsmässan och Uppsala Fredspris 24/10 Kornelia är osäker på vem hon ska nominera, en enskild person eller en hel grupp. Det ska vara två olika nomineringar inom två olika kategorier. För att vi ska få vara med på mässan måste vi nominera. Förslag är Malin på storträffen. Alla ska kolla en extra gång om vi kommer på någon verksamhet eller enskild person som vi tycker har utmärkt sig. Kategorierna är Fred och säkerhet samt Mänskliga rättigheter. Sista datum för detta är på söndag 20/9. Kornelia kommer siva själva nomineringarna. 9.2 Planeringsmöte med MR- Nätverk inför Internationella kvinnodagen 28/9 Johanna håller i kontakten och temat är integration. 9.3 Schysst jul Kornelia ska träffa Erika imorgon (16/9) och ska uppdatera oss efter det. Vi kommer sedan behöva hitta en strategi för hur vi ska reytera folk. 9.4 Utbildning Normitik Rosanna berättar om den tänkta utbildningen. Vi kommer fram till att utbildningen ska riktas till aktiva i RKUF och inte utåt. Utbildningen inriktas på ett medvetandegörande av normer, privilegier och makt samt en utvärdering av vår egen förening vad gäller inkludering och mångfald. Syftet med utbildningen är att våra aktiva ska bli mer medvetna ing dessa ämnen och kunna ta med sig detta när de är ute i verksamheterna. Rosanna kommer sätta ihop en utbildning med olika övningar, utifrån RFSL s metodmaterial Bryt! och därefter testa utbildningen på styrelsen för utvärdering innan den hålls. Utbildningen kommer preliminärt hållas 18/ Samverkansråd Uppsala Kommun 29/9 Vi har blivit inbjudna att medverka på ett samordningsmöte med SRK som är till för alla SRK- etsar i Uppsala län. Louise tror att hon kan gå på mötet. 9.6 SRK:s styrelsemöte 13/10 De flesta i styrelsen har möjlighet att medverka på mötet. 9.7 Möte med MR- Nätverk inför World Aids Day 7/10 Planeringsmöte inför World Aids Day. Kornelia, Rosanna och Johanna kan gå på mötet. Rosanna sköter kontakten. 9.8 Idéutbildning Kommer hållas den 4/10 kl 18. Behövs det två tillfällen har vi även bokat träffpunkten för den 26/10. Kornelia föreslår att vi ska tydliggöra i eventbesivningen på facebook att det kommer ett till tillfälle då en kan gå utbildningen. Kornelia, Louise, Johanna och Sara kommer kunna hjälpa till och laga mat.

6 9.9 Fondsökarkväll 23/9 Då går vi igenom hur en gör en budget, verksamhetsplan och hur en söker pengar till verksamheterna. Alla ska påminna sina verksamheter om att anmäla sig. 10. Namnbyte RKUF Sport och PR- grupp att vi kan byta namn på RKUF sport till RKUF sport och fritif. att vi kan byta namn på PR- gruppen till marknadsföringsgruppen. 11. Utökning av Storträffen Kornelia har träffat Malin som tidigare varit VL, tillsammans med de nya VL s (Tilda och David) och Hannah och Lisa. På mötet diskuterades det om att utöka verksamheten. Utbildning om 2 veckor om RKUF och storträffen för nya aktiva. Ska hållas ett möte med aktiva och brainstorma om aktiviteter för terminen. Just nu flera aktiva än ungdomar, och funderar på att rikta in sig mer på boenden för att hitta fler ungdomar som vill medverka. Kornelia föreslår att fadderdelen ska kunna uppmuntra ungdomar till att gå på storträffen, samt att storträffen ska kontakta ungdomar och fråga om de vill vara med. Det kommer gå lite långsamt och ta lite tid att starta igång verksamheten, men det känns viktigt att verksamheten blir riktigt stabil. Gottsundaskolan har erbjudit sig att hålla i en dansworkshop gratis för ungdomarna, Kornelia ska kontakta storträffen om detta. (Justerare, stämmer detta?) 12. Verksamheter 12.1 Jourhavande kompis De har tagit in nya frivilliga och har nu fullt. De är totalt personer och kan då bemanna chatten alla dagar. De är intresserade av att få hjälp från den nya marknadsföringsgruppen för att kunna marknadsföra chatten till de som söker sig till den. Detta kan vara ett projekt för marknadsföringsgruppen i framtiden. De har fått 3 datorer donerade men utan operativsystem. De kommer därför köpa 3 st nya operativsystem Vänner emellan Fadderdelen De behöver ny VL och ska värva det internt. Fadderutbildning 27/9. De har 20 intresserade men 15 platser så de kommer ha ett först till kvarn- system för att bli fadder Vänner Emellan Storträffen vi har diskuterat detta som egen punkt 12.4 Rättvis handel De intresserade kan engagera sig i särskilda projekt, tex. schysst jul.

7 12.5 Läxhjälpen Aktivitetshuset Tid, tors analfabetgrupp på aktivitetshuset och de kommer diskutera hur de ska lösa detta på månadsmötet. Många intresserade men finns samtidigt ett stort behov Läxhjälpen Boende Det går svinbra. Utökat från 5 till 8 boenden. Uppstartsmöte på torsdag med 29 intresserade. Johanna och Amanda kommer hålla i utbildning, de som inte kan gå får gå på aktivitetshusets utbildning Marknadsföringsgruppen Fredrica har haft möte med den nya gruppen. Konsultgrupp för styrelsen. Fredrica blir länk till styrelsen. Det blir en grupp som jobbar i projekt där alla delar ansvaret som VL. Frukostklubben blir första projektet samtidigt som hemsidan ska uppdateras. Fredrica mailar till alla verksamheter och ber om korta besivningar av verksamheterna. Vi måste hitta en bra form, ett bra system för hur gruppen ska arbeta och hur informationsflödet ska gå mellan gruppen och styrelsen. Just nu består gruppen av 3 personer, men 2 ytterligare har visat intresse för formgivning. Dessa två kan vi använda för specifika projekt tex. skapa en ny logotyp för våra broschyrer. Louise kan följa med på nästa möte, då hon har erfarenhet av att sitta i en PR- grupp och kan komma med många bra tips för hur vi kan utforma gruppen. Vi behöver sätta ihop en halvårsplan med vad vi vill att gruppen ska ägna sig åt under terminen. Ett framtida uppdrag för verksamheten är en Facebook- kampanj i samarbete med valberedningen RKUF Sport och Fritid Två verksamhetsledare. Uppstartsmöte för intresserade som Sara ska medverka på. 20 har anmält intresse och de kommer ta in så många som vill, men kan finnas en fördel med att inte vara för många såhär i början. Har träffat Uppsala dans och teater. Förslag om att vissa delar av fadderutbildningen kan hållas tillsammas med fadderdelen, vissa specifika delar kan hållas på egen hand. Louise kan hjälpa till med utbildning som verksamheten behöver göra på egen hand. Skellefteå som vi pratat om tidigare har varit intresserade av samarbete med RKUF sport, men har nu istället startat inskolningsverksamheter till föreningslivet i Skellefteå. I ett senare skede kanske startar upp en lokalförening, och då skulle det kanske kunna vara aktuellt med samarbete med oss. Fredrica känner en aktiv inom scouterna och de skulle kanske vara intresserade av ett längre samarbete mellan scouterna och RKUF sport och fritid. Fredrica förmedlar kontakt till Sara om detta. Louise berättar om ett fotbollslag som skulle kunna vara intressant för verksamheten. hon ska kolla upp det närmare.

8 12.9 Frukostklubben Vi har pratat igenom det mesta, och marknadsföring är det som är mest aktuellt i nuläget. Vi kommer jobba på att hitta en VL innan vi kontaktar ev. sponsorer. 13. Övriga frågor 14.1 Gå igenom kalender och fastställa datum Louise skapar ett google- dokument med kalender där kommande aktiviteter står med. vi tänker att vi har en intern och en extern vi kan ha på hemsidan. Vi går igenom datum för kommande aktiviteter. På flykt- spel någon gång v.43 Medlemsträff i december med quiz eller annan aktivitet. Vi inser att vi har mycket att göra den här terminen och ska fundera på om vi hinner med en föreläsningsserie eller inte. Kanske att vi istället har en utåtriktad workshop eller liknande i december Informationsfolder om ensamkommande Sara har inte hunnit göra något sen senast. Detta läggs i vila just nu men kommer tas upp igen då det finns tid Konferens om integration och barn och unga Förfrågan om vi vill ha informations- /bokbord på denna konferens, konferensen hålls den 6/10. Vi beslutar om att vi inte har möjlighet att stå med, och att vi hellre vill fokusera på att nå ut till gymnasieungdomar Uppdatering av hemsidan punkten diskuterades under marknadsföringsgruppen 15. Nästa möte 15.1 Datum att hålla nästa möte 1/10 kl Mötesansvarig att Kornelia är mötesansvarig för nästa möte. 16. Mötet avslutas Louise förklarar mötet avslutat

9 Louise Lundmark, Mötesordförande Rosanna Norman, Mötesseeterare Fredrica Werner, Justerare Frida Torstensson, Justerare

Närvarande: Louise Lundmark, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Kornelia Johansson och Johanna Mäkinen

Närvarande: Louise Lundmark, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Kornelia Johansson och Johanna Mäkinen Protokoll 150830: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Kornelia Johansson, Rosanna Norman och Johanna Mäkinen Närvarande: Louise Lundmark, Fredrica

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Protokoll, Styrelsemöte 20160126: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande:

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Protokoll 160107: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Protokoll 150604: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Plats: Anne-Frank, Trädgårdsgatan

Läs mer

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson, Joakim Skoog Närvarande:

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Dagordning 160210: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Frida

Läs mer

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare Protokoll 160915: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Johanna Löfgren, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Kornelia Johansson,

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Dagordning 160420: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Plats: Hos Johanna H, Studentvägen

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Protokoll 160531: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Närvarande:

Läs mer

Dagordning 151001: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Dagordning 151001: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Dagordning 151001: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Plats: Anne Frank-

Läs mer

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Dagordning 150311: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Närvarande: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Hanna Riese, Johanna Hemberg,Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab, Ingegerd Palmér

Närvarande: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Hanna Riese, Johanna Hemberg,Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab, Ingegerd Palmér Protokoll 161110: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren, Dlovan Kassab,

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Johanna Hemberg, Kim Larsson, Thérèse Lelli, Erik Nilsson, Hanna Riese

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Johanna Hemberg, Kim Larsson, Thérèse Lelli, Erik Nilsson, Hanna Riese Dagordning 160314: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Johanna Hemberg, Kim Larsson, Thérèse Lelli, Erik Nilsson, Hanna Riese Närvarande: Johanna

Läs mer

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Protokoll 151207: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151207: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151207: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson, Sofia Olsson Närvarande:

Läs mer

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Protokoll 140306: Konstituerande styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala. Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah

Läs mer

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Protokoll 140411 Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander,

Läs mer

Aktuellt. Vad har hänt sen sist?

Aktuellt. Vad har hänt sen sist? Aktuellt Hej alla fina RKUFare! Efter en fantastisk termin tar vi snart sommarlov, men först tänkte vi berätta lite om vad vi har gjort den senaste tiden. Vi som skriver är Kornelia och Rosanna från styrelsen

Läs mer

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Victoria Strid, Lisa Pettersson, Sandra Klang, Ida Reimegård, Tahra Åhrberg, Elin Frånlund, Mathilde Holmer, Hannah Matkala

Läs mer

RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET VÅR VISION 4 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND UPPSALAS MÅL 4 FOKUSOMRÅDE 1: STABILISERA VÅRA VERKSAMHETER 4 FOKUSOMRÅDE 2: ÖKA SAMHÖRIGHETEN I FÖRENINGEN 4 FOKUSOMRÅDE

Läs mer

Protokoll 20141016: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 20141016: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20141016: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Protokoll 20141109: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 20141109: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20141109: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Protokoll 20140925: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 20140925: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20140925: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Frånvarande:

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Erik Nilsson, Kim Larsson

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Erik Nilsson, Kim Larsson Dagordning 160329: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norbg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hembg, Thérèse Lelli, Erik Nilsson, Kim Larsson Närvarade: Johanna

Läs mer

Dagordning 20140904: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Dagordning 20140904: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Dagordning 20140904: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jan Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Handlingar inför Föreningsårsmöte 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Handlingar inför Föreningsårsmöte 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Handlingar inför Föreningsårsmöte 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala 1 Innehållsförteckning Föredragningslista Föreningsårsmöte Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala 3 Verksamhetsberättelse 2015 5

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Styrelsemöte Tid: kl. 16:15-18:00 Plats: S10 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson,

Styrelsemöte Tid: kl. 16:15-18:00 Plats: S10 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Styrelsemöte Tid: 2016-03-22 kl. 16:15-18:00 Plats: S10 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Felicia Hedström, Hanna Falk och Elin Schönqvist. Dagordning

Läs mer

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-02-09 16:00-18:00 Plats: IG15 Närvarande: Johanna Nyrén, Hanna Falk, Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Isa Welander. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

Styrelsemöte. Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson

Styrelsemöte. Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-02-02 16:00-17:00 Plats: P30 Närvarande: Johanna Nyrén, Hanna Falk, Julia Wistrand, Felicia Hedström, Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Isa Welander. Dagordning

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014 Styrelsemöte nr. 3 för 2014, den 10/3-2014 Närvarande: Agnes Ambrosiani Erland Nylund Kajsa Harnesk John Lundhgren Sebastian Krantz Zishan Ahmad Hedvig Lindström Ej Närvarande Rasmus Storkamp 1 Inledande

Läs mer

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Linn Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Lovisa Nilsson och

Läs mer

2. Val av sekreterare och justerare för mötet Annette Söderlund är sekreterare. Ulrika valdes till justerare.

2. Val av sekreterare och justerare för mötet Annette Söderlund är sekreterare. Ulrika valdes till justerare. Protokoll, styrelsemöte per telefon Fredagen den 15 april 2011 kl. 13-14 Deltagande; Beatrice Norberg, Sofia Dahlquist, Hugo Wester, Jessica Andersson Sjögerén, Lotte Edsbrand, EvaTua Ekström, Ulrika Sjöstrand,

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 18 februari 2014 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades, klockan 18.09 Närvarande: Linnea Wikström, Lovisa Hofmann, Fredrik Elisson,

Läs mer

Styrelsen den

Styrelsen den Studentföreningen KALLELSE Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 13 mars klockan 18:00 Plats: Helsingborgen Ärende till mötet anmälas senast 13 mars klockan 14:00 I tjänsten, dag som på ovan på Helsingborgen

Läs mer

Mikaela och Malin justeras in 16:25.

Mikaela och Malin justeras in 16:25. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-06-06 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Elvira Eråker, Daniel Eriksson, Elinor Carlén Björemo, Malin Karlsson, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Johanna Sjödahl,

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2017

Verksamhetsplan med budget 2017 Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV

Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet. In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Umeå Fritid presenterar erfarenheter ur projektet In i Umeå INTEGRATION GENOM FÖRENINGSLIV Genom föreningar erbjuds nyanlända flyktingar och invandrare möjlighet till delaktighet i samhällslivet. Vi vinner

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014

Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014 Protokoll för Juridiska Föreningen i Uppsalas Styrelse Sammanträde den 15e oktober 2014 Närvarande: Ordförande Markus Marttila Vice ordförande Mary Ohrling Skattmästare Anton Sahlén Ordförande för sociala

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Dag och tid Torsdagar varje vecka mellan 24/3 26/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period torsdagar varje vecka mellan 13/10 15/12 2016

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-09-08 #4

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2014-09-08 #4 s styrelsemöte 2014-09-08 Plats: Tid: Konferensrummet Måndagen den 8:e september Närvarande: Alexander Malmberg, Dennis Norman, Erik Kvarnström, Hedvig Olsson, Joel Renulf, Malin Settergren 1 Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2017-03-15 kl. 19.00 Skype Närvarolista Mötesordförande: Josefin Jädernäs SNAPS styrelse: Kassör, Ivana Maric; EPSA-LS, Josefin Jädernäs; Sekreterare, Lisa Johansson; PR-ansvarig,

Läs mer

För att få ett riktigt bra möte är det viktigt att förbereda sig. Här följer tre saker som är bra att tänka på:

För att få ett riktigt bra möte är det viktigt att förbereda sig. Här följer tre saker som är bra att tänka på: Bättre möten Elevrådets möten är en naturlig plats för medlemmarna att träffas. Om mötestekniken blir lika naturlig kommer ni att bli effektivare, mer inkluderande och dessutom ha ännu roligare! I det

Läs mer

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 8.30-12.30 Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen, ledamot Lina Arvidsson, ledamot Jonatan Arblom

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-03-04 Styrelsemöte 2014, 4 mars 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Ebba D, Hannah E, Fredrik Ra, Fredrik Ro, Boris K, Hanna N, Melinda P, Albin T, Julia FE, Julia M samt

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Jacob Fredriksson, Ordförande Anton Backlund, Kassör Sara Thorin, Festerichef Sebastian Lahti, Alumniansvarig Magnus Lundgren, Internrevisor Magnus Karlsson, Inspektor Erica Gunhardson, Sekreterare

Läs mer

Styrelsen den

Styrelsen den Studentföreningen KALLELSE Härmed kallas styrelsen till möte: Den: 16 januari 2017 Plats: Helsingborgen Ärende till mötet anmälas senast den 15 januari kl 23:00 I tjänsten, dag som på ovan på Helsingborgen

Läs mer

UTBILDNINGAR VÅREN 2019

UTBILDNINGAR VÅREN 2019 UTBILDNINGAR VÅREN 2019 Foto: Niklas Björling Foto: Niklas Björling Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar)

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(5) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 14-11-2017 kl. 17.00 Kallade: Ordförande: Sekreterare: Ordförande för Sociala utskottet Studierådets ordförande: Agnes Emborg Emanuel Bergquist

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

1(8) Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl

1(8) Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den kl 1(8) Protokoll Styrelsemöte Juridiska Föreningen i Uppsala den 10-09-2018 kl. 17.00 Kallade : Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kommunikationsansvarig: Ordförande för sociala utskottet: Ordförande

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande:  1. Mötets öppnande. 2. Val av justerare. 3. Godkännande av föredragningslista. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte onsdagen den 30 augusti 2017 klockan 18.00 20.30 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Cecilia Kristensen, Bertil

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-03-21 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson

Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-03-15 kl. 16:15-18:00 Plats: S6 Närvarande: Johanna Nyrén, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson och Felicia Hedström. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av arbetsordningen

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Sammanfattning Sammanfattningsvis har Styrelsen värvat medlemmar, haft en framgångsrik verksamhet och deltagit på riskårsmötet i Malmö.

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2016-06-21 Närvarande: Eva Gustavfsson, Fredrik Helgesson, Madeleine Ruuth, Nadine Ghawi, Erik Torstensson, Josefi Jönson (från punk 8a) Sekreterare: Fredrik Helgesson

Läs mer

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Hos Linnea, Stockholm

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Hos Linnea, Stockholm Styrelsemöte SthlmUP Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: 802488-6403 2017-03-20 Plats: Hos Linnea, Stockholm Närvarande: Linnea Hjerpe, Lisa Sindsjö, Klara Fogelberg Skoglösa, Patrik

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Glad sommar alla barnrättskämpar

Glad sommar alla barnrättskämpar Glad sommar alla barnrättskämpar! I detta nyhetsbrev: Det handlar om kärlek Besök i skolklasser för att prata om Barnkonventionen En ny rapport om barn i ekonomisk utsatthet Rädda Barnen Lund var med på

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 14/år 2015 Datum: 5/5 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 14/år 2015 Datum: 5/5 Tid: 13:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Styrelsemöte 14, Sverok Stockholm

Styrelsemöte 14, Sverok Stockholm Protokoll från styrelsemöte 14 2007-12-11 1( 7) Styrelsemöte 14, 2007-12-11 Närvarande: Anneli Henriksson, Nina Högberg, Olivia Totemark-Lindström, Alina Olestad, Frida Åhlvik, John Lundhgren, Petter Blomberg.

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Vår förening i morgon! Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba?

Vår förening i morgon! Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba? Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba? - Vad tänker och tycker du? - 6 svarsalternativ på varje fråga - 1 av dem är när du har eget förslag Gör så här: Läs frågan som ni har

Läs mer

Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014

Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014 Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014 STOCKHOLM Närvarande: Erland Nylund Agnes Ambrosiani Sebastian Krantz Zishan Ahmad Hedvig Lindström Närvarande från 7: John Lundhgren Ej Närvarande:

Läs mer

Protokoll 150513: Styrelsemöte Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150513: Styrelsemöte Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150513: Styrelsemöte Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande:

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar Volontärträff Farmacevter utan gränser

Minnesanteckningar Volontärträff Farmacevter utan gränser Minnesanteckningar Volontärträff Farmacevter utan gränser Datum 20 oktober 2015 Plats; UMC, Bredgränd 7, Uppsala Närvarande; Sten Olsson, Jenni Falgén, Malin Olsen, Johanna Degerman, Yasmine Biladama,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Styrelsemöte. Dagordning

Styrelsemöte. Dagordning Styrelsemöte Tid: 2017-02-14, kl. 17-19 Plats: P44 Närvarande: Charlotte Göransson, Evelina Sundling, Natalie Rollin, Johanna von Zeipel, Moa Yngve, Sofia Sjöberg, Elin Adamsson, Ulrika Britte, Ellinor

Läs mer

1. Dagordningen antas av samtliga deltagare utan förändring.

1. Dagordningen antas av samtliga deltagare utan förändring. Styrelsemöte SthlmUP Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: 802488-6403 2018-10-18 Plats: Rosa Rummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: Josefin Engström, Louice Claesson,

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Dag och tid Tisdagar varje vecka mellan 22/3 24/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period tisdagar varje vecka mellan 11/10 13/12 2016

Läs mer

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle.

Jane Ordf. / Per Johan Sekr. / Anna Lisa Justeringshen. 7. NES 2017 Projektgruppen: Cecilia, Mattias, Anna-Lisa, Jane, Hillevi och Olle. Protokoll EHSS styrelsemöte 10 februari 2015 (telefonmöte). Punkter att ta upp Deltagare: Jane, Anna-Lisa, Mathias, PJ, Göran, Olle 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesordförande, sekreterare och justeringsman

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Plats: Skype Tid: torsdag 13 juni 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Selinder, Sara Franzén och Kristina Froelich.

Läs mer