ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) 32-47, Övriga deltagande: Henry Bengtsson ( 32-39, 42, 47-49), Mats Wallmark ( 36-37), Kristina Rosendahl ( 38-39), Helen Stened ( 40-41), Rikard Ahlgren ( 43), Erica Åkerberg ( 44-45), Stefan Almér ( 44-46), Nakisa Khorramshahi ( 46), Helene Blomberg ( 49), Stefan Sorpola ( 50-54), Ola Wall ( 50-51), Henrik Persson ( 52-53), Alexandra Landin ( 54), Peter Ljungman ( 54), Ingegerd Andersson ( 54), Miljö- och hälsoskyddsnämndens presidie Lars Püss och Peter Norfors ( 54), kommunchef Fredrik Geijer samt kommunsekreterare Mikael Petersson Utses att justera: Justeringens plats och tid: Anders Rosén Rådhuset Sekreterare: Paragrafer Mikael Petersson Ordföranden: Carl Fredrik Graf Justerande:. Anders Rosén ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunstyrelsens ledningsutskott : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Stadskontoret Underskrift:... Vibeke Österblad

2 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 32 Val av justerare Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar att jämte ordföranden (M) utse Anders Rosén (S) att justera protokollet.

3 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 33 Godkännande av dagordning Föreliggande förslag till dagordning godkänns. Föreligger förslag till dagordning.

4 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 34 KS 2012/0018 Redovisning av motioner som inte är slutligt beredda Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen och lägga den till handlingarna. Redovisning av motioner som inte är slutligt beredda till och med 29 februari s beredning Redovisning upprättad av stadskontoret den 1 mars Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen och lägga den till handlingarna. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

5 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 35 KS 2012/0019 Redovisning över uppdrag givna av kommunfullmäktige Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen och lägga den till handlingarna. Föreligger av stadskontoret upprättad redovisning av icke slutförda uppdrag till och med s beredning Stadskontoret har upprätta en gemensam förteckning som redovisar besvarade motioner och övriga ärende där kommunfullmäktige har beslutat lämna följduppdrag. Företeckningen omfattar ärenden till och med Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att godkänna redovisningen och lägga den till handlingarna. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

6 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 36 KS 2011/0038 Ändring av kommunstyrelsens delegationsordning Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ändra delegationsordningen i enlighet med bilaga A. Det föreligger ett behov att av ändra kommunstyrelsens delegationsordning i olika avseenden. Den ena ändringen har sin grund i ett kommunfullmäktigebeslut , KF 109, vari kommunstyrelsen ges rätt att till samhällsbyggnadsutskottet vidaredelegera beslut om överföring av budgetanslag för samhällsbyggnadsprojekt. Den andra förändringen har också sin grund i ett fullmäktigebeslut och då i dess beslut om Riktlinjer för IT i Halmstads kommun , KF 31, vari fullmäktige genom antagna riktlinjer överlämnar ansvaret för revidering av den kommungemensamma ITplanen till kommunstyrelsen. s beredning Stadskontoret, kommunjurist har handlagt ärendet. Samråd har skett med chefen för utvecklingsavdelningen. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ändra delegationsordningen i enlighet med bilaga A. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

7 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 37 KS 2011/0543 Revidering av taxan för den kommunala livsmedelskontrollen 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att revidera taxan för den kommunala livsmedelskontrollen i enlighet med bilaga Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att vad som förordnats i punkt 1 skall gälla fr.o.m Den 22 november 2011, 125, beslutade kommunfullmäktige, efter förslag från miljö- och hälsoskyddsnämnden, att revidera taxan för den kommunala livsmedelskontrollen med anledning av ny vägledning från Livsmedelsverket avseende avgiftsuttaget för sådan kontroll. Av förbiseende föreslogs dock inte att andra stycket i 12 av taxan skulle tas bort. Anledningen till att nämnda stycke skall tas bort är att den nedsättning som där regleras inte är förenlig med nuvarande taxeregler. s beredning Miljö- och hälsoskyddsnämnden, Mhn 138, är granskat av kommunjurist. 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att revidera taxan för den kommunala livsmedelskontrollen i enlighet med bilaga Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att vad som förordnats i punkt 1 skall gälla fr.o.m sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

8 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 38 KS 2011/0192 Förslag till kommunstyrelsens plan för konkurrensutsättning Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen av förslag till plan för konkurrensutsättning, daterad , enligt bilaga 2. Enligt kommunens riktlinjer för konkurrensutsättning ska varje nämnd upprätta och besluta om en plan för konkurrensutsättning inom sitt verksamhetsområde. I riktlinjerna anges att Konkurrensutsättning kan ses som ett sätt att utveckla och förbättra verksamheterna. Ökad konkurrens är ett av flera medel för att nå hög effektivitet och god kvalitet på kommunens tjänster. Ett förslag till plan för konkurrensutsättning har tagits fram i samverkan på stadskontoret och samhällsbyggnadskontoret. s beredning Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Förslaget har arbetats fram i samarbete med avdelningscheferna på stadskontoret. Upphandlingschef har granskat förslaget. Samverkan enligt MBL är genomförd. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar godkänna förslag till plan för konkurrensutsättning enligt bilaga 2. Yrkande Ordföranden (M) yrkar att kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen av förslag till plan för konkurrensutsättning, daterad , enligt bilaga 2.

