Lokalförsörjningsplan för perioden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokalförsörjningsplan för perioden 2006-2011"

Transkript

1 BESLUT Dnr LiU 1152/06-70 Lokalförsörjningsplan för perioden Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden enligt bilaga som grund för det fortsatta arbetet inom universitetet. Liksom tidigare gäller att andra än rent marginella utökningar av beståndet av förhyrda lokaler skall underställas styrelsen, även om planerna på utökningarna har redovisats i lokalförsörjningsplan. Beslut i detta ärende har fattats av universitetsstyrelsen vid dess sammanträde denna dag. I beslutet har deltagit ordförande Britt-Marie Danestig, universitetets rektor Mille Millnert och övriga ledamöter Aaron Axelsson, Sara Bergqvist, Trygve Carlsson, Kajsa Ellegård, Emma Karlsson, Lennart Ljung, Tommy Skau och Olle Stendahl. Vidare har närvarit prorektor Inger Rosdahl, suppleanten Maria Bolin, personalföreträdarna Per Larsson och Marianne Plymoth, styrelsens sekreterare Ann-Christin Gustafsson, informationsdirektör Lars Holberg, universitetsdirektör Curt Karlsson samt universitetsarkitekt Anna Hesser, den sistnämnda föredragande. Britt-Marie Danestig Anna Hesser Universitetsstyrelsen

2 1(4) Lokalförsörjningsplan redovisning av lokalsituationen vid Linköpings universitet från år 2006 till år 2011 Bakgrund och förutsättningar Enligt den ordning som gäller sedan 1994 så fastställer universitetsstyrelsen årligen i anslutning till sitt budgetbeslut också en lokalförsörjningsplan som omfattar fem år. Planen är avsedd att vara utgångspunkt för lokalplaneringen i ett längre perspektiv och också utgöra bas för långsiktiga budgetprognoser. Planen är inte bindande vad gäller förslag till förändringar utan bindningar uppkommer först genom hyresavtal med fastighetsägare, varvid universitetsstyrelsen prövar behovet av förhyrning genom att lämna bemyndigande till rektor att först teckna projekteringsavtal och sedan hyresavtal. Planen beskriver lokalinnehav och hyreskostnader under innevarande år samt beslutade och planerade förändringar för de kommande fem åren. Planen redovisar enbart kostnader för hyra samt drift för de lokaler som förhyrs av Linköpings universitet. Planen redovisar samtliga lokaler som universitetet disponerar på Campus US dvs. även de lokaler som omfattas av avtal om läkarutbildning och medicinsk klinisk forskning det s.k. ALF avtalet. Lokalinnehavet presenteras för hela universitetet uppdelat på respektive campus. Campus Valla omfattar samtliga lokaler som universitetet hyr inom kvarteret Intellektet i Linköping. Campus US omfattar lokaler inom Universitetssjukhuset lokaler på Klostergatan och lokaler på Sandbäcksgatan. Campus Norrköping omfattar samtliga lokaler som universitetet hyr i Norrköping. Under övriga lokaler redovisas resterande lokaler i Linköping, i Nyköping och i Stockholm. Årskostnader för lokaler Begreppet årskostnad är summan av hyreskostnaden och driftkostnaden för redovisat år. Planen utgår från en förväntad kostnad för 2007 vilket innebär en uppräkning med Konsumentprisindex för oktober 2006 i förekommande fall samt budgeterad driftkostnad. Samtliga fastigheter som universitetets lokaler är belägna i är befriade från fastighetsskatt. I driftkostnad ingår budgeterad kostnad för el och sophämtning. I en del hyreskontrakt är även dessa driftkostnader inkluderade. Årskostnaden för lokaler år 2005 uppgick till 346 Mkr. Även för år 2006 kommer den att uppgå till 346 Mkr. Av detta är ca 26,2 Mkr att hänföra till läkarutbildning och medicinsk klinisk forskning. Den inhyrda ytan är kvm varav ytan för läkarutbildning mm är kvm. Ytangivelsen avser ytinnehav per den 31 december föregående år. Det bör noteras att ytangivelser inte helt kan relateras till årskostnad då ytan endast kan mätas vid en given tidpunkt och årskostnaden är den utgift universitetet förväntas ha för hela året. Intäkter för uthyrda lokaler beräknas uppgå till 11,8 Mkr 2006 och 12,9 Mkr år Förväntade årskostnader blir med beslutade och föreslagna förändringar år Mkr, år Mkr, år Mkr och år Mkr och Mkr. Sammanställning av årskostnader och ytor redovisas i bilaga 1.

3 2(4) Avtalsportfölj Av Universitetets hela lokalbestånd äger Akademiska Hus 72 % vilket omfattar hela Campus Valla samt 57 % av den inhyrda ytan på Campus Norrköping. Övriga större hyresvärdar är Försörjningscentrum, som för Landstinget i Östergötlands räkning förvaltar hela Campus US samt Byggnads AB Henry Ståhl och ACTA med fastigheter i Norrköping. Under 2006 har hyresavtalen för G huset och Hus I3 omförhandlats, vilket innebar en hyressänkning på sammanlagt 2,2 Mkr per år genomfördes en hyressänkning för A huset i enlighet med särskild överenskommelse vilket innebär en hyressänkning med ca 6 Mkr per år från Från och med andra halvåret 2007 höjs hyran för A huset med 7 Mkr per år till följd av ombyggnad och tillbyggnad. Nytt hyresavtal är tecknat för tillbyggnad Kåkenhus vilket ger en hyresökning på 6 Mkr däri inberäknat hyresreduktionen som uppsägningen av Drags medför. Ytterligare ett nytt hyresavtal är tecknat för ett hönshus på Vretaskolan vilket medför en hyresökning på 370 tkr. Tre avtal är uppsagda för omförhandling. Antal kontrakt och kontraktssummor samt möjlig omförhandlingstidpunkt redovisas i bilaga 2. Förändringar Förändringar i årskostnad 2006 från tidigare redovisad plan beror huvudsakligen på att Konsumentprisindex (KPI) för oktober 2005 steg med 0,9 procentenheter mot preliminärt beräknat KPI oktober 05. Detta preliminära KPI erhölls från Konjunkturinstitutet (KI). Denna förändring av KPI resulterade i att hyreskostnaden för 2006 blev ca tkr högre än den hyreskostnad för 2006 som redovisades i Lokalförsörjningsplanen KPI för oktober 2006, på vilket hyreskostnaden för 2007 och framåt baseras, har ökat jämfört med föregående år med 3,67 procentenheter. Utöver den kostnadsökning som KPI medför, så innebär framförallt ökade elkostnader att lokalkostnaderna stiger. Universitetets elkostnader beräknas att öka med 15 20% år 2007 jämfört med För 91 % av universitetets hyresbestånd finns ringa påverkansmöjligheter avseende elpriset då hyresvärdarna innehar elleveransavtalet. Campus Valla Under 2004 startade den första etappen av A husombyggnaden. Etapp ett blev inflyttningsklar sommaren 2005, nästa etapp blev klar sommaren 2006 och hela huset är ombyggt till sommaren Som en extern förhyrning till Campus Valla uppförs ett forskningslaboratorium på Naturbruksgymnasiet i Vreta nordväst om Linköping. Laboratoriet kommer att tillhöra Institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM) och användas för beteendeforskning på höns. Byggnaden är avsedd att ersätta en motsvarande förhyrning på Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Skara. Förhyrningen sker från december 2006.

4 3(4) Campus US Den sista etappen av ombyggnad av Laboratoriebyggnad 1, Hus 420, är under genomförande och blir färdigställd till årsskiftet 06/07. Projektering av Hus 003/530, Hus 006/007 samt Hus 001 som redovisades för styrelsen 29 maj 2006 är i gång och avtal om projektering har träffats med Landstinget. Återredovisning av dessa ärenden kommer att ske före sommaren Vid detta tillfälle kommer även den samlade bilden av förväntade omflyttningar och ombyggnader på Universitetssjukhusområdet som följd om de stora omflyttningar som planeras för sjukhuset att redovisas. Campus Norrköping Byggnadsarbeten för uppförande av en nybyggnad i kvarteret Kåkenhus har startat och byggnaden kommer att stå klar till sommaren LiU kommer att hyra hela huset om ca m². Förslag till förändrat lokalinnehav från Från och med budgetåret 2006 har en ny modell för budgetering av lokalmedel införts. Modellen, som innebär att medel för täckande av lokalkostnader skiljs från de faktiska lokalkostnaderna och istället budgeteras med utgångspunkt i verksamhetens omfattning och karaktär, har hittills inneburit några interna uppsägningar av lokaler och allt tyder på ytterligare önskade lokalminskningar. För närvarande har universitetet kvm tomma lokaler varav kvm på Campus Valla och kvm på Campus Norrköping. Campus Valla Inga större lokalförändringar planeras på Campus Valla. Campus Norrköping Sommaren 2008 blir den nya byggnaden i kvarteret Kåkenhus klar för inflyttning. Universitetet kommer då att lämna samtliga lokaler i Drags. Kåkenhus kommer huvudsakligen disponeras av Institutionen för samhälle och välfärd (ISV). Täppan och Spetsen kommer att inrymma Institutionen för Teknik och Naturvetenskap (ITN). Institutionen för studier av Samhällsutveckling och Kultur (ISAK) kommer att disponera lokaler i Spetsen och lämna sina nuvarande lokaler på Laxholmen. Arbetslivsinstitutet kommer att vara avvecklat till 30/ Detta innebär att det åtagande LiU har att tillhandahålla lokaler för verksamheten upphör. I kvarteret Kopparhammaren pågår med stöd av universitetsstyrelsens bemyndigande och med finansiellt riskåtagande också från Norrköpings kommun projektering av lokaler för publika visningar med stöd av avancerad visualiseringsteknik. Verksamheten som baseras i tekniskt avseende på Institutionen för Teknik och Naturvetenskap kommer att ge möjligheter att i populärvetenskaplig form skildra t.ex. både naturvetenskapliga och historiska företeelser och förlopp av komplex natur. Återredovisning av projekteringen kommer att ske till styrelsen under våren inför ställningstagande till preliminära hyresåtaganden.

5 4(4) Campus US Till sommaren 2008 kommer universitetet att lämna Birgittaskolan. Hälsouniversitetets grundutbildning i Linköping samt även till stor del forskning kommer då att vara samlad inom Campus US som i huvudsak omfattar det nordöstra hörnet av sjukhusområdet. Hälsouniversitetets kansli flyttar från externt förhyrda lokaler på Sandbäcksgatan till Hus 001 i samma kvarter. Detta betyder att den målsättning som har funnits att lokalmässigt samla Hälsouniversitet på Campus US uppnåtts. Inga ytterligare stora omflyttningar eller ombyggnader planeras. De ekonomiska förutsättningarna för hyresavtal redovisas för styrelsen under våren Övrigt I enlighet med beslut i universitetsstyrelsen den 8 september 2006 pågår förberedande arbete för att i detalj klargöra villkor för ett hyresavtal med John Mattson Fastighets AB om uppförande av en nybyggnad på Lidingö för Carl Malmsten Centrum för Träteknik och Design. Byggnaden skall vara klar för inflyttning till sommaren 2009 då förhyrda lokaler på Renstiernas gata i Stockholm kan lämnas.

6 LINKÖPINGS UNIVERSITET Lokalförsörjningsavdelningen Bilaga 1 Dnr: LiU 1152/06-70 Lokalförsörjningsplan Sammanställning per år och Campus Årskostnad anges med KPI för år 2007 där inte annat anges Samtliga lokaler Campus Valla Campus US 3 Campus Norrköping Övrigt Summa Yta vid års- Yta vid Summa års- Yta vid Summa års- Yta vid Summa års- Yta vid Summa årskostnad årets kostnad året s början kostnad året s början kostnad året s början kostnad året s början År början (m²) (kkr) (m²) (kkr) (m²) (kkr) (m²) (kkr) (m²) (kkr) ) Enligt lokalförsörjningsplan Anges i kostnadsläge ) Anges i kostnadsläge ) From 2003 inräknas ALF-yta och -kostnad i totalen avseende Campus US. Ytan uppgår 2006 till ca m 2 och kostnaden till ca kkr

7 LINKÖPINGS UNIVERSITET Lokalförsörjningsavdelningen Lokalförsörjningsplan Bilaga 2 Dnr: LiU 1152/06-70 Omförhandlingsbara hyresavtal per år, total avtalssumma och antal avtal 60, ,0 50,0 45, ,0 35,0 15 Mkr 30,0 Antal avtal 25, ,0 15,0 10,0 5 5,0 0, Årshyra (Mkr) 18,4 45,1 22,3 18,5 53,6 0,8 13,7 22,1 28,9 1,3 Antal avtal

Lokalförsörjningsplan för perioden 2008-2013

Lokalförsörjningsplan för perioden 2008-2013 2008-11-12 BESLUT Dnr LiU-2008/03932 Lokalförsörjningsplan för perioden 2008-2013 Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden 2008-2013 enligt bilaga som grund för det fortsatta

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen LiU 1425/03-70

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen LiU 1425/03-70 LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen 2003-11-03 LiU 1425/03-70 Lokalförsörjningsplan för perioden 2003-2008 Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden 2003-2008

Läs mer

Anställningsformer för doktorander

Anställningsformer för doktorander 2007-04-02 BESLUT LiU 455/07-50 1(1) Anställningsformer för doktorander Med hänvisning till föreliggande skriftligt underlag beslutar universitetsstyrelsen härmed att utbildningsbidrag fr o m 1 juli 2007

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde 12 juni Övriga. Mats Arwidson biträdande universitetsdirektör, p 15

Universitetsstyrelsens sammanträde 12 juni Övriga. Mats Arwidson biträdande universitetsdirektör, p 15 1(5) s sammanträde 12 juni 2007 Närvarande Ledamöter Bengt Westerberg Mille Millnert Trygve Carlsson Ewa Groppfeldt Olle Persson Agneta Westerdahl Kajsa Ellegård Jan Ernerudh Lars Hultman Aaron Axelsson

Läs mer

Lokalförsörjningsplan för perioden

Lokalförsörjningsplan för perioden 2010-10-19 BESLUT Dnr LiU-2010-01121 Lokalförsörjningsplan för perioden 2010-2015 Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden 2010-2015 enligt bilaga som grund för det fortsatta

Läs mer

Bemyndigande att teckna hyresavtal avseende vissa lokaler inom Campus US

Bemyndigande att teckna hyresavtal avseende vissa lokaler inom Campus US 2007-04-02 BESLUT Dnr LiU 1285/05-70 Bemyndigande att teckna hyresavtal avseende vissa lokaler inom Campus US Med hänvisning till vad som redovisas i skriftlig föredragningspromemoria till detta ärende

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen 2005-11-08 Dnr LiU 1285/05-70

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen 2005-11-08 Dnr LiU 1285/05-70 LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen 2005-11-08 Dnr LiU 1285/05-70 Bemyndigande att teckna projekteringsavtal med Landstinget i Östergötland avseende om- och tillbyggnad av Hus 420 (Laboratoriebyggnad

Läs mer

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN 2011-2016

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN 2011-2016 LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN 2011-2016 redovisning av lokalsituationen vid Linköpings Universitet 2011-2016 Lokalförsörjningsavdelningen, LFA Bakgrund och förutsättningar Dnr LiU-2011-01285 Enligt den ordning

Läs mer

Lokalförsörjningsplan 2015-2020

Lokalförsörjningsplan 2015-2020 2015-06-04 DNR LIU-2015-00723 BESLUT 1(1) Lokalförsörjningsplan 2015-2020 Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden 2015-202 enligt bilaga som grund för det fortsatta arbetet

Läs mer

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte.

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte. PROTOKOLL USP 2011-7 3(4) 7 Underlag till regeringen inför den kommande forsknings- och innovationspolitiska propositionen (inklusive universitetets forsknings- och innovationsstrategi 2013-2016) Föredragande:

Läs mer

Revisionsrapport från Riksrevisionen avseende projektredovisning och kvalitetssäkring av årsredovisningen vid universitetet

Revisionsrapport från Riksrevisionen avseende projektredovisning och kvalitetssäkring av årsredovisningen vid universitetet 2008-06-11 BESLUT LiU 2008/01358 1(2) Riksrevisionen Revisionsrapport från Riksrevisionen avseende projektredovisning och kvalitetssäkring av årsredovisningen vid universitetet Riksrevisionen har i revisionsrapport

Läs mer

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal

Utökning av Liljeholmshallen - förslag till förhyrning av ny lokal IDROTTSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2008-12-03 Handläggare: Ulf Sankell / Niklas Karlsson Telefon: 508 27 919 / 508 27 974 Till Idrottsnämnden den 16 december 2008 Utökning av Liljeholmshallen - förslag till

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde den 8 juni 2010

Universitetsstyrelsens sammanträde den 8 juni 2010 1(5) s sammanträde den 8 juni 2010 Närvarande Ledamöter Bengt Westerberg Mille Millnert Magnus Hall Margareta Josefsson Christer Mård Helena Persson Agneta Westerdahl Maria Ågren Jan-Erik Ögren Per-Erik

Läs mer

Lokalförsörjningsplan 2013-2018

Lokalförsörjningsplan 2013-2018 2013-11-07 BESLUT Dnr LiU-2013-01599 Lokalförsörjningsplan 2013-2018 Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden 2013-2018 enligt bilaga som grund för det fortsatta arbetet

Läs mer

HISTORISKT. Nya ägardirektiv för Universitetsholding Föredragande: Göran Hessling. Dnr LiU 944/ v/

HISTORISKT. Nya ägardirektiv för Universitetsholding Föredragande: Göran Hessling. Dnr LiU 944/ v/ 2006-09-08 PROTOKOLL USP 06-3 4(4) Nya ägardirektiv för Universitetsholding Föredragande: Göran Hessling Dnr LiU 944/06-4-0 v/ Universitetsstyrelsen beslutar enligt förslaget. 13 Disciplinärenden inom

Läs mer

Lokalförsörjningsplan

Lokalförsörjningsplan 2016-06-03 DNR LIU-2016-00796 BESLUT 1(1) Lokalförsörjningsplan 2016-2021 Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden 2016-2021 enligt bilaga som grund för det fortsatta arbetet

Läs mer

Universitetsstyrelsens sammanträde den 19 oktober 2010

Universitetsstyrelsens sammanträde den 19 oktober 2010 1(5) s sammanträde den 19 oktober 2010 Plats: Rimforsa Strand Närvarande Ledamöter Bengt Westerberg Mille Millnert Magnus Hall Margareta Josefsson Christer Mård Agneta Westerdahl Jan-Erik Ögren Per-Erik

Läs mer

Inhyrningsmedgivande för lokaler på Hornsgatan 124

Inhyrningsmedgivande för lokaler på Hornsgatan 124 Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Dnr 2.6.3-4774/2017 Sida 1 (5) 2017-07-17 Handläggare Linn Lundmark Telefon: 076-123 36 80 Till Utbildningsnämnden 2017-08-24

Läs mer

Tecknande av projekteringsavtal för viss byggnation m.m ingående i projektet Campus LiU 2015

Tecknande av projekteringsavtal för viss byggnation m.m ingående i projektet Campus LiU 2015 2013-11-07 BESLUT Dnr LiU-2012-00840 Tecknande av projekteringsavtal för viss byggnation m.m ingående i projektet Campus LiU 2015 Mot bakgrund av den föreliggande föredragningspromemorian och den kompletterande

Läs mer

Inhyrning av Liljeholmshallarna

Inhyrning av Liljeholmshallarna Idrottsförvaltningen Ekonomienheten Sida 1 (5) 2019-01-27 IDN 2019-02-19 Handläggare Susanne Olsson Telefon: 08-508 28 426 Till Idrottsnämnden Inhyrning av Liljeholmshallarna Förvaltningens förslag till

Läs mer

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN Fastighetsavdelningen Per Sundqvist FÖRSLAG TILL BESLUT 1 / 6 2010 0415 dnr C2 4573/09 Styrelsen LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN 2011-2013 1. Förord med förslag till beslut. Lokalförsörjningsplanen är avsedd att

Läs mer

Instruktion för institutionerna vid Linköpings universitet fr.o.m. 2012

Instruktion för institutionerna vid Linköpings universitet fr.o.m. 2012 LJS p 2. 0 (( -=r. 8 C 2011-11-07 BESLUT Dnr LiU-2011-01659 Instruktion för institutionerna vid fr.o.m. 2012 Universitetsstyrelsen har genom beslut den 13 september 2011 - "Organisation för " - lagt fast

Läs mer

Tillämpning av förordningen om intern styrning och kontroll

Tillämpning av förordningen om intern styrning och kontroll 2008-06-11 BESLUT LiU-2008/00613 Tillämpning av förordningen om intern styrning och kontroll Universitetsstyrelsen beslutar godkänna principerna för det framlagda förslaget till tillämpning av förordningen

Läs mer

Ändringar i bilaga B: Texten i 2, punkten 6 utgår till den del den avser Riksrevisionen

Ändringar i bilaga B: Texten i 2, punkten 6 utgår till den del den avser Riksrevisionen 2007-06-12 PROTOKOLL USP 07-3 4(5) 10 Lokala föreskrifter avseende verksamheten vid institutionerna vid Linköpings universitet, mm Föredragande: Curt Karlsson Dnr LiU 558/07-10 Ändringar i bilaga B: Texten

Läs mer

Samarbetsavtal gällande ALF och LFoU

Samarbetsavtal gällande ALF och LFoU 1(7) Samarbetsavtal gällande ALF och LFoU mellan Linköpings Universitet (LiU) och Landstinget i Östergötland (LiÖ). Samarbetsavtalet reglerar bl.a. anpassningar till 1989 års ALF-avtal och berör även Landstingets

Läs mer

Till Farsta stadsdelsnämnd. Ny gruppbostad i Sköndals Centrum, kv Vetebrödet Genomförandeärende

Till Farsta stadsdelsnämnd. Ny gruppbostad i Sköndals Centrum, kv Vetebrödet Genomförandeärende Farsta Stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sid. 1/5 Kansliet 2006-03-07 /G Ferdman Tel: 508 18 161 E-post: gunnar.ferdman@farsta.stockholm.se Dnr 303-173/2006 SDN 2006-03-23 Till Farsta stadsdelsnämnd

Läs mer

Förvärv av fastigheten Kalmar Lärlingen 6

Förvärv av fastigheten Kalmar Lärlingen 6 Landstingsservice TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2017-11-24 Diarienummer 170440 Landstingsfullmäktige Förvärv av fastigheten Kalmar Lärlingen 6 Förslag till beslut Landstingsfullmäktige godkänner köpekontrakt

Läs mer

Inhyrning av nya lokaler för Jobbtorg City

Inhyrning av nya lokaler för Jobbtorg City Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-09-08 Handläggare Martin Thor Telefon: 08-508 35 524 Till Arbetsmarknadsnämnden den 20 september 2016 Ärende 11 Inhyrning av nya

Läs mer

Hyresförslag gällande akutboende för hemlösa barnfamiljer inom fastigheten Arlöv 21:181 från Sociala resursnämnden

Hyresförslag gällande akutboende för hemlösa barnfamiljer inom fastigheten Arlöv 21:181 från Sociala resursnämnden SIGNERAD 2013-09-19 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2013-09-18 Vår referens Karin Göranson Controller Tjänsteskrivelse karin.goranson@malmo.se Hyresförslag gällande akutboende för hemlösa barnfamiljer

Läs mer

Lokalförsörjningsplan för perioden 2009-2014

Lokalförsörjningsplan för perioden 2009-2014 BESLUT Dnr LiU-2009-01173 Lokalförsörjningsplan för perioden 2009-2014 Universitetsstyrelsen godkänner lokalförsörjningsplan avseende perioden 2009-2014 enligt bilaga som grund för det fortsatta arbetet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-05-17 77 KS 137/17 Godkännande av hyresavtal avseende bibliotekslokaler i Mölndals centrum Beslut Arbetsutskottets förslag till

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2008-12-16 LS-LED08-707 161 Förslag till Överenskommelse angående framtida lokalutnyttjande och hyresavtal i Gnesta vårdcentral Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-06-02 Diarienummer 0936/13 Lokalsekretariatet Stadsutveckling Johan Nyström Telefon 031-368 02 35 E-post: johan.nystromstadshuset.goteborg.se Inhyrning av lokaler för nytt

Läs mer

Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet

Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-06-25 71 Dnr PS 2012-0048 Genomförande tillbyggnad av Rudbecklaboratoriet Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

f) O l a /f Linköpings universitet

f) O l a /f Linköpings universitet tvi0j a. 2 n 1 3 0 / c r i ; lkos 2013-01-28 BESLUT Dnr L1U-2013-00168 Instruktion för Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV) Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering

Läs mer

Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen 17 gällande flera verksamheter inom Jobbtorg Stockholm

Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen 17 gällande flera verksamheter inom Jobbtorg Stockholm Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Sida 1 (6) 2019-03-14 Handläggare Yvonne Ekman Telefon: 076-12 48 009 Till Arbetsmarknadsnämnden den 26 mars 2019 Ärende 5 Beslut om lokalförhyrning på Trädskolevägen

Läs mer

Inhyrningsmedgivande av lokal för ny skolenhet i Mariehäll

Inhyrningsmedgivande av lokal för ny skolenhet i Mariehäll Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Sida 1 (5) 2017-05-17 Handläggare Josefin Ohlson Telefon: 08-508 33 874 Till Utbildningsnämnden 2017-06-15 Inhyrningsmedgivande av lokal för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-04-05 61 KS 143/17 Godkännande av lokal- respektive blockhyresavtal för gruppbostad i Lackarebäck Beslut Arbetsutskottets förslag

Läs mer

1... 2... 2... 3... 4... 4... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6 2 I Kommunplan 2015-2017 gav Kommunfullmäktige ett uppdrag 2015:1, Fastighetsbolag Utreda och successivt införa en bolagisering av kommunens

Läs mer

Information Ombyggnation av Tillbergaskolan

Information Ombyggnation av Tillbergaskolan Roland Axelsson - KNRA01 E-post: roland.axelsson@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) 2013-09-17 Dnr: 2013/2540-BaUN- 285 Barn- och ungdomsnämnden Information Ombyggnation av Tillbergaskolan Förslag

Läs mer

Tid: Torsdagen den 7 juni 2018 kl Utsikten, Campus Norrköping. Claes-Fredrik Helgesson verksamheten. Linn Lama Davidsson studerande

Tid: Torsdagen den 7 juni 2018 kl Utsikten, Campus Norrköping. Claes-Fredrik Helgesson verksamheten. Linn Lama Davidsson studerande 1(7) Tid: Torsdagen den 7 juni 2018 kl. 9.30 14.00 Lokal: Utsikten, Campus Norrköping Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad ordförande Helen Dannetun rektor Kristina Alsér Jonas Bjelfvenstam Kjell Åke

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsen Punkt 3 2012-11-29 LS 1201-0107 Reviderad 2012-12-06 Anmälan av beslut som fattats med stöd av delegation till landstingsstyrelsens sammanträde den ii december

Läs mer

När det gäller studentbostadsbehovet är betydande nyproduduktion pågående eller planerad i både Kalmar och Växjö.

När det gäller studentbostadsbehovet är betydande nyproduduktion pågående eller planerad i både Kalmar och Växjö. Datum: 2017-02-16 Beslutat av: Styrelsen Dnr: 2017/765-1.1 Lokalförsörjningsplan 2018 2020 1. Inledning och bakgrund Universitet och högskolor ska enligt regeringsbeslut redovisa sin lokalförsörjning för

Läs mer

Genomförandeärende om verksamhetsanpassning i Lilla Adolf Fredriks skola samt hyreshöjning

Genomförandeärende om verksamhetsanpassning i Lilla Adolf Fredriks skola samt hyreshöjning Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-01-09 Handläggare Thomas Björk/Josefin Ohlson Telefon: 076-12 33 847 Till Utbildningsnämnden 2018-02-01 Genomförandeärende

Läs mer

Åtgärder för fysisk tillgänglighet vid Linköpings universitet

Åtgärder för fysisk tillgänglighet vid Linköpings universitet Lokalförsörjningsavdelningen 2006-02-23 Anna Hesser rev 2008-02-20 Dnr: LiU 1076/07-17 Åtgärder för fysisk tillgänglighet vid Linköpings universitet Linköpings universitets tre Campus och dess byggnader

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte 2013-05-29 39 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset kl 13.15 15.40 Konstituerande styrelsemöte Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande

Läs mer

Policy för lokalförsörjning och interna hyror

Policy för lokalförsörjning och interna hyror Policy för lokalförsörjning och interna hyror Dokumenttyp: Policy Diarienummer: 319.2017 Beslutande: Kommunfullmäktige Senast reviderat: 2018-02-26 Giltighetstid: Tillsvidare Dokumentet gäller för: Samtliga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-04-05 62 KS 144/17 Godkännande av lokal- respektive blockhyresavtal för gruppbostad i Kikås Beslut Arbetsutskottets förslag till

Läs mer

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-04-03 Diarienummer: N132-0347/13 Sektor Kultur och fritid Eeva Bolin, Lena Svärd, Ulla Andreasson Telefon: 365 00 00 E-post: ulla.andreasson@ostra.goteborg.se Inhyrning

