Kommunikationsplan Delegationsresa, Guangdong, Kina 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunikationsplan Delegationsresa, Guangdong, Kina 2008"

Transkript

1 1 Kommunikationsplan Delegationsresa, Guangdong, Kina 2008 Bakgrund Denna kommunikationsplan gäller besöket som en politisk delegation från Region Skåne ska avlägga till Guangdong den 2-6 december 1. Region Skåne ska fungera som dörröppnare för företag i Skåne genom kontakt med Guangdongs politiska administration. Under förra mandatperioden genomförde Region Skåne en delegationsresa som media har skrivit om. Även stundande besök är uppmärksammat. Fokus i denna plan kommer därför huvudsakligen att ligga på mediekontakter, men även på relationen med medverkande företag och organisationer. Syfte Genomtänkta kommunikationsinsatser syftar till att bidra till att uppnå verksamhetsmålen samt öka möjligheten till önskad och rättvis publicitet. Mål Ett specifikt mål är att media får förståelse för och skildrar den legitimitet som Kina-kontakterna har. Detta mål mäter vi genom att bevaka publiciteten i media. Kommunikationsinsatserna bidrar till att uppfylla verksamhetsmålen. (Se vidare Insatser.) NB: Kommunikationsinsatserna underlättas av formulerade mål för själva arbetet, till exempel hur många näringslivsfrämjande kontakter vi skapar, antal samarbeten som företagen uppnår 2, om några konkreta resultat syns omedelbart, 3 hur de upplever besöket och Region Skånes funktion med mera. (Se vidare Insatser.) Även utvärderingen av resultatet av såväl kommunikationsinsatserna som verksamheten i sig underlättas av exakta, fastställda mål. Målgrupper Media ska vanligtvis betraktas som en kanal, som vi kommunicerar genom, men i detta fall är det också en grupp som vi vill kommunicera med. Medverkande företag och organisationer är en målgrupp. Även invånare i Skåne, internt inom Region Skåne och externt, är en målgrupp. Slutligen har vi en målgrupp i Kina, det vill säga våra kontakter på tjänstemannanivå, till exempel Foreign Affairs Office, Department of Health med mera. (Se vidare Insatser.) Tid Kommunikationsplanen omfattar tiden från och med nu till och med uppföljning av besöket. Enligt Aktiviteter och tidplan 4 görs uppföljning till och med februari Budget Sammanlagt för föreslagna kommunikationsinsatser: xx xxx kronor. 1 Vissa i delegationen, till exempel Regionstyrelsens ordförande, fortsätter till Shanghai för att den 8 december ha möte med sekretariatet för Expo I den mån det är möjligt att få veta av företagen. 3 Utfall av samarbete kan dröja. 4 Arbetsdokument för Kina-arbetet.

2 2 Insatser och tidplan Med insatserna nedan kan vi ge ett ambitiöst, genomtänkt, professionellt och seriöst intryck. Vi har stora möjligheter att hålla kostnaderna nere, till exempel genom befintligt material och att annat kan produceras internt. 1. Visitkort på kinesiska Delegationsmedlemmarna ska ha visitkort med kinesisk text på ena sidan. Region Skåne förser medverkande politiker och tjänstemän med detta. Medverkande företag ombesörjer det själva. 1a. Tidsplan, visitkort Allteftersom det blir klart vilka som ska ingå i delegationen från Region Skåne producerar vi visitkorten. 2. Trycksak om delegationen En enkel broschyr som presenterar delegationen, såväl personer som företag eller organisation, att överlämna till samtliga som vi besöker. Format A4, färg, passfoton, texter från samtliga medlemmar på engelska och kinesiska. Formgivning Christian Andersson, tryck Servicelaget, översättning Sinovo (förslagsvis). 2a. Tidplan, trycksak om delegationen 17 oktober (fredag): deadline inlämning av textunderlag och porträttbilder (eftersläntrare 21 oktober, inofficiellt datum) 17/21-27 oktober: redigering (Camilla) och översättning (Sinovo) 27 oktober: till Eskil Lundberg för genomläsning 28 oktober: från Eskil till Sinovo (kopia till Camilla) för ev finjustering 29 oktober: material till Camilla och vidare till Christian för formgivning 5 november: korrläsning 6 : justering 7 (fredag): korrläsning 10 (måndag): justering 11 : slutkorr 12 : till tryck/servicelaget 19 : från tryck/ Servicelaget till Stortorget 9, Malmö 21 : skickas till Kanton (konsulatet, White Swan?) med DHL OBS: Om vi ger utrymme för företag med flera att anmäla sig så sent som 2 veckor innan avfärd, och om det är sannolikt att det sker, bör vi planera en form av lösbladsprodukt för att få den fullständig. 3. Material på kinesiska om Skåne Position Skåne producerade 2007 en broschyr på kinesiska om Skåne. Drygt 600 ex är reserverade för resan. Den är aktuell så när som på en detalj, nämligen att kronan i förhållande till den kinesiska yenen och den amerikanska dollarn anges enligt hösten Enheten för Näringslivsutveckling producerade en folder 2007 om investeringsmöjligheterna i Skåne och fördelarna med att etablera sig här. På engelska heter den Invest in Skåne a world class business location. Den

3 3 finns på kinesiska, ett tiotal ex kvar. Vi har tryckt 500 inför höstens besök. Även denna är aktuell, grundplåten finns på Pendit Reklambyrå. Kostnad 500 ex: ca kr exklusive moms. 3a. Om innovationssystem Informationsmaterial om innovationssystem tar Sven-Tore Holm med sig. Även på kinesiska. 4. Powerpoint Nytt: en ppt-mall för hela delegationen att använda. Region Skånes logga till höger och respektive företags logga till vänster i sidfoten, däremellan på kinesiska och engelska står det: Region Skåne Business Delegation Guangdong December Typsnitt Arial, storlek 20 (minst). Bilaga 3. Medverkande politiker får en ppt-slide där Region Skåne står på svenska och kinesiska. Vid användning av ppt kan denna slide vara den första. 5. Omvärldsbevakning 5a. Internt inom Region Skåne Intern distributionslista för utskick av veckobrev via e-post med kort och koncis rapportering från den senaste veckan, förberedelser, företag som tillkommit, förändringar som skett etc. Inklusive artiklar och dylikt från svensk och utländsk media. I de fall något akut måste meddelas/distribueras går extra utskick. Början juli månad. 5b. Externt till medverkande i delegationen Extern distributionslista för utskick av veckobrev med början ca två månader innan besöket. I stort sett samma som ovan, skickas via e-post, innehåller kort och koncis rapportering från den senaste veckan, förberedelser, företag som tillkommit, förändringar som skett etc. Inklusive artiklar och dylikt från svensk och utländsk media. I de fall något akut måste meddelas/distribueras går extra utskick. Mottagare är medverkande företag. Veckobrevet kan innehålla information om praktiska saker, bland annat visitkort, texter till broschyr, passfoton med mera. 6. Dialogiska kommunikationsinsatser Förberedande möte den 2 oktober. Olika upplägg för medverkande företag och politiker. Medverkan av någon som kan berätta om den kinesiska kulturen samt att göra affärer där. Ytterligare ett möte den 17 november för avstämning. Bilaga 1.

4 4 7. Media 7a. Internt om media Vid förberedande möte ingår en punkt om media. Här informerar vi om hur vi tänker kommunicera med media om delegationsbesöket samt delar ut sammanställning av frågor som är sannolika att media kan ställa samt förslag till lämpliga svar. Vi kan bland annat försöka förutse fallgropar. 7b. Med media Presseminarium med medverkan av Region Skånes politiker, företag samt Kina-expert. Syfte: att sprida kunskap om Guangdongs utveckling och de möjligheter som finns för Skåne, vad Region Skåne kan bidra med både i termer av näringslivskontakter och vad det kulturella utbytet kan innebära utöver dessa kontakter. Tid: förslagsvis början av november, vilket ger möjlighet till inbjudan med god varsel (en månad) samt möjlighet att engagera rätt personer. Seminarium kl P- lats: Stortorget 9 i Malmö. Bilaga 2. Pressinformation när vi har material av intresse för media skickar vi pressinformation om det, till exempel vilka företag som följer med. Budskapsformulering - om syfte, mål med samarbete med Guangdong för Region Skånes del. Syfte Kort: "Region Skånes politiker kan öppna dörrar för företag till den kinesiska marknaden. " Längre (att ha i bakhuvudet): "Att leda en delegation till Guangdong, Kina ligger i Region Skånes utvecklingsuppdrag. Det finns möjligheter för företag i Skåne att göra affärer i Guangdong, vilket skulle leda till bland annat ökad tillväxt i Skåne. När det gäller cleantech finns de potentiella kunderna inom offentliga organisationer, detsamma gäller i stor utsträckning life science, och till dessa är ingångarna politiska. Samarbete mellan universitet, deras innovationssystem och inkubatorer kan också leda till fruktbart samarbete inom forskning och utveckling. För att komma in genom politiska ingångar behöver företagen vara politiskt ledsagade hemifrån." Mål Region Skånes mål med delegationsresan är att medföljande företag ska uppleva att Region Skånes insats har en avgörande betydelse för deras möjligheter att göra affärer, det vill säga: 100% av företagen ska i olika grad ha nytta av att besöka Kina tillsammans med Region Skåne. Vi följer upp medföljande företags framtida affärsförbindelser med Guangdong under kommande tre år. (Se punkt 9.) NB: Vilket mål och hur vi sätter det i siffror är beroende av olika faktorer, så som att företagen kan vilja vara diskreta med eventuella diskussioner/resultat, och vilket tidsperspektiv vi pratar om. Någon form av realistiskt och mätbart mål för arbetet förbättrar dock oddsen för ett bra resultat. Kronologi, där till exempel undersökning av företags intresse som kriterium framgår.

5 5 Sammanställa presskit - bilaga 4 Om avtalet och vår strategi, inklusive ovan. (Plats på webben är under Skånes utveckling Skåne & världen Samarbeten och projekt Avtal med regioner) 9. Utvärdering Syftet med en utvärdering är att säkerställa ett effektivt arbete vad gäller kostnad och resultat. Vi ska dra slutsatser om huruvida kommunikationsinsatserna bidragit till att stärka Kina-arbetets legitimitet. Vi följer under kommande tre år varje medföljande företags affärsförbindelser med marknaden i Guangdong. 9a. Utvärderingsformulär Angående resans resultat, förberedelser och Region Skånes betydelse. Av samtliga medverkande bör vi kunna räkna med att 90% besvarar det. Vårt verksamhetsmål bör vara att 100% av de medverkande i olika grad ska ha nytta av att besöka Kina tillsammans med Region Skåne. Av dessa ska 75% vara nöjda med hur Region Skåne har kommunicerat förberedelser, program och uppföljning. Bilaga 5. Camilla Greiff

6 6 Bilaga 1 förberedande möten 2 oktober resp 17 november Förberedande möte den 2 oktober kl 9-12, Stortorget 9, vån 5 i Malmö. Möte/upplägg: samtliga medverkande politiker, exportrådet, handelskammaren, tjänstepersoner, medverkande företag; om interkulturell kommunikation, politikernas konkreta uppgift, mediehantering. 2 oktober, första förberedande möte och focal point Kl Kaffe och fralla Kl Välkommen - Regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein Kl Presentation och förväntningar kort beskrivning av respektive företags förväntningar på resan Kl Programmet i Guangdong - Projektansvarig Per-Olof Persson Kl Om Guangdong och konsulatet - Generalkonsul Winni Fejne Kl Om provinsens utveckling och fördelar konsul Stefan Arenbalk, Exportrådets handelssekreterare och chef i Kanton Kl Om kulturen och skillnader mellan olika delar av Kina - Bertil Lundahl, sinolog Lunds universitet Kl Tangshan - Mikael Edelstam, Sustainable Business Hub Kl Medias intresse samt checklista om praktikaliteter - Projekt/kommunikationsansvarig Camilla Greiff Kl Frågor Kl (senast) Lunch, tillfälle till mingel och samtal 17 november: Avstämning, uppförandekod, rollfördelning Fyll i slutliga programmet

7 7 Bilaga 2 - Presseminarium Presseminarium kl , Stortorget 9, vån 5 i Malmö: Varför Kina? Kl 9.30 Kaffe och fralla Kl 9.45 Camilla Greiff hälsar Välkommen, presenterar programmet Kl 9.50 Jerker Swanstein berättar varför Region Skåne bestämt sig för denna delegationsresa, varför arbeta med Guangdong, historik. (Denna politiker bör vara förberedd av mig m fl.) Kl Eskil Lundberg: varför Guangzhou? Om utvecklingen, Kina Kl Ulf Åberg, Douglas Almqvist som arbetat mycket med kontakterna med Guangdong och/eller med Kina som kan berätta konkret om resultat, förmedla känslan av att det är givande, inspirerande. Eller Invests nye VD? Om han kan Kina, annars inte. Kl Frågor Kl Slut (ingen lunch)

8 8 Bilaga 3 - ersätt med Nordenhakes Exempelbild här kan företagslogga placeras.

9 9 Bilaga 4 Presskit, innehåll Om det finns en nyhet, pressmeddelande som ligger överst i kittet Budskapsformulering (varför Region Skåne gör detta) Delegationsbroschyr (inkluderar medverkande företag) Program Kronologi Överenskommelser/avtal (3 st) Invest in Skåne-folder Material från Sven-Tore Holm

10 10 Bilaga 5a Utvärdering till företag i Region Skånes delegation till Guangdong Skala 1-5, från låg poäng till hög lägg gärna till ett blankt A4, om formuläret ej räcker. 1. Motsvarade besöket i Guangdong dina förväntningar? 1 (lågt) (högt) 2. Anser du att ditt företag har skapat goda kontakter? 3. Anser du att ditt företag har skapat många kontakter? 4. Ledde din medverkan i delegationen till någon form av konkret resultat, till exempel en order eller en överenskommelse om ytterligare besök, antingen igen i Guangdong eller ett besök från Guangdong till Skåne, för vidare diskussioner om att göra affärer? vill ej svara 5. Tror du att detta besök leder till ökad tillväxt för ditt företag? 6. Tror du att besöket leder till utveckling av ditt företag? Förklara gärna på vilket sätt: - 7. Tycker du att besöket visade att Region Skånes medverkan var en förutsättning för att ditt företag ska kunna skapa fruktbara kontakter i Guangdong? 8. Hur tycker du att Region Skåne har kommunicerat förberedelser, syfte, program och förväntningar innan besöket? 9. Vad tycker du att Region Skåne kunde ha gjort bättre? 10. Kommer du att rekommendera andra företag att delta i aktiviteter, som leds av Region Skåne för att bli introducerad till den kinesiska marknaden? Ja Nej Utveckla:

11 11 Bilaga 5b Utvärdering till organisationer i Region Skånes delegation till Guangdong Skala 1-5, från låg poäng till hög lägg gärna till ett blankt A4, om formuläret ej räcker. 1. Motsvarade besöket i Guangdong dina förväntningar? 1 (lågt) (högt) 2. Anser du att du har skapat användbara kontakter för den organisation som du representerar? Ge gärna ett exempel: 4. Ledde din medverkan i delegationen till någon form av konkret resultat, till exempel en överenskommelse om ytterligare besök, antingen igen i Guangdong eller ett besök från Guangdong till Skåne, för diskussioner om samarbete? vill ej svara 6. Tror du att besöket genom din medverkan i delegationen leder till utveckling av den organisation som du representerar? Förklara på vilket sätt: - 7. Tycker du att besöket visade att Region Skånes medverkan är en förutsättning för att din organisation ska kunna skapa kontakter i Guangdong? 8. Hur tycker du att Region Skåne har kommunicerat förberedelser, syfte, program och förväntningar innan besöket? 9. Vad tycker du att Region Skåne kunde ha gjort bättre? 10. Skulle du delta igen, om Region Skåne i framtiden genomför fler delegationsresor till Kina? Ja Nej Varför?

12 Kommer du att rekommendera andra organisationer att delta i aktiviteter, som leds av Region Skåne för att bli introducerad till den kinesiska marknaden? Ja Nej Utveckla:

13 13 Bilaga 5c Utvärdering till Region Skånes egna representanter i delegationen till Guangdong Motsvarade besöket i Guangdong dina förväntningar? Helt och hållet Bättre än förväntat Sämre än förväntat 2. Ge gärna ett exempel på hur du upplever att just din medverkan i delegationen bidrog till en positiv resa med ett positivt resultat. 3. Vad tycker du att vi i Region Skåne kunde ha gjort bättre? 4. Vad ska vi tänka på vid eventuella framtida besök? (t ex har bl a Uno nämnt bättre koll på företagen som anmäler sig, och mer frekventa besök, dvs vart fjärde år räcker inte)

Medias intresse av Guangdong och delegationen

Medias intresse av Guangdong och delegationen Medias intresse av Guangdong och delegationen 1 (2) Sannolika frågor 1) Vad är syftet med att Region Skåne leder denna resa? Kort: "Region Skånes politiker kan öppna dörrar för företag till den kinesiska

Läs mer

Samlade artiklar i skånsk media angående delegation till Guangdong hösten 2008 1

Samlade artiklar i skånsk media angående delegation till Guangdong hösten 2008 1 Samlade artiklar i skånsk media angående delegation till Guangdong hösten 2008 1 Kristianstadsbladet Regionpolitiker till Kina i höst Publicerad: 7 juni 2008, 01:15 Regionstyrelsen planerar en delegationsresa

Läs mer

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung Vi vill verka för att bra kommunikation, med ett omvärldsperspektiv, samordnas och integreras i organisationen för Trosa kommun. Genom

Läs mer

Kommunikationsstrategi Leader Höga Kusten 2014 2020

Kommunikationsstrategi Leader Höga Kusten 2014 2020 BILAGA 9 Kommunikationsstrategi 2014 2020 Kommunikationsstrategi för Syftet med s kommunikationsarbete är att göra vårt leaderområde och det arbete som genomförs inom ramen för det synligt. Genom att göra

Läs mer

Kommunikationsplan 2013

Kommunikationsplan 2013 Kommunikationsplan 2013 Funktionshinderspolitiskt arbete Region Skåne Innehåll UU1. BAKGRUND 4 3. KOMMUNIKATIVA UTMANINGAR 4 4. KOMMUNIKATIONSMÅL 5 5. BUDSKAP 5 6. MÅLGRUPPSANALYS 5 7. KOMMUNIKATIONSSTRATEGI

Läs mer

Policy för information och kommunikation

Policy för information och kommunikation Antagen av fullmäktige 081022 Policy för information och kommunikation Torsås kommun är en politiskt styrd organisation som finns till för medborgarna. Det är deras behov och förutsättningar vi ska se

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

Välkommen till konferens den 27 november

Välkommen till konferens den 27 november Välkommen till konferens den 27 november Är kommunala och regionala vänortssamarbeten dörröppnare för svenska företag och deras exportaffärer? Kina är idag Sveriges viktigaste marknad i Asien och får en

Läs mer

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016

Kommunicera och nå dina mål. Kommunikationsstrategi 2013-2016 Kommunicera och nå dina mål Kommunikationsstrategi 2013-2016 Lyssna och prata för att nå målen Östersunds kommun har tagit fram en kommunikationsstrategi som sträcker sig från 2013 till 2016. Den här foldern

Läs mer

Kommunikationsplan familjestödsprojektet

Kommunikationsplan familjestödsprojektet Kommunikationsplan familjestödsprojektet Tjänsteskrivelse 2011-03-28 Handläggare: Ida Broman FKN 2006.0023 Folkhälsonämnden Kommunikationsplan familjestödsprojektet Sammanfattning I samband med beviljandet

Läs mer

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015 Kommunikationspolicy Antagen av Kf 56/2015 Innehåll Innehåll... 1 1. Kommunikation hjälper oss att utföra våra uppdrag... 2 2. Kommunikationsansvar... 2 3. Planerad kommunikation... 2 Checklista för att

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy

Informations- och kommunikationspolicy Informations- och kommunikationspolicy Beslutad i kommunstyrelsen i Örebro kommun 2003-09-15 Diarienummer: 691-02-004 2 Innehållsförteckning Örebro kommuns informationsinsatser präglas av 4 Saklighet 4

Läs mer

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013

Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Kommunikationsstrategi för teknikförvaltningen 2011 2013 Inledning Med kommunikation kan vi styra verksamheten mot de mål som Tekniska nämnden anger och kommunikationsaspekten ska finnas med i alla beslut

Läs mer

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Antagen av regionstyrelsen den 28 januari 2016 Box 325, 611 27 Nyköping Besöksadress: Storhusqvarn, Västra Kvarngatan 64 Telefon: 0155-778 90 E-post: info@region.sormland.se

Läs mer

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 Nordisk Kommunikation AB Olof Palmes gata 13 SE 111 37 Stockholm T +46 8 612 5550 F +46 8 612 5559 info@nordisk-kommunikation.com www.nordisk-kommunikation.se

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN

KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR UPPSALA KOMMUN Detta dokument anger principer och förhållningssätt, ansvar, målgrupper, kanaler, formspråk och planeringsförutsättningar för

Läs mer

10 tips för ökad försäljning

10 tips för ökad försäljning 10 tips för ökad försäljning Innehållsförteckning Tips 1 Kundvård...3 Tips 2 Vad har du egentligen på gång?...4 Tips 3 Ställ jobbiga frågor...5 Tips 4 När tiden inte räcker till...6 Tips 5 Låt kunden skriva

Läs mer

SFIS konferenslots UTKAST

SFIS konferenslots UTKAST UTKAST IoK Sammanställd av: Revidering xxxx2007 Dokument för konferensarbetet 3 Förväntningar 3 Syfte 3 Framgångsfaktorer 3 Mål 4 Roller i konferenskommittén 4 Aktiviteter 5 2 Dokument för konferensarbetet

Läs mer

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan

Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Metodguide och intervjuguide - Västernorrlandsmodellen för barns brukarmedverkan Bakgrund till barns brukarmedverkan Några kommuner från Västernorrlands län har tillsammans med Allmänna Barnhuset och 33

Läs mer

Kommunikationskoncept för kommuner som arbetar med hastighetsöversyn

Kommunikationskoncept för kommuner som arbetar med hastighetsöversyn Rätt hastighet för en attraktiv kommun Kommunikationskoncept för kommuner som arbetar med hastighetsöversyn Konkreta förslag för intern och extern kommunikation en vägledning Framtaget av Jenny Appelgren

Läs mer

Informations- och kommunikationsstrategi

Informations- och kommunikationsstrategi Kommunledningskontoret Sofia Magnusson, 0531-526003 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2011-05-18 1(7) Informations- och v:\klk\stab\anna_sofia\policydokument\informations-

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för Neurologiskt Handikappades Riksförbund enligt FS beslut den 31 maj 2008

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för Neurologiskt Handikappades Riksförbund enligt FS beslut den 31 maj 2008 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för Neurologiskt Handikappades Riksförbund enligt FS beslut den 31 maj 2008 Innehåll Förord s 3 Kommunikationsarbetet s 4 Övergripande riktlinjer för intern och

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2012-11-26 ( 255) POLICY Kommunikationspolicy för Haninge kommun Syftet med en kommunikationspolicy för kommunen är att skapa effektivitet

Läs mer

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG)

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) Kommunikationsplan 2016 Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg () Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Grundläggande begrepp... 3 2 Syfte, strategi och mål... 3 2.1 Syfte... 3

Läs mer

Riktlinje. Riktlinje för genomförande av medborgardialoger. Beslutas av kommunstyrelsen och gäller för samtliga nämnder och förvaltningar

Riktlinje. Riktlinje för genomförande av medborgardialoger. Beslutas av kommunstyrelsen och gäller för samtliga nämnder och förvaltningar DIARIENUMMER: KS 136/2017 101 FASTSTÄLLD: KS 130/ 2017-08-14 VERSION: 1 SENAST REVIDERAD: -- GILTIG TILL: -- DOKUMENTANSVAR: Kanslichef Riktlinje Riktlinje för genomförande av medborgardialoger Beslutas

Läs mer

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2

En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En introduktion till pr och mediebearbetning V 1.2 En guide av Mats Wurnell www.matswurnell.net Om denna introduktion Se denna guide som en introduktion till pr och mediebearbetning. Den hjälper er att

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal

Lön är Ersättning KontaKta oss E-post: Webb: telefon: Utan fack och Utan avtal Löneladda! Du har rätt att få en lön som motsvarar din prestation på jobbet. Gör du ett bra jobb ska det synas i lönekuvertet, helt enkelt. Det står i kollektivavtalet. Där står också att det är det lokala

Läs mer

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun 2014-2016 2014-05-19 1. Syftet med planen Syftet med denna kommunikationsplan är att tydliggöra hur vi ska arbeta med miljökommunikation. Planen

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

3 Revidering av kommunikationspolicy

3 Revidering av kommunikationspolicy PROTOKOLL Arbetsutskottet 2016-01-14 3 Revidering av kommunikationspolicy Dnr 16-001 Sammanfattning Det är sex år sedan vår nuvarande kommunikationspolicy antogs av regionstyrelsen, närmare bestämt i november

Läs mer

PR-konsulternas syn på omvärldsbevakning

PR-konsulternas syn på omvärldsbevakning PR-konsulternas syn på omvärldsbevakning Mars 2004 Hur omvärldsbevakar PR-konsulterna? En av Agent25:s viktigaste och kräsnaste kundmålgrupper är PR-konsulter. För dem är omvärldsbevakning en mycket viktig

Läs mer

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25

Riktlinjer. Information och kommunikation. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Riktlinjer Information och kommunikation Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2005-04-25 Datum: 2012-02-02 Dnr: Sida: 2 (8) Riktlinjer för information och kommunikation Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Örebroveckan för mänskliga rättigheter 2017 uppstartsmöte

Örebroveckan för mänskliga rättigheter 2017 uppstartsmöte Minnesanteckningar 2017-04-10 Ks 544/2017 Örebroveckan för mänskliga rättigheter 2017 uppstartsmöte 2017-04-10. Bilaga: powerpointpresentation Örebroveckan 2017. Närvarande föreningar: Örebro rättighetscenter

Läs mer

How to Använda fakturaparametrar.doc

How to Använda fakturaparametrar.doc Att använda fakturaparametrar Med funktionen parametrar för fakturering som du hittar under alla knapp-fälts avancerade inställningar kan du på olika sätt koppla ihop artiklar med olika val en besökare

Läs mer

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation.

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Välfärdskonferens Vänersborg augusti 2014 Pedagog: Elisabeth Ericson, Lindfors & Co 070-797 87 20 elisabeth@lindforsco.se Kulturkapital Alla företag,

Läs mer

KOMM UT Planera din kommunikation

KOMM UT Planera din kommunikation KOMM UT Planera din kommunikation sju steg för planering Planera din kommunikation Nordiska ministerrådets sekretariat (NMRS) har en beslutad kommunikationsprocess som innebär att kommunikationsplanering

Läs mer

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015

Verksamhetsplan. Invest in Skåne AB. Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan Invest in Skåne AB 2015 Utgåva 01/05 2015 Verksamhetsplan 2015 för Invest in Skåne AB, 1. Verksamhetsidé Våra aktiviteter skall göra skillnad för att utveckla internationaliseringen av

Läs mer

Kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer. en nationell inriktning

Kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer. en nationell inriktning Kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer en nationell inriktning Frågor och svar om kompetensprofiler för Polisens ledarskapsnivåer Varför behövs kompetensprofiler? Syftet med kompetensprofilerna

Läs mer

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020. Ansökningsseminarium Malmö 26 januari 2016

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020. Ansökningsseminarium Malmö 26 januari 2016 Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020 Ansökningsseminarium Malmö 26 januari 2016 Program för dagen 10:30 12:30 Gemensam genomgång 12:30 13:15 Lunch 13:15 16:15 Rådgivningsmöten med sekretariatet.

Läs mer

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11

Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 9 april 2007 Haninge kommuns kommunikationspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2008-02-11 Övergripande mål och inriktning All information och kommunikation i Haninge kommun ska medverka till kunskap om

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. För namn på projektet/aktiviteten. Revisionshistorik. Bilagor 20XX-XX-XX

KOMMUNIKATIONSPLAN. För namn på projektet/aktiviteten. Revisionshistorik. Bilagor 20XX-XX-XX 20XX-XX-XX KOMMUNIKATIONSPLAN För namn på projektet/aktiviteten Beställare: Kommunikationsansvarig: Mottagare: Dnr: Version nr: Revisionshistorik Datum Version nr Kommentar Reviderad av Bilagor Nr Beskrivning

Läs mer

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun

Riktlinjer Kommunikationsplattform. Luleå kommun Riktlinjer Kommunikationsplattform Luleå kommun 1 2 Kommunikationsplattform Kommunikationsplattformen sammanfattar de huvudsakliga kanaler som vi använder i vår kommunikation. Det är viktigt att vi ser

Läs mer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer

Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Koncernkontoret Möten & Internationella Relationer Chris Marschall Enhetschef 040-675 33 01 SMS 0721-998171 Christina.marschall@skane.se INFORMATION Datum 2015-08-12 Version Dnr 1501279 1 (5) Handledning

Läs mer

INFORMATIONPOLICY FÖR POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN I DALS-EDS KOMMUN

INFORMATIONPOLICY FÖR POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN I DALS-EDS KOMMUN DALS-EDS KOMMUN INFORMATIONPOLICY FÖR POLITIKER OCH TJÄNSTEMÄN I DALS-EDS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2005-03-23, 12 Godkänd av kommunfullmäktige efter översyn 2008-11-26 114 Innehållsförteckning

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS

RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS RIKTLINJER FÖR SKNTs ÅRSKONFERENS Intresseanmälan värdskap Den kommun som är intresserad av att stå värd för SKNTs årskonferens anmäler detta på SKNTs webbsida (f r om ansökan 2018). Intresseanmälan behandlas

Läs mer

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015

Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/5 2015 Utvärdering SKNT:s årskonferens i Umeå 27-29/ 20 Antal svarande: 7 stycken Har du tidigare deltagit i SKNT:s årskonferens? 44 st 27 st Vad tyckte du om Årskonferensens olika delar? Programinnehållet 4,4

Läs mer

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev Maj 2014 årgång 15 nr 2 Ny styrelse nya tag! Årsmöte valde ny styrelse i februari. Det innebär att Johan Ascard är ny ordförande och efterträder Anders Olsson, som avgick

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet - BoST Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Närvarande: Per Skedung Ulla Bohman Andreas Bakken Per-Anders Öhrn Stefan Eklund Åkerberg Zdenka Sramkova

Läs mer

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper.

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper. Sida 1/5 Policy för kommunikation Med kommunikation skapar vi kännedom om vilka vi är, vad vi kan och vad vi gör. Kommunikationen speglar de värden som kommunen står för och bidrar till att utveckla goda

Läs mer

Inbjudan till deltagande i MILSA II

Inbjudan till deltagande i MILSA II Inbjudan till deltagande i MILSA II informations- och inspirationsserie under 2014 för dig som i din verksamhet möter nyanlända flyktingar! Om MILSA MILSA, stödplattform för migration och hälsa, verkar

Läs mer

Bilder: Tuula Palaste-Eerola

Bilder: Tuula Palaste-Eerola Bilder: Tuula Palaste-Eerola Synlighet åt regionala aktörer! Nylandsveckan är en evenemangsvecka som Nylands förbund koordinerar och där syftet är att ge synlighet åt nyländska aktörer och arbete som gjorts

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text 1 (5) Vår handläggare Geza Simon Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text Katrineholm kommuns kommunikationspolicy Policy ett

Läs mer

Temadag om suicidprevention

Temadag om suicidprevention Temadag om suicidprevention Manual för att utbilda personal Kurskod: HiS14 30 mars 2017 www.uppdragpsykiskhälsa.se Manual för att utbilda personal 1 (11) Innehållsförteckning Kapitel 1 Om den här manualen

Läs mer

Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg

Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg Version 2013-08-16 Institutionen för Teknik och samhälle Trafik och väg Handläggning av Examensarbeten på Trafik och Väg Detta dokument innehåller det mesta som man behöver veta för att genomföra ett examensarbete

Läs mer

Utställarpaket Microsoft TechDays

Utställarpaket Microsoft TechDays Utställarpaket Microsoft TechDays Örebro 23-24 mars 2010 TechDays 2009 blev en stor succé. Med nästan 1300 deltagare - två dagar fyllda av 97 sessioner, över 100 experter, mötesplatser, utställningar och

Läs mer

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen

Kommunikationsstrategi år 2014 2016. Samhällsbyggnadsförvaltningen Kommunikationsstrategi år 2014 2016 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 juli 2014 Kommunikationsstrategi för samhällsbyggnadsförvaltningen Gäller till 31 december 2016 Inledning Med kommunikation kan vi styra

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING

SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING SAMMANSTÄLLNING AV SKOLUTVÄRDERING HÖSTTERMINEN 2004 SAMT VT 2004, HT 2003, VT 2003, HT 2002, VT 2002, HT 2001 & VT 2001 Sammanlagt har 290 elever av 319 fyllt i skolutvärderingen hösten 2004. Det ger

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag

Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Inbjudan till miljöteknikseminarium med workshop Lena Sommestad leder delegation till Tjeckien Affärsmöjligheter inom avfallshantering, vattenrening och sanering i Tjeckien 24-25 januari 2005 i Prag Sveriges

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Regler för medborgardialog i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2014-02-19 33, dnr 2014/0066 KS.030 Innehåll Inledning... 2 Definition... 2 Skillnad mellan medborgardialog och brukardialog...

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

Informationsenheten. Betrakta mig som spindeln i nätet, bollplank eller idébank, det är valfritt.

Informationsenheten. Betrakta mig som spindeln i nätet, bollplank eller idébank, det är valfritt. Informationsenheten Betrakta mig som spindeln i nätet, bollplank eller idébank, det är valfritt. Välkommen till informationsenheten! Att vi lever i ett informationssamhälle är år 2009 ingen nyhet, det

Läs mer

Katja Kamila 2012-03-30

Katja Kamila 2012-03-30 VÄSTMANLANDS KOMMUNER OCH LANDSTING Barn och unga i fokus Katja Kamila 2012-03-30 Checklista kommunikation Har du kontaktat informatörerna för att diskutera informationsbehoven? Finns det personalresurser

Läs mer

Handledning för presskommunikation

Handledning för presskommunikation Handledning för presskommunikation INLEDNING Du har säkert hört den gamla klyschan syns du inte så finns du inte. Det är givetvis ett lite tillspetsat budskap, men faktum är att det ligger ganska mycket

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Lokalt ledd utveckling 2014-2020

Kommunikationsstrategi för Lokalt ledd utveckling 2014-2020 Kommunikationsstrategi för Lokalt ledd utveckling 2014-2020 1 Bakgrund Inom EU:s budgetperiod 2014-2020 finns det flera fonder som ska skapa och driva på nationell, regional och lokal utveckling både i

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Planera din kommunikation. Anki Högdahl Informationsstaben Västerbottens läns landsting

Planera din kommunikation. Anki Högdahl Informationsstaben Västerbottens läns landsting Planera din kommunikation Anki Högdahl Informationsstaben Västerbottens läns landsting 1 2 Vi drunknar i information Mängd av information Utbud Konsumerad/ individ Effekt/ individ 1950 1975 2000 Källa:

Läs mer

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar

Förvaltningen föreslår att Vård- och omsorgsnämnden beslutar Vig23119439-1 ESLÖVS KOMMUN Carin Svensson 0413-621 71 Utlåtande 2011-12-01 Vård- och omsorgsnämnden,t. INVESTOR IN PEOPLE Informationsstrategi Vård och Omsorg Förslag till beslut Förvaltningen föreslår

Läs mer

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Projekt Medborgardialog 2012 Inledning Det finns ett generellt behov av att öka medborgardialogen i Sverige och så även

Läs mer

Företagens förtroende för politiken kring E22

Företagens förtroende för politiken kring E22 Handelskammarens rapport nr 1 2005 Företagens förtroende för politiken kring E22 En enkät bland sydsvenska företag Förord Inte sedan regeringen Bildt tvekade om Öresundsbron har en fråga väckt så starka

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Datum 2014-03-20 Dnr 1400043. Projektplan för Region Skånes medverkan i Hong Kong Business of Design Week 2014

Datum 2014-03-20 Dnr 1400043. Projektplan för Region Skånes medverkan i Hong Kong Business of Design Week 2014 Gemensamma presidiet för internationella frågor och representation Koncernstab kansli Per-Olof Persson Strateg internationella relationer 040-675 32 26, 0768-87 07 43 per-olof.persson@skane.se PROJEKTPLAN

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

2(5) Kommunikationerna till och från Nynäshamn är goda. Det finns motorväg Nynäshamn Stockholm och tät pendeltågstrafik.

2(5) Kommunikationerna till och från Nynäshamn är goda. Det finns motorväg Nynäshamn Stockholm och tät pendeltågstrafik. Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategin är en långsiktig plan som beskriver hur kommunikationen ska bidra till att nå Nynäshamns kommuns övergripande mål enligt Mål och budget. Syftet med kommunikationsstrategin

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun Informations- och kommunikationspolicy för Hällefors kommun 2(8) Innehåll 1 Syfte... 3 2 Målsättning... 3 3 Informations- och kommunikationsansvar... 4 3.1 Ledningsansvar... 4 3.2 Individens ansvar...

Läs mer

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS?

Utställarinformation 2014. ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? Utställarinformation 2014 ÄR DU på plats när Sveriges offentliga beslutsfattare MÖTS? 5 goda skäl till varför du bör vara på plats när de offentliga beslutsfattarna möts 1 Kommunicera ditt budskap direkt

Läs mer

- KRISTINA NILSEN, ANALYSCHEF PÅ RETRIEVER NORGE

- KRISTINA NILSEN, ANALYSCHEF PÅ RETRIEVER NORGE Det är viktigt att se resultatet av sitt arbete för att kunna styra sitt kommunikationsarbete. För du kör väl inte bil utan en hastighetsmätare? Och du driver förmodligen inte en verksamhet utan en budget?

Läs mer

KVALIFICERAD MOBIL HEMREHABILITERING- LOKALA KVALITETSKRITERIER

KVALIFICERAD MOBIL HEMREHABILITERING- LOKALA KVALITETSKRITERIER Inbjudan till nätverksträff/utvecklingsseminarium 367 i STOCKHOLM KVALIFICERAD MOBIL HEMREHABILITERING- LOKALA KVALITETSKRITERIER Ett första steg i en fungerande kvalitetssäkring Kvalificerad mobil hemrehabilitering

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 4 december drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se Dialogen om torget 27 mars 22 maj 2013 www.karlskoga.se 2 (8) Bakgrund Under juni 2012 beslutade kommunstyrelsen att en medborgardialog om hur framtidens torg i Karlskoga ska utformas. Dialogens syfte

Läs mer

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-03 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Läs mer

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång!

Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Mer om programmet: Vi presenterar medverkande personer & Värdet för dig och ditt företag! Den 6 november drar vi igång! Nu startar vi Region Skånes fjärde affärsutvecklingsprogram för vård- och omsorgsföretag!

Läs mer

Informationsplan för delprojekt Information och utbildning inom Insektsbekämpning 2009

Informationsplan för delprojekt Information och utbildning inom Insektsbekämpning 2009 Bilaga Datum 2009-01-22 1(6) Informationsplan för delprojekt Information och utbildning inom Insektsbekämpning 2009 Nulägesbeskrivning Denna informationsplan ingår som en leverans i delprojekt Information

Läs mer

Rätt självklart. K AMPANJHANTERING

Rätt självklart. K AMPANJHANTERING Rätt självklart. Rätt erbjudande. Rätt kanal. Rätt mottagare. Rätt tid. IT-SYSTEM AUTOMATISER AD KOMMUNIK ATION Rätt självklart. K AMPANJHANTERING LOGISTIKOP TIMERING Det spelar ingen roll hur bra din

Läs mer

Så utvecklar vi kommunikationen med hjälp av workshop

Så utvecklar vi kommunikationen med hjälp av workshop Så utvecklar vi kommunikationen med hjälp av workshop Västra Götaland 49 kommuner 1,5 miljoner invånare Västra Götalandsregionen: Hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, miljö, kollektivtrafik,

Läs mer

Ekonomiskt stöd till Uppstart 2018

Ekonomiskt stöd till Uppstart 2018 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Cecilia Linder Datum 2018-05-24 Diarienummer KSN-2018-1295 Kommunstyrelsen Ekonomiskt stöd till Uppstart 2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att

Läs mer

Från kris till kontroll. Cryptosporidium och hur Skellefteå kommun hanterade parasitattacken Med fokus på kommunikation.

Från kris till kontroll. Cryptosporidium och hur Skellefteå kommun hanterade parasitattacken Med fokus på kommunikation. Från kris till kontroll Cryptosporidium och hur Skellefteå kommun hanterade parasitattacken Med fokus på kommunikation. 71 200 invånare Larmet går parasiten är här! Fredag 15 april Första fallet av cryptosporidium

Läs mer

LADDA UPP OCH PUBLICERA FILER I JOOMLA MAGDALENA BUSK. Pdf, PowerPoint, Word, Flash. Det är väldigt enkelt att ladda upp olika typer av filer till

LADDA UPP OCH PUBLICERA FILER I JOOMLA MAGDALENA BUSK. Pdf, PowerPoint, Word, Flash. Det är väldigt enkelt att ladda upp olika typer av filer till LADDA UPP OCH PUBLICERA FILER I JOOMLA 2009-10-16 Version 1.1 Pdf, PowerPoint, Word, Flash Det är väldigt enkelt att ladda upp olika typer av filer till Joomla och sedan publicera dem på webbplatsen. MAGDALENA

Läs mer

Policy för information och kommunikation

Policy för information och kommunikation Torsås kommun Policy för information och kommunikation Antagen av Kommunfullmäktige 081022 Reviderad av Kommunfullmäktige 130916 Innehåll Inledning...1 - Varför ska vi arbeta med kommunikation?...1 - Tillgänglighet...1

Läs mer

LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE. 2. Möte med. att tänka på före, under och efter besöket

LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE. 2. Möte med. att tänka på före, under och efter besöket LATHUND FÖR FRAMGANGSRIKT PAVERKANSARBETE 2. Möte med kommunen att tänka på före, under och efter besöket Att ridklubben har en bra dialog och ett gott samarbete med sin kommun är viktigt för ridklubbens

Läs mer

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning Rapport 2015-05-19 Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning KS 2013/0967 Resultatet av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning rapporterades till projektgrupp

Läs mer

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA

Handbok. Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA Handbok Det här är en handbok för dig som ansvarar för att informera om och marknadsföra gymnasial lärlingsanställning. GLA DET HÄR ÄR GLA Hej GLA ett modernt sätt att lära sig Vi vill ge fler elever,

Läs mer

Utvärdering att skriva för webben - Snabbrapport

Utvärdering att skriva för webben - Snabbrapport Utvärdering att skriva för webben Snabbrapport. Jag är 3 3 6 6 7 7 kvinna man egen definition. Befattning 3 3 assistent bibliotekarie chef annan 3. Hur nöjd är du medutbildningen som helhet? Inte alls

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer