Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag"

Transkript

1 Du Uppdragsbeskrivning Styrelseledamot i Internationella Arbetslag IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt för varandra, sig själva och de sociala och ekologiska sammanhang de ingår i. IAL:s uppdrag är att skapa möten och främja volontärarbete i syfte att utveckla interkulturell förståelse. Du, som styrelsemedlem i IAL, vill bidra till IAL:s vision. Du är intresserad av att vara med och sköta IAL som förening genom att vara med och bestämma om stort och smått. Du försöker se till hela IALs bästa. Du vill försöka möta andra IAL:are med förståelse och respekt. Det är viktigt att du håller vad du lovar och genomför de uppgifter du tar på dig. Kanske är du intresserad av att samordna någon arbetsgrupp i IAL. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av varken styrelsearbete eller volontärläger det finns många olika uppgifter inom styrelsen, IAL värderar mångfald och vill gärna ge människor möjlighet att utvecklas. Det är däremot viktigt att du är inställd på att delta aktivt i styrelsens arbete under hela året (om du bor utomlands fungerar det bra att vara med på distans), att du prioriterar styrelsemöten och att du svarar på mail märkta med beslut. Målet IAL är en fredsförening som jobbar på den lilla skalan, i mötet mellan människor, med målet att odla en fredskultur som sprider sig ut i samhället som helhet. Det gör vi genom att skapa tillfälliga samhällen, internationella volontärläger och seminarier, där vi vill ge människor med så olika bakgrund som möjligt möjlighet att mötas med kärlek, förståelse och respekt, lära sig mer om varandra och sig själva, ha kul och göra skillnad. Samma sak gäller IAL:ande på hemmaplan det handlar om att försöka bygga fredskultur genom att försöka leva IAL:s vision, om att bidra till att bygga både det samhälle vi vill leva i och den förening vi vill vara aktiva i, och om att utvecklas som människor. Styrelsens uppgift är att se till att IALs verksamhet fungerar genom att ta nödvändiga beslut mellan IALs årsmöten, och att se till att IAL fungerar på sikt genom att ta ansvar för IALs ekonomi. Vi ska också försöka leva IALs vision genom vårt sätt att arbeta på. Som styrelseledamöter har vi också stora möjligheter att utveckla IAL så att vi når lite närmre vår vision, detta gör vi i den omfattning som vi själva vill. Ytterligare ett viktigt mål är att vi själva utvecklas genom det arbete vi utför.

2 Uppgiften Som styrelseledamot i IAL har du en viktig roll i IAL:s demokratiska organisation. Du får överblick över det som händer inom IAL ekonomi, läger, PR, seminarier och volontärsamordning. Du har stora möjligheter att påverka och driva och lära dig mer om sådant som intresserar dig. Styrelsens uppdrag och övergripande arbetssätt bestäms av IAL:s stadgar: Årsmötet väljer en styrelse bestående av 6-13 ledamöter och utser bland dem IALs ordförande. Styrelsen verkställer årsmötets beslut och ansvarar för den löpande verksamheten mellan årsmöten. Enskild medlem har yttranderätt vid styrelsemöte. Styrelsen är beslutsför då minst 40% av ledamöterna är närvarande. En styrelseledamot kan om skäl föreligger begära utträde ur styrelsen under året. Om så skulle ske avsäger sig personen sin rösträtt och påverkar inte längre styrelsens beslutsmässighet. Fyllnadsval kan ske vid ordinarie eller extra årsmöte. Som styrelseledamot ska du: Förbereda dig inför och delta på styrelsemöten Delta på två årsmöten, ett i mars och ett i oktober. Vara med att ta beslut mellan styrelsemöten genom att svar på mail märkta beslut. Läsa och svara på styrels mellan styrelsemöten. Medverka till att ta fram verksamhetsplan för kommande år. Förbereda dig inför och delta på (och eventuellt vara medarrangör av) ett överlämningsmöte där du är med och introducerar uppdraget för de som blir nyinvalda i nästkommande års styrelse. I mån av tid och lust representera IAL på nationella och internationella möten och seminarier som styrelsen prioriterar. Helst vara med på vårårsmötet året efter att ditt mandat gått ut för att vara med och presentera verksamhetsberättelse och bokslut och svara på frågor. Ofta, men inte alltid (du väljer själv) samordnar du också en arbetsgrupp inom IAL. Mer att läsa om att vara samordnare finns som bilaga till den här uppdragsbeskrivningen. Introduktion och överlämning Som styrelseledamot väljs du vanligtvis på höstårsmötet i oktober för nästkommande kalenderår, från första januari till sista december. Du introduceras till ditt uppdrag på överlämningsmötet strax efter höstårsmötet, påbörjar ditt uppdrag vid årsskiftet, gör vad du kan för att introducera nya styrelseledamöter vid nästa överlämningsmöte, avgår vid nästkommande årsskifte och avslutar det fullt ut i och med att styrelsen beviljas ansvarsfrihet på Vårårsmötet i mars året efter ditt mandat gått ut. Som aktiv i IAL ska du också ha minst ett bollplank per roll du har, någon att bolla idéer med och fråga olika saker (du kan självklart bolla idéer med alla andra också och ställa frågor till vem som helst i övrigt också) och tillhöra minst en arbetsgrupp som hjälps åt med arbetet inom ett av IAL:s verksamhetsområden (ekonomi, läger, info/pr, mötesplanering, projekt eller volontärsamordning). Så det finns alltid någon att fråga och diskutera med!

3 Utvärdering Vid minst ett styrelsemöte på våren och ett styrelsemöte på hösten pratar vi om hur vi trivs med styrelsesamarbetet och om det är något vi skulle vilja förändra. Dela med dig av dina tankar och din feed-back så hjälper du andra som individer och IAL som förening att växa och utvecklas! Förmåner IAL täcker kostnader för resor, boende och mat i samband med styrelsemöten. Du är försäkrad i samband med möten, och har möjlighet att delta i internationella möten inom vårt internationella nätverk SCI. Kontakt Är du intresserad av att vara med i IAL:s styrelse? Vill du veta mer? Kontakta valberedningen@ial.se! Välkommen In och Volontära!

4 Bilaga Att vara samordnare för en arbetsgrupp inom IAL Som styrelsemedlem samordnar du oftast en av IAL:s arbetsgrupper (ekonomi, info/pr läger, möten eller volontärsamordning), kanske tillsammans med någon annan. Som samordnare för en arbetsgrupp har du en fantastiskt viktig roll inom IAL det är nämligen du som gör gruppens arbete möjligt! Du gör inte nödvändigtvis så mycket själv utan kan försöka organisera det så att det finns många småroller inom gruppen där andra kan bidra. Som samordnare finns mycket att lära om att organisera arbete, och stora möjligheter att påverka. Volontärsamordningsgruppen hjälper dig gärna! Som samordnare håller du koll på de kärnuppgifter som din grupp genomför under året (se respektive uppdragsbeskrivning här nedanför) och ser till att de blir gjorda av någon inom gruppen. Du välkomnar nya som vill engagera sig i gruppen och ser till att alla som vill engagera sig inom gruppen får ett bollplank och en uppgift som passar dem, och försöker koordinera folks engagemang så att alla har någon att jobba tillsammans med. Du ordnar också minst ett möte för gruppen under året, och försöker se till så att alla i gruppen får feedback av någon vid något tillfälle under året. Om du upptäcker att vi kan förbättra våra rutiner så ta gärna initiativ till det. Som samordnare informerar du också om gruppens arbete på styrelsemöten och lägger till eventuella saker ni behöver beslut kring på dagordningen. Som samordnare samordnar du också arbetet med arbetsgruppens bidrag till verksamhetsplanen. Som samordnare för de arbetsgrupper som har en egen budget ( i dagsläget lägergruppen och info/pr-gruppen) har du budgetansvar för gruppens budget. Det betyder att du har rätt att godkänna utgifter för mat och resor upp till gränsen för arbetsgruppens budget, och ska om du väljer att utnyttja den möjligheten i samband med att du godkänner en utgift meddela attesteraren hur stor utgiften är, hur mycket arbetsgruppen gjort av med hittills och hur stor budget gruppen har. Andra typer av utgifter som vi inte har budgeterat för, ska godkännas av styrelsen. Ekonomigruppen Ekonomigruppen gör allt annat IAL:ande möjligt. Posthanteraren hanterar IAL:s post, attesterarna attesterar utbetalningar och överföringar via SCIs interna penningsystem pink slip, kassören betalar ut pengar via vårt bankkonto (och uppdaterar regelbundet placement officer, LTV-ansvarig och den nationella volontärsamordnaren om vilka inbetalningar av medlems- och lägeravgifter som kommit in) och bokföraren bokför. Som samordnare ser du till så att detta fungerar. Du är också tillsammans med ordföranden huvudansvarig för att lägga ett budgetförslag till vårårsmötet, och för att ett bokslut för föregående år presenteras vid samma möte.

5 Info/PR-gruppen Info/PR-gruppen har många möjligheter och få måsten. Som info/pr-samordnare samordnar du andras idéer och engagemang inom info/pr. Det syftar till arbetet kring hemsida, trycka t-shirts, skapa youtube-filmer, informationsmaterial, vara med på mässor eller informera organisationer och skolor om IALs arbete och volontärmöjligheter. Du kanske också har en egen idé om vad du vill driva, du har alla möjligheter. Det viktigaste för info/pr-gruppen är att organisera extern kommunikation genom våra sociala medier bloggen, twitter och facebook liksom även att producera vår medlemstidning Bladet. Denna grupp syftar således till att hålla medlemmar ajour om våra aktiviteter samtidigt som vi informerar intresserade att åka på på våra volontärläger. I rollen som samordnare för info/pr har du ett övergripande ansvar för denna koordinering och har ett nära samarbete med lokalgruppernas info/pr-arbete. Lägergruppen IAL:s kärnverksamhet är att ordna volontärläger, och förmedla volontärer till dem. Som samordnare i lägergruppen gör du det möjligt för andra att njuta av lägeräventyr. Och dessutom möjligt för de som vill ordna ett eget volontärläger att göra det! Lägergruppen ordnar läger i Sverige och placerar volontärer på läger utomlands. Din roll som lägersamordnare går ut på att se till så att placement officer (som placerar utländska volontärer på läger i Sverige och svenska volontärer på läger i de länder de vill åka) har ett bollplank som ger det stöd placement officer behöver, fångar upp lägeridéer från föreningar som hör av sig, ser till så att alla läger har en lägerkoordinatör, försöker se till så att alla läger har en lägerledare och ser till så att lägersäsongen utvärderas. Mötesgruppen IAL:s uppdrag är att skapa möten och främja volontärarbete. Möten är viktiga för oss! Som samordnare för mötesgruppen håller du koll på våra mötesförberedelser. Styrelsemöten: du ger förslag på dag och tid för styrelsemöten, ser till så vi har en dagordning och en lokal att vara i. Årsmöten: du ser till så att kallelsen kommer ut i tid och att vi har en lokal att vara i. Internationella möten: Du ser till så att de som ska åka får den info de behöver, och så att vi skickar in ansökningar till om ekonomiskt bidrag för att kunna skicka folk på mötena i tid. Du kan om du vill också koordinera ihop helgläger och stötta andra att göra det, och ordna andra intressanta möten på olika teman när andan faller på, gärna i samarbete med andra arbetsgrupper.

6 Volontärsamordningsgruppen Volontärsamordningsgruppen försöker se till så att vi som IALar trivs med det, att nya aktiva och medlemmar känner sig välkomna och att alla intresserade att hittar en roll som passar dem. Volontärsamordningsgruppen, via de lokala volontärsamordnarna, välkomnar nya aktiva medlemmar i närområdet. Volontärsamordningsgruppen ser också till så att nya aktiva får den info de behöver, och så att de blir del av en arbetsgrupp. Volontärsamorndingsgruppen sköter också medlemsregistret. Volontärsamordningsgruppen jobbar för en tydlig och funktionell struktur för IALandet och en i största allmänhet trivsam stämning. Det kan den göra på många sätt

Verksamhetsplan. Internationella Arbetslag 2008. Volontärförmedling

Verksamhetsplan. Internationella Arbetslag 2008. Volontärförmedling Verksamhetsplan Internationella Arbetslag 2008 Volontärförmedling En viktig del av IAL:s verksamhet och den som berör flest medlemmar är att förmedla platser på volontärläger utanför Sverige. Under flera

Läs mer

Besöka fem skolor/mässor och berätta om IAL, t ex Stockholms universitet 8/3, samt i samband med detta eventuellt genomföra fredsworkshops

Besöka fem skolor/mässor och berätta om IAL, t ex Stockholms universitet 8/3, samt i samband med detta eventuellt genomföra fredsworkshops Rekrytering Besöka fem skolor/mässor och berätta om IAL, t ex Stockholms universitet 8/3, samt i samband med detta eventuellt genomföra fredsworkshops Minst tre utgående volontärer berättar om sina upplevelser

Läs mer

Protokoll. IAL styrelsemöte (Skype) 15 februari 2011 kl 19.00-22.00. Närvarande: Gilbert Blondeau, Erika Jansson och Sara Malmgren

Protokoll. IAL styrelsemöte (Skype) 15 februari 2011 kl 19.00-22.00. Närvarande: Gilbert Blondeau, Erika Jansson och Sara Malmgren Protokoll IAL styrelsemöte (Skype) 15 februari 2011 kl 19.00-22.00 Närvarande: Gilbert Blondeau, Erika Jansson och Sara Malmgren Formalia 1. Mötets öppnande Mötet öppnades. 2. Val av ordförande, sekreterare

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte, söndag 5 februari 2012 kl Sturegatan 12, Uppsala

Protokoll. Styrelsemöte, söndag 5 februari 2012 kl Sturegatan 12, Uppsala Protokoll Styrelsemöte, söndag 5 februari 2012 kl 10 00-15 30 Sturegatan 12, Uppsala Närvarande: Sara Malmgren, Sandra Bergfeldt, Gilbert Blondeau, Edith Elgenstierna, Emelie Aho(skype), Maud Gustavsson,

Läs mer

IAL:s strategiska plan 2007-2013

IAL:s strategiska plan 2007-2013 IAL:s strategiska plan 2007-2013 Huvudmål 1. En proaktiv attraktiv organisation där medlemmarna känner delaktighet och ansvar. (medlemsengagemang, struktur/planering, demokrati) 2. Välutvecklade lokalgrupper

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte 15/3, Örebro

Protokoll. Styrelsemöte 15/3, Örebro Protokoll Styrelsemöte 15/3, Örebro 1. Välkommen Sara hälsade välkommen och öppnade mötet. 2. Val av mötesunderlättare, tidshållare, sekreterare och justerare Mötesunderlättare: Ann. Sekreterare: Sara.

Läs mer

Projektplan. för. Sharing Resources. time, space, money, energy, knowledge or shortly: life on Earth

Projektplan. för. Sharing Resources. time, space, money, energy, knowledge or shortly: life on Earth Projektplan för Sharing Resources time, space, money, energy, knowledge or shortly: life on Earth Syfte IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt

Läs mer

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation

Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Stadgar för Pannkakskyrkans Riksorganisation Antagna på Pannkakskyrkans Riksorganisations konstituerande årsmöte 2011-10-05, med ändringar antagna på årsmötet 2012-04-29, 2013-04-21, 2014-03-30 och 2015-03-21.

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Projektplan. för. Peace Facilitator

Projektplan. för. Peace Facilitator Projektplan för Peace Facilitator Bakgrund IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt för varandra, sig själva och de sociala och ekologiska sammanhang

Läs mer

Att starta förening hur gör man det?

Att starta förening hur gör man det? Att starta förening hur gör man det? Läs hjälpredan med liten ordlista Kultur - och fritidsförvaltningen en del av Hultsfreds kommun Finns det ingen förening som passar dig? Vill du starta en egen? Då

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Stadgar för föreningen Öfolket

Stadgar för föreningen Öfolket Stadgar för föreningen Öfolket Syfte 1 Öfolket är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Öfolkets verksamhetsområde är Storön 1:1, att renovera och upprusta, bevara och vårda öns

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Djurens partis stadgar

Djurens partis stadgar Djurens partis stadgar 1. Namn och syfte Partiets namn är Djurens parti. Djurens parti är en politisk organisation vars syfte är att kraftfullt verka för djurens intressen genom att ta politiskt mandat

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Stadgar för STADGAR FÖR WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE Antagna den 8 augusti 1998; Reviderat och antaget enligt styrelsemöte 2016-05-07. 1 Föreningens namn är WILLIAMS SYNDROMFÖRENINGEN I SVERIGE

Läs mer

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Antagna vid årsmöten 2016-04-23 och 2016-10-15 1. Inledning Män för Jämställdhet (MfJ) är en partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation. 2.

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

tudentjuristernas Stadga

tudentjuristernas Stadga 1. Grunderna 1.1 Firma Föreningens firma är Studentjuristerna (stiliserat tudentjuristerna). 1.2 Ändamål Studentjuristerna har till ändamål att ge kostnadsfri juridisk rådgivning till utsatta och behövande

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

tudentjuristernas Stadga

tudentjuristernas Stadga 1. Grunderna 1.1 Firma Föreningens firma är Studentjuristerna (stiliserat tudentjuristerna). Studentjuristernas firma tecknas av ordförande och/eller ledamot som därtill utses av styrelsen enhälligt. Ordföranden

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

Projektplan. för. Lead Peace. leading through promoting listening with nonviolent communication

Projektplan. för. Lead Peace. leading through promoting listening with nonviolent communication Syfte Projektplan för Lead Peace leading through promoting listening with nonviolent communication IAL:s vision är en fredlig och gränslös värld där människor möts med kärlek, förståelse och respekt för

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Arbetsordning för Minds styrelse

Arbetsordning för Minds styrelse Policy Mind Antagen av styrelsen: 2015-02-04 Arbetsordning för Minds styrelse 1. Inledning Det är viktigt att Minds styrelseledamöter har klart för sig vilket ansvar och roll de har. Detta dokument beskriver

Läs mer

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride.

Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Kallelse till årsmöte för föreningen Svenska Pride. Vi välkomnar alla medlemmar till Årsmötet för föreningen Svenska Pride. Datum: 29 mars kl 18.00 Var: Internet via appen "Go-to-meeting" Det kommer även

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Riktlinjer för hur Lägergruppen arbetar och rekryterar

Riktlinjer för hur Lägergruppen arbetar och rekryterar Riktlinjer för hur Lägergruppen arbetar och rekryterar Uppdaterade februari 2019 Lägergruppen är en permanent arbetsgrupp i Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF), utsedd av styrelsen, där några av SDUF:s

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Lathund Bilda en ideell förening

Lathund Bilda en ideell förening Lathund Bilda en ideell förening Denna broschyr handlar i första hand om hur man startar en ideell förening. Vill ni starta en ekonomisk förening så rekommenderar vi att ni söker information på www.skatteverket.se

Läs mer

Stadgar för föreningen. 1 Föreningens namn, samt bildandedatum

Stadgar för föreningen. 1 Föreningens namn, samt bildandedatum Stadgar för föreningen 1 Föreningens namn, samt bildandedatum Föreningens namn är CARE (Changing Aspirations into Realities by Education). Föreningens bildandedatum är 2008-06-27. 2 Föreningens ändamål

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN

STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN STADGAR FÖR VÄSTBERGATRÄFFEN Reviderade och antagna av årsmötet i mars 2013 Föreningens namn är Västbergaträffen med organisationsnummer 802004-6937. Västbergaträffens hemvist är Stockholm. Västbergaträffen

Läs mer

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2011-03-14 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 5 6 s styrelse 5 7 Utskott 6 8 Sociala utskottet

Läs mer

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA Stadgar antagna vid föreningens konstituerande möte 2013-06-24 1 Namn och säte Föreningens namn är Svensk Förening för Läkare inom Prehospital

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Stadgar för Cykelköket Göteborg

Stadgar för Cykelköket Göteborg Stadgar för Cykelköket Göteborg 1. Namn och syfte Cykelköket Göteborg är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening vars huvudsakliga syfte är att under jämlika former lära ut hur man sköter,

Läs mer

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras.

Stadgar. Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Beslut om ändring av stadgar för föreningen Stockholm Gospel Årsmötet har beslutat att ändra föreningens stadgar antagna 26 november 2008. Enligt 13 i dessa stadgar kan ej 2, 4 och 5 ändras. Till följd

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Reviderad projektplan

Reviderad projektplan Reviderad projektplan för Medlingsutbildning - en utbildning om konflikthantering genom medling som förbereder för att leda volontärläger med fredstema Inledning Intresset för IAL:s medlingsutbildning

Läs mer

Stadgar antagna Stadgar för Vision Bergkvara. 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening.

Stadgar antagna Stadgar för Vision Bergkvara. 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening. Stadgar antagna 2014-03-05 Stadgar för Vision Bergkvara 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening. 2 Ändamål Vision Bergkvara är en opolitisk ideell förening som skall vara en samordningsorganisation

Läs mer

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING

STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING STADGAR FÖR BLÖTBERGETS KULTURFÖRENING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär 2 Ändamål 3 Verksamhet 4 Organisation 5 Medlemsmöten 6 Medlemskap 7 Medlemsavgift 8 Lokalt samarbete 9

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker REFERENSNR TITEL VERSION KLASSIFICERING DATUM SMA..100503 FÖR SMA 1.0 GODKÄND PUBLIK 2010-05-25 Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker FÖRBEREDD AV YASMIN KHAN SKRIVEN FÖR SVERIGES MUSLIMSKA AKADEMIKER

Läs mer

1. amn Samfundets namn är Svenska Trossamfundet för Naturreligion (nedan STN)

1. amn Samfundets namn är Svenska Trossamfundet för Naturreligion (nedan STN) . 1. amn Samfundets namn är Svenska Trossamfundet för Naturreligion (nedan STN) 2. Ändamål STN skall verka för att de gamla natureligionerna bibehåller sin status i dagens samhälle. STN skall verka för

Läs mer

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening

Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar för Herbert Felixinstitutet Ideell förening Stadgar Vid en konstituerande stämma i Eslöv fredagen den i november 2007 har följande stadgar antagits: 1. Ändamål. 1.1 Föreningen skall verka för att

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Att bilda förening 2 (7)

Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 2 (7) Att bilda förening 3 (7) 1. Att bilda förening I Sverige råder organisationsfrihet, vilket innebär att vem som helst har rätt att bilda förening och kring vad som helst. En förening

Läs mer

Psykologstudent Sverige Stadgar

Psykologstudent Sverige Stadgar Psykologstudent Sverige Stadgar 1 Föreningens namn, organisationsnummer och form 1.1 Psykologstudent Sverige, förkortas PS. 1.2 Föreningens organisationsnummer är 802441 7688. 1.3 Föreningen drivs av psykologstudenter,

Läs mer

IAL/SCI Sverige Vårårsmöte 18 mars 2017 Dagordning Vikingabyn Storholmen

IAL/SCI Sverige Vårårsmöte 18 mars 2017 Dagordning Vikingabyn Storholmen IAL/SCI Sverige Vårårsmöte 18 mars 2017 Dagordning Vikingabyn Storholmen Närvarande: Florian van Kuijik, Max Herold, Laura Vass, Gilbert Blondeau, Jacob Christman och Lovisa Olsson. Mötets öppnades Godkännande

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun.

För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningens stadgar För den ideella föreningen Vallentuna skate- och BMX-förening med hemort i Vallentuna kommun. Föreningen bildades den 27 november 2007 med antagande av nedanstående stadgar. Föreningens

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Stadgar för Idunskolans Föräldraförening

Stadgar för Idunskolans Föräldraförening Antagna vid föreningens konstituerande möte den 2a oktober, 2014, Idunskolan, Saltsjö-Boo 1. Föreningen Idunskolans Föräldraförening (Föreningen) är en sammanslutning av föräldrar/vårdnadshavare till barn

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

Tips & Råd Så startar du en egen förening

Tips & Råd Så startar du en egen förening Tips & Råd Så startar du en egen förening Finns det ingen förening som passar dig? Vill du starta en egen? Då ska du läsa detta! Samla några personer som har ett gemensamt intresse. Vid den första träffen

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige

Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige Bilaga 4: Stadgar Psykologstudent Sverige 1. Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Psykologstudent Sverige, med förkortningen PS. Föreningens organisationsnummer är 80244157688.

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition

Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Stadgar Blodstenens Hyresgästförening Proposition Kapitel 1. Allmänt 1.1 Medlemmar Hyresgästföreningen på Blodstensvägen (nedan kallad föreningen) är en förening öppen för de boende skrivna på Blodstensvägen

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd.

Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd. Förslag till nya stadgar Normalstadgar för Lokalföreningar till Riksförbundet Ehlers-Danlos syndrom. Beslutade av riksförbundet yyyy-mm-dd. Riksförbundets stadgar gäller även för lokalförening då normalstadgan

Läs mer