Läs mer

Fastighetsinvesteringar Primärvården Boden Dnr

Fastighetsinvesteringar Primärvården Boden Dnr ÄRENDE TILL SAMMANTRÄDESDATUM Regionstyrelsen 2019-02-27 Sida 1 (5) Fastighetsinvesteringar Primärvården Boden Dnr 05166-2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen fattar följande beslut: 1. Fastighetsinvesteringar

Läs mer

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning 2016

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning 2016 I 1A11 bln22-r /6--C-45.02is2 '\ " 4 1(5) Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning 2016 Med stöd av

Läs mer

Lokalförsörjningsplan 2013-2016 för Mälardalens högskola

Lokalförsörjningsplan 2013-2016 för Mälardalens högskola Lokalförsörjningsplan 2013-2016 för Mälardalens högskola Inledning I lokalförsörjningsplanen fastställer högskolestyrelsen årligen högskolans övergripande strategi för lokalplaneringen. Planen är avsedd

Läs mer

Underlag I ärendet finns förslag till beslut och lokalförsörjningsplan (MDH /13).

Underlag I ärendet finns förslag till beslut och lokalförsörjningsplan (MDH /13). PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-02-18 Nr 1:2013 90 Lokalförsörjningsplan 2013-2016 Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa lokalförsörjningsplan 2013-2016. Ärendets behandling Ärendet föredras

Läs mer

Delårsrapport för räkenskapsåret 2017 per den 30 juni 2017

Delårsrapport för räkenskapsåret 2017 per den 30 juni 2017 2017-08-09 DNR LIU-2017-01829 BESLUT 1(8) Delårsrapport för räkenskapsåret 2017 per den 30 juni 2017 Bakgrund Vissa myndigheter ska enligt Förordning (2000:605) om årsredovisning och budgetunderlag senast

Läs mer

Framtidens US etapp 3, psykiatrisk vårdbyggnad utökad investeringsvolym

Framtidens US etapp 3, psykiatrisk vårdbyggnad utökad investeringsvolym BESLUTSUNDERLAG 1(3) Ledningsstaben Josefin Bjäresten 2014-09-26 LiÖ 2014-1058 Landstingsstyrelsen Framtidens US etapp 3, psykiatrisk vårdbyggnad utökad investeringsvolym Bakgrund Landstingsstyrelsen beslutade

Läs mer

Sveriges lantbruksuniversitet Rapport Dnr SLU ua /08 Internrevisionen

Sveriges lantbruksuniversitet Rapport Dnr SLU ua /08 Internrevisionen Sveriges lantbruksuniversitet Rapport Dnr SLU ua 2008-06-17 10-2113/08 Internrevisionen Bilaga till internrevisionens beslut Dnr SLU ua 10-2113/08 Lokalförsörjning 2 Sammanfattning SLU står inför den största

Läs mer

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning

Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning IMIMI/ 57t /1914-1(6) Universitetsdirektörens vidaredelegation av beslutanderätten i vissa allmänna avtalsärenden samt avtalsärenden rörande utbildning och forskning Med stöd av rektors delegation av beslutanderätten

Läs mer

Besparingsåtgärder och uppskattad hyreskostnad för Forum Medicum

Besparingsåtgärder och uppskattad hyreskostnad för Forum Medicum PM 2017-01-25 Dnr V2016/577 Dekanus Besparingsåtgärder och uppskattad hyreskostnad för Forum Medicum Bakgrund Fakultetsstyrelsen beslutade den 27 april 2016 att Forum Medicum ska realiseras. Frågan om

Läs mer

Nya lokaler och ombyggnad för SFI Västerort och Jobbtorg Kista filial Tensta - Genomförandebeslut

Nya lokaler och ombyggnad för SFI Västerort och Jobbtorg Kista filial Tensta - Genomförandebeslut Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaden Sida 1 (7) 2015-05-28 Handläggare Namn: Martin Thor Telefon: 08-508 355 25 Till Arbetsmarknadsnämnden den 9 jun 2015 Ärende 10 Nya lokaler och ombyggnad för SFI

Läs mer

Flytt av förvaltningskontor till Farsta Centrum - genomförandeärende

Flytt av förvaltningskontor till Farsta Centrum - genomförandeärende ÄLDREFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR UTBILDNING OCH ADMINISTRATION ÄN DNR 40402-433/2013 SOF SID 1 (7) 2013-10-02 SOCIALFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN Handläggare: Patrik Simonsson Telefon: 08-508

Läs mer

160/19 Genomförandebeslut om tillbyggnation av VHC

160/19 Genomförandebeslut om tillbyggnation av VHC Ledningskansliet Maria Lindfors REKTORS BESLUT (REB) BESLUTSLISTA 160-161 2019-09-17 Närvarande: Maria Knutson Wedel Martin Melkersson Maria Lindfors Rektor Universitetsdirektör Sekreterare 160/19 Genomförandebeslut

Läs mer

Justeringar utifrån budgetproposition 2016/17:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning

Justeringar utifrån budgetproposition 2016/17:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning Budget 2017 Justeringar utifrån budgetproposition 2016/17:1 Utgiftsområde 16: Utbildning och universitetsforskning Med anledning av regeringens budgetproposition inför år 2017 avseende utgiftsområde 16

Läs mer

BESLUT Dnr LiU 454/ (2)

BESLUT Dnr LiU 454/ (2) 2005-04-04 BESLUT Dnr LiU 454/05-10 1(2) Reviderat beslut arbetsfördelningen mellan universitetsstyrelsen och rektor sam arbetsordning för styrelsen, andra beslutsorgan och rektor vid Linköpings universitet

Läs mer

PROTOKOLL att ärendet ska avhandlas som ett beslutsärende på nämndens sammanträde i september.

PROTOKOLL att ärendet ska avhandlas som ett beslutsärende på nämndens sammanträde i september. Socialnämndens arbetsutskott 66 Utdrag ur PROTOKOLL 2018-08-23 Information om Häradsvillan Beslut Arbetsutskottet beslutar att ärendet ska avhandlas som ett beslutsärende på nämndens sammanträde i september.

Läs mer

Linköpings universitet 2019

Linköpings universitet 2019 Linköpings universitet 2019 Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal

Läs mer

Hantering och riktlinjer för balanserad kapitalförändring inom universitet

Hantering och riktlinjer för balanserad kapitalförändring inom universitet 2013-04-12 BESLUT Dnr LiU-2013-000528 1(5) Hantering och riktlinjer för balanserad kapitalförändring universitet Inledning Linköpings universitet har under åren 2009-2011 redovisat överskott motsvarande

Läs mer

Hyresmodell FÖR KOMMUNALA VERKSAMHETSLOKALER

Hyresmodell FÖR KOMMUNALA VERKSAMHETSLOKALER Hyresmodell FÖR KOMMUNALA VERKSAMHETSLOKALER Gäller fr.o.m. 2010 1 2 Gavlefastigheter Gävle kommun AB, 2010 Produktion: Gavlefastigheter Foto: Gavlefastigheter Tryck: Sandvikens Tryckeri INNEHÅLL Bakgrund

Läs mer

En ny strategikarta för Linköpings universitet

En ny strategikarta för Linköpings universitet 2012-12-07 BESLUT Dnr LiU-2012-01028 USP 2012-6.5 1(2) En ny strategikarta för Linköpings universitet Under 2004 genomförde Linköpings universitet för första gången ett strategiarbete i syfte att skapa

Läs mer

Nytt hyresavtal för serviceförvaltningens administrativa lokaler

Nytt hyresavtal för serviceförvaltningens administrativa lokaler Serviceförvaltningen Ledningen Sida 1 (5) [Datum] Handläggare Christer Edfeldt Telefon: 08 508 11815 Till Servicenämnden 2017-01-31 Nytt hyresavtal för serviceförvaltningens administrativa lokaler Förvaltningens

Läs mer

Lokalkostnadsfördelning Beslut av Högskolestyrelsen 2006-02-17 Dnr 39-2006-634

Lokalkostnadsfördelning Beslut av Högskolestyrelsen 2006-02-17 Dnr 39-2006-634 Lokalkostnadsfördelning Beslut av Högskolestyrelsen 2006-02-17 Dnr 39-2006-634 Rambeslut Styrelse uppdrar åt rektor att implementera ett lokalkostnadsfördelningsprogram (LKFP) från den 1:e januari 2006

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-09-19 128 KS 350/17 Godkännande av lokal- respektive blockhyresavtal för gruppbostad i Sandbäck Beslut Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Linköpings universitet 2018

Linköpings universitet 2018 Linköpings universitet 2018 Linköpings universitet, LiU, bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning inom bland annat material, IT och hörsel. I samma anda erbjuder universitetet ett stort antal

Läs mer

Riktlinjer för lokalförsörjningstrategi, interna hyror samt tomställda lokaler

Riktlinjer för lokalförsörjningstrategi, interna hyror samt tomställda lokaler Ersätter Utbytt den Sign 1:5 Lokalförsörjningsstrategi Melleruds kommuns strategi för lokalförsörjning utgår från att kommunens lokaler ska svara upp mot behoven som finns i den kommunala verksamheten.

Läs mer

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP)

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Aranäsgymnasiet Klockan 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén

Läs mer

STATLIGA MYNDIGHETERS LOKALER UTVECKLING AV LOKALHYROR OCH AREOR

STATLIGA MYNDIGHETERS LOKALER UTVECKLING AV LOKALHYROR OCH AREOR STATLIGA MYNDIGHETERS LOKALER UTVECKLING AV LOKALHYROR OCH AREOR 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Statliga myndigheters lokaler utveckling av lokalhyror och areor...3 Inledning...3 Den samlade bilden...3 Hyreskostnadsutveckling

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen LiU 901/ Revisionsrapport avseende lärarnas tjänstgöring

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen LiU 901/ Revisionsrapport avseende lärarnas tjänstgöring LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsstyrelsen 2004-06-04 LiU 901/01-25 Revisionsrapport avseende lärarnas tjänstgöring I enlighet med sin av universitetsstyrelsen fastställda revisionsplan för verksamhetsåret

Läs mer

Löpande granskning av Umeå universitet 2012

Löpande granskning av Umeå universitet 2012 1 Löpande granskning av Umeå universitet 2012 Riksrevisionen har som ett led i den årliga revisionen av Umeå universitet 2012 bl.a. gjort en granskning av universitetets anläggningstillgångar och kostnader

Läs mer

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla 1(6) Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl. 9.30 12.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jonas Bjelfvenstam Jan-Håkan Hansson Dan

Läs mer

Ärendeförteckning vid Karlskrona tekniska nämnds sammanträde den 24 januari 2014

Ärendeförteckning vid Karlskrona tekniska nämnds sammanträde den 24 januari 2014 2014-01-24 1 Ärendeförteckning vid Karlskrona tekniska nämnds sammanträde den 24 januari 2014 1 Hyresavtal rörande socialförvaltningens samlokalisering till kvarteret 2014-01-24 2 Plats och tid Sammanträdesrummet

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET - VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN UNIVERSITETSSTYRELSEN

GÖTEBORGS UNIVERSITET - VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN UNIVERSITETSSTYRELSEN GÖTEBORGS UNIVERSITET - VI BYGGER FÖR FRAMTIDEN UNIVERSITETSSTYRELSEN 2018-04-27 Lokalförsörjning - Nuläge c:a 390.000 kvm c:a 30 hyresvärdar, Akademiska Hus 57%, Higab 20% c:a 10 % av GUs omsättning (c:a

Läs mer

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1

Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 1(5) KS 2009/0134 Om- och tillbyggnad av Fribergaskolan, Mörbyberget 1 Ärendet Genomförd programutredning med revideringsdatum 2010-05-11 visar på omfattande insatser gällande Fribergaskolan. Förutom de

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-08-16 112 KS 295/17 Godkännande av hyresavtal avseende förskolelokaler i Krokslätt, fastigheten Kängurun 21 Beslut Arbetsutskottets

Läs mer

Linköpings universitet 2015

Linköpings universitet 2015 Linköpings universitet 2015 Förnyare från början Linköpings universitet (LiU) är ett av Sveriges större lärosäten och vi hör till dem som erbjuder flest utbildningsprogram med inriktning mot en profession,

Läs mer

g_6 2_0,18-0,2 Rektors delegation av beslutanderätten i allmänna avtalsärenden samt avtalsfrågor rörande utbildning och forskning m.m.

g_6 2_0,18-0,2 Rektors delegation av beslutanderätten i allmänna avtalsärenden samt avtalsfrågor rörande utbildning och forskning m.m. 11 el LINKOPINGS UNIVERSITET g_6 2_0,18-0,2 exf, ö -0-2S-A 4 4 BESLUT 1(2) Rektors delegation av beslutanderätten i allmänna avtalsärenden samt avtalsfrågor rörande utbildning och skning m.m. Rektor har

Läs mer

Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för 2010 (den 3:e)

Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för 2010 (den 3:e) Sveriges lantbruksuniversitet Styrelsen BESLUT 2009-12-17 Enligt sändlista Dnr SLU 14-1645/09 Exp: 2009-12-18 Kompletterande verksamhetsplan och anslagsfördelning för 2010 (den 3:e) Styrelsen beslutar

Läs mer

Föreskrift avseende intern upplåtelse av lokal inom universitetet

Föreskrift avseende intern upplåtelse av lokal inom universitetet BESLUT 1 BY 2010/28 Rektor Föreskrift avseende intern upplåtelse av lokal inom universitetet Bakgrund Universitetets system för lokalupplåtelser och internhyror har varit i bruk i ca fjorton år. Besluten

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsledningen Dnr LiU 1035/04-10

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsledningen Dnr LiU 1035/04-10 LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Universitetsledningen 2005-11-08 Dnr LiU 1035/04-10 Ansvaret på fakultetsnivå för socionomutbildningen Med hänvisning till föreliggande enigt förslag från fakultetsnämnderna

Läs mer

Datum Beslut avseende förhyrning av förskola på Södra Källtorp

Datum Beslut avseende förhyrning av förskola på Södra Källtorp TJÄNSTEUTLÅTANDE 2019-05-15 Sida 1 (2) Diarienr FSN 2018/00446-3.6.1 Barn- och utbildningsförvaltningen Marie Nysveen Epost: marie.nysveen@vasteras.se P. 21 Kopia till Kommunstyrelsen Kristina Tykosson

Läs mer

Naturvårdsverket Revisionsrapport Årsredovisning 2015

Naturvårdsverket Revisionsrapport Årsredovisning 2015 REVISIONSRAPPORT NATURVÅRDSVERKET 106 48 STOCKHOLM DNR: 3.1. 2 2015-0615 Naturvårdsverket Revisionsrapport Årsredovisning 2015 Riksrevisionen har granskat Naturvårdsverkets (NV) årsredovisning, daterad

Läs mer

Utdrag ur protokoll Högskolestyrelsen Möte nr 1:2014 MDH /14

Utdrag ur protokoll Högskolestyrelsen Möte nr 1:2014 MDH /14 Utdrag ur protokoll Högskolestyrelsen 2014-02-17 Möte nr 1:2014 MDH 1.1-92/14 12 Lokalförsörjningsplan 2014-2017 Beslut Högskolestyrelsen beslutar - att fastställa lokalförsörjningsplan 2014-2017 enligt

Läs mer

Lokalförsörjningsplan

Lokalförsörjningsplan Dnr: 2018/289-1.1.1 Lokalförsörjningsplan 2020-2022 Gäller från: 2018-02-15 Innehållsförteckning 1. Inledning och bakgrund 3 2. Nuläge 3 2.1 Hyresvärdar 3 2.2 Internhyra 4 2.3 Lokaleffektiviseringar 4

Läs mer

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-09-04 IDN 2014-09-23 Handläggare Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Genomförandebeslut

Läs mer

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB 2017-07-26 Kommunstyrelsen Handläggare: Helena Ljunggren Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB Förslag till beslut Ärendet lämnas utan eget förslag till beslut. Sammanfattning

Läs mer

Uppsägning av lokaler (interna upplåtelser)

Uppsägning av lokaler (interna upplåtelser) 1(2) SLU ua 2015.2.9-628 Exp. den: Dubbelklicka här för att redigera STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Lokaler och fastigheter Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Avdelningen för

Läs mer

Förslag till utveckling av kulturkvarteret Karin med Walmstedtska gården

Förslag till utveckling av kulturkvarteret Karin med Walmstedtska gården KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sörås Staflin Pia 2018-10-25 KTN-2018-0582 Strömberg Annika Kulturnämnden Förslag till utveckling av kulturkvarteret Karin med Walmstedtska gården Förslag

Läs mer

VACSE AB (PUBL) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2014

VACSE AB (PUBL) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2014 VACSE AB (PUBL) BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2014 PERIODEN I KORTHET Hyresintäkterna uppgick till 268,3 mkr (186,6) Driftsöverskottet ökade med 44 procent till 236,5 mkr (164,3) Förvaltningsresultatet

Läs mer

Revisionsberättelse för universitetet avseende räkenskapsåret 2015

Revisionsberättelse för universitetet avseende räkenskapsåret 2015 2016-04-20 DNR LIU-2016-00657 BESLUT 1(2) Revisionsberättelse för universitetet avseende räkenskapsåret 2015 Riksrevisionen har i revisionsberättelse för Linköpings universitet avseende räkenskapsåret

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015

DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 INNEHÅLL DELÅRSBOKSLUT PER AUGUSTI 2015 TEKNISKA NÄMNDEN Fastighet Dnr TEN 2015/518 ANSVARSOMRÅDE 2 KOMMENTAR TILL BUDGETUPPFÖLJNING PER AUGUSTI 2 PROGNOS DRIFTBUDGET 3 PROGNOS INVESTERINGSBUDGET 4 VIKTIGA

Läs mer