Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsplan 2018/19. Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö"

Transkript

1 Barn och utbildningsförvaltningen Linda Åberg Tjörn Möjligheternas ö

2 Innehåll 1 Enhetens namn 3 2 Normer och värden Studiero Likabehandling Trygghet och förhindra kränkningar Nämndens prioriterade utvecklingsområde Studiero... 7 Vad ska uppnås? Kunskaper Måluppfyllelse enligt kursplanerna i Läroplanens olika ämnen Nationella prov Elevernas ansvar och inflytande Delaktighet och inflytande Skola och hem Föräldradelaktighet Övergång och samverkan Samverkan Övergång Skolan och omvärlden Skolans arbete Bedömning och betyg Måluppfyllelse samtliga ämnen Rektors ansvar Budget Antalet kränkningar i grundskolan ska minska. [Klicka här och skriv] Sida 2 (16)

3 Sammanfattning 1 Enhetens namn Kållekärrs skola Enheten ansvarar för följande områden Skolan bedriver verksamhet för förskoleklass, grundskola årskurs 1-5 samt fritidshem. Enhetens organisation Beskrivning av er organisation Vi är organiserade i en förskoleklass, sju grundskoleklasser och ett fritidshem med 3 avdelningar. Elever årskurser På Kållekärrs skola går det 165 elever. Klassorganisation Förskoleklass 21 elever 1 klass Årskurs 1 26 elever 1 klass Årskurs 2 30 elever 2 klasser Årskurs 3 29 elever 1 klass Årskurs 4 34 elever 2 klasser Årskurs 5 25 elever 1 klass Arbetslagens organisation På Kållekärrs skola är vi organiserade i två arbetslag. I ett arbetslag finns personal från förskoleklass till årskurs 5 och i det andra arbetslaget återfinns fritidshemmens personal. Arbetslaget för fritidshemmen träffas varje måndag för arbetslagskonferens och arbetslaget för förskoleklass till årskurs 5 träffas varje tisdag för arbetslagskonferens. Vid tillfällen delas arbetslaget för förskoleklass till årskurs 5 i två delar utifrån ålder på eleverna. Då kallar vi det kategoriträff och indelningen är F-årskurs 2 samt årskurs 3-årskurs 5. Sida 3 (16)

4 Antal pedagogisk personal (årsarbetare) 23,8 årsarbetare i augusti Antal övrig personal (årsarbetare) 2 stycken Andel högskoleutbildade: Förskollärare 100 % Fritidspedagoger 50 %, fritidspedagoger samt förskollärare Lärare 100 % Ledning 1 heltidstjänst rektor Viktigaste lagar, förordningar och styrande dokument Skollagen Skolförordningar Läroplaner Övriga allmänna lagar och förordningar 2 Normer och värden 2.1 Studiero För att öka studiero i våra lärandemiljöer har vi under kommande läsår satt följande mål och åtgärder: Grundskola Tryggare skoldag för elever och personal genom att NPF-säkra skolan. Personalen kommer under läsåret att få en stor utbildningsinsats på pedagogiska café kring att NPF-säkra skolan med fokus på anpassningar för samtliga elever, vilket ska leda till högre måluppfyllelse. Utbildningen består i både teoretiska och praktiska delar. Kollegialt lärande står i centrum för utbildningen. Sida 4 (16)

5 Upprätta rutiner som gäller alla, skapa struktur och vara konsekventa kring efterlevnad av skolans regler Fritidshem Stärka tryggheten för eleverna på fritidshemmet Tryggheten i såväl barngrupp som i personalgruppen står i fokus vad det gäller värdegrundsarbetet. Detta för att de nya gruppsammansättningarna skall bli trygga och stabila. Namnlekar och trygghetsövningar kommer, bland annat, användas som verktyg för att nå detta mål. Skapa en tryggare och mer tydligt strukturerad tid på fritidshemmet genom att arbeta mer med anpassningar och NPF-säkra verksamheten. Personalen kommer under läsåret att få en stor utbildningsinsats på AL kring att NPF-säkra fritidshemmet med fokus på anpassningar för samtliga elever, vilket ska leda till högre måluppfyllelse. Utbildningen består i både teoretiska och praktiska delar. Kollegialt lärande står i centrum för utbildningen. Tillsammans med skolan skapa rutiner och modeller för att ännu bättre anpassa verksamheten till de elever vi möter. Förskoleklass Minska antalet kränkningar genom att skapa trygghet för elever och lärare i skolan, framförallt genom struktur och stöd för elever med NPF. Personalen kommer under läsåret att få en stor utbildningsinsats på pedagogiska café kring att NPF-säkra skolan med fokus på anpassningar för samtliga elever, vilket ska leda till högre måluppfyllelse. Utbildningen består i både teoretiska och praktiska delar. Kollegialt lärande står i centrum för utbildningen. Sida 5 (16)

6 Upprätta rutiner som gäller alla, skapa struktur och vara konsekventa kring efterlevnad av skolans regler 2.2 Likabehandling Diskriminering och trakasserier ska inte förekomma på Kållekärrs skola. Vad framkom i kartläggningen? I enkäten som genomfördes under förra läsåret uppger nio elever att de blivit diskriminerade. Då man tittar på svaren ser vi att de inte förstått begreppet diskriminering fullt ut. Dock visar svaret på att de känner sig orättvist behandlade. Rektor informerar om vid läsårets start i augusti att det är all personals eget ansvar att vara väl förtrogna med skolan Likahandlingsplan samt att även eleverna ska ha kännedom om den. Elevers kunskaper om vad som är diskriminering behöver öka, så att vi kan förstå hur vi ska förhindra diskriminering i våra verksamheter. Mentor har ett ansvar för att samtala med och diskutera detta med eleverna. Tidsangivelse: Höstterminen 2018 Ansvar: rektor, mentor 2.3 Trygghet och förhindra kränkningar Ingen elev på Kållekärrs skola ska bli utsatt för kränkningar. Vad framkom i kartläggningen? Eleverna är överlag nöjda med sin situation på skolan och de flesta trivs och känner trygghet såväl på skoltid som på fritids. Men vi kan se i kartläggningen att hos vissa elever kan rasten ibland upplevas otrygg. Enkäten visar inte på hundraprocentig trivsel med de vuxna på skolan. Många upplever att det är få elever som är ensamma på rasten. Våra kartläggningar visar på att det förekommer kränkningar. Merparten av Sida 6 (16)

7 kränkningarna har lösts av ansvarig klasslärare/pedagog tillsammans med inblandade elever. Ett antal ärenden gick vidare till Trygghetsteamet under läsåret 2017/2018. Om man som personal upptäcker eller får kännedom om kränkande behandling/trakasserier är man skyldig att direkt ingripa och samtal med berörda elever. Utökning av rastaktiviteter ledda av pedagog. Att vara konsekventa med vårt förebyggande och främjande arbete kring raster, trivsel och trygghet. Faddersystem samt värdegrundsdagar. Bjuda in informatörer till föräldramöte senast på vårterminen för att förhindra kränkningar på internet Arbeta utifrån ett dokument kring nätetik i åk 4 och 5 under höstterminen. Steiney delger mentorer. Tidsangivelse: Läsåret 2018/2019 Ansvar: All personal på skolan, rektor Så här analyserar och bedömer vi området Vid intervjuer med elever samt enkäter och kartläggning av riskområden får vi insyn i elevernas upplevelse av trygghet, trivsel och likabehandling. Detta lägger grunden för vårt fortsatta fokus på dessa frågor. 2.4 Nämndens prioriterade utvecklingsområde Studiero 1. Ta fram och förankra strategier för att nå en ökad samsyn i hur elever och personal uppfattar innebörden av studiero 2. Ta fram och förankra strategier för att nå en ökad samsyn i hur elever och personal uppfattar arbetet mot kränkningar samt för att minska antalet kränkningar. Sida 7 (16)

8 Vad ska uppnås? 1. Fler elever ska uppleva studiero. Personal ska ha en gemensam samsyn. 2. En större kompetens kring vad som är kränkningar och hur dessa ska hanteras Hur uppnås det? 1. Lektionsupplägget ska vara tydligt och bidra till studiero. Genom gemensam struktur, regler och rutiner i mötet med olika pedagoger. 2. Tydliga rutiner och regelbundna diskussioner i arbetslagen/apt Rutiner, tidiga tillrättavisningar och åtgärder i likabehandlingsarbetet, (vara medvetna om att antalet inrapporterade ärenden kommer att öka innan vi kan se en minskning). Följer lagen kring likabehandling och kränkningar När bedömer enheten att målet är uppnått? 1. När fler elever i enkäter uppger att de får studiero. 2. Det kan ske både genom fler och färre ärenden beroende på hur respektive skola arbetar med sina rutiner. När ska målet uppnås? Det blir ett pågående arbete. Hur analyseras det? Genom återkoppling med frågeställningar utifrån enkätresultaten från likabehandlingsenkäten/gr:s kommungemensamma enkät. Hur/när redovisas det? I enheternas redovisning av kvalitet samt i förvaltningens kvalitetsrapport. Juni-augusti. Hur arbetar enheterna vidare? Enheterna sätter nya mål när den årliga planen mot kränkningar upprättas. Vem ansvarar för vad? Lärarkollegiet ansvarar för struktur och rutiner. Rektor ansvarar för att enkäter genomförs och följs upp samt för redovisningen av kvalitet. Utvecklingschef samlar ihop resultat och analyser från enheterna. Enhetens analys och förslag till utveckling? Se ovan nämnda mål och åtgärder för utveckling som är satta i verksamheten under punkterna 2.1, 2.2 och 2.3. Sida 8 (16)

9 3 Kunskaper 3.1 Måluppfyllelse enligt kursplanerna i Läroplanens olika ämnen Grundskola Eleverna ska nå en bättre läs och skrivförmåga. Utökad tid i svenska Flera pedagoger i varje klass på lågstadiet för att hinna ge det stöd som behövs i läs- och skrivundervisningen Tidig kartläggning enligt bedömningsstöd i årskurs 1 samt nytt bedömningsstöd i förskoleklass Fritidshem Ge eleverna större möjlighet till rörelse och avslappning samt uteaktivitet för att öka elevernas förståelse av vikten av hälsa och rörelse Erbjuda fler skogsutflykter Fortsätta med vår fritids-gymnastik Onsdags-grupper med utomhus-aktiviteter Inspirera eleverna till att delta i massage-sagor och avslappning Ge eleverna större möjlighet till rörelse och avslappning samt uteaktivitet för att öka elevernas förståelse av vikten av hälsa och rörelse Använda oss av digitala verktyg mer frekvent. Detta kommer att innebära ett större samarbete mellan skola och fritidshem då vi kan samordna olika digitala aktiviteter för barnen. Arbeta med den analoga programmeringen samt med robotar Sida 9 (16)

10 Förskoleklass Stärka upp elevernas lekförmåga. Utveckla den lärande leken genom temaarbete Utveckla elevernas kunskaper i matematik och svenska. Se matematiken i vardagen använda det som vi har runt om oss, resonera och tänka kring matematiken Använda konkreta material och leken för att lära Arbete med Bornholmsmodellen Testa den nya kartläggningen från Skolverket Väcka elevernas förundran och nyfikenhet kring vardagliga naturfenomen. Arbete praktiskt med experiment Besöka närmiljön 3.2 Nationella prov Dessa insatser görs för att öka måluppfyllelsen vid nationella prov Vi gör tidiga kartläggningar i svenska och matematik enligt screeningschema. Bedömningsstödet i årskurs 1 används. Bedömningsstödet i förskoleklass ska testas under läsåret och utvärderas. Elever lyfts tidigt på EHT där både speciallärare och specialpedagog arbetar aktivt med att hjälpa elever som riskerar att inte nå målen med olika insatser. Sida 10 (16)

11 Så här analyseras och bedöms området Resultaten av nationella prov analyseras och elever som inte når målen följs upp. 4 Elevernas ansvar och inflytande 4.1 Delaktighet och inflytande Målbeskrivning Eleverna ska känna ett större inflytande över sitt eget lärande. Arbeta aktivt med elevrådet med tydligt fokus på frågor som elever kan påverka, vara delaktiga i samt ha inflytande över Tydligt kommunicerade mål för att eleverna ska få syn på sitt lärande Ett större fokus på utvärdering av skolarbetet med eleverna Pedagogen ska använda sig av ord som visar på inflytande, så som påverka, bestämma etc. Så här analyseras och bedöms området Vid GR enkät våren 2019 ska andelen elever som känner delaktighet och inflytande ha ökat. 5 Skola och hem 5.1 Föräldradelaktighet Sida 11 (16)

12 Målbeskrivning Kållekärrs skola ska ha ett aktivt föräldraråd. Tidigt möte med föräldrarådet vid terminsstart Aktivt värva föräldrar till ett föräldraråd vid föräldramötet i september Regelbundna möten med olika fokusfrågor Arbeta för att föräldrarådet ska vara självgående Så här analyseras och bedöms området Vid läsårets slut ska fler möten med föräldrarådet genomförts. 6 Övergång och samverkan 6.1 Samverkan Öka samverkan mellan grundskola, fritidshem och förskoleklass All pedagogisk personal deltar i samma fortbildningsinsats med att NPF-säkra Kållekärrs skola Tid för gemensamma möten i samband med APT Fritidshemmet hämtar elever i klassrummen för det dagliga mötet mellan pedagoger från olika verksamheter 6.2 Övergång Sida 12 (16)

13 En professionell och likvärdig överlämning mellan olika skolor och verksamheter. Fortsatt följa den rutin som finns för överlämningar mellan förskola och förskoleklass samt årskurs 5 till årskurs 6. Tidigt besluta om datum för överlämningar Tidigt involvera den nya skolan/verksamheten om behov Så här analyseras och bedöms området Vid läsårets slut utvärderas och ev. revideras planen för pedagogisk kontinuitet. Pedagoger utvärderar och lämnar förslag till revidering till rektor. 7 Skolan och omvärlden 7.1 Skolans arbete Öka samverkan med närsamhället och arbetslivet Se över möjligheter att samverka med föreningslivet runt Kållekärr Fortsatt samarbete med Kulturskolan i form av kulturträdet Praodagar i årskurs 4 och 5 Besök från olika arbetsplatser i klasserna Deltagande i projekt med forskare kring invasiva arter Så här analyseras och bedöms området Sida 13 (16)

14 Vid läsårets slut summerar pedagogerna hur vi nått målet samt hur vi kan utveckla detta arbete. 8 Bedömning och betyg 8.1 Måluppfyllelse samtliga ämnen Grundskolan Elever, föräldrar och lärare ska bli förtrogna med kunskapskraven/de fem förmågorna och hur bedömning sker utifrån kunskapskraven. Vid utvecklingssamtal diskutera utifrån bedömning utifrån förmågor och Läroplanen Aktivt prata om kunskapskrav med elever under arbetet i klassrummet Tydliga pedagogiska planeringar Så här analyseras och bedöms området Vid GR enkäten våren 2019 ska eleverna i hög grad svara att de vet vad som förväntas av dem. 9 Rektors ansvar Målbeskrivningar: Sida 14 (16)

15 Öka samverkan mellan grundskola, fritidshem och förskoleklass på Kållekärrs skola Utveckla arbetet med anpassningar och rutiner för att verksamheterna ska utformas så att eleverna i ännu större utsträckning får det särskilda stöd och den hjälp de behöver. (NPF-säkra skolan) Samma fortbildningsinsats för all pedagogisk personal Ny mötestid i samband med APT för utbyte mellan grundskola och fritidshem Gemensamma aktiviteter för att känna samhörighet Diskussioner och beslut kring rutiner, anpassningar och regler som den pedagogiska personalen konsekvent följer Så här analyseras och bedöms området Vid läsårets slut svarar all pedagogisk personal på enkät kring samverkan och den kompetensutveckling som varit under läsåret. Svaren bildar en bas för nästkommande läsårs insatser. 10 Budget 2018 Antalet kränkningar i grundskolan ska minska. Ingen elev på Kållekärrs skola ska bli utsatt för kränkningar. Vad framkom i kartläggningen? Eleverna är överlag nöjda med sin situation på skolan och de flesta trivs och känner trygghet såväl på skoltid som på fritids. Men vi kan se i kartläggningen att hos vissa elever kan rasten upplevas otrygg ibland. Enkäten visar inte på hundraprocentig trivsel med de vuxna på skolan. Många upplever att det är få elever som är ensamma på rasten. Våra kartläggningar visar på att det förekommer kränkningar. Merparten av kränkningarna har lösts av ansvarig klasslärare/pedagog tillsammans med inblandade elever. Ett antal ärenden gick vidare till Trygghetsteamet under läsåret 2017/2018. Sida 15 (16)

16 Om man som personal upptäcker eller får kännedom om kränkande behandling/trakasserier är man skyldig att direkt ingripa och samtal med berörda elever. Utökning rastaktiviteter ledda av pedagog. Att vara konsekventa med vårt förebyggande och främjande arbete kring raster, trivsel och trygghet. Faddersystem samt värdegrundsdagar. Bjuda in informatörer till föräldramöte senast på vårterminen för att förhindra kränkningar på internet Arbeta utifrån ett dokument kring nätetik i åk 4 och 5 under höstterminen. Steiney delger mentorer. Tidsangivelse: Läsåret 2018/2019 Ansvar: All personal på skolan, rektor 10.1 Så här analyseras och bedöms området Vid intervjuer med elever samt enkäter och kartläggning av riskområden får vi insyn i elevernas upplevelse av trygghet, trivsel och likabehandling. Detta lägger grunden för vårt fortsatta fokus på dessa frågor. Sida 16 (16)

Kållekärrs och Långekärrs skolor

Kållekärrs och Långekärrs skolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Kållekärrs och Långekärrs skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Hans Persson 150814 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Lackarebäcksskolan Läsåret 2018/2019 Introduktion Omfattning Planen omfattar Lackarebäcksskolan grundskola F-6, grundsärskola samt fritidshemmen

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-3 och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass åk 1-2 och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår 2018/2019 Beslutad 2018-09-13 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

1 (8) TRYGGHETSPLAN. Planen gäller för ROMBERGASKOLAN. Ansvarig för planen Rektor Vlora Sudjada. Planen gäller under perioden Läsåret 17/18

1 (8) TRYGGHETSPLAN. Planen gäller för ROMBERGASKOLAN. Ansvarig för planen Rektor Vlora Sudjada. Planen gäller under perioden Läsåret 17/18 1 (8) TRYGGHETSPLAN Planen gäller för ROMBERGASKOLAN Ansvarig för planen Rektor Vlora Sudjada Planen gäller under perioden Läsåret 17/18 Datum för utvärdering av planen Juni 2018 2 (8) 3 Inledning Utbildningen

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Likabehandlingsplan. årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling. Kållekärrs skola

Likabehandlingsplan. årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling. Kållekärrs skola Likabehandlingsplan årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Kållekärrs skola Handläggare: Linda Åberg Datum: 2018 07 03 Verksamhet: Förskoleklass, årskurs 1-5, och fritidshem Sida 1 (17)

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Onsjöskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Vänersborg hösten 2018 Onsjöskolans likabehandlingsplan Onsjöskolans likabehandlingsplan omfattar såväl arbetet med likabehandling,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem

LIKABEHANDLINGSPLAN Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Bakgrund LIKABEHANDLINGSPLAN 2016-2017 Molla förskoleklass, grundskola och fritidshem Planen grundar sig på diskrimineringslagen 2 kap. 5, 6, 7 och Skollagen 6 kap. Både diskrimineringslagen och 6 kapitlet

Läs mer

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 7-9 2017 Tillsammans Lärande omtanke - ansvar Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Planen gäller från ht- 2014 Planen ska revideras senast 2015-09-30 Ansvarig

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-6 och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2019 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Körfältsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Körfältsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017-18 Körfältsskolan Datum: 2017-08-17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskolan 1-5, fritidshem Ansvariga

Läs mer

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem.

Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Vindängens plan mot kränkande behandling 2017, rev. 2017-08-01. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk 4-6 och fritidshem Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem.

Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Vindängens plan mot kränkande behandling 2019, rev. 2019-01-09. Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Mörtviksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen (bestämmelserna) gäller för förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem Läsår 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola F - 6 och fritidshem Läsår: 2015 2016 Vår skola ska kännetecknas av en trygg, stimulerande och lustfylld skoloch lärandemiljö där alla känner

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 ( åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem September 2017 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Förutsättningar sid. 3 2. Verksamhetsidé sid. 3 3. Enhetens årsklocka sid. 4 4. Utvecklingsarbete sid. 5

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 7-9 2016 Kunskap och omtanke Alla utmanas och utvecklas. Alla känner sig respekterade,

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Arbetsplan augusti 2013 juni 2014. Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor

Arbetsplan augusti 2013 juni 2014. Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2013 juni 2014 Förskola Kållekärr och Långekärrs förskolor Ansvarig rektor/förskolechef Namn Pia Johnsson Datum 2013-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Kållekärrs förskola Långekärrs

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Grundsärskola F-7 och fritidshem Läsår Vt-2015/Ht-2015 1/8

Läs mer

Hammarskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019

Hammarskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Hammarskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-3 inklusive fritidshem, samt särskolan med fritidshem

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017 2018 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 2 3. Mål... 2 4. Förebyggande aktiviteter...

Läs mer

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola F-6 och Fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 3, grundsärskola och skolbarnsomsorg

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Yngsjö skola med fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Yngsjö skola med fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Yngsjö skola med fritidshem Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Läsår: 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM 2019 1 INLEDNING Skytteanska skolans och fritidshemmets handlingsplan är upprättad

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling.

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Vällsjöskolan Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017-2018 samt augusti-oktober 2018 Vällsjöskolans organisation läsåret 2017/2018 På Vällsjöskolan arbetar vi i arbetslag

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Hubertusgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hubertusgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Hubertusgårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 1-6, förskoleklass, fritidshem F-3 Läsår: 2015-2016 samt 2016-2017 2016-02-01 Grunduppgifter

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Bleketskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9

Bleketskolan. Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 6-9 Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Margareta Bertilsson 2015-06-30 Tjörn Möjligheternas ö Innehåll 1

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande

Läs mer

Skärlagskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter

Skärlagskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Skärlagskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen är skola, fritidshem, förskoleklass. Trygghetsteamet på skolan är ansvariga för planen

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Lyrfågelskolans förebyggande och åtgärdande arbete mot diskriminering och kränkande behandling för åk. 4-6

Lyrfågelskolans förebyggande och åtgärdande arbete mot diskriminering och kränkande behandling för åk. 4-6 Lyrfågelskolans förebyggande och åtgärdande arbete mot diskriminering och kränkande behandling för åk. 4-6 Datum för upprättande 161031 Planen gäller för läsåret 2016/2017 VISION Vår vision är att alla

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2017-08-23 ) Gäller för: Brunnsgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2017-08-23 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Höörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Ringsjöskolan belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan Gullstensskolan F- 6, fritidshem samt grundsärskolan 2017-2018 Likabehandlingsplan 2017-2018 Gullstensskolan yngre Förord En likabehandlingsplan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Ramlösa Friskola AB Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Ramlösa friskola belägen i Helsingborg kommun 2(11) Tillsyn i Ramlösa friskola Skolinspektionen har genomfört

Läs mer

Ängaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ängaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Ängaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola och fritidshem a för planen, rektor Vår vision

Läs mer

Plan mot kränkande behandling

Plan mot kränkande behandling Plan mot kränkande behandling Vedevågs skola Förskoleklass, grundskola och fritidshem 2018 Inledning Skolan har ansvar för att arbeta med aktiva åtgärder för att motverka diskriminering och på annat sätt

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut f Skolinspektionen Dnr 43-2013:305 Angelholms kommun Beslut för fritidshem i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon:

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och fritidshem

Beslut för förskoleklass och fritidshem Beslut 2013-04-17 Banérportens förskoleklass och fritidshem Rektorn vid Banérportens förskoleklass och fritidshem Beslut för förskoleklass och fritidshem efter tillsyn av Banérportens förskoleklass och

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering, kränkande behandling och f ör likabehandling

Handlingsplan mot diskriminering, kränkande behandling och f ör likabehandling BÅSTADS KOMMUN Västra Karups skola, förskoleklass och fritidshem. Beslutad 2013-11-27 Handlingsplan mot diskriminering, kränkande behandling och f ör likabehandling Läsåret 2013-2014 Västra Karups Skola,

Läs mer