Kommunkontoret, torsdag , kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunkontoret, torsdag , kl"

Transkript

1 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag , kl Beslutande Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Marita Friberg (m) Ordförande Övriga närvarande Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman Förvaltningschef Sekreterare Utses att justera Margaretha Johansson (s) Plats och tid för justering Kommunkontoret, torsdag , kl Paragrafer Underskrifter Anslag och protokollsutdrag Sekreterare Åsa-Britt Ekman för anslags uppsättande Ordförande Marielle Palm för anslags nedtagande Justerande Margaretha Johansson Åsa-Britt Ekman Bestyrkande av anslag Protokollet förvaras på kommunkontoret i Vårgårda

2 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Förteckning KUF 71 Diarienr Avtal med Nårunga- och Lena allianserna... 3 KUF 72 Diarienr Ny fritidsgård i The Corner... 5 KUF 73 Diarienr Sammanträdestider för KUF 74 Diarienr Aktivitetsytan vid järnvägen... 8 KUF Information KUF Delgivningar KUF Beredningsärende... 12

3 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Kommunfullmäktige Utbildningsnämnden KUF 71 Diarienr Avtal med Nårunga- och Lena allianserna Ärendebeskrivning Kommunstyrelsen har , överlämnat till kultur och fritidsnämnden att hantera frågan gällande hyres- och skötselavtal för föreningsalliansen i Nårunga. Kultur och fritidskontoret har utökat detta uppdrag till att även omfattas Lenaalliansens likartade avta. Förvaltningschef Sven-Åke Mökander har avgivit en skrivelse med tre åtgärder: 1. En uppgörelse görs inom befintliga budgetramar för såväl utbilningsoch kultur och fritidsnämnden som gottgör Nårungaalliansen med kronor under Förslag om att såväl Nårunga- som Lenaalliansen erhåller likvärdiga nyttjanderättsavtal, helst 5-årigt, från januari 2008, alternativt från 1 september, Ansöker om överförning av ansvar och ekonomi för båda hallarna från utbildningsnämnden till kultur och fritidsnämnden. Här behövs då ett tillägg på kronor under 2008 i extra ramtilldelning.

4 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Forts. 71 Beredningsförslag Förvaltningschef Sven-Åke Mökander får fortsatt uppdrag att slutföra förhandlingarna med Nårungaalliansen samt om det går, även med Lenaalliansen, i enlighet med ovanstående riktlinjer. Kultur och fritidsnämnden ansöker hos kommunstyrelsen/fullmäktige om att det för över ansvar och ekonomi från utbildningsnämnden till kultur och fritidsnämnden och då ge kompensation för de extra kostnader som uppkommer i samband med övertagandet och nya avtal (70 tkr). Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

5 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Fritidsgården KUF 72 Diarienr Ny fritidsgård i The Corner Ärendebeskrivning Kultur och fritidsnämnden har i budget för 2008 ansökt om att få flytta fritidsgårdsverksamhet till förutvarande restaurang The Corner. I komunfullmäktige erhöll kultur och fritidsnämnden ett utökat anslag med 200 tkr och därmed uppdrag att fullfölja dessa planer på flyttning av fritidsgården. Kultur och fritidskontoret och fritidsgården har ju underhand tagit kontakt för att ha en klart planeringsbild om det blev flyttning. I och med beslutet i kommunfullmäktige har nu flera avtal förhandlats fram. Hyresavtal med Nils Erikssons Bygg AB ang. lokalerna i f.d. The Corner Överlåtelseavtal med Vårgårda Wärdshus om köp av möbler, köksutrustning, ventilation och serveringsdiskar Förhandlingar med miljöförvaltningen, bygglovsprövning för ändrad användning med miljö- och brandskyddskrav, och med svenska kyrkan i Vårgårda pågår, verksamhet i nya fritidsgården en dag i veckan, samt med aktivitetsytan etablering vid järnvägen, Vårgårda Cykelklubb Hyresförhandlingarna med Erikssons Bygg har givit hyresfritt 2007 och vi kan betala köpesumman till Wärdshuset, kronor exkl. moms, med avsatta investeringsmedel i januari Gullhögskolan har fått första erbjudandet om de gamla lokalerna i skolans källare. I det fall de inte önskar utnyttja lokalerna finns önskemål från våra och föreningars sida. Musiklokaler och boxningsklubben blir kvar i källaren.

