Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)"

Transkript

1 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:05 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Övriga deltagande: Sabina Andersson ( 57), Torbjörn Lagergren ( 57), Stefan Sorpola ( 58), Henrik Persson ( 58), Richard Mortenlind ( 58), Pauline Broholm-Lindberg ( 58), Inger Larsson ( 58), Kristina Johansson ( 58), Peter Ljungman ( 59), Angela Kristiansson ( 59), Stefan Almér ( 60), Max Wehlin ( 60), Marie Karlsson ( 60), Björn Kalla ( 60), Jörgen Preuss ( 60), Ann-Mari Bartholdsson ( 60), biträdande kommunchef Henry Bengtsson samt kommunsekreterare Kerstin Petersson Utses att justera: Justeringens plats och tid: Aida Hadzialic Rådhuset Sekreterare: Paragrafer: Kerstin Petersson Ordföranden: Carl Fredrik Graf Justerande:. Aida Hadzialic ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Kommunstyrelsens ledningsutskott : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Stadskontoret Underskrift:... Jill Halila Ekvall

2 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) KLU 55 Val av justerare Beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar att jämte ordföranden (M) utse Aida Hadzialic (S) att justera protokollet.

3 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) KLU 56 Godkännande av dagordning Beslut Föreliggande förslag till dagordning godkänns. Ärendet Föreligger förslag till dagordning.

4 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) KLU 57 KS 2012/0498 Ansökan ur tillgänglighetsmiljonen - studieresa - information Beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott tar emot informationen. Ärendet En delegation med tolv representanter från det lokala handikapprådet inklusive de ledande politikerna Suzanne Åkerlund (FP), Henrik Oretorp (C) och Anders Rosén (S) har tillsammans med tjänsteman från samhällsbyggnadskontoret, byggnadskontoret, teknik- och fritidsförvaltningen, Hallandstrafiken och socialförvaltningen besökt Berlin, den stad i Europas som utsetts till mest tillgängliga stad Deltagarna på studieresan träffade flera företrädare för Berlin stad vilka arbetar med tillgänglighetsfrågor och tjänstemän från flera olika verksamheter vilka aktivt arbetar med tillgänglighetsfrågor ur olika aspekter. Syftet var att dra lärdom av tillgänglighetsarbetet som sedan flera år bedrivits i Berlin och lära av hur Berlin infört, genomfört och utvärderat vad som gjorts. Syftet var vidare att utifrån dessa lärdomar formulera utvecklingsvägar för Halmstads kommun. Utskottet informeras om den studieresa som genomförts samt de framgångsfaktorer som värdarna kunde se inom sitt arbete. Med bakgrund i detta redovisas också vilka förbättringsåtgärder gruppen kunde se som aktuella i Halmstad.

5 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) KLU 58 KS 2014/0145 Tilläggsanslag för ombyggnationer och drift inom verksamhetsområdena Kärleken och Furulund Beslut 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppmana barn- och ungdomsnämnden att vidta erforderliga åtgärder för att säkerställa verksamheten samtidigt som ekonomiska ramar beaktas, samt upplysa nämnden om att eventuella ekonomiska avvikelser med anledning av genomförda åtgärder kommer att bli föremål för sedvanlig hantering i samband med att verksamhetsberedningen bereder bokslutet för år Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppmana barn- och ungdomsnämnden att inkomma med beskrivning av behov för grund- och förskola till verksamhetsberedningen vid dennes beredning av planeringsdirektiv med budget Ärendet Kommunstyrelsens ledningsutskott konstaterade att frågan är komplex och att det finns flera olika aspekter att ta hänsyn till. KLU vill skapa utrymme för verksamhetsberedningen att ta ställning till de ekonomiska och verksamhetsmässiga förutsättningarna för förskolor och skolor för 2015 och framåt i samband med höstens budgetarbete. Därigenom blir det lättare att överblicka helheten. Under tiden finns det även möjlighet att undersöka om det är praktiskt möjligt att etablera en ny förskola i Holm och om det alternativt är bättre än att bygga om den befintliga skolbyggnaden till förskola. Barn- och ungdomsnämnden har inkommit med begäran om tilläggsanslag för att vidta ett antal åtgärder med anledning av förslag till förändringar i organisation av förskolor och skolor samt ledning och administration. Barn- och ungdomsförvaltningens bedömning är att det inte ryms både förskola och skola F-3 eller F-5 i Holms skola kommande läsår. Stenstorpsskolan anses inte kunna ta emot årskurs 4-9 i nuvarande lokaler, Sofiebergsskolan rymmer

