Kvalitetsredovisning 2010/2011. Norsborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning 2010/2011. Norsborg 2011-04-12"

Transkript

1 Kvalitetsredovisning 2010/2011 Norsborg

2 Innehållsförteckning Förord Gryningeskolans vision Gryningeskolans verksamhetsidé.. Presentation av Gryningeskolan Förutsättningar.. Arbetsorganisation/ledningsorganisation. Skolans verksamhet läsår 2010/ Skolans verksamhet läsår 2011/ Verksamhetsbeskrivning.. Elevdemokrati/elevinflytande Ämnesbeskrivning Föräldrainflytande Slutord..

3 Förord Kvalitetsredovisningen grundar sig på skolverkets dokument Allmänna råd för kvalitetsredovisning. Vi redovisar en skriftlig dokumentation för läsår 2010/2011 samt det framtida arbetet med Gryningeskolans utveckling 2011/2012.

4 Gryningeskolans vision Den lilla skolan är viktig för att varje barn skall synas. Den lilla skolan skapar stora barn och ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina egna villkor. Det är viktigt att skolan arbetar för kvalitet och sätter barnet i centrum. Varje barn skall få en förståelse för sitt eget lärande, vilja utvecklas och söka mer och nya kunskaper. Gryningeskolans verksamhetsidè Eleverna står i centrum för all verksamhet. Verksamheten skall gynna elevernas utveckling och verka för att alla elever når de mål som satts upp. Det gäller kunskapsmål, sociala mål och demokratiska mål med mera (Lgr11). Som fristående skola tar vi ansvar för att organisera och tillhandahålla alla de yttre resurser som behövs för att skolans verksamhet skall fungera. Det innefattar personal, lokaler, material och tjänster. Vi tar ansvar för skolans fortlevnad och utveckling. Den enskilda skolan skall tillsammans med eleverna och deras föräldrar utforma och ta ansvar för att eleverna når målen. Alla elever i verksamheten skall stimuleras till att vilja nå uppsatta mål, genom att uppmuntra till ökat lärande via upplevelser som föder deras nyfikenhet och vilja att veta mer om deras värld. Det är viktigt att pedagogerna tar hänsyn till varje elevs förkunskaper och anpassar inlärningen utifrån den nivå eleven befinner sig på. Det är viktigt att eleverna får möjlighet till utmaningar och på så vis utvecklas i sin egen takt. Läsinlärningen är ett högt prioriterat mål då vi anser att all kunskap och inlärning grundar sig på att vi kan läsa och förstå vad vi läser. Presentation av Gryningeskolan Gryningeskolan startade hösten Då startade skolan med 30 elever. Det är en svensk skola med muslimsk inriktning för elever från förskoleklass till årskurs 4. Till hösten -11 kommer vi att utöka verksamheten med elever t om årskurs 6. Målet är att utöka verksamheten från förskola till årskurs 9.

5 För att eleverna skall utbildas i en lugn miljö med individuellt stöd i sin undervisning. Vi har en specialpedagog som arbetar med elever i behov av stöd. En liten skola där elever och lärare känner varandra. Våra elever har sitt ursprung från alla delar av den muslimska världen. Vi har elever från Algeriet, Bosnien, Eritrea, Etiopien, Gambia, Irak, Marocko, Pakistan, Palestina, Somalia, Sudan, Syrien, Sverige, Tunisien, Turkiet och Uzbekistan. Förutsättningar Vår skola består av skolverksamhet från förskoleklass upp till årskurs 5 samt fritidshem. Vi har ett klassrum för varje årskurs. Utöver det har vi en datasal med 15 datorer, stor lekhall/idrottshall med möjlighet att spela pingis, innebandy och fotbollspel samt ett rum för bild och form. Lunch och mellanmål äter vi i vår matsal. Vi är en friskola som har haft 82 elever under läsåret. Vi är 17 anställda. Rektorn har haft 75% rektorstid. Genom att ha ett rastvaktssystem bland personalen skapar vi en trygghet på rasterna. Vi iakttar vad som sker och vi kan få alla elever delaktiga i skolans olika aktiviteter. Arbetsorganisation/ledningsorganisation Lärarna ansvarar för sina respektive klasser och planerar sin verksamhet. Vi utgår från varje elevs förkunskaper och sätter eleven i centrum. Arbetslaget träffas kontinuerligt en eftermiddag varje vecka för att strukturera upp det gemensamma arbetet på skolan. Antal lärare lärare 4st. Förskollärare/ Specialpedagog Modersmålslärare 1st. 6st.

6 (tim eller deltidsanställda) Slöjd- och hemkunskapslärare 2st. Övrig personal Kök/städ Assistent Huvudmän /ekonomi Ledning Chaufför Skolassistent (halvtid) 1st. 1st. 2st 3st. 4st. 1st. Skolans verksamhet läsår 2010/2011 Tema för läsåret Valet Hösten Vintern Våren Sommaren Sommaren Höstens mat Hälsoveckor Svenska traditioner Klimat och väder Allemansrätt/väder Under läsåret har vi arbetat med teman i hela skolan. Varje temaperiod avslutas med en gemensam redovisning.

7 Skolans verksamhet läsår 2011/2012 Vi arbetar med den nya skollagen LGR11 samt de nya läroplanerna. Personalgruppen tillsammans med ledning arbetar fram och diskuterar den nya skollagen och de nya läroplanerna. Vi erbjuder våra lärare kompetens utbildning. Ny hemsida Vi strävar efter att förbättra utemiljön. Vi bygger skolgård med sandlåda, rutschkana, gungor och fotbollsplan. Datasal med 25 datorer. Elevdatas skolavtal, pedagogiska program till alla skolans datorer. Inköp av datorer, en dator i varje klassrum. Målet är att anställa en lärare i engelska. Inköp av nytt material i engelska. Målet är att anställa en musiklärare och en idrottslärare till hösten. Hyra Brunna IF för vissa idrottslektioner. Se över och eventuellt omarbeta skolans trivselregler. Förskoleklass och årskurs 1arbetar med bornholmsmodellen. Ny Matte/NO lärare ska anställas. Elever som inte har skolbarnomsorg kommer att åka hem med skolbussen. Alla elever i skolan läser en bok 30 minuter varje morgon. Elever med inlärningssvårigheter erbjuds specialundervisning. Skolans mål är att starta upp en förberedelseklass. Fortsatt utökat föräldrasamarbete, föräldramöten, föräldraråd med representanter från varje klass. Elever och föräldrar är delaktiga i skolans likabehandlingsplan och plan för kränkande behandling. Verksamhetsbeskrivning Gryningeskolans prioriterade mål Mål. Elevdemokrati Vi har under läsåret arbetat med elevdemokrati.

8 Aktivitet: Resultat och måluppfyllelse: Elevråd Klassråd Värdegrunden, Likabehandlingsplan Skolans trivselregler som är sammansatta av elever och personal. Kunna påverka sin skolsituation Trygghet Skapa förståelse för att vi har olika åsikter Skapa förståelse för våra olikheter Tester och diagnoser i alla årskurser för att fastställa eventuella åtgärder i form av resurser och insatser av olika slag. Nationella prov åk 3: Proven genomförs mellan den14 mars och 21 maj. Kursplanerna ligger till grund för ämnesproven och stödjer en rättvis bedömning i årskurs 3. Skolskjuts Vi har en stor buss som hämtar och lämnar elever i närområdet. Skolan har även två egna bussar samt en bil. Eleverna skjutsas till och ifrån skolan av anställda chaufförer. Bibliotek En gång i veckan besöker vi något av de kommunala biblioteken i närområdet. Skolmåltiden Skolmåltiderna köps av en privat restaurang. Vi äter lunch och mellanmål i Gryningeskolans matsal. På Gryningeskolan serveras halalkött. Vi erbjuder specialkost vid behov.

9 Elevernas kunskap Många av våra elever har flera olika modersmål. Under läsåret har det kommit nio elever direkt från sina hemländer, vissa av eleverna har ingen tidigare skolgång andra bristfällig skolgång på grund av oroligheter i hemlandet. Elevarbete Under vårterminen har det skapats ett ganska bra klimat i klasserna. Eleverna börjar lita på sina lärare och att det kommer först nu beror på att alla på skolan är relativt nyanställda. Endast en lärare som var anställd före oktober-09 arbetar kvar på skolan. Elevernas förmåga att arbeta över åldersgränserna har varit bra. Vi anser att barnets ålder inte är det avgörande när det gäller arbetsuppgifterna. Istället anser vi att barnets förkunskaper skall styra vad de skall arbeta med eller hur de skall arbeta. Arbetssätten har varit varierande beroende på förmåga och intresse. Eleverna har tillsammans med sina föräldrar och klasslärare utformat den individuella utvecklingsplan (IUP) som ligger till grund för att följa upp och utveckla kring varje elevs lärande. Elevens individuella kunskapsinhämtning dokumenteras i deras personliga arbetsplan. Elevvård Skolsköterskan har varit på skolan vid flera tillfällen under läsåret för undersökning av elever och vaccination. Skolläkare, skolpsykolog och logoped tjänster finns tillgängliga vid behov. Elevvårdsteam består av rektor, specialpedagog och berörd lärare, teamet träffas två gånger i månaden. För att stärka sammanhållningen i klasserna har lärare, rektor och specialpedagog arbetat med gruppstärkande lekar och massage i åk.1 och åk.2. Traditioner Skolan följer kalenderåret och uppmärksammar både stora, små, svenska och muslimska traditioner. Två gånger om året firas den muslimska helgen Eid detta sker på kvällstid för de som vill.

10 I maj hade vi vår första Vårsalong där eleverna fick visa upp vad de gjort under läsåret. Barnen läste dikter och sjöng. Åk. 4 bakade och sålde kaffe, saft och bröd. Pengarna de fick in skall användas till att göra något roligt. Detta var mycket uppskattat av föräldrar, elever och personal. Arbetsmiljö Det finns en arbetsmiljöplan, krisplan, likabehandlingsplan och en plan mot kränkande behandling. Om det händer en incident på skolan skall skolan informera vårdnadshavaren. Brandövning har gjorts med samtliga elever tillsammans enligt skolans rutiner. Trivsel Skolan har en trappstege av åtgärder i händelse av störande beteende: 1. Händelserapport 2. Händelserapport + samtal med lärare 3. Händelserapport + samtal till vårdnadshavare 4. Sammankalla elev, vårdnadshavare och lärare 5. Sammankalla elev, vårdnadshavare, lärare och rektor 6. Vårdnadshavare är med i klassen under skoldagen 7. Avstängning Fritidshemmet Vi har inte bedrivit fritids på skolan under läsåret, däremot har vi nu fått godkänt att bedriva fritidsverksamhet och kommer att starta upp verksamheten i augusti. Elevdemokrati/elevinflytande Eleverna har varit med och diskuterat frågor tillsammans i grupper under klassrådet. Varje grupp har sammanställt det man kommit fram till för att elevrådrepresentanter tar med svaren till elevrådet för en sammanställning.

11 Då vi har en nära relation till alla elever och bedriver en liten verksamhet tas eventuella problem och frågeställningar upp direkt.vi är noga med att lösa stora och små konflikter. Våra gemensamma trivselregler har elever och personal diskuterat fram tillsammans. Genom att låta eleverna vara med och bestämma reglerna har de fått vara med och påverkat sin dag. Föräldrar och elever har läst och godkänt trivselreglerna. Vi har kontinuerligt arbetat med etik och moral. Vi har diskuterat att man kan ha olika åsikter och att alla människor skall respekteras. I detta arbete har vi pratat om hur en bra kompis skall vara och om vad som är rätt och fel i olika situationer. Ämnesbeskrivning Svenska Förskoleklassen har arbetat med Bornholmsmodellen vilket bland annat innebär rim, ramsor, stavelser, ljud och lekar. Övriga elever har bland annat arbetat med tyst läsning och högläsning. FSK Språkarbete, stavelser, sammansatta ord språkljud( Bornholmsmodellen), arbetat med läsriktningen, utveckla talandet och lyssnandet, alfabetskännedom. 1-an genomgång av bokstäver, hitta ord och ljuda. Rimläsning samt skiva olika sagor. Tala inför klassen. 2-an arbetar med stor bokstav, punkt, prepositioner, lägesord, ng- ljudet och läsförståelse. Vi lägger stor vikt vid läsning, läsförståelse och diskussioner. 3-an läsa instruktioner, skönlitterära - och faktatexter. Återberätta en text. Träna tydlig handstil och stavning. Faktatexter, Skriva instruktioner. DLS tester. Nationella prov i svenska. Läsa, skriva, tala och lyssna. 4-5-an skönlitteratur, ord och läsförståelse. Läsa och skriva dikter, använda tankekarta, Återberätta en text både muntligt och skriftligt. Göra författarporträtt. Läsa och skriva recension. Stavning.

12 Matematik Under året har vi varvat traditionellt matematikundervisning med praktiska hjälpmedel och mattespel. Vi har genomfört nationella prov i åk. 3. Vi behöver utöka våra laborativa hjälpmedel. Vi kommer att arbeta mer med roligt mattetänk. Nyanlända elever använder sig mycket av data och arbetar med Annas burkar. Nyanlända använder Mattegruvan. Fsk- begreppsbildning, sifferkännedom 0-9, klockan, känna till hel och halvtimmar, geometriska former och ramsräkna till an-logiskt tänkande, mattesamtal och mattelaboratorium, eleverna lär sig att teckna fram svaret. Addition och subtraktion, laborera med tal, de fyra räknesättens egenskaper. Engelska I årskurs 2 börjar vi med engelska. Vi arbetar med färger, siffror, familjeord, månader och veckodagar. Vi arbetar med färger, husdjur, fritid, utseende, beställa mat, månader årstider mm. Samtal och texter. Trä- och metallslöjd Till hösten kommer vi att dela grupperna. Eleverna har sina lektioner på torsdagarna. Träslöjdsläraren arbetar för att eleverna skall kunna mäta med linjal, kunna använda hyvelbänkens alla funktioner. Kunna rita och berätta om sina egna förslag. Kunna måla och använda rätt färg. Lära sig skyddsföreskrifterna. I textilslöjd provar eleverna på att sy, virka och sticka. Bild Vi har testat olika sorters tekniker inom ämnet bild. SO Under läsåret har eleverna fått lära sig geografi. Vi har läst Pojken och Tigern och arbetat med instuderingsfrågor. Arbetat med kungahus, TV, medier och kollektivtrafik som har varit aktuella frågor under våren.

13 NO Under våren arbetade vi med allemansrätten, höstens träd och vårblommor. Vi har arbetat tematiskt under våren med årstider, experiment, kroppen och pulsen samt svenska fåglar och vårblommor. Hemkunskap 5-orna har hemkunskap en gång i veckan. De planerar och läser recept samt bakar och lagar mat. Idrott Åk. 1-5 har idrott med deras lärare ibland annat stora hallen. Eleverna i årskurs 4 och 5 har besökt simhallen för simträning av simlärare i Fittjabadet under läsåret. Föräldrainflytande Likabehandlingsplanen och plan mot kränkande behandling har skickats hem till föräldrarna, tagit upp på föräldramötena samt lagts ut på hemsidan. Föräldrarna vet vad som händer på skolan genom veckobrev, föräldramöten samt vid samtal. Varje elev har en skoldagbok där behöver ta del av. Föräldrarna är alltid välkomna att besöka sina barn i skolan. Vid föräldramöten under skolåret har föräldrarna informerats om skolans arbete och utveckling. Slutord Detta är en verksamhet som är under utbyggnad. Vår vision är att fler skall söka till vår verksamhet. Gryningeskolan sätter varje elev i centrum och ger varje elev förutsättningar att utvecklas utifrån sina egna villkor. Som elev och personal är man stolt att tillhöra Gryningeskolan.

14

Välkomna till Toftaskolan

Välkomna till Toftaskolan Välkomna till Toftaskolan - Förskoleklass och fritidshem läsåret 2019/2020 ÄNGELHOLMS KOMMUN 2019-01-31 1 Kvällens program 18.00-19.30 Presentation av personal i förskoleklass, på fritidshem och i elevhälsan

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Vision Fritids är roligt, meningsfullt och lustfyllt för alla. Vad skollagen och läroplanen säger Fritidshemmets uppdrag är enligt

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning 11/12. Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass

Verksamhetsbeskrivning 11/12. Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass Verksamhetsbeskrivning 11/12 Solbackens Föräldrakooperativ Förskoleklass 1 Innehåll Föräldrakooperativet i organisation och struktur 3 Språk 3 Motorik/Rörelse 4 Socialt samspel 4 Matematik 4 Skapande 4

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Perioden januari-mars Hällingsjöskolan Förskoleklass-5 samt fritidshem och fritidsklubb Mål för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet Nationella mål för

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola Älta skola med förskolor Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola 2018/2019 Verksamhetsplan för förskoleklasserna i Älta skola Förskoleklass är från och med höstterminen 2018 obligatorisk. Men

Läs mer

Kronbergsskolans rektorsområde

Kronbergsskolans rektorsområde Kronbergsskolans rektorsområde Boviks skola Lilla Kronbergsskolan Kronbergsskolan Arbetsplan Organisation Miljö och hälsa Skolans inriktning Profil Värdegrund Demokrati Livslångt lärande ORGANISATION Inom

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem September 2017 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Förutsättningar sid. 3 2. Verksamhetsidé sid. 3 3. Enhetens årsklocka sid. 4 4. Utvecklingsarbete sid. 5

Läs mer

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Barn och utbildning Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Brattfors skola Grundskola, Förskoleklass Fritidshem Barbro Jansson Rektor 1 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar 3 2 Resultat och

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Arbetsplan/Beskrivning

Arbetsplan/Beskrivning VRENA FRISKOLA Arbetsplan/Beskrivning Läsåret 2013/2014 ARBETSPLAN VRENA FRISKOLA LÄSÅRET 13/14 Under läsåret är våra prioriterade utvecklingsområden: - Få fler elever att känna sig trygga och trivas på

Läs mer

Kvalitetsrapport. Förskoleklass Strömtorpsskolan. Förskoleklass. Läsåret 2014/2015

Kvalitetsrapport. Förskoleklass Strömtorpsskolan. Förskoleklass. Läsåret 2014/2015 Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2014/2015 Förskoleklass Strömtorpsskolan Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Barn och utbildning Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Strandvägsskolan Grundskola Förskoleklass Fritidshem Barbro Jansson Rektor Innehållsförteckning 1. Bakgrund och förutsättningar 3 2. Resultat och

Läs mer

Kvalitetsarbetet 2014/2015

Kvalitetsarbetet 2014/2015 2015-10-01 BOS/GUN Knåda skola och fritidshem Chris Sommar Kvalitetsarbetet 2014/2015 Grundfakta Antal elever Förskoleklass Åk 1-6 Fritids Antal lärare Förskoleklass Åk 1-6 Fritids Elevassistent 8 elever

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd

HT Vendestigens skola och förskola AB. Danderyd HT-2018 Vendestigens skola och förskola AB Danderyd Observationen genomfördes av: Sara Kicklighter, Sollentuna kommun Ann-Sofie Nöteberg, Nacka Anna Natéus, Upplands Väsby Vecka 45, 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

svenska, engelska, matematik och bild

svenska, engelska, matematik och bild Årskurs 1 Arbetslagsdeklaration/Arbetslagets pedagogiska idé Vi i arbetslag 1 arbetar för att eleverna skall få en trygg och lugn skolmiljö och på så sätt ge dem de verktyg som behövs för att nå de nationella

Läs mer

Arbetsplan Långavekaskolans Fritidshem 2010-2011

Arbetsplan Långavekaskolans Fritidshem 2010-2011 2010-11-19 Barn- och utbildningsförvaltningen Arbetsplan Långavekaskolans Fritidshem 2010-2011 Falkenbergs kommun 311 80 Falkenberg. Telefon växel: 0346-88 60 00. Fax: 0346-133 40 e-post: kommun@falkenberg.se

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Stråtjära F-6 och fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola Likabehandlingsplan Mot kränkande behandling Lögdeå fritidshem och skola 2018-2019 Skriven Januari 2019 av Barbro, Christina, Frida och Grace, Åsa och Mari. Rektor: Tinny Byström 1. Inledning Den 1 april

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 november Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man

Läs mer

Verksamhetsplan. Malmens skola och fritidshem 2017/2018

Verksamhetsplan. Malmens skola och fritidshem 2017/2018 Verksamhetsplan Malmens skola och fritidshem 2017/2018 Augusti 2017 Verksamhetsplan - Systematiskt kvalitetsarbete Malmens skola och fritidshem Verksamhetsidé vision På vår skola ska ingen känna sig diskriminerad,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6

Verksamhetsplan 2015/2016 Fröviskolan F-6 Verksamhetsplan 2015/ Fröviskolan F-6 Sammanställd 150825 Utvecklingsområden för Frövi F-6 Grundskola Måluppfyllelse Läroplanen Lgr 11 Skolan ska klargöra för elever och föräldrar vilka mål utbildningen

Läs mer

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 4 2. Läroplansmål

Läs mer

Utbildningsinspektion i Jörlandaskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Jörlandaskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Stenungsunds kommun Jörlandaskolan Dnr 53 2005:1527 Utbildningsinspektion i Jörlandaskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. Läsåret 2013/2014 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan Läsåret 2013/2014 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 90% och Helena Fridsson 80%. Övrig personal: Magdalena Burström

Läs mer

Eriksdalsskolans fritidshem Gemensam arbetsplan

Eriksdalsskolans fritidshem Gemensam arbetsplan Eriksdalsskolans fritidshem Gemensam arbetsplan Innehållsförteckning Styrdokument Presentation Skolsamverkan Förskoleklass Verksamhetsidé7 Utvärdering Aktivitetsbeskrivningar Styrdokument Arbetet på Eriksdalsskolans

Läs mer

Likabehandlingsplan Revinge skola

Likabehandlingsplan Revinge skola Likabehandlingsplan Revinge skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem Läsår 2016 / 2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass,

Läs mer

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Nordanstigs kommun Gnarps skola Dnr 53-2005:786 Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Kungsgårdens skola arbetsplan

Kungsgårdens skola arbetsplan Kungsgårdens skola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Birgitta Wikström 2015-11-05 Kungsgårdens skola arbetsplan 2015-2016 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan

Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan Västerhejde skolas fritidshems verksamhetsplan 2010-2011 Verksamhetsbeskrivning Fritidshemmets verksamhet bygger på den läroplan som finns för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2017 2018 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Örsängets förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Örsängets förskola Örsängets förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi lägger stor vikt vid den dagliga kontakten, där vi skapar en god relation till vårdnadshavarna

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

POLICY KRING LÄXOR OCH ANNAT HEMARBETE

POLICY KRING LÄXOR OCH ANNAT HEMARBETE POLICY KRING LÄXOR OCH ANNAT HEMARBETE Värdet av läxläsning är ett omdiskuterat ämne. Det finns forskning som stöder läxläsning som metod för befästande av kunskaper, men också forskning som inte påvisar

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Lokal arbetsplan för Tusenskönan.

Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Tusenskönans lokala arbetsplan bygger på läroplanen för det obligatoriska skolväsendet samt Landskrona stads skolplan. Arbetsplanen visar hur skolan vill organisera sin

Läs mer

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk

Förskoleklass en trygg skolvärld. Förskoleklassens arbetssätt. Språk Förskoleklass en trygg skolvärld Det år ditt barn fyller sex är det dags att välja plats i förskoleklass. De flesta föräldrar låter sitt barn gå i förskoleklass eftersom det ger en mjuk och trygg övergång

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2012/2013 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Ulrika Bergman

Läs mer

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan läsåret 2016/2017 Normer och värden: Lgr 2011 säger att skolan aktivt och medvetet ska påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Sörgårdens arbetsplan 14-15

Sörgårdens arbetsplan 14-15 Sörgårdens arbetsplan 14-15! Svenska Vi kan använda oss utav 4 olika diagnos- undervisningsmaterial. Skolverkets Nya språket lyfter, Stärk språket stärk lärandet (Cirkelmodellen), God läsutveckling, God

Läs mer

Högstorps skola. Kvalitetsredovisning 2010/2011. Rektor: Björn Nilsson Tel: E-post:

Högstorps skola. Kvalitetsredovisning 2010/2011. Rektor: Björn Nilsson Tel: E-post: Högstorps skola Kvalitetsredovisning 2010/2011 Rektor: Björn Nilsson Tel: 0470-796252 E-post: bjorn.nilsson@vaxjo.se 1 Sammanfattning Högstorps skola har under läsåret arbetat efter de nationella målen

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6 Omrade Nr Förskola Pedagogisk omsorg/familjed aghem Förskoleklass år 3 år 6 Är ditt barn en 0 1 pojke eller flicka? Utveckling och lärande Verksamheten är 101 2 stimulerande för Är ditt barn en pojke eller

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors

Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors Arbetsplan förskoleklassen Ugglemoskolan Fågelfors Vad är förskoleklassen och dess uppdrag? I förskoleklassen är det skollagen och Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet (Lgr-11) som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola F - 6 och fritidshem Läsår: 2015 2016 Vår skola ska kännetecknas av en trygg, stimulerande och lustfylld skoloch lärandemiljö där alla känner

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Fårösundsskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Uppföljning

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Rensbackens förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Rensbackens förskola Rensbackens förskola arbetar för att erbjuda en god omsorg och trygghet. Vi tar tillvara både inne- och utemiljön på ett medvetet sätt. Miljön är formad

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Regelbunden tillsyn i Sorsele kommun Blattnicksele skola Dnr 53-2008:1864 Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Förskoleklass Årskurserna 1 6 Inledning har granskat verksamheten i Sorsele kommun och

Läs mer

Arbetsplan för Sandtorpsskolan och Åbymoskolan

Arbetsplan för Sandtorpsskolan och Åbymoskolan NORRKÖPINGS KOMMUN Sandtorps- och Åbymoskolan Arbetsplan för Sandtorpsskolan och Åbymoskolan Gäller för läsåret 2012/2013 Åbymoskolan Sandtorpsskolan Sportvägen 2-4 Konsumvägen 3 616 30 Åby 616 33 Åby

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Läsår 2016/2017 Slagstaskolan Tel: Expeditionen VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER

Barn och utbildningsförvaltningen Läsår 2016/2017 Slagstaskolan Tel: Expeditionen VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER VÄLKOMNA TILL SLAGSTASKOLANS FÖRSKOLEKLASSER Vi som arbetar i klassen är: Välkomna till Asteroidens förskoleklass Anette Blomstrand, fritidspedagog Mail: anette.blomstrand@eskilstuna.se Maria Olsson, förskollärare

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013 Kvalitetsredovisning Läsåret 2012-2013 Ort och datum: Vetlanda kommun 2013-09-16 Sara Carlsson Rektor Innehåll 1. Grundskolan...... 2 1.1 av kunskapsresultat......2 1.2 Områden som ska åtgärdas.......5

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan

Kvalitetsarbete i skolan Kvalitetsarbete i skolan Gäller för verksamhetsåret 2011-2012 Skola Nybyskolan f-6 och Fritids Skräddaren Ort Ånäset Ansvarig rektor Maria Öhgren Kontaktinformation 0934-14231, 070-680 42 31 maria.ohgren@robertsfors.se

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2010-2011 för Gemla skola

Kvalitetsredovisning läsåret 2010-2011 för Gemla skola Kvalitetsredovisning läsåret 2010-2011 för Gemla skola Magnus Elmqvist 0470-416 43 magnus.elmqvist@vaxjo.se 1 Sammanfattning Under läsåret 2010-2011 har verksamheten på Gemla skola till stor del varit

Läs mer

Arbetsplan för Västra Bodarna skola

Arbetsplan för Västra Bodarna skola 150825 Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Åbyggeby skola och fritidshem Kerstin Norlin biträdande rektor 1. Inledning Verksamheten har bedrivits med 70 barn i åldrarna 6-10 år, fördelade i förskoleklass upp till

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Rävlandaskolan F-5 2018/2019 1 Rävlanda 19-02-15. Innehållsförteckning sid 1. Mål och vision för Härryda Kommun 3 2. Om Rävlandaskolan F-5 3

Läs mer

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Åsebro skola Läsåret 12-13 Syfte Syftet med denna handlingsplan är att säkerställa kvaliteten för elev- och föräldramedverkan. På Åsebro skola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Centralt innehåll och arbetsformer höstterminen Årskurs två Gamla Uppsala skola

Centralt innehåll och arbetsformer höstterminen Årskurs två Gamla Uppsala skola Centralt innehåll och arbetsformer höstterminen 2015 Årskurs två Gamla Uppsala skola NO ht 2015 Centralt innehåll i Lgr 11: Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan Sid 1 (8) Östermalmsskolan Verksamhetsbeskrivning Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms innerstad. Det är en F 6 skola med integrerad skolbarnsomsorg t.o.m. skolår 3 och fristående fritidsklubb

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Kunskaper, bedömning och betyg... 4 3. Enhetens prioriteringar i kvalitetsarbetet...

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Förskolan Bäcken Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr Sunne Kommun Sunne RO växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 40. Skäggebergsskolan

Läs mer