Kommunkontoret, måndag kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunkontoret, måndag kl"

Transkript

1 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag , kl Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok (s) Lisbeth Andersson (c) Marianne Andersson (c) Henry Nyström (fp) Tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman Sara Josefsson Förvaltningschef Sekreterare Praktikant Utses att justera Marianne Andersson (c) Plats och tid för justering Kommunkontoret, måndag kl Paragrafer 1-13 Underskrifter Anslag och protokollsutdrag Sekreterare Åsa-Britt Ekman för anslags uppsättande Ordförande Berth Ottosson för anslags nedtagande Justerande Marianne Andersson Åsa-Britt Ekman Bestyrkande av anslag Protokollet förvaras på kommunkontoret i Vårgårda

2 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Förteckning KUF 1 Diarienr Skötselbidraget vid friluftsbaden... 3 KUF 2 Diarienr Konstpolicy för Vårgårda kommun... 4 KUF 3 Diarienr Övergripande granskning av intern kontroll... 5 KUF 4 Diarienr Bokslut och verksamhetsberättelse för KUF 5 Diarienr Disposition av 2005 års underskott... 7 KUF 6 Diarienr Reservation av medel för tillbyggnad av förråd/om-klädning i sporthallen... 8 KUF 7 Diarienr Förslag till ny attestlista för KUF 8 Diarienr Samråd om golfbana i Olstorp Vårgårda KUF 9 Diarienr Översiktsplan för Vårgårda kommun "potential Vårgårda " KUF 10 Diarienr Inköp av hopptorn och bryggenhet i Storsjön, Horla KUF Delgivningar KUF Delegation KUF Beredningsärende... 17

3 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Berörda skötselgrupper KUF 1 Diarienr Skötselbidraget vid friluftsbaden Förvaltningschef Sven-Åke Mökander har i skrivelse föreslagit en bidragshöjning av skötselbidragen vid sju friluftsbad i kommunen. Utrymme har skapats i budget. Bidraget skulle gälla från innevarande säsong. Totalt höjs bidraget från kronor till kronor för de sju skötselgrupperna. Kultur och fritidsnämnden tillstyrker förslaget om höjda skötselbidrag vid friluftsbaden i Vårgårda kommun som belastar verksamhet

4 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Kulturföreningar KUF 2 Diarienr Konstpolicy för Vårgårda kommun Förvaltningschef Sven-Åke Mökander har avgivit i skrivelse med utredning om konst i 17 kommuner i Västra Götaland samt förslag till en konstpolicy för Vårgårda kommun. Här ges riktlinjer för inköp, cirkulation, skötsel, konst i offentlig miljö, utbildning, konstförening och upphovsrätten. Avsikten är nu efter behandlingen i kultur och fritidsnämnden att den sänds ut för remissyttrande och därefter till kommunstyrelsen och att policyn slutligen antas i kommunfullmäktige. Kultur och fritidsnämnden är positiv till förslaget om konstpolicy för Vårgårda kommun. Förslaget om konstpolicy skickas nu först på remiss och behandlas igen i nämnden. Förslaget sänds sedan till kommunstyrelsen för beredning och antas av kommunfullmäktige.

5 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) KUF 3 Diarienr Övergripande granskning av intern kontroll Revisorerna i Vårgårda kommun har sänt över ett PM om intern kontroll. Här har ledningsgruppen i kommunen arbetat med policy och riktlinjer och säkerhet i olika rutiner. Två uppföljningar har gjorts dels 2000 och dels Kommunstyrelsen behandlade reglemente för intern kontroll. Vi bör även inom kultur och fritidsförvaltningen arbeta med frågan om intern kontroll. Därför har vi tagit upp frågan i förvaltningens ledningsgrupp och kommer att fortsätta med detta. Vi har idag ingen regelbunden uppföljning eller kontrollplan utan för här välja någon del som belyses speciellt. Hela kommunen kommer även att välja någon del t.ex. hur löneuppgifterna om arbetad tid stämmer. Vi skall fortsätta vårt arbete i t.ex. verksamhetsplaner och uppföljningar att belysa verksamhets- och kvalitetsutveckling. Kultur och fritidsnämnden noterar revisorernas skrivelse och frågan om internkontroll är viktig. Då anteckningar från förvaltningens ledningsgrupp delges nämnden, kan även här noteras hur arbetet med intern kontroll löper vidare. Ärendet läggs till handlingarna.

6 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Kommunfullmäktige KUF 4 Diarienr Bokslut och verksamhetsberättelse för 2005 Kultur och fritidsnämnden noterar 2005 en godkänd verksamhet med flera goda mätetal, men även avslag på bra projekt- och utvecklingsförslag. När det gäller driftsbudgeten noteras ett underskott på 637 tkr. Underskottet faller enbart på Tångaenheten, då alla övriga enheter lämnar mindre överskott. För investeringsbudgeten lämnas ett överskott på 102 tkr, varav 100 tkr ansöks om att bli reserverade till Bokslut och verksamhet behandlas nu i dialog och fastställs i kommunfullmäktige. Kultur och fritidsnämnden godkänner bokslut och verksamhetsberättelse för 2005 och överlämnar ärendet till kommunfullmäktige.

7 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Kommunstyrelsen Ekonomiavdelningen KUF 5 Diarienr Disposition av 2005 års underskott Tångaenheten noterar ett underskott på 868 tkr, medan övriga enheter noterar överskott i förhållande till budget. Största överskottet lämnar fritidsgården på +93 tkr, som beror på sparsamhet inför en ev. flytt till Folkets Hus, som nu inte blev av. Totalt noterar förvaltningen ett underskott på 637 tkr. I kommunens ekonomiska riktlinjer sägs att vi får behålla åtminstone 25 % av över/underskott. Kultur och fritidsnämnden ansöker om att få behålla 25 % av 2005 års underskott, 159 tkr. Underskottet skall belasta Tångaenhetens budget med 170 tkr. Fritidsgården får ett tillskott med +11 tkr i 2006 års budget och skall arbeta fram en handlingsplan i befintliga lokaler.

8 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Kommunstyrelsen Ekonomiavdelningen KUF 6 Diarienr Reservation av medel för tillbyggnad av förråd/omklädning i sporthallen Under kultur och fritidsnämnden investeringsbudget har under 2005 funnits en post dusch och förråd i sporthallen. Behovet har uppkommit i och med att Vårgårda HC har fått fler ungdomslag och rinken är nyrenoverad. Nämnden har ansökt och fått beviljat 300 tkr ytterligare till samma ändamål Nu återstår alltså att reservera 100 tkr till 2006 för att ha totalt 400 tkr i investeringsbudgeten. Denna investering sker i samverkan med Vårgårda HC och det kan i dagsläget inte sägas hur detta samarbetsavtal skall se ut. Skulle Södra Härene IF vara intresserade av grusplan/kesbergsalternativet kan även här dusch- och omklädningsrummen användas eftersom detta sker under annan årstid. Kultur och fritidsnämnden föreslår att 100 tkr reserveras till 2006 års investeringsbudget. Nämnden anhåller även att medlen på konto Tillbyggnad dusch och förråd i sporthallen projekt 1401 förs över till tekniska nämnden. En arbetsgrupp bildas med kultur och fritidsförvaltningen, tekniska kontoret samt Vårgårda HC för att starta planeringen av tillbyggnaden. Om så blir aktuellt får Södra Härene IF även ingå i denna arbetsgrupp.

9 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Forts. 6 Kultur och fritidsnämnden föreslår att 100 tkr reserveras till 2006 års investeringsbudget. Nämnden anhåller även att medlen på konto Tillbyggnad dusch och förråd i sporthallen projekt 1401 förs över till tekniska nämnden. En arbetsgrupp bildas med kultur och fritidsförvaltningen, tekniska kontoret samt Vårgårda HC för att starta planeringen av tillbyggnaden. Om så blir aktuellt får Södra Härene IF även ingå i denna arbetsgrupp.

10 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Ekonomiavdelningen KUF 7 Diarienr Förslag till ny attestlista för 2006 Inför 2006 års verksamhet görs vissa organisatoriska förändringar och därför görs en översyn: Tånga och 3408 har överförts till Sven-Åke Mökander. Attest för verksamhet 3105 teaterförening överförs till Lena Kellerman ansvars Verksamheterna 3151 och 3152 får tillägg i namnet med kultur och 3202, 3203 och 3204 får tillägg med media. Badanläggningar utomhus verksamhet överförs till Sven-Åke Mökander ansvar 410, liksom investeringsprojekt 1407 bryggor. Verksamheten 3502 strapatsläger har upphört. Kultur och fritidsnämnden godkänner ändringarna och fastställer den nya attestlistan.

11 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Miljöförvaltningen KUF 8 Diarienr Samråd om golfbana i Olstorp Vårgårda Miljöförvaltningen har översänt samrådshandlingar för golfbana på Olstorp 1:1. Avsikten är här att skapa en golfbana och samtidigt ett attraktivt rekreationsområde. Förvaltningschef Sven-Åke Mökander har avgett ett positivt yttrande med vissa synpunkter; skapande av visningscentral, projektinriktning för att säkra iordningsställande och skötsel samt underfarten under järnvägen. Kultur och fritidsnämnden tillstyrker samrådsförslaget om golfbana på Olstorp och antar förvaltningschefens skrivelse som sin egen.

12 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Kommunstyrelsen KUF 9 Diarienr Översiktsplan för Vårgårda kommun "potential Vårgårda " Processen med framtagandet ÖP06-Potential Vårgårda har pågått sedan Under denna tid har ett brett samråd pågått. Potential Vårgårda beräknas bli antagen under juni månad. Kultur och fritidsnämndens områden kommer främst fram i kulturminnesvård och friluftsliv men även i naturvård. Kultur och fritid får ett eget kapitel, vilket ger tyngd åt vår verksamhet. Detta ger även planeringsförutsättningar för Verksamhetsplan Konsekvensanalyserna i kapitel 7 visar barn- och ungdomsperspektivet men även kulturens strategiska betydelse. Uppdrag/önskemål framförs i ÖP om att ta fram kulturmiljöprogram fritids/friluftslivsprogram naturrum/infopunkt vid ett tätortsnära naturområde förslagsvis Tånga/Kyllingsån Kultur och fritidsnämnden har inga invändningar mot liggande förslag. Cykelleder bör tas med t.ex. till sjön Säven. Dock anser vi att Remmene skjutfält fått en alltför undanskymd roll och rekommenderar en särskild utredning av detta område. Skjutfältet med sina höga naturvärden bör samutredas ihop med Herrljunga och staten. Nu framgår inte någon inriktning eller handlingsplan för detta stora och intressanta område från Vårgårdas perspektiv.

13 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Forts. 9 Kultur och fritidsnämnden är positiv till Potential Vårgårda Remmene skjutfält bör utredas separat för att få en samordnad handlingsplan.

14 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) Horla friskvårdsförening KUF 10 Diarienr Inköp av hopptorn och bryggenhet i Storsjön, Horla Horla friskvårdsförening har inkommit med skrivelse om samarbete för att införskaffa ett hopptorn och bryggenhet till Storsjön i Horla. Friskvårdsföreningen arrangerar årliga triathlontävlingar och är ansvarig skötselgrupp för allmänna badplatsen i Horla. Kultur och fritidsnämnden disponerar 2006 mycket små medel till extra föreningssatsningar och projekt. När vi gjorde årets investeringsinköp av bryggor återstår på detta konto kronor. Kommunen bör i så fall inköpa och äga även hopptornet medan friskvårdsföreningen står för drift och skötsel på samma sätt som bryggorna. Hopptorn 2 meter och mindre bryggenhet kostar ca kronor och hopptorn 3 meter och större bryggenhet kostar ca kronor, allt exklusive moms. Då har vi fått rabatt och fraktfritt. Kultur och fritidsnämnden erbjuder friskvårdsföreningen följande: Vi är beredda att inköpa ett av hopptornen och står då för kronor på investeringskonto 1407 och max kronor på konto 3109 föreningsbidrag, d.v.s. max kronor. Resterande kostnader får Horla friskvårdsförening stå för.

15 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) KUF 11 Delgivningar Protokollsutdrag. Tekniska nämnden 95. Ansökan om vägbidrag till ny vägdragning förbi Ornunga Kvarn. Protokollsutdrag. Kommunfullmäktige 88. Budget och verksamhetsplaner Protokollsutdrag. Kommunfullmäktige 89. Avvikelserapport Föreningsnytt Information till föreningar. Biljetterbjudande till kulturföreningar. Anteckningar förda vid ledningsgrupp Anteckningar förda vid förvaltningssamråd Tånga budgetutfall Ledningsgrupp Sportlovsprogram 2006 Tånga navet för vår turist-, fritids- och arrangemangsverksamhet. Delges och lägges till handlingarna.

16 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) KUF 12 Delegation Anmäls delegationsbeslut enligt nedan: Förvaltningschef Sven-Åke Mökander Förhandling enligt MBL Tånga 1 Överläggning Tånga 2 Överenskommelse om övertagande av hyresgäster Tånga 3 kultur och fritid och tekniska Anställning, Agnetha Jonsson, turistbyråansvarig, Bibliotekschef Lena Kellerman Anställning, Susanne Eklund, gymnasiebibliotekarie, Delges och lägges till handlingarna.

17 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (17) KUF 13 Beredningsärende A. Medarbetarenkät 2005 Sven-Åke Mökander informerar om förvaltningens resultat. B. Sportlovsprogram via fritidsgården. En förfrågan har gått ut till föreningar i kommunen. Ett program är framtaget och utskickat till samtliga elever. Programmet finns även på kommunens hemsida. C. Tjänstegarantier Under 2: a halvåret har det inte inkommit några synpunkter. Inför 2007 ska garantierna arbetas om. D. Simhallen. Besöksantalet på lördagar har minskat, därför stänger man igen för allmänheten däremot finns det kurser för lek och plask. Badet firar 30 år - jubileumsvecka i februari. Olika kampanjer kommer att ordnas. E. Framtidsgruppen för Tånga har lämnat slutrapport. Sven-Åke Mökander rapporterar. F. Barnkulturprogram. Majlen Wärnlund på biblioteket tillsammans med representanter från skola har arbetat fram ett barnkulturprogram för G. Nationaldagsfirande.Vårgårda hembygdsförening aviserar att intresset för att anordna firandet i Folkets Park i år är litet från föreningens sida, däremot kan man tänkta sig att gå tillbaka till hembygdsgården i Tumberg. H. Kyllings mader förslag till åtgärder i och vid ån. Över och underfart, badplats, röja upp i ån så man kan ta sej fram med kanot.

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-03-12 1(9) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-03-12. kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-04-10 1(12) Plats och tid Beslutande Berth Ottosson (m) Gullvor Keränen (s) Marielle Palm (s) Mona Johansson (c) Lisbeth Andersson (c) Marianne Andersson (c) Karin Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-06-11 1(10) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-06-11, kl.17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-12-03 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Yxnås, måndag 2007-12-03, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-08-14 1(12) Plats och tid Tånga hed Mässen, måndag 2006-08-14, kl. 17.30-21.30 Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2002-04-16 1(12) Plats och tid Biografen Rialto, tisdag 2002-04-16, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s) 1 Jan Smok

Läs mer

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-12-11 1(9) Plats och tid Vårgårda IK:s klubbstuga, tisdag 2001-12-11, kl. 17.30-19.00.1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-04-14 1 (13) Plats och tid Kullingshofstugan måndag 2009-04-14, kl. 17.30-20.30 Beslutande Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9)

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Plats och tid Fritidsgården, Gullhögskolan, tisdag 2002-10-15, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-11-09 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2009-11-09, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11)

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Plats och tid Lektionslokalen, Tånga hed, tisdag 2001-06-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-04-02 1(8) Plats och tid Folkets Hus måndag 2007-04-02, kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh (c) Margaretha

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande. KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2008-01-14 1(12) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag 2008-01-14, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt (c)

Läs mer

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-12-10 1(13) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum 5, tisdag 2002-12-10, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande ej 68 Klas-Göran Olsson (s) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag 20, kl. 17:30-19:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Joahnsson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2001-03-13 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 5, kommunkontoret, tisdag 2001-03-13, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande 20-221 Rolf Andersson (m) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret onsdag , kl

Kommunkontoret onsdag , kl 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag 2010-03-29, kl. 18.00-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-02-13 1(11) Plats och tid Kullingshofsstugan, tisdag 2001-02-13, kl. 17.30-19.301 1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Margareta Johansson (s) tjänstgörande ersättare1

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-12-07 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås, måndag 2009-12-07, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunkontoret, torsdag , kl

Kommunkontoret, torsdag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-10-15 1(12) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag 2007-10-15, kl. 17.30-19.30 Beslutande Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-05-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås måndag 2009-05-11, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Anders Lummander

Läs mer

... Åsa-Britt Ekman1 Paragrafer Jan Hellnevi Rolf Andersson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Åsa-Britt Ekman1 Paragrafer Jan Hellnevi Rolf Andersson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden 2001-09-11 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum 5, kommunkontoret, tisdag 2001-09-11, kl. 17.30-20.001 Beslutande Övriga deltagande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg

Läs mer

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30 1(14) Plats och tid Sporthallen, måndag, kl.17:30-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande Övriga

Läs mer

Utbildningsförvaltningen 070123

Utbildningsförvaltningen 070123 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 1(9) Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, 16.00-19.35 Beslutande Ingamaj Wallertz-Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-10-12 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2009-10-12, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret måndag , kl 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag, kl. 17:30-20:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Joahnsson (s) Johan Hansson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-06-15 1 (14) Plats och tid Tånga hed, Mässen, måndag 2009-06-15, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c)

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-02-12 1(17) Plats och tid Sammanträdesrum 4, kommunkontoret, tisdag 2002-02-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Rolf Andersson (m) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Kent Warnborg

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden 2007-08-27 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-18.45 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Leif Grahn (s) till kl. 17.30 Gun-Britt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Fritiden kl. 13:00-17:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Roger Ahlén (S) (ordförande) Jonas Krantz (S) (vice ordförande) Jan-Håkan Otterberg (L) (2:e vice

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30 1(13) Kultur och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag 20, kl. 18:00-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Anders Lummander (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Johan Hansson

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 2 mars 2016 kl. 14.00-16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C),

Läs mer

Anders Ingmarsson (C), ej tjg ersättare Christian Lövquist, områdeschef, 1-14 Tommy Nilsson, områdeschef, 1-14 Kent Kruuse, sekr

Anders Ingmarsson (C), ej tjg ersättare Christian Lövquist, områdeschef, 1-14 Tommy Nilsson, områdeschef, 1-14 Kent Kruuse, sekr 1 (15) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 14.00 16.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M) Urban Nilsson (C) Tommy Stensson (S) Glenn Gustafsson (M) Linus Håkansson

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-02-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 februari 2006 kl. 18.00-19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.40 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för Qorbani

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Grönt Centrum, Grans Naturbruksgymnasium kl. 10:00-12:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Hans-Olov Ullberg Justeringens plats och

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Nolia city konferens, lokal Norrmalm kl. 13:00 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Peter Arffman (L) Justeringens plats och tid Kultur,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 12 oktober kl. 14.00-17.15 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer

Behandlade ärenden. 41 Övertagande av städningen i Bjärnums sporthall. 43 Röke IBK: Ansökan om uppskov av betalning av hallhyror.

Behandlade ärenden. 41 Övertagande av städningen i Bjärnums sporthall. 43 Röke IBK: Ansökan om uppskov av betalning av hallhyror. 1 Sammanträdesdatum Fritidsnämnden 2007-05-16 Diarienummer Behandlade ärenden 40 Utredning om skatepark. 41 Övertagande av städningen i Bjärnums sporthall. 42 Budgetuppföljning per 2007-04-30.. 43 Röke

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & Fritid kl 17.00-18.15 ande Jörgen Strende, Socialdemokraterna Ellen Johansson, Socialdemokraterna Roger Magnusson, Socialdemokraterna Stefan Grad, Centerpartiet Tommy Jacobsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare Andreas Wåhlander, idrottskonsulent. Birgitta Duell. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.

Anders Brännström, sekreterare Andreas Wåhlander, idrottskonsulent. Birgitta Duell. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.50 Beslutande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Malin Laurberg (c) Magnus Nordkvist (m) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof Hake (s) Hans S Eriksson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 9.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Bernt Ove Stenmark (KD) Per Sverkersson (S) Per-Eric

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18 Beslutsärenden KS 1 Yttrande, buller- och vibrationsutredning för järnvägsnära bostäder 2 Tillsvidareanställning, utbildningschef 3 Arrendekontrakt skidbacke m m 4 Remissvar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-04-18 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.20 Ajournering kl. 16.30-16.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl Plats och tid Beslutande Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl. 12.15-15.15 Britt-Inger Fröberg (S), ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Kennet Hedlund (S) Christina Waster

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-02-02 1 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-02-02, kl 13.15-16.00 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Irene Gustavsson (s) Weikko Niskanen (s) Berit Elgström

Läs mer