SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-07"

Transkript

1 Tid och plats A-salen, kl Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Cheryl Jones Fur (MP) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Tony Lundstedt (S) Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Eva Johansson (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Tomas Thornell (S) Ove Dahl, kommunchef Hans Ohlsson, landsbygdssamordnare 190 Fredrik Pettersson, sekreterare Justering Justerare Plats och tid Malin Lauber Kommunkansliet Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Fredrik Pettersson Ordförande Per Schöldberg Justerare Malin Lauber 1(41)

2 Bevis om anslag av protokoll kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Fredrik Pettersson 2(41)

3 Förteckning över kommunstyrelsens arbetsutskott ärenden den 7 april Dnr Justering av protokoll Dnr Information om bidrag till samlingslokaler Dnr Information om hemsändningsbidraget Dnr Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen Dnr Regionalt resurscentra för media Dnr Om- och tillbyggnad av Sandsbro skola Dnr Om- och tillbyggnad av Ljungfälleskolan Dnr Ombud till föreningsstämma i Växjö & Co Ideell förening den 14 april Dnr Ombud till ägarsamråd och bolagsstämma i Smaland Airport AB den 20 april Dnr Ombud till ordinarie föreningsstämma i Växjö Citysamverkan ideell förening den 23 april Dnr Röstningsinstruktioner till ombud vid Kommuninvests föreningsstämma den 16 april Dnr Försäljning av mark på östra Vikaholm Dnr Ansökan om byte av postnummer för Öjaby-Nöbbele Dnr Yttrande över länsstyrelsen i Kronobergs läns remiss av förslag till nya och utökade Natura 2000-områden Dnr (41)

4 Skrivelse om att uppta detaljplaneläggning av Hagaviksområdet - Nils Fransson (FP) Dnr Skrivelse om kommunens verksamheter på konkurrensutsatta marknader - Lennart Adell Kind (FP) Dnr Ansökan om planbesked för del av kvarteret Kvasten, Växjö Dnr Medborgarförslag om att inrätta en katastroffond i händelse av en kärnkraftsolycka Dnr Medborgarförslag om att byta ut nätstängslet som ligger åt Storgatan Dnr Medborgarförslag om fyrverkeriförbud Dnr Medborgarförslag om att förbjuda användning av fyrverkeri- och knallprodukter i Växjö kommun Dnr Motion om behovet av ett systematiskt arbete för tillgänglighet för alla- Carin Högstedt (V) Dnr Motion om att ta fram rutiner för att öka dialogen med barn och unga- Malin Lauber (S) Dnr Motion om att införa en "fritidsbank" i Växjö kommun- Carin Högstedt (V) Dnr Antagande av detaljplan för Ingelstad 16: Dnr Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Dnr Övrigt (41)

5 188 Dnr Justering av protokoll Malin Lauber (S) utses till att justera dagens protokoll. 5(41)

6 189 Dnr Information om bidrag till samlingslokaler Ärendet utgår från dagens sammanträde 6(41)

7 190 Dnr Information om hemsändningsbidraget Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Hans Ohlsson informerar om kommunens hemsändningsbidrag. Bidraget syftar till att hjälpa människor på landsbygden som har svårt att själva ta sig till affären att få dagligvaror levererade till hemmet. Bidraget ligger för närvarande på 100 kronor per hemsändning. 7(41)

8 191 Dnr Information från ledamöter och ersättare samt från kommunledningsförvaltningen Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Ove Dahl informerar om Växjö kommun föregående vecka deltog på ett möte med 15 andra kommuner, regioner och högskolor om den framtida höghastighetsjärnvägen. Växjö kommer att samordna regionens insats gentemot Sverigeförhandlarna. 8(41)

9 192 Dnr Regionalt resurscentra för media Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet återremitterar ärendet för inhämtande av kompletterande beslutsunderlag. Avdi Islami, Öppna kanalen, har tillskrivit kommunstyrelsen om medfinansiering av ett projekt för ett regionalt resurscentra för media samt deltagande i styrgruppen för ett sådant projekt. Yrkanden Per Schöldberg (C): Arbetsutskottet återremitterar ärendet för inhämtande av kompletterande beslutsunderlag. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. 9(41)

10 193 Dnr Om- och tillbyggnad av Sandsbro skola Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet godkänner utbildningsnämndens begäran om att få ge förvaltningen i uppdrag att samarbete med Vidingehem genomföra fortsatt projektering och anbudsförfrågan avseende om- och tillbyggnad av Sandsbro skola samt återkomma med förslag till beslut angående byggnation med investerings-utgift och tillkommande hyra baserad på anbud. 2. Kostnader för kök och övriga lokaler ska särredovisas. Utbildningsförvaltningen beslutade 54/2015 att ge förvaltningen i uppdrag att samarbete med Vidingehem genomföra fortsatt projektering och anbudsförfrågan avseende om- och tillbyggnad av Sandsbro skola samt återkomma med förslag till beslut angående byggnation med investeringsutgift och tillkommande hyra baserad på anbud. Ärendet översändes till kommunstyrelsens arbetsutskott för godkännande. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 26 mars 2015 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att verksamheten behöver ytterligare basrum redan hösten 2015 och vid sommaren 2016 måste paviljongen tas bort. Planeringen är att kunna tillskapa ny modulbyggnad under 2015 och att tillbyggnad av kök/matsal kan ske våren En grov tidig kalkyl i projektet anger en investeringsutgift på ca 25 mkr. Preliminär tillkommande hyra blir ca 2 mkr/år. Yrkanden Per Schöldberg (C): 10(41)

11 193 fortsättning 1. Arbetsutskottet godkänner utbildningsnämndens begäran om att få ge förvaltningen i uppdrag att samarbete med Vidingehem genomföra fortsatt projektering och anbudsförfrågan avseende om- och tillbyggnad av Sandsbro skola samt återkomma med förslag till beslut angående byggnation med investerings-utgift och tillkommande hyra baserad på anbud. 2. Kostnader för kök och övriga lokaler ska särredovisas. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. Beslutet skickas till Utbildningsnämnden Lokalförsörjningsgruppen 11(41)

12 194 Dnr Om- och tillbyggnad av Ljungfälleskolan Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet godkänner utbildningsnämndens begäran att få ge förvaltningen i uppdrag att i samarbete med VöFAB genomföra fortsatt projektering och anbudsförfrågan avseende om- och tillbyggnad av Ljungfälleskolan samt att inför byggnation återkomma med uppgift om investeringsutgift och tillkommande hyra, baserad på anbud. 2. Kostnader för kök och övriga lokaler ska särredovisas. Utbildningsnämnden beslutade 55/2015 att ge förvaltningen i uppdrag att i samarbete med VöFAB genomföra fortsatt projektering och anbudsförfrågan avseende om- och tillbyggnad av Ljungfälleskolan samt att inför byggnation återkomma med uppgift om investeringsutgift och tillkommande hyra, baserad på anbud. Ärendet översändes till kommunstyrelsens arbetsutskott för godkännande. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 26 mars 2015 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår bland annat att Ljungfälleskolan är byggd i början på 70-talet och är inte ombyggd i någon större omfattning. Enheten är en F-6 skola med ca 350 elever i grundskolan och ca 25 elever i grundsärskolan. Skolan är organiserad i 3 paralleller för de yngre eleverna och i 2 paralleller för äldre elever, vilket ger ett snitt på drygt 20 elever i varje grupp. Enhetens kök är mycket gammalt och har stora behov av åtgärder samt utökning av area då dagens hygienkrav inte uppfylls i lokalen. Ännu är ingen kalkyl upprättad men en preliminär kalkyl utifrån erfarenhet från andra byggnationer visar på en investeringskostnad på mkr. 12(41)

13 194 fortsättning Yrkanden Per Schöldberg (C): 1. Arbetsutskottet godkänner utbildningsnämndens begäran att få ge förvaltningen i uppdrag att i samarbete med VöFAB genomföra fortsatt projektering och anbudsförfrågan avseende om- och tillbyggnad av Ljungfälleskolan samt att inför byggnation återkomma med uppgift om investeringsutgift och tillkommande hyra, baserad på anbud. 2. Kostnader för kök och övriga lokaler ska särredovisas. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. Beslutet skickas till Utbildningsnämnden Lokalförsörjningsgruppen 13(41)

14 195 Dnr Ombud till föreningsstämma i Växjö & Co Ideell förening den 14 april 2015 Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet utser Per Schöldberg (C), med Tony Lundstedt (S) som ersättare, till Växjö kommuns ombud vid föreningsstämma i Växjö & Co Ideell förening den 14 april Ombudet får i uppdrag att rösta för: Godkännande av styrelsens årsredovisning för det gångna verksamhetsåret, enligt förslag. Godkännande av revisorns berättelse. Beslut om fastställelse av resultaträkning och balansräkning, enligt förslag Beslut om dispositioner beträffande vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen, enligt förslag. Beslut om ansvarsfrihet för styrelsen, enligt förslag. Beslut om antal ledamöter i styrelsen (lägst fem, högst nio), enligt förslag. Val av ordförande och vice ordförande i föreningen, tillika. ordförande och vice ordförande i styrelsen, enligt förslag. Val av övriga styrelseledamöter (lägst tre, högst sju), enligt förslag. Val av revisor och revisorssuppleant, enligt förslag. Val av ombud till bolagsstämma i av föreningen helägt bolag, enligt förslag. Val av valberedning, enligt förslag. Fastställande av årsavgift och, i förekommande fall, extra avgift till föreningen, enligt förslag. Växjö kommun har i egenskap av medlem kallats till föreningsstämma i Växjö & Co Ideell förening den 14 april (41)

15 195 fortsättning Beslutet skickas till Ombudet För kännedom Växjö Citysamverkan ideell förening 15(41)

16 196 Dnr Ombud till ägarsamråd och bolagsstämma i Smaland Airport AB den 20 april 2015 Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet utser Per Schöldberg (C), med Tony Lundstedt (S) som ersättare, till Växjö kommuns ombud vid ägarsamråd och bolagsstämma i Smaland Airport AB den 20 april Ombudet får i uppdrag att rösta för: Fastställande av resultaträkningen och balansräkningen, enligt förslag Dispositioner beträffande aktiebolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen, enligt förslag Ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören Fastställande av arvoden till styrelsen, revisorn och lekmannarevisorerna, enligt förslag Val av revisor och revisorssuppleant (i förekommande fall), enligt förslag Växjö kommun har i egenskap av delägare kallats till ägarsamråd samt bolagsstämma i Smaland Airport AB. Beslutet skickas till Ombudet För kännedom Smaland Airport AB 16(41)

17 197 Dnr Ombud till ordinarie föreningsstämma i Växjö Citysamverkan ideell förening den 23 april 2015 Arbetsutskottets beslut 1. Arbetsutskottet utser Per Schöldberg (C), med Tony Lundstedt (S) som ersättare, till Växjö kommuns ombud vid ordinarie föreningsstämma i Växjö Citysamverkan ideell förening den 23 april Ombudet får i uppdrag att rösta för: Ekonomiärenden, enligt förslag. Valärenden, enligt förslag. Växjö Kommun har i egenskap av medlem i Växjö Citysamverkan ideell förening kallats till föreningsstämma den 23 april 2015 klockan på Kungsgatan 6 B. Beslutet skickas till Ombudet För kännedom Växjö Citysamverkan ideell förening 17(41)

18 198 Dnr Röstningsinstruktioner till ombud vid Kommuninvests föreningsstämma den 16 april 2015 Arbetsutskottets beslut Ombudet får i uppdrag att rösta för: Fastställande av ägardirektiv, enligt förslag. Beslut avseende föreningen och koncernen om fastställelse av resultaträkning och balansräkning, enligt förslag Beslut avseende föreningen och koncernen om dispositioner beträffande föreningens och koncernens vinst eller förlust enligt förslaget i förvaltningsberättelsen, enligt förslag. Ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören Fastställande av arvoden till styrelsen, enligt förslag Fastställande av arvoden för valberedningen i föreningen, enligt förslag. Fastställande av arvoden till revisorerna, enligt förslag Fastställande av arvoden till lekmannarevisorerna, enligt förslag Val av styrelse och av styrelsens ordförande och vice ordförande, enligt förslag. Val av revisor, enligt förslag Val av lekmannarevisorer, enligt förslag Val av valberedning i föreningen och dess ordförande och vice ordförande, enligt förslag Val av representanter till bolagsstämmorna i Kommuninvest i Sverige AB samt i övriga dotterbolag, enligt förslag. Beslut om plats för nästa föreningsstämma, enligt förslag. Fastställande av arbetsordning för valberedningen i föreningen. 18(41)

19 198 fortsättning Fastställande av arbetsordning för valberedningen i föreningens företag, enligt förslag. Fastställande av arbetsordning för lekmannarevisorerna, enligt förslag Årlig insatsskyldighet - år 2015, enligt förslag Nya stadgar för Kommuninvest ekonomisk förening, enligt förslag. Plan för Kommuninvests kapitaluppbyggnad med riktlinjer och beslutsordning, enligt förslag Förslag om ändring av bolagsordningen för Kommuninvest i Sverige AB, enligt förslag. Förslag om bemyndigande att genomföra nyemissioner, enligt förslag Arbetsutskottet har i 6/2015 utsett Per Schöldberg (C) och Åsa Karlsson Björkmarker (S) till Växjö kommuns ombud vid föreningsstämma i Kommuninvest ekonomisk förening den 16 april 2015 i Stockholm. Då inga stämmohandlingar fanns vid tillfället ska beslutet kompletteras med röstningsinstruktioner till ombuden. Beslutet skickas till Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) 19(41)

20 199 Dnr Försäljning av mark på östra Vikaholm Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen beslutar att tomtmark på återstående del av Vikaholm skall säljas för kr/m2 råmark till och med Priset marknads- och lägesanpassas för varje enskild fastighet. För grovterrasserade tomter tillkommer 120 kr/m². 2. Kommunstyrelsen beslutar att del av kvarteret Ränndalen undantas från ovanstående och säljs med anbudsförfarande med villkoret att passivkedjehus skall byggas, se bilaga Kommunstyrelsen beslutar att alla bostäder på de aktuella fastigheterna skall kunna nås med full tillgänglighet, d.v.s. hiss krävs även för lägenheter på andra våningen i 2-våningshus. 4. Kommunstyrelsen beslutar att om köparen uppfyller kraven för lågenergihus enligt kvalitetsprogrammet erhålls rabatt med 200 kr/m² tomtyta för villatomter och 100 kr/m² tomtyta för flerbostadshus. Området som avses är resten av Vikaholm som innefattas i detaljplan Växjö 13:35 Vikaholm på Teleborg i Växjö. Denna detaljplan vann laga kraft Utbyggnad av gator och ledningar pågår och tomterna kommer att släppas till försäljning allteftersom gatorna färdigställs. Ett kvalitetsprogram som definierar karaktär, energiprestanda, dagvattenhantering, avfall, byggmaterial, tillgänglighet och trafik är framtaget och tillämpas. För att stimulera till utveckling av mer energisnål bebyggelse föreslås att rabatten för dem som väljer att bygga lågenergihus enligt kvalitetsprogrammet kvarstår. Denna nya högre prisnivå för tomtmark på Vikaholm är justerad efter de 20(41)

21 199 fortsättning anbud vi fått in på kvarteren Vindskivan och Väggen. Hittills har tomtyta för flerbostadshus sålts för 350 kr/m2 och villatomter för kr/ m2. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 20 mars 2015 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att Ansvariga tjänstemän på planeringskontoret kommer att upprätta prislistamed pris för varje enskild fastighet inom det föreslagna intervallet. Denna prislista kan sedan justeras efterhand som utbyggnaden av Vikaholm fortgår. En fastighets pris påverkas av hur allmän plats och intilliggande fastigheter bebyggs och utformas. 21(41)

22 200 Dnr Ansökan om byte av postnummer för Öjaby-Nöbbele Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen tillskriver Posten AB och begär en ändring av postnummer för de adresser/fastigheter tillhörande byn Öjaby Nöbbele, Växjö kommun. Mikael Samuelsson har den 15 januari 2015 skrivit till kommunstyrelsen med en önskan om att boende i Öjaby Nöbbele, Växjö kommun, med postnummer Alvesta ska få byta till ett postnummer tillhörande Växjö. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 16 februari 2015 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att idag har de boende i Öjaby Nöbbele, tillhörande Växjö kommun, postnummer Alvesta. Ett antal förvecklingar har förekommit för de boende, som att valsedlar skickas från Alvesta istället för Växjö kommun och att föräldrar fått besked om att sonen hamnar på reservplats i kön till förskola eftersom de inte tillhör Växjö kommun. Av dessa anledningar begär nu de boende ett postnummer tillhörande Växjö kommun, ex som idag gränsar till byn Öjaby Nöbbele. 22(41)

23 201 Dnr Yttrande över länsstyrelsen i Kronobergs läns remiss av förslag till nya och utökade Natura 2000-områden Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen lämnar följande synpunkter som svar på Länsstyrelsens remiss angående förslag till nya och utökade Natura 2000-områden i Växjö kommun. 1. Det är positivt med Natura 2000 och skydd av värdefulla naturområden, men det måste göras med hänsyn till andra samhällsintressen och enskilda fastigheters intressen. 2. Det är positivt att landområden inom Helgö och Hissö samt övriga öar inom Kronobergsfastigheten föreslås som Natura Kronobergshalvön, söder om bron till Hissö, är inte lämpligt som Natura Vattenområden i Helgasjön är inte lämpliga som Natura Det är positivt att Natura 2000-områden föreslås för Notteryd och Lunden, dock inte Drevsjön, ej heller Lövsjön. 6. Braås Park är inte lämpligt som Natura Tydliga syften och motiv ska anges för varje enskilt föreslaget område så att konsekvenser kan bedömmas. Växjö kommun har fått länsstyrelsens förslag till nya och utökade Natura 2000-områden på remiss. Remissen grundar sig i att Sverige har fått ökade krav från EU att komplettera med fler Natura 2000-områden. Regeringen har därför gett länsstyrelserna i uppdrag att lämna förslag på nya områden. Länsstyrelsen i Kronoberg har valt att främst peka ut ett antal befintliga och 23(41)

24 201 fortsättning föreslagna naturreservat som nya Natura 2000-områden. Tekniska nämndens arbetsutskott har beslutat i ärendet på underlag av en skrivelse från tekniska chefen den 3 mars Skrivelsen och tekniska nämndens arbetsutskotts beslut ligger också till grund för rubricerad skrivelse till kommunstyrelsen. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 19 mars 2015 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgå bland annat att peka ut ett område som Natura 2000 innebär ett förstärkt skydd för extra värdefull natur och alla förändringar inom och i närheten av området ska prövas gentemot de bevarandemål som gäller. Prövningsprocessen bidrar till utökad administration, att mer tid och resurser krävs och en osäkerhet om hur utfallet blir i det enskilda området. Beslutandet ligger på EU-nivå och inte inom landet som är fallet med t.ex. naturreservaten. Detta kan skapa en osäkerhet över tid då det inom EU kan tas nya regler eller tillämpningar som direkt kan påverka de utpekade områdena och dess närhet. I förslaget saknas tydliga motiv eller syften till varför just de utpekade områdena valts. Det ska i nästa steg tas fram bevarandeplaner med redovisning av vilka utpekade naturtyper och arter som är värdefulla och ska skyddas i respektive område. Utan att ha tillgång till detta är det svårt att ta ställning till avgränsningen och innebörden för varje enskilt område. Förslaget till nya Natura 2000-områden i Växjö kommun föranleder en rad frågeställningar. Det framgår inte vad grundsyftet är med förslagen. Handlar det enbart om att utöka arealen av Natura 2000-områden i landet eller är det vissa naturtyper som behöver stärkt skydd? Underlaget anger främst en områdesavgränsning som följer fastighetsgränser och inte naturförhållanden. Det framgår inte heller vilka naturtyper eller arter som avses skyddas i de föreslagna områdena. Kommunens inställning är att det är positivt att få ett stärkt skydd där det behövs men inte där det står i konflikt med väsentliga samhällsintressen nära Växjö stad eller enskilda intressen. 24(41)

25 202 Dnr Skrivelse om att uppta detaljplaneläggning av Hagaviksområdet - Nils Fransson (FP) Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen uppdrar till byggnadsnämnden att uppta detaljplaneläggning av Hagaviksområdet, i syfte att tillskapa en hållbar valösning i området. Nils Fransson (FP) har i en skrivelse som inkom till kommunkansliet den 24 mars 2015 föreslagit att kommunstyrelsen ska ge byggnadsnämnden i uppdrag att återuppta detaljplaneläggningen av Hagaviksområdet i syfte att tillskapa en hållbar va-lösning i området. 25(41)

26 203 Dnr Skrivelse om kommunens verksamheter på konkurrensutsatta marknader - Lennart Adell Kind (FP) Arbetsutskottets förslag 1. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att i årsredovisningen för 2015 särredovisa och särskilt markera den verksamhet kommunen bedriver på en konkurrensutsatt marknad. 2. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att under 2015 genomföra en kartläggning av all näringsverksamhet inom kommunens ramar med avseende på tillämplig konkurrenslagstiftning. Lennart Adell Kind (FP) har i en skrivelse den 26 mars 2015 föreslagit att kommunchefen ges följande två uppdrag med anledning av kommunens verksamheter på konkurrensutsatta marknader. 1. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att i årsredovisningen för 2015 särredovisa och särskilt markera den verksamhet kommunen bedriver på en konkurrensutsatt marknad. 2. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att under 2015 genomföra en kartläggning av all näringsverksamhet inom kommunens ramar med avseende på tillämplig konkurrenslagstiftning. Enligt Adell Kind vill Folkpartiet ha en sund konkurrens gentemot privata företag och anser det därför önskvärt att det kommunala regelverket ses över och skärps. Yrkanden Gunnar Storbjörk (S): Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att under 2015 genomföra en kartläggning av all näringsverksamhet inom kommunens ramar med avseende på tillämplig konkurrenslagstiftning. Per Schöldberg (C): 1. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att i årsredovisningen för 2015 särredovisa och särskilt markera den verksamhet kommunen bedriver på en konkurrensutsatt 26(41)

27 203 fortsättning marknad. 2. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunchefen att under 2015 genomföra en kartläggning av all näringsverksamhet inom kommunens ramar med avseende på tillämplig konkurrenslagstiftning. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. 27(41)

28 204 Dnr Ansökan om planbesked för del av kvarteret Kvasten, Växjö s beslut Kommunstyrelsen ansöker om planbesked i enlighet med förslag i kommunchefens skrivelse daterad för att utveckla del av kvarteret Kvasten. Växjöföretaget Creon Promotion AB är inne i en stark tillväxtfas och har växt med drygt 50 % de fem senaste åren och förbereder för en fortsatt tillväxt i samma takt de kommande åren. Verksamheten bedrivs på fastigheten Kvasten 1 som finns på Annavägen på Sjöuddens industriområde. Den befintliga lagerbyggnaden har byggts ut i omgångar men närmar sig nu maxkapacitet, och det finns ett behov av att bygga till ytterligare lagerytor för att tillgodose tillväxtmöjligheten. En utbyggnad på befintlig fastighet eller angränsande industrifastigheter bedöms inte möjlig. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 30 mars 2015 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att för att möjliggöra företagets fortsatta tillväxt i Växjö föreslås byggnadsnämnden utreda en utvidgning av kvarteret Kvasten i anslutning till fastigheten Kvasten 1 enligt följande två alternativ; 1. En utbyggnad österut vilket är det mest önskvärda för företaget. Området är för närvarande planlagt för park eller plantering. 2. En utbyggnad norrut. Området är för närvarande planlagt som naturmark. Skiss över de två förslagen bifogas. Båda alternativ berör fastigheten Växjö 6:2 som ägs av Växjö kommun. 28(41)

29 204 fortsättning Yrkanden Tony Lundstedt (S): Kommunstyrelsen ansöker om planbesked i enlighet med alternativ 2 i kommunchefens skrivelse daterad för att utveckla del av kvarteret Kvasten. Per Schöldberg (C): Kommunstyrelsen ansöker om planbesked i enlighet med förslag i kommunchefens skrivelse daterad för att utveckla del av kvarteret Kvasten. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. 29(41)

30 205 Dnr Medborgarförslag om att inrätta en katastroffond i händelse av en kärnkraftsolycka Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen avslår medborgarförslaget med motiveringen att enligt den kommunala redovisningslagen är det inte tillåtet för en kommun att fondera pengar för framtida händelser. Dessutom finns vid en eventuell kärnkraftsolycka statliga och europeiska stödsystem att tillgå. Rolf Rask har lämnat ett medborgarförslag om att Växjö kommun bör inrätta en katastroffond för att täcka kostnader och skattebortfall i händelse av en kärnkraftsolycka. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 19 mars 2015 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgå att enligt den kommunala redovisningslagen är det inte tillåtet för en kommun att fondera pengar för framtida händelser. En oförutsedd utgift ska istället belasta aktuellt bokslutsår. När det gäller ett eventuellt skattebortfall finns det ett långtgående inkomstutjämningssystem mellan landets samtliga kommuner. Lite förenklat innebär det att om en kommun tappar skatteintäkter så kompenseras kommunen för detta i utjämningssystemet. En omfattande olycka på ett kärnkraftverk kan få stor ekonomisk påverkan på samhället och det är inte möjligt eller lagligt för enskilda kommuner att fondera för detta ändamål. I samhället finns dock ett antal stödsystem och lagar för att hantera sådana situationer: En kärnkraftsolycka skulle medföra statlig räddningstjänst vilket också innebär att staten tar kostnaderna för dessa insatser. En stor kärnkraftsolycka skulle sannolikt drabba ett stort område och flera kommuner. Statligt stöd, utöver räddningstjänstinsatserna, kommer att behövas. Enligt lag tecknar reaktorägaren en ansvarsförsäkring till ett ansvarsbelopp som är fastställt av riksdagen till 3,3 miljarder kronor per skadehändelse. Detta för att täcka eventuella utgifter för skadestånd i samband med händelser som drabbar omgivningen. 30(41)

31 205 fortsättning Internationellt finns avtal kring hur stater ska stötta varandra efter stora olyckor och inom EU finns fonder för ändamålet. Exempelvis fick drabbade kommuner stöd från EU:s solidaritetsfond efter stormen Gudrun (41)

32 206 Dnr Medborgarförslag om att byta ut nätstängslet som ligger åt Storgatan 52 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige besvarar medborgarförslaget med att Växjö Fastighetsförvaltning AB planerar en förbättring av nätstängslet. Åtgärden beräknas vara klar under första halvåret Rolf Rask har i ett medborgarförslag den 3 januari 2015 föreslagit att kommunen ska byta ut nätstängslet vid Storgatan 52. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 30 mars 2015 redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår att fastigheten nätstängslet finns på ägs av Växjö Fastighetsförvaltning AB. Bolaget har meddelat att man sen en tid tillbaka funderat på en förbättring av rubricerat nätstängsel. Man har bestämt att gå på en lösning där det byggs vidare med samma stakettyp som vid Storgatan 50. Bygglov kommer sökas under våren med målet att stängslet vara klart under första halvåret (41)

33 207 Dnr Medborgarförslag om fyrverkeriförbud Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige besvarar medborgarförslaget med att rådande reglering av fyrverkeriförsäljningen är tillräcklig. Kommunen har inte heller mandat för att kontrollera handeln på så vis medborgaren föreslår. Per Vilhelmsson har i ett medborgarförslag den 5 januari 2015 föreslagit att kommunfullmäktige ska förbjuda all försäljning av fyrverkerier till privatpersoner som inte kan uppvisa tillstånd från Polisen. Dessutom föreslår Vilhelmsson att fyrverkerier endast ska kunna köpas hos tillverkarna. 33(41)

34 208 Dnr Medborgarförslag om att förbjuda användning av fyrverkeri- och knallprodukter i Växjö kommun Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige besvarar medborgarförslaget med att rådande reglering av fyrverkerier är tillräcklig. Rolf Rask har i ett medborgarförslag den 19 mars 2015 föreslagit att kommunfullmäktige, utan undantag, ska förbjuda användningen av fyrverkerier och knalleffekter i hela kommunen. 34(41)

35 209 Dnr Motion om behovet av ett systematiskt arbete för tillgänglighet för alla- Carin Högstedt (V) Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunfullmäktige besvarar motionen med att Växjö kommun inte behöver ännu ett program utan tillgänglighetsfrågor kommer att inkluderas i mångfaldsprogrammet. 2. Kommunstyrelsen får i uppdrag att till mångfaldsprogrammet ha tillgänglighetsfrågor i beaktande. Vänsterpartiets fullmäktigegrupp föreslår i en motion till kommunfullmäktige den 19 maj 2014 att uppdra åt kommunstyrelsen att ta fram en övergripande plan för att systematiskt göra Växjö kommun tillgängligt för alla och att målet är nått senast Tillgänglighet för alla ska utöver den fysiska miljön även innehålla tillgänglighet till kultur, idrott, arbetsmarknad, bad, friluftsliv, information, debatt och politik. Tillgänglighet handlar om hela kommunen och även det privata näringslivet bör engageras. Motionen remitterades till alla nämnder och VKAB för yttrande. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 11 februari 2015 redogjort för ärendet. Av skrivelsen framgår bland annat att genom det övergripande mångfaldsprogrammet och i budgetarbetet finns det redan i dag ett system och struktur för tillgänglighetsarbetet. Behov verkar dock finnas till mer stöttning i nämndernas arbete med mätbara mål för tillgängligheten, både långsiktiga och kortsiktiga så att man når hela vägen fram. Även genom den organisationsöversyn som görs för att hitta formerna för Växjö kommuns samverkan med handikapporganisationerna kommer tillgänglighetsarbetet att förbättras och bli mer långsiktigt. Det kommer 35(41)

36 209 fortsättning också att inkludera alla medborgare, hela kommunen och det privata näringslivet. Yrkanden Malin Lauber (S): Kommunfullmäktige bifaller motionen. Per Schöldberg (C): 1. Kommunfullmäktige besvarar motionen med att Växjö kommun inte behöver ännu ett program utan tillgänglighetsfrågor kommer att inkluderas i mångfaldsprogrammet. 2. Kommunstyrelsen får i uppdrag att till mångfaldsprogrammet ha tillgänglighetsfrågor i beaktande. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. 36(41)

37 210 Dnr Motion om att ta fram rutiner för att öka dialogen med barn och unga- Malin Lauber (S) Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige besvarar motionen med att kommunen redan idag är väldigt engagerad för att få barn och ungdomar delaktiva i samhället. Möjlighet för dialog med politiker finns till exempel genom två årliga direktmöten med fokus på ungdomar. Malin Lauber (S) har i en motion den 2 mars 2015 föreslagit att kommunfullmäktige ska besluta att ta fram rutiner för att öka dialogen med barn och unga. Enligt förslagsställaren attraheras inte dessa grupper av kommunens direktmöten utan anser att det behövs ett systematiskt, målinriktat och attraktivt sätt för att skapa dialog med barn och unga. Yrkanden Malin Lauber (S): Kommunfullmäktige bifaller motionen. Per Schöldberg (C): Kommunfullmäktige besvarar motionen med att kommunen redan idag är väldigt engagerad för att få barn och ungdomar delaktiva i samhället. Möjlighet för dialog med politiker finns till exempel genom två årliga direktmöten med fokus på ungdomar. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. 37(41)

38 211 Dnr Motion om att införa en "fritidsbank" i Växjö kommun- Carin Högstedt (V) Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige avslår motionen. Det hör inte till kommunen att tillhandaha en fritidsbank av detta slag. Det finns en rad ideella alternativ och där civilsamhället tar ett stort ansvar. Carin Högstedt (V) har i en motion den 10 mars 2015föreslagit att kommunfullmäktige ska uppdra till kultur- och fritidsnämnden att inrätta en fritidsbank, dit medborgare kan skänka utrustning och där den kan lånas av andra. Yrkanden Malin Lauber (S): Kommunfullmäktige bifaller motionen. Per Schöldberg (C): Kommunfullmäktige avslår motionen. Det hör inte till kommunen att tillhandaha en fritidsbank av detta slag. Det finns en rad ideella alternativ och där civilsamhället tar ett stort ansvar. Beslutsordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att arbetsutskottet beslutar enligt eget yrkande. 38(41)

39 212 Dnr Antagande av detaljplan för Ingelstad 16:8 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar detaljplan för Ingelstad 16:8 i Ingelstad, Växjö kommun Länsstyrelsen överprövade den fullmäktiges beslut att anta detaljplanen. Fastighetsägaren till Ingelstad 16:8 inkom med önskan om att omarbeta detaljplanen. Fullmäktige beslutade att upphäva Växjö beslut om antagande av detaljplan för Ingelstad 16:8 m.m. I den upphävda detaljplanen möjliggjordes bostäder, handel och kontor inom större delen av planområdet. Detaljplanen har omarbetats och i förslaget till detaljplanen kan kvarnbyggnaden användas för bostads- och centrumändamål. Större delen av området utgörs av ett campingområde inom vilket mindre stugor kan uppföras. Kommunstyrelsen hade inga synpunkter under granskningsskedet. Byggnadsnämnden godkände den detaljplanen. 39(41)

40 213 Dnr Redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Kommunkansliet lämnar en redovisning av inkomna och besvarade skrivelser av intresse samt inkomna inbjudningar och protokoll. 40(41)

41 214 Dnr Övrigt Inga övriga frågor behandlades på dagens sammanträde. 41(41)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid och plats A-salen, kl. 13:30 13:45 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M), ordförande Catharina Winberg (M) Tony Lundstedt (S) Pernilla Tornéus (M) Ulf Hedin (M) Eva Johansson (C) Cheryl Jones Fur (MP)

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-13. Klockan 10.00 i A-salen Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Anna Tenje (M) Catharina

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-06-07 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10.30 i Utvandrarnas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10:00-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande.

Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35. Beslutande. Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:35 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Christina Hardyson, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:0 08: ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Karin Perers (C) Örjan Bengs, ekonomichef Siw Karlsson, ekonomichef Avesta kommun Christina

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl

Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl 140 Dnr 2017-00041 Byggnation av nytt stadshus investeringskalkyl Styrelsens beslut 1. Styrelsen för VKAB godkänner Vöfabs beslut om att: Utföra nybyggnad av nytt stadshus med station och Växjös vardagsrum,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 april 2015 kl. 09.50-10.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-10 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 10 april 2013, kl. 08:00-11.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Anders

Läs mer

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB

Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Avesta Vatten och Avfall AB Erik Nordén, VD Avesta Vatten och Avfall AB Årsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:45 08:50 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Patrik Sundin (S), ordf. Erik Nordén, VD Siw Karlsson, ekonomichef Avesta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S)

Avesta Industristad AB Årsstämma Laila Borger (S) Årsstämma 2016-0-2 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:1 08:20 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Lennart Palm (S) Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Christina Hardyson,

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S)

Gamla Byn AB Årsstämma Lennart Palm (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:00 08:15 ande Lennart Palm (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Örjan Bengs, ekonomichef Laila Borger (S), ordförande Christina Hardyson,

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:05 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Ulf Hedin (M) Nils Fransson (FP) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S)

Gamla Byn AB Årsstämma 2013-06-20. Laila Borger (S) Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 08:30 08:40 ande Laila Borger (S) Övriga deltagande Göran Johansson, ordförande Anders Friberg, kommundirektör Jan Näslund, VD Örjan Bengs, ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2

Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 6 (6) Förvaltnings AB 2014-05-05 6 nr 5 Bolagsordning för Västerviks Bostads AB och TjustFastigheter AB Dnr 2014/2 Kommunfullmäktige utsåg 2010-12-20

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunstyrelsen 2011-04-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Runnabönning, Rydals konferenscenter, Rydal, klockan 13.00-13.30 Beslutande M Margareta Lövgren, 71 M Pär-Erik Johansson tjänstgör för Margareta Lövgren, 72

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE 2016-12-14 kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband med pausen av kommunfullmäktige)

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB

Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB ÖSTERÅKERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2013-03-20 AU 6:22 Dnr. KS 2013/94-107 Utdrag: akten, KS Ändring av bolagsordningar för samtliga bolag inom Armada Fastighets AB Ärende

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04. Klockan 10.00 i A-salen. Åsa Karlsson Björkmarker Plats och tid Beslutande Ledamöter Klockan 10.00 i A-salen Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Växjö Kommunföretag AB (VKAB) Tid och plats A-salen, kl. 09:30 10:30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Catharina Winberg, ordförande Jon Malmqvist Maria Garmer Eva Johansson Malin

Läs mer

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare

Richard Brown Bo Pettersson (S) Lisbeth Svensson (L) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 08:35 09.00 Plats: Kulturhuset Fregatten konferensrum Fyren Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Linda-Maria Hermansson (C), vice ordförande Sofia Westergren (M) Gunnar Pettersson

Läs mer

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter

Bolagsordning för Vara Industrifastigheter Bolagsordning för Vara Industrifastigheter AB Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Industrifastigheter AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 3 februari 2014 förslag till bolagsordningar för de rubricerade bolagen.

Kommunstyrelsens förvaltning redovisar i skrivelse 3 februari 2014 förslag till bolagsordningar för de rubricerade bolagen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 12 (30) 2014-02-10 Ks 8. Bolagsordningar för Västerviks Kommuns Förvaltnings AB och de helägda dotterbolagen Västervik Miljö & Energi AB, Västerviks Kraft Elnät AB,

Läs mer

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag

Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Senast ändrad Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Bolagsordning för Vöfab Parkering Aktiebolag Fastställd/Upprättad Kommunfullmäktige

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Tid och plats H-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS

Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 306 Ändring av bolagsordning för VIVAB. KS 2014-382 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Fastighetsförvaltning AB (VÖFAB)

Bolagsordning för Växjö Fastighetsförvaltning AB (VÖFAB) Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Fastighetsförvaltning AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Fastighetsförvaltning AB Dokumentinformation Dokumentnamn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB

p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB p.2014.1210 2014-04-10 Dnr. 2014/149 Bolagsordning för Näringsfastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

STYRDOKUMENT 1. Bolagsordning. Beslutad av ordinarie bolagsstämma den 13 april 2011 och godkänd av Finansinspektionen den 29 juni 2011

STYRDOKUMENT 1. Bolagsordning. Beslutad av ordinarie bolagsstämma den 13 april 2011 och godkänd av Finansinspektionen den 29 juni 2011 STYRDOKUMENT 1 Bolagsordning Beslutad av ordinarie bolagsstämma den 13 april 2011 och godkänd av Finansinspektionen den 29 juni 2011 1 (5) Bolagsordning för Länsförsäkringar Jönköping 1 Bolaget, vars firma

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-09, kl. 08:00-11:24 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB

Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2008:6-341 Bolagsordning för Flen Vatten och Avfall AB Antagen av kommunfullmäktige 2008-06-12 82 Antagen av extra bolagsstämma 2008-08-25 8 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Sophie Nygren Sofia Westergren (M) Bo Pettersson (S) sekreterare ordförande justerare

Sophie Nygren Sofia Westergren (M) Bo Pettersson (S) sekreterare ordförande justerare KOMMUNSTYRELSEN Tid: 16:30-16:40 Plats: Skeppet Beslutande Sofia Westergren (M), ordförande Bo Pettersson (S), vice ordförande Gunnar Lidén (M) ersätter Linda Ekdahl (M), jäv 59, 61 Roger Andersson (S)

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Kommunföretag AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB

p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB p.2014.1208 2014-04-11 Dnr.2014/149 Bolagsordning för Fastigheter i Linde AB 1 Fastställt av: KF Datum: 2014-05-13 88 För revidering ansvarar: Kommunledningsstaben För eventuell uppföljning och tidplan

Läs mer

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:9-107 Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB Antagen av kommunfullmäktige 2010-11-25 108 Reviderad av kommunfullmäktige 2012-08-30 95 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-05-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-05-05 Tid och plats A-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S), 1:e vice ordförande Per Schöldberg (C),

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Koncern AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Bolagsordning för Sollentuna Stadshus AB Antagen av fullmäktige 2016-12-15, 181, Dnr 2016/0376 KS Fastställd av bolagsstämman 2016-12-15. Innehållsförteckning 1 Firma... 2 2 Säte... 2 3 Föremålet för bolagets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Per Schöldberg (C) 2:e vice ordförande Jon Malmqvist (KD) Catharina Winberg

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB

Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi och Miljö Försäljning AB KF 22:1 KF 22:2 KF 22:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Ulf Broström 0152-29 106 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:169-107 2017-03-10 1/2 Godkännande av ändring i bolagsordning för Eskilstuna Energi

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Ulf Hedin (M) Patric

Läs mer