9 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med ordförandens (M) förslag.

10 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 39 KS 2011/0170 Kommunstyrelsens verksamhetsberättelse 2011 Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att fastställa verksamhetsberättelse 2011 för kommunstyrelsen enligt förslag i bilaga 1. Stadskontoret har upprättat en verksamhetsberättelse för kommunstyrelsen för Respektive enhet på stadskontoret och staben har bidragit med information från sina verksamhetsområden. Kommunstyrelsens verksamhetsplan för innehåller 136 aktiviteter inom samtliga målområden utom Barn och utbildning. 51 % av aktiviteterna är genomförda och avslutade. 29 % av aktiviteterna planerade att fortsätta 2012 och framåt. 13 % av aktiviteterna med slutdatum är fortfarande pågående. 8 % av de planerade aktiviteterna är inte påbörjade. En del av aktiviteterna som inte är påbörjade tillhör byggnadskontorets verksamhetsområde. s beredning Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Respektive avdelning på stadskontoret och samhällsbyggnadskontoret har bidragit med information från sina verksamhetsområden. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att fastställa verksamhetsberättelse 2011 för kommunstyrelsen enligt förslag i bilaga 1. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

11 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 40 KS 2011/0651 Ändrat ansvar för POSOM verksamheten Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar att sända frågan om ändrat ansvar för POSOM till räddningsnämnden och socialnämnden för yttrande. POSOM (Psykiskt Och Socialt OMhändertagande) är en kommunövergripande verksamhet med representanter från olika kommunala nämnder, statliga myndigheter och externa organisationer. Stadskontoret har initierat ärendet att flytta ansvaret för POSOM från räddningsnämnden till kommunstyrelsen för att möjliggöra en starkare utveckling. Anledningen till att ansvaret för POSOM föreslås flyttas till kommunstyrelsen är att verksamheten berör flera kommunala nämnder samt har ett tydligt samband med ansvaret för hanteringen av särskilda och extraordinära händelser. Därav bör ansvaret ligga under kommunstyrelsen. Vid en särskild eller extraordinär händelse bör POSOM knytas till stabschefen för den kommunövergripande staben. s beredning Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Samtal med räddningstjänsten och socialförvaltningen. Reglementena är granskade av jurist. Samtal med Regional Halland CESAM är informerad och inför ett eventuellt beslut skall samverkan genomföras. Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar att sända frågan om ändrat ansvar för POSOM till räddningsnämnden och socialnämnden för yttrande.

12 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

13 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 41 KS 2011/0701 Årsuppföljning av den kommunala krisberedskapen 2011 Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen godkänner informationen om redovisningen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap angående den kommunala krisberedskapen. Kommunens organisation och arbete för att klara av en särskild eller extraordinär händelse finansieras med statligt medel. Därav ska kommunen redovisa årligen i en enkät till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap hur kommunens beredskap är till dessa händelser. Kommunen har de analyser och planer som efterfrågas samt har en god samverkan med de olika aktörerna i länet genom Regionalt rådet. Övningar och utbildningar genomförs regelbundet. Dock har det inte genomförts en övning för krisledningsnämnden sedan Kommunen kan dessutom svara att samtliga delmål i frågeformuläret är helt uppnådda och att kommunen ligger högt i personella resurser vilket ger gott resultat i aktiviteter som genomförs. s beredning Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen godkänner informationen om redovisningen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap angående den kommunala krisberedskapen. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

14 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 42 KS 2006/0406 Avveckling av projekt om lokal demokrati tillsammans med Moshi 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att upphäva sitt tidigare beslut , 251, om att genomföra ett gemensamt projekt om lokal demokrati tillsammans med Moshi. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att entlediga Suzanne Åkerlund, Roger Orwén, Aida Hadzialic och Claes Holmqvist från sina uppdrag att delta i projektet. 3. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att remittera frågan om eventuellt fortsatt samarbete på utbildningsområdet till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för utvärdering och yttrande. Halmstads kommun har fått avslag från Internationellt Centrum för Lokal Demokrati avseende en projektansökan om ett gemensamt projekt med Moshi, Tanzania, kring lokal demokrati. Stadskontorets bedömer i det läget att det inte finns möjligheter att genomföra det aktuella uppdraget. Dels uteblir samordningsmöjligheter med andra projekt med Moshi, dels skulle en förnyad ansökan innebära att projektet inte skulle hinna genomföras under den tid som Halmstads kommuns partnership agreement med Moshi gäller. s beredning Stadskontoret, ledningsstöd har handlagt ärendet. Ansökan om medel till Internationellt Centrum för Lokal Demokrati har gjorts i samverkan med utbildningsnämnden. Kontaktperson på utbildningsförvaltningen har varit Billy Björk. 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att upphäva sitt tidigare beslut , 251, om att genomföra ett gemensamt projekt om lokal demokrati tillsammans med Moshi.

15 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att entlediga Suzanne Åkerlund, Roger Orwén, Aida Hadzialic och Claes Holmqvist från sina uppdrag att delta i projektet. Yrkande Ordföranden (M) yrkar bifall till föreliggande förslag samt att kommunstyrelsen remitterar frågan om eventuellt fortsatt samarbete på utbildningsområdet till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden för utvärdering och yttrande. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med ordförandens (M) förslag.

16 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 43 KS 2011/0514 Najaden 2015 Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ge fastighetsnämnden i uppdrag att göra en fördjupad analys i två avseenden: - klarlägga möjligheter och ekonomiska konsekvenser av att renovera Najaden och därefter utveckla ett maritimt centra vid Nissan, - klarlägga på vilket sätt Najaden kan avvecklas helt. Kommunchefen har av kommunstyrelsens ordförande fått i uppdrag att ta fram ett underlag för ställningstagande till hur kommunen ska förhålla sig till Najaden i framtiden. Utredningen har gjorts av fastighetskontorets chef. Fastighetschefens utredning belyser fyra alternativ för Najadens framtid. 1, Halmstad kommun är fortsatt ägare av Najaden men den flyttas till ny placering. 2, Fartyget Najaden skall inte längre vara i Halmstad kommuns ägo. 3, Halmstad skall ha ett seglande fartyg 4, Åtgärder och kostnader för en fortsatt placering vid Slottsbron s beredning Stadskontoret, ledningsstöd, har handlagt ärendet. Fastighetschefen har tagit fram underlaget för ställningstagande om Najadens framtid Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen överlämnar fastighetskontorets utredning om Najaden till verksamhetsberedningen för ställningstagande. Yrkande Ordföranden (M) yrkar att kommunstyrelsen uppdrar åt fastighetsnämnden att göra en fördjupad analys i två avseenden: - klarlägga möjligheter och ekonomiska konsekvenser av att renovera Najaden och därefter utveckla ett maritimt centra vid Nissan,

17 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) - klarlägga på vilket sätt Najaden kan avvecklas helt. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med ordförandens (M) förslag.

18 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 44 KS 2012/0169 Inriktning West Sweden Kommunstyrelsens ledningsutskott diskuterar frågan och beslutar att uppdra åt stadskontoret att lägga fram förslag till remissvar till kommunstyrelsen den 27 mars. Halmstads kommun har inbjudits att lämna synpunkter på West Swedens framtida inriktning och organisation. West Sweden, Västsveriges EU- och Representationskontor, är öppet för alla kommuner inom Värmland, Halland och Västra Götalandsregionen. Idag har organisationen 73 medlemmar inklusive Västra Götalandsregionen, Region Halland och Region Värmland. West Sweden bildades 1992 och etablerade sig redan 1993 i Bryssel som ett av de första svenska regionkontoren. West Sweden är en serviceorganisation för kommuner och landsting/regioner med uppgift att stimulera och stödja den lokala och regionala utvecklingen i Västsverige, framför allt med hjälp av de möjligheter som medlemskapet i EU innebär. West Sweden erbjuder möjligheter för sina medlemmar att utveckla idéer som ligger i framkanten av Europas utveckling och att ta tillvara på de regionala intressena inom EU. Målet med den dagliga verksamheten är att : -Förädla projektidéer med ambitionen att utveckla Västsverige i samarbete med övriga Europa och att uppmuntra. - Stödja medlemmarnas deltagande i EU:s fonder och program. - Bevaka frågor väsentliga för den västsvenska regionen. - Bygga nätverk med övriga aktörer i EU. Verksamheten bedrivs utifrån två kontor, ett i Göteborg och ett i Bryssel. Styrelsen, som är organisationens högsta beslutande organ, består av 17 politiskt tillsatta poster som representerar regionens olika delar. Halmstads kommun är medlem i West Sweden sedan 1/ Kommunstyrelsen har beslutat att från och med 2011 avsätta medel för kostnaden för medlemskapet. Grundavgiften för medlemskap i West Sweden är 5 kronor per kommuninvånare och år.

19 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) Bedömning som legat till grund för beslutet att bli medlem är att ett medlemskap i West Sweden stärker Halmstads kommuns förutsättningar att upprätthålla en effektiv bevakning och påverkan och samtidigt skapa vidgade möjligheter för samarbete med övriga Europa. Bevakning och påverkan innebär att kommunens olika verksamheter ska följa utvecklingen inom sitt område på EU-nivå. På så sätt skapas en handlingsberedskap att agera i enlighet med utvecklingen inom EU samtidigt som Halmstads kommuns mål och prioriteringar står i fokus. Det skapar även en kompetens för att vid behov kunna påverka utvecklingen inom EU i en för Halmstads kommun fördelaktig riktning. Samarbete innebär att förutsättningarna för verksamhetsutveckling genom internationellt samarbete alltid ska undersökas. s beredning Stadskontorets utvecklingsavdelning har berett ärendet. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår kommunstyrelsen lämnar synpunkter på West Swedens framtida inriktning och organisation. sgång Ordföranden (M) föreslår att kommunstyrelsens ledningsutskott uppdrar åt stadskontoret att lägga fram förslag till remissvar till kommunstyrelsen den 27 mars. Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med ordförandens förslag.

20 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 45 KS 2011/0614 Stöd till ungdomars internationella engagemang vid sidan av formell utbildning Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ta emot informationen gällande kulturnämndens inkomna förslag och överlämnar informationen till stadskontoret för beaktande i det internationella arbetet. Halmstads globaliseringsråd 2009 genomfördes den 21 oktober under rubriken Halmstad världens möjlighet. I fokus stod Halmstads ungdomar och hur olika aktörer i Halmstad kan skapa förutsättningar för ungdomar att ta del av globaliseringens möjligheter. Kommunstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde att ge kulturnämnden (KN) i uppdrag att inkomma med förslag till åtgärder för att stödja ungdomars internationella engagemang vid sidan av formell utbildning. Kulturnämnden har funnit att EU-programmet "Ung och aktiv", som ger stöd till att arbeta praktiskt med ungdomspolitik på lokal, regional, nationell och europeisk nivå, är ett lämpligt verktyg för detta ändamål. Kulturnämnden föreslår därför att Halmstads kommun väljer att satsa på programdelarna ungdomsutbyten och volontärtjänstgöring inom EU-programmet Ung och aktiv. Inom ungdomsutbyten träffas grupper av ungdomar från olika länder och diskuterar ett tema och lär sig mer om varandras länder. Genom delprogrammet Europeisk volontärtjänst (EVS) kan enskilda ungdomar åka iväg på volontärtjänstgöring till samtliga länder i EU för att skaffa sig internationell erfarenhet. Kulturnämnden föreslår sig själv som ansvarig för att genomföra föreslagna åtgärder för att stödja ungdomars internationella engagemang vid sidan av formell utbildning. Kulturnämnden bedömer att det är rimligt att genomföra 2 ungdomsutbyten och förmedla 5 10 volontärer per år. Kostnaden för genomförandet bedöms uppgå till kr per år, exklusive personalkostnader. Personalbehovet bedöms uppgå till motsvarande en halvtidstjänst.

21 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) Erfarenheter från andra kommuner visar att programmet kan ge ungdomar som deltar vidgade vyer, ökad självsäkerhet, ökade språkkunskaper, minskad främlingsfientlighet och programmet ger även PR åt kommunen. Det kan även lyfta ungdomar utan sysselsättning ut ur arbetslöshet. s beredning Kulturnämndens protokoll, 108, Halmstads Globaliseringsråd, KN 2010/0167. Slutsatser från 2009 års globaliseringsråd KS 2008/0540. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att ta emot informationen gällande kulturnämndens inkomna förslag och överlämnar informationen till stadskontoret för beaktande i det internationella arbetet. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

22 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 46 KS 2012/0117 Anvisningar för tilldelning av ekonomiska medel till samhällsföreningar 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar att punkt 4 i anvisningarna får följande lydelse: "har en bred förankring och god representation, inte minst avseende kön och ålder, i det lokala samhället". 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att anta stadskontorets förslag om anvisningar för tilldelning av ekonomiska medel till samhällsföreningar, enligt bilaga 1 efter revidering. 3. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att upphäva kriterier för erhållandet av bidrag till samhällsföreningar, fastslaget av kommunstyrelsen År 2006 beslutade kommunstyrelsen att inleda en försöksverksamhet med samhällsföreningar avseende ett organiserat samarbete i form av ett nätverk för lokal demokrati. Försöksverksamheten avsåg också fördelning av ekonomiska medel för utvecklig av lokalsamhällena. Försöksverksamheten utvärderades 2007 och kommunstyrelsen beslutade att permanenta samarbetet och fördelningen av bidrag. Samtidigt beslutade kommunstyrelsen vilka kriterier som samhällsföreningarna skulle uppfylla för att ingå i nätverket och för att erhålla ekonomiska medel från kommunen. År 2009 antog kommunfullmäktige riktlinjer för fördelning av föreningsbidrag, vilka även skulle gälla för samhällsföreningarna. I sin verksamhetsplan för 2012 beslutade kommunstyrelsen att särskilda anvisningar för ekonomiska medel till samhällsföreningar ska tas fram. Ett förslag till anvisningar för tilldelning av ekonomiska medel till samhällsföreningar har därför tagits fram av stadskontoret. Förslaget preciserar hur, när och på vilka grunder föreningsbidrag ska fördelas. s beredning Stadskontoret, utvecklingsavdelningen, har handlagt ärendet.

23 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) Frågan om erhållandet av föreningsbidrag till samhällsföreningar diskuterades på kommunstyrelsens ledningsutskott den 7 feb Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att anta stadskontorets förslag om anvisningar för tilldelning av ekonomiska medel till samhällsföreningar, enligt bilaga Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att upphäva kriterier för erhållandet av bidrag till samhällsföreningar, fastslaget av kommunstyrelsen Yrkande Ordföranden (M) yrkar att punkt 4 i anvisningarna får följande lydelse: "har en bred förankring och god representation, inte minst avseende kön och ålder, i det lokala samhället". sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

24 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 47 KS 2012/0155 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom kommunstyrelsens ansvarsområde 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att fördela uppgifterna avseende arbetsmiljön inom stadskontoret till kommunchefen enligt bilaga Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att fördela uppgifterna avseende arbetsmiljön inom samhällsbyggnadskontoret till samhällsbyggnadschefen enligt bilaga 3. I kommuner, landsting och regioner är de förtroendevalda arbetsgivare och därigenom även huvudansvariga för en god arbetsmiljö. För att kunna uppfylla sitt ansvar är det nödvändigt att arbetsgivaren fördelar uppgifter i arbetsmiljöarbetet på olika personer och befattningar i verksamheten. Kommunstyrelsens personalutskott uppmärksammade 2011 att det saknades en sådan fördelning. Mot bakgrund av detta beslutade kommunfullmäktige (KS 2011/0498) att anta "Riktlinje för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom Halmstads kommun". Dessutom beslutade kommunfullmäktige (KS 2011/0576) att göra ett tillägg i styrelsens och samtliga nämndernas reglementen, i kommunstyrelsens fall följande: - Kommunstyrelsen ska se till att verksamheten drivs i enlighet med arbetsmiljölagen och föreskrifterna för arbetsmiljön. Av riktlinjen framgår bl.a. att kommunstyrelsen har att - se till att förvaltningschefen får uppgifter i det systematiska arbetsmiljöarbetet - se till att förvaltningschefen har befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens för att kunna driva arbetsmiljöarbetet - ge förvaltningschefen rätt att fördela uppgifter så långt ut i organisationen - systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) kan bedrivas ute på arbetsplatserna

25 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) - tillräckliga befogenheter, resurser, kunskaper och kompetens följer med Därutöver finns det en mall som ska används för att dokumentera fördelningen av arbetsmiljöuppgifterna och som ska undertecknas av ordförande och förvaltningschef. s beredning Stadskontoret, stab, har handlagt ärendet. 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att fördela uppgifterna avseende arbetsmiljön inom stadskontoret till kommunchefen enligt bilaga Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att fördela uppgifterna avseende arbetsmiljön inom samhällsbyggnadskontoret till samhällsbyggnadschefen enligt bilaga 3. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

26 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 48 KS 2012/0173 Halmstad - idrottens kunskapsstad 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar att följande tillförs under ledarfrågor: " för att utveckla tillgången på ledare". 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt stadskontoret att fortsätta arbetet i enlighet med den redovisade inriktningen efter tillägg. Kommunfullmäktige har i Planeringsdirektiv med budget avsatt 1 Mkr årligen för arbete med Halmstad som idrottens kunskapsstad. Kommunstyrelsen har i sin verksamhetsplan för 2012 antagit två verksamhetsmål avseende idrottens kunskapsstad. Stadskontoret arbetar i samverkan med andra förvaltningar och externa parter med fyra olika delar: samverkan gymnasieskola-idrottsföreningar, elitidrott som främjare av breddidrott, ledarfrågor samt riksidrottsuniversitet. Stadskontorets åtgärder har utgått från kommunstyrelsens mål och syftat till att hitta verkningsfulla åtgärder i samverkan med andra förvaltningar och externa intressenter. Vidtagna och planerade åtgärder presenteras nedan: - Utveckla nya former för stöd till ungdoms- och breddidrotten Samverkan gymnasieskola och idrottsföreningar 2011 inleddes diskussioner mellan kommunen genom stadskontoret och utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen å ena sidan och Drott samt Halmstads HP IF å andra sidan. I ett senare skede deltog också representanter från Aspero Idrottsgymnasium och John Bauergymnasiet. Utgångspunkten var en idé från Drott. Den syftade till att utveckla samverkan kring rekrytering av ungdomar till gymnasieskolans handbollsutbildningar. Klubbarnas uppgift skulle vara att ta särskilt ansvar för ungdomar som sökte sig till Halmstad från andra kommuner. Från kommunens sida bedömdes att idén som intressant men svår att genomföra, bl.a. då den kommunala gymnasieskolan f.n. inte har handbollsutbildning.

27 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) Parterna kom istället överens om att vidga perspektivet genom att även omfatta andra idrotter där det finns utbildningar och intresserade klubbar. Utbildningsoch arbetsmarknadsförvaltningen utreder, med stöd av medel (50 kkr) från stadskontoret, därför intresset bland lokala idrottsföreningar, utbildningsanordnare m.fl. för att utveckla samverkan inom området. Utredningen ska vara klar i maj. UEFA Women s EURO 2013 hur kan elitdrott främja ungdomsidrott? Halmstad är 2013 en av värdstäderna för DamEM. Det handlar om ytterligare ett stort idrottsevenemang som stärker Halmstads som evenemangs- och besöksort. Men 2011 påbörjades en diskussion om hur Halmstad skulle kunna få även andra värden av sådana här evenemang. Som en konsekvens av den diskussionen antog kommunstyrelsen i verksamhetsplanen följande verksamhetsmål: De stora evenemangen ska användas för att skapa långsiktiga, strategiska mervärden för Halmstad. Det målet kommer att hanteras separat. Men det har legat till grund för ett resonemang om hur kommunen ska kunna använda DamEM för att främja intresset bland ungdomar, framför allt bland flickor, för fotboll. Halmstad & Co genomförde en första föreningsaktivitet 2011, en aktivitet som syftade till att väcka ett generellt intresse för evenemanget. Planeringen för 2012 och 2013 är inte klar, men Halmstad & Co samt teknik- och fritidsförvaltningen arbetar med att utforma insatserna. Dessa kommer att genomföras med stöd av medel från stadskontoret. Ledarfrågor Ett av de stora problem som många idrottsföreningar har är att säkra tillgången till ledare. Teknik- och fritidsnämnden har nyligen inlett arbetet med Ledarguiden. Syftet med satsningen är att stödja alla föreningar, som bedriver en organiserad barn- och ungdomsverksamhet, i arbetet med att ta fram riktlinjer och ett gemensamt förhållningssätt för föreningens ledare. Detta bär ledarna i sin tur vidare med sig ut till barnen och ungdomarna i verksamheten. Stadskontoret och teknik- och fritidsförvaltningen ska under våren diskutera möjligheterna att komplettera Ledarguiden med andra insatser för att utveckla tillgången på ledare.

28 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) - Stödja Högskolan och Hallands Idrottsförbund i deras arbete med att skapa ett riksidrottsuniversitet Riksidrottsförbundet har sedan några år arbetat för att skapa flera nationella kompetenscentra för idrotten. Hösten 2012 döptes idén till Riksidrottsuniversitet. Hallands Idrottsförbund, Högskolan i Halmstad samt Halmstads kommun har enats om ambitionen att sträva efter att ett riksidrottsuniversitet förläggs till Halmstad. Högskolan har gjort en formell framställan som en av 14 högskolor. De lokala parterna träffade Riksidrottsförbundet i slutet av 2012 och presenterade Halmstads koncept. Därefter har Riksidrottsförbundet meddelat att det avser att fortsätta utredningsarbetet. Inriktning och tidplan kommer att presenteras under våren. RF:s fortsatta utredande innebär sannolikt att medlen inte tas i anspråk s beredning Stadskontoret, stab, har handlagt ärendet. Arbetet med Samverkan gymnasieskola och idrottsföreningar bedrivs i samverkan med utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. Arbetet med UEFA Women s EURO 2013 hur kan elitdrott främja ungdomsidrott? bedrivs i samverkan med Halmstad & Co och teknik- och fritidsförvaltningen. Arbetet med Ledarfrågor kommer att bedrivas i samverkan med teknik- och fritidsförvaltningen. Idrottsföreningar, fristående gymnasieskolor, Hallands Idrottsförbund samt Högskolan i Halmstad. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt stadskontoret att fortsätta arbetet i enlighet med den redovisade inriktningen. Yrkande Ordföranden (M) yrkar att följande tillförs under ledarfrågor: " för att utveckla tillgången på ledare". sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag med ordförandens (M) tillägg.

29 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 49 KS 2011/0650 Lokalt utvecklingsavtal - uppföljning av övrig prioritering Halmstads kommun tecknade 2007 ett lokalt utvecklingsavtal med regeringen om Andersberg. Syftet med avtalet har växlat något men det har hela tiden handlat om att arbeta sektorsövergripande för att bryta utanförskap. Frågan har funnits som en övrig prioritering i såväl Planeringsdirektivet för 2010 och Även 2012 finns den som en övrig prioritering, denna gång kompletterad med följande tre konkretiserade mål: 1/ Andelen kvarboende ska öka. 2/ Samhällsbyggnads-projekt som avser de östra stadsdelarna ska bidra till att Andersbergs knytning till centrala staden och/eller havet förbättras. 3/ Andelen elever med behörighet till gymnasiet ska vara densamma som i kommunen Kommunstyrelsens ledningsutskott informeras om resultaten tom 2011 och vilka åtgärder som är aktuella Kommunstyrelsens ledningsutskott diskuterar följande: Har arbetet inom ramen för det lokala utvecklingsavtalet bidragit till förbättrade levnadsvillkor? Stadskontoret återkommer med förslag.

30 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 50 KS 2012/0026 Ekonomirapport januari - februari Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att lägga ekonomirapport januari februari 2012 till handlingarna. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott bjuder in utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens presidium till utskottets sammanträde den 17 april 2012 för att redovisa vidtagna och planerade åtgärder för att uppnå en budget i balans. Föreligger av stadskontoret upprättad ekonomirapport januari februari I kommunens ekonomistyrningsprinciper antagna av fullmäktige framgår att det skall ske rapportering och uppföljning av kommunens ekonomiska resultat i förhållande till den fastställda budgeten. s beredning Stadskontoret har berett ärendet. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att lägga ekonomirapport januari februari 2012 till handlingarna. Yrkande Ordföranden (M) yrkar att kommunstyrelsens ledningsutskott bjuder in utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens presidium till utskottets sammanträde den 17 april 2012 för att redovisa vidtagna och planerade åtgärder för att uppnå en budget i balans. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag med ordförandens (M) tillägg.

31 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 51 KS 2012/0003 Årsredovisning 2011 Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att fastställa årsredovisning för Stadskontoret presenterar Halmstads kommuns årsredovisning för Det ekonomiska resultatet för Halmstads kommun uppgår till 232,0 Mkr. Resultatet enligt balanskravet uppgår till 186,1 Mkr. s beredning Stadskontoret har utarbetat förslag till årsredovisning Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att fastställa årsredovisning för sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

32 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 52 KS 2009/0445 Upplåning Halmstads Rådhus AB 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Halmstads Rådhus AB har rätt att omsätta lån, det vill säga låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att såsom för egen skuld ingå borgen för Halmstads Rådhus AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader. I samband med bildandet av koncernbolaget Halmstads Rådhus AB utfärdade Halmstads kommun en revers på 1 072,4 Mkr. Per den uppgår reversen till 1 022,9 Mkr. Räntekostnaden i Halmstads Rådhus AB har de senaste åren uppgått till cirka 50,0 Mkr per år. Syftet med ärendet är att underlätta samordning av upplåning inom kommunkoncernen samt möjliggöra extern upplåning i Halmstads Rådhus AB. s beredning har beretts av stadskontorets avdelning för ekonomi och styrning och har granskats av avdelningen för ledningsstöds jurister. 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att Halmstads Rådhus AB har rätt att omsätta lån, det vill säga låna upp belopp motsvarande belopp på de lån som förfaller till betalning. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att såsom för egen skuld ingå borgen för Halmstads Rådhus AB:s låneförpliktelser upp till ett totalt högsta lånebelopp om kronor, jämte därpå löpande ränta och kostnader.

33 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

34 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 53 KS 2011/0694 Yttrande till revision av internhyressättning Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att yttra sig ang granskning av internhyressättning enligt bilaga 1, daterad De förtroendevalda revisorerna i Halmstads kommun har gett PricewaterhouseCoopers (PwC) i uppdrag att genomföra en granskning av internhyressättning i Halmstads kommun. PwC har nu genomfört granskningen och de förtroendevalda revisorerna önskar att få ta del av vilka åtgärder kommunstyrelsen, fastighetsnämnden och teknik- och fritidsnämnden avser att vidta med anledning av granskningsresultatet. PwC är i stort positivt och företagets revisorer gör bedömningen att kommunen har en i huvudsak ändamålsenlig internhyressättning, men PwC beskriver också några områden där brister uppmärksammats eller där förbättringspotential bör finnas. s beredning Tjänstemän vid stadskontoret, samhällsbyggnadskontoret, fastighetskontoret och teknik- och fritidsförvaltningen har berett ärendet. Ett gemensamt förslag till yttrande för kommunstyrelsen, fastighetsnämnden och teknik- och fritidsnämnden har tagits fram av tjänstemän vid de tre nämnderna. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att yttra sig i enlighet med bilagt yttrande. sgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

35 Kommunstyrelsens ledningsutskott (35) KLU 54 Diskussionsärende - Verksamhetscontrolling: miljö- och hälsoskyddskontoret Kommunstyrelsens ledningsutskott för en diskussion kring verksamhetscontrolling av miljö- och hälsoskyddskontorets verksamhet.

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-23 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 14:00-15:20 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2012-10-16 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-09-24 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-03-25 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:05 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-10 1(25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:30 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-25 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2011-09-19 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-06-07 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-10-07 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:05 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens ledningsutskott 2011-11-15 1(25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00: - 12:00 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-01-20 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:45 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell

Läs mer

Suzanne Åkerlund, Aida Hadzialic

Suzanne Åkerlund, Aida Hadzialic Kommunstyrelsens ledningsutskott 2011-03-22 1(31) Plats och tid: Tall Ships Races, Erik Ohlssons gata 9, kl 9:00: - 15:15 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2012-01-17 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-05-14 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-11:10 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll hållbar utveckling 2019-08-20 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal & Fredblad Arkitekter, 20 augusti 2019 kl 08:30-14:30 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Lovisa Aldrin (L), 1:e

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) ( 15-18), ( 22-30) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) ( 15-18), ( 22-30) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2011-02-15 1(22) Plats och tid: Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, kl 7:55-15:30 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) (

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2018-01-16 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 januari 2018 kl 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Lovisa

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-10 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-03-28 1(13) Plats och tid Castler, BAS, 28 mars 2019 kl 09:00 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Linda Marie Carlström (M)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-11-06 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30-16:10 Ajournering 14:40-15:00 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 -

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 - Räddningsnämnden 2012-05-03 1(11) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Castler, kl 14:00 - ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Naser Zeqiri (S) Monica Björnehammar (M) Anna Carlsson (S) Roy Aronsson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens personalutskott 2015-05-12 1(10) Plats och tid: Rådhuset, Sammanträdesrum 227, kl 08:30-10:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M) Ordförande Krissi Johansson (S) Vice ordförande Micael Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Frösundarummet, 19.00 21.00 ande Ersättare Övriga närvarande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Kjell Lindqvist (M), Tommy Schiött

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-09-04 1(6) Plats och tid: Tylebäcks kursgård, 10:00-10:50 Beslutande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7)

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7) Författningssamling Sida: 1 (-7) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE 1 Nämnden fullgör

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S) 1(13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :50 Ajournering kl.14:57 15:13. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :50 Ajournering kl.14:57 15:13. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30 15:50 Ajournering kl.14:57 15:13 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Anders Wernesten (FP)

Underskrifter Sekreterare. Anders Wernesten (FP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-11 Kommunstyrelsens säker- och tryggutskott Plats och tid Skärhamns brandstation kl 09:00 12.00 Utses att justera Justeringens plats och tid Leif Göbel (S) Kommunhuset

Läs mer

Box Halmstad Tfn: E-post: Kommunstyrelsens sessionssal. Sammanträdesdatum

Box Halmstad Tfn: E-post: Kommunstyrelsens sessionssal. Sammanträdesdatum KALLELSE Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-10-16 1(3) Box 153 301 05 Halmstad Tfn: 035 13 75 27 E-post: kommunstyrelsen@halmstad.se Plats: Kommunstyrelsens sessionssal 2014-10-14 Tid: 09:00 Ordförande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 -

Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - Räddningsnämnden 2015-01-21 1(9) Plats och tid: Kristinehedsvägen 2, Sammantädesrum Castler, kl 14:00 - ande: Lennart Eriksson (M), ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), vice ordförande Cecilia Öhman

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017

Plats och tid: Region Uppsala, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00. Regionkontoret fredag den 10 november 2017 Protokoll 1 (12) Plats och tid:, Storgatan 27. Lokal: Alsike, den 6 november 2017, kl. 9:30 12:00 Beslutande: Övriga deltagare: Plats och tid för justering: Bertil Kinnunen (S), ordförande Bengt-Ivar Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 10 1(6) Gäller från Diarienummer 2015-01-01 2014/1404 003 Antagen: kommunfullmäktige 1995-10-30 154 och ändrad senast i kommunfullmäktige 2014-12- 15 140 (ersätter: KF 2011-03-28

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander Plats och tid: Sammaträdesrum 429, 2018-12-17, kl. 14:00 14:15 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Lars Nyander (S) Patrik Ohlsson (SD) Eric Sahlvall (L) Linda Persson (KD) Åsa Larsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 11 1(6) Gäller från Diarienummer 2011-08-29 2011/577 Antagen: kommunfullmäktige 2005-10-30 154 och ändrad senast 2011-08-29 72 (ersätter: KF 2011-03-28 20) Reglemente för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-23

Socialnämnden 2014-10-23 Socialnämnden 2014-10-23 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer