Alltmer tid ägnas åt teknik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alltmer tid ägnas åt teknik"

Transkript

1 Alltmer tid ägnas åt teknik och teknikgapet minskar mellan yngre och äldre.

2 Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat

3 FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN

4 Undersökningen är gjord av Silentium under perioden till svenskar i varierande åldrar från hela Sverige har tillfrågats. I det system som Silentium använder sig av görs nationella representativa urval helt automatiskt. Ett nationellt representativt urval i Sverige, exempelvis avseende ålder, bygger på följande fördelningskvoter ( för kön och region finns motsvarande automatkvoter): Åldersfördelningen i undersökningen: procent procent procent procent Observera dock att det inom åldersgruppen kan variera, exempelvis så kan det finnas flera 51-åringar än 49- åringar. Könsfördelningen i undersökningen: Kvinnor Män 51 procent 49 procent

5 1. Hur många tekniska prylar har du/ni i ert hem? (exempelvis stationär dator, bärbar dator, läsplatta, bredband, trådlösa nätverk, mobiltelefoner, tv, MP3-spelare, digital-tv boxar, tv-moduler, dvd-spelare, kameror, spelkonsoler, larm. Ej el- artiklar eller vitvaror) 2. Vilken/ vilka tekniska prylar skulle du ha svårast att klara dig utan? 3. Vilken/ vilka av följande tekniska prylars funktioner är svårast att hantera och förstå? 4. Hur många timmar spenderar du i snitt per dygn på tekniska prylar? 5. Om du måste välja, vad är viktigast när du köper en teknisk pryl?

6 SAMMANFATTNING

7 Teknikgapet minskar mellan yngre och äldre De tillfrågade i en färsk undersökning anger att de i genomsnitt ägnar 5,9 timmar per dygn åt tekniska prylar vilket är en ökning från föregående års 5,3 timmar. Störst ökning sker i åldersgruppen som i år ägnar en timme mer åt tekniska prylar jämfört med föregående år. - Det är tydligt att teknikgapet minskar mellan de äldre och de yngre men också mellan kvinnor och män genom att kvinnorna ökar sitt teknikanvändande mer än vad männen gör. Allt fler produkter blir alltmer användarvänliga vilket säkert påskyndar att gapet minskar. Men fortfarande är bristen på pedagogik och förmåga att lära ut påfallande stor hos många teknikföretag, säger Johan Talenti, vd på Silentium. De tillfrågade svarar att de i snitt har knappt 13 tekniska produkter i sitt hem vilket är i nivå med föregående år. De yngre anger att de har betydligt fler tekniska produkter än vad de äldre gör. Mobiltelefonen är den produkt som man anser att det är svårast att klara sig utan och viktigast är den hos de yngre. - TV:n är fortfarande viktigast för de äldre men den tappar i betydelse i alla åldersgrupper, men faktiskt allra mest i den äldsta gruppen. Det kan givetvis bero på ett minskat tittande, men också på att även äldre också börjar använda andra plattformar som t.ex. datorn eller läsplattan för att titta på TV, fortsätter Johan Talenti. Kameran och mobiltelefonen anses svårast att hantera och de äldre anser i väsentligt högre utsträckning än de yngre att mobiltelefonen är svårast. Teknisk prestanda är allra viktigast när konsumenten köper en teknisk pryl, därefter kommer pris, medan respondenterna anger att design och varumärke är relativt oviktigt. - Design är sannolikt betydligt viktigare än vad många vill medge, samtidigt har de mjuka värdena betydligt kortare livslängd och är mer flyktiga än de tidigare har varit. Det som anses snyggt idag kan vara dött i morgon, avslutar Johan Talenti.

8 Hur många tekniska prylar har du/ni i ert hem? (Exempelvis stationär dator, bärbar dator, läsplatta, bredband, trådlösa nätverk, mobiltelefoner, MP3-spelare, digital-tv, tv-moduler, dvd-spelare, kameror, spelkonsoler, larm. Ej el- artiklar eller vitvaror (1-20) Respondenterna anger att de i snitt har knappt 13 tekniska produkter i sitt hem vilket är i nivå med föregående år. Män anger att de har något fler produkter än vad kvinnorna gör och de yngre anger att de har betydligt fler tekniska produkter än vad de äldre gör. Det är inga signifikanta skillnader jämfört med föregående år i de olika åldersgrupperna. Flest tekniska prylar svarar de tillfrågade i åldersgruppen år att de har genom att genomsnittet i gruppen uppgår till 13,9 produkter. Det kan jämföras med ett genomsnitt på drygt 10 produkter i de två äldsta åldersgrupperna. 18 procent av de tillfrågade svarar att de har 20 produkter eller mer i sitt hem vilket därmed är det vanligaste antalet. Hälften av de tillfrågade svarar att de har 10 produkter eller mindre i sitt hem, det är således stora varianser mellan olika hem och olika åldersgrupper.

9 Vilken/ vilka tekniska prylar skulle du ha svårast att klara dig utan? 62 procent av respondenterna svarar att de skulle ha svårast att klara sig utan mobiltelefonen vilket därmed anses vara den mest oumbärliga tekniska produkten. Det kan jämföras med att 45 procent av respondenterna svarar att TV:n är den tekniska produkt som är svårast att klara sig utan. De yngre svarar i betydligt högre utsträckning än de äldre att det är svårast att klara sig utan mobiltelefonen, exempelvis svarar 72 procent av respondenterna i åldersgruppen att det är svårast att klara sig utan mobiltelefonen vilket kan jämföras med att 59 procent i åldersgruppen år svarar detsamma. Det är färre i de äldre åldersgrupperna i år jämfört med föregående år som svarar att det är svårast att klara sig utan mobiltelefonen. Behovet av TV:n är störst i åldersgruppen år men behovet har minskat markant jämfört med föregående år. I år svarar 58 procent av respondenterna i åldersgruppen år att det är svårast att klara sig utan TV:n vilket kan jämföras med att 73 procent i åldersgruppen svarade detsamma år I den yngsta åldersgruppen är det endast 26 procent som svarar att det är svårast att klara sig utan TV:n.

10 Vilken/ vilka av följande tekniska prylars funktioner är svårast att hantera och förstå? Kameran och mobiltelefonen anses svårast att hantera och förstå genom att 20 procent av respondenterna svarar kameran och 19 procent svarar mobiltelefonen. 25 procent av männen och 13 procent av kvinnorna svarar att den tekniska pryl som är svårast att hantera och förstå är mobiltelefonen. Tidigare undersökningar visar att män ofta använder fler av mobiltelefonens funktioner och den stora skillnaden i resultat mellan könen i denna undersökning kan bero på att männen upplever fler svårigheter eftersom de använder fler funktioner. 22 procent av männen och 18 procent av kvinnorna svarar att kameran är svårast att hantera, medan 12 procent av kvinnorna och 7 procent av männen anser att DVD-spelaren är svårast att hantera. Det är stora skillnader mellan olika åldersgrupper genom att de äldre i väsentligt högre utsträckning än de yngre anser att mobiltelefonen är svårast att hantera medan de yngre i högre utsträckning än de äldre anser att larmet är svårast att hantera. Fler yngre än äldre anser också att TV:n är svårast att hantera vilket också bör ses i ljuset av att yngre inte använder TV:n så ofta som de äldre, samt att den upplevda svårigheten sätts i relation till andra produkter.

11 Hur många timmar spenderar du i snitt per dygn på tekniska prylar? (0-24 timmar) De tillfrågade svarar att de i genomsnitt ägnar 5,9 timmar per dygn åt tekniska prylar vilket kan jämföras med att de tillfrågade i motsvarande undersökning föregående år angav ett genomsnitt på 5,3 timmar. Den största ökningen, med en timme. kan ses i åldersgruppen år genom att de föregående år angav att de i snitt spenderade 3,8 timmar vilket kan jämföras med att de i år svarar 4,8 timmar. De yngsta spenderar föga överraskande mest tid åt tekniska prylar, i genomsnitt 7,5 timmar per dygn vilket är en ökning från föregående års 7,2 timmar per dygn. Alla åldersgrupper har ökat sitt användande av tekniska prylar men gapet har således minskat mellan den äldsta och den yngsta gruppen, gapet mellan de yngsta och de äldsta har i genomsnitt minskat med 40 minuter per dag. Både män och kvinnor spenderar mer tid åt tekniska produkter i år jämfört med föregående år. Män ägnar i genomsnitt 6 timmar och kvinnor 5,7 timmar per dygn åt tekniska prylar i år vilket kan jämföras med 5,6 timmar för männen och 4,9 timmar för kvinnorna år Således har gapet mellan männen och kvinnors användande av tekniska prylar minskat. Sammanfattningsvis kan sägas att gapet mellan män och kvinnor och de yngre och äldre har minskat när det gäller vilken tid som ägnas åt tekniska prylar.

12 Om du måste välja, vad är viktigast när du köper en teknisk pryl? 58 procent av respondenterna anger att teknisk prestanda är viktigast när de köper en teknisk pryl vilket kan jämföras med att 28 procent svarar pris, 3 procent svarar varumärke och lika många svarar design. Teknisk prestanda är viktigast i alla grupper, men männen anser att det är något viktigare än vad kvinnorna gör, medan priset anses något viktigare av kvinnorna. Design och varumärke anses viktigt av en mycket liten grupp, men något viktigare hos de yngre än hos de äldre.

13 UNDERSÖKNINGSRESULTAT

14 Hur många tekniska prylar har du/ni i ert hem? % 15% 1% 1% 2% 3% 6% 6% 8% 5% 5% 7% 4% 5% Snitt: 13 tekniska prylar/hem 7% 3% 2% 2% 1% 1% 1st 2st 3st 4st 5st 6st 7st 8st 9st 10st 11st 12st 13st 14st 15st 16st 17st 18st 19st 20st fler än 20st

15 Antal tekniska prylar per hem i snitt fördelat på män och kvinnor 14,0 13,0 12,9 12,0 12,0 11,0 10,0 9,0 8,0 Män Kvinnor

16 Antal tekniska prylar per hem i snitt fördelat på ålder , , ,3 10,

17 Vilken/vilka tekniska prylar skulle du ha svårast att klara dig utan? 7 62% % 4 36% 4 Totalt % 6% 4% 7% 5% 4%

18 8 7 Vad är svårast att klara sig utan -fördelat på ålder? Mobiltelefonen 72% 68% 6 56% 59%

19 7 Vad är svårast att klara sig utan -fördelat på ålder? TV 6 58% 5 47% 4 36% 3 26%

20 6 Vad är svårast att klara sig utan -fördelat på ålder? Bärbara datorn 5 49% 43% 4 35% 34%

21 25% Vad är svårast att klara sig utan -fördelat på ålder? Kameran % 13% 8% 5%

22 25% Vilken/ vilka av följande tekniska prylars funktioner är svårast att hantera och förstå? 2 19% 2 15% 13% 13% 9% 12% Totalt 7% 6% 5%

23 3 Vilken/ vilka av följande tekniska prylars funktioner är svårast att hantera och förstå? 25% 25% 22% 2 18% 15% 5% 14% 13% 12% 13% 8% 7% 13% 9% 11% 6% 5% 7% 12% 14% 11% Man Kvinna

24 3 Vilken/ vilka av följande tekniska prylars funktioner är svårast att hantera och förstå? 25% 26% 22% 25% 23% 23% 23% 2 15% 5% 15% 13% 11% 15% 13% 12% 12% 8% 7% 7% 6% 12% 11% 15% 13% 13% 13% 13% 9% 9% 9% 8% 8% 8% 7% 5% 4% 5% 2% 13% 7% 5%

25 Hur många timmar spenderar du i snitt per dygn på tekniska prylar? (0-24 timmar) % 16% 13% 8% 7% 4% 4% 2% 1% 5% 1% 1% 1% 1% Snitt: 5,9 h per dygn och person

26 Hur mycket tid spenderar du i snitt per dygn på tekniska prylar? (2011) % 16% 15% 12% 8% 5% 4% 6% 3% 6% 1% 3% 1% 1% 1% Snitt: 5,3 h per dygn och person

27 Antal timmar som spenderas i snitt per dygn på tekniska prylar fördelat på ålder, år 2011 och ,2 7,5 6,7 6 6,1 5,4 5,7 5 4, ,

28 8 Antal timmar som spenderas i snitt per dygn på tekniska prylar fördelat på män och kvinnor 7 6 6,0 5, Män Kvinnor

29 8,0 7,0 Antal timmar som spenderas i snitt per dygn på tekniska prylar fördelat på ålder 7,5 6,7 6,0 5,7 5,0 4,8 4,0 3,0 2,0 1,0 0,

30 Om du måste välja, vad är viktigast när du köper en teknisk pryl? % % Totalt 2 9% 3% 3% CopyUtseende/design Teknisk prestanda Pris Varumärke Vet ej

31 Om du måste välja, vad är viktigast när du köper en teknisk pryl? 7 64% % % 3 Man Kvinna 2 13% 3% 2% 3% 4% 2% CopyUtseende/design Teknisk prestanda Pris Varumärke Vet ej

32 Om du måste välja, vad är viktigast när du köper en teknisk pryl? % 58% 5 52% % 28% 29% 26% % 8% 8% 4% 5% 5% 2% 3% 1% 2% 3% CopyUtseende/design Teknisk prestanda Pris Varumärke Vet ej 12%

33 Kontakt: Johan Talenti,

Starkt stöd för RIT- avdraget en brygga för de yngre att hjälpa de äldre in i IT-samhället. SILENTIUM AB COPYRIGHT

Starkt stöd för RIT- avdraget en brygga för de yngre att hjälpa de äldre in i IT-samhället. SILENTIUM AB COPYRIGHT Starkt stöd för RIT- avdraget en brygga för de yngre att hjälpa de äldre in i IT-samhället. Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna

Läs mer

Hög avkastning viktigare än låg risk SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

Hög avkastning viktigare än låg risk SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE Hög avkastning viktigare än låg risk Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningen är gjord av Silentium under perioden 2012-11-27

Läs mer

Pensionsgapet störst bland kvinnorna SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

Pensionsgapet störst bland kvinnorna SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE Pensionsgapet störst bland kvinnorna Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningen är gjord av Silentium under perioden 21-27

Läs mer

Bankkundernas möjligheter att välja rätt SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

Bankkundernas möjligheter att välja rätt SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE Bankkundernas möjligheter att välja rätt Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningen är gjord av Silentium under perioden 2012-05-31

Läs mer

Hur sparsam är svensken? SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

Hur sparsam är svensken? SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE Hur sparsam är svensken? Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningen är gjord av Silentium under perioden 18-24 augusti 2011.

Läs mer

Pensionsgapet stort hos företagare SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

Pensionsgapet stort hos företagare SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE Pensionsgapet stort hos företagare Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat Fakta om undersökningen Undersökningen är gjord av Silentium under perioden 2012-05-28

Läs mer

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium 1 7 mars

Läs mer

Kundservice upplevs som långsam service

Kundservice upplevs som långsam service Kundservice upplevs som långsam service Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium i april 2011.

Läs mer

De anställdas prestationer påverkar lönen mest och borde göra det ännu mer än idag om svenskarna själva får välja.

De anställdas prestationer påverkar lönen mest och borde göra det ännu mer än idag om svenskarna själva får välja. De anställdas prestationer påverkar lönen mest och borde göra det ännu mer än idag om svenskarna själva får välja. Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat Denna

Läs mer

Arbetsförmedlingen och övriga aktörer på marknaden för arbetsförmedling.

Arbetsförmedlingen och övriga aktörer på marknaden för arbetsförmedling. Arbetsförmedlingen och övriga aktörer på marknaden för arbetsförmedling. Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat Fakta om undersökningen Denna undersökning är

Läs mer

E-handeln 2014 SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

E-handeln 2014 SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE E-handeln 2014 Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium 11/12 17/12 2014. 1038 personer i varierande

Läs mer

Så sparar svenska folket

Så sparar svenska folket Så sparar svenska folket Undersökning om svenska folkets vanor och beteenden när de gäller sparande April 2011 SBAB Bank Box 27308 102 54 Stockholm Tel. 0771 45 30 00 www.sbab.se Inledning SBAB Bank har

Läs mer

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA?

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? INDENTIVE AB 1 SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? Dörrar, larm, lampor, bilar, uppvärmning och

Läs mer

Bara drygt hälften av svenskarna vet vilken ränta de har på sitt bolån och på sitt spar- och lönekonto

Bara drygt hälften av svenskarna vet vilken ränta de har på sitt bolån och på sitt spar- och lönekonto Bara drygt hälften av svenskarna vet vilken ränta de har på sitt bolån och på sitt spar- och lönekonto Oktober 2012 Inledning sid 1 Vet du vad du har för ränta på ditt bolån? sid 2 Vet du vad du har för

Läs mer

En tredjedel av svenskarna har aldrig bytt försäkringsbolag för sin bilförsäkring

En tredjedel av svenskarna har aldrig bytt försäkringsbolag för sin bilförsäkring En tredjedel av svenskarna har aldrig bytt för sin bilförsäkring Maj 2013 Inledning sid 1 Vad är viktigast för dig när du väljer för din bilförsäkring? sid 2 Har du någon gång jämfört priset på din nuvarande

Läs mer

Naturvårdsverket Batterier och elavfall

Naturvårdsverket Batterier och elavfall Naturvårdsverket Batterier och elavfall Maj 2013 Utförd av CMA Research AB Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2013-11-05 1 Fakta om undersökningen Bakgrund och syfte Som tillsynsmyndighet

Läs mer

RFSU AB. Nordisk undersökning om sexleksaker. Mars 2008

RFSU AB. Nordisk undersökning om sexleksaker. Mars 2008 RFSU AB Nordisk undersökning om sexleksaker Mars 2008 Kort presentation - Zapera Zapera grundades år 2000 som det första nordiska undersökningsföretaget med fokus på att utveckla och använda effektiva

Läs mer

Barn och skärmtid inledning!

Barn och skärmtid inledning! BARN OCH SKÄRMTID Barn och skärmtid inledning Undersökningen är gjord på uppdrag av Digitala Livet. Digitala Livet är en satsning inom Aftonbladets partnerstudio, där Aftonbladet tillsammans med sin partner

Läs mer

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling en undersökning om bredband och det viktiga med internet Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling Internet tillgodoser allt fler av våra behov, oavsett om det handlar

Läs mer

Föräldrar om mobiler i skolan

Föräldrar om mobiler i skolan Novus Opinion för TV4 Föräldrar om mobiler i skolan 1 september 2009 David Ahlin Föräldrar om mobiler i skolan Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av TV4 Nyheterna Intervjuerna har

Läs mer

UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 2018

UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 2018 UNG ONLINE En undersökning gjord på uppdrag av Cybercom juni 218 INNEHÅLL Om undersökningen 1 Beteende 2 Användning 4 Kunskap 6 Kostnader 7 Källkritik 8 Integritet 1 Nätmobbning 12 Intresse för IT 14 UNG

Läs mer

Resultat Hälso- och sjukvårdsbarometern Hälso- och sjukvårdsnämnden /04

Resultat Hälso- och sjukvårdsbarometern Hälso- och sjukvårdsnämnden /04 Resultat Hälso- och sjukvårdsbarometern 2018 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2019-04-03/04 Innehåll 1. Om undersökningen 2. Tillgänglighet 3. Förtroende 4. Jämlikhet Hälso- och sjukvårdsbarometern är en nationell

Läs mer

Vatten, el eller bredband

Vatten, el eller bredband Vatten, el eller bredband vad är viktigast? Februari 2014 Höga krav på bredbandsleverantörerna men låg kännedom om vad man själv kan påverka Svenskarna har höga förväntningar på sin bredbandsleverantör.

Läs mer

Brevvanor 2008. en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information

Brevvanor 2008. en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information Posten AB - 1 Förord På drygt ett decennium har sätten vi kommunicerar med varandra på förändrats i grunden. Från

Läs mer

Kännedomsundersökning Fairtrade Sverige. Kännedomsundersökning 2016

Kännedomsundersökning Fairtrade Sverige. Kännedomsundersökning 2016 Kännedomsundersökning Fairtrade Sverige Kännedomsundersökning TNS -0- Allmän inställning till livsmedel och produktmärkningar I vilken grad instämmer du i följande påståenden? Omgivningen pratar ofta om

Läs mer

2014:3. Jobbhälsobarometern. Delrapport 2014:3 Sveriges Företagshälsor 2014-12-18

2014:3. Jobbhälsobarometern. Delrapport 2014:3 Sveriges Företagshälsor 2014-12-18 2014:3 Jobbhälsobarometern Delrapport 2014:3 Sveriges Företagshälsor 2014-12-18 Innehåll Innehåll... 2 Sammanfattning... 3 Om Jobbhälsobarometern... 4 Om Sveriges Företagshälsor... 5 Höjd pensionsålder

Läs mer

Ålder och kön. LVM-klienter och ungdomar, år

Ålder och kön. LVM-klienter och ungdomar, år Ålder och kön LVM-klienter och ungdomar, år 27 216 Uppföljnings-PM nr 1 217 Sammanfattning Syftet med detta uppföljnings-pm är att beskriva hur åldersfördelningen vid SiS LVM- och ungdomshem ser ut och

Läs mer

Sveriges Radios svordomsenkät. Lars- Gunnar Andersson

Sveriges Radios svordomsenkät. Lars- Gunnar Andersson Sveriges Radios svordomsenkät Lars- Gunnar Andersson Här följer resultaten i tabellform av den enkät om svordomar som Språket hade på sin hemsida under cirka två månader våren 2012. Drygt 3900 personer

Läs mer

Svenskarnas syn på IT-säkerhet

Svenskarnas syn på IT-säkerhet Svenskarnas syn på IT-säkerhet 2016 Innehållsförteckning Inledning... 1 Definition av känslig data... 2 Förtroende för hantering av känslig data... 3 Säkerhet kopplat till e-handel... 4 Inställning till

Läs mer

Inledning. k (Datorer, ljud

Inledning. k (Datorer, ljud Så söker och handlar svenska folket 2012 Undersökning om svenskarnas köp och sökvanor på nätet 20122 April 2012 Jajja Communications AB www.jajja.com 1 Innehållsförteckning Inledning. Sammanfattning av

Läs mer

Företagen och samhällsansvar. En undersökning om allmänhetens och företags syn på betydelsen av samhällsansvar idag och i framtiden

Företagen och samhällsansvar. En undersökning om allmänhetens och företags syn på betydelsen av samhällsansvar idag och i framtiden Företagen och samhällsansvar En undersökning om allmänhetens och företags syn på betydelsen av samhällsansvar idag och i framtiden 1 Samhällsansvar engagerar Konsumenter och arbetstagare blir allt mer

Läs mer

Internet, klass, kön och ålder

Internet, klass, kön och ålder 1, klass, kön och ålder LO / Löne- och välfärdsenheten juli 2005 Sven Nelander 2 Inledning LO har i ett antal rapporter studerat de anställdas datoranvändning. Nu kan vi följa upp resultaten och visa vad

Läs mer

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016

TNS SIFO 2016-04-07 P-1533413 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 1 COM HEM-KOLLEN JUNI 2016 3 VÄLKOMMEN TILL COM HEM-KOLLEN Över 40 procent av de svenska hushållen är idag anslutna till vårt nät, vilket gör att Com Hem i allra högsta grad bidrar till digitaliseringen

Läs mer

Bilden av förorten. så ser medborgare i Hjälbo, Rinkeby och Rosengård på förorten, invandrare och diskriminering

Bilden av förorten. så ser medborgare i Hjälbo, Rinkeby och Rosengård på förorten, invandrare och diskriminering Bilden av förorten så ser medborgare i Hjälbo, Rinkeby och Rosengård på förorten, invandrare och diskriminering Författare: Mats Wingborg Bilden av förorten är skriven på uppdrag av projektet Mediebild

Läs mer

4 400 konsumenter i stor julklappsundersökning: Tomten, vi vill ha en LCD-TV i julklapp!

4 400 konsumenter i stor julklappsundersökning: Tomten, vi vill ha en LCD-TV i julklapp! PRESSMEDDELANDE Stockholm 16 november 2006 4 400 konsumenter i stor julklappsundersökning: Tomten, vi vill ha en LCD-TV i julklapp! En platt LCD-TV står överst på önskelistan. Det visar PriceRunners och

Läs mer

Undersökning - Klimatcertifiering av livsmedel Projektet Klimatcertifiering av Mat, KRAV, LRF & Svenskt Sigill Juni 2010

Undersökning - Klimatcertifiering av livsmedel Projektet Klimatcertifiering av Mat, KRAV, LRF & Svenskt Sigill Juni 2010 Undersökning - Klimatcertifiering av livsmedel Projektet Klimatcertifiering av Mat, KRAV, LRF & Svenskt Sigill Juni 2010 1 Projektet Klimatcertifiering av Mat, KRAV, LRF & Svenskt Sigill - SE2010-0277

Läs mer

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 Patent och registreringsverket Statens medieråd Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 1 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 03 2 Sammanfattning 04 3 Resultat 05 4 Om

Läs mer

Undersökning om mailanvändningi jobbet

Undersökning om mailanvändningi jobbet Undersökning om användningi jobbet Genomförd av i-page 2009 Bakgrund & syfte i-page är ett konsultföretag inom e-postkommunikation. Vi hjälper företag, organisationer och myndigheter att kommunicera via

Läs mer

Svenska folkets vitvaror och åsikter om vitvaror Undersökning gjord av YouGov, 9-13 december 2009

Svenska folkets vitvaror och åsikter om vitvaror Undersökning gjord av YouGov, 9-13 december 2009 Svenska folkets vitvaror och åsikter om vitvaror Undersökning gjord av YouGov, 9-13 december 2009 SAMMANFATTNING Fyrtio procent av svenska folkets vitvaror är äldre än 6 år, medan nästan hälften av alla

Läs mer

Com Hem kollen - Fakta om attityder till falska nyheter och källkritik

Com Hem kollen - Fakta om attityder till falska nyheter och källkritik Com Hem kollen - Fakta om attityder till falska nyheter och källkritik 017-05-05 Traditionell media i topp gällande kanaler för samhällsnyheter men unga får samtidigt en mer onyanserad bild Går in på traditionell

Läs mer

BATTERIER OCH ELAVFALL

BATTERIER OCH ELAVFALL BATTERIER OCH ELAVFALL En kunskaps- och attitydundersökning för Naturvårdsverket Utförd av Trivector Information, maj 2015 Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2015-05-26 1 Inledning

Läs mer

PriceRunners julklappsundersökning: Resan till Asien står överst på julönskelistan

PriceRunners julklappsundersökning: Resan till Asien står överst på julönskelistan PRESSMEDDELANDE Stockholm 20 November 2007 PriceRunners julklappsundersökning: Resan till Asien står överst på julönskelistan PriceRunner.se, Sveriges ledande konsumentguide för pris- och produktjämförelser,

Läs mer

Attityder lön YouGov Opinion Malmö April 2012

Attityder lön YouGov Opinion Malmö April 2012 Attityder lön YouGov Opinion Malmö April 2012 Om mäns och kvinnors löneattityd Kvinnor väljer oftare än män att jämföra sig med en lägre snittlön. Exempelvis så i en yrkesgrupp där män har 2000 kronor

Läs mer

Enkätundersökning om mobilstrålning. Genomförd av Sifo på uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten 13-16 december 2010

Enkätundersökning om mobilstrålning. Genomförd av Sifo på uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten 13-16 december 2010 Enkätundersökning om mobilstrålning Genomförd av Sifo på uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten 13-16 december 010 Om undersökningen Strålsäkerhetsmyndigheten vill med undersökningen ta reda på allmänhetens

Läs mer

Mer tillåtande attityd till alkohol

Mer tillåtande attityd till alkohol IQ RAPPORT 2018:1 2017 Mer tillåtande attityd till alkohol trendbrott bland unga? Innehåll 1. Förord 2. Sammanfattning 4. Alkoholindex 2017 mer tillåtande syn på berusningsdrickande 6. Ungas attityd 8.

Läs mer

Statistik. Synen på karriären. Akademikerförbundet. jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare

Statistik. Synen på karriären. Akademikerförbundet. jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Statistik Synen på karriären Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare 2 Att kompetensutveckla sin personal är både en väg för arbetsgivaren att nå bättre

Läs mer

Rapport om VD löner inkomståren 2008-2009

Rapport om VD löner inkomståren 2008-2009 Februari 2011 Rapport om VD löner inkomståren 2008-2009 Rapport från Soliditet Sammanfattande resultat Den genomsnittlige VD:n hade 2009 en inkomst av tjänst på 432 132 kr, vilket var 1,6 gånger mer än

Läs mer

Sju av tio löntagare har tillgång till daglig tidning i bostaden

Sju av tio löntagare har tillgång till daglig tidning i bostaden Sju av tio löntagare har tillgång till daglig tidning i bostaden Ett faktamaterial om välfärdsutvecklingen Nummer 68 Löne- och välfärdsenheten, LO Sven Nelander och Ingela Goding Sammanfattning Nya siffror

Läs mer

RESEARCH INTERNATIONAL SWEDEN AB Projekt

RESEARCH INTERNATIONAL SWEDEN AB Projekt 1 Inledning SIFO har haft Iomega Corporations uppdrag att genomföra en undersökning bland allmänheten huruvida man lagrar sina digitala bilder och i så fall på vilket sätt. Undersökningen har genomförts

Läs mer

En första översikt Mars 2015

En första översikt Mars 2015 Nordicom-Sveriges Medie barometer 4 En första översikt Mars 5 Nordicom-Sverige Göteborgs universitet Mediedagen 4 Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika massmedier en genomsnittlig dag 4 (%)

Läs mer

Tonåringarna och deras pengar V

Tonåringarna och deras pengar V Tonåringarna och deras pengar V Maria Ahrengart Institutet för privatekonomi September 2008 Sammanfattning... 3 Månadspeng... 3 Köpkraftsförändring 1998-2008... 4 Sommarjobb... 4 Sammanlagda inkomster...

Läs mer

Jobbhälsoindex 2018:2

Jobbhälsoindex 2018:2 Jobbhälsoindex 2018:2 Chefsglöden har svalnat generellt, särskilt i offentlig sektor. Offentligt anställda chefer är mindre nöjda och känner oftare psykiskt obehag att gå till jobbet jämfört med såväl

Läs mer

Tema Ungdomsarbetslöshet

Tema Ungdomsarbetslöshet Tema Ungdomsarbetslöshet Arbetslösheten ökade bland ungdomar Under första kvartalet 2009 var 142 000 ungdomar i åldern 15-24 år arbetslösa, vilket motsvarar en relativ arbetslöshet på 24,4 procent. Här

Läs mer

Kännedomsundersökning Ulla Holmberg & Fredrik Robertson P

Kännedomsundersökning Ulla Holmberg & Fredrik Robertson P Kännedomsundersökning 07 Ulla Holmberg & Fredrik Robertson -0- P-7 Nyckeltal 0 0 0 0 0 07 Δ Spontan kännedom 0 + Hjälpt kännedom 70 7 7 9 + Upplevd kännedomsgrad (+7) + Inställning (+7) 7 0 + Förtroende

Läs mer

Post&Telestyrelsen. Ny nummerplan. Undersökning i Temo Direkt oktober Oktober 2001 T-22275

Post&Telestyrelsen. Ny nummerplan. Undersökning i Temo Direkt oktober Oktober 2001 T-22275 1 Ny nummerplan Undersökning i Temo Direkt oktober 2001 2 Temo har på uppdrag av Post & Telestyrelsen genomfört en uppföljande studie av en tidigare genomförd kvalitativ undersökning om attityderna till

Läs mer

Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018

Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018 Bilaga 10 Verksamhetsberättelse 2017 Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018 stockholm.se Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018

Läs mer

SKOP Skandinavisk opinion ab

SKOP Skandinavisk opinion ab SKOP,, har på uppdrag av Post & Telestyrelsen intervjuat cirka 1.2 personer bosatta i hela landet i åldern 16 till 69 år. Intervjuerna gjordes mellan den 29 juni och 21 augusti 1999. Undersökningens resultat

Läs mer

Livsmiljön i Dalarna. En sammanfattning av några viktiga resultat från Region Dalarnas enkätundersökning

Livsmiljön i Dalarna. En sammanfattning av några viktiga resultat från Region Dalarnas enkätundersökning Livsmiljön i Dalarna En sammanfattning av några viktiga resultat från Region Dalarnas enkätundersökning Sammanfattning Region Dalarna har utfört en stor enkätstudie som undersöker hur människor i Dalarna

Läs mer

MSB. Attitydsundersökning brandsäkerhet. november Genomförd av Enkätfabriken

MSB. Attitydsundersökning brandsäkerhet. november Genomförd av Enkätfabriken MSB Attitydsundersökning brandsäkerhet november 2018 Genomförd av Enkätfabriken Innehållsförteckning 1. Utgångspunkt och genomförande 3 2. Bakgrundsfrågor 6 3. Utbildning i brandskydd 8 4. Erfarenhet av

Läs mer

FORTSATT MYCKET STARK TV-FÖRSÄLJNING

FORTSATT MYCKET STARK TV-FÖRSÄLJNING FORTSATT MYCKET STARK TV-FÖRSÄLJNING Även om vi för ett år sedan förutspådde all time high för TV-försäljningen, blev ändå resultatet på 995 apparater överraskande högt. Resultatet för stillbildskameror

Läs mer

Rapport från Soliditet Inkomstutveckling 2008

Rapport från Soliditet Inkomstutveckling 2008 Rapport från Soliditet Inkomstutveckling 2008 September 2009 Rapport från Soliditet: Inkomstutveckling 2008 Soliditets granskning av totalt 5,4 miljoner deklarationer, motsvarande cirka 75 procent av samtliga

Läs mer

NATIONELLA MINORITETER 2015

NATIONELLA MINORITETER 2015 Sverige NATIONELLA MINORITETER 15 allmänhetens kunskap om och attityd till de nationella minoriteterna och de nationella minoritetsspråken VAD VET SVERIGES BEFOLKNING OM DEM? Innehåll Om undersökningen...

Läs mer

Rapport. Allmänhetens digitala nedladdning. Copyswede

Rapport. Allmänhetens digitala nedladdning. Copyswede Rapport Allmänhetens digitala nedladdning Copyswede 28-6-2 Om undersökningen Antal intervjuer 43 intervjuer Metod Demoskops OnlinePanel, telefonrekryterad baserat på ett slumpmässigt urval Målgrupp Allmänheten

Läs mer

Höga läsfärdigheter bland unga

Höga läsfärdigheter bland unga Höga läsfärdigheter bland unga Foto: Anne Dillner, Bildarkivet Sex av tio unga svenskar har goda kunskaper i läsning, jämfört med fyra av tio bland äldre. Det framgår av en internationell undersökning

Läs mer

Naturvårdsverket Batterier och elavfall

Naturvårdsverket Batterier och elavfall Naturvårdsverket Batterier och elavfall Maj 2013 Utförd av CMA Research AB Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2013-11-05 1 Fakta om undersökningen Bakgrund och syfte Som tillsynsmyndighet

Läs mer

Projekt Varbergstunneln Attitydundersökning Juni 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör

Projekt Varbergstunneln Attitydundersökning Juni 2015 Projektnummer: TRV 2013/45076 Markör Projekt Varbergstunneln Attitydundersökning Juni 215 Projektnummer: TRV 213/4576 Markör Innehåll Bakgrund Syfte, metod och urval Resultat Kännedom Attityder till projektet Kontakter med Trafikverket Information

Läs mer

ProViva 2013 HÄLSOSTRESSRAPPORTEN. Innehåll. 1. Inledning. 2. Hälsosam livsstil. 3. Hälsostress. 4. Sociala medier och stress. 5.

ProViva 2013 HÄLSOSTRESSRAPPORTEN. Innehåll. 1. Inledning. 2. Hälsosam livsstil. 3. Hälsostress. 4. Sociala medier och stress. 5. ProViva 2013 HÄLSOSTRESSRAPPORTEN Innehåll 1. Inledning 2. Hälsosam livsstil 3. Hälsostress 4. Sociala medier och stress 5. Sammanfattning 6. Metodik 7. Källförteckning 1. Inledning Under de 20 år som

Läs mer

Survey and analysis of morningpapers

Survey and analysis of morningpapers Institutionen för Naturvetenskap, miljö och teknik Rapport 1,5 HP JMM Höstterminen 2014 Survey and analysis of morningpapers En enkätundersökning av medievanor på morgonen. Är papperstidningen på väg att

Läs mer

Resultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande framgår av Bilaga 1.

Resultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande framgår av Bilaga 1. Juni/juli 2006 SKOP,, gör regelbundna undersökningar bland personer bosatta i hela riket, tele-skop riks. Mellan den 15 juni och 14 juli 2006 intervjuades 1.000 personer på uppdrag av bland andra. Resultaten

Läs mer

Mer tillåtande attityd till alkohol

Mer tillåtande attityd till alkohol IQ RAPPORT 2017:1 IQs ALKOHOLINDEX 2016 Mer tillåtande attityd till alkohol men unga går mot strömmen Innehåll 1. Förord 2. Sammanfattning 3. Alkoholindex mer tillåtande attityd till alkohol 6. Ungas attityd

Läs mer

Här finns framtidens chefer

Här finns framtidens chefer Statistik Här finns framtidens chefer Rapport om unga akademikers syn på chefskap Magnus Hedberg, vd på Jusek Här finns framtidens chefer Juseks arbetsmarknadsundersökning visar att det finns en god framtida

Läs mer

Regionfrågor Skåne. Rapport 2015-05-27

Regionfrågor Skåne. Rapport 2015-05-27 Regionfrågor Skåne Rapport 201-0-2 Om undersökningen Ämne: Regionfrågor Skåne Projektnummer: 12 Uppdragsgivare: New Republic Projektledare Sifo: Johan Orbe, Mikaela Ekblad Målgrupp: Allmänheten 18- år

Läs mer

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Bilaga 6 Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Personalen som deltog i projektet och därmed skulle omfattas av de nya arbetsrutinerna för testpersonerna, var det som arbetar

Läs mer

Utvalda delar för Integritetsforum 2012-03-28

Utvalda delar för Integritetsforum 2012-03-28 Post- och telestyrelsen onsumentundersökning om Internetsäkerhet PS-ER-01: 01-0-1 Per Nellevad Utvalda delar för Integritetsforum 01-0-8 1 akgrund & syfte Ett av PS mål är att verka för en säker elektronisk

Läs mer

Krogar mot Knark Attitydundersökning ATTITYD I KARLSTAD AB 2013

Krogar mot Knark Attitydundersökning ATTITYD I KARLSTAD AB 2013 Krogar mot Knark Attitydundersökning ATTITYD I KARLSTAD AB 2013 Innehållsförteckning Bakgrund... 4 Syfte... 4 Genomförande... 4 Statistikbeskrivning... 4 Bakgrundsvariabler... 5 Resultat... 8 Narkotika

Läs mer

Kommunikationstjänsterna förändras Övergår alla konsumenter till internet?

Kommunikationstjänsterna förändras Övergår alla konsumenter till internet? Marknadsöversikt 4/2011 Kommunikationstjänsterna förändras Övergår alla konsumenter till internet? 1 Kommunikationsverket 2011 Förfrågningar: markkinaselvitykset@ficora.fi Uppgifterna får lånas med uppgivande

Läs mer

Målgruppsutvärdering Colour of love

Målgruppsutvärdering Colour of love Målgruppsutvärdering Colour of love 2010 Inledning Under sommaren 2010 gjordes en målgruppsutvärdering av Colour of love. Syftet med utvärderingen var att ta reda på hur personer i Colour of loves målgrupp

Läs mer

96 procent av svenskarna säger att de kommer att agera om bankerna tar ut en avgift för sparkontot eller inför minusränta.

96 procent av svenskarna säger att de kommer att agera om bankerna tar ut en avgift för sparkontot eller inför minusränta. SVENSK PRIVATEKONOMISK BAROMETER UNDERSÖKNING 96 procent av svenskarna säger att de kommer att agera om bankerna tar ut en avgift för sparkontot eller inför minusränta. April 2015 1 Inledning sid 3 Vet

Läs mer

Jobbhälsobarometern. Delrapport 2011:1, FSF Svensk Företagshälsovård 2011-10-24. Trenden negativ - färre helårsfriska

Jobbhälsobarometern. Delrapport 2011:1, FSF Svensk Företagshälsovård 2011-10-24. Trenden negativ - färre helårsfriska Jobbhälsobarometern Delrapport 2011:1, FSF Svensk Företagshälsovård 2011-10-24 Trenden negativ - färre helårsfriska Om Jobbhälsobarometern Jobbhälsobarometern är ett samarbete mellan FSF, Föreningen Svensk

Läs mer

Den gränslösa arbetsplatsen

Den gränslösa arbetsplatsen Manpower Work life Rapport 2011 Den gränslösa arbetsplatsen Tidigare Work Life studier visar att gränsen mellan privat och professionellt liv suddas ut på arbetsmarknaden, mycket tack vare sociala mediers

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK OCH MASSKOMMUNIKATION Göteborgs universitet INTERNETTILLGÅNG OCH -ANVÄNDNING BLAND UNGA OCH GAMLA

INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK OCH MASSKOMMUNIKATION Göteborgs universitet INTERNETTILLGÅNG OCH -ANVÄNDNING BLAND UNGA OCH GAMLA INSTITUTIONEN FÖR JOURNALISTIK OCH MASSKOMMUNIKATION Göteborgs universitet PM från Dagspresskollegiet nr. 35 INTERNETTILLGÅNG OCH -ANVÄNDNING BLAND UNGA OCH GAMLA 1995-2001 Annika Bergström 2002 Internets

Läs mer

Om mikroarbete och restid

Om mikroarbete och restid Om mikroarbete och restid Undersökning om svenskarnas inställning till mikroarbete vad gör man med sin restid till och från jobbet Hösten 2012 Claremont www.claremont.se 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Standard Eurobarometer 86. Allmänna opinionen i europeiska Unionen

Standard Eurobarometer 86. Allmänna opinionen i europeiska Unionen Allmänna opinionen i europeiska Unionen Undersökningen som ligger till grund för den här rapporten har beställts och koordinerats av Europeiska kommissionen, Generaldirektoratet för kommunikation. Rapporten

Läs mer

Kännedomsundersökning 2013

Kännedomsundersökning 2013 Fairtrade Sverige Ola Höiden TNS Sifo Ulla Holmberg Lovisa Öhmark Sammanfattning Den spontanta kännedomen om Fairtrade som produktmärkning ligger kvar på ungefär samma nivå som förra året dock ökar även

Läs mer

Den goda kundtjänsten

Den goda kundtjänsten Den goda kundtjänsten Sociala mediers betydelse för kundtjänsten 2013 En internationell undersökning om konsumenters attityder till kundtjänsten Interactive Intelligence www.inin.com/se Innehållsförteckning

Läs mer

OSÄKER INLEDNING 2013 VÄNDNING UNDER HÖSTEN?

OSÄKER INLEDNING 2013 VÄNDNING UNDER HÖSTEN? OSÄKER INLEDNING 2013 VÄNDNING UNDER HÖSTEN? 2012 blev ytterligare ett tufft år inom Elektronikbranschen, då den hårda konkurrensen medförde ytterligare utslagningar och omstruktureringar inom olika handelsled.

Läs mer

Rapport om vd-löner inkomståren 2009-2010

Rapport om vd-löner inkomståren 2009-2010 Kvinnliga vd:ar under 45 år ökade sina löner med 5,4 procent 2010, vilket är mer än dubbelt så mycket som en genomsnittlig vd. Men fortfarande tjänar kvinnliga vd:ar klart mindre än manliga. Mars 2012

Läs mer

Undersökning om Stureplanerna

Undersökning om Stureplanerna Undersökning om Stureplanerna 18 september 2017 Johan Orbe Om undersökningen Undersökningen genomfördes under perioden 8-15 september 2017 i Sifos webbpanel. Totalt tillfrågades 1003 personer boende i

Läs mer

En undersökning om samhällsservice i tätort

En undersökning om samhällsservice i tätort En undersökning om samhällsservice i tätort och på landsbygden d 20-204 Service för en fungerande vardag En god samhällsservice behövs för att få vardagen att fungera där man bor. TNS Sifo har på uppdrag

Läs mer

Antalet personer som skriver högskoleprovet minskar

Antalet personer som skriver högskoleprovet minskar STATISTISK ANALYS Nils Olsson Utredningsavdelningen 8-563 88 4 nils.olsson@hsv.se Mer information hittar du på www.hsv.se Nummer: 26/12 Antalet personer som skriver högskoleprovet minskar Antalet personer

Läs mer

Malmöbon och delad konsumtion

Malmöbon och delad konsumtion Malmöbon och delad konsumtion Bakgrund till undersökningen Som en del av projektet Malmö Innovationsarena genomförde Miljöförvaltningen en undersökning om Malmöbornas inställning till delad konsumtion.

Läs mer

Gäller fr o m 2 april Brevvanor en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information

Gäller fr o m 2 april Brevvanor en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information Gäller fr o m 2 april - en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information Posten AB - 1 Förord Kommunikationssamhället har under det senaste decenniet präglats

Läs mer

Ungar & Medier 2010. Fakta om barns och ungas användning och upplevelser av medier

Ungar & Medier 2010. Fakta om barns och ungas användning och upplevelser av medier Ungar & Medier 00 Fakta om barns och ungas användning och upplevelser av medier ISSN-0-447X Grafisk form: John Eyre Innehåll Förord 5 Inledning, bakgrund och syfte 6 Metod 7 Läsanvisning 8 Sammanfattningar

Läs mer

Sammanfattning av Socialförsäkringsrapport 2011:09

Sammanfattning av Socialförsäkringsrapport 2011:09 Sammanfattning av Socialförsäkringsrapport 2011:09 Populationen i föreliggande undersökning består av de 5,13 miljoner individer, 20 år och äldre, som besökt tandvården en eller flera gånger under perioden

Läs mer

Fortsatt optimism om egna ekonomin. Konsumentklimatet Mars 2012 1524240 Karna Larsson-Toll

Fortsatt optimism om egna ekonomin. Konsumentklimatet Mars 2012 1524240 Karna Larsson-Toll TNS SIFO 114 78 Stockholm Sweden Visiting address Vasagatan 11 tel +46 (0)8 507 420 00 fax +46 (0)8 507 420 01 www.tns-sifo.se Fortsatt optimism om egna ekonomin Konsumentklimatet Mars 2012 1524240 Karna

Läs mer

Scandinavian Internal Tracker

Scandinavian Internal Tracker Sida 1 Sverige Antal intervjuer --------------------- 1047 513 534 156 480 322 89 254 521 272 Vägt bastal -------------------------- 1047 527 520 251 368 264 164 332 475 241 Om din inkomst sedan skatten

Läs mer

Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH)

Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) Avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) Resultat från patient- och närståendeenkät 2010 Utvecklingsavdelningen 08-123 132 00 Datum: 2011-08-31 Riitta Sorsa Sammanfattning Patienter inom avancerad sjuvård i

Läs mer

Nedsatt psykiskt välbefinnande (GHQ5)

Nedsatt psykiskt välbefinnande (GHQ5) Psykisk hälsa Psykiskt välbefinnande är en del av en god hälsa. Frågeinstrumentet GHQ5 i Nationella folkhälsoenkäten avser främst att mäta nedsatt psykiskt välbefinnande, inte psykisk ohälsa. GHQ bestod

Läs mer

Igenomsnitt är det 87 procent av Svenskarna som använder Internet. Av de arbetslösa är

Igenomsnitt är det 87 procent av Svenskarna som använder Internet. Av de arbetslösa är 1 Igenomsnitt är det 87 procent av Svenskarna som använder Internet. Av de arbetslösa är det 98 procent som använder Internet. Alla de som i undersökningen var hemma med barn (dvsföräldralediga) använde

Läs mer