Verksamhetsplan med budget 2018 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan med budget 2018 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg"

Transkript

1 Verksamhetsplan med budget 2018 Göteborg

2 K ärlek och respekt- ska det vara så jävla svårt? Det här är engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar förståelsen människor emellan samt förhindrar och lindrar mänskligt lidande. Vi ställer upp för humanitet och mänskliga rättigheter. Och det gör vi varje dag. Som ett av få ungdomsförbund i Sverige bedriver vi breda sociala verksamheter med unga, för unga. Våra frivilliga finns till för de som behöver oss som mest. Vi är den unga organisationen för dig som vill göra skillnad. Det här arbetar vi med Under åren arbetar för att stärka barn och ungas sociala trygghet. För oss innebär social trygghet att barn och unga ska ges goda möjligheter till alla former av trygghet som de är i behov av för att kunna utvecklas. Vi ställer upp för och finns till för alla barn och unga oavsett t.ex. kön, könsidentitet eller könsuttryck, rasifieringsprocesser, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariation, sexuell läggning, ålder, socioekonomisk status eller klass. Så här påverkar vi samhället För att nå målet om social trygghet för barn och unga kan Röda Korsets Ungdomsförbund inte förlita sig enbart på den egna regelbundna verksamheten. Det krävs tvärtom att vi får med oss fler människor, organisationer och institutioner runt om i samhället. Målet är därför att bedriver ett aktivt och medvetet påverkansarbete. Vi är och ska vara en stark röst för barn och unga i samhället och arbeta med att barnkonventionen efterföljs inom vår organisation och i samhället i stort. (Ovanstående text är utvalda delar av Strategi , hela går att hitta på )

3 Verksamhetsplan 2018 Göteborg (RKUF Göteborg) arbetar i enlighet med den strategi som antogs nationellt på Riksårsmötet 2017 (Strategi Kärlek och respekt- ska det vara så jävla svårt?). Vi har tagit fram en verksamhetsplan och budget för vår lokalförening. Här beskrivs föreningens mål, våra verksamheter och våra strategier under det kommande verksamhetsåret. Det här är vårt sätt att bidra till s nationella visioner i vår stad. Vår vision Vår vision är att barn och ungdomar i Göteborg ska ha en aktiv fritid och en trygg tillvaro. ska jobba för ett integrerat samhälle där alla barn behandlas lika och känner sig sedda och hörda. ska vara en arena där ungas engagemang tas tillvara på och unga ges stöttning i att verka för ett humanare samhälle. Styrelsens mål och strategi Verksamhetsplanen är uppdelad i sex övergripande mål som styrelsen för RKUF Göteborg aktivt vill jobba med under Dessa mål är kopplade till följande teman: kommunikation, medlemsvård, rekrytering och medlemsvärvning, föreningsutveckling, påverkan och samhällsbevakning samt styrelsearbete. Det första målet som styrelsen vill jobba för är att kommunikationen mellan styrelse och verksamhetsledare samt mellan olika verksamheter blir bättre. För att nå detta målet vill styrelsen fortsätta med månadsbrevet och i det lyfta verksamheters dagliga arbete med och för unga i Göteborg. Verksamheterna skall även få större utrymme i föreningens sociala medier. Till exempel genom att låta verksamheter ha Instagramveckor eller uppmuntra dem att skicka in bilder som styrelsen kan lägga upp. Utöver detta vill styrelsen få till fler fysiska träffar genom att bjuda in verksamhetsledare till styrelsemöten samt att styrelseledamöter besöker gruppernas löpande verksamhet. Styrelsen vill även anordna en verksamhetsträff varje termin för att diskutera föreningsgemensamma frågor och utbyta erfarenheter. Det viktiga under dessa träffar är att så många verksamheter som möjligt finns representerade antingen genom verksamhetsledare eller andra frivilliga samt att stora delar av styrelsen är närvarande. Temat för träffarna bör vara anpassat efter verksamheters och styrelsens behov. Vidare skall styrelsen aktivt verka för att brygga mellan föreningens

4 nationella nivå och verksamheter på lokal nivå. Styrelsen skall lägga stor vikt vid att implementera och tillgängliggöra strategin (Strategi Kärlek och respekt ska det vara så jävla svårt?) för verksamheterna, samt informera och motivera frivilliga att delta på nationella träffar såsom RÅM, MOVE och andra utbildningar. Styrelsens andra mål att jobba med under verksamhetsåret 2018 är medlemsvård för frivilliga och verksamhetsledare. Under vårterminen skall en större kick off-gala hållas i samarbete med Eventgruppen dit alla frivilliga bjuds in för en trevlig och underhållande kväll. På höstterminen vill styrelsen anordna en föreläsningskväll för inspiration och fortbildning inom ett visst ämne. Ämnet bör vara relevant för frivilliga verksamma i RKUF Göteborg men intresserad allmänhet kan också bjudas in. Det tredje övergripande målet handlar om rekrytering och medlemsvärvning. Styrelsen skall löpande stötta verksamheter som behöver rekrytera fler frivilliga men också driva en större rekryteringskampanj varje termin. På vårterminen skall ett eller flera event hållas under den nationella medlemsrekryteringskampanjen i maj för att öka antalet medlemmar. Styrelsen vill gärna samarbeta med Eventgruppen och andra verksamheter vid dessa tillfällen. I september hålls den andra rekryteringskampanjen där fokus läggs på att rekrytera frivilliga och verksamhetsledare till de verksamheter inom RKUF Göteborg som har behov. Kampanjen inleds med annonser på volontärbyrån.se och Röda Korsets rekryteringsdatabas samt flera inlägg på RKUF Göteborgs sociala medier för att sprida detta. Styrelsen vill behålla konceptet från 2017 års rekryteringskampanj med en tydlig introduktionstrappa för nya frivilliga. Alla intresserade bjuds in till en första infoträff för att sedan komma i kontakt med den verksamhet de är intresserade av. Därpå följer en ideologiutbildning och senare en verksamhetsspecifik utbildning. Vidare vill styrelsen löpande medlemsvärva på samtliga event där RKUF Göteborg finns representerade under året. Exempel på sådana event är mässor, bokbord på skolor, medverka på temadagar eller hålla egna event. Medlemsrekrytering skall vara en naturlig del av att synas utåt i Göteborg. Föreningsutveckling är det fjärde målet som styrelsen vill jobba med. Detta gäller främst att skapa stabilitet inom föreningens verksamheter och stötta dessa med ekonomiska frågor och rekrytering. Styrelsens kassör skall fortsätta ha bra kontakt med verksamhetsledare och stötta dessa i att söka fonder och bidrag och hjälpa dem med långsiktig planering. Detta arbete påbörjades 2017 med gott resultat.

5 Vidare skall styrelsen hjälpa verksamheter att ha ett jämnare antal frivilliga. Rekrytering av frivilliga samt nya verksamhetsledare skall ske i förebyggande syfte innan gruppen blivit för liten. Det femte målet för 2018 berör påverkansarbete och samhällsbevakning. Styrelsen skall vara uppmärksam på och se vilket behov som finns i Göteborg hos unga och låta detta behov styra våra verksamheter. Detta kräver att styrelsen har koll på förändringar i Göteborg, kontakt med andra relevanta aktörer såsom stadsdelar och andra organisationer samt är lyhörda för när behov yttras. Styrelsen skall även jobba med påverkansarbete i de frågor som berör föreningens arbete. Detta kan dels göras genom att delta på manifestationer och uppmuntra frivilliga inom föreningen att också delta, använda föreningens sociala medier till påverkansarbete samt att skriva debattartiklar. Det sjätte och sista målet handlar om styrelsearbete. Samtliga ledamöter i styrelsen skall verka för ett öppet, inkluderande och tolerant klimat som gynnar kreativa samtal och erfarenhetsutbyte. Styrelsemöten hålls regelbundet varannan vecka där hög närvaro är målsättningen. Styrelsen skall verka för att uppdraget för samtliga blir kreativt, inspirerande och trevligt. Till exempel kan detta uppnås genom att ha frivilligvård för hela styrelsen, delta på nationella utbildningar inom RKUF samt delta på andra workshops, föreläsningar eller utbildningar som är relevanta.

6 Våra verksamheter Eventgruppen Eventgruppen och dess aktiviteter vänder sig till allmänheten, alla som är intresserade av RKUFs arbete och de ämnen vi lyfter, men framförallt ska våra evenemang vända sig till ungdomar. Under kommande år vill vi fortsätta vårt arbete med att anordna event med integrerande syfte och fokus på jämställdhet för Göteborgs ungdomar. Eventgruppens syfte är att sprida information samt öka samhällsengagemanget hos ungdomar. Denna information består dels av kunskap om Röda Korsets Ungdomsförbund i sig, vad vi gör och hur en själv kan vara delaktig. Eventgruppen ska också sprida information kring och uppmärksamma aktuella ämnen, beroende på vilka behov och samhällsproblem som uppstår under året. Mål - Eventgruppen vill öka sammanhållningen inom RKUF Göteborg. - Eventgruppen vill gärna bidra till att öka antalet medlemmar i föreningen. - Eventgruppen vill kombinera informationsspridning med roliga och inspirerande aktiviteter för att nå ut till en bredare massa. - Under 2018 är vår målsättning att anordna fyra event med olika fokusområden. Vi har som mål att under vårterminen anordna en kick off för medlemmar inom RKUF Göteborg, samt en dagsfestival med musik, föreläsningar och andra relevanta inslag. Till hösten planerar vi två större event; en klädbytardag samt ett evenemang för att samla in pengar till årets upplaga av Musikhjälpen. Då vår budget varierar beroende på event, är det svårt att i nuläget veta precis vilka utgifter varje anordnat event kan komma att leda till. Våra löpande utgifter består av fika till veckomötena varannan vecka samt kostnader för resor till diverse event, mässor eller skolbesök. Resor (Till och från event, mässor, skolbesök) Fika (Veckomöten) Våra event (Material för informationsspridning, lokalhyra etc) Inköp av kamera? Totalsumma: kr kr kr kr

7 Inkomster Vi kommer för verksamhetsåret 2018 söka pengar från Föreningspotten för att finansiera fika till veckomöten, resor samt våra större event. En tanke för kommande år är att dessutom samarbeta med andra föreningar vid genomförande av våra större event, vilket innebär att kostnaderna för själva eventen minskar. Ytterligare en målsättning för nästa verksamhetsår är att sälja produkter, exempelvis RKUF:s tygväskor och annan merchandise, vid våra event för att få in intäkter till gruppens arbete. Inför varje event kommer vi söka pengar från externa sponsorer etc. Kompisgruppen Verksamheten vänder sig till två HVB-hem i Göteborg. Det bor just nu 12 respektive 20 ungdomar på boendena, och de är i åldrarna ca år. Syftet med verksamheten är att ge ungdomarna på boendet annat att tänka på än sin nuvarande situation. Syftet är också att skapa möte och utbyte mellan ungdomarna på boendet och folk från världen runt omkring, dvs de frivilliga i Kompisgruppen. Målet för det kommande verksamhetsåret är helt enkelt att gruppen fortsätter rulla på som den redan gör. Att fortsatt skapa trivsamma möten mellan ungdomarna på boendet och de frivilliga. Ett annat mål är också att alla frivilliga ska ha gått Kompisgruppsutbildningen och Röda Korsets ideologiutbildning, och att alla verksamhetsledare ska ha gått verksamhetsledarutbildningen. Utgifter 80 Kompisgruppsträffar (ca 300kr/gång) 24000kr Medlemsvård (ca 100kr/frivillig/termin) (vi har 14 frivilliga) 2800kr Möteskostnader (8 möten per år, ca 100kr/gång) 800kr Totalt 27600kr Intäkter Föreningspotten (kommer sökas) Stiftelsen Karin och Ernst August Bångs minne (kommer sökas) Eva och Oscar Ahréns stiftelse (sökt) Helge Ax:son Johnssons stiftelse (kommer sökas) K-pengar (kommer sökas) Totalt 8000kr 8000kr 8000kr 8000kr 8000kr kr

8 Transitgruppen Gruppen möter barn och vuxna på ett ankomstboende i Kållered. Gruppens målgrupp kan variera mellan unga barn, barn i skolålder och tonåringar och deras föräldrar samt andra vuxna. Gruppen träffar ungefär 20 personer varje måndag. Verksamhetens syfte är att barn får vara just barn och ska få en lekfull och avslappnad stund under vårt besök. Mål: - Träffa barn och vuxna på boende med glädje, värme och en lekfull inställning. - Öka och stabilisera vårat antal medlemmar till 20st. - Genomföra olika aktiviteter som utgår ifrån våra medlemmars olika kompetenser t.ex. cirkus. Utgifter Fika & Lek Resor Medlemsvård Månadsmöte Ansiktsmålning Lekmaterial Kontorsmaterial Totalt 5200 kr kr 6000 kr 720 kr 1000 kr 1000 kr 200kr kr Intäkter I slutet av 2017 blev Transitgruppen beviljad kr från Åhlén stiftelse och kr från Lars Hiertas Minne fonden. Vi har även sökt till föreningspotten för stöd med inköp av t-shirts för alla medlemmar så att vi lätt kan identifieras när vi är på plats på boendet. Vi kommer att söka mer pengar under året samt har skrivit budget med lite marginal för t.ex. extra volontärer. Totalt kr

9 Jourhavande kompis Jourhavande kompis har en målgrupp på unga upp till 25 år. Syftet med verksamheten är att ge unga chansen att genom anonyma samtal med andra unga skapa en ökad social trygghet och välmående. Jouren kan tillgodose flera olika behov som rör välmående och därmed bidra till de nationella mål som formuleras kring ökning av just social trygghet och välmående. Mål för detta verksamhetsår är främst att nå en full bemanning så att så många som möjligt ska få tillgång till det stöd som jouren ska erbjuda. Det är även viktigt att denna hjälp håller en hög nivå vilket kan nås genom en engagerad och trygg grupp som hela tiden har en trygg stämning och hjälper varandra att utvecklas. Utgifter: Fika till månadsmöten och utbildningar: Aktiviteter för gruppsammanhållning: Ny dator: Totalt: 2000 kr 3000 kr 1000 kr 6000 kr Inkomster: Medel för att täcka dessa utgifter kommer sökas i slutet av våren både från fondkalendern och internt. Läxhjälpen Bergsjön Verksamheten vänder sig främst till barn och unga som går i skolan. Verksamheten riktar sig till åldrarna 7 till 18 år. På läxhjälpen deltar även vuxna som bland annat studerar SFI. I verksamheten bedrivs även språkkafé som riktar sig till ungdomar och vuxna i olika åldrar som vill träna svenska. Syftet med läxhjälpen är att hjälpa till att ge barn och unga förutsättningar för att klara av sin skolgång. Verksamheten behövs för att hjälpa barn och unga (och vuxna) att klara av skolan även om det inte finns möjlighet att få hjälp med sina läxor hemma. Verksamheten behövs också för att ge deltagarna stöttning och uppmuntran för att stärka deras förutsättningar för att klara sina uppgifter. Syftet med språkkaféet är att ge unga (och vuxna) möjlighet att träna svenska genom att samtala, diskutera och reflektera. Verksamheten behövs för att ge deltagarna möjlighet att träna på att tala svenska med oss frivilliga och varandra för att öka deltagarnas förutsättningar till en

10 bra tillvaro i Sverige. Behovet av båda verksamheterna är stort. Verksamheten har som mål att fortsätta tillhandahålla hjälp med läxor samt språkkafé. Vi ser ett stort intresse och behov för vår verksamhet med ett stort antal deltagare vid varje tillfälle. Vi vill därför jobba för att vi ska kunna fortsätta ge deltagarna så bra hjälp som möjligt samt behålla de frivilliga som deltar i verksamheten. Utgifter: Material Fika: 200kr 400kr Totalt: 600kr Intäkter: 0 kr Läxhjälp Lindholmen Verksamheten vänder sig till personer som vill ha stöd i sin läxläsning, främst riktar den sig mot gymnasieelever i närområdet då ett behov för just denna grupp har varit synlig, dock är läxhjälpen är öppen för alla som behöver hjälp. Syftet med verksamheten är att ge personer stöd och hjälp med läxor utanför ordinarie skoltid Lindholmens läxhjälp startar upp detta år efter önskan från skolansvariga som sett ett växande behov av extra stöd. Många elever i området är nya i den svenska skolan, vilket ökar behovet för stöd i exempelvis svenska. Vissa saknar även miljöer utanför skolan som är passande för läxläsning. Läxhjälpen Lindholmen syftar till att erbjuda stöd och en sådan miljö. Utöver läxläsning ska läxhjälpen fungera som en trygg och lugn plats där ungdomar kan samlas. Under verksamhetsåret 2018 har vi som mål att starta upp den nya läxhjälpsgruppen på Lindholmen och få regelbundna besökare på läxhjälpspassen. Målet är att minst ett läxhjälpspass per vecka med minst två läxhjälpare på plats ska genomföras samt att få rutiner som fungerar väl för både läxhjälpsbesökare och läxhjälpare. I dagsläget har vi ingen budget då vi inte förbrukar några pengar i samband med vår verksamhet. Eventuella fikakostnader kan tillkomma senare under året beroende på vilka önskemål/behov som finns hos läxhjälpsbesökare.

11 Läxhjälp Norra Biskopsgården Verksamheten vänder sig till alla i skolålder. Även en del vuxna har deltagit. Många söker hjälpen hos oss då de kanske inte får extrahjälpen i hemmet och i skolan. Hos oss får man en personlig hjälp som man kanske inte alltid får i en stor klass. Målet med verksamheten är naturligtvis att ge så många som möjligt hjälp med sina läxor och att förklara på ett pedagogiskt sätt i lugn och ro. Vi har läxhjälp två gånger i veckan 2 timmar per gång. Alla hjälpare har olika bakgrunder och olika spetskunskaper i olika ämnen. På detta sätt kompletterar vi varandra på ett bra sätt. Verksamheten är väldigt uppskattad av ungdomarna och vi har en god beläggning. Vi har tyvärr varit för få hjälpare men har lyckats upprätthålla undervisningen på ett bra sätt. Vi är ett antal entusiaster som gladeligen lägger mycket av vår fritid på denna verksamheten. Denna terminen har vi varit så få att vi träffas och pratar lite vid varje tillfälle. Vi har efter varje termin en avslutning med ungdomarna och vuxna. Vi har uppmanats av Röda Korset att söka pengar vilket jag gjort en eller två gånger men jag har aldrig fått någon respons av Röda Korset. Vi har köpt skolmaterial såsom block, pennor med mera själva. Läxhjälpen Gårdsten Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar i både grundskola och gymnasium som vill ha stöd vid läxläsning. Syftet med verksamheten är att ge barn och ungdomar stöd och hjälp med sina läxor utanför skolan. Det finns ett stort behov för denna verksamhet i Gårdsten då många av de barn och ungdomar som besöker våra läxhjälpstillfällen inte har föräldrar som pratar eller läser svenska, vilket begränsar deras möjlighet att få hjälp med läxor hemma. Under det kommande verksamhetsåret (2018) har vi som mål att fortsätta bedriva läxhjälp minst 3 gånger per vecka med minst 2 läxhjälpare på plats vid varje tillfälle. I dagsläget har vi ingen budget då vi inte förbrukar några pengar i samband med vår verksamhet.

12 Läxhjälpen Mölndal Verksamheten vänder sig främst till ungdomar från mellanstadiet till gymnasiet med behov av läxhjälp men sätter ingen begränsning på vem som är välkommen. Verksamheten utgår från de nationella målen uppsatta för social trygghet och applicerar de lokalt för barn och unga i Mölndal. Under 2018 ska verksamheten återupptas i det nya stadsbiblioteket i Mölndal. Tanken är att läxhjälpen successivt växer med att både antalet frivilliga läxhjälpare och besökare ökar. Målet är en hållbar verksamhet till vilken barn och unga i Mölndal kontinuerligt vänder sig med sina läxor. : Verksamheten planerar inte för några kostnader i nuläget. Eventuellt kommer stöd för fika sökas om verksamheten kommer igång ordentligt under året. Beroende på intresse hos verksamhetsgruppen kommer kanske även stöd för gruppaktivitet sökas. Läxhjälp Södra Biskopsgården Verksamheten vänder sig primärt till barn och unga som bor och/eller studerar i södra Biskopsgården. Verksamhetens sekundära målgrupp är vuxna som exempelvis läser SFI. Barn och unga prioriteras, men genom att även hjälpa äldre hoppas vi kunna bidra till deras förmåga att t.ex. själva hjälpa sina barn med läxor i framtiden. Det huvudsakliga syftet med verksamheten är att bidra till att barn och unga har förutsättningarna för att klara sin skolgång. Verksamheten bidrar genom att uppmuntra och stötta barn och unga i deras skolarbete. Genom verksamheten får barn och unga möjlighet att diskutera med och få stöd av andra unga och vuxna utanför den egna skol- och hemmiljön. Läxhjälpen bidrar också till integrationen och till att motverka det sociala utanförskapet genom språkövningar och meningsfulla möten. Verksamheten har mycket litet behov av pengar. Under kommande år kan läxmaterial så som skrivblock, blyertspennor, whiteboardpennor o.s.v. eventuellt behöva förnyas, och lite fika behöva köpas in för möten med de frivilliga.

13 Utgifter: Läxmaterial (papper, pennor osv): Fika: Totalt: 250kr 350kr 600kr

14

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017

Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad Verksamhetsplan med budget 2017 ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Kärlek och respekt ska det vara så jävla svårt?

Kärlek och respekt ska det vara så jävla svårt? Verksamhetsplan med budget 2019 Göteborg Kärlek och respekt ska det vara så jävla svårt? Verksamhetsplan 2019 Vår vision Samhällsanknytning Frivillig- och medlemsvård Rekrytering och medlemsvärvning Löpande

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Sollefteå ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta rummet.

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2017

Verksamhetsplan med budget 2017 Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsplan med budget 2017 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Strategi 2018-2020 Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Det här är Röda Korsets Ungdomsförbund Röda Korsets Ungdomsförbund engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Dagordning 160420: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Plats: Hos Johanna H, Studentvägen

Läs mer

Verksamhetsplan Tamam Lund

Verksamhetsplan Tamam Lund Verksamhetsplan 2019 Tamam Lund Övergripande mål I den här verksamhetsplanen presenteras målen för Tamam Lunds verksamhet under 2019. Planen är uppdelad under nio rubriker vilka i stort svarar mot föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg Verksamhetsberättelse 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. SAMMANFATTNING... 3 2. MEDLEMMAR... 4 3. STYRELSEN... 4 3.1 FÖRTROENDEVALDA... 4 3.2

Läs mer

RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET

RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET RKUF UPPSALA 2017 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET VÅR VISION 4 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND UPPSALAS MÅL 4 FOKUSOMRÅDE 1: STABILISERA VÅRA VERKSAMHETER 4 FOKUSOMRÅDE 2: ÖKA SAMHÖRIGHETEN I FÖRENINGEN 4 FOKUSOMRÅDE

Läs mer

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare

Att godkänna föredragningslistan. Att välja Johanna M till mötesordförande 4.2 Hanna är sedan tidigare vald till mötessekreterare Protokoll 160915: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Johanna Löfgren, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Kornelia Johansson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Linköping Sammanfattning Föreningen har under det gångna året genomfört en omstrukturering av verksamheterna samt förändrat hur verksamheterna

Läs mer

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund

Verksamhetsberättelse Röda Korsets Ungdomsförbund Verksamhetsberättelse 2016 Stockholm Syd Följande verksamhetsberättelse från föreningens olika verksamheter är sammanställda från verksamheternas insända svar till styrelsen om hur året har gått Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg

Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg Verksamhetsplan med budget 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Göteborg 1 Innehållsförteck ning RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STÄLLER UPP... 3 VÅR VISION ETT HUMANT SAMHÄLLE.... 3 VI ÄR DET UNGA RÖDA KORSET

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016

Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Verksamhetsplan med budget för Nya vänner 2016 Dag och tid Torsdagar varje vecka mellan 24/3 26/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period torsdagar varje vecka mellan 13/10 15/12 2016

Läs mer

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151117: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2019

Verksamhetsberättelse år 2019 Verksamhetsberättelse år 2019 Göteborg Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning Medlemmar Styrelsen Styrelsens arbete Kompetensutveckling som styrelsen deltagit i Utbildningar/träffar som

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund

Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Verksamhetsberättelse år 2017 Röda Korsets Ungdomsförbund Östersund Sammanfattning Sammanfattningsvis har Styrelsen värvat medlemmar, haft en framgångsrik verksamhet och deltagit på riskårsmötet i Malmö.

Läs mer

Lunnamöllans uteförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Lunnamöllans uteförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Lunnamöllans uteförskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Malmbryggshagens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår:2019/2020

Malmbryggshagens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår:2019/2020 Malmbryggshagens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår:2019/2020 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018 ÖREBRO KOMMUN Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018 Tegnérskolan Förvaltningen förskola och skola orebro.se 1 Box 31550, 701 35 Örebro Ullavigatan 27 tegnerskolan@orebro.se Servicecenter 019-21

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014

Verksamhetsberättelse år 2014 Verksamhetsberättelse år 2014 RKUF Sollefteå 1 Inledning Sollefteå är en liten stad med en stor tillgång av olika kulturer och bakgrunder. Det finns ett stort behov av integration och förståelse vilket

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016

Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Verksamhetsplan med budget för Vänner emellan 2016 Dag och tid Tisdagar varje vecka mellan 22/3 24/5 2016 cirka kl. 17.00 19.00, totalt tio träffar. Ny period tisdagar varje vecka mellan 11/10 13/12 2016

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping-stad Sammanfattning Året har präglats av upp och nedgångar. Mycket arbete har gått åt att hålla styrelsen i rullning då vi startade

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Protokoll 160531: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Närvarande:

Läs mer

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140505: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson

Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Protokoll 150604: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Närvarande: Louise Lundmark, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Plats: Anne-Frank, Trädgårdsgatan

Läs mer

UNGA MÖTER UNGA. Så skapar ni en inkluderande mötesplats för unga nyanlända och andra unga

UNGA MÖTER UNGA. Så skapar ni en inkluderande mötesplats för unga nyanlända och andra unga UNGA MÖTER UNGA Så skapar ni en inkluderande mötesplats för unga nyanlända och andra unga Till Sveriges unga Det pågår i dag ett omfattande arbete i landets ungdomsorganisationer för att inkludera unga

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Ängdala skola och förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning

Innehållsförteckning. 1. Ängdala skola och förskola 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning Lokal arbetsplan Ängdala förskola 2013 Innehållsförteckning 1. Ängdala skola och förskola 1.1 Verksamhet och profil 2. Övergripande målsättning 3. Inledning 4. Normer och värden 4.1 Läroplanen 4.2 Förskolans

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Smedjans förskola Upprättad 2015-01-01 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och

Läs mer

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta.

Mål ska uppmuntra, utmana och motivera och ska vara specifika, mätbara, accepterade, realistiska, tidsatta. Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse och vänskap samt verka för samarbete och varaktig fred mellan

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping (2) Norrköping den 18 januari 2015 Inledning 2014 har varit ett år med både med och motgångar. I början av året kunde vi med hjälp av

Läs mer

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll : Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kullborg förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Sarianne Segersten och Titti Karlsson Förskolechef Lejla Sultanic Vår vision Arbetet

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3 5.1 Förtroendevalda....3

Läs mer

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Karin Stacksteg Katarina Håkansson Datum 2016-10-17 Diarienummer UBN-2016-4120 Utbildningsnämnden Avtal 2017-2018 med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Örebro

Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Örebro Verksamhetsberättelse år 2016 Röda Korsets Ungdomsförbund Örebro Sammanfattning Sedan FÅM 2016 har vi anordnat två ideologiutbildningar för nya volontärer, startat upp ett språkcafé och haft ett stadigt

Läs mer

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015 ÖREBRO KOMMUN Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015 Tegnérskolan Förvaltningen förskola och skola orebro.se Box 31550, 701 35 Örebro Ullavigatan 27 tegnerskolan@orebro.se Servicecenter 019-21

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Protokoll, Styrelsemöte 20160126: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande:

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete.

Tillsammans är vi som starkast och därför har vi tagit fram ett kit som aktivister inom Latinamerikagrupperna kan använda i sitt arbete. Medlemsveckan arrangeras två gånger per år och innebär att vi lyfter fram allt det fantastiska en får ut av att vara engagerad i Latinamerikagrupperna med syftet att värva fler medlemmar till föreningen

Läs mer

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. Stadgar 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Föreningens ändamål Föreningen ska som en del av Röda Korsets

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Junibacken. Nyckelpigan

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14. Junibacken. Nyckelpigan BARN OCH UTBILDNING Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2013/14 Junibacken Nyckelpigan Normer och värden Förskolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

Arbetsplan - Eriksbergsgårdens förskola 2015-2016

Arbetsplan - Eriksbergsgårdens förskola 2015-2016 Arbetsplan - Eriksbergsgårdens förskola 2015-2016 Arbetsplan utvärderingsverktyg för Eriksbergsgårdens förskola 2015-16. Denna plan bygger på Lpfö-98- reviderad 2010 ÖSB övergripande strategi och budget

Läs mer

Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM

Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM Arbetslaget skall föra fortlöpande samtal med barnens föräldrar om trivsel, utveckling och lärande både i och utanför förskolan

Läs mer

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Kryssets förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Vår vision På Kryssets

Läs mer

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016

NYHETSBREV LUND JANUARI 2016 I detta nyhetsbrev: Ny termin, nya verksamheter! Julmys med ungdomar på ett boende för ensamkommande Välkommen till terminens praktikant Årsmöte Adress Rädda Barnens lokalförening i Lund Magle Lilla Kyrkogata

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan

Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan 2010-2011 Verksamhetsbeskrivning Fritidshemmets verksamhet bygger på den läroplan som finns för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet

Läs mer

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018

Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Verksamhetsplanering för Södertälje stads rödakorskrets 2018 Röda Korset ska förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa, skapa respekt för människovärdet, främja ömsesidig förståelse

Läs mer

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollskogens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Gimo skolområde Förskolan Diamantens Likabehandlingsplan För arbetet med att främja likabehandling och motverka diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsår 2015 Bakgrund Bestämmelser i diskrimineringslagen

Läs mer

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Här följer en förklarande text kring budgetförslaget inför UF Linköpings verksamhetsår 12/13. Intäkter Föregående års resultat: Är en preliminär beräkning av detta

Läs mer

Jollens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Jollens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Jollens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Avdelningen Jollen. a för planen Alla i arbetslaget: Gun Svensson Susanna Beckler

Läs mer

Förskolan Oceanen Stadions Förskolor 2018

Förskolan Oceanen Stadions Förskolor 2018 Plan mot kränkande behandling och Diskriminering Aktiva åtgärder Förskolan Oceanen Stadions Förskolor 2018 Bakgrund Alla barn på förskolan har rätt till en trygg och stimulerande miljö fri från diskriminering

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Futebol dá força Åland

Futebol dá força Åland Futebol dá força Åland Varför? Med växande psykisk ohälsa bland unga tjejer, ätstörningar, sexuella övergrepp och våld, höga krav på prestation, integrationsproblematik, en icke jämställd fördelning av

Läs mer

Projekt: Integration i Andersberg 2019

Projekt: Integration i Andersberg 2019 Projekt: Integration i Andersberg 2019 För projekt Integration i Andersberg har vi sökt och fått pengar från Kommunstyrelsen sedan 2010. Under åren som gått har stadsdelen förändrats med fler och fler

Läs mer

Närtuna Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Närtuna Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Närtuna Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Hela

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Toftagården

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Toftagården Plan mot diskriminering och kränkande behandling Toftagården Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Tyresö församlings förskolor 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning. 4.

Innehållsförteckning. 1. Tyresö församlings förskolor 1.1 Verksamhet och profil. 2. Övergripande målsättning. 3. Inledning. 4. Trollbäcken Innehållsförteckning 1. Tyresö församlings förskolor 1.1 Verksamhet och profil 2. Övergripande målsättning 3. Inledning 4. Normer och värden 4.1 Läroplanen 4.2 Förskolans mål 4.2.1Vi vill nå

Läs mer

Se bilaga Upplägg för dagen Värdegrund och arbetsplatskultur Uppdraget genomförs på plats i Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal.

Se bilaga Upplägg för dagen Värdegrund och arbetsplatskultur Uppdraget genomförs på plats i Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal. KRAVSPECIFIKATION Uppdrag och syfte: Anbudet gäller det tredje utbildningstillfället i KOMPETENSNAVET utvecklingsprogram. Syftet med föreläsningen är att deltagarna ska få kunskap om kopplingen mellan

Läs mer

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Pedagogisk omsorg i Jörlandas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Pedagogisk omsorg, Jörlanda 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling. Kvarnarps förskola

Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling. Kvarnarps förskola Plan för att förebygga och förhindra kränkande behandling Kvarnarps förskola Läsåret 2018/2019 1 Uppdrag och planering för att främja likabehandling och förebygga kränkande behandling Huvudmannen ska se

Läs mer

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Förskolan Ängslyckan avd Gräshoppan 2014/15

LIKABEHANDLINGSPLAN Förskolan Ängslyckan avd Gräshoppan 2014/15 LIKABEHANDLINGSPLAN Förskolan Ängslyckan avd Gräshoppan 2014/15 Inledning Likabehandlingsplanen har upprättats utifrån diskrimineringslagen och skollagen. Denna plan är upprättad under hösten 2014 och

Läs mer

Engagemansguidning för en mer meningsfull fritid

Engagemansguidning för en mer meningsfull fritid Engagemansguidning för en mer meningsfull fritid Barn har rätt till en intressant, meningsfull och utvecklande fritid oavsett familjens ekonomiska förutsättningar. Alla barn har dock inte tillräcklig tillgång

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Fjällmons Förskolor Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 VÅR VISION Fjällmons förskolor sjuder av liv Och här växer tilltron till vår egen förmåga att utvecklas och påverka våra liv. Här

Läs mer

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Yttringe förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Catrine Norrby är ytterst

Läs mer

Inledning Likabehandlingsplanen har upprättats utifrån diskrimineringslagen och skolplan

Inledning Likabehandlingsplanen har upprättats utifrån diskrimineringslagen och skolplan Likabehandlingsplan Tigern 2016/17 Inledning Likabehandlingsplanen har upprättats utifrån diskrimineringslagen och skolplan Vision Vi vill ha en verksamhet där alla kan känna trygghet, gemenskap och glädje,

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Förskolan Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Norrgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-2017 Planen upprättad 2016-11-01 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet. a för planen Arbetsgruppen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Balltorps förskolor Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Lag om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever, Diskrimineringslagen 2008:567 och Skollagen

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Västertorps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen

Läs mer

Likabehandlingsplan. Stöd för Likabehandlingsarbetet. Mål för främjande och förebyggande arbete, utifrån kartläggning.

Likabehandlingsplan. Stöd för Likabehandlingsarbetet. Mål för främjande och förebyggande arbete, utifrån kartläggning. Kvällens upplägg Presentation förälder/vårdnadshavare Elev Läget i klassen Händer i ämnena nu och framåt Prao Förra Temat; Kärlek Kommande Tema Sthlm v 19-21 Skolrådsrepresentanter Likabehandlingsplanen;

Läs mer

Folkuniversitetet Göteborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Folkuniversitetet Göteborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Folkuniversitetet Göteborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Vuxenutbildning Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling Blåsippans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson

Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Protokoll 160107: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Vimpelns Förskola 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN Vimpelns Förskola 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN Vimpelns Förskola 2014/2015 2.1 NORMER OCH VÄRDEN 1 Mål för likabehandlingsarbetet Mål Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar Öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar Förmåga

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala)

Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) Verksamhetsplan 2015 Norra Mälardalen (Västmanland o Uppsala) MENINGSFULLHET-SÄKERHET-KUNSKAP-HOPP-ANSVAR-MOD-RESPEKT-OMTANKE Innehållsförteckning Din trygghet sid. 3 Frivilliga resursgrupper sid. 3 Medlemsvård,

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Fritidshemmet Uddarbo Malungsfors

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Fritidshemmet Uddarbo Malungsfors PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Fritidshemmet Uddarbo Malungsfors Verksamhetsåret 2013/2014 Inledning Planen mot diskriminering och kränkande behandling handlar om att främja elevers lika

Läs mer

Välkommen till skolan!

Välkommen till skolan! Till dig som är vårdnadshavare Välkommen till skolan! Ditt barn ska börja i förskoleklassen eller grundskolan. Här får du veta mer om hur skolan i Sverige fungerar. Ju mer du vet, desto mer kan du påverka

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Regnbågen Plan mot diskriminering och kränkande behandling Regnbågen Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från och med... 4 Planen

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN

LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN För att främja likabehandling och motverka diskriminering och annan kränkande behandling. 2014-2015 Förskolan Lillegården Trollhättan 2014-10-06 Likabehandlingsplan varför det? I april

Läs mer

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten

Fritidshemmens arbetsplan Förutsättningar för verksamheten Färjestadsskolan Fritidshemmens arbetsplan Arbetsplanen: - Visar på vilket sätt fritidshemmet ska arbeta för att nå målen för utbildningen. - Utgår från nationella styrdokument, kommunens strategiska plan,

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Likabehandlingsplan 2014. Folkuniversitetet, Vuxenutbildningsavdelningen

Likabehandlingsplan 2014. Folkuniversitetet, Vuxenutbildningsavdelningen Likabehandlingsplan 2014 Folkuniversitetet, Vuxenutbildningsavdelningen 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Sfi, komvux, särvux Ansvariga för planen Verksamhetsledare Cecilia Björkquist,

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer