Verksamhetsplan med budget 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan med budget 2017"

Transkript

1 Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping

2 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta rummet. Ett humant samhälle som respekterar alla barn och ungas mänskliga rättigheter och ger dem möjligheter till ett värdigt liv. Vi vill ha ett Sverige där barn och unga är delaktiga och kan påverka sin vardag. Vi är det unga Röda Korset i Sverige arbetar för att förhindra och lindra mänskligt lidande. Vi ställer upp för humanitet och mänskliga rättigheter, och kämpar mot intolerans, rasism och diskriminering. Vår verksamhet och vårt ledarskap utgår från rödakorsrörelsens grundprinciper. Vi påverkar internationellt genom att arbeta lokalt i Sverige. Vi är den unga organisationen för den som osjälviskt vill engagera sig i humanitärt arbete och vi är en del av Svenska Röda Korset. Vi finns till för barn och unga ställer upp för och tillsammans med barn och unga som befinner sig i utsatta situationer. Vi tar alltid barn och ungas perspektiv och utgår från deras behov. Vi ställer upp, oavsett vem du är. är barn och unga som jobbar för andra barn och unga. Vår viktigaste resurs är våra frivilliga. Vi erbjuder unga möjligheter till ledarskap och personlig utveckling genom sitt engagemang. Hur vi kan rädda världen, ett steg i taget! För att uppnå vår vision arbetar vi aktivt både i föreningsstyrelsen och i våra verksamheter mot specifika mål. Det är genom de aktiviteter, utbildningar och träffar som vi i styrelsen anordnar som vi tillsammans med våra verksamheter strävar mot uppfyllnad av Röda Korsets Ungdomsförbunds gemensamma vision.

3 Verksamhetsplan 2017 Linköping arbetar i enlighet med den verksamhetsinriktning som antogs av på Riksårsmötet 2014 (s Verksamhetsinriktning ). Våra nationella fokusområden är fram till 2017 social trygghet och humanitär migration. Vi har tagit fram en verksamhetsplan och budget för vår lokalförening. Här beskrivs föreningens mål, våra verksamheter och våra strategier under det kommande verksamhetsåret. Det här är vårt sätt att bidra till s nationella visioner i vår stad. Vår vision Visionen är att föreningen fortsätter att utveckla och expandera sina verksamheter för att nå så många ungdomar som möjligt. Föreningen ska fungera som en stöttepelare för ungdomar i Linköpingsområdet. Styrelsens mål och strategi Styrelsen bör arbeta utefter liknande koncept som föregående styrelse, vilket bygger på verksamheternas stabilitet och kontinuitet för att således vara ett pålitligt stöd för ungdomar. Föreningens prestation bör inte värderas utefter antalet verksamheter, utan fokus i mätningarna bör vara stabiliteten i form utav antalet deltagare, både volontärer och ungdomar. Målsättningen är att lokalföreningen i Linköping ska vara ett givet alternativt för ungdomar som är i behov av någon form av social hjälp samt för unga med målsättningen att bidra till ett bättre samhälle. För att nå upp till de ovan beskrivna målsättningarna måste styrelsen aktivt arbeta med marknadsföring. Om marknadsföringen brister finns det en risk att föreningen förbises av unga i området och att föreningen där av inte blir ett alternativ för volontärer. Sedan bör det faktum att föreningen blir en studentförening utnyttjas i from av att besöka universitetet och sprida sitt budskap.

4 Våra verksamheter LÄXHJÄLPEN, LINKÖPING Målgrupp Målgruppen är nyanlända ungdomar från högstadieålder och uppåt, men alla som känner att de har ett behov av läxhjälp är självklart välkomna. Syfte Syftet är att underlätta för nyanlända barn och ungdomar att ta sig igenom sin skolgång och komma in i det svenska samhället. Utöver att praktiskt hjälpa till med läxorna så ska läxhjälpen ge en social trygghet och förhoppningsvis fungera som en brygga in i det svenska samhället. Mål Målet är att hjälpa fler genom att öka antalet elever per läxhjälpstillfälle, utan att kompromissa med kvaliteten på den hjälp vi erbjuder. Ett ökat elevdeltagande bör följas av ett ökat antal läxhjälpare. Metod & struktur för verksamheten Vi har läxhjälp varje måndag kl i Röda korsets lokaler på Repslagaregatan 8. Eleverna kommer och går efter eget behov och fika finns tillgängligt under hela läxhjälpstillfällena ifall extra energi eller rast behövs. Läxhjälparna samlas ca kl för att förbereda fika och stannar kvar så länge det är nödvändigt efter kl för att städa undan, utvärdera och diskutera. Om behovet verkar finnas, om det finns tillräckligt med volontärer och om lokalerna är tillgängliga så finns det inga hinder för att byta tid, eller ha fler läxhjälpstillfällen varje vecka. För att hjälpa fler så måste vi nå ut med information om verksamheten till vår målgrupp. Kvalitet och utveckling av verksamheten bör ske genom utvärdering och diskussion kring verksamheten samt utbildning. Rekrytering Eftersom de flesta av höstterminens läxhjälpare inte kommer att vara med under vårterminen så finns det redan inledningsvis ett behov av rekrytering. Det är också mycket möjligt att rekrytering behövs inför höstterminen. Under den gånga terminen så har rekrytering framför allt skötts med hjälp av styrelsen genom Volontärbyrån och sociala medier vilket har fungerat bra. Många av höstterminens läxhjälpare är studenter. Det hade eventuellt varit bra att även rekrytera yrkesverksamma som dels har andra erfarenheter men som dessutom stannar kvar i Linköping under skolledigheter i större utsträckning.

5 Uppföljning Under höstterminen så har inga regelbundna möten ägt rum utan istället har varje läxhjälpstillfälle utvärderats efteråt. Inför kommande termin kan det eventuellt vara bra att ha regelbundna möten för verksamhetsutveckling, kanske tillsammans med Språkverkstan. Budget Utgifter: Enda utgiften under höstterminen har varit för fika. Ca 120 kr/vecka och 40 veckor per år innebär 4800 kr/år. Utgifterna för fika ökar naturligtvis med antalet deltagare. Intäkter: Inga bidrag har sökts under den gångna terminen. Språkverkstan, LINKÖPING Målgrupp Språkverkstan vänder sig till ungdomar (ca år) i Linköping som vill träna svenska, träffa kompisar och delta i en social aktivitet. Språkverkstan vill nå ut delvis till ensamkommande ungdomar, delvis till ungdomar som har kommit till Sverige tillsammans med sin familj eller i andra konstellationer. Språkverkstan riktar sig både till den som vill lära sig svenska från start men också den som i huvudsak pratar flytande men vill utveckla sitt andraspråk. Vi vill med vår verksamhet nå ut till så många ungdomar som möjligt men samtidigt försäkra oss om att kvaliteten är fortsatt bra och att ungdomarna som kommer känner sig sedda och uppmärksammade. Syfte Syftet med Språkverkstan är att erbjuda ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin svenska samt skapa en trevlig verksamhet där alla ungdomar känner sig trygga och sedda. Mål MÅL: Skapa variation i de aktiviteter som görs på Språkverkstan och involvera ungdomarna i planeringen av verksamheten. STRATEGI: Introducera den förslagslåda vi har gjort mer noggrant samt vara lyhörda för vad ungdomarna föreslår/pratar om/har för typ av intressen. Ge förslag för ungdomarna att välja bland.

6 MÅL: Vara tillräckligt många (ca 1 volontär per 3 ungdomar) volontärer varje vecka. STRATEGI: Göra omröstningen på Facebook i god tid innan måndagen (företrädelsevis lördag) och låna volontärer från läxhjälpen vid behov. MÅL: I rekrytering av volontärer arbeta för att få en blandad grupp med olika kompetens och sysselsättning. Verka för att volontärer engagerar sig under lång tid. STRATEGI: Rekrytera via kanaler som inte endast når studenter och uppmuntra volontärer att bjuda med vänner/bekanta. MÅL: Att nya volontärer snabbt och tydligt får inblick och information om vad som förväntas av dem, vem som gör vad och hur organisationen fungerar. Detta innefattar också noggrannhet avseende utdrag ur belastningsregister, ifyllnad av tystnadslöftet samt deltagande i utbildning i största möjliga mån. STRATEGI: Verksamhetsledaren ansvarar för tydlig introduktion och ser till att nya volontärer känner sig väl mottagna. MÅL: Att ha verksamheten igång under sommaren och inte göra uppehåll vid lov. STRATEGI: Rekrytera volontärer som kommer vara i Linköping under sommaren, samt öppna upp för att en kan engagera sig under en kortare period. Metod & struktur för verksamheten Språkverkstan äger rum varje måndag mellan klockan och i Röda korsets lokaler på Repslagaregatan 8 i Linköping. Vi pratar, spelar spel, läser texter och fikar tillsammans. För att uppnå vårt syfte låter vi ungdomarna öva på att prata svenska i olika situationer och med olika personer, vilket sker naturligt i verksamheten. Vi strävar efter att erbjuda varierande aktiviteter och samtalsämnen samt en frizon där ungdomarna kan ha trevligt och för en stund slippa tänka på sina eventuella problem. För att ungdomarna ska känna sig trygga, sedda och omtyckta arbetar vi för att ha en stabil och återkommande grupp av volontärer som är uppmärksamma och tar dem på allvar. Vi ska vid varje tillfälle vara tillräckligt många volontärer för att hinna prata med och se alla ungdomar. En riktlinje är att vara en volontär per två-tre ungdomar. Det är viktigt att vi varje vecka är tillräckligt många volontärer för att hinna prata med och hjälpa alla ungdomar, men också att de volontärer som deltar är engagerade och pålitliga (har visat utdrag ur).

7 Rekrytering Vi räknar med att majoriteten av de som är volontärer i Språkverkstan idag (ca 15 stycken) kommer fortsätta engagera sig under våren. För att kunna hålla verksamheten igång under sommaren kommer vi med all sannolikhet behöva rekrytera fler volontärer som är i Linköping under sommaren. Denna rekrytering kommer ske under slutet av våren. I övrigt beror rekryteringen på vad som händer med de volontärer som idag är aktiva, men det är rimligt att tänka att en rekryteringsprocess kommer behöva ske i början av höstterminen. Uppföljning Verksamheten följs upp genom att vi veckovis för loggbok över vilka volontärer som deltog, antal deltagare samt aktivitet. Efter varje tillfälle har vi också en kortare avstämning (ca 15 minuter) då vi lyfter vad som fungerat bra respektive mindre bra och kortfattat planerar nästkommande vecka. Ibland delas ansvar för förberedelse ut till en/några volontärer, ibland kommer vi gemensamt fram till vad vi ska göra. Vår ambition är att utöver ovanstående ha ett längre möte eller aktivitet för alla aktiva volontärer regelbundet, förslagsvis varannan månad. Vid möten delges volontärerna aktuell information och vi har möjlighet för att mer ingående diskutera frågor som rör verksamheten och utveckling av den. Vid aktiviteter får vi möjlighet att lära känna varandra bättre och ha trevligt tillsammans. Uppstartsmöte kommer hållas i början av vår-respektive höstterminen. Ambitionen från Språkverkstans sida är också att ha regelbundna möten med verksamhetsledare för läxhjälpen och representant(er) från styrelsen. Budget VAD? KOSTNAD Fika (50 veckor à 150 kr) 7500 Pyssel/kontorsmaterial 1000 Aktiviteter 3000 TOTALT: Språkverkstans ambition är att under året försöka hitta ett lokalt café/bageri som kan sponsra med fika. Vidare planerar vi att arbeta för att kunna bli sponsrade vad gäller aktiviteter och på så sätt betala mindre/ingenting.

8 Budget Intäkter Medlemsintäkterna har varit konstanta då vi har haft ungefär samma antal medlemmar. Vi antar även att vi kommer behålla dessa medlemmar även nästa år. Inga bidragsansökningar har gjorts under år Detta beror dels på nedläggningen av verksamheten Kosmos strax innan sommaren. Sedan tog det tid för våra två andra verksamheter att komma igång. Både Läxhjälpen och Språkverkstan kom igång under andra halvan av 2016 vilket även det innebar mindre kostnader än förväntat. Därför gjorde styrelsen bedömningen att inga bidrag ska sökas från RKUF-fond eller liknande då vi insåg att andra föreningar i Sverige hade större behov av bidrag. Däremot kommer bidragsansökningar att behövas nästa år då verksamheternas kostnader förväntas öka. Detta beskrivs närmre längre ner i texten. Kostnader Kosmosgruppen har lagts ner sedan i våras och kommer därför inte att budgeteras för år Läxhjälpen sattes igång igen under den andra halvan av året. Om verksamheten förblir lika aktiv under hela 2017 förväntas kostnaderna öka. Detta är även något som verksamhetsledaren för Läxhjälpen var inne på. Även Språkverkstan var väldigt aktivt under andra halvan av Verksamheten växer snabbt och har många deltagare. Det innebär att kostnaderna ökar även för Språkverkstan vilket även den nuvarande verksamhetsledaren påpekat i sin budget. De allmänna kostnaderna för mat och fika har varit något större än förväntat. Detta beror på ideologiutbildningen som tidigare inte tagits hänsyn till när budgeten gjordes i våras. Kostnaderna för medlemsvård är svåra att uppskatta eftersom de beror på antalet medlemmar som förvärvas under året. Vid antagandet om lika antal medlemmar förväntas denna kostnad vara relativt konstant. Kostnaderna för medlemsvärvning har i princip varit försumbara. Detta på grund av att vi inte har fått tillstånd att stå på diverse mässor som anordnas på Linköpings universitetscampus. Att ställa ut på universitetet var en stor del av vår marknadsföringsplan, när det inte blev möjligt för oss har dessa medlemsvärvningskostnader varit väldigt små.

9 Budget Linköping 2017 Budget 2016 Resultat 2016 Budget 2017 Notering Intäkter Medlemsintäkter Vi hoppas vi har minst lika många medlemmar i år Fonder Bidragsansökan behövs för att klara budgeten nästa år Kostnader Verksamheter Kosmos Kosmosgruppen har lagts ner sedan i våras. Läxhjälpen Budgeten för 2016 stämde bra överens med resultatet. År 2017 ökar budgeten. Språkverkstan Budgeten för 2016 stämde bra överens med resultatet. År 2017 ökar budgeten. Styrelsen Fika Högre än förväntat pga. ingen hänsyn togs till utbildningar som skulle hållas vid budgeteringen. Porto Medlemsvård Medlemsvärvning Möjligheterna att stå vid universitetet har varit begränsade därav det låga resultatet På grund av de allt mer aktiva verksamheterna Språkverkstan och Läxhjälpen kommer det att krävas bidragsansökningar från den kommande styrelsen för att dessa verksamheter ska fungera utan bekymmer.

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Sollefteå ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta rummet.

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Sammanfattning Föreningen har under det gångna året genomfört en omstrukturering av verksamheterna samt förändrat hur verksamheterna

Läs mer

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Strategi 2018-2020 Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Det här är Röda Korsets Ungdomsförbund Röda Korsets Ungdomsförbund engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2018 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Verksamhetsplan med budget 2018 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg Verksamhetsplan med budget 2018 Göteborg K ärlek och respekt- ska det vara så jävla svårt? Det här är engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar förståelsen människor emellan

Läs mer

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare Protokoll 160915: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Johanna Löfgren, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Kornelia Johansson,

Läs mer

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Stadgar 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Föreningens ändamål Föreningen ska som en del av Röda Korsets

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Protokoll 150604: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Plats: Anne-Frank, Trädgårdsgatan

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Protokoll 160531: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Närvarande:

Läs mer

RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET VÅR VISION 4 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND UPPSALAS MÅL 4 FOKUSOMRÅDE 1: STABILISERA VÅRA VERKSAMHETER 4 FOKUSOMRÅDE 2: ÖKA SAMHÖRIGHETEN I FÖRENINGEN 4 FOKUSOMRÅDE

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Karin Stacksteg Katarina Håkansson Datum 2016-10-17 Diarienummer UBN-2016-4120 Utbildningsnämnden Avtal 2017-2018 med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Läs mer

Kärlek och respekt ska det vara så jävla svårt?

Kärlek och respekt ska det vara så jävla svårt? Verksamhetsplan med budget 2019 Göteborg Kärlek och respekt ska det vara så jävla svårt? Verksamhetsplan 2019 Vår vision Samhällsanknytning Frivillig- och medlemsvård Rekrytering och medlemsvärvning Löpande

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping (2) Norrköping den 18 januari 2015 Inledning 2014 har varit ett år med både med och motgångar. I början av året kunde vi med hjälp av

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Dagordning 160420: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Plats: Hos Johanna H, Studentvägen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2016 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

STARKARE TILLSAMMANS!

STARKARE TILLSAMMANS! Lokalt engagemang SCOUTERNAS VISION är unga som gör världen bättre. Det innebär bland annat att vi som scouter själva engagerar oss i vår omvärld. Det syns bland annat tydligt i scoutmetoden lokalt och

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Dag och tid Tisdagar varje vecka mellan 22/3 24/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period tisdagar varje vecka mellan 11/10 13/12 2016

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017

UPPSALA RÖDAKORSKRETS VERKSAMHETSPLAN 2017 VISION UPPDRAG PRIORITERAD MÅLGRUPP VERKTYG ÖVERGRIPANDE MÅL PRIORITERADE OMRÅDEN OCH MÅL INGEN SKALL LÄMNAS ENSAM I KRIS ELLER KATASTROF. VI GER HOPP OCH RÄDDAR LIV I UPPSALA OCH I VÄRLDEN. DE MEST UTSATTA

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad Sammanfattning Året har präglats av upp och nedgångar. Mycket arbete har gått åt att hålla styrelsen i rullning då vi startade

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsberättelse 2016 Stockholm Syd Följande verksamhetsberättelse från föreningens olika verksamheter är sammanställda från verksamheternas insända svar till styrelsen om hur året har gått Styrelsen

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3 5.1 Förtroendevalda....3

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-16 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan

Läs mer

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta.

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta. Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap samt verka för samarbete och varaktig fred mellan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande be h a n dling

Plan mot diskriminering och kränkande be h a n dling Plan mot diskriminering och kränkande be h a n dling Västra Ängbys Förskola läsåret 2017/2018 Förskolan Västra Ängby Ansvarig: Till förordnad Förskolechef Thérese Mäkinen Vision Vår vision är att på vår

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2013 Svenska Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014

Verksamhetsberättelse år 2014 Verksamhetsberättelse år 2014 RKUF Sollefteå 1 Inledning Sollefteå är en liten stad med en stor tillgång av olika kulturer och bakgrunder. Det finns ett stort behov av integration och förståelse vilket

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

E-sektionens mentorsprogram 2017

E-sektionens mentorsprogram 2017 Detta dokument beskriver och behandlar ett mentorsprogram som E-sektionen kommer anordna under höstterminen 2017. Innehåll Förord 2 Bakgrund och syfte 3 Ansvariga för mentorsprogrammets genomförande 4

Läs mer

Fryshusets Volontärpolicy

Fryshusets Volontärpolicy Fryshusets Volontärpolicy Fastställd av ledningsgruppen den 2 juni 2010 Volontärpolicy Volontär verksamheten på Fryshuset drivs i enlighet med Fryshusets vision, värdegrund och policydokument. I denna

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Dag och tid Torsdagar varje vecka mellan 24/3 26/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period torsdagar varje vecka mellan 13/10 15/12 2016

Läs mer

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016 I detta nyhetsbrev: Ny termin, nya verksamheter! Julmys med ungdomar på ett boende för ensamkommande Välkommen till terminens praktikant Årsmöte Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata

Läs mer

Verksamhetsplan Inledning:

Verksamhetsplan Inledning: Verksamhetsplan 2019 Inledning: Svenska Röda Korsets ändamål är att förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det än förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas

Läs mer

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg Verksamhetsberättelse 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. SAMMANFATTNING... 3 2. MEDLEMMAR... 4 3. STYRELSEN... 4 3.1 FÖRTROENDEVALDA... 4 3.2

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Norrköping Norrköping Verksamhetsplan 2019 Vår Vision Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta. Målet är en samhällsutveckling som ger alla reumatiker full delaktighet och jämlikhet

Läs mer

Här kommer några tips

Här kommer några tips Det nya landet är IMs vision för ett inkluderande och välkomnande Sverige. Det är också ett upprop för ömsesidig integration. Vi vill att fler integreras i Sverige, och skickar regelbundet ut tips om hur

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag Du Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt för varandra, sig själva och de sociala

Läs mer

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER

TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER TYNGDLYFTNING FÖR TJEJER En rapport om hur kvinnor kan uppmuntras och introduceras till tyngdlyftningssporten Till Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund Av Lucy Rist och Frida

Läs mer

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018

UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 UTBILDNINGAR HÖSTEN 2018 Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar) i samtliga rödakorskretsar och RKUF

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Förskolan Skutan Ansvarig: Förskolechef Emy Siljemalm Vision Vår vision är att på vår förskola skall alla känna sig trygga, värdefulla

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Örebro

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Örebro Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Örebro Sammanfattning Sedan FÅM 2016 har vi anordnat två ideologiutbildningar för nya volontärer, startat upp ett språkcafé och haft ett stadigt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Här följer en förklarande text kring budgetförslaget inför UF Linköpings verksamhetsår 12/13. Intäkter Föregående års resultat: Är en preliminär beräkning av detta

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014

Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Uppsala Rödakorskrets Verksamhetsplan 2014 Denna verksamhetsplan för år 2014 bygger på det fortsatta engagerade, omfattande och kompetenta arbete som idag utförs av många aktiva frivilliga och anställda

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg 1 Innehållsförteck ning RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STÄLLER UPP... 3 VÅR VISION ETT HUMANT SAMHÄLLE.... 3 VI ÄR DET UNGA RÖDA KORSET

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi 2022

Kompetensförsörjningsstrategi 2022 Kompetensförsörjningsstrategi Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 116/2019 2019-06-04 Dokumentägare: Dokumentnamn: Kompetensförsörjningsstrategi Dokumentansvarig: Personaldirektör Ersätter

Läs mer

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Mot rasism! Diskussionsmodell för högstadier NEJ TILL RASISM!

Mot rasism! Diskussionsmodell för högstadier NEJ TILL RASISM! Mot rasism! Diskussionsmodell för högstadier NEJ TILL RASISM! Den internationella rödakorsrörelsen Den internationella rödakors- och rödahalvmånerörelsens uppgift är att skydda människors liv och hälsa,

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program INNOVATION CAMP 9-10 november 2010, Campus Norrköping Koncept, praktiska detaljer program & Innovation Camp BAKGRUND Innovation Camp är ett koncept som riktar sig till gymnasieungdomar. Under 24 timmar

Läs mer

Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013.

Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013. Utkast 2. Underlag för remissrunda inom rörelsen. Förslag till kongressen beslutas av förbundsstyrelsen under mars 2013. IOGT-NTO-rörelsens grundsatser utgör en ideologisk kompass och riktning för hela

Läs mer

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND

PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND PROJEKTPLAN VISION 2020, Kommun X 20xx BAKGRUND Kommun x tillsammans med Skånes skolidrottsförbund ser stora vinster i att satsa på skolidrottsföreningar i Kommun x. I ett nära samarbete med Kommun x,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 ÖVERGRIPANDE VERKSAMHETSINRIKTNING Gymnastikförbundet Norrs verksamhetsplan 2015 utgår i huvudsak från den verksamhetsinriktning som antogs av Förbundsmötet i maj 2014 och den verksamhetsplan

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Protokoll 160107: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

UTBILDNINGAR VÅREN 2019

UTBILDNINGAR VÅREN 2019 UTBILDNINGAR VÅREN 2019 Foto: Niklas Björling Foto: Niklas Björling Inledning: Med vår utbildningskatalog vill vi uppmuntra alla medarbetare (frivilliga, förtroendevalda, anställda, praktikanter och medlemmar)

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Protokoll, Styrelsemöte 20160126: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Volontärpolicy. Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i. Uppdateras av: HR

Volontärpolicy. Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i. Uppdateras av: HR Volontärpolicy Syfte: Volontärpolicyn finns för att Fryshusets verksamheter ska ha gemensamma riktlinjer i sitt arbete med volontärer. Den är skriven för internt bruk. (Information riktad till volontärer

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Sammanfattning 2 Om att vara volontär 3 Framtiden 10 Vilka har svarat 12 Om Volontärbyrån 13

Sammanfattning 2 Om att vara volontär 3 Framtiden 10 Vilka har svarat 12 Om Volontärbyrån 13 1 Innehåll Sammanfattning 2 Om att vara volontär 3 Framtiden 10 Vilka har svarat 12 Om Volontärbyrån 13 Volontärbarometern är sammanställd av Vanja Höglund på Volontärbyrån våren 2014. Om du vill komma

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Sammanfattning Introduktionens värdeord trygghet, delaktighet, respekt och glädje ska ständigt genomsyra

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Sammanfattning Sammanfattningsvis har Styrelsen värvat medlemmar, haft en framgångsrik verksamhet och deltagit på riskårsmötet i Malmö.

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona. Friskis&Svettis Landskrona. Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona. Friskis&Svettis Landskrona. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona 2019 Bakgrund Styrelsen tillsammans med personalen kommer att fortsätta arbeta med fokusområdena Ekonomi, Organisation, Engagemang och Växa. När det gäller antal medlemmar har

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I LINKÖPING [Skriv här] Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3

Läs mer

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator

Propositioner. Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Propositioner Proposition 2012-1 Avskaffande av ledamot i styrelsen: Projektkoordinator Projektkoordinatorns uppgifter har under de gångna verksamhetsåren legat så pass nära vice ordförandens uppgifter

Läs mer

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun Integrationsstrategi för Västerviks kommun 2015 2017 1 Integrationsstrategi för Västerviks kommun Vision Västerviks kommuns vision avseende integration är att gemensamt skapa förutsättningar för kommunen

Läs mer

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Sammanfattning Introduktionens värdeord trygghet, delaktighet, respekt och glädje ska ständigt genomsyra

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Mjölnargränds förskola

Mjölnargränds förskola Mjölnargränds förskola Avdelning Orange Syftet med denna arbetsplan är att: Tydliggöra förskolans uppdrag utifrån olika styrdokument. Tydliggöra förskolan Mjölnargränds egna utvecklingsområden 2018/2019

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer

Stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund

Stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Beslutade om på Riksårsmötet 2018 Röda Korsets Ungdomsförbunds stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna skall säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem a för planen Rektor är ansvarig

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Eventportfölj. Malvina 14/15

Eventportfölj. Malvina 14/15 Hej! Har du kommit så här långt är DU säkert nyfiken på vilket sätt din organisation kan samarbeta med Malvina? Malvina är nätverket för kvinnliga studenter på KTH och vi har över 1000 medlemmar som ni

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015

Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Verksamhetsplan för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism 2014-2015 Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism är Sveriges största antirasistiska ungdomsorganisation. Ungdom Mot Rasism är ett nätverk av antirasister

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Likabehandlingsplan 2017/2018

Likabehandlingsplan 2017/2018 Likabehandlingsplan 2017/2018 Alla är olika och olika är bra. Vi lär tillsammans, nu och för framtiden. Skogsparkens förskola 1. Verksamhetens mål och vision Förskolan vilar på demokratins grund, en viktig

Läs mer

INTRODUKTION 2 I. MISSION, VISION OCH VÄRDERINGAR 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 II. MEDLEMSSKAP REKRYTERA OCH BEHÅLLA 3

INTRODUKTION 2 I. MISSION, VISION OCH VÄRDERINGAR 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 II. MEDLEMSSKAP REKRYTERA OCH BEHÅLLA 3 Democratic Republic of ia INTRODUKTION 2 I. MISSION, VISION OCH VÄRDERINGAR 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 II. MEDLEMSSKAP REKRYTERA OCH BEHÅLLA 3 MÅLSÄTTNING 3 ÅTGÄRDER 3 III. NATIONELLA STYRELSENS SERVICE

Läs mer