6 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Forts. 72 Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden fullföljer beslutet om att flytta fritidsgården från Gullhögskolans källare till f.d. restaurang The Corner. Nämnden godtar och undertecknar hyresavtalet med Nils Erikssons Bygg AB om lokalen f.d. The Corner, även överlåtelseavtalet med Vårgårda Wärdshus och köper inventarierna för kronor exkl. moms. Nämnden ger fritidsgårdsföreståndaren och förvaltningschefen i uppdrag att fortsätta övriga förhandlingar och rapportera av till nämnden. Detta innebär även samarbete med utbildningsförvaltningen om t.ex. fritidsklubb, socialförvaltningen om rekrytering av fältsekreterare och med polisen om ungdomstjänst. Vidare bör framtiden med närheten till aktivitetsytan och f.d. Folkets hur/biografen tas med. Tilläggsförslag i nämnden Marielle Palm (s) föreslår att en mening läggs till i tredje stycket i beredningsförslaget. Uppdraget är att utarbeta en verksamhetsplan om framtida samarbetspartner och nya målgrupper. Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget och med tillägget.

7 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Sunanda Malm KUF 73 Diarienr Sammanträdestider för 2007 Ärendebeskrivning Kommunstyrelsen sammanträdestider för 2008 är antagna. Förslag på sammanträdestider för kultur och fritidsnämnden. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämndens sammanträde föreslås på måndagar kl och på varierande platser enligt kallelse. 14 januari 11 augusti 11 februari 8 september 10 mars 6 oktober 7 april 10 november 12 maj 8 december 16 juni Kultur och fritidsnämndens beslut Enligt beredningsförslaget.

8 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Kommunstyrelsen Hans Knutsson Allmänna arvsfonden Vårgårda Cykelklubb KUF 74 Diarienr Aktivitetsytan vid järnvägen Ärendebeskrivning Hans Knutsson, som idealist och ledamot i Föreningsrådet och cykelklubbens styrelse, har drivit frågan om aktivitetsytan vid järnvägen. Avsikten var först att Föreningsrådet skulle vara huvudman, men då denna förening var för nybildad tog Vårgårda Cykelkubb över arrendekontrakt och bidragsansökan till allmänna arvsfonden. Arvsfonden kräver att verksamheten inte får läggas ned inom en 10-års period och cykelklubben upplever en svårighet att garantera så långt i framtiden. Kommunens arrendeavtal är uppsägningsbart vid en försäljning till affär eller småindustrietablering. Kommunstyrelsen föreslås garantera ersättningsyta och likvärdiga verksamheter om detta fall skulle inträffa. Fritidsgården flyttar nu in i The Corner, mittemot aktivitetsytan, och de föreslås nu få en tillsyns- och skötselfunktion fram till en ny egen ansvarig ungdomsförening har bildats. Cykelklubben bildar under dessa förutsättningar en sektion under huvudstyrelsen som blir ansvarig för aktivitetsytan, dess etablering, skötsel och drift. Beredningsförslag Kultur och fritidsnämnden föreslår kommunstyrelsen att kommunen garanterar ersättningsyta och en likvärdig anläggning om en överlåtelse av aktivitetsytan inom en 10-årsperiod skulle bli aktuell. Denna ersättning skall vara så utformad så arvsfondens krav tillgodoses. Kultur och fritidsnämnden ger fritidsgårdsföreståndare Christina Järsand i uppdrag att förhandla med Vårgårda cykelklubb eller dess sektion, om skötselfunktioner för aktivitetsytan fram till en ny ansvarig ungdomsförening har bildats.

9 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) Forts. 74 Vårgårda cykelklubb uppmanas bilda en ansvarig sektion för driften av aktivitetsytan och med detta fullfölja ansökan till arvsfonden. Denna sektion överlåter driftsansvar och arrendekontrakt när en ny ansvarig ungdomsförening har bildats. Kultur och fritidsnämndens beslut Kultur och fritidsnämnden föreslår kommunstyrelsen att kommunen garanterar ersättningsyta och en likvärdig anläggning om en överlåtelse av aktivitetsytan inom en 10-årsperiod skulle bli aktuell. Denna ersättning skall vara så utformad så arvsfondens krav tillgodoses. Kultur och fritidsnämnden ger fritidsgårdsföreståndare Christina Järsand i uppdrag att förhandla med Vårgårda cykelklubb eller dess sektion, om skötselfunktioner för aktivitetsytan fram till en ny ansvarig ungdomsförening har bildats. Vårgårda cykelklubb uppmanas bilda en ansvarig sektion för driften av aktivitetsytan och med detta fullfölja ansökan till arvsfonden. Denna sektion överlåter driftsansvar och arrendekontrakt när en ny ansvarig ungdomsförening har bildats.

10 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) KUF 75 Information Marianne Andersson informerar om Leader. Marielle Palm informerar om att några ungdomar ifrån gymnasiet åk 3 vill närvara på nämndens sammanträde i november.

11 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) KUF 76 Delgivningar Protokollsutdrag. Kommunfullmäktige 57. Välfärdsbokslut 2006 Protokollsutdrag. Kommunfullmäktige 59. Sammanträdestider 2008 Protokollsutdrag. Utbildningsnämnden 72. Översyn av regler och taxor för kommunens lokaler. Protokollsutdrag. Kommunstyrelsen 143. Bidrag till projekt och föreningsinvesteringar. Anteckningar förda vid förvaltningssamråd Anteckningar förda vid ledningsgrupp Rekommendation angående fördelning av stöd till SISU Idrottsbildarna Delges och lägges till handlingarna.

12 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN (12) KUF 77 Beredningsärende A. Internbudget 2008 hur gör vi med turistverksamheten och med investeringsbidrag till föreningar och med Strategisk plan? Sven-Åke Mökander informerar om arbetet med internbudget Enligt kommunfullmäktiges beslut täcks kostnaderna för flytt till The Corner inom angivna ramar. Däremot inte turistverksamheten och investeringsbidrag till föreningar. För att vi ska kunna vara med i Sjuhärad och behålla vår turisthemsida behövs ca 60 tkr och några föreningar är beroende av ett bidrag från kommunen för att få andra sökta bidrag. B. Ungdomsråd startas 8 oktober. Projektansökningar till arvsfonden. Från början sökte 7 föreningar ett gemensamt bidrag hos arvsfonden. Nu har arvsfonden delat upp ansökan i 7 delar. 2 föreningar har fått besked, Vårgårda hembygdsförening fick inget bidrag däremot Noak som fick 532 tkr till att färdigställa 2:a våning i utställningslokalen och starta verksamhet. C. Ung i Herrgårda genomförs igen. En undersökning gjordes 1999 bland ungdomar år ca 700 deltog. En ny undersökning kommer att göras i november 2007 om ungdomars fritidsvanor. D. Natur och Kulturstig runt tätorten infomöte med markägare. Projektet jobbas över 2 år Sträckan blir från Flaskeberget, Tumberg, Kesberg, Tånga, golfbanan och genom Ekhagen till Algutstorps kyrka. Det blir en historisk vandring med bl.a. gästgiveri, 1000-årsvägen, naturreservat, domarringar m.m. Kontakter har tagits med markägare. E. Södra Härene IF olika alternativ till planlösningar. Fortfarande är det inte bestämt var Södra Härenes plan kan placeras. Grusplan är det alternativ som diskuteras mest. F. Beslut i länsrätten för tilldelningsbeslut angående anbud på Tånga. Sven-Åke Mökander förklarar turerna. Kommunstyrelsen har överklagat Länsrättens beslut och ett nytt beslut ska tas där inte kommunchefen är föredragande.

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret rum Yxnås, måndag , kl Kommunkontoret måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-06-11 1(10) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-06-11, kl.17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-12-03 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Yxnås, måndag 2007-12-03, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret, måndag , kl

Kommunkontoret, måndag , kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-03-12 1(9) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2007-03-12. kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00

Kommunkontoret måndag 2006-10-23, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-10-16 1(12 Plats och tid Folkets hus måndag 2006-10-16, kl. 17.30-20.30 Beslutande Berth Ottosson (m) Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson (s) Jan Smok

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag , kl Ordförande. KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2008-01-14 1(12) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs klubblokal, måndag 2008-01-14, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-11-09 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2009-11-09, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson

Läs mer

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00

Kommunkontoret, tisdag 2006-04-18, kl. 16.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-04-10 1(12) Plats och tid Beslutande Berth Ottosson (m) Gullvor Keränen (s) Marielle Palm (s) Mona Johansson (c) Lisbeth Andersson (c) Marianne Andersson (c) Karin Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-12-11 1(9) Plats och tid Vårgårda IK:s klubbstuga, tisdag 2001-12-11, kl. 17.30-19.00.1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-10-12 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2009-10-12, kl. 17.30-19.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Anders

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9)

Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Kultur och fritidsnämnden 2002-10-15 1(9) Plats och tid Fritidsgården, Gullhögskolan, tisdag 2002-10-15, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s)

Läs mer

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00

Sirpa och Glenn Bergenstoff 36 Kent Warnborg 36 Sven-Åke Mökander Åsa-Britt Ekman. Kommunkontoret, tisdag 2007-04-10, kl. 12.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2007-04-02 1(8) Plats och tid Folkets Hus måndag 2007-04-02, kl. 17.30-20.30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marielle Palm (s) Marianne Andersson (c) Anneli Stridh (c) Margaretha

Läs mer

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-12-10 1(13) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum 5, tisdag 2002-12-10, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande ej 68 Klas-Göran Olsson (s) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-04-14 1 (13) Plats och tid Kullingshofstugan måndag 2009-04-14, kl. 17.30-20.30 Beslutande Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-06-15 1 (14) Plats och tid Tånga hed, Mässen, måndag 2009-06-15, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2002-04-16 1(12) Plats och tid Biografen Rialto, tisdag 2002-04-16, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Per Johansson (s)1 Klas-Göran Olsson (s) 1 Jan Smok

Läs mer

Kommunkontoret onsdag , kl

Kommunkontoret onsdag , kl 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag 2010-03-29, kl. 18.00-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire

Läs mer

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30

Kommunkontoret måndag 2010-04-26, kl 16:30 1(13) Kultur och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås måndag 20, kl. 18:00-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Anders Lummander (c) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Johan Hansson

Läs mer

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30

Sporthallen, måndag 2010-09-20, kl.17:30-20:30. Kommunkontoret 2010-09-27, kl. 16.30 1(14) Plats och tid Sporthallen, måndag, kl.17:30-20:30 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Johansson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-05-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås måndag 2009-05-11, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Anders Lummander

Läs mer

Kommunkontoret måndag , kl

Kommunkontoret måndag , kl 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag, kl. 17:30-20:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson (c) Margaretha Joahnsson (s) Johan Hansson (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-12-07 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, rum Yxnås, måndag 2009-12-07, kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Anders Lummander (c) Bo Larsson

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30

Kommunkontoret, måndag 2010-11-15, kl. 16.30 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Yxnås, måndag 20, kl. 17:30-19:00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Margaretha Joahnsson (s) Eric Muhire (s) Anders Lummander (c) Johan Hansson (m) Ordförande

Läs mer

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00

Marianne Andersson (c) Mona Johansson (c) Henry Nyström (fp) 52 och 55. Kommunkontoret, måndag 2006-08-21, kl. 17.00 KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-08-14 1(12) Plats och tid Tånga hed Mässen, måndag 2006-08-14, kl. 17.30-21.30 Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta Johansson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11)

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Plats och tid Lektionslokalen, Tånga hed, tisdag 2001-06-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunkontoret, måndag kl

Kommunkontoret, måndag kl KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2006-02-06 1(17) Plats och tid Kommunkontoret Yxnås, måndag 2006-02-06, kl. 17.30-20.00 Beslutande Berth Ottosson (m) ordförande Karin Johansson (kd) Marielle Palm (s) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2009-09-14 1 (18) Plats och tid Lagmansholms herrgård, måndag 2009-09-14, kl. 17.30-21.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Marianne Andersson (c) Bo Larsson (c) Anders Lummander

Läs mer

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Kommunstyrelsen 2008-06-05 150 389 Arbets- och personalutskottet 2008-06-02 146 348 Dnr 07.775-82 junikf18 Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Bilagor:

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09:00-12:00 Beslutande Isabell Korn, ordförande (M) Lennart Dahl (C) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

PERSTORPS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot ( 20-28) Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2007-10-09 271 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 20.00 Beslutande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Bertil Engström

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Utbildningsförvaltningen 070123

Utbildningsförvaltningen 070123 UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 1(9) Plats och tid Sundlergymnasiets konferensrum, 16.00-19.35 Beslutande Ingamaj Wallertz-Olsson (m) Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda sammanträdesrum Ljungås kl 16.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12)

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kultur- och fritidsnämnden 2001-03-13 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 5, kommunkontoret, tisdag 2001-03-13, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande 20-221 Rolf Andersson (m) ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-11-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-16.55 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens bildningsutskott 2013-02-18 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens bildningsutskott 2013-02-18 1 Kommunstyrelsens bildningsutskott 2013-02-18 1 Plats och tid Konferensrum Gunnarsbyskolan, Charlottenberg kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagare Annika Hugne (C), ordförande Birgitta Olsson (M) Frida

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00

Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00 Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid Beslutande Möckelsnäs Herrgård, Diö Onsdagen den 25 mars 2015 kl 08.30-16.00 Anton V Härder (S), ordförande Thomas Nygren (S) Filip Akaronka (S)

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2002-12-18 Beslutsärenden KS 1 Yttrande, buller- och vibrationsutredning för järnvägsnära bostäder 2 Tillsvidareanställning, utbildningschef 3 Arrendekontrakt skidbacke m m 4 Remissvar

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Godkännande av dagordningen. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Godkännande av dagordningen. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-06-23 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Nya motioner 2 Referensgrupp, nybyggnad av bostäder 3 Förslag till åtgärder för att få budget i balans år 2004 4 Kostnadsbesparingar/strukturrationaliseringar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 10.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Marianne Zackrisson, ledamot Tarja

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-05-18 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, måndagen den 18 maj 2009, kl. 14.00-18.10 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s) Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 1(7) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.30 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström.

Måndag 14 januari 2019, Kl. 16:00. Mats Pettersson, kommunchef Maria Landström, kommunsekreterare. Maria Landström. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Utses att justera Justeringens plats och tid Beslutande Övriga deltagare Gällivare Folkets hus, Blå Forell Måndag 14 januari 2019 kl.13:15 13:45 Fredric Olofsson

Läs mer

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011.

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011. 1 Behandlade ärenden 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 15 Kompletteringsbudget 2011. 16 Skötselbidrag 2011. 17 Förändringar i bidrags- och uthyrningsnormer. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden

Läs mer

... Åsa-Britt Ekman1 Paragrafer Jan Hellnevi Rolf Andersson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Åsa-Britt Ekman1 Paragrafer Jan Hellnevi Rolf Andersson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden 2001-09-11 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum 5, kommunkontoret, tisdag 2001-09-11, kl. 17.30-20.001 Beslutande Övriga deltagande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-02-13 1(11) Plats och tid Kullingshofsstugan, tisdag 2001-02-13, kl. 17.30-19.301 1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Margareta Johansson (s) tjänstgörande ersättare1

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-12-13 1 (12) Plats och tid Vetlanda Museum, kl. 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra Brannestam (VF)

Läs mer

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne

Malin Björgum Birgitta Ringshagen Jan Grundström Charlotte Salomonsson (fp) Lotta Johnsson Fornarve (v) Alice Nordlander Tommy Sjöberg Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 14.00-16.40 Beslutande Inge Ståhlgren (s) Jan Widegren (m) Malin Björgum (s) Birgitta Ringshagen (s) Jan Grundström (m) Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

2011-03-24. Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 24 mars 2011 k1.11:00-16:00. Justerand ("- Fredrik Nilsson

2011-03-24. Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 24 mars 2011 k1.11:00-16:00. Justerand (- Fredrik Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 24

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 12.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 27-32

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare 2018-08-21 1 (9) Plats och tid Vetlandaortens Ryttarförening, kl. 15.30-17.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer