PROCESS. Förhandsreferenser: Är du ny i vårt nätverk tar vi alltid tre förhandsreferenser innan du går in i ditt uppdrag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROCESS. Förhandsreferenser: Är du ny i vårt nätverk tar vi alltid tre förhandsreferenser innan du går in i ditt uppdrag."

Transkript

1 IMPACT EXECUTIVES OM OSS Impact Executives arbetar med IMPACT INTERIM MANAGEMENT. Vårt unika nätverk av Interim Executives och Impact Advisors består av operationellt framgångsrika och verifierade ledare som tillämpar sina erfarenheter och adderar värde i organisationen från första dagen. Vi arbetar nära och långsiktigt med våra klienter och konsulter och skapar förutsättningar för ett framgångsrikt förändringsarbete. Genom vår gedigna erfarenhet av personbedömning, att tolka klienters behov och företagskultur identifierar vi rätt Impact Interim Manager i linje med strategi och affärsmål. Impact Executives är en av Nordens ledande aktörer inom Impact Interim Management förändringsledning på ledningsgrupps- och styrelsenivå. Vi är ett dotterbolag till Alumni AB. IMPACT ADVISORY Impact Advisors erbjuder nischad strategisk rådgivning på ledningsgrupps- och styrelsenivå. Med gedigen erfarenhet och unik kompetens bidrar våra Advisors i specifika frågor, faser av transformation och förändring. INTERIM MANAGEMENT Impact Interim Management är en omedelbar och flexibel lösning med tillgång till strategisk och operationell erfarenhet från framgångsrikt arbete och ledarskap på företagsledningsnivå. Vi förmedlar verifierade och förändringsorienterade profiler med resultatfokus som skapar såväl omedelbara som långsiktigt hållbara resultat. IMPACT PLACEMENT Impact Placement är en omedelbar lösning då en lång rekryteringsprocess med kartläggning varken är nödvändig eller möjlig. På begäran presenterar vi relevanta konsulter i vårt nätverk som är tillgängliga omgående och som drivs av utmaningen oavsett om det är som Interim Executive eller som anställd.

2 VÄLKOMMEN MÅL Välkommen till Impact Executives vårt mål är att utgöra det självklara valet vid interimsförmedling på ledningsgruppsnivå. Vi vill också utgöra en självklar och trygg samarbetspartner för dig som impactkonsult. Att samarbeta med Impact Executives innebär att du som konsult får en långsiktig relation med oss och en möjlighet att figurera i de riktigt spännande och utmanande interimsprocesserna och därmed exponeras för många intressanta aktörer på marknaden. Vi på Impact Executives arbetar aktivt med att marknadsföra oss på marknaden. Vi finns dessutom alltid med som ett attraktivt komplement i Alumnikoncernens helhetserbjudande. Vi bistår uppdragsgivare, såväl ägare som styrelse och ledningsgrupp, med seniora och erfarna förändringsorienterade profiler med ett resultatfokus som skapar såväl omedelbara som långsiktigt hållbara resultat. VÄRDERINGAR Det viktigt för oss att du som konsult känner att Impact Executives har ett genuint intresse för dig och en god förståelse för den kompetens som du kan bidra med i en interimsposition. Vi är angelägna om att föra en kontinuerlig dialog och hålla oss uppdaterade om din arbetssituation såväl i som utanför uppdrag. Vi har därför sammanställt detta informationsmaterial för att du skall veta vad Impact Executives står för och hur vi agerar som interimsförmedlare och konsult.

3 PROCESS INNAN DU BÖRJAR Innan du tar dig an ett uppdrag via Impact Executives behöver vissa saker vara på plats. Egen verksamhet: Innan du signerar ett avtal med Impact Executives behöver du ha en egen verksamhet registrerad F-skattesedel, handelsbolag, enskild firma eller aktiebolag. Konsultförsäkring: För att vara trygg med ansvaret som underkonsult, behöver du ha en s.k. Konsultförsäkring. Denna omfattar två delar; en Allmän ansvarsförsäkring samt en Försäkring för förmögenhetsskada. Dessa skall uppgå till angivna minimibelopp för att vara täckande. Vi kan naturligtvis vara behjälpliga och stötta dig i samtliga frågor och kontaktpersoner på försäkringsbolagen. Förhandsreferenser: Är du ny i vårt nätverk tar vi alltid tre förhandsreferenser innan du går in i ditt uppdrag. Bakgrundskontroll: Vi gör också en bakgrundskontroll vilken innefattar en motsvarande UC för att säkerställa en ordnad privatekonomi, verifiering av examensuppgifter samt en medial research för att kartlägga din mediala och publika profil. Kvalitet liksom snabbt agerande är centrala faktorer vid våra klienters förfrågningar. Det är därför alltid en fördel om det ovan nämnda är på plats eller väl förberett den dag vi kontaktar dig med en konkret förfrågan. För att maximera möjligheterna att en förfrågan blir till ett konkret uppdrag, rekommenderar vi dig att uppdatera oss om eventuella förändringar i din situation exempelvis påbörjar ett nytt uppdrag utanför vår verksamhet, är tillgänglig för nya utmaningar alternativt skriver på för en permanent roll. DAG 1 Från den dag ditt uppdrag börjar, kommer Impact Executives att ha försett dig med rutiner och instruktioner avseendeförsäkring och fakturering. Vi förser dig med mall för tidrapportering, i denna noterar du arbetade dagar eller timmar. Tidrapporten använder du som underlag för din faktura till oss. FÖRÄNDRINGAR Ibland kommer du och din uppdragsgivare överens om att uppdraget på något sätt bör förändras tillkommande ansvar, förändring i tid eller rent av en ny roll. Vi är angelägna om att detta skall gå smidigt. Vi justerar i avtal, upprättar en ny uppdragsbeskrivning samt förhandlar om ev. nya arvoden. Uppdraget fortsätter sedan vidare. Viktigt att notera är att detta skall ske innan avtalet har hunnit löpa ut. I ditt, respektive uppdragsgivarens avtal, finns också en uppsägningstid angiven. AVSLUTA UPPDRAG Inför att uppdraget närmar sig avslut, kontaktar vi dig för att göra en summering. Vi vill hela tiden utvecklas och förbättra oss och ser detta som ett bra sätt att utvärdera Impact Executives som förmedlare. Vidare summerar vi uppdraget, de förutsättningar och resultat som uppnåtts. Det är också viktig information för oss då det tydliggör dina framtida önskemål, föroch nackdelar med det avslutade uppdraget och inte minst vad som vore spännande och givande i en nästa utmaning.

4 SAMARBETE ETIK Vi är angelägna om att bygga långsiktiga relationer med våra interimskonsulter och klienter. En öppen dialog anser vi vara en god grund för detta. Har du parallella processer eller får en fråga om samma roll från en annan interimsförmedlare är det viktigt att den som först ställer frågan får gå vidare som förmedlare i det aktuella uppdraget. PERMANENTA POSITIONER De konsulter vi företräder är kvalificerade och mycket erfarna personer med högt driv, starkt resultatfokus och stor anpassningsbarhet i kombination med ett tryggt ledarskap som står stadigt i alla typer av förändringssituationer. Detta innebär å andra sidan att just omväxling, förändring och flexibilitet är något som du å din sida värderar högt. Vi tar ett stort ansvar för att företräda dig som konsult på ett professionellt sätt. Vi är tillgängliga som bollplank såväl under pågående uppdrag som innan och efter. Detsamma gäller naturligtvis gentemot våra uppdragsgivare. Vi vill också vara flexibla och behandlar uppdragen som enskilda utmaningar med unika förutsättningar och önskemål. I regel är interimspositionen aktuell under en förändringsfas för att därefter ersättas av en permanent position. Det händer dock att nya behov uppstår och/eller att ett givande samarbete skapar en ömsesidig vilja om att förlänga avtalet eller låta den övergå i en permanent roll. Vi är naturligtvis behjälpliga i denna situation. Villkoren för en sådan händelse är redan tydligt reglerade i våra avtal med dig och vår uppdragsgivare för att det skall bli en så smidig övergång som möjligt.

5 KONTRAKT & RAPPORTERING FÖRSÄKRING TIDRAPPORT Det är viktigt att du känner dig trygg i din position och med det ansvar som du har som underkonsult. Försäkring skall därför tecknas innan avtal ingås för att säkerställa detta. En konsultförsäkring omfattar följande delar: Allmän Ansvarsförsäkring (min. belopp SEK) Ansvarsförsäkring för ren förmögenhetsskada ( min. belopp SEK) Mall för tidrapport tillhandahåller du av oss innan ditt uppdrag börjar tillsammans med instruktioner gällande fakturering. I denna mall noterar du antal arbetade dagar respektive timmar. Rutin för godkännande av denna sker i överenskommelse med din chef i uppdraget och ligger som grund till din månatliga faktura till oss. Godkänd tidrapport behåller du för egen del för de fall frågor skulle uppstå från din uppdragsgivare, du behöver alltså inte skicka denna till oss. AVTAL FAKTURERING Inför ditt tillträde upprättar vi ett avtal med dig som underkonsult till Impact Executives. För detta behöver vi ha tillhanda ditt företags fullständiga namn och organisationsnummer. Till avtalet bifogar vi en uppdragsbeskrivning för att i möjligaste mån säkerställa att du som konsult och vår uppdragsgivare delar uppfattning om uppdragets ansvar, syfte och förväntade resultat. Avtalet skickar vi via till dig för överseende och när enighet nåtts mellan samtliga parter, skickar vi två versioner via post, ditt exemplar samt ett att signera och returnera till oss. Instruktioner för fakturering tillhandahåller du av oss innan ditt uppdrag börjar. Fakturering sker senast första dagen i påfallande månad och utbetalas till dig enligt angivet förfallodatum. Vi är måna om att betala dig i tid det är därför viktigt att ditt underlag kommer in i enlighet med detta. Faktura skickas via till nedan adress: invoice@impactexecutives.se och med kopia till malin.humbla@impactexecutives.se

Konsulthandbok Doctor

Konsulthandbok Doctor Jourtelefon: 08 555 656 10 Innehåll Välkommen till Dedicare Doctor!... 3 Kollektivavtal och ITP, gäller endast för dig som är anställd... 3 Tidrapportering... 4 Resa och boende... 4 Arbetsgivare... 4 Utvärdering...

Läs mer

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016

KONTRAKT PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 Bilaga 04 Mall för kontrakt Programvaror och programvaror som molntjänst 2016 Projektnummer 10344 KONTRAKT AVSEENDE PROGRAMVAROR OCH PROGRAMVAROR SOM MOLNTJÄNST 2016 2 (7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 MALL FÖR

Läs mer

1.6 Vid avvikelse mellan bestämmelse i Uppdragsavtal och bestämmelse i Bestämmelserna ska Uppdragsavtalet äga företräde.

1.6 Vid avvikelse mellan bestämmelse i Uppdragsavtal och bestämmelse i Bestämmelserna ska Uppdragsavtalet äga företräde. 1. Inledning 1.1 Dessa allmänna bestämmelser ( Bestämmelserna ) är utarbetade av Sveriges Managementkonsulter SMK AB, org. nr. 5561093617( SMK ). Användning av dessa allmänna bestämmelser får ske endast

Läs mer

BESTÄLLNING LAGERBOLAG AKTIEBOLAG. Beställare. Kontaktperson: Telefon: E-post: Namnförslag 1: Namnförslag 2: Bolagets verksamhet: Bolagets säte:

BESTÄLLNING LAGERBOLAG AKTIEBOLAG. Beställare. Kontaktperson: Telefon: E-post: Namnförslag 1: Namnförslag 2: Bolagets verksamhet: Bolagets säte: BESTÄLLNING LAGERBOLAG AKTIEBOLAG Beställare Kontaktperson: Telefon: E-post: Namnförslag 1: Namnförslag 2: Bolagets verksamhet: Bolagets säte: Bolagets adress Telefon: Räkenskapsår: 30/4 30/6 31/8 31/12

Läs mer

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun

Avropsförfrågan/anbudsformulär. Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 1 (10) Avropsförfrågan/anbudsformulär Gismo med GeoPanelen till Tyresö kommun 2 (10) Innehåll 1 Anbudsförfrågan... 3 2 Anbudsformulär... 5 3 Leveransavtal... 7 4 Tillägg... 10 3 (10) 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN

Läs mer

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial 2011-04-11 Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial Härmed inbjuds ni att inkomma med anbud avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

Läs mer

MARKNADSFÖRINGS- SAMARBETEN

MARKNADSFÖRINGS- SAMARBETEN POLICY FÖR MARKNADSFÖRNINGSSAMARBETEN MARKNADSFÖRINGS- SAMARBETEN Timrå kommuns policy för marknadsföringssamarbeten Antagen av kommunstyrelsen 9 oktober, 2018 1 Policy för marknadsförningssamarbeten Utgångspunkter

Läs mer

Företaget: Organisationsnummer: Adress. Kontaktperson. E-postadress. Telefon. I det följande benämnt Licenstagare har denna dag träffat följande

Företaget: Organisationsnummer: Adress. Kontaktperson. E-postadress. Telefon. I det följande benämnt Licenstagare har denna dag träffat följande 1. PARTER Mellan Runda Upp i Sverige AB, organisationsnummer 556850-6447, med adress box 5838, 102 48 Stockholm i det följande benämnt Licensgivare/Runda Upp samt 2. Bakgrund Företaget: Organisationsnummer:

Läs mer

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor

Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län. Kontraktsvillkor Offertunderlagets bilaga 3 2014-04-17 Försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län Kontraktsvillkor KONTRAKT rörande försäljningsrätter till bussreklam i Sörmlands län 1. Köpare Myndigheten Postadress

Läs mer

ADEPT- OCH MENTORPROGRAM

ADEPT- OCH MENTORPROGRAM ADEPT- OCH MENTORPROGRAM 2011-11-16 Stöd för styrelsens ledamöter och/eller ersättare som utsetts till adapter Mentorskap är ett förhållande mellan adept och mentor, där ålder och kön hos de båda inte

Läs mer

a) Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, Sida b) Kemikalieinspektionen, Kemi (nedan kallad Utbildningsanordnaren)

a) Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, Sida b) Kemikalieinspektionen, Kemi (nedan kallad Utbildningsanordnaren) 1 (7) Överenskommelse nr. C01918 Diarienr. 2011-00154 Beslut nr. Kemikaiie- I fhandl inspektion»,wt - 2012-05- 2 4 ^ nr löp nr ~~ r i TJÄNSTEKÖPSÖVERENSKOMMELSE FÖR DET INTERNÄTIONECDT UTBILDNINGSPROGRAMMET

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Senast uppdaterad 5 September, 2018 1 Inledning ALLMÄNNA VILLKOR FÖR HANDLARE Välkommen till My Mall och försäljning via vår marknadsplats på mymall.se. Vårt samarbete är viktigt och innebär såväl juridiska

Läs mer

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med Allmänna villkor Giltiga från och med den 5 mars 2015 Villkoren omfattar elva (11) punkter och fem (5) sidor 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller för alla tjänster som Umbra Juridiska med

Läs mer

Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus AB

Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus AB Till Ekonomiavdelningen/Kundreskontra Göteborg 2019-04-09 Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus AB Vi på Akademiska Hus vill förtydliga våra krav på fakturainnehållet som gäller från

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden. Handling 1 Ramavtal. Koncerninköp

Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden. Handling 1 Ramavtal. Koncerninköp Koncerninköp Per Löwhagen Inköpare 0704-200302 per.lowhagen@swepro.se Datum 2009-04-05 Diarienr 0900930 1 (9) Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden Handling 1 Ramavtal Koncerninköp

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO

AVTAL 1 (5) Adressuppgifter institutionen. Mobiltelefon alternativt e-post. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON (vx) FAX BANKGIRO AVTAL 1 (5) Avtal Mellan nedanstående parter, benämnda uppdragsgivare (köpare) respektive uppdragstagare (säljare) har följande avtal träffats. Placeringsavtalet omfattar nedanstående avtalsvillkor. Parter

Läs mer

Allmänna villkor för Advokatfirman Morris AB

Allmänna villkor för Advokatfirman Morris AB Version 2014:2 1(5) Allmänna villkor för Advokatfirman Morris AB Följande villkor gäller för alla tjänster som Advokatfirman Morris AB ( Morris Law, vi, våra eller oss ) tillhandahåller till våra klienter.

Läs mer

Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen

Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen Överenskommelse om samverkan kring praktiknära forskning mellan Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen mellan Göteborgs universitet, org. nr 202100-3153, med adress Box 100, 405 30

Läs mer

Det här är programmet som accelererar

Det här är programmet som accelererar Management Acceleration Program 2019 Inledning Management Acceleration Program Det här är programmet som accelererar din verksamhetsexpertis och ger dig det självförtroende du behöver för att ta nästa

Läs mer

Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus

Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus Till Ekonomiansvarig Göteborg 2017-11-13 Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus Vi på Akademiska Hus vill förtydliga våra krav på fakturainnehållet som gäller från och med 1 januari

Läs mer

Offentliga Sektorns Managementprogram

Offentliga Sektorns Managementprogram Offentliga Sektorns Managementprogram OFFENTLIGA SEKTORNS MANAGEMENTPROGRAM Utveckling för dig som är högre chef inom offentlig sektor Som högre chef i den offentliga sektorn lever du i en spännande och

Läs mer

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur.

Kunden, Kund Fysisk eller juridisk person som träffat avtal om medlemskap med Grandeur. Grandeur Sweden AB, 556885-4367 Dessa gäller för samtliga tjänster som Grandeur Sweden AB tillhandahåller sina kunder. Genom att teckna avtal om medlemskap med Grandeur Sweden AB godkänner Kunden dessa.

Läs mer

Välkommen till Sveriges Ingenjörer

Välkommen till Sveriges Ingenjörer Ingenjör och chef Välkommen till Sveriges Ingenjörer Sveriges Ingenjörer är det enda fackförbundet med fullständigt fokus på just ingenjörer. Vi arbetar för att du och dina kollegor ska ha goda arbetsvillkor,

Läs mer

1 Ansökningsblankett

1 Ansökningsblankett 1 Ansökningsblankett 2 Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Aneby kommun samt underlag för information om utförare på webben Undertecknad ansöker om godkännande av nedanstående företag

Läs mer

Personligt anpassat ledarstöd eller coaching

Personligt anpassat ledarstöd eller coaching Personligt anpassat ledarstöd / coaching 2018 Inledning Personligt anpassat ledarstöd / coaching Personligt anpassat ledarstöd eller coaching är en möjlighet att utvecklas utifrån dina egna unika förutsättningar.

Läs mer

H E L S I N G F O R S

H E L S I N G F O R S Företagsledning FörETagSLEDning Helhetsperspektiv på företaget och chefskapet. Är du redo att på allvar utmana dig själv, att ifrågasätta det du tar för givet, att se nya perspektiv, bygga ny kunskap och

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB

PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB PERSONUPPGIFTSPOLICY CLAESSON KONSULT & VÄRDERING I BORÅS AB 1 1 ALLMÄNT 1.1 Inledning Din integritet är viktig för Claesson Konsult & Värdering i Borås AB ( Claesson ) och Claesson är angelägna om att

Läs mer

RIKTLINJER för volontärverksamheten i Nacka

RIKTLINJER för volontärverksamheten i Nacka RIKTLINJER för volontärverksamheten i Nacka uppdaterad version december 2016 Nannette Büsgen Koordinator Riktlinjerna är till hjälp för organisationer som tar emot volontärer och ger stöd och vägledning

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö)

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING Följeutvärdering av Mentorskapsprogram Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) 1 ALLMÄN ORIENTERING Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö)

Läs mer

Wictor Family Office AB

Wictor Family Office AB Wictor Family Office AB REKRYTERINGSPOLICY Version 1 Denna policy har fastställts av styrelsen för Wictor Family Office AB 2019-08-15 1 BAKGRUND Wictor Family Office s framgång och förmåga att nå strategiska

Läs mer

Uppdragsavtal. Detta avtal gäller mellan; Anordnaren: Kurera Assistans AB Organisationsnummer samt: Uppdragsgivaren.

Uppdragsavtal. Detta avtal gäller mellan; Anordnaren: Kurera Assistans AB Organisationsnummer samt: Uppdragsgivaren. Uppdragsavtal Detta avtal gäller mellan; Anordnaren: Kurera Assistans AB Organisationsnummer 556888-0115 samt: Uppdragsgivaren Namn Personnummer Adress Telefonnummer Legal företrädare Namn Adress Avtalets

Läs mer

Allmänna leveransvillkor

Allmänna leveransvillkor Allmänna leveransvillkor Försäkringsförmedlartjänster 2017:02 proinova.se Sida 0/6 Innehåll 1 Proinova AB och Kunden... 2 2 Ägarförhållande... 2 3 Registrering och tillsyn... 2 4 Uppdraget... 3 5 Information

Läs mer

Bilaga B1 Mall för Avropsavtal

Bilaga B1 Mall för Avropsavtal 1 (5) DATUM 2012-04-27 ESV DNR 18-490/2012 Bilaga B1 Mall för Avropsavtal POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX POSTGIRO ORG.NR/F-SKATTEBEVIS Box 45316 Drottninggatan 89 08-690 43 00 08-690 43 50 865800-7

Läs mer

Chefoskopet i praktiken. Susanne Rådqvist Psykologpartners Organisation & Ledarskap Teamchef sydväst Leg. psykolog, organisationspsykolog

Chefoskopet i praktiken. Susanne Rådqvist Psykologpartners Organisation & Ledarskap Teamchef sydväst Leg. psykolog, organisationspsykolog Chefoskopet i praktiken Susanne Rådqvist Psykologpartners Organisation & Ledarskap Teamchef sydväst Leg. psykolog, organisationspsykolog Innehåll Bakgrund Process i praktiken Genomförande av Chefoskopet

Läs mer

av Svensk Markrätt 2016

av Svensk Markrätt 2016 Allmänna villkor för tjänster tillhandahållna av Svensk Markrätt 2016 1. Tillämpning och tolkning Dessa allmänna villkor gäller för samtliga tjänster som Svensk Markrätt tillhandahåller sina kunder. Anlitar

Läs mer

Välkommen som Sambi-kund!

Välkommen som Sambi-kund! Välkommen som Sambi-kund! För att kunna genomföra anslutningen till Sambi i den digitala plattformen smidigt rekommenderar vi att ni först går igenom nedanstående förberedande checklistor. Kraven kan synas

Läs mer

Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben

Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben 1 (5) Ansökningsblankett Ansökan om att bli godkänd leverantör av hemtjänst i Sävsjö kommun samt underlag för information om utförare på webben Undertecknad ansöker om godkännande av nedanstående företag

Läs mer

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken

Högskolan Kristianstad. Uppdrag AB NY HET. MBA i praktiken Högskolan Kristianstad Uppdrag AB NY HET MBA i praktiken MBA i praktiken Ett utvecklingsprogram i framkant som utvecklar dig och din organisation på riktigt! Programmet genomförs under sju månader i internatform

Läs mer

Bedömning av kostnadsförslag gällande tandvårdsbehandling. Avtal Ingmar Ångman

Bedömning av kostnadsförslag gällande tandvårdsbehandling. Avtal Ingmar Ångman Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-02-21 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Avtal Ingmar

Läs mer

Mall säkerhetsskyddsavtal (nivå 2)

Mall säkerhetsskyddsavtal (nivå 2) Bilaga B Mall säkerhetsskyddsavtal (nivå 2) [Myndigheten], org.nr [111111-1111], [Alfagatan 1], [111 11] [Stockholm], som företräder staten, nedan kallad Myndigheten och [Företaget AB], org.nr [222222-2222],

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Förfrågningsunderlag, upphandling

Förfrågningsunderlag, upphandling Förfrågningsunderlag, upphandling Kartläggning gällande civilsamhället 1. Inledning Social Ekonomi Övre Norrland, som hädanefter benämns som SEÖN, inbjuder härmed till en upphandling av kartläggning gällande

Läs mer

Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen

Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen Diarienummer: 714-A532.676/2014 1 BILAGA 10 SÄKERHETSSKYDDSAVTAL (nivå 2) mellan Polismyndigheten, (202100-0076), Box 12256, 102 26 Stockholm som företräder staten, nedan kallad Polisen och Företaget (org.

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

3.2 Agenten skall utföra Uppdraget på ett professionellt sätt och därvid särskilt iaktta etiska grundvärden för agentverksamhet.

3.2 Agenten skall utföra Uppdraget på ett professionellt sätt och därvid särskilt iaktta etiska grundvärden för agentverksamhet. AGENTAVTAL Följande agentavtal ( Avtal ) har ingåtts mellan Klicka här för att ange text., personnummer Klicka här för att ange text. med adress Klicka här för att ange text. ( Spelaren ), och Klicka här

Läs mer

2013-09-23 Dnr: 1220/2013. Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet,

2013-09-23 Dnr: 1220/2013. Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet, 2013-09-23 Dnr: 1220/2013 Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet, 2013/2014 (se bilaga 1). Ungdomsstyrelsen söker en uppdragstagare att ta fram

Läs mer

Här nedan är ett urval av de vanligaste frågorna (FAQ, Frequently Asked Questions) som kommit till FAR och Srf konsulterna om uppdragsavtal.

Här nedan är ett urval av de vanligaste frågorna (FAQ, Frequently Asked Questions) som kommit till FAR och Srf konsulterna om uppdragsavtal. Svensk standard för redovisningstjänster, Reko FAQ Vanliga frågor om uppdragsavtal Här nedan är ett urval av de vanligaste frågorna (FAQ, Frequently Asked Questions) som kommit till FAR och Srf konsulterna

Läs mer

Uppdragsgivaravtal. mellan. nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts:

Uppdragsgivaravtal. mellan. nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts: Uppdragsgivaravtal mellan Anordnare Org nr Adress Uppdragsgivaren Personnummer Adress nedan kallad anordnaren och uppdragsgivaren, har följande avtal ingåtts: Bakgrund och syfte Uppdragsgivaren, som är

Läs mer

Byggandets Kontraktskommitté

Byggandets Kontraktskommitté Byggandets Kontraktskommitté Formulär 1/09 upprättat av Föreningen Byggandets Kontraktskommitté (BKK) och anpassat till ABK 09 KONSULTKONTRAKT (ABK 09) Detta formulär är avsett att användas för konsultuppdrag

Läs mer

Allmänna leveransvillkor för försäkringsförmedlartjänster (0906)

Allmänna leveransvillkor för försäkringsförmedlartjänster (0906) Allmänna leveransvillkor för försäkringsförmedlartjänster (0906) 1 Scandinavia Insurance Group AB och kunden Scandinavia Insurance Group AB, org nr 559009-6144 Rörmyren 5, 414 75 Göteborg Tel: 031-69 70

Läs mer

Frågeformulär Professionsansvarsförsäkring

Frågeformulär Professionsansvarsförsäkring Frågeformulär Professionsansvarsförsäkring Information Benämningen Företaget i detta formulär är den juridiska personen som söker försäkring (tillika försäkringstagaren). Samtliga dotterföretag omfattas

Läs mer

Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1)

Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1) Advokatbyrån Gulliksson AB:s allmänna villkor (2013:1) 1. Allmänt 1.1 Om Advokatbyrån Gulliksson AB Advokatbyrån Gulliksson AB, org. nr 556 733 5319 (Gulliksson) är ett svenskt registrerat aktiebolag som

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

Avtal för bedrivande av hemtjänst och kommunalt delegerad hemsjukvård enligt Lag om valfrihetssystem för Mariestads kommun

Avtal för bedrivande av hemtjänst och kommunalt delegerad hemsjukvård enligt Lag om valfrihetssystem för Mariestads kommun AVTAL Sida: 1 (8) Datum: 2010-09-12 Avtal för bedrivande av hemtjänst och kommunalt delegerad hemsjukvård enligt Lag om valfrihetssystem för Mariestads kommun 1. Parter Mellan nedanstående parter, kommunen

Läs mer

EDGE Strategisk förändringsledning

EDGE Strategisk förändringsledning EDGE Strategisk förändringsledning EDGE StrATEGISK FÖrändrinGSLEDning Att leda komplexa förändringsprocesser. Affärsklimatet förändras snabbt och kartan behöver ständigt ritas om. Verksamheten utmanas

Läs mer

AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS

AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS AVTAL FÖR PERSONLIG ASSISTANS mellan Assistansanordnaren och Uppdragsgivaren Namn:.. Adress:.. Org.nr: Pers.nr:.. Telefon:.. Legal företrädare (ifylls i förekommande fall) Namn: Adress: nedan kallad anordnaren

Läs mer

HUMAN RELATIONS. Din samarbetspartner i HR-frågor

HUMAN RELATIONS. Din samarbetspartner i HR-frågor HUMAN RELATIONS Din samarbetspartner i HR-frågor Consensus AB Affärsidé Consensus erbjuder kunskap till företag och organisationer, där det kunnande som vi lär ut alltid ska kunna omsättas i konkret affärsnytta

Läs mer

HR & Kommunikationschef

HR & Kommunikationschef Befattningsbeskrivning: HR & Kommunikationschef April 2018 Setterwalls Advokatbyrå Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt

Läs mer

Nordic Försäkring & Riskhantering ABs Allmänna Leveransvillkor för försäkringsförmedlartjänster 06:6

Nordic Försäkring & Riskhantering ABs Allmänna Leveransvillkor för försäkringsförmedlartjänster 06:6 Nordic Försäkring & Riskhantering ABs Allmänna Leveransvillkor för försäkringsförmedlartjänster 06:6 1 Nordic Försäkring och kunden Nordic Försäkring & Riskhantering AB, Org Nr 556418-5014 Anders Personsgatan

Läs mer

Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt

Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt Stiftelsen Inova i Wermland är en företagsinkubator som stödjer utvecklingen av unika affärsidéer till växande aktiebolag. Inova är en del av

Läs mer

Upphandling INDIGO coach

Upphandling INDIGO coach Karlstad 2018-12-14 Upphandling INDIGO coach Inbjudan att lämna anbud i upphandling för coachningstjänster inom Projekt INDIGO - Värmland, Örebro, Dalarna (INDIGO), IUC Wermland AB (IUC) Projektet INDIGO

Läs mer

HANDBOK FÖR MEDARBETARE

HANDBOK FÖR MEDARBETARE HANDBOK FÖR MEDARBETARE INNEHÅLLSFÖRTECKNING VÄLKOMMEN TILL AGITO... 2 Allmän information... 2 Kvalitetssäkring... 2 Kontakt... 2 FÖRHÅLLANDE ANSTÄLLD/ARBETSGIVARE... 3 Tystnadsplikt... 3 Förväntningar

Läs mer

På kommande sidor kan du läsa mer om CFI, dess innehåll och uppbyggnad.

På kommande sidor kan du läsa mer om CFI, dess innehåll och uppbyggnad. Undrar du hur cheferna fungerar? Genom att mäta det kommer ni att veta. Vill ni vässa styrningen av verksamheten? Det är cheferna som gör jobbet. Behöver ni förstärka den gemensamma chefskulturen? Kulturen

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Enskilda kontroller - en översiktlig beskrivning av processen

Enskilda kontroller - en översiktlig beskrivning av processen Enskilda kontroller - en översiktlig beskrivning av processen Detta dokument är en bilaga till dokumentet Övergripande riktlinjer för kvalitetskontroll av auktoriserade redovisningskonsulter, punkt 8.

Läs mer

Auktorisation Byggnadsplåtslageri

Auktorisation Byggnadsplåtslageri Auktorisation Byggnadsplåtslageri Fastställda anvisningar och kriterier Antagna 2017-01-31 Dessa anvisningar anger kraven för auktorisation av entreprenadföretag som tillhandahåller tjänster rörande byggnadsplåtsarbeten

Läs mer

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) 2014-01-14 Dnr: 303-577-2014 Upphandling av Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen 1 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande myndighet Länsstyrelsen Dalarna, Näringslivsenheten

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Bilaga 11 Mall för Inbjudan till Förnyad Konkurrensutsättning

Bilaga 11 Mall för Inbjudan till Förnyad Konkurrensutsättning Bilaga 11 Mall för Inbjudan till Förnyad Konkurrensutsättning stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se

Läs mer

Samarbetsavtal mellan Kinsman, org.nr (x), och (x), org.nr. x, (nedan kallat Aura Light) har träffats följande: Samarbetsavtal

Samarbetsavtal mellan Kinsman, org.nr (x), och (x), org.nr. x, (nedan kallat Aura Light) har träffats följande: Samarbetsavtal Samarbetsavtal mellan Kinsman, org.nr (x), och (x), org.nr. x, (nedan kallat Aura Light) har träffats följande: Samarbetsavtal 1 Definition av uppdraget 1. 1.1 Aura Light och Kinsman har inlett ett icke

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Våra tjänster

ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Våra tjänster ALLMÄNNA VILLKOR Följande villkor gäller för alla uppdrag och tjänster som utförs av Creo Advokater AB, org. nr.556725-0344, (Creo) för våra klienter, om inte annat följer av lag eller särskild skriftlig

Läs mer

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter

Uppdrag och dess omfattning. Avtalsparter 1 (6) Handläggare Heléne Hill Samhällsbyggnadsdirektör 08-535 365 48 Helene.hill@huddinge.se Datum 2017-10-13 Avtalsparter I direktupphandling av Konsult för utredning av -Möjliga verktyg där äldre planers

Läs mer

Integritetspolicy. Proinova AB/Proinova Agency AB. Org.nr: / Båda bolagen benämns gemensamt som Proinova i denna policy.

Integritetspolicy. Proinova AB/Proinova Agency AB. Org.nr: / Båda bolagen benämns gemensamt som Proinova i denna policy. Integritetspolicy Proinova AB/Proinova Agency AB Org.nr: 556609-9569/556730-4109 Båda bolagen benämns gemensamt som Proinova i denna policy. GDPR-ansvariga: Olivia Bååth Malin Schau 010-22 16 670 version

Läs mer

SAP Professional Services två år senare!

SAP Professional Services två år senare! SAP Professional Services två år senare! Colada valde att implementera SAP hösten 2008. Vi tänkte agera med gott föredöme. Erbjuder man konsulter inom SAP så känns det försvarbart och egentligen ganska

Läs mer

Gäller från 1 januari 2015 ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Team och tjänster. 2. Arvoden och kostnader 1(6)

Gäller från 1 januari 2015 ALLMÄNNA VILLKOR. 1. Team och tjänster. 2. Arvoden och kostnader 1(6) Gäller från 1 januari 2015 ALLMÄNNA VILLKOR Dessa villkor gäller för alla tjänster som Bergh & Co Advokatbyrå AB ( Advokatbyrån eller vi ) tillhandahåller till sina klienter. Sveriges Advokatsamfunds vägledande

Läs mer

Avtalsvillkor massage, bilaga 2

Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Datum: 2011-11-28 1 (5) Avtalsvillkor massage, bilaga 2 Skolinspektionen. Box 23069. 104 35 Stockholm. Telefon växel: 08-586 080 00, www.skolinspektionen.se 2 (5) Beställare: Leverantör (fylls i av leverantör):

Läs mer

Datum 2013-09-02. VÄRMEKs legala bas

Datum 2013-09-02. VÄRMEKs legala bas Datum 2013-09-02 VÄRMEKs legala bas VÄRMEK agerar inom lag om upphandling för försörjningssektorn (LUF). LUF:en är något mer flexibel än LOU men omgärdas ändå av strikta regler. Upphandlande enheter/myndigheter

Läs mer

2. Krav på anbudssökande

2. Krav på anbudssökande Inbjudan 2015-12-17 Upphandlande organisation Härryda kommun Alexandra Dalle Vacche Upphandling Externt psykologstöd 2015KS519 Sista ansökansdag: 2016-01-18 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Riktlinjer för bullerskyddsbidrag för fönsteråtgärder vid vägtrafikbuller

Riktlinjer för bullerskyddsbidrag för fönsteråtgärder vid vägtrafikbuller Riktlinjer för bullerskyddsbidrag för fönsteråtgärder vid vägtrafikbuller Gäller från och med 26 mars 2015 och ersätter tidigare riktlinjer. Fastighetsägare som anser att fastigheten är trafikbullerutsatt

Läs mer

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning

Avtalsform Rangordnat avtal. Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Ludvika kommun genom gemensam nämnd för upphandling Avtalsform Rangordnat avtal Namn UL-Utvecklande ledarskap och UGL utbildning Diarie UH-2013-630 Upphandlare Pia Sundell Detta dokument är en kopia på

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Handling Sidantal 9 Förfrågningsunderlag ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR KONSULTUPPDRAG SOM GENOMFÖRS ENLIGT RAMAVTAL 2008-11-01 till 2010-03-31 Utgivare Newsec Asset Management AB Datum: 2008-05-23 BET

Läs mer

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 1 Vård och omsorg 2011-04-12 Beställarenheten Dnr VON 95/11 KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 Utförare = Driftansvarig,

Läs mer

Pensionskontroll.se i Sverige AB (Pensiono.se)

Pensionskontroll.se i Sverige AB (Pensiono.se) Pensionskontroll.se i Sverige AB (Pensiono.se) POLICY FÖR UNDVIKANDE AV INTRESSEKONFLIKTER INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DOKUMENTKONTROLL... 3 1.1. DOKUMENTETS ÄGARE... 3 1.2. TILLÄMPNINGSOMRÅDE... 3 1.3. REGLER

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR

UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR 1 (6) Datum 2017-08-30 Diarienr (åberopas) Polismyndigheten BILAGA 5 UTKAST SÄKERHETSSYDDSAVTAL NIVÅ 3 UPPHANDLING AV DUELLSTÄLL TILL SKJUTBANOR Polismyndigheten, org.nr. 202100-0076, Box 122 56, 102 26

Läs mer

PENSIONSPOLICY FÖR IM Sweden EX AB

PENSIONSPOLICY FÖR IM Sweden EX AB PENSIONSPOLICY FÖR IM Sweden EX AB 556810-1058 1. INLEDNING Syftet med denna pensionspolicy är att våra anställda skall ges valfrihet vad gäller utformningen av pensionslösningen samtidigt som den administrativa

Läs mer

Agentavtal (för ishockeyspelare), personnummer, med adress ( Spelaren )

Agentavtal (för ishockeyspelare), personnummer, med adress ( Spelaren ) Agentavtal (för ishockeyspelare) Följande agentavtal ( Avtal ) har ingåtts mellan, personnummer, med adress ( Spelaren ) och, organisationssummer, med adress, som för uppdraget utser sin anställde/anställda,

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY FÖR ADVOKATFIRMAN VICI

INTEGRITETSPOLICY FÖR ADVOKATFIRMAN VICI INTEGRITETSPOLICY FÖR ADVOKATFIRMAN VICI Personuppgiftsansvarig Advokatfirman VICI AB, 556954-3845, med adress Box 1209, 221 05 Lund, är personuppgiftsansvarig för den personuppgiftsbehandling som beskrivs

Läs mer

Administrativa rutiner för biståndshandläggare och utförare Från beslut till verkställighet. Rutinen gäller när externa utförare är aktuella.

Administrativa rutiner för biståndshandläggare och utförare Från beslut till verkställighet. Rutinen gäller när externa utförare är aktuella. 2011-12-07 Administrativa rutiner för biståndshandläggare och utförare Från beslut till verkställighet. Rutinen gäller när externa utförare är aktuella. Insats Åtgärd kommentarer 1. Val av utförare. När

Läs mer

Allmänna villkor för köp av tjänster från Mr Company

Allmänna villkor för köp av tjänster från Mr Company Sida 1(5) 1.Villkor Dessa villkor gäller vid köp av tjänster och produkter från Norsk Bedriftstjeneste AS ("Mr Company") såvida inte villkoren ändras genom skriftligt avtal mellan Mr Company och Uppdragsgivaren.

Läs mer