Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14"

Transkript

1 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen. Den är ett internt hjälpmedel att hålla riktningen under året. Använd därför affärsplanen under hela året, kolla av varje månad om ni följer planen. Ibland kanske ni måste ändra i era planer, affärsplanen är ett levande dokument vilket innebär att det kan ändras ibland. Affärsplanen är också ett sätt att externt presentera företaget. Affärsplanen ska berätta om målet med UF-företaget, produkt och kunder (dvs vad ska ni sälja och till vem), er handlingsplan och ert ekonomiska resultat (vinst?) Känns det svårt att skriva så använd frågorna i dokumentet eller i mallarna och skiva era svar i er affärsplan. Då har ni fått med det mesta som en affärsplan ska innehålla. Affärsplanen bör vara affärsmässig och välgjord. Den kan gärna lättas upp med bilder och foton. Det är inte obligatoriskt med bilder, men det gör affärsplanen roligare att läsa och lättare att förstå vad ni ska göra. De tips som är kursiva i texten är inte obligatoriska. Låt gärna era lärare och rådgivare läsa igenom affärsplanen innan den är färdig. De kan komma med tips och råd både för affärsplanen och för UF-företaget. Dessutom kan de hitta fel som ni själva missar. Låt även t.ex. svenskläraren läsa igenom för att kolla språket. Spara affärsplanen digitalt. Ni kan gärna använda samma upplägg och layout senare i delårsrapport och årsredovisning så har ni en hel del av det arbetet redan gjort. Obligatoriskt moment Affärsplanen är obligatorisk för alla och ett moment för att få UF-Intyg. UF-Intyget är det papper som bevisar att du drivit UF-företag på ett bra sätt. Alla UF-företag ska därför lämna in sin affärsplan till UF-lärarna som bedömer dem och rapporterar i UF-registret Du kan tävla med din affärsplan! För att delta i tävlingen Årets affärsplan i Dalarna ska affärsplanen finnas uppladdad på UF-webben senast 20 november. Affärsplanen får bestå av max 12 sidor, inklusive fram och baksida. Inga bilagor. För att tävla måste UF-företaget vara färdigregistrerat, dvs ha registrerat rådgivare och betalat registreringsavgiften. Framsida Baksida Juryn bedömer: Att affärsplanens struktur och utformning följer punkterna ovan Att likviditets- och resultatbudget är korrekt Att affärsplanen är realistisk och har en verklighetsförankring Hur UF-företaget har beskrivit och reflekterat över affärsplanens delar på ett utförligt och nyanserat sätt Affärsplanen i sin helhet OBS! Detta dokument är tips och råd, inte tävlingskriterier. Tänk på att de affärsplaner som skrivits tidigare kan innehålla fel. Dessutom är tävlingskriterierna lite annorlunda än tidigare, tex antal sidor. Tävlingskriterierna finns på UF-webben under Tävlingar.

2 Tips, råd och förklaringar till affärsplanen: Följande rubriker bör finnas med i affärsplanen. De kan bytas ut mot andra ord, men innehållet ska finnas med. Att använda de förslagna rubrikerna och ordningen gör det lättare för jury och andra att läsa och förstå affärsplanen. Vad som ska finnas under varje rubrik finns i frågorna. Dessa frågor är avsedda för en affärsplan på sidor. Ett kortare exempel finns också. Kontrollera att affärsplanen (oberoende av omfattning) ger svar på de grundläggande frågorna. En utomstående person ska förstå vad och hur ni i UFföretaget har tänkt er verksamheten. Framsida På framsidan bör följande finnas med: UF-företagets namn i klartext Registreringsnummer (finns på företagskortet på UF-webben, tex 32359) Ordet Affärsplan Tidsperiod för affärsplanen; t.ex. läsåret 2013/14 eller Skola och ort, samt UF-region Dalarna Rådgivarens namn och företag samt UF-lärarens namn Gärna en bild på produkten och/eller er logotyp Innehållsförteckning Vad finns på vilken sida? Affärsidé Hur lyder er affärsidé? Affärsidén ska ge svar på följande: o Vilket behov hos kunder löser er idé? o Vilka är era kunder/målgrupp? o Hur löser ni kundens problem? Exempel: Att utveckla, tillverka och sälja en anordning som ska hjälpa långfärdsskridskoåkare och bandyspelare att kunna slipa sina egna skridskor Självslip UF Organisation Vilka ingår i företaget? Hur ser organisationen ut? Vem har vilket ansvarsområde? Varför? Gärna bilder på alla i UF-företaget Rådgivare Vem/vilka är era rådgivare? Hur ska ni samarbete med era rådgivare? Gärna bild på rådgivaren Målsättning och syfte Vad vill ni uppnå med UF-företaget? Enskilda mål och gemensamma. Varför gör ni det ni gör? Exempel: Vi vill göra en social insats för Falubarnens hälsa genom att aktivera dem på skolloven ontrack UF

3 Produkt (varan/tjänsten) och produktion Vad gör ni? Vad är det som är unikt med er produkt? Hur ska ni producera? Hur lång tid tar det att producera? Var ska ni hålla till med produktionen/ när ni utför tjänsten? Vad kostar det att producera? Är det bättre köpa in eller göra själv? Hur många måste ni sälja för att tjäna pengar? Nollpunktsvolym Ha gärna bilder på produkten och produktionen. Ha gärna med en produktkalkyl, se exempel nedan Produktkalkyl (exempel) Control UF, fjärrkontrollställ (kr/st) Kundens pris 100 kr (vad kunden betalar) Plåt (färdigskuren) 20 kr (materialkostnad) Lackning (färg + arbete) 5 kr (materialkostnad) Lister 5 kr (materialkostnad) Arbete (valsning+svetsning) 30 kr (personalkostnad, 60 kr/tim) Summa produktionskostnad 60 kr Täckningsbidrag 40 kr (pris kostnad) Täckningsbidraget är det som blir i vinst på varje produkt och som ska täcka övriga kostnader som marknadsföring och administration. Prissättning Hur har ni kommit fram till det pris ni ska ta av kunden? Olika pris till olika kunder? Vid olika tillfällen? Vad händer om ni ändrar priset? Marknad Vilken är er marknad? Hur stor är er marknad? Resultat från marknadsundersökning, slutsatser Kunder Vilka är era kunder? Beskriv en typisk kund Exempel TvättaLätt UF: Ungkarlen kund som inte tvättar så ofta Hur ska ni jobba med försäljningen? Var ska ni sälja? Ha gärna bild på typisk kund. Konkurrenter Vilka är era konkurrenter? Tänk brett, nästan alla som vill åt era kunders pengar är era konkurrenter. Varför ska kunderna välja er? Marknadsföring/ Marknadsplan/marknadsaktivitet Vilken är er position på marknaden? Är ni billigast, snabbast, coolast eller något annat som gör er speciella? Hur ska kunderna få veta om er? Hur ska ni marknadsföra er? Var och hur? Ha gärna ett positioneringsschema och/eller SWOT-/SOFT-analys Årsplanering Aktivitetsplan för hela UF-året Vem ansvarar för vad? När ska saker göras? Varför? Hur ofta ska avstämning ske?

4 Ekonomi resultat- och likviditetsbudget. Budgetarna är er prognos för hur det ska gå ekonomiskt under UF-året. På samma sätt som man gör väderprognoser behöver man göra ekonomiprognoser. Man tittar både på vinsten (resultatet) och på betalningsflödet (likviditeten). Båda budgetarna hänger ihop och båda är en översättning i siffror om vad ni har skrivit i affärsplanen tidigare. Budgeterna jämför man senare med bokföringen. Resultatbudget kommer företaget att gå med vinst? En uppskattning om hur mycket intäkter (försäljning) och kostnader som ert företag kommer att ha. Hur mycket ska ni sälja för och vad kommer det att kosta? Vilka kostnader är rörliga och vilka är fasta? Gör uppdelning för höst och vår. Likviditetsbudget Likviditetsbudgeten är tidsplanen i pengar. En uppskattning om hur mycket in- och utbetalningar företaget har månad för månad. Hur mycket pengar behövs det i starten innan kundernas pengar kommer in? Hur mycket startkapital behövs? Räcker det med riskkapital eller behövs det mer? Hur ska ni skaffa startkapital? Finns det risk att det kan bli ont om pengar någon gång? Gör jämförelser under året om ni får in pengar på det sätt som ni planerat. Gör uppdelning per månad i början. Om ni har gott om pengar kan ni klumpa ihop våren. Skriv gärna resultat- och likviditetsbudgetarna i samma typsnitt och storlek som den övriga texten så ser det snyggare ut. Lägg gärna till kommentarer (noter) till försäljningen och resultatet. T.ex. antalet produkter ni ska sälja och till vilket pris. OBS! UF-företag är inte momspliktiga. Alla siffror ska därför anges inklusive moms.

5 Resultatbudget Hösten Våren Hela året Kommentar Intäkter Försäljning (1) Övriga intäkter (2) Summa intäkter Kostnader Varor (3) Marknadsföring (4) Övriga kostnader (5) Personalkostnader (6) Summa kostnader Resultat (10) (1) Vi räknar med att sälja 20 st på hösten och 50 st på våren, pris 100 kr/st. (2) Sponsring till montern. (3) Inköpspriset är 50 kr/st. (4) Visitkort, tröjor och mässor (5) Registrering, montermaterial (6) Ingen lön under året, delar på vinsten istället. Likviditetsbudget Okt Nov Dec Jan Feb Mars April Maj Kommentar Inbetalningar Försäljning Övriga intäkter 1500 (2) Riskkapital 2000 (7) Summa inbetalningar Utbetalningar Varor (8) Marknadsföring Övriga kostnader Riskkapital 2000 (9) Summa utbetalningar Ingående likviditet Utgående likviditet (10) (7) Ägarnas satsning i företaget, (UF-företagare och andra) 8 pers á 250 kr (8) Varuinköp sker före jul, en del är kvar i lager vid årsskiftet (9) Återbetalning till ägarna, (UF-företagare och andra) (10) Utgående likviditet på slutet ska vara samma som hela årsvinsten. Framtid Företagets möjlighet till fortsatt utveckling Hur ser framtiden ut för UF-företaget? Går er idé att driva vidare? Underskrifter, ort och datum Av er i UF-företagets styrelse och av rådgivaren.

Affärsplan för 2013- - - 2014- -.

Affärsplan för 2013- - - 2014- -. Affärsplan för UF för perioden: 2013- - - 2014- -. Skola: Ort: UF-region: Dalarna Rådgivare: Företag: UF-lärare: Affärsidén (Formulera en affärsidé som svarar på vad ni ska göra, vem ni ska sälja till

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Tips och råd för årsredovisning 15/16

Tips och råd för årsredovisning 15/16 Tips och råd för årsredovisning 15/16 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och ev.

Läs mer

AFFÄRSPLAN UF-företagande

AFFÄRSPLAN UF-företagande Verksamhetsår: Skola: VD:ns namn: Adress: E-post: AFFÄRSPLAN UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Innehåll 1. ORGANISATION OCH PERSONAL... 3 Förklara vad som ingår i de olika ansvarsområdena... 3 2. NÄTVERK...

Läs mer

Årets Affärsplan 2014 - Bra information

Årets Affärsplan 2014 - Bra information Årets Affärsplan 2014 - Bra information DEADLINE 10 NOVEMBER VIKTIG INFORMATION Först och främst, att skriva en affärsplan är ett obligatoriskt moment i UF-kursen. Men det är helt och hållet frivilligt

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet.

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. STIPENDIet Presenteras i samarbete med: Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. Genom startkapital, mentorskap och kontorsplatser ger stipendiet en unik möjlighet

Läs mer

Tips och råd för Rapport till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna 2015/16

Tips och råd för Rapport till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna 2015/16 Tips och råd för Rapport till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna 2015/16 För att delta i tävlingen Årets UF-företag i Dalarna ska en rapport göras och laddas upp senast 8 mars. Rapporten ska berätta

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN:

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN: Verksamhetsår: UF-företagets registrerings nr: VD:ns namn: Adress: Ort & Län: ÅRSREDOVISNING UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Årsredovisningen ska laddas upp på www.ungforetagsamhet.se under perioden 1

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande. Övningsuppgifter

Ekonomi och UF-företagande. Övningsuppgifter Ekonomi och UF-företagande Övningsuppgifter CASE 1 - Facit Resultat- och likviditetsbudget SolKlart UF SolKlart UF kommer under sitt år som UF-företagare att köpa in och sälja vidare smarta solcellsladdare

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande Välkomna!

Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Hanna & Sara Dagens fokus: Från budget till bokslut - ett UFföretags ekonomiska delar Vilka ekonomiska delar ingår i UF-företagandet? 1. Starta Budgetering (ingår i

Läs mer

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322

HittaSommarjobb UF Af Chapman. Karlskrona. Blekinge. Affärsplan. Registreringsnummer: K018322 HittaSommarjobb UF 2012-2013 Af Chapman Karlskrona Blekinge Affärsplan Registreringsnummer: K018322 0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 VD har ordet... 2 Affärsidé... 3 Tjänsten... 3 Vision...

Läs mer

Avveckla UF-företaget

Avveckla UF-företaget Avveckling Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att bokföringen är i

Läs mer

Affärsplan. Umeå 2005-11-29

Affärsplan. Umeå 2005-11-29 Umeå 2005-11-29 UF Stay Down Victor Setterberg, Johan Asmus Mats Karlsson, Julia Lund Dragonskolan Dragongatan 1 903 22 Umeå uf_staydown@hotmail.com www.staydown.se 1(9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Utkast till årsredovisning för

Utkast till årsredovisning för På årsredovisningens framsida ska UF-föreagets namn och registreringsnummer anges, vilket räkenskapsår årsredovisningen gäller för, ort och län samt VD:s eller ansvariges adress. Ta gärna med er logotyp

Läs mer

UF-företags- och rådgivarresursen

UF-företags- och rådgivarresursen UF-företags- och rådgivarresursen INNEHÅLL Inledning Förberedelser Möte 1 - Starta Affärsplan och mål Möte 2 - Driva Profilering och varumärkesbyggnad Produktion och inköp Sälj Möte 3 - Driva Sälj Ekonomi

Läs mer

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014 Introduktion Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UFföretag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. UF-företag kan bara tävla i en kommun, om företaget har medlemmar

Läs mer

Affärsidé s.3. Företagets namn s.3. Bakgrund s.3. Vision och målsättning s.3. VD:n har ordet s.4. Våran tjänst s.4. Organisationen. Rådgivare s.

Affärsidé s.3. Företagets namn s.3. Bakgrund s.3. Vision och målsättning s.3. VD:n har ordet s.4. Våran tjänst s.4. Organisationen. Rådgivare s. Innehållsförteckning Företaget Affärsidé s.3 Företagets namn s.3 Bakgrund s.3 Vision och målsättning s.3 VD:n har ordet s.