6 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) inte år F-5 och Frennarps byskola bedöms inte inrymma både förskola och skola F-3. Barn- och ungdomsnämnden beslutade om direktiv innebärande att alternativa förslag ska utredas för verksamhetsområdena Kärleken och Furulund. Barn- och ungdomsförvaltningen har i enlighet med direktivet tagit fram två alternativ för Kärlekens verksamhetsområde och två alternativ för Furulunds verksamhetsområde. Den ekonomiskt mest fördelaktiga kombinationen av alternativen skulle innebära en årlig driftkostnad på kkr samt en investeringsutgift på kkr. Barn- och ungdomsförvaltningen har i sitt underlag framfört att inget av alternativen kan finansieras inom barn- och ungdomsnämndens ekonomiska ram. Vid barn- och ungdomsnämndens möte tog emellertid nämnden beslut om ett eget förslag med ett tredje alternativ för Kärlekens verksamhetsområde samt begär tilläggsanslag för de ekonomiska konsekvenser som detta egna förslag för med sig. Barn- och ungdomsförvaltningen har tillsammans med fastighetskontoret och extern konsulthjälp i efterhand kostnadsberäknat det politiska förslaget. Barnoch ungdomsnämndens förslag beräknas innebära kkr i årlig driftkostnad och kkr i investeringsmedel, vilket är kkr dyrare årligen, samt innebär en högre investeringsutgift om kkr, än barn- och ungdomsförvaltningens mest ekonomiskt fördelaktiga kombination av alternativ. Helårseffekt uppstår dock inte redan Bedömning är att driftkostnaderna för nämndens förslag uppgår till kkr år 2014 och att resten, ytterligare kkr, behöver tillföras år Hanteringen för år 2015 kan ske i samband med beredning av Planeringsdirektiv med budget Av framtagna lösningar anser stadskontoret att den ekonomisk mest fördelaktiga kombinationen av alternativ från barn- och ungdomsförvaltningen är att föredra då det bland annat innebär lokaleffektivisering, ett ökat antal förskoleavdelningar, minskat antal små och icke kostnadseffektiva skolor samt

7 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) förbättrar möjligheterna till en samlad skolverksamhet med ökad flexibilitet i att möta barn i behov av särskilt stöd. Den ekonomiskt mest fördelaktiga kombinationen av alternativ innebär att Frennarps byskola ersätts av 5 avdelningar förskola, och att skolverksamheten (F-3) flyttas till närliggande Slottsjordsskolan, samt att såväl skola och förskola i Holm avvecklas och att skolverksamhet organiseras inom Kärlekens verksamhetsområde och att 2 förskoleavdelningar anordnas i centrala Halmstad. I lösningen ingår också paviljonger vid Stenstorpsskolan. Kommunstyrelsens ledningsutskott har den gett stadskontoret och barn- och ungdomsförvaltningen i uppdrag att utreda vad i barn- och ungdomsnämndens ärende som akut behöver lösas för år 2014 och presentera en ännu tydligare uppdelning av insatserna mellan verksamhetsområdena Kärleken och Furulund samt redogöra för vilka akuta behov av förskoleavdelningar som föreligger. Vad avser det akuta behovet av förskoleavdelningar gör demografiska och geografiska effekter behovet av nya förskoleplatser mycket stort i centrala Halmstad, område centrum. Samtidigt som födelsetalen är höga förefaller småbarnsföräldrar att bo kvar i de centrala delarna av Halmstad i större omfattning än tidigare och efterfrågar barnomsorg i närheten av sina hem. Detta är en förändring som accelererat den senaste tiden. Från och med 2014 beräknas en årlig nettoökning av antalet barn med 100 i centrum. Eftersom ökningen är hög i de allra yngsta åldrarna så bedöms dessa 100 barn per år motsvara 7 förskoleavdelningar årligen i område centrum. Då 2 avdelningar beräknas behöva avvecklas under 2014 är det akuta behovet 9 nya avdelningar i område centrum under Det akuta behovet gör att det enda alternativet för att lösa platsproblematiken för 2014 är att hyra in paviljonger, vilket innebär höga driftkostnader. Planeringen är att avdelningarna först beräknas kunna komma på plats stegvis under andra halvåret 2014, och driftkostaden blir därför begränsad under Full kostnadseffekt sker först under 2015 och beräknas i nuläget uppgå till cirka kkr. Kostnaden för 2014 beräknas i sin tur till cirka kkr, utifrån att 4 avdelningar startas från och med augusti (dessa avdelningar är redan beställda) och 5 avdelningar startar från och med december i enlighet med barn- och ungdomsnämndens planering.

8 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) Sammanfattningsvis är stadskontorets uppfattning att barn- och ungdomsnämndens begäran om tilläggsanslag inte är i enlighet med de ekonomiska ramarna i aktuellt planeringsdirektiv med budget och inte heller i överensstämmelse med kommunens riktlinjer för ekonomistyrning och god ekonomisk hushållning. Stadskontoret anser inte heller att ärendet har beretts i erforderlig ordning. Utifrån de förutsättningar som givits, och med anledning av den skyndsamma hanteringen som har behövts, i beredningen av ärendet föreslår stadskontoret att barn- och ungdomsnämndens begäran om tilläggsanslag avslås i sin helhet. De akuta behoven av förskoleavdelningar för år 2014 och som beräknas kosta cirka kkr under 2014 föreslås hanteras inom barn- och ungdomsnämndens ekonomiska ram, och de framtida behoven av medelstillskott och investeringar föreslås hanteras i samband med beredning av planeringsdirektiv med budget Ärendets beredning Stadskontorets avdelning för ekonomi och styrning har skrivit fram, och i vissa delar berett, ärendet. Barn- och ungdomsförvaltningen har i delar berett ärendet samt kostnadsberäknat det tillsammans med fastighetskontoret och samhällsbyggnadskontoret. Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå barn- och ungdomsnämndens begäran om att anslå kronor i tilläggsanslag år 2014 åt fastighetsnämndens anslagsområde Förvaltningsfastigheter, anslag 209, för investeringar i ombyggnad av Holms skola till 3-avdelningsförskola, inkluderande utemiljö. 2. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå barn- och ungdomsnämndens begäran om att anslå kronor i tilläggsanslag år 2014 åt fastighetsnämndens anslagsområde Förvaltningsfastigheter, anslag 209, för investeringar i utemiljö vid Stenstorpsskolan och Sofiebergsskolan. 3. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå barn- och ungdomsnämndens begäran om tilläggsanslag om kronor år 2014 till anslagsområde Grundskola och barnomsorg, anslag 641, för

9 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) investeringar i inventarier till paviljonger vid Stenstorpsskolan och förskoleavdelningar i Holm. 4. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå barn- och ungdomsnämndens begäran om att anslå kronor i tilläggsanslag år 2014 åt fastighetsnämndens anslagsområde Förvaltningsfastigheter, anslag 209, för investeringar i ombyggnad av Frennarps byskola till F-3-skola, inkluderande utemiljö. 5. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå barn- och ungdomsnämndens begäran om tilläggsanslag om kronor år 2014 till anslagsområde Grundskola och barnomsorg, anslag 641, för investeringar i inventarier till Frennarps byskola och 5 nya förskoleavdelningar. 6. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar att avslå barn- och ungdomsnämndens begäran om tilläggsanslag om kronor år 2014 till anslagsområde Grundskola och barnomsorg, anslag 641, i driftmedel för förhyrningar av paviljonger. Yrkanden Ordförande (M) yrkar följande: 1. Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppmana barn- och ungdomsnämnden att vidta erforderliga åtgärder för att säkerställa verksamheten samtidigt som ekonomiska ramar beaktas, samt upplysa nämnden om att eventuella ekonomiska avvikelser med anledning av genomförda åtgärder kommer att bli föremål för sedvanlig hantering i samband med att verksamhetsberedningen bereder bokslutet för år Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att uppmana barn- och ungdomsnämnden att inkomma med beskrivning av behov för grund- och förskola till verksamhetsberedningen vid dennes beredning av planeringsdirektiv med budget Aida Hadzialic (S) yrkar bifall till ordförandens (M) förslag. Beslutsgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med ordförandens (M) förslag.

10 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) KLU 59 KS 2014/0113 Internkontroll för nämnder och bolagsstyrelser Beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att lägga redovisningen av nämnders och bolagsstyrelsers internkontrollplaner till handlingarna. Ärendet Kommunstyrelsen har ett övergripande ansvar för kommunens interna kontroll. Stadskontoret har med anledning av detta sammanställt nämndernas och bolagsstyrelsernas återrapportering av internkontrollplaner för 2013 samt antagna internkontrollplaner för Ett antal generella iakttagelser kring återrapporteringen är: - En risk- och väsentlighetsanalys har gjorts i de flesta av nämnderna. - Dokumentationen av kontroller och resultatet av kontrollerna är fortfarande bristfällig i vissa nämnder. - Merparten av kontrollerna tenderar att utgöra själva kontrollen istället för att kontrollera att det finns rutiner som fungerar. - Kärnverksamheten finns med i knappt hälften av planerna. - Det finns en öppenhet kring anmärkningar och avvikelser som har påträffats vid kontrollerna. Stadskontoret bedömer att den interna kontrollen i kommunen fungerar tillfredsställande men att det fortfarande finns förbättringsmöjligheter. Det sker en positiv utveckling i nämnder och bolagsstyrelser mot en större transparens. Avvikelser leder i flertalet fall till konkreta åtgärder. Samtliga nämnder och bolagsstyrelser har antagit internkontrollplaner för 2014 utom byggnadsnämnden och utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Det som kan förbättras är att kärnverksamheten tydligare behöver tas med i planerna, samt att planerna behöver baseras på risk- och väsentlighetsanalyser.

11 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) Med anledning av de förbättringsmöjligheter som uppmärksammats kommer stadskontoret under 2014 att planera insatser och stöd till förvaltningar och bolag i syfte att stärka arbetet med internkontroll i kommunkoncernen. Ärendets beredning Ärendet är berett av stadskontorets avdelning för ekonomi och styrning. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott föreslår att kommunstyrelsen beslutar att lägga redovisningen av nämnders och bolagsstyrelsers internkontrollplaner till handlingarna. Beslutsgång Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

12 Kommunstyrelsens ledningsutskott (12) KLU 60 Regional tillväxtstrategi info Region Halland informerar om innehållet i den regionala tillväxtstrategin och om det fortsatta arbetet.

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-09-23 1(11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-10:10 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-25 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) 50-52 Michael Svensson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2017-05-16 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 maj 2017 kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-12-09 1(14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(13) Plats och tid Rådhuset, lokal Halmstad kl 09:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L) Bertil Andersson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-05-16 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2014-04-08 1(22)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2014-04-08 1(22) Kommunstyrelsen 2014-04-08 1(22) Plats och tid: Restaurang Kalervos, kl 08:37-16:20 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik Oretorp (C) Aida Hadzialic

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRADESPROTOKOLL Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-05-13 1(19) Plats och tid: Beslutande: Rådhuset, Kommunstyrelsens sessionssal kl. 08:30-10.30 Carl Fredrik Graf Ordförande M Suzanne Åkerlund

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-09-24 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-11:40 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Sekreterare: Paragrafer: 279-294 Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-23 1(21) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 14:00-15:20 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson (M) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2012-10-16 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela Waltersson

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-09-04 1(6) Plats och tid: Tylebäcks kursgård, 10:00-10:50 Beslutande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S)

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-06-13 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 13 juni 2017 kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-05-14 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-11:10 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Mikaela

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-17 1(15) Plats och tid Luftvärnsregementet, 17 oktober 2017 kl 09:00-17:00 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande ( 254-261, 263-265) Jenny Axelsson (C) Anders Rosén (S)

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2014-10-07 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:05 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-02-28 1(8) Plats och tid Lokal Halmstad, rådhuset, kl 14:00 Beslutande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Henrik Oretorp (C), 1:e vice ordförande Anders Rosén (S), 2:e vice

Läs mer

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M)

Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Tony Kok (S) Simon Lindgren (M) Servicenämnden 2016-02-08 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00-15:30 ande: Övriga deltagande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-03-15 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:40 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil Andersson (S) Per Carlsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-06-07 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (L) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-01-20 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-11:45 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 5 Barn- och ungdomsnämnden 2016-09-28 n 1 av 5 Plats och tid: Nymansgatan 23, Slottet kl. 13:00-15:20 Beslutande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Carl-Johan Bertilsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-06 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 6 november 2018 kl 14:00-17:20 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), Ordförande Jenny Axelsson (C), 1:e vice ordförande Stefan Pålsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-03-10 1(25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:30 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-10-23 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 23 oktober 2018 kl 14:00 ande Ledamöter Jonas Bergman (M), ordförande Kristina Johansson (S) Jenny Axelsson (C) Stefan Pålsson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-10 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:15 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: 357-372 Kerstin Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift:...

Sekreterare: Paragrafer: 357-372 Kerstin Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift:... Kommunstyrelsen 2015-11-17 1(22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-14:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) 357-362, 364-372 Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2012-01-17 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Henrik

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) ( 15-18), ( 22-30) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) ( 15-18), ( 22-30) Aida Hadzialic (S) Michael Svensson (S) Roger Orwén (MP) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2011-02-15 1(22) Plats och tid: Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen, kl 7:55-15:30 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) (

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens ledningsutskott 2018-01-16 1(19) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 16 januari 2018 kl 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Carl Fredrik Graf (M), Ordförande Lovisa

Läs mer

Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag.

Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med föreliggande förslag. Ärende 6 HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-10 KS 188 KS 2014/0259 Förvärv Oceanen 10, Stålverksgatan Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2015-02-09 1(11)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2015-02-09 1(11) Servicenämnden 2015-02-09 1(11) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:00 15:15 ande: Maria Söderberg (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Staffan Svensson (C) Cathrin Ljungberg (S) Anders Wikström (M) Robert

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-09-29 1(15) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen, kl. 13:30-16:30.

Läs mer

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare: Paragrafer: Mikael Petersson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2015-03-17 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-16:30 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Rose-Marie Edlund (S) Bertil

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2011-06-13 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 08:30-12:00 ande: Henrik Oretorp (C), ordförande Johan Rydén (M) Bertil Andersson (S) Inger Larsson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00

Socialnämnden 2011-01-13. Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Socialnämnden 2011-01-13 Plats och tid: Beslutande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-10:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson

Läs mer

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen

Halmstads kommun, Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-04-18 1(19) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:55 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 9 Barn- och ungdomsnämnden 2016-03-09 n 1 av 9 Plats och tid: Kungsgatan 25, 3 vån kl. 13:00 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Tove Bergman (MP), ordförande Krissi Johansson (S), vice ordförande Christofer

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin Nyberg (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-11-06 1(9) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30-16:10 Ajournering 14:40-15:00 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Martin

Läs mer

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Hans-Olof Hake (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämnden 2017-04-19 1(9) Plats och tid Nymansgatan 23, 19 april 2017 kl 09:00 Beslutande Ledamöter Tove Bergman (MP), Ordförande Krissi Johansson (S), Vice ordförande Christofer Lundholm

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10

Sammanträdesdatum Sida Barn- och ungdomsnämnden Sidan 1 av 10 Barn- och ungdomsnämnden 2015-08-26 n 1 av 10 Plats och tid: Hotel Skansen Båstad kl. 09:30 ca 17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordföranden:

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2011-09-06 1(8) Plats och tid: Hotell Torekov, kl 11:00 17:30 Ajournering 12:00-13:00 och 15:45-16:15 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Halmstads kommun, Servicekontoret

Halmstads kommun, Servicekontoret Servicenämnden 2011-11-08 1(7) Plats och tid: Hotell Scandic Hallandia, kl 13:30-16:40 ande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S),

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-23 1(13) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl 08:15-10:55 Dag Hultefors (M),

Läs mer

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson

Enligt bilagda förteckning A. Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist. Maria Persdotter och Patrik Johansson Kommunfullmäktige 2010-03-25 1(11) Plats och tid: Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 18:30-19:35 ande: Enligt bilagda förteckning A Övriga deltagande: Enligt bilagda förteckning B Kommunchef Kommunjurist

Läs mer

Rådhuset, stora salen, kl

Rådhuset, stora salen, kl 1 1 Plats och tid Rådhuset, stora salen, kl 16.00-19.35 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden (13) Fastighetsnämnden 2015-10-21 1(13) Plats och tid: Nymansgatan 23, sammanträdesrum Nissan, kl. 13:00 14:00 ande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S) Per Carlsson (FP)

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens ledningsutskott 2011-11-15 1(25) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00: - 12:00 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-03-31 1(21) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:10 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Box Halmstad Tfn: E-post: Kommunstyrelsens sessionssal. Sammanträdesdatum

Box Halmstad Tfn: E-post: Kommunstyrelsens sessionssal. Sammanträdesdatum KALLELSE Kommunstyrelsens ledningsutskott 2014-10-16 1(3) Box 153 301 05 Halmstad Tfn: 035 13 75 27 E-post: kommunstyrelsen@halmstad.se Plats: Kommunstyrelsens sessionssal 2014-10-14 Tid: 09:00 Ordförande:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-11-14 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, måndagen den 14 november 2016, kl 10.00-12.00 Beslutande Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Ulf Hannu (c) Riitta

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén.

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén. 1(6) Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 18.00-19.35. Nämnden ajournerar sig 18.10-18.20 och 19.10-19.25. Beslutande Anders Rollings(S), ordförande Stefan Ekwing (L) Eje Engstrand (S), tjg för Stefan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-10-26 1(20) Plats och tid: Beslutande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-16:20 Jenny Axelsson

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (20) Kommunstyrelsen 2012-09-18 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 14:00-16:05 ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic (S) Svein Henriksen (MP) Michael Svensson (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2013-10-15 1(29) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 9:00-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Mikaela Waltersson (M) Aida Hadzialic

Läs mer

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot

Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers. för K Reinisch Annette Linander (C) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-16.15 ande Cecilia Lind (S) ordförande Tony Hansson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Peter Melinder (M) tjg. ers.

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 09:00-11:40 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M), Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2013-09-02 1(12) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen (16) Kommunstyrelsen 2011-09-19 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 9:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Carl Fredrik Graf (M), ordförande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 mars 2012, kl. 08.00-12.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12)

Sammanträdesdatum Sida Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Servicenämnden 2013-10-07 1(12) Plats och tid: Torsgatan 1 kl 13:30 16:00 ande: Övriga deltagande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) 38-44 Anders Wikström (M) Robert Bengtsson (S) Peter

Läs mer