Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv."

Transkript

1 Stadgar Förening och LH Motion 62 Motionen kommer ifrån: Hyresgästföreningen Norrmalm Förtydliga stadgarna Motion till HGF Förbundsstämma juni h FÖRTYDLIGA STADGARNA Nuvarande stadgar: 7 Hyresgästföreningar 7.1 Hyresgästföreningens uppgifter Hyresgästförening ska inom sitt område fokusera på: - Förhandlingsverksamhet. Vi vill precisera vad fokusera betyder och vill ändra till att: Hyresgästföreningen ska inom sitt område fokusera på: - Förhandlingsverksamhet och har ett övergripande ansvar för att förhandlingsarbetet inom Föreningens område bedrivs i enlighet med stadgar och riktlinjer Föreningens sammansättning 2:a stycket Nuvarande text: Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv. Vi vill tillägga att: Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv, så att den förutom ordföranden består av vice ordförande, sekreterare och ekonomiansvarig. Vi yrkar att Förbundsstämman antar förslaget som nedan är understruket

2 Hyresgästföreningen ska inom sitt område fokusera på: - Förhandlingsverksamhet och har ett övergripande ansvar för att förhandlingsarbetet inom Föreningens område bedrivs i enlighet med stadgar och riktlinjer. Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv, så att den förutom ordföranden består av vice ordförande, sekreterare och ekonomiansvarig. /HGF Norrmalm g.m. Beatrice Eriksson /HGF Östermalm /HGF Södermalm Jag föreslår Hyresgästföreningen ska inom sitt område fokusera på: - Förhandlingsverksamhet och har ett övergripande ansvar för att förhandlingsarbetet inom Föreningens område bedrivs i enlighet med stadgar och riktlinjer. Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv, så att den förutom ordföranden består av vice ordförande, sekreterare och ekonomiansvarig. Förbundsstyrelsens utlåtande över motion 62 Sammanfattning I motionen föreslås att 7.1 i stadgarna om föreningen förtydligas på följande sätt: - Hyresgästföreningen ska inom sitt område fokusera på: Förhandlingsverksamhet och har ett övergripande ansvar för att förhandlingsarbetet inom föreningens område bedrivs i enlighet med stadgar och riktlinjer. Det föreslås också att preciseras enligt följande: - Föreningsordförande, övriga ledamöter och ersättare väljs av årsmötet. Föreningsstyrelsen konstituerar i övrigt sig själv, så att den förutom ordföranden består av vice ordförande, sekreterare och ekonomiansvarig. Förslag till beslut Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att avslå motionen.

3 Förbundsstyrelsens övervägande I motionen anförs inga särskilda motiv för att stadgarna behöver förtydligas och preciseras på det sätt som föreslås. Förbundsstyrelsens grundinställning är att stadgarna ska vara ändamålsenliga för Hyresgästföreningen i hela landet och inte reglera mer än vad som är nödvändigt för att säkerställa ändamålet och den demokratiska styrningen av verksamheten. Förbundsstyrelsen anser inte att de föreslagna tilläggen till stadgarna är motiverade. Med anledning av ovanstående bör förbundsstämman avslå motionen.

4 Motion 63 Motionen kommer ifrån: Mats Clauson, orförande Hyresgästföreningen Östermalm Motion angående antal revisorer på föreningsnivå. Idag är det inte tydligt hur många revisorer det behövs vara på föreningsnivå under ett verksamhetsår. Verksamheten som ska revideras är normalt sett relativt okomplicerad och inte särskilt omfattande. Förutom den granskning som sker av valda revisorer så görs också stickprov/granskning av Regionens revisorer. Det innebär att det är fullt tillräckligt med en vald ordinarie revisor samt en ersättare för att kunna sköta uppdraget på fullgott sätt. välja fler blir då inte bara onödigt utan är dessutom många gånger svåra att hitta då förtroendevalda inte alltid finns att tillgå. Det gäller att hushålla med resurserna och förtroendevalda växer inte på träden och behövs för många andra uppdrag. Östermalmsstyrelsen föreslår därför att Region Stockholm ställer sig bakom denna motion och föreslår som sin egen till förbundsstämman Mats Clauson Ordf. Östermalms hyresgästförening Jag föreslår ATT: Stadgarna ändras så att det framgår att på föreningsnivå ska endast en revisor väljas som ordinarie samt endast en revisor väljas som ersättare. Yttrande Motionen är inskickad till regionstyrelsen men på grund av att regionstyrelsen inte var beslutsmässig vid kvällens möte den 15 mars, kunde motionen inte behandlas utan skickas in som motionärens egen.

5 Förbundsstyrelsens utlåtande över motion 63 Sammanfattning Motionären föreslår att stadgarna ändras så att det på föreningsnivå endast ska väljas en revisor som ordinarie samt endast en revisor väljas som ersättare. Verksamheten som ska revideras är normalt sett relativt okomplicerad och inte särskilt omfattande på föreningsnivå. välja fler blir då inte bara onödigt utan är dessutom många gånger svåra att hitta då förtroendevalda inte alltid finns att tillgå. Förslag till beslut Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att avslå motionen. Förbundsstyrelsens överväganden Förbundsstyrelsen håller med motionären om att det ofta är svårt att hitta personer som vill ta på sig uppdraget som revisor. Samtidigt anser förbundsstyrelsen att det finns många goda skäl till varför revisorerna bör vara två på föreningsnivå. granska verksamheten behöver visserligen inte vara omfattande eller komplicerat, men det är ändå ett stort ansvar. Ofta behöver man vara två för att dela ansvaret, för att ha någon att bolla idéer och funderingar med, och för att ha någon vid sin sida när årsmötet ställer svåra frågor. Det är också en trygghet för föreningen att det är två personer som granskar verksamheten. I en del regioner är arbetsbördan på revisorerna på föreningsnivå ganska hög, och då behöver man också vara två för att orka. Utmaningen med att hitta revisorer behöver Hyresgästföreningen hantera på annat sätt t.ex. genom utbildningsinsatser. Med hänvisning till ovanstående anser förbundsstyrelsen motionen bör avslås.

6 Motion 64 Motionen kommer ifrån: Hyresgästföreningen Norrmalm Privata förhandlingsrådet Motion till HGF Förbundsstämma juni f PRIVATA FÖRHANDLINGSRÅDET Vi anser att det Privata förhandlingsrådet ska finnas med i stadgarna som ett organisationsled inom hyresgästföreningen. Det kan hända att inte alla Föreningar har något Privat förhandlingsråd, då bör detta vara ett tillåtet undantag. Privata förhandlingsråd ska tillhöra grundorganisationen och finnas med i stadgarna undantag ska kunna göras för Förening som inte kan bilda Privat förhandlingsråd Vi yrkar att Förbundsstämman antar förslaget /HGF Norrmalm g.m. Beatrice Eriksson /HGF Östermalm /HGF Södermalm Jag föreslår Privata förhandlingsråd ska tillhöra grundorganisationen och finnas med i stadgarna undantag ska kunna göras för Förening som inte kan bilda Privat förhandlingsråd Förbundsstyrelsens utlåtande över motion 64 Sammanfattning Motionärerna anser att - Privata förhandlingsråd ska tillhöra grundorganisationen och finnas med i stadgarna - undantag ska kunna göras för förening som inte kan bilda Privat förhandlingsråd.

7 Förslag till beslut Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att avslå motionen. Förbundsstyrelsens övervägande I motionen anförs inga särskilda motiv för att förhandlingsråd för de privata förhandlingarna behöver regleras i stadgarna. Förbundsstyrelsens grundinställning är att stadgarna ska vara ändamålsenliga för Hyresgästföreningen i hela landet och inte reglera mer än vad som är nödvändigt för att säkerställa ändamålet och den demokratiska styrningen av verksamheten. Det är av just denna anledning och att förutsättningarna för den privata förhandlingsverksamheten är väldigt varierande i skilda föreningsområden som privata förhandlingsråd idag inte är stadgereglerade. Förbundsstyrelsen ser inga motiv för att stadgereglera privata förhandlingsråd och än mindre göra dessa till grundorganisation. Med anledning av ovanstående bör förbundsstämman avslå motionen.

8 Motion 65 Motionen kommer ifrån: Regionstyrelsen Mitt Regler för nomineringar till förtroendeuppdrag i lokal hyresgästförening I Hyresgästföreningens stadgar regleras hur valen skall gå till vid årsmöten och förbundsstämman. Vid alla årsmöten skall valberedning utses inför nästkommande årsmöte och hur lång nomineringstiden skall vara, förutom till den lokala hyresgästföreningen. Nomineringstiden till Förbundsstämman är tre månader före stämmans möte, enligt Nomineringstiden för Regionernas årsmöten är två månader före fullmäktiges öppnande, enligt Nomineringstiden till Föreningarnas årsmöten är två veckor för årsmötets öppnande, enligt punkt När det gäller lokala hyresgästföreningen skall valberedning väljas enligt men ingen nomineringstid anges Vi föreslår Förbundsstämman beslutar att i stadgarna införa en nomineringstid på två veckor i Hyresgästföreningens lokala avdelningar. Förbundsstyrelsens utlåtande över motion 65 Sammanfattning I Hyresgästföreningens stadgar regleras hur valen skall gå till vid årsmöten och förbundsstämman. Vid alla årsmöten skall valberedning utses inför nästkommande årsmöte och hur lång nomineringstiden skall vara, förutom till den lokala hyresgästföreningen. Detta vill motionären ändra på och föreslår att i stadgarna inföa en sista nomineringsdag två veckor före årsmötet i en lokal hyresgästförening. Förslag till beslut Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att avslå motionen. Förbundsstyrelsens överväganden För att kunna nominera någon till styrelsen krävs det att det finns en mottagare av nomineringen. Idag är det ytterst få lokala föreningar som har en valberedning och en tidsgräns på nomineringar till två veckor före årsmötet skulle endast försvåra möjligheten att få ihop en styrelse. Förbundsstyrelsen håller med motionärerna att det är viktigt att förbereda valen i så god tid som möjligt, men det ska vägas mot möjligheten att hitta en lämplig person så sent som på själva årsmötet, om det har varit svårt med nomineringar. Med hänvisning till ovanstående anser förbundsstyrelsen att motionen ska avslås.

2.5 Suspendering från förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen

2.5 Suspendering från förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen Stadgar Suspendering och uteslutning Motion 54 Motionen kommer ifrån: Hyresgästföreningen Norrmalm Revidera stadgarna Motion till Förbundsstämma juni 2018 2b 1) REVIDERA STADGARNA 2.5 Suspendering från

Läs mer

Att de förslag som framkommer till stadgeändringar på denna Förbundsstämma beaktas

Att de förslag som framkommer till stadgeändringar på denna Förbundsstämma beaktas Stadgar Ändamål och värdegrund Motion 43 Motionen kommer ifrån: Hyresgästföreningen Norrmalm Översyn av stadgarna Motion till HGF Förbundsstämma juni 2018 2c ÖVERSYN AV STADGARNA Vi anser stadgarna är

Läs mer

Begränsa antal förtroendeuppdrag en medlem kan sitta på samtidigt.

Begränsa antal förtroendeuppdrag en medlem kan sitta på samtidigt. Stadgar Mandatregler, kallelser och protokoll Motion 48 Motionen kommer ifrån: Linus Fast Begränsa antal förtroendeuppdrag en medlem kan sitta på samtidigt. Målet som denna motion riktar sig mot är förändra

Läs mer

Motion 57 Motion 58 Motion 59 Motion 60. med utlåtanden

Motion 57 Motion 58 Motion 59 Motion 60. med utlåtanden Motion 57 Motion 58 Motion 59 Motion 60 med utlåtanden 150 Motion 57 En demokratisk organisation där allas engagemang uppskattas, på riktigt. För att en enskild medlem ska kunna skicka en motion till stämman,

Läs mer

Motion 61 Motion 62 Motion 63. med utlåtanden

Motion 61 Motion 62 Motion 63. med utlåtanden Motion 61 Motion 62 Motion 63 med utlåtanden 160 Motion 61 Nu måste vår förhandlingssamordning stärkas! Den nya lagen om affärsmässiga principer mm och det faktum att vi i Stockholm numera förhandlar med

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

att förbundsstämman genomförs vart tredje år med början Förbundsstyrelsens utlåtande över motion 57

att förbundsstämman genomförs vart tredje år med början Förbundsstyrelsens utlåtande över motion 57 Stadgar Förbundsstämma, fullmäktige och region Motion 57 Motionen kommer ifrån: Regionstyrelsen Mitt Förbundsstämma vart tredje år Tiden mellan förbundsstämmorna är alldeles för kort för man med ett bra

Läs mer

Förhandlingsrutiner. Beslutade av fullmäktige 24 nov 2012

Förhandlingsrutiner. Beslutade av fullmäktige 24 nov 2012 Förhandlingsrutiner Beslutade av fullmäktige 24 nov 2012 Förhandlingsrutiner för Region Stockholm Regionens förhandlingsrutiner, målen i Agenda 2016 samt de nationella kvalitetskriterierna som beslutas

Läs mer

Förslag till nya stadgar 2018

Förslag till nya stadgar 2018 Förslag till nya stadgar 2018 LEDARNAS STADGAR Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse Motiv till ändring 8.5 BESLUTSORDNING Mom 3 Kongressen ska besluta om Ledarnas strategiska inriktning och ekonomisk plattform

Läs mer

Översyn av förbundsstyrelsens arvoden

Översyn av förbundsstyrelsens arvoden Översyn av förbundsstyrelsens arvoden Sammanfattning Förbundsstämman 2012 gav förbundsstyrelsen i uppdrag att tillsätta en arbetsgrupp för att se över arvodena i förbundet. Efter en genomgång av ordförandes

Läs mer

Hyresgästföreningen: Norrmalm HGF nummer: 401. Möteslokal: ABF-huset, Sveavägen 41 Mötesdatum:

Hyresgästföreningen: Norrmalm HGF nummer: 401. Möteslokal: ABF-huset, Sveavägen 41 Mötesdatum: Protokoll fört vid årsmöte 2014 i Hyresgästförening Hyresgästföreningen: Norrmalm HGF nummer: 401 Möteslokal: ABF-huset, Sveavägen 41 Mötesdatum: 2014-03-13 Antal deltagare (enligt bifogad närvarolista):

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta 1 12 a) Datum 2017-04-21 Till förbundsstämman Förslag till Riktlinjer för valberedning Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att anta förslaget till Riktlinjer för valberedning förbundsstyrelsen

Läs mer

2. Dagordning Förelåg förslag till dagordning. Beslut Föreningsstyrelsen godkänner föreslagen dagordning med kompletteringar.

2. Dagordning Förelåg förslag till dagordning. Beslut Föreningsstyrelsen godkänner föreslagen dagordning med kompletteringar. Sid 1 av 5 Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 22 mars 2008 kl 10,10-11,25 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande

Läs mer

Hur man skriver en motion

Hur man skriver en motion Tele Handläggare R. Rohammar utv. av Region Stockholm Datum 2016-11-02 1 (6) Hur man skriver en motion Hyresgästföreningen region Stockholm Arenavägen 55 Box 10117 E-post: stockholm@hyresgastforeningen.se

Läs mer

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för regionförening inom Brottsofferjouren Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Regionstadgar Innehåll 1 Föreningens namn, säte och organisation... 2 2

Läs mer

Medlemmar och förtroendevalda

Medlemmar och förtroendevalda Medlemmar och förtroendevalda Uppdrag Motion 38 Motionen kommer ifrån: Hyresgästföreningen Norrmalm Uteslutningar Motion till HGF Förbundsstämma juni 2018 2k Uteslutningar Vi har noterat att flera av vår

Läs mer

6 Redogörelser och planering

6 Redogörelser och planering 1 Styrelseprotokoll, möte #10 Mötesdatum Mötestid (början slut): Norrmalm 2015-02-24 18.00-20.30 1 Mötets öppnande 2 Inbjudna Mötesplats Föreningslokalen, Vanadisplan 3D Närvarande: Beatrice Eriksson (ordf.),

Läs mer

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige

Normalstadgar. För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige Normalstadgar För föreningar anslutna till Djurskyddet Sverige September 2010 Normalstadgar för Djurskyddet Sveriges föreningar antagna 22-23 maj 2010 vid förbundsstämman i Södertälje. Reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Förbundsstadgar Innehåll 1 Förbundet, dess namn och säte... 2 2 Förbundets ändamål...

Läs mer

Motion angående ändringar av Svenska Kendoförbundets stadgar. Denna motion avser ändringar i Svenska Kendoförbundets stadgar på sex områden.

Motion angående ändringar av Svenska Kendoförbundets stadgar. Denna motion avser ändringar i Svenska Kendoförbundets stadgar på sex områden. Till Svenska Kendoförbundet 2012-01-02 Från Rembukan Jodoklubb Leif Sunje Motion angående ändringar av Svenska Kendoförbundets stadgar Denna motion avser ändringar i Svenska Kendoförbundets stadgar på

Läs mer

Stadgar. Gällande från 1 januari 2015

Stadgar. Gällande från 1 januari 2015 Stadgar Gällande från 1 januari 2015 Stadgar antagna av förbundsstämman 2014, som gäller från 1 januari 2015 Stadgar för Hyresgästföreningen, riksförbundet, regioner, hyresgästföreningar och lokala hyresgästföreningar

Läs mer

Motion 3 Motion 4 Motion 5. med utlåtanden

Motion 3 Motion 4 Motion 5. med utlåtanden Motion 3 Motion 4 Motion 5 med utlåtanden 11 Motion 3 Stämmans roll i verksamhetsplaneringen Sammanfattning Regionstyrelsen i Region Mitt föreslår i en motion att förbundsstämman ges en förstärkt roll

Läs mer

Stadgar. SV Halland. Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19

Stadgar. SV Halland. Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19 Stadgar SV Halland Beslutade vid avdelningsstämma 2015-03-19 1 Avdelning 12 Avdelning SVs basorganisation utgörs av avdelningar. Nya avdelningar samt sammanläggningar eller delning av avdelning ska godkännas

Läs mer

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter

Paragrafer 36-50. Närvarande ledamöter 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen torsdagen den 11 mars 2004 kl 18,30 21,15

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0 Östsvenska Volleybollförbundet Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar Version 2,0 Revisionshistorik Datum Version Beskrivning Uppdaterad av 2008-02-18 0,9 Dokument skapat baserat på Upplands Volleybollförbunds

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00.

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00. 2006-11-11 Nr 1 / 2006 Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00 Paragrafer 1-13 Närvarande ledamöter Håkan Norrgård

Läs mer

RFS stadgar. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

RFS stadgar. Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare RFS stadgar Förbundsstadgar antagna av RFS kongress 1997 och reviderade av kongress 2001, årsmöte 2003, årsmöte 2004, årsmöte 2007, årsmöte 2011 och årsmöte 2014. 1 Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

Läs mer

Normalstadgar för Länsförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft

Normalstadgar för Länsförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft 1 Normalstadgar för Länsförening inom Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Namn, verk- 1.1 samhetsområde och uppgifter 1 Länsföreningens namn är Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft i län. Länsföreningen är ansluten

Läs mer

Stadgar för lokal förening i

Stadgar för lokal förening i Stadgar för lokal förening i Brottsofferjourernas Riksförbund Reviderad vid Riksstämman i Strömstad 2009 Brottsofferjourernas Riksförbund Bondegatan 40 100 61 STOCKHOLM Telefon: 08-644 88 00 Fax: 08-644

Läs mer

STADGAR TIERP ASHIHARA KARATE KLUBB

STADGAR TIERP ASHIHARA KARATE KLUBB STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN TIERP ASHIHARA KARATE KLUBB MED HEMORT I TIERPS KOMMUN. Bakgrund Tierp Ashihara Karate Klubb bildades 2005-02-06 som en förening till Aktiv Ungdom. Föreningen har därefter

Läs mer

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm

Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken Ängelholm PROGRAMFÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring Föreningar Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2014 i Kungälv Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Förbundet Aktiv Ungdom - Dansfabriken

Läs mer

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar i förbundet är njursjuka, njurdonatorer,

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund

Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund ska, enligt dessa stadgar och Svenska Volleybollförbundets stadgar, såsom

Läs mer

STADGAR. Kost & Näring

STADGAR. Kost & Näring STADGAR för Kost & Näring - en branschförening inom Ledarna Fastställda på Årsmötet 2012-03-24 Sida 1 av 7 Stadgar för Kost & Näring en branschförening inom Ledarna 1 Uppgift och syfte Kost & Näring är

Läs mer

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen

Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Årsmötesprotokoll förbundsstämma i Svenska Jujutsufederationen Datum och tid: 2016-03-13, kl. 11.20 14.00. Plats: Scandic Frimurarhotellet, St Larsgatan 14, Linköping. 1. Mötets öppnande. Ordförande Jesper

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Sollentuna. Motioner och utlåtanden

Sollentuna. Motioner och utlåtanden Sollentuna Motioner och utlåtanden Årsmötet den 16 mars 2013 Motion 1 Motion till årsmötet med Sollentuna arbetarekommun 2013 Nedanstående motion är antagen av IF Metallsossens klubbstyrelse tisdagen den

Läs mer

Valberedningens förslag till HGF Järfällas årsmöte 2016

Valberedningens förslag till HGF Järfällas årsmöte 2016 Valberedningens förslag till HGF Järfällas årsmöte 2016 HYRESGÄSTFÖRENINGEN JÄRFÄLLAS STYRELSE Styrelsen ska ha ett ojämnt antal ledamöter ( inräknat ordförande ), och normalt dessutom ersättare Ordförande

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Stadgar. Gällande från 1 augusti 2016 undantaget medlemsavgifter som är gällande från 1 januari 2017

Stadgar. Gällande från 1 augusti 2016 undantaget medlemsavgifter som är gällande från 1 januari 2017 Stadgar Gällande från 1 augusti 2016 undantaget medlemsavgifter som är gällande från 1 januari 2017 Stadgar antagna av förbundsstämman 2016, som gäller från 1 augusti 2016 Stadgar för Hyresgästföreningen,

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Motion 15 Motion 16. med utlåtanden

Motion 15 Motion 16. med utlåtanden Motion 15 Motion 16 med utlåtanden 44 Motion 15 Ombildningar av allmännyttans hyresrätter/ Ombildning av hyresrätter till bostadsrätter Ombildningen av allmännyttans lägenheter fortsätter. Nu med ännu

Läs mer

STADGAR. antagna 8 maj 2011

STADGAR. antagna 8 maj 2011 STADGAR antagna 8 maj 2011 1 2 Stadgar för Njurförbundet Antagna 8 maj 2011 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011

Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 5 Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Stadgar. För Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Stockholm/Sollentuna maj 2015.

Stadgar. För Brottsofferjouren Sverige. Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Stockholm/Sollentuna maj 2015. Stadgar För Brottsofferjouren Sverige Förbundets stadgar reviderades senast vid Förbundsstämman i Stockholm/Sollentuna 30-31 maj 2015. 1 FÖRBUNDET, DESS NAMN OCH SÄTE Förbundet är en organisation av ideella

Läs mer

Stadgar för IOGT-NTOs folkhögskoleförbund Tollare Organisationsnummer

Stadgar för IOGT-NTOs folkhögskoleförbund Tollare Organisationsnummer Stadgar för IOGT-NTOs folkhögskoleförbund Tollare Organisationsnummer 914000-0283 Antagna vid Folkhögskoleförbundets förbundsstämma 2015-06-28. 1 Ändamål och huvudman Folkhögskoleförbundets ändamål är

Läs mer

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering

Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Linköping Riktlinjer för valberedning och kandidatnominering Dokumentet innehåller riktlinjer för hur val bereds, hur arbetarekommunen hanterar valärenden och kandidatnominering. Dokument ersätter alla

Läs mer

Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation

Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation Bilaga 2 till protokollet SEKO: s förbundsstyrelse har efter samråd med berörda lokala organisationer beslutat att inrätta Förhandlingsorganisation

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Centerstudenters stadgar

Centerstudenters stadgar Centerstudenters stadgar 5 10 15 fastställda av förbundsstämman i april 1984 reviderade vid förbundsstämman 1992 reviderade vid förbundsstämman 1997 reviderade vid förbundsstämman 2000 reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Stadgar. Ledarna inom Energi & Teknik Verksamhetsområde, uppgift och organisation. Föreningsstämma

Stadgar. Ledarna inom Energi & Teknik Verksamhetsområde, uppgift och organisation. Föreningsstämma Stadgar Ledarna inom Energi & Teknik 2015 Verksamhetsområde, uppgift och organisation 1 Verksamhetsområde Ledarna inom Energi & Teknik en branschförening inom Ledarna som organiserar chefer, inom energi-,

Läs mer

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222)

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Datum: 2014-02-06 Plats: IOGT-NTO-lokalen, Storgatan 12, Mellanstad Närvarande: Anna Alm, Bengt Bergman, Cecilia Carlsson, Daniel Dunge, Emelie

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet 1 Riksförbundet Svenska Kattskyddsförbundet är ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Svenska Kattskyddsförbundet

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar För att tydliggöra hur valen i vår fackliga organisation går till på olika nivåer och

Läs mer

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND

STADGAR. för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND STADGAR för SMÅLAND - BLEKINGE HANDBOLLFÖRBUND Antaget av Småland-Blekinge Handbollförbunds årsmöte 2009-06-15 KAPITEL 1 Allmänna bestämmelser Uppgift 1 Sammansättning 2 Verksamhetsområde 3 Stadgar 4 Beslutande

Läs mer

Stadgeändringar utseende av revisionsbolag

Stadgeändringar utseende av revisionsbolag 13:6 Stadgeändringar utseende av revisionsbolag : att att SISU-stämman beslutar bifalla till stadgeändringar enligt nedan; och SISU-stämman beslutar tillämpa den nya ordningen redan vid SISU-stämman 2013

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Hyresgästföreningen Verksamhetsberättelse 2016 Bromma/Ekerö Broschyren producerad av Stefan Björn Verksamhetsberättelse Styrelsens ledamöter Mats Stake, Ordförande Kicki Almlöv, Vice ordförande Kathy Larsson,

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR DISTRIKTSFÖRENING INOM SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Antagna vid föreningens årsmöte i [ort] den [datum]

NORMALSTADGAR FÖR DISTRIKTSFÖRENING INOM SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Antagna vid föreningens årsmöte i [ort] den [datum] NORMALSTADGAR FÖR DISTRIKTSFÖRENING INOM SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Antagna vid föreningens årsmöte i [ort] den [datum] 1 NAMN OCH ORGANISATIONSFORM Föreningens namn är Celiakiföreningen i distrikt/region

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Förbundsstyrelse 41 Förbundsstyrelsen ansvarar för förbundets centrala verksamhet.

Förbundsstyrelse 41 Förbundsstyrelsen ansvarar för förbundets centrala verksamhet. Konstitutionella stadgar 1 Förbundets namn är Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund, förkortat P-Riks. 2 Förbundets syfte är att 2.1 medvetandegöra att personalvetaren är någon som under sin grundutbildning

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar. Stadgar. ST inom Sveriges Domstolar gällande avdelningen och klubbar för ST inom Sveriges Domstolar i Fackförbundet ST

ST inom Sveriges Domstolar. Stadgar. ST inom Sveriges Domstolar gällande avdelningen och klubbar för ST inom Sveriges Domstolar i Fackförbundet ST ST inom Sveriges Domstolar Stadgar ST inom Sveriges Domstolar gällande avdelningen och klubbar för ST inom Sveriges Domstolar i Fackförbundet ST Beslut fattat vid ombudsmötet den 13 november 2007 Beslut

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen. VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET Version: 1.0 Antagen: FS maj 2014 Nästa revision: FS aug 2015 Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

Läs mer

Centerstudenters stadgar

Centerstudenters stadgar Centerstudenters stadgar fastställda av förbundsstämman i april 1984 reviderade vid förbundsstämman 1992 reviderade vid förbundsstämman 1997 reviderade vid förbundsstämman 00 reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

Motion 38 Motion 39. med utlåtanden

Motion 38 Motion 39. med utlåtanden Motion 38 Motion 39 med utlåtanden 106 Motion 38 Kortare handläggningstider vid behov av tvångsförvaltning. Hyresgästföreningen får ibland ärenden om dålig teknisk förvaltning och bristande underhåll.

Läs mer

STADGAR FASTSTÄLLDA

STADGAR FASTSTÄLLDA STADGAR FASTSTÄLLDA STADGAR VATTENFALLS IDROTTS- OCH FRITIDSFÖRBUND 1 Vattenfalls Idrotts- och Fritidsförbund är en sammanslutning av föreningar som finns till för dig som arbetar inom Vattenfallskoncernen.

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRBUNDET SKOG OCH UNGDOM

STADGAR FÖR FÖRBUNDET SKOG OCH UNGDOM STADGAR FÖR FÖRBUNDET SKOG OCH UNGDOM Normalstadgar reviderade i en andra läsning 2018-10-20 i Katrineholm. Förbundet Skog och Ungdom Är en ideell, demokratisk, barn och ungdomsorganisation som är religiöst

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 INNEHÅLL PROPOSITION 2009:4 ANGÅENDE SPRÅKLIG REVIDERING AV STADGARNA 3 PROPOSITION 2009:5 ANGÅENDE INNEHÅLLSMÄSSIG REVIDERING AV STADGARNA 4 BILAGA 1, NUVARANDE FÖRBUNDSSTADGAR,

Läs mer

Innehåll 1 Organisation Mål och uppgift Medlemskap Medlemsavgift Medlemsregister Åligganden för Styrelse...

Innehåll 1 Organisation Mål och uppgift Medlemskap Medlemsavgift Medlemsregister Åligganden för Styrelse... STADGAR 2018-04-21 Innehåll 1 Organisation... 3 2 Mål och uppgift... 5 3 Medlemskap... 6 4 Medlemsavgift... 7 5 Medlemsregister... 7 6 Åligganden för Styrelse... 8 7 Räkenskaper och revision... 11 8 Årsmöte/stämma...

Läs mer

STADGAR. Antagna Reviderade En demokrati kräver aktiva medborgare som är fria, tänker och handlar självständigt.

STADGAR. Antagna Reviderade En demokrati kräver aktiva medborgare som är fria, tänker och handlar självständigt. DÄR MÄNNISKOR ÄR. MÖJLIGGÖR MÖTEN OCH EGENORGANISERING. STADGAR Antagna 2017-05-13 Reviderade 2018-10-21 En demokrati kräver aktiva medborgare som är fria, tänker och handlar självständigt. Svenska Settlementförbundet

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR CELIAKIFÖRENING INOM SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Antagna vid föreningens årsmöte i [ort] den [datum]

NORMALSTADGAR FÖR CELIAKIFÖRENING INOM SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET Antagna vid föreningens årsmöte i [ort] den [datum] [Observera detta är Normalstadgar för Celiakiföreningar i minimal version. Stadgarna får kompletteras av respektive förening. Stadgarna får dock inte strida mot Svenska Celiakiförbundets stadgar.] NORMALSTADGAR

Läs mer

Bilaga 3. PROGRAM och STADGAR. för Förbundet Aktiv Ungdom Program sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 6 Förbund sida 10. Antagna på Aktiv Ungdoms

Bilaga 3. PROGRAM och STADGAR. för Förbundet Aktiv Ungdom Program sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 6 Förbund sida 10. Antagna på Aktiv Ungdoms Bilaga 3 PROGRAM och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Program sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 6 Förbund sida 10 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2008 i Åre 2 PROGRAM Aktiv Ungdom ska samla

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Stadgar för föreningen Avfall Sverige Fastställda den 31 maj Senast reviderade den 20 maj 2014.

Stadgar för föreningen Avfall Sverige Fastställda den 31 maj Senast reviderade den 20 maj 2014. STADGAR Stadgar för föreningen Avfall Sverige Fastställda den 31 maj 1947. Senast reviderade den 20 maj 2014. 1 Firma Föreningens firma är Avfall Sverige. 2. Ändamål Föreningens ändamål är att tillvarata

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR

Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR Östsvenska Taekwondoförbundet STADGAR STADGAR FÖR ÖSTSVENSKA TAEKWONDOFÖRBUNDET KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Östsvenska Taekwondoförbundet skall, enligt dessa stadgar och Svenska Taekwondoförbundets

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer