Kommunkontoret onsdag , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunkontoret onsdag , kl"

Transkript

1 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag , kl Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Rikard Martinsson (kd) Ordförande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sven-Åke Mökander Marianne Oscarsson 14 Förvaltningschef sekreterare Enhetschef badet Utses att justera Eric Muhire (s) Plats och tid för justering Kommunkontoret onsdag, kl Paragrafer Underskrifter Bestyrkande av anslag Från till Sekreterare Sven-Åke Mökander Tid för anslag av protokollet Ordförande Leif Gunnarsson Åsa-Britt Ekman Justerande Eric Muhire Bestyrkande av protokollsutdrag Protokollet förvaras på i Vårgårda

2 2(12) Innehåll KUF 14 Diarienr Nedläggning av solarier i simhallen...3 KUF 15 Diarienr Ansökan från Vårgårda Friskis & Svettis om tillbyggnad av entré och omklädning vid Fridhemskolans gymna-stiksal...4 KUF 16 Diarienr Månadsuppföljning januari KUF 17 Diarienr SAMU-gruppens förslag till utökning av fritidsgårdens öppettider...6 KUF 18 Diarienr Detaljplan för Kv. Mjölnaren...8 KUF Delegation...9 KUF Delgivningar...10 KUF Beredningsärende...11 KUF Övriga frågor...12

3 3(12) KUF 14 Diarienr Nedläggning av solarier i simhallen Ärendebeskrivning Ärendet behandlades som beredningsärende vid sammanträde och inriktningen var då att stänga simhallens solarier i och med sommaren Det kan konstateras två diametralt motsatta trender vissa kommuner stänger på Strålskyddsinspektionens inrådan med andra bygger ut med solterapi, sol med sand mellan tårna i t.ex. Vänersborg och Nossebro. Tjänsteskrivelse från enhetschef Marianne Oscarsson föreligger där hon redogör för konsekvenser och synpunkter. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden beslutar stänga solarierna i simhallen från årsskiftet Förslag i nämnden Rikard Martinsson (kd) föreslår att omedelbart införa 18 års gräns för solarieverksamheten som motförslag till beredningsförslaget. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på beredningsförslaget och Rikard Martinssons förslag och finner att kultur och fritidsnämnden antar Rikard Martinssons förslag. Kultur och fritidsnämndens beslut Solarieverksamheten i simhallen inför omedelbart en åldersgräns på 18 år för att få sola i solarierna.

4 4(12) KUF 15 Diarienr Ansökan från Vårgårda Friskis & Svettis om tillbyggnad av entré och omklädning vid Fridhemskolans gymnastiksal Ärendebeskrivning Vårgårda Friskis & Svettis har haft överläggningar med kultur och fritidskontoret om att vara kvar i kommunens gymnastiksal eller söka andra lokaler. De har f.n. mycket stor andel av tiderna i Fridhemskolans gymnastiksal. De har ett sexpunkters behovsprogram: Ny entré, förråd, omklädningsrum damer utökas, förtur på tider, större parkering samt en klubbskylt. Nämnden bör ge förvaltningschefen i uppdrag att skriva ett nyttjanderättsavtal för Fridhemskolans gymnastiksal med Friskis & Svettis på liknande grunder som Lena-, Nårungahallen och planer för Asklandahallen. Likaså söks nytt bygglov för klubbskylt, ändrad lokalanvändning, hos miljöförvaltningen. Friskis & Svettis ansöker för att bygga 81 m² entrélokal med förråd och utökad omklädning får läggas in i budgetarbetet Vi noterar den intressanta samverkande projektorganisationen, samma ideella insats som Asklanda och ishallen och Björkvallen. Föreningen ansöker om 1 miljon i bidrag. Om detta görs om så att kommunen bygger frigörs kronor i moms och förhandlingsbudet skulle vara en ansökan på kommunens investeringsbudget med kronor och att föreningen med splittrad upphandling står för resterande del i ideellt arbete och egna pengar. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden ger i uppdrag till förvaltningschef Sven-Åke Mökander att fortsätta förhandlingarna med Vårgårda Friskis & Svettis. Vad gäller byggnationen skall med samordning ske med tekniska kontoret och utbildningsförvaltningen. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

5 5(12) KUF 16 Diarienr Månadsuppföljning januari 2010 Ärendebeskrivning De flesta kostnader som läggs upp månadsvis, hyra, kapitaltjänst är inlagda i systemet dock ännu inte alla. Vi har fått några tilläggsdelar i kommunfullmäktigebeslut, Tånga och Björkvallen. Leader-projekt snedskjuter också översikten. Den ordinarie verksamheten i enheterna har under de första månaderna av 2010 inte visat några avsteg. Prognosen en budget i balans för hela Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden godkänner månadsuppföljningen för februari Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget. Expedieras till Ekonomiavdelningen Kommunstyrelsen

6 6(12) KUF 17 Diarienr SAMU-gruppens förslag till utökning av fritidsgårdens öppettider Ärendebeskrivning SAMU-gruppen, lagstadgad grupp för samarbete kring ungdomsfrågor, har tillskrivit kultur och fritidsnämnden en skrivelse med begäran om utökade öppettider på fritidsgården Bygget. Presidierna från socialnämnden, utbildningsnämnden samt kultur och fritidsnämnden har den 8 februari sammanträtt för att hitta samarbetslösningar. Förvaltningschef Sven-Åke Mökander har gjort en svarsskrivelsen till SMAU, fritidsgården och folkhälsoenheten med en rad frågor om samverkan, ekonomi och en ev. projektperiod under senvåren 2010 med fler öppetdagar. Fritidsgårdsföreståndare Johan Gideskog har svarat att han är positiv till lördagsöppet och vid stora helger och ansöker då om pengar till utökade personalkostnader. Mellanstadiesatsningen har inte givit tillräckligt intresse från ungdomarna vid en provomgång. I ett försöksprojekt skulle fritidsgården kunna hålla lördagsöppet fram till och med skolavslutningen i juni Detta beräknas med timanställningar kosta ca kronor. Utvärdering bör ske och frågan ställs om inte utbildningsförvaltningen kan göra denna? Samverkan mellan förvaltningarna tas uppi ledningsgruppen och i SAMU och frågan ställs till föreningar om de kan medverka på fritidsgården någon tid i veckan. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden beslutar att som försöksprojekt utöka öppettiderna på fritidsgården med även lördag kväll fram till och med skolavslutningen i juni 2010 och ger i uppdrag åt fritidsgårdsföreståndare Johan Gideskog att genomföra detta och timanställa nödvändig personal. Förvaltningschef Sven-Åke Mökander får i uppdrag att i samverkan med fritidsgården samt utbildnings- och socialnämndens extra satsning på barn och ungas fritid i Vårgårda samråda om utvärdering av befintlig och tillkommande verksamheter för att motverka droger, få ett lugnare och psykosocialt bättre ungdomsklimat och för att förbättra åsiktbildningen omkring Vårgårdas skol- och fritidsutbud.

7 7(12) Forts. 17 Kultur och fritidsnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige att kultur och fritidsnämnden för detta försöksprojekt får i anspråkta överskottet från 2009 på totalt kronor. Efter kommunfullmäktiges beslut och efter utvärderingen får ärendet återkomma till nämnden för vidare beslut och ekonomiska ställningstagande. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

8 8(12) KUF 18 Diarienr Detaljplan för Kv. Mjölnaren Ärendebeskrivning Fastighetsägaren till Folkets Hus vill satsa på centrumfuktioner i källar- och bottenplan samt lägenheter på andra och tredje plan. Med vision 2018 om att förstärka centrumbildningen och med läget invid fritidsgården Bygget och stationsplan är det viktigt att vi får behålla biografen och möjligheten att spela bowling. Den detaljplan som nu sänds ut för samrådsförfogande medger detta. Kultur och fritidsnämnden har stött biografverksamheten på olika sätt såväl ekonomiskt som projektmässigt i skolbio och biostöd. Fritidsgården var också på gång med att inrätta en biogrupp med ungdomar. Bowling har också varit på förslag tidigare, men här i Folkets Hus fanns en fördelaktig investering. Båda dessa funktioner med bio och bowling skulle vara värdefullt för Vårgårda centrum och lägenhetsbyggande är en förutsättning för att få ekonomi i fastighetens drift. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden ser mycket positivt på det förslag till detaljplan för kv. Mjölnaren, Folkets Hus, som nu föreligger och vi ser fram emot byggnation och återstart av bion. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

9 9(12) KUF 19 Delegation Anmäls delegationsbeslut enligt nedan: Förvaltningschef Sven-Åke Mökander Skötselavtal för Sävens badplats Kultur och bibliotekschef Lena Kellerman Lokal överenskommelse mellan Vårgårda kommun 1 och SISU Överenskommelse mellan Vårgårda kommun och 2 SISU Idrottsutbildarna Delges och lägges till handlingarna.

10 10(12) KUF 20 Delgivningar Protokollsutdrag Kommunfullmäktige 7. Aktivitetsyta vid Björkvallen Protokollsutdrag Kommunfullmäktige 8. Belysning på Björkvallen vid sporthallen Protokollsutdrag Kommunfullmäktige 9.. Verksamhet på Tånga Protokollsutdrag Kommunfullmäktige 12. Taxor och avgifter 2010 Kultur och fritidsnämnden Anteckningar förda vid ledningsgrupp Anteckningar förda vid ledningsgrupp Anteckningar förda vid förvaltningssamråd Anteckningar förda vid träff med Tånga Fritid Bidragsansökan från föreningen Pyndaren till Riksantikvarieämbetet och Västra Götalands kulturnämnd 2010 Delges och lägges till handlingarna.

11 11(12) KUF 21 Beredningsärende A. Budet Inriktning och arbetsgång. Ett tjänstemannaförslag, som utgångspunkt för vidare arbete och budgetdialog den 7 april, har arbetas fram. Demografiska förändringar för utbildning och sociala samt en generell uppräkning på 1,8% har gjorts. Kultur och fritid har behållit stödet till Tånga och viss del av ökningen för Björkvallen men inte investeringsbidraget till föreningar. Däremot har vi fått visst gehör på investeringsbudgeten. Frågan i den politiska prioriteringen gäller om vi skall kunna genomföra några föreningssatsningar och i så fall vilken/vilka? B. Asklanda-Ornunga byalag har ihop med Rydlers Bygg fört fram förslag om att kommunens satsning på 4,2 miljoner kronor för en gymnastiksal skulle utökas till en mindre idrottshall. Byggnationen skulle på samma sätt som vid Lena- och Nårungahallarna bli kostnadsneutralt för kommunen. Driften av hallen kommer förmodligen att förordnas i ett avtal mellan kultur och fritid och byalaget/allians på samma sätt som andra idrottshallar. C. Projektgrupp på Björkvallen har startat. Här ingår Södra Härene IF, konstgräsplan, Föreningsrådet, aktivitetsyta och tekniska kontoret, belysning samt kultur och fritid, avtalspart. Tekniska kontoret anmäler att anbud på belysningen fick utökas och förlängas vilket förmodligen innebär kostnadsfördyrning till 510 tkr. D. Vårgårda HC:s ansökan om ishall. Vid senaste träffen med VHC lades ytterligare fast att det är VHC som är byggherre och ansvarig vid framtida byggnation. Leif Gunnarsson arbetar på en avtalskonstruktion som alla parter kan känna säkerhet i, banken, kommunen och klubben. VHC har presenterat en driftsbudget, som visar att man med marginal klarar en driftsbudget där klubben lånat 3 miljoner kronor till ishallens byggnation. E. Turism och besöksnäring i Sjuhärad. Leif Gunnarsson och Sven-Åke Mökander har vid tre tillfällen deltagit i Sjuhärads kommunalförbunds seminarieserie om framtiden för turistsamarbete i Sjuhärad. Vid senaste seminariet arbetades fram ett förslag till handlingsplan för samarbete. Nu följer inriktningsbeslut i kommunförbundets direktion.

12 12(12) KUF 22 Övriga frågor Inga övriga frågor.

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-03-12 1(9) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-03-12. kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-12-03 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Yxnås, måndag 2007-12-03, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-11-09 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2009-11-09, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-06-11 1(10) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-06-11, kl.17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30 1(13) Kultur och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag 20, kl. 18:00-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Anders Lummander (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Johan Hansson

Läs mer

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30 1(14) Plats och tid Sporthallen, måndag, kl.17:30-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande Övriga

Läs mer

Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret måndag , kl 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag, kl. 17:30-20:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Joahnsson (s) Johan Hansson (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-10-12 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2009-10-12, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-04-14 1 (13) Plats och tid Kullingshofstugan måndag 2009-04-14, kl. 17.30-20.30 Beslutande Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-12-07 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås, måndag 2009-12-07, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag 20, kl. 17:30-19:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Joahnsson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande

Läs mer

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-12-11 1(9) Plats och tid Vårgårda IK:s klubbstuga, tisdag 2001-12-11, kl. 17.30-19.00.1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Kommunkontoret, torsdag , kl

Kommunkontoret, torsdag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-10-15 1(12) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag 2007-10-15, kl. 17.30-19.30 Beslutande Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-05-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås måndag 2009-05-11, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Anders Lummander

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2002-04-16 1(12) Plats och tid Biografen Rialto, tisdag 2002-04-16, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s) 1 Jan Smok

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-06-15 1 (14) Plats och tid Tånga hed, Mässen, måndag 2009-06-15, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande. KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2008-01-14 1(12) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag 2008-01-14, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt (c)

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9)

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Plats och tid Fritidsgården, Gullhögskolan, tisdag 2002-10-15, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s)

Läs mer

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-12-10 1(13) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum 5, tisdag 2002-12-10, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande ej 68 Klas-Göran Olsson (s) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-04-10 1(12) Plats och tid Beslutande Berth Ottosson (m) Gullvor Keränen (s) Marielle Palm (s) Mona Johansson (c) Lisbeth Andersson (c) Marianne Andersson (c) Karin Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, måndag kl

Kommunkontoret, måndag kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-02-06 1(17) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag 2006-02-06, kl. 17.30-20.00 Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta

Läs mer

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-08-14 1(12) Plats och tid Tånga hed Mässen, måndag 2006-08-14, kl. 17.30-21.30 Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11)

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Plats och tid Lektionslokalen, Tånga hed, tisdag 2001-06-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd)

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd) 1(10) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-17.00 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa Bergenstoff (s) Elisabet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2001-03-13 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 5, kommunkontoret, tisdag 2001-03-13, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande 20-221 Rolf Andersson (m) ordförande

Läs mer

... Åsa-Britt Ekman1 Paragrafer Jan Hellnevi Rolf Andersson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Åsa-Britt Ekman1 Paragrafer Jan Hellnevi Rolf Andersson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden 2001-09-11 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum 5, kommunkontoret, tisdag 2001-09-11, kl. 17.30-20.001 Beslutande Övriga deltagande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg

Läs mer

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-04-02 1(8) Plats och tid Folkets Hus måndag 2007-04-02, kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh (c) Margaretha

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-02-13 1(11) Plats och tid Kullingshofsstugan, tisdag 2001-02-13, kl. 17.30-19.301 1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Margareta Johansson (s) tjänstgörande ersättare1

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl.17.00

Kommunkontoret, måndag , kl.17.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2008-05-12 1(16) Plats och tid Östadkulle sportklubbs klubblokal, måndag 2008-05-12, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh (c) Sofie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-05-18 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, måndagen den 18 maj 2009, kl. 14.00-18.10 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s) Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-09-14 1 (18) Plats och tid Lagmansholms herrgård, måndag 2009-09-14, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Bo Larsson (c) Anders Lummander

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-06-10 1(14) Plats och tid Kulturhuset Pigalle, Nässjö Klockan 16.00-18.25 Beslutande Angelica Weber (S), ordf. 55-60 Anders Sjölander (C), ordf. 50-54

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Datum Annelie Fischer, utbildningschef Bernt Lennde, utbildningsekonom, föredragningen

Datum Annelie Fischer, utbildningschef Bernt Lennde, utbildningsekonom, föredragningen 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Ljungås, Kommunhuset Vårgårda, kl 15.30-18.30 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Inga Olausson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(6) Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-24 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset kl 14.00-16.10 Beslutande Ylva Samuelsson (S), ordförande Bosse Linde (S) Laila Andersson (S) ersätter

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Godkännande av dagordningen. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Godkännande av dagordningen. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-06-23 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Nya motioner 2 Referensgrupp, nybyggnad av bostäder 3 Förslag till åtgärder för att få budget i balans år 2004 4 Kostnadsbesparingar/strukturrationaliseringar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Grönt Centrum, Grans Naturbruksgymnasium kl. 10:00-12:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Hans-Olov Ullberg Justeringens plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 1 Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 15-22 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (FP) Eva Magnusson (S) Mikael Carlsson (M) Jan Norberg (S) Jannike Hallonqvist (MP) Ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-09-16 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 september 2008, kl. 14.00-19.10 Beslutande Övriga närvarande Kenth Hulth (s), ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa

Läs mer

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden KOMMUNSTYRELSEN 2004-04-21 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Projekt Utväg Södra Älvsborg 2 Kommunens arbete med övergripande risk- och sårbarhetsanalys 3 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Sid Justering...3 36 Nytt internhyreskontrakt för Matfors Folkets Hus...4 37 Svar på motion från Sverigedemokraterna (SD) om privatisera

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-08-22 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Sammanträdet ajourneras 16.35-16.50 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid: 8:30: - 12:30 Plats: Skeppet Ledamöter Bo Pettersson (S) ordförande Janette Olsson (S) Lena Hedlund (KD) Kent Sylvan (M) tj gör Göder Bergermo (FP) tj

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-02-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 februari 2006 kl. 18.00-19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2005 03 16 1(10) Plats och tid Skogstorpsskolan, Kumla onsdagen den 16 mars 2005, kl. 15.20 17.00 Beslutande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda, Protokollet förvaras på Kommunkontoret i Vårgårda. Per Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

Kommunkontoret, Vårgårda, Protokollet förvaras på Kommunkontoret i Vårgårda. Per Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Vårgårda,, kl 15.30-17.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson, (m), ordförande Henrik Hermansson, (c) Agneta Lindberg, (c) Per Johansson, (s) Klas-Göran Olsson, (s) Heli

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl 16.00 16.45

Kommunkontoret kl 16.00 16.45 Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 16.45 Beslutande Leif Andersson, ordförande Kristian Pettersson, vice ordförande Luis Miguel Caneo, ledamot Anders Westerlund, ledamot Sven Magnusson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-08-23 Innehållsförteckning Ärende 31 Remiss ang. rivningslov Fagerhult 1:7... 40 32 Driftsbidrag 2016 Hökensås MCK... 41 33 Budget 2017... 42 34 Visioner och mål för 2017 - fritids-

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg

Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg 2012-02-14 1 (12) Plats Holmängen, Nygatan 78, Vänersborg Tid Tisdagen den 14 februari 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2008-01-21 1-10 Plats och tid Konferensrum Norrtull kl 14.00-16.00 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll 2013-09-24

Kultur och fritidsnämndens protokoll 2013-09-24 Datum: Tisdagen den 24 september 2013 Tid: 18.00-20.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Vetab, Vetlanda måndagen den 21 oktober kl 13.15-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda Gustavsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-16 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, tisdagen den 16 februari 2016, kl. 15.00-16.15 Beslutande Tommy Stensson (S), ordf. Susanne Josefsson (S) Rune Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer