Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Kultur och fritidsnämnden (12) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Sanna Mansouri (kd) Henry Nyström (fp) Ordförande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman Förvaltningschef Sekreterare Utses att justera Anders Lummander Plats och tid för justering Kommunkontoret måndag , kl Paragrafer Underskrifter Bestyrkande av anslag från till Sekreterare Åsa-Britt Ekman Tid för anslag av protokollet Ordförande Leif Gunnarsson (fp) Åsa-Britt Ekman Justerande Anders Lummander (c) Bestyrkande av protokollsutdrag Protokollet förvaras på kommunkontoret i Vårgårda

2 Kultur och fritidsnämnden (12) Förteckning KUF 69 Diarienr Ekonomisk uppföljning för oktober KUF 70 Diarienr Bidrag till Nårungaalliansen för innebandysarg... 4 KUF 71 Diarienr Kultur- och föreningsledarpris KUF 72 Diarienr Finansiering och projektering av konstgräsplan och aktivitetsyta på Björkvallen... 6 KUF 73 Diarienr Aktivitetsyta vid Björkvallen... 7 KUF 74 Diarienr Nyttjanderättsavtal med Vårgårda Föreningsråd om aktivitetsytan vid Björkvallen... 9 KUF Delegation KUF Delgivningar KUF Beredningsärende... 12

3 Kultur och fritidsnämnden (12) Ekonomiavdelningen Kommunfullmäktige KUF 69 Diarienr Ekonomisk uppföljning för oktober 2009 Ärendebeskrivning Kultur och fritidsnämnden har fortfarande som helårsprognos för 2009 att kunna redovisa vårt sparbeting/buffert om kronor, som en vinst vid årets slut. Förvaltningen har fortsatt med några föreningsprojekt, som kommer att reserveras vid årsskiftet, då de löper över flera år. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden godkänner uppföljningen för oktober 2009 och skickar den till ekonomiavdelningen för sammanställning till kommunstyrelsen/kommunfullmäktige. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

4 Kultur och fritidsnämnden (12) Nårungaalliansen KUF 70 Diarienr Bidrag till Nårungaalliansen för innebandysarg Ärendebeskrivning Nårungaalliansen fick bidrag till innebandysarg när Nårungahallen byggdes Den har sedan använts av Sävens BK och skolan och är nu utsliten. Kultur och fritidsnämnden har på verksamhet 3109 Föreningsprojekt fått ett beviljat bidrag till Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap för luftvärmepump i Fåglumsmuseet återlämnat, kronor. I årets investeringsbudget har en del gått till innebandysarg i sporthallen, vilket Wårgårda Innebandyklubb har bidragit till med en del. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden inköper innebandysarg till Nårungahallen och fakturerar Nårungaalliansen på överskjutande delen från kronor exklusive moms. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

5 Kultur och fritidsnämnden (12) Kommunfullmäktige KUF 71 Diarienr Kultur- och föreningsledarpris 2009 Ärendebeskrivning Kultur och fritidsnämnden utser varje år ett kultur- och föreningsledarpris. Båda dessa består av ett diplom och kronor i stipendium, som delas ut vid årets sista kommunfullmäktigesammanträde. Annons med inbjudan att inkomma med nomineringar har varit införd i Alingsås Kuriren. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden har utsett 2009 års kultur- och föreningsledarpris. Namnen på pristagarna tillkännages på kommunfullmäktiges sammanträde den 16 december, då utdelningen av priset äger rum. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

6 Kultur och fritidsnämnden (12) KUF 72 Diarienr Finansiering och projektering av konstgräsplan och aktivitetsyta på Björkvallen Ärendebeskrivning Södra Härene IF beslöt att driva byggnationen av konstgräsplan på Björkvallen i egen regi och vi lyfter därför ur ärendet som nu befinner sig i kommunstyrelsens arbetsutskott, så att det inte behandlas i kommunstyrelsen. De två ärendena konstgräsplan och aktivitetsytan behandlas fortsättningsvis separat var för sig. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden föreslår på Södra Härene IF:s initiativ att det samlade ärendet om konstgräsplan och aktivitetsyta lyfts ur kommunens ärendelistor och att dessa ärende bereds ytterligare en gång och då var för sig. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

7 Kultur och fritidsnämnden (12) Kommunstyrelsen KUF 73 Diarienr Aktivitetsyta vid Björkvallen Ärendebeskrivning Planerna för en central aktivitetsyta har Hans Knutsson haft länge. Under 2006 ingick detta som en del i Föreningsrådets ansökan till Allmänna arvsfonden. Arvsfonden ställde krav och det blev Vårgårda Cykelklubb, som skrev arrendeavtalet på nuvarande yta, då Vårgårda Föreningsråd var nybildat. Ansökan fullföljdes sedan inte. Aktivitetsytan har sedan sakta växt fram via bidrag från sponsorer, EFSrådet, Svenska Cykelförbundet och från kultur och fritidsnämnden. Avsikten var att vid stationsplan anlägga beachvolleyplan, streetbasket och någon skateramp vid sidan av den fullföljda BMX-bana. Arbetet har avstannat. Detaljplanearbetet med stationsplan pågår och beräknas kunna avslutas i februari-mars Föreningsrådet har undersökt några olika alternativ vid en flyttning av aktivitetsytan och bästa alternativet är mellan Björkvallen och parkeringen vid sporthallen. Konstgräsplan får flyttas ca 3 meter mot tennisbanorna och nytt bygglov söks för konstgräsplan och aktivitetsytan. Det behövs nät, markberedning, asfaltering och anläggande av olika aktiviteter. Här har Föreningsrådet planerat anläggningen ihop med ungdomar och delvis med sponsorer. Vårgårda Cykelklubb har informerats om den planerade flytten av aktivitetsytan och har i styrelsen anmält att de inte har något att invända mot att nuvarande avtal rivs upp och att Vårgårda Föreningsråd skriver nyttjanderättsavtal på den nya placeringen vid sporthallen. Med Föreningsrådet upprättas detta nyttjanderättsavtal, som blir 10-årigt och tar upp bl.a. drift, underhåll samt samverkan med fritidgården Bygget. Samverkan i såväl byggnation som drift får även ske med Södra Härene IF, som nu i egen regi bygger konstgräsplan på Björkvallen.

8 Kultur och fritidsnämnden (12) Forts. 73 Tekniska kontoret, Sören Andersson, har gjort en kostnadsbedömning på anläggande av streetbasket, beachvolley och cykelcrossbana på sammanlagt kronor exkl. moms. Då är ett område för skateboardramper inte medtaget, utan detta beräknas Föreningsrådet uppföra och bekosta själva. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden föreslår kommunstyrelsen att Besluta om anläggande av en ny aktivitetsyta vid Björkvallen, som ersättning för befintlig yta vid stationsplan Begära tilläggsanslag med kronor från kommunfullmäktige. Under förutsättning av att tilläggsanslag beviljas ge tekniska nämnden i uppdrag att genomföra upphandling och anläggande under våren 2010 och koordinera med att Södra Härene IF anlägger konstgräsplan Föreslå kommunfullmäktige att höja driftsramen för kultur och fritidsnämnden 2010 med max kronor för kapitalkostnader för aktivitetsytan, beroende på vilket kvartal som anläggningen är slutredovisad Kultur och fritidsnämnden behandlar separat nyttjanderättsavtalet för Föreningsrådet och aktivitetsytan. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

9 Kultur och fritidsnämnden (12) KUF 74 Diarienr Nyttjanderättsavtal med Vårgårda Föreningsråd om aktivitetsytan vid Björkvallen Ärendebeskrivning Vårgårda Cykelklubb har nuvarande arrendeavtal om aktivitetsytan vid stationsplan. De frånträder nu detta när ytan flyttas till Björkvallen och sporthallen. Som huvudman i nya nyttjanderättsavtalet inträder nu Vårgårda Föreningsråd. Anläggandet av streetbasket, beachvolley och cykelcross, BMX, förs av tekniska nämnden medan Föreningsrådet står för skateboardanläggningen och driften av hela aktivitetsytan. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden godkänner nyttjanderättsavtalet med Vårgårda Föreningsråd om aktivitetsytan vid Björkvallen. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

10 Kultur och fritidsnämnden (12) KUF 75 Delegation Anmäls delegationsbeslut enligt nedan: Förvaltningschef Sven-Åke Mökander Avtal Laboratorietjänster Alcontrol AB Arrendeavtal Rosa Eriksson, Uddabosjön 9 Delges och läggs till handlingarna.

11 Kultur och fritidsnämnden (12) KUF 76 Delgivningar Protokollsutdrag. Kommunstyrelsen 158. Anställning kommunchef. Anteckningar förda vid förvaltningssamråd Anteckningar förda vid ledningsgrupp Delges och läggs till handlingarna.

12 Kultur och fritidsnämnden (12) KUF 77 Beredningsärende A. Södra Härene IF bygger konstgräsplan i egen regi och driver den själv innebär detta att nuvarande nyttjanderättsavtal för Björkvallen får skrivas om något. Leif Gunnarsson informerar om turerna kring Södra Härene IF:s konstgräsplan. Belysningen måste flyttas ärendet tas upp i kultur och fritid i december. Information från träff med Vårgårda IK som också har planer på att bygga en konstgräsplan. B. Sjuhärads kommunalförbund initierar frågan om regionsamverkan för turism med bl.a. seminarier i februari-mars 2010, där man kommer att diskutera bl.a. samverkan. C. Skötselplan för Vårgårda Golfklubb på Olstorp med hjälp av arbetslag från Sampack. Uppgörelse är gjord med socialnämnden där kultur och fritid också ger ett bidrag för att få igång projektet. D. Wårgårda Idrottshistoriska Sällskap återlämnar bidrag på kronor för luftvärmepump på Fåglumsmuseet. E. Julkaffe 7 december? En skinksmörgås kommer att serveras. F. Vårgårda Hockey club arbetar för en ishall. Klubben vill att de kronor som är avsatta till omklädningsrum, ska kunna användas till byggnation av ishall. Avtalet förlängs. Kultur och fritid fortsätter att ge ett driftsbidrag på kronor. G. Tånga Fritid AB har problem med ekonomin. Det finns ingen möjlighet att fortsätta driva verksamheten på nuvarande sätt, värme och vattenkostnaderna är alldeles för stora. Förhandlingar pågår. H. Västra Götalandsregionen ger möjlighet att söka bidrag för att stärka den lokala samverkan inom kulturområdet. Vi föreslår dansverksamheten i Bäne.

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag 20, kl. 17:30-19:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Joahnsson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-10-12 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2009-10-12, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Anders

Läs mer

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30 1(14) Plats och tid Sporthallen, måndag, kl.17:30-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande Övriga

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-03-12 1(9) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-03-12. kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-05-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås måndag 2009-05-11, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Anders Lummander

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30 1(13) Kultur och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag 20, kl. 18:00-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Anders Lummander (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Johan Hansson

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-12-03 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Yxnås, måndag 2007-12-03, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-06-11 1(10) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-06-11, kl.17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-04-10 1(12) Plats och tid Beslutande Berth Ottosson (m) Gullvor Keränen (s) Marielle Palm (s) Mona Johansson (c) Lisbeth Andersson (c) Marianne Andersson (c) Karin Johansson

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9)

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Plats och tid Fritidsgården, Gullhögskolan, tisdag 2002-10-15, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-04-14 1 (13) Plats och tid Kullingshofstugan måndag 2009-04-14, kl. 17.30-20.30 Beslutande Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-12-07 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås, måndag 2009-12-07, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson

Läs mer

Kommunkontoret onsdag , kl

Kommunkontoret onsdag , kl 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag 2010-03-29, kl. 18.00-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire

Läs mer

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-04-02 1(8) Plats och tid Folkets Hus måndag 2007-04-02, kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh (c) Margaretha

Läs mer

Kommunkontoret, torsdag , kl

Kommunkontoret, torsdag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-10-15 1(12) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag 2007-10-15, kl. 17.30-19.30 Beslutande Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire

Läs mer

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-08-14 1(12) Plats och tid Tånga hed Mässen, måndag 2006-08-14, kl. 17.30-21.30 Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson

Läs mer

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-12-11 1(9) Plats och tid Vårgårda IK:s klubbstuga, tisdag 2001-12-11, kl. 17.30-19.00.1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2002-04-16 1(12) Plats och tid Biografen Rialto, tisdag 2002-04-16, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s) 1 Jan Smok

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-06-15 1 (14) Plats och tid Tånga hed, Mässen, måndag 2009-06-15, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11)

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Plats och tid Lektionslokalen, Tånga hed, tisdag 2001-06-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Kerstin Hellman, sekreterare Leif Gunnarsson, ordförande Kultur- och fritidsnämnden, 8-9, 12. Kommunkontoret Vårgårda, 2010-03-01 kl 17.

Kerstin Hellman, sekreterare Leif Gunnarsson, ordförande Kultur- och fritidsnämnden, 8-9, 12. Kommunkontoret Vårgårda, 2010-03-01 kl 17. 1(29) Plats och tid Kulturen Vårgårda, kl 18.30-20.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga närvarande Kerstin Hellman, sekreterare Leif Gunnarsson, ordförande Kultur- och fritidsnämnden, 8-9, 12 Utses

Läs mer

Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret måndag , kl 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag, kl. 17:30-20:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Joahnsson (s) Johan Hansson (m)

Läs mer

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-12-10 1(13) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum 5, tisdag 2002-12-10, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande ej 68 Klas-Göran Olsson (s) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande. KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2008-01-14 1(12) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag 2008-01-14, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt (c)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-09-14 1 (18) Plats och tid Lagmansholms herrgård, måndag 2009-09-14, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Bo Larsson (c) Anders Lummander

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, torsdag den 18 augusti 2016, klockan 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kosta Folkets hus måndagen den 16 februari kl 14.00 16.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Birger Johansson (c) v ordf, tjg ers Monica Johansson (s) Andreas Eidevåg (s) Christoffer

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-10-11 Kommunhuset, Blå rummet kl. 15.00-16.40 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-12.00. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Kommunstyrelsen 2011-02-09 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 34 Ishall i Sveg 35 Svegs Folkets Hus. Uppsägning av avtal. Kommunstyrelsen 2011-02-09 2 Plats och tid Folkets Hus,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl. 08:30-11:45 Paragrafer 31-38 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordförande Ersättare Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 9-9.45 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP)

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Lisbeth Andersson. Lisbeth Andersson. Kultur- och fritidsnämnden1

Lisbeth Andersson. Lisbeth Andersson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-01-16 1(15) Plats och tid Isrinken, VHC:s klubblokal, tisdag 2001-01-16, kl. 17.30-20.00 1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande 1 Kent Warnborg (s) 1 Per Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18 Beslutsärenden KS 1 Yttrande, buller- och vibrationsutredning för järnvägsnära bostäder 2 Tillsvidareanställning, utbildningschef 3 Arrendekontrakt skidbacke m m 4 Remissvar

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Grönt Centrum, Grans Naturbruksgymnasium kl. 10:00-12:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Hans-Olov Ullberg Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-08-14 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 14 augusti 2017 kl. 15.00 16.48 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket kl 18.00-19.30 Beslutande Övriga Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Ulf Johansson (C) Lena

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

Utbildningsförvaltningen 070123

Utbildningsförvaltningen 070123 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 1(9) Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, 16.00-19.35 Beslutande Ingamaj Wallertz-Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2001-03-13 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 5, kommunkontoret, tisdag 2001-03-13, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande 20-221 Rolf Andersson (m) ordförande

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

Tid för anslag av protokollet Ordförande

Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(9) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 13 mars 2018 kl 14:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Lars-Erik Eiderhed (C), ordförande Kenth Hulth (S), vice ordförande Margaretha Johansson (S) Rikard

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 februari, klockan 13.00-13.20 Tobias Nordlander (S) ordförande Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) Christina Waster Jansson (S) Erkki Visti

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Teknik- och fritidsutskottet 2009-11-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 47 Godkännande av ärendelista... 61 48 Dialog med kommunens fritidsledare och fältsekreterare... 62 49 Anmälan av delegationsbeslut... 63 50 Begäran från Sandhems IF om kommunal borgen... 64 51

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl. 14.00-15.25 ande Paragrafer 1-10 Erik Blakstad (m), ordf. Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Närvarande, ej tjänstgörande Övriga deltagare Bengt Persson, t.f.

Läs mer

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 7 februari kl. 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C), jäv 4 Anette Eriksson

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 8 januari 2018 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunkontoret, måndag kl

Kommunkontoret, måndag kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-02-06 1(17) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag 2006-02-06, kl. 17.30-20.00 Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta

Läs mer

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Måndag den 2 juli 2012 kl. 14.00 15.25 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2004-01-19 1 (11 ) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2004-01-19 kl.16.00 17.00. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Kurt Andersson (s) Lars Nordkvist

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Fritidsnämnden 2011-03-01 1/13

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Fritidsnämnden 2011-03-01 1/13 Fritidsnämnden 2011-03-01 1/13 Innehållsförteckning Muntlig information... 3 Ekonomisk uppföljning... 4 Budget 2011... 5 Ungdomspolitiskt program... 6 Verksamhetsberättelse 2010... 8 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Tid för anslag av protokollet Ordförande

Tid för anslag av protokollet Ordförande 1(8) Plats och tid Ljungås, tisdagen den 4 december 2018 kl 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Stig-Olov Tingbratt (C), Ordförande Margaretha Johansson (S) Tore Norén (M) Beslutande Ersättare Mikael Lindberg

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (10)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (10) 2007-10-29 1 (10) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 oktober 2007, klockan 13.00 14.00 Anders Tollin (S), Ordförande Christina W Jansson (S) Anders Rydell (S) Kerstin Nyhlén

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M) 1(9) Plats och tid Konferensrum Gottröra, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, måndagen den 28 augusti 2017 kl 09:00-09:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (14) Plats och tid Biblioteket, Töcksfors, 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden REGLEMENTE 1(5) Kultur- och fritidsförvaltningen Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer