Inledning Vision Övergripande mål

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inledning Vision Övergripande mål"

Transkript

1 1 Inledning På årets kongress var organisationen och dess arbetssätt det som upptog den mesta tiden. Det togs en hel del inriktningsbeslut som kommer att ligga till grund för det fortsatta arbetet med att utveckla hyresgäströrelsen. En av de stora förändringarna som beslutades var att kongressen avskaffades och att en årlig förbundsstämma övertar ansvaret. Kongressen beslutade även att vår grundorganisation skulle förändras. Det beslutet innebär att de Lokala Hyresgästföreningarna upphör att vara grundorganisation från och med 1/ Ny grundorganisation blir det gamla avdelningsledet som i framtiden kommer att ha namnet Hyresgästförening på primärkommunal nivå. Det medför att från och med nästa år kommer avdelningen att kalla medlemmarna till års- respektive budgetmöte och den tidigare mötesformen med representantskap kommer att upphöra. En del beslut togs också när det gäller förhandlings- organisationen. Bland annat skall vi i framtiden ha avdelningsvisa delegationer. Eftersom avdelningen redan har den organisationen klar känns det som att vi står väl rustade inför kommande års arbete. Avdelningens sätt att arbete med icke stadgebunden verksamhet har varit framgångsrik och kommer att fortsätta under kommande år. En stor del av budgeten kommer även under budgetåret 2001 att gå till utvecklande arbete inom avdelningsområdet. Vision Alla hyresboende inom avdelningsområdet ska ha möjlighet till en bostad som passar dennes behov och erbjuder en god boendemiljö. Alla hyresgäster ska ha inflytande över sitt boende. Övergripande mål All verksamhet ska genomsyras av ett demokratiskt synsätt, god moral och etik. Arbetet ska vara målinriktat och valet av verksamhet och aktiviteter ska alltid ställas i relation till medlemsnyttan. Avdelningen ska stötta, verka för att bevara och nybilda lokala hyresgästföreningar samt aktivt verka för att få fler husombud. Avdelningen skall också arbeta för att utveckla nya lokala arbetsformer samt stimulera dom lokala föreningarna till en fortsatt utveckling av det lokala arbetet.. Avdelningen ska driva bostadspolitisk påverkan och opinionsbildning och bli en stark faktor i de lokala politiska besluten. Avdelningen ska, för att förbli en stark organisation med hög medlemsanslutning, stimulera till en ökad överföring till autogiro eller annan betalningsform som inte är bunden till hyresvärdarna.

2 2 Service och stöd till lokala hyresgästföreningar och husombud : Ett fungerande stöd och service till LH/HO inom avdelningens område. Verksamhetsansvariges arbetsuppgifter Att rapportera till avdelningsstyrelsen om det fortlöpande arbetet på servicestationerna. Att följa upp och ha kontinuerlig kontakt med ansvariga för servicestationerna. Att se till att servicestationerna följer sina åligganden mot LH/HO. Att ha det övergripande ansvaret för servicestationernas bemanning enligt en bemanningsplan som är framtagen av servicestationsgruppen. I bemanningsplanen skall det framgå vilken geografisk spridning servicestationerna har, vilka öppettider, dagar som gäller, samt övrigt som har beslutats av servicestationsgruppen. Servicestationsansvariges arbetsuppgifter Ansvara för att stationens bemanningsplan följs. Ansvara för beställning av förbrukningsmateriel från avdelningsexpeditionen. Beställa service för kopiator. Ska göras till verksamhetsansvarig. Beställa service för dator. Ska göras till verksamhetsansvarig för information och IT. Servicestationernas funktion Att fungera som stöd och service till LH/HO. Att fungera som ett komplement till avdelningsexpeditionen. Att vara utrustad med kopiator och IT-utrustning. Bilda nätverk för att kunna låna ut lokaler till t.ex. HO som inte har någon lokal att förfoga över. Kriterier för att få ha servicestation Att ansvara för bemanningen av stationen minst en dag i veckan. Givetvis betyder det inte att LH som får stationen måste göras allt själva utan man kan ta hjälp av närliggande LH. Organisation Ansvarig för service och stöd för LH/HO. Den ansvarige ska finnas med i avdelningsstyrelsen. Resursgrupp bestående av medlemmar från arbetsgruppen. Skall arbeta som bollplank mot servicestationsansvariga och informationskanal till verksamhetsansvarig. Servicegrupp, bestående av verksamhetsansvarig samt de ansvariga för servicestationerna.

3 3 Verksamhetsplanering Den verksamhetsansvarige tillsammans med resursgrupp och servicegrupp kommer att ha möten vid behov. Fortsatt utbyggnad av nuvarande servicestationer med kopiatorer, datorer och med säkerhetsskåp. Nya servicestationer tillkommer där behovet ännu inte är täckt. Äldre kopiatorer kommer framöver att ersättas av nya vid behov eller när ekonomin tillåter detta. Installationskostnader Inköp av 2 kopiatorer. á pris Serviceavtal kopiatorer Papper, toner och färg till skrivare Div. kontorsutrustning Porto utskick Porto mm för privata LH och HO Kostnader för utåtriktade möten (lokal + förtäring) Ersättning för driftkostnader t.ex. el och städ Summa Information och IT Medlemmarna i avdelning Syd-Ost ska ha möjlighet till fullständig vetskap och enkel tillgång till information och till all information som rör avdelningens utåtriktade samt inre arbete. All information som rör avdelningen skall finnas tillgänglig via avdelningens hemsida. Styrelseprotokoll Årsmötesprotokoll och handlingsplan Avtal gällande hyressättning Avtal gällande ombyggnationer Hyresgästföreningens mål och inriktning Viktiga händelser som berör hyresgästföreningen och avdelningen Information till medlemmar och förtroendevalda ska ges både på hemsida och i form av t.ex. informationsblad/tidning. De som inte är medlemmar samt media skall snabbt och korrekt kunna få fakta om arbetet inom avdelningsområdet i avdelning Syd-Ost Arbetsuppgifter för information- och IT-ansvarig Information- och IT-ansvarig handlägger och utvecklar såväl interna som externa informationsfrågor. Handlägger och utvecklar IT-frågor internt och samarbetar med avdelningens informationsgrupp i information- IT- och massmediafrågor. Det innebär bl.a. att medverka vid planering och utformning av information, vara rådgivare i informationsfrågor och kunna medverka vid olika informationsmöten.

4 4 Information- och IT-ansvarig ansvarar för innehåll och uppbyggnad av avdelningens hemsida och olika publikationer. Han/hon ska samla lämpliga personer runt sig med olika kompetenser för att kunna fullfölja uppdraget. Organisation Information- och IT-ansvarig = (verksamhetsansvarig), ska finnas med i avdelningsstyrelsen. Informationsgrupp bestående av verksamhetsansvarig samt 4-6 personer skall finnas. Arbetsuppgifterna är bl a information, underhåll, att lägga upp och underhålla avdelningens hemsida och finnas till hjälp (support) för de servicestationer som kommer att ha tillgång till datorer och Internet. Det viktigaste är att de innehar olika kompetenser och stort intresse för sin arbetsuppgift för att ge avdelningens alla medlemmar den information de kan behöva. Referensgrupper. Beroende på vilken information som ska utges kan referensgrupper skapas vid behov och sedan upplösas De som ingår i informationsgruppen och/eller redaktionen ska vara medlemmar, men behöver inte vara förtroendevalda. Referensgrupper kan ta in icke medlemmar efter behov. Verksamhetsplanering Utse redaktion. Tidning/informationsblad ca 2 nummer per år. Utbildning för dem som behöver det. (Sköts internt inom avdelningen) Utveckla avdelningens hemsida. Successivt tilldela -adresser till servicestationerna och LH inom avdelningen Knyta kontakter Datorer och Internet Idag när nästan alla har tillgång till datorer och Internet har avdelningen en egen hemsida Varje servicestation och LH kommer successivt att få en egen -adress som följer en namnstandard. På detta sätt kan kommunikation ske mellan förtroendevalda och medlemmar på ett snabbt och mindre kostsamt sätt. Genom hemsidan ska man också försöka locka till sig nya medlemmar. Hemsidan ska vara länkad till Hyresgästföreningens hemsida samt till de olika serviceplatserna. Vid varje servicestation ska en dator finnas så att så många som möjligt har tillgång till detta media. Datorerna kommer att ha Windows 98 som operativsystem och Word som ordbehandlingsprogram samt virusprogram. Säkerhet och försäkring Hyresgästernas Riksförbund har en försäkring hos Länsförsäkringar/WASA. Försäkringen gäller för samtliga lokaler och viss utrustning som avdelningen har dvs. att försäkringen även gäller LH-lokaler. Datorer och skrivare förvaras i godkända säkerhetsskåp.

5 5 Samtliga datorer har eller kommer att förses med program som hindrar virusangrepp. Program och försäkringar Internetabonnemang och kommunikation Utbildning Säkerhetsskåp m.m Nyanskaffning, skrivare Summa Förhandlingsorganisationen Att bli en stark lokal förhandlingsorganisation där delaktigheten är stor och nära det egna boendet. Att bli en stark part i den lokala bostadspolitiken Att erfarenhet och lokal kunskap används på bästa sätt för medlemsnyttan. Organisation Avdelningen har 4 st förhandlingsdelegationer inom avdelningsområdet, Svenska bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Privata delegationen. Delegationen ska vara husombud och/eller lokala hyresgästföreningarnas hjälp i förhandlingsarbetet, därutöver ska de vara företrädare till de centrala förhandlingsarbetet inom Stockholmsföreningen. I avdelningsdelegationen ingår varje lokal hyresgästförening och/eller varje valt husombud. Delegationen ska träffas minst 4 gånger per år för att där kunna dra upp riktlinjer för förhandlingsarbetet och ha erfarenhetsutbyte. På sikt bör ansvaret för områdesförhandlingarna flyttas ut på denna nivå. Stockholmshem Att hela avdelningsområdet är representerade med valda ombud i avdelningsdelegationen. Vi ska alltid försöka arbeta i etisk och moralisk riktning samt med solidariskt tänkande. arbeta för att samtliga ledamöter har bra utbildning och att samsyn råder i delegationsarbetet. att även delegation arbetar fram en förhandlingsstrategi för avdelningen som överensstämmer med föreningens. att vi även arbetar med säkerhets frågor. att vi i arbetsgrupper eller i nätverk arbetar gemensamt med avdelningsansvarig för bostadspolitisk påverkan, remisser, och nätverk. Svenska Bostäder Samtliga LH:s (Lokal Hyresgästförenings) förhandlingsrepresentanter skall delta i beslut. Vidare skall LH:s förhandlingsrepresentanter ges tillfälle att föra fram lokala förslag. Vi skall definiera områdets specifika förutsättningar och arbeta för att erhålla förhandlingsresultat som solidariskt tar hänsyn till dem.

6 6 Familjebostäder Att hela avdelningsområdet är representerade med valda ombud i avdelningsdelegationen. Vi ska alltid försöka arbeta i etisk och moralisk riktning samt med solidariskt tänkande. arbeta för att samtliga ledamöter har bra utbildning och att samsyn råder i delegationsarbetet att även delegation arbetar fram en förhandlingsstrategi för avdelningen som överensstämmer med föreningens. att vi även arbetar med säkerhetsfrågor. att vi i arbetsgrupper eller i nätverk arbetar gemensamt med avdelningsansvarig för bostadspolitisk påverkan, remisser, och nätverk. att informera alla medlemmar om förhandlingsresultat via de lokala föreningarna Privata hyresvärdar Avdelningens delegation för privata beståndet har till huvuduppgift att stötta och hjälpa alla Husombud och förhandlings ansvariga i de lokala föreningarna som är verksamma i avdelningens privata bestånd. Delegationen skall vidare kalla till möte för att informera om olika strategier och beslut som berör det privata beståndet. Delegationens roll kommer under 2001 att utvecklas betydligt eftersom utförsäljningen av allmännyttans bostadsbestånd fortsätter. Syd-Ostavdelningen är den enda avdelningen i Stockholmsföreningen som har en egen delegation för privata beståndet. : Avdelningsdelegationerna 4*6 möten Utskick Tryck och portokostnad Summa Nätverk i anslutning till förhandlingsorganisationen Varje förhandlingsdelegation inom avdelningen ingår även i det nätverk som är knutet till hela avdelningsområdet. Vi skall kunna samordna hela allmännyttan och det privata beståndet både med lokala hyresgästföreningar och med husombud i frågor där medlemmarna anser att det är viktigt. : Områdesbundna nätverk Möteskostnader Avdelningsbundna nätverk Möteskostnader Summa 8 000

7 7 Nätverk De frågor som inte den ordinarie organisationen i första hand kan arbeta med på ett bra sätt kan organiseras i form av nätverk Utökade arbetsgrupper i den ordinarie organisation.. T ex Förhandlingsorganisationen behöver en grupp som stödjer förhandlingsarbetet de kan då bilda ett nätverk för opinionsarbete. Vi vet från sifo-undersökningar att ganska många medlemmar vill bli aktiva i enskilda frågor, men ej önskar delta i det ordinarie styrelsearbete. Nätverksarbetet ska vara och upplevas som viktigt De som arbetar i nätverk ska känna att deras arbete kommer till användning. För att komma tillrätta med detta bör nätverksgruppen då och då framföra sina åsikter till styrelsen Nätverken bör arbeta så fritt som möjligt. Initiativ till nätverk Initiativet skall komma från medlemmar, LH, HO, och avdelning. Några områden där styrelsen kan stimulera nätverk Nätverk för opinionsarbete i samband med kommande förhandlingar. Nätverksbildande Summa Opinionsbildning och bostadspolitisk påverkan Att långsiktigt påverka politiker och allmänhet till att få en mer positiv syn på Hyresgästföreningen. Att påverka makthavare i bostadspolitiska frågor. Program Avdelningens bostadspolitiska opinionsarbete ska verka i samma riktning som föreningens, men med en lokal förankring. Vi avser att skapa opinion genom att bli en synligare organisation och få till stånd en kvalificerad grupp av personer som arbetar med de bostadspolitiska frågor som blir aktuella under året. Vi kommer att arbeta med undersökningar, mötesverksamhet och ev. annonsering. Vi önskar skapa en bostadspolitisk aktionsgrupp som är stor och spridd över hela avdelningsområdet. Gruppen ska snabbt kunna agera vid kampanjer och liknande. Opinionsbildning och bostadspolitisk påverkan Summa

8 8 Bildning Varje medlem och förtroendevald ska genomgå utbildning som gör det möjligt att klar sitt uppdrag på ett bra sätt. Bildningsutbudet ska ha ett innehåll som syftar till att utveckla verksamheten i de olika leden. Avdelningen ska erbjuda personliga utvecklingsmöjligheter för de nuvarande och kommande ledarna inom rörelsen. Program Avdelningens bildningsutbud ska komplettera föreningens utbud. Valet av utbildning kommer att styras av behovet hos de förtroendevalda. Den enkät som nu är ute kommer att ligga till grund för bildningsprogrammet. Även den fördelning av utbildning som görs mellan föreningen och avdelningen avgör programmets innehåll. Vi har i avdelningens budget räkna med grundkurs (ARVID), funktionsutbildningar ( kassör, sekreterare, förhandling m fl ). Vi har också budgeterat för ett antal utbildningar som syftar till att skapa bättre styrelsearbete och utveckling ( både personlig och i laget ). Kostnaderna för bildning täcks till stor del av serviceavgifter från LH Grundutbildning Funktionsutbildningar Utbildning-utveckling Organisationsutveckling Summa Stadgebunden verksamhet I serviceavgiften ingår det att avdelningen står för kostnaden vid utskick av kallelse till ordinarie årsmöte för de LH som inte vill/kan dela ut den själv. Kostnaden är beräknad på att det i detta utskick endast skickas kallelse, utan kuvert, med Citymail enligt det avtal föreningen har. Avdelningen ska genomföra två medlemsmöten per år. Ett årsmöte under mars månad och ett budgetmöte under oktober månad. Årsmötet är avdelningens högsta beslutande organ. Årsmöte och budgetmöte Utskick Porto ( medlemmar) Möteskostnader Summa

9 9 Expedition Avdelningsexpedition Få expedition att fungera klanderfritt Verksamhet. Se till att expeditionen är bemannad på öppettiderna. Ordna beställningar till förbrukningsartiklar till servicestationerna Uppdatera diverse register. Maskiner Drift, el mm Hyra Summa Styrelsen Styrelsen kommer utöver löpande kontakter ha ca ett möte i månaden. Efter årsmötet 2001 kommer en planeringskonferens genomföras. Där kommer den nya styrelsen konstituera sig och sätta sig in i verksamhetsplanen, planera genomförandet av verksamhetsplanen med hjälp av det nya arbetssättet med styrkort kallad Vägvisaren : Styrelsemöten 10 möten Planeringskonferens Internat Planeringskonferens Externat 2 st Summa Kostnadsersättningar Att arbeta ideellt ska inte medföra kostnader för den enskilde. Avdelningen har för avsikt att skapa utrymme för kostnadsersättningar. Alla utgifter som kan redovisas med kvitton ersätts med det utlagda beloppen. Utgifter som inte kan specificeras med kvitto, t ex telefonutgifter kortare bilturer för att verka i avdelningens verksamheter och aktiviteter, utgifter för arbete på Internet mm. får rymmas inom det mötesarvode avdelningen får fördela. : Kostnadsersättningar/Styrelsearbete, ex. milersättning, förlorad arb.inkomst Revisionsarbete Mötesarvoden

10 10 Summa Avdelning Syd-Ost har per den 1/ medlemmar. Lokala Hyresgästföreningar inom allmännyttans bostadsbolag företräder tillsammans hushåll. Anslaget från föreningen till avdelningen är 25 kr per medlem och år vilket ger kr. Serviceavgiften i de fyra tidigare avdelningarna har varit olika, i kronor/ hushåll eller i olika % av fritidsmedlen. Vi har valt att föreslå en oförändrad avgift på 10 kr/hushåll och år för år kr/hushåll och år ger en summa av kr. för år 2001 blir då kr. Intäkter Anslag från föreningen 25 kr * medlemmar Serviceavgift 10 kr * hushåll Summa

Verksamhetsplan och budget 2004 HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST

Verksamhetsplan och budget 2004 HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST Verksamhetsplan och budget 2004 HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST Års- och budgetmöten, styrelsens arbete Föreningens års- och budgetmöten skall göras tillgängliga för så många medlemmar som möjligt. Stor vikt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 2003-05-14 Nr 3 / 2003-2004 121 21 Johanneshov Sid 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 14 maj 2003 kl 18,30 21,30

Läs mer

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05 Sid 1 av 7 Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05 ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL 1. Sammanträdet öppnas

Läs mer

Bildningsprogram för 2003

Bildningsprogram för 2003 Syd-Ost Bildningsprogram för 2003 2 st. Arvid ( grundutbildning ) Datum:, internat Kurs1 12-13 april eller Kurs 2 18 19 oktober Plats: Blommenhof hotell i Nyköping Plats: Externat Boplatsen Sista anmälningsdag:

Läs mer

Bildningsprogram 2004 För föreningen Syd-Ost. Arvid (grundutbildning) Kassör- och revisorkurs

Bildningsprogram 2004 För föreningen Syd-Ost. Arvid (grundutbildning) Kassör- och revisorkurs Bildningsprogram 2004 För föreningen Syd-Ost Arvid (grundutbildning) Datum 27 28 mars externat Plats: ännu ej klart Sista anmälningsdag: 8 mars Kursledare: Maud Roslund och Henrik Persson Utbildningen

Läs mer

Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL

Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL 1 Hyresgästföreningen Sydost Styrelseprotokoll nr 3 Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen Tisdagen den 9:e juni kl 16.30-19.00 ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL &1. Sammanträdet

Läs mer

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 2004-03-26 Nr 4 / 2006 Sid 1 av 8 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 Paragrafer 36-53 Närvarande ledamöter Håkan

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-02-18 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-02-18 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-02-18 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Terje Gunnarsson, vice ordförande Leif Swärdh, ersättande ledamot Katarina Kalavainen, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 121 21 Johanneshov Sid 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 12 mars 2003 kl 18,30-21,25 Paragrafer 1-22 Närvarande

Läs mer

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Expeditionen,, Högdalen Tid 2014-11-18 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Ola Janfjäll, kassör Katarina Kalavainen (vid pennan), ledamot Rita

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 124 54 Bandhagen Sida 1 av 8 Plats:, Bandhagen Tid 2014-05-20 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Terje Gunnarsson, ledamot Ola Janfjäll, kassör Hervor Holm, ledamot P.A. Waern,

Läs mer

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område.

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. Nuvarande arbetsordning för Klubb Tunnelbanan SEKO Stockholm 1 Verksamhetsområde Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. 2 Sektioner Klubben är uppdelad i sektioner.

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Upplands Väsby

Verksamhetsplan 2017 Upplands Väsby Verksamhetsplan 2017 Upplands Väsby 2 12 Hyresgästföreningen Upplands Väsby Dragonvägen 54, 194 33 Upplands Väsby kontakt@hgfvasby.se Omslagsfoto: Johan Bryggare 3 12 Hyresgästföreningen Upplands Väsby

Läs mer

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område.

Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar inom organisationens område. Förslag till ny arbetsordning inför extra årsmöte 28/11 2011. Arbetsordning för Klubb Tunnelbanan, SEKO Klubb 111 SEKO Stockholm 1 Verksamhetsområde Klubbens verksamhetsområde omfattar alla som arbetar

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna.

Leder styrelsens sammanträden och arbetar för att stärka samarbetet mellan föreningarna. Verksamhetsplan för 2017 Samorganisationens uppgift enligt 5 MOM 1 I kommuner där det finns mer än en PRO-förening krävs i olika sammanhang samarbete mellan föreningarna. Samorganisationen har till uppgift

Läs mer

Stadgar för SeniorNet Helsingborg

Stadgar för SeniorNet Helsingborg Stadgar för SeniorNet Helsingborg Fastställda den 26 augusti 1999 Reviderad: Extra medlemsmöte den 23 augusti 2001 Årsmöte den 28 februari 2002 Årsmöte den 16 mars 2006 Årsmöte den 8 mars 2007 Årsmöte

Läs mer

Mötestid (början slut): Norrmalm Närvarande:

Mötestid (början slut): Norrmalm Närvarande: Protokoll Verksamhetskonferens 1(6). Mötesdatum Mötestid (början slut): Norrmalm 2011-11-12 10.00-14.00 Mötesplats Lokalen Vanadisplan Närvarande: Gunila Edin, Beatrice Eriksson,, Sören Kroon, Inger Mörtstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 9 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 maj 2005 kl 18.30-22.00

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Plan- & Remissarbete FF1 FF3

Plan- & Remissarbete FF1 FF3 100 Rätt att bo, Råd att bo, Roligt att bo Verksamhetsplan 2017 Specificerad, för löpande uppföljning Uppdaterad 2016-12-17 Version 17-1 Gul markering innebär genomfört eller utgår Att bo är en mänsklig

Läs mer

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar För att tydliggöra hur valen i vår fackliga organisation går till på olika nivåer och

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011

Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 5 Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE

STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE STADGAR FÖR RIKSNÄTVERKET NATTVANDRARE I SVERIGE Riksnätverket är Sveriges organiserade nattvandrares gemensamma förening 1. Mål och uppgifter 1.1 Organisationens mål Organisationens grundläggande mål

Läs mer

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige

Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Målsättning för Distriktssköterskeföreningen i Sverige Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) är en yrkesförening för sjuksköterskor som har eller genomgår specialistutbildning till distriktssköterska.

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

Stadgar för Svensk Biblioteksförening

Stadgar för Svensk Biblioteksförening Stadgar för Svensk Biblioteksförening Box 70380, 107 24 Stockholm Tel: 08-545 132 30 www.biblioteksforeningen.org 1. Ändamål Svensk Biblioteksförening är en ideell förening med uppgift att: Verka för ett

Läs mer

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014)

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) BARNverkets stadgar (antagna i Göteborg 2010-10-02, befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) 1. BARNverkets syfte BARNverket är en rikstäckande partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Arbetsordning för Klubb 119 SEKO Stockholm

Arbetsordning för Klubb 119 SEKO Stockholm Styrelsen har bearbetat ett ändringsförslag för klubbens arbetsordning som ska läggas som förslag till nästa medlemsmöte. Vi vill att medlemmarna ska kolla på detta och fundera på de aktuella ändringar

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

2. Dagordning Förelåg förslag till dagordning. Beslut Föreningsstyrelsen godkänner föreslagen dagordning med kompletteringar.

2. Dagordning Förelåg förslag till dagordning. Beslut Föreningsstyrelsen godkänner föreslagen dagordning med kompletteringar. Sid 1 av 5 Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 22 mars 2008 kl 10,10-11,25 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-01-21 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Jörgen Johansson, ordförande Terje Gunnarsson, vice ordförande Sven Löfberg, ledamot Rosie Björling, ersättande

Läs mer

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2015-01-20 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2015-01-20 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Expeditionen,, Högdalen Tid 2015-01-20 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Ola Janfjäll, kassör Katarina Kalavainen (vid pennan), ledamot Rita

Läs mer

100 BÄTTRE BOENDE FÖR HYRESGÄSTERNA

100 BÄTTRE BOENDE FÖR HYRESGÄSTERNA Verksamhetsplan 2016 Specificerad, för löpande uppföljning Uppdaterad 160306 Version 16-2 Gul markering innebär genomfört eller utgår 100 BÄTTRE BOENDE FÖR HYRESGÄSTERNA Likvärdiga ekonomiska förutsättningar

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-05-19 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00. Lars Larsson, ledamot

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-05-19 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00. Lars Larsson, ledamot Plats: Expeditionen, Önskehemsgatan 40, Högdalen Tid 2015-05-19 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Anmält förhinder: Janåke Skoog, ordförande Lars Larsson, ledamot Ola Janfjäll, kassör Annie Bärnevåg,

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost kl

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost kl Mötesmaterial 20161018 Dagordning styrelsemöte Syd-Ost Protokoll september Stadgarna 1. Mötet öppnas 2. Närvaro (anges närvaro/återbud/frånvaro) Sven och Annie ej närvarande 3. Dagordningen godkänns Med

Läs mer

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 Föreningsstadgar Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 HRF, Hörselskadades förening i Stockholm Instrumentvägen 19, 126 53 Hägersten Telefon 08-462 24 30, texttelefon 08-462 24 35,

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter Förord På Fonus distriktsstämmor utses distriktsråd som ska vara länk mellan den demokratiska och den affärsmässiga organisationen. Distriktsrådens sammansättning och uppgifter regleras av stadgarna och

Läs mer

Leif Falkenstedt Ordförande

Leif Falkenstedt Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 5 November 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 136 150 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Närvarande ledamöter. ansvarig förhandlingsverksamhet Svenska Bostäder. ansvarig förhandlingsverksamhet Familjebostäder

Närvarande ledamöter. ansvarig förhandlingsverksamhet Svenska Bostäder. ansvarig förhandlingsverksamhet Familjebostäder 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Kastanjegården måndagen den 11 juni 2007 kl 17,00 18,30 Paragrafer 44-56 Närvarande ledamöter

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Bromma/Ekerö hyresgästförening 2014. Gullwie Berggren, bildningsansvarig

Verksamhetsberättelse Bromma/Ekerö hyresgästförening 2014. Gullwie Berggren, bildningsansvarig Verksamhetsberättelse Bromma/Ekerö hyresgästförening 2014 Styrelsens ledamöter Britt-Marie Karlsson, ordförande Niclas Bergquist, kassör Leif Kollbrink, sekreterare Elaine Adlertz, vice ordförande Mats

Läs mer

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 2012.08.15 STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 1Ändamål Föreningen har till ändamål att ordna med praktiska detaljer vid dödsfall för att

Läs mer

Förbundet Folkhögskollärarna. en organisation i förändring

Förbundet Folkhögskollärarna. en organisation i förändring Förbundet Folkhögskollärarna en organisation i förändring Sammanfattning Samrådsavdelningen äger och driver folkhögskollärarnas professionsfrågor. Genom bildandet av en samrådsavdelning frigörs mer resurser

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Hyresgästföreningen Verksamhetsberättelse 2016 Bromma/Ekerö Broschyren producerad av Stefan Björn Verksamhetsberättelse Styrelsens ledamöter Mats Stake, Ordförande Kicki Almlöv, Vice ordförande Kathy Larsson,

Läs mer

STADGAR. Kost & Näring

STADGAR. Kost & Näring STADGAR för Kost & Näring - en branschförening inom Ledarna Fastställda på Årsmötet 2012-03-24 Sida 1 av 7 Stadgar för Kost & Näring en branschförening inom Ledarna 1 Uppgift och syfte Kost & Näring är

Läs mer

Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation

Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation Bilaga 2 till protokollet SEKO: s förbundsstyrelse har efter samråd med berörda lokala organisationer beslutat att inrätta Förhandlingsorganisation

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

100 BÄTTRE BOENDE FÖR HYRESGÄSTERNA

100 BÄTTRE BOENDE FÖR HYRESGÄSTERNA Verksamhetsplan 2016 Specificerad, för löpande uppföljning Uppdaterad 151129 Version 16-1 Gul markering innebär genomfört eller utgår 100 BÄTTRE BOENDE FÖR HYRESGÄSTERNA Likvärdiga ekonomiska förutsättningar

Läs mer

Normalstadgar för RFSL

Normalstadgar för RFSL Normalstadgar för RFSL Antagna på årsmötet 2008 samt 2009 Normalstadgarna ska vara gällande för samtliga avdelningar senast år 2010 och ska gälla för alla nybildade avdelningar som upptas i RFSL. Inom

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Hervor Holm, ledamot Sven Löfberg, ledamot Marie-Louise Folkman, ledamot Birgitta Bergholm Sjöblom, verksamhetsutvecklare (skriver protokoll)

Hervor Holm, ledamot Sven Löfberg, ledamot Marie-Louise Folkman, ledamot Birgitta Bergholm Sjöblom, verksamhetsutvecklare (skriver protokoll) Sida 1 av 6 Närvarande ledamöter; Anmält förhinder: Janåke Skoog, ordförande Ola Janfjäll, kassör P.A. Waern, ledamot Katarina Kalavainen ledamot Jörgen Johansson, ledamot Peter Almqvist, ledamot Rita

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2015

Verksamhetsberättelse för år 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Vision Trelleborg 007 Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen Styrelsen har under år 2015 bestått av: Sanja Culjak, Ordförande Pia Caräng, Vice ordförande Martin

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Högskolan Dalarna Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna ska i sin verksamhet driva Saco-S fackliga politik och fullgöra

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet 1 of 9 2013-02-11 13:38 Stadgar för Vänsterpartiet Stadgar för Vänsterpartiet Antagna av Vänsterpartiets 39:e kongress 5-8 januari 2012 Innehåll Medlemskap 2 11

Läs mer

Förhandlingsrutiner. Beslutade av fullmäktige 24 nov 2012

Förhandlingsrutiner. Beslutade av fullmäktige 24 nov 2012 Förhandlingsrutiner Beslutade av fullmäktige 24 nov 2012 Förhandlingsrutiner för Region Stockholm Regionens förhandlingsrutiner, målen i Agenda 2016 samt de nationella kvalitetskriterierna som beslutas

Läs mer

Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv.

Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv. Stadgar Förening och LH Motion 62 Motionen kommer ifrån: Hyresgästföreningen Norrmalm Förtydliga stadgarna Motion till HGF Förbundsstämma juni 2018 2h FÖRTYDLIGA STADGARNA Nuvarande stadgar: 7 Hyresgästföreningar

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Nya stadgar 2011-01-01

Nya stadgar 2011-01-01 Kvinnocirkeln Sverige, KCS Fastställd extra årsmöte 2010-10-23 Nya stadgar 2011-01-01 1. NAMN Föreningens namn är KCS, Kvinnocirkeln Sverige. 2. UPPTAGNINGSOMRÅDE Föreningens upptagningsområde är i hela

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR

Förslag till NORMALSTADGAR Förslag till NORMALSTADGAR FÖR BYGDEGÅRDSFÖRENING med årsavgifter 1. NAMN Föreningens namn är... 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål

Stadgar. För Hagby bygdegård Gällade från 2010. Hagby Bygdegårdsförening. Ändamål Stadgar För Hagby bygdegård Gällade från 2010 1. Hagby Bygdegårdsförening 2. Ändamål Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religöst obunden, har till uppgift till att driva en allmän samlingslokal,

Läs mer

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014

Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 Svenskt Projektforum hela verksamheten Verksamhetsplan 2014 1 Inledning... 3 2 Strategi för Svenskt Projektforum 2014... 3 2.1 Bakgrund... 3 2.2 Framtid... 4 Vision... 4 Mission... 4 Allmänt... 4 Föreningens

Läs mer

Bromma/Ekerö Verksamhetsberättelse 2015

Bromma/Ekerö Verksamhetsberättelse 2015 14 Bromma/Ekerö Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse Styrelsens ledamöter, ordförande Karin Spångberg, vice ordförande, kassör Leif Kollbrink, sekreterare Elaine Adlertz, remissansvarig Lena

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring

l. FIRMA. Föreningens firma är Bergshamra Bygdegårdsförening. Ingen ändring Förslag till ändring av stadgar för Bergshamra Bygdegårdsförening Att behandlas vid årsmötet 2012. Styrelsens förslag till ändring av nuvarande stadgar föranleds främst av det faktum att Bygdegården numera

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

Aktivitetsplan 2018 Sektion Uppsala Vi är fler medlemmar än vid föregående årsskifte. o Medlemsvärvning o Privata arbetsgivare o Studerandemedlemmar

Aktivitetsplan 2018 Sektion Uppsala Vi är fler medlemmar än vid föregående årsskifte. o Medlemsvärvning o Privata arbetsgivare o Studerandemedlemmar Aktivitetsplan 2018 Sektion Uppsala Vi är fler medlemmar än vid föregående årsskifte. o Medlemsvärvning o Privata arbetsgivare o Studerandemedlemmar 2905 Arbetsplatsbesök. I syfte att värva ao/so. Ombud

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND Antagna på LRF Sydosts regionstämma 26 mars 2013 Godkända av riksförbundsstyrelsen 23 oktober 2013 Stadgar för LRF Sydost Namn, geografisk omfattning, ändamål, organ och medlemskap

Läs mer

6 Redogörelser och planering

6 Redogörelser och planering 1 Styrelseprotokoll, möte #6 Mötesdatum Mötestid (början slut): Norrmalm 2015-10-06 18.00-20.30 1 Mötets öppnande 2 Inbjudna Mötesplats Föreningslokalen, Vanadisplan 3D Närvarande: Beatrice Eriksson (ordf.),

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

PROPOSITION Bilaga 8. Styrelsens proposition om budget och medlemsavgifter för 2013-2015

PROPOSITION Bilaga 8. Styrelsens proposition om budget och medlemsavgifter för 2013-2015 PROPOSITION Bilaga 8 Styrelsens proposition om budget och medlemsavgifter för 2013-2015 När förbundet nu går över till treåriga kongressperioder riskerar budgeten bli inte bara en prognos utan ett rent

Läs mer

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen torsdagen den 11 mars 2004 kl 18,30 21,15

Läs mer

Stadgar för avdelning - förslag

Stadgar för avdelning - förslag DHR - Stadgar för avdelning 1(8) Stadgar för avdelning - förslag Bearbetade inför förbundsmötet, oktober 2013 1. NAMN, ÄNDAMÅL OCH ORGANISATION 1.1 Namn DHR-avdelnings namn är DHR, följt av ortsnamnet

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag

Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag Du Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt för varandra, sig själva och de sociala

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer

Nu med Bilda chefssektion. Bra struktur på klubben. Klubbstadgar i praktiken

Nu med Bilda chefssektion. Bra struktur på klubben. Klubbstadgar i praktiken Nu med Bilda chefssektion Bra struktur på klubben Klubbstadgar i praktiken Vi har tagit fram det här häftet som ett stöd till dig som är förtroendevald i en Unionenklubb och som funderar kring hur ni

Läs mer