EXTRANUMMER MED ANLEDNING AV LANSERINGEN AV KEOLIS NYA SOCIALA INTRANÄT # 2014: APRIL. 29 april lanseras vårt nya sociala Keonet. med varandra.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EXTRANUMMER MED ANLEDNING AV LANSERINGEN AV KEOLIS NYA SOCIALA INTRANÄT # 2014: APRIL. 29 april lanseras vårt nya sociala Keonet. med varandra."

Transkript

1 KEOLIS Lokalnytt Alla på Keolis EXTRANUMMER MED ANLEDNING AV LANSERINGEN AV KEOLIS NYA SOCIALA INTRANÄT # 2014: APRIL 29 april lanseras vårt nya sociala Keonet Hur kan vi bättre lyssna på våra medarbetare och ta vara på all den fantastiska kunskap som vi besitter på Keolis? Hur når vi t ex medarbetare som inte sitter vid en dator och bara har 7 minuter på sig att hämta buss och relevant information för sin arbetsdag? och dessutom skapar värde? Vi har frågat, lyssnat och anpassat. Vi har tagit hänsyn till hur vi på Keolis arbetar idag och hur vi kommer att arbeta imorgon. Keonet skall vara det naturliga navet i vår arbetsdag. Den 29 april lanseras Keolis nya Sociala intranät. Ta del av informationen här samt på nya plattformen på adressen Den 29 april blir adressen som vanligt keonet.keolis.se. Vi tar ansvar och respekterar varandra HUR FÅR MAN 6500 KOLLEGOR ATT DELA KUNSKAP MED VARANDRA? Vi har uppgraderat Keonet för att förenkla alla Keolis medarbetares arbete genom att lägga till sociala funktioner, tydligare struktur och mobilanpassning. Det här är början på vår resa. Keonet kommer ständigt att utvecklas av oss som använder det. Vi måste göra det tillsammans genom dialog och anpassning. Under strecket: Magnus Åkerhielm, VD Vi arbetar ständigt med att hitta bättre rutiner och gemensamma processer för att arbeta smartare och lära av varandras erfarenheter att skapa ett Keolis. Med det nya intranätet är möjligheterna att skapa ett lärande och transparent Keolis möjligt. Vi har otroligt många duktiga medarbetare i vårt företag och vi har nu chansen att nätverka och byta erfarenheter med varandra. Som i allt förändringsarbete är det viktigt att låta det ta tid, att låta konstruktiviteten bana vägen för det Keolis vi tillsammans nu kan skapa. Med den inställningen vet jag att vi kommer att lyckas. Lägg där till våra värderingar där vi respekterar varandra och känner ansvar och stolthet över vårt viktiga arbete. Tack för att du hjälper Keolis att bli ännu bättre - Det är nu arbetet börjar! Magnus Åkerhielm, VD

2 Organisationen sätter agendan Först och främst vill vi tala om att all funktionalitet och förändring kommer från organisationen. Det som främst påtalades var ett stort behov av att kommunicera med varandra digitalt då vi är geografiskt spridda, styrda av lokala avtal och dessutom är en organisation som arbetar dygnet runt. Det andra är att kunna göra fler självservice-funktioner online för att undvika pappersexercis och minska administrativ tid hos tjänstemännen. Det tredje området är att bli en lärande och kunskapsdelande organisation - Att visualisera ett Keolis. Våra medarbetare har efterfrågat en plattform som man själv kan använda för att visa hur man gör saker, vad vi arbetar med och därmed undvika dubbelarbete. En annan viktig förutsättning är att intranätet skall vara tillgängligt via mobilen. De som önskar skall kunna logga in som vanligt via en dator, men det kommer även finnas en intranätslösning för dem som önskar ta del av information via sin mobil. MED DET SAGT SKALL VI INTE ANVÄNDA VÅRA MOBILER NÄR VI FRAMFÖR FORDON I TRAFIK. Vad är nytt? Det nya är den sociala delen, de begynnande självservicefunktionerna samt en utökad åtkomst via mobilen, om man önskar nyttja sin smart phone. Alla sidor har kommentarsfält då dina synpunkter är viktiga. Förarna har fått en tydligare vy med relevant information. (vi skall inte använda mobilen när vi framför fordon i trafik men det vet vi ju redan :) Vi kommer efter lanseringen att anpassa fler startsidor för medarbetare i verkstad, servicehallsmedarbetare etc. Du kommer att kunna bidra med din kunskap och ta del av kollegors lärdomar. T ex kan man ladda upp bilder i grupperna och dela erfarenheter med kollegor på andra depåer i landet. Det är därför viktigt för oss att ni känner att ni redan nu är med på resan och har möjlighet att i lugn och ro bekanta er med struktur och vyer innan lansering. Allt kommer inte vara klart och på plats riktigt än utan vi arbetar på till sista stund! Hur kommer jag igång? Logga in på betakeonet.keolis.se Tryck på ditt namn uppe till höger Fyll i dina kontaktuppgifter Lägg gärna till en representativ porträttbild (för igenkänning) Detta är dock helt valfritt. Titta vidare i högerkolumnen under rubriken Sök person skriv in mitt namn Pia Kjellerup Borg och Björn Nord och lägg till oss som kontakter. Skriv gärna in andra kollegors namn som ni vill ha kontakt med och lägg till dem. Kommer de inte upp som sökförslag har de inte varit inne på nya intranätet så försök igen lite senare. Nedanför Sök person finns det ytterligare en rubrik som heter Grupper Tryck på visa alla grupper eller visa alla Keolis grupper Gå med i gruppen Keolis alla och din depås grupp t ex Hisingen alla Gubbängen alla genom att klicka på respektive länk och gå med i gruppen Ta gärna del av vår sociala mediepolicy genom att skriva sociala medier i sökfunktionen på nya Keonet som söker i KAM-strukturen

3 Funktionalitet Första versionen är en så kallad 1:1 flytt med det menas att all funktionalitet från tidigare intranät finns med, men presenterat på ett mer användarvänligt sätt. All önskad funktionalitet kommer inte att vara på plats från dag ett, utan tillkommer successivt. Vi bygger tillsammans så kom ihåg att det är ni som sätter agendan. Vi tar ansvar och respekterar varandra Med stora möjligheter att påverka kommer stort ansvar och krav på saklighet, konstruktivitet och professionalism. Vi har en social mediepolicy som är bra att ta del av. Vi kommer inte att tycka lika om allt, men vi skall ta ansvar för möjligheten att påverka och bidra samt respektera varandras ståndpunkter och erfarenheter. Betänk att vi uppträder i eget namn och precis som idag skriver vi på svenska för att alla skall känna sig inkluderade. Det är viktigt att se möjligheten att göra sin röst hörd som en del i Keolis vilja att bättre ta tillvara på alla medarbetares kunskap. Vår sociala mediepolicy - Syftet med policyn och dess riktlinjer är att främja ett positivt och sunt användande av sociala medier bland våra medarbetare på Keolis. Keolis använder sociala medier för att stärka företagets position på marknaden som leverantör, partner och arbetsgivare. Genom sociala medier utvecklar vi relationen med och stärker vårt förtroende hos uppdragsgivare, resenärer och övriga intressenter på samhällsarenan såväl nationellt som internationellt samt våra medarbetare såväl befintliga som framtida. Manualer och lathundar Det finns en Kom igång sida på nya Keonet. Logga in på plattformen skriv Kom igång med nya Keonet längst upp i sökrutan. Välj sedan sidan som kommer upp överst bland sökförslagen. Vi kommer inte att tillhandahålla några manualer då de snabbt blir gamla. Vi hänvisar därför till Sitevisions hjälpsidor som alltid är uppdaterade. Länken dit är: Frågor och synpunkter Lämna dem på nya Keonet. Längst ner på sidan Kom igång med nya Keonet i kommentarsfältet. Vi kommer att svara så fort vi kan och ni kan se att andra med största sannolikhet har samma funderingar som du. Det finns även en grupp som heter Frågor om Keonet där vi kan diskutera. Om de är av större vikt (brister i plattformen) kommer vi på Kommunikation eller IT att ta det vidare till berörd part så att de inte blir nerringda eller överösta med mail. Om du har problem med ditt login vänligen gör som idag och kontakta din närmsta chef.

4 Välkommen till nya Keonet! Det här är början på vår resa. Keonet kommer ständigt att utvecklas av oss som använder det. Vi måste göra det tillsammans genom dialog och anpassning. Här hittar du all information och funktion som tidigare plus en hel del nya och smarta lösningar. 1. Ungefär såhär kommer förarvyn att se ut i mobilen. På en vanlig datorskärm kommer sidan att vara uppdelad i två kolumner. Så informationen ser lite olika ut beroende på om du använder dator eller mobil. Ta gärna några minuter och bekanta dig med den nya miljön. 1. Se sitt namn uppe till höger (det går att klicka upp) 2. Snabbt se IT fel i tex Hastus och Compass. Finns det inget meddelande är allt ok 3. När man som förare loggar in kan man direkt trycka fram sin körspecifikation. 4. Ta del av aktuellt väder i ditt område 5. Få alla aktuella trafikmeddelanden 6. Ta del av övriga trafikhändelser 7. Läsa och dela nyheter 8. Ta del av kampanjer så som Keolis bjuder på kaffe på stora torget, medarbetarundersökning, Bussförar-SM etc. 9. Man kan också ta del av felrapporterna i BUMS som tidigare men det syns inte på bilden Vi har uppgraderat Keonet för att förenkla ditt arbete genom att lägga till sociala funktioner, tydligare struktur och mobilanpassning. Vi har även fokuserat på att förenkla självservicefunktionerna för att du ska få en smidare arbetsdag. Inom kort kommer möjligheten att ansöka om övertid och korttidsledighet att vara möjligt via Keonet. Mer information kommer om det efter lanseringen.

5 Traditionellt möter nytt Ungefär så här kommer aktuelltsidan se ut, så det är inga revolutionerande förändringar i den nya strukturen. Det finns kommentarsfält på alla sidor så att vi enkelt kan ta del av din åsikt och förbättra oss. Tänk på att vi är kollegor och att vi har en vänlig tilltalston till varandra när vi framför synpunkter. Många informationssidor kommer att ha utfällbara menyer så att man enkelt kan få en bra överblick och klicka fram det man vill läsa mer om. Här till höger är ett exempel från självservicesidan. Inom kort kommer fler självservicefunktioner att kopplas på och intranätet utvecklas.

6 Din personliga sida Om du trycker på ditt namn längst upp till höger hamnar du på din profilsida. Önskar du ha bild skall det vara en representativ porträttbild då syftet är att känna igen kollegor. Det är helt ok att inte vilja ha någon bild alls. Om ni har frågor lämna dem i gruppen Frågor om Keonet 2.0 Bifoga bilder och dokument När du statusuppdaterar i de sociala delarna av intranätet så kan du bifoga dokument och ladda upp bilder från din dator eller mobil. Det kan vara bra om t ex Verkstäderna vill arbeta med varandra. Man fotar ett fel och ber någon på en annan verkstad att också kolla på det. Det kan gälla framkomlighet eller andra saker också. Har ni Office 2010 installerade på era datorer eller telefoner så går det bra att versionshantera dokument som ni laddat upp i grupperna. Detta är lite överkurs men kan vara bra att känna till för entusiasterna.

7 Sök efter kollega och sök information När du söker information, dokument eller grupper använd då sökfunktionen som ligger överst på alla sidor, typ Google. Den fritext-söker i alla dokument och sidor och information hittas lättare Men när du söker medarbetare måste du skriva in namnet under Sök person. Detta är en säkerhetsåtgärd då personuppgifter och kontaktuppgifter enligt Personuppgiftslagen måste ligga i en separat databas. Delta gärna i grupper/nätverk som är knutna till din depå eller gå med i nationella nätverk helt grundade på intressen. Saknar ni en grupp? Skapa själva genom att gå in under grupper och lägg till grupp. Ge gruppen ett bra namn som tydligt kopplar till syftet. Vi kan inte tvinga någon att delta i de sociala delarna utan det är frivilligt. Förhoppningsvis övervinner nyfikenheten och viljan att vara med. Men alla är mer än varmt välkomna att delta!

8

9 En hälsning från Kalle Med min snart 25 åriga erfarenhet av fordonsbranschen vet jag att receptet för framgång är att lita på medarbetarna och tillsammans med dem fatta bra beslut. Så har det varit under hela min tid på Keolis. Medarbetarna ser långsiktigt på affären och förstår kollektivtrafikbranschens villkor. De har också civilkurage att utmana mig att ständigt göra mitt jobb ännu bättre. Första byggstenen i all verksamhetsutveckling är att vara öppen och ärlig i dialogen med alla. Med det nya intranätet ser jag en stor potential i att kanalisera erfarenhet och kunskap som vi tillsammans har för att göra Keolis ännu bättre. Jag är övertygad om, att om vi inte hade människorna med oss så skulle inte verksamheten fungera så bra som den gör. Jag ägnar mycket tid åt att ta bort eller förädla arbetsmoment på företaget, och för att göra det på bästa sätt behöver våra medarbetare förstå våra processer, dela med sig av sitt kunnande för att bättre kunna bidra och ta sitt ansvar. Genom att alla nu själva kan bidra med sin expertis fyller vi ett kunskapsgap och ger våra medarbetare en mer aktiv roll i företagets skeende och utveckling. Tack för att du hjälper Keolis att bli ännu bättre - Det är nu arbetet börjar! Karl Orton, Chef Verksamhetsstöd

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Lathund för webbshop

Lathund för webbshop Lathund för webbshop Ocay.se version 2014-12 Nu har vi lanserat nya ocay.se och därför släpper vi en ny guide för hur sidan används. Även om mycket uppdaterats layoutmässigt och under skalet kommer mycket

Läs mer

Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation

Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation Camilla Harrskog Intern information i en mobil applikation Camilla om ICA-handlarnas Förbunds app Appen är nog den mest kostnadseffektiva produktion vi gjort. Den har hjälpt oss att slå rekord i ICA-handlare

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Connect medarbetarappen

Connect medarbetarappen Connect medarbetarappen Connect är den personliga och platsoberoende informationskanalen. Medarbetarappen gör det enkelt att hålla sig uppdaterad, att interagera och att vara en del av företagskulturen.

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Lathund för mediebevakning

Lathund för mediebevakning Lathund för mediebevakning 180607 Vi sköter numera Linnéuniversitetets mediebevakning via Meltwater. Det finns två sätt att få överblick över mediebevakningen i Meltwater. Antingen går du till deras webbsida

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Glosboken.se Lär dig grunderna om Glosboken.se så att du och dina eleverna kommer igång med ert nya

Läs mer

Välkommen till PictureMyLife!

Välkommen till PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder Välkommen till PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd Roligt att du vill bli prenumerant på PictureMyLife! Du kan nu använda våra bildbaserade

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

För enklare och tryggare affärer

För enklare och tryggare affärer För enklare och tryggare affärer Innehåll Skapa en förfrågan 02 Mina kontouppgifter 04 Mina förfrågningar 05 Sök förfrågningar 06 Meddelandecentret 08 Produktutguide Projektverktyget 10 Min företagsprofil

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT

BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT INTRANÄT BÄTTRE VI-KÄNSLA MED INTRANÄT TEAMENGINE INTRANÄT JOBBA ÄNNU BÄTTRE TILLSAMMANS I ett företag vill man kunna fokusera på själva arbetet och uppnå stödjer och underlättar den interna kommunikationen

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

till dig som är vikarie i Ulricehamns kommun

till dig som är vikarie i Ulricehamns kommun Information till dig som är vikarie i Ulricehamns kommun Bemanningsenheten Öppettider 6.30-16.30 Lunch 12.00-13.00 Telefon: 0321-59 51 40 E-post: bemanningsenhet@ulricehamn.se webb: www.ulricehamn.se/bemanningsenheten

Läs mer

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife!

Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! Kommunicera enkelt med bilder TESTPILOT Välkommen som testpilot av plattformen PictureMyLife! digitala verktyg för barn och unga med behov av särskilt stöd. Kul att du vill vara med och testa den första

Läs mer

Så kommer du igång med Kontrollwiki

Så kommer du igång med Kontrollwiki Så kommer du igång med Kontrollwiki Livsmedelsverket Så kommer du igång Få koll på kontrollen Nu kan du snabbt och enkelt få svar på alla dina frågor om livsmedelskontroll. Vårt nya webbaserade verktyg

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Våra kunder har de energieffektivaste fastigheterna gröna gubbar : lagspel, personligt ledarskap, ambition proaktivitet Mats Bjelkevik

Våra kunder har de energieffektivaste fastigheterna gröna gubbar : lagspel, personligt ledarskap, ambition proaktivitet Mats Bjelkevik Vi har höga ambitioner på Indoor och vill utmana oss själva och branschen genom att på riktigt utgå från våra kunders behov. Genom att konstant hålla vår utvecklingskurva högre än konkurrenternas utvecklar

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Resultat från sammanställning och analys av webbenkät.

Resultat från sammanställning och analys av webbenkät. Resultat från sammanställning och Övrigt Svarsfrekvens Svarsfrekvensen är låg. Bortfallet medför att inga övergripande slutsatser rörande de samtliga anställdas åsikter kan fasställas. Däremot kan enkätsvaren

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

Vägen mot ett bättre intranät - följ oss på resan

Vägen mot ett bättre intranät - följ oss på resan Vägen mot ett bättre intranät - följ oss på resan Intranät 2013 Här började vår resa 10 år gammalt 15 000 filer 9 800 sidor och artiklar Över 200 webbredaktörer ca 47 000 besök en vanlig vecka Men också

Läs mer

10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät

10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät 10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät Hur säkerställer du att er kritiska know-how når rätt delar av organisationen, att era handböcker blir lästa och att ert marknadsmaterial ser likadant

Läs mer

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014

Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla 1.0 Användarmanual för webbapplikationen Fejjan för alla. Manualens version:1.0. Datum: 5 februari 2014 Fejjan för alla gör det lättare för personer med olika typer av funktionsnedsättningar

Läs mer

MLC360Feedback Propellerutvärdering

MLC360Feedback Propellerutvärdering MLC360Feedback Propellerutvärdering Anders A Andersson 360 Propellerutvärdering 360-utvärdering En 360-utvärdering är ett skattningsverktyg där du blir skattad av andra samtidigt som du skattar dig själv.

Läs mer

Du som leverantör kom igång med Validoo

Du som leverantör kom igång med Validoo Du som leverantör kom igång med Validoo Om Validoo Vi hjälper den digitala produktinformationen och dina bilder ända fram till konsumenten. Rätt information betyder ökad trygghet och bättre affärer för

Läs mer

Vinna väljarna. Samtal för samtal.

Vinna väljarna. Samtal för samtal. Vinna väljarna. Samtal för samtal. Människor påverkar människor. När vi ska bestämma oss för något, gör vi det nästan alltid genom att prata med någon vi litar på eller någon vi får förtroende för. Det

Läs mer

Manual till DIKO 2012-10-19

Manual till DIKO 2012-10-19 Manual till DIKO 2012-10-19 Innehåll Manual till DIKO 2012-10-19... 1 1 Använda DIKO med en dator... 2 1.1 För att logga in i DIKO... 2 1.2 Dag... 3 1.3 Importera bilder... 4 1.4 Redigera bilder i samband

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

Dina barns närvaro på Hjärntorget

Dina barns närvaro på Hjärntorget Dina barns närvaro på Hjärntorget Från och med vårterminen 2014 har vi fått en ny närvarofunktion på Hjärntorget. Lärarna rapporterar in barnens närvaro direkt på lektionen och du kan själv gå in och se

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem.

Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem. Kap 03.indd 444 KAPITEL TRE Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem. Gadgetar och den nya Sidpanelen är nog mina favoriter bland de nya funktionerna i Windows Vista.

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Så beställer du via ny och enkel e-handel

Så beställer du via ny och enkel e-handel Så beställer du via ny och enkel e-handel Nu lanseras Martin & Serveras nya e-handel. Bättre sökfunktion, utökad produktinformation, detaljerad leveranskalender, tydlig bristhantering och modern layout.

Läs mer

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning Sida 1 av 11 Förord Förarutbildningen är utvecklad av DGM Sverige AB och är godkänd av MSB. Hela idén är att den instruktörsledda ADR-förarutbildningen

Läs mer

Mejladressen är i formatet

Mejladressen är i formatet Datum 2018-02-20 Mejl och lagringstjänst för förtroendevalda. Den nya GDPR-lagstiftningen som börjar gälla 2018-05-25 har uppmärksammat behovet av att ha mejl och lagringsutrymme som är skilda från arbetsgivarens

Läs mer

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter Villaägarna Redaktörsmanual för Samfälligheter Grundstruktur för Samfälligheter... 3 Behörigheter... 3 Hitta din förenings webbplats... 4 Redigera sidor... 5 Samfällighet... 7 Övre delen... 8 Undre delen...

Läs mer

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori

2011-12-08. Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress. https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori 2011-12-08 Instruktioner till Schoolsoft För att logga in går du in på denna adress https://sms11.schoolsoft.se/eslovmontessori När du loggar in första gången kommer du till denna sida. Det är viktigt

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8

INNEHÅLL. INNEHÅLL 30 juni 2015. 1 Administrera din butik 2. 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4. 3 Butiksinställningar 8 INNEHÅLL 30 juni 2015 INNEHÅLL 1 Administrera din butik 2 2 Lägg in dina första varor och artiklar 4 3 Butiksinställningar 8 i Nordisk e-handel Lathund Nordisk e-handel AB INNEHÅLL 30 juni 2015 sv 1 Nordisk

Läs mer

BYGGSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALAND INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN HUR KOMMER MAN IN PÅ SAMVERKANSPORTALEN? VÄLKOMMEN!

BYGGSAMVERKAN VÄSTRA GÖTALAND INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN HUR KOMMER MAN IN PÅ SAMVERKANSPORTALEN? VÄLKOMMEN! INSTRUKTION FÖR SAMVERKANSPORTALEN Den här handboken är tänkt att hjälpa alla att använda portalen på ett strukturerat och trevligt sätt. Vi är 48 kommuner och bortåt 300 handläggare av olika slag och

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Låt oss mötas oftare, enklare och mer spontant.

Låt oss mötas oftare, enklare och mer spontant. Låt oss mötas oftare, enklare och mer spontant. Collaboration - ett nytt sätt att mötas. Samtal pågår hela tiden. Vi möts, vi chattar, ringer, mailar och vistas på sociala medier. Vi varvar snabba möten

Läs mer

1

1 www.itpedagogeek.se 1 Innehåll INNAN DU KÖR IGÅNG... 3 DET HÄR ÄR KLASSANTECKNINGSBOKEN... 3 ATT SPARA I ONENOTE... 3 MENYERNA... 3 ANTECKNINGSBOK FÖR KLASSEN... 4 STRUKTUR... 4 BYGG UPP DIN KLASSANTECKNINGSBOK...

Läs mer

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny:

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny: Konsultportalen Här är en enklare och allmän manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

Kom igång med Hänvisningsstöd SLL

Kom igång med Hänvisningsstöd SLL LATHUND Kom igång med Hänvisningsstöd SLL Fakta för dig som jobbar i vården April 2018 Alla vårdgivare ska hänvisa patienter till lämplig vårdform enligt Hänvisningsstöd SLL. Kom igång med Hänvisningsstöd

Läs mer

Västerviks kommuns E-portal

Västerviks kommuns E-portal Västerviks kommuns E-portal Inledning Genom E-portalen får du åtkomst till vissa program och funktioner i kommunens IT-miljö utan att vara ansluten till kommunens interna nätverk. E-portalen är en säker

Läs mer

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik!

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Sedan vi lanserade webbutiken 2006 har denna snabbt blivit en av våra viktigaste kanaler och andelen kunder som väljer att handla på webben ökar hela

Läs mer

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)

Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Manual Interbook Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare och underanvändare... 3 2. Hitta

Läs mer

webshop.cycleurope.com Om du redan har tillgång till vår tidigare webshop, ska du använda samma användarnamn och lösenord...

webshop.cycleurope.com Om du redan har tillgång till vår tidigare webshop, ska du använda samma användarnamn och lösenord... NY WEBSHOP Vi har en ny version av webshop! Det innebär att i framtiden skall du använda följande adress: webshop.cycleurope.com Om du redan har tillgång till vår tidigare webshop, ska du använda samma

Läs mer

1. Betydelsen av trafikhändelserapportering (THR)

1. Betydelsen av trafikhändelserapportering (THR) VÄGLEDNING FÖR EN TRYGG OCH SÄKER KOLLEKTIVTRAFIK TRAFIKHÄNDELSERAPPORTERING (THR) 2017 Innehållsförteckning 1. Betydelsen av trafikhändelserapportering (THR) Sid 2 2. Förare och övrig ombordpersonals

Läs mer

Lathund - webbsidor och filer

Lathund - webbsidor och filer Lathund - webbsidor och filer 2005-09-07 Manualen nås via denna webbadress: http://www.med.lu.se/support Lathund - webbsidor och filer... 1 1. Inloggning... 2 Efter inloggningen... 2 2 Översikt över gränssnittet...

Läs mer

Moodle på Åsö för lärare

Moodle på Åsö för lärare Moodle på Åsö för lärare När du skapat ett konto på Moodle är det dags att skapa en kurs. Surfa i exempelvis Firefox till: http://asovux.se/~moodle2 Givetvis kan du nå Moodle via Åsö webbsida om du föredrar

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Så använder du Jajja Prospect

Så använder du Jajja Prospect Så använder du Jajja Prospect Användarmanual Jajja Prospect - Säljarens och marknadschefens drömverktyg! Jajja Prospect är ett unikt säljverktyg som ger dig möjlighet att se vilka företag som varit inne

Läs mer

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Sammanfattning Vi har fått svar från 100 svenska företag och organisationer. Den genomsnittliga kundserviceorganisationen har idag 4 digitala kontaktvägar. E-post

Läs mer

Windows Store. Det krävs ett Microsoft-konto för att kunna hämta appar i Store. Du kan ta bort (avinstallera) appar som du inte vill ha kvar.

Windows Store. Det krävs ett Microsoft-konto för att kunna hämta appar i Store. Du kan ta bort (avinstallera) appar som du inte vill ha kvar. 6. Mera om appar Vi har hittills bekantat oss med några av de appar som finns med i Windows 10, bl.a. Kalkylatorn, Wordpad, webbläsaren Edge, och E- post. (Till viss del blir därför följande avsnitt repetition.)

Läs mer

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016

Slutrapport Uppdrag 1 Introduktion till UX-produktion. Johanna Lundberg Finnsson HT2016 Personas Utifrån mina erfarenheter och kvalitativa gissningar tog jag fram tre stycken personas. Jag skapade dem en i taget för att försöka hålla fokus på att utveckla dem lite mer på djupet. Om jag hade

Läs mer

Med en drivkraft att skapa revolution

Med en drivkraft att skapa revolution Med en drivkraft att skapa revolution Malte Andreasson är nöjd med den upprättade studion. Fotograf: Andreas Svensson Malte Andreasson har genom sin drivförmåga inom mediebranschen skakat om och utvecklat

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny:

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny: Konsultportalen Här är en enklare och allmän manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer sida 2 av 14 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Välkommen till Projektportalen Investering.... 3 Översikt

Läs mer

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile.

Online modulen är en tilläggsmodul som också ger tillgång till Näsgård Mobile. Kom igång med Näsgård Mark online Generellt Detta avsnitt visar: Skapar administrator konto Hur du överför data från din lokala dator upp till servern. Skapar inloggningsuppgifter till medarbetare Delar

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

WordPress-manual Version 1.0

WordPress-manual Version 1.0 WordPress-manual Version 1.0 Inloggning När det är dags att börja jobba med era sidor kommer ni att få era inloggningsuppgifter skickade till er. Sidan ni kommer att logga in på har då adressen: www.psoriasisforbundet.se/wp-admin

Läs mer

9.4.0 W i n T i. Nyheter version 9.4.0

9.4.0 W i n T i. Nyheter version 9.4.0 9.4.0 W i n T i d Nyheter version 9.4.0 Innehåll 2. EXPORT AV PRODUKTIONSRESULTAT... 3 3. AKTIVA/INAKTIVA PFÄLT... 3 4. MINWINTID PÅ MOBIL... 3 5. MINWINTID OCH ORDNINGSFÖLJD PÅ PROJEKT... 4 6. HJÄLPDOKUMENT

Läs mer

MEDARBETAREN APPEN Vitec Agrando AB Uppdaterad 21 mars 2019

MEDARBETAREN APPEN Vitec Agrando AB Uppdaterad 21 mars 2019 MEDARBETAREN APPEN Vitec Agrando AB support@agrando.se Uppdaterad 21 mars 2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. INTRODUKTION... 3 2. HEMSKÄRMEN... 4 3. KALENDER... 5 4. NY BOKNING... 6

Läs mer

Vår förening finns i Boappa

Vår förening finns i Boappa Vår förening finns i Boappa Boappa Vad är Boappa? Boappa är en boendeapp som förenklar kommunikationen från styrelsen och låter dig samarbeta med dina grannar. Meddelanden från styrelsen All information

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

NYCKELN DIÖS INTRANÄT

NYCKELN DIÖS INTRANÄT NYCKELN DIÖS INTRANÄT I designen av intranätet har fokus varit att hålla information relevant och personlig med en ambition om att all information ska riktas mot målgrupper och alltid finnas tillgänglig

Läs mer

IKT plan för utbildningsnämnden 2015

IKT plan för utbildningsnämnden 2015 IKT plan för utbildningsnämnden 2015 Information- och kommunikationsteknik (IKT) ses allt mer som ett strategiskt utvecklingsområde. Enligt Värmdö kommuns IKT-policy som antogs 2013-06-12 av kommunfullmäktige

Läs mer

Vår gemensamma värdegrund.

Vår gemensamma värdegrund. Vår gemensamma värdegrund. Dynamiskt engagemang Bemötande Personligt mod Gemensamt arbete Kunskapstörst På vår skola visar vi ett positivt och varmt engagemang i varandra och i skolan. Vi visar vilja att

Läs mer

Inloggning Support och Navigering

Inloggning Support och Navigering Inloggning Support och Navigering Innehåll Inloggning Support och Navigering... 1 1. Inloggning och support... 1 2. Navigering, Övergripande.... 3 3. Navigering i huvudmenyn och modulerna.... 5 4. Ta fram

Läs mer

Guidelines WI/WS, version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin. Version 1,

Guidelines WI/WS, version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin. Version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin Version 1, 2010-10-1. Innehållsförteckning 1. Syftet med Komin 3 1.1 Mål för din sida... 3 1.1.2 Honnörsord 3 1.2 Målgrupper... 3 2. Ditt ansvar

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Introduktion till Konsultportalen

Introduktion till Konsultportalen Introduktion till Konsultportalen Detta är en manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1. Ny version 2013-09

F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1. Ny version 2013-09 F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 1 Ny version 2013-09 F o r d o n s k o n t r o l l N y v e r s i o n 2 0 1 3-0 9 S i d a 2 Innehåll Ny menystruktur... 3 Fordon... 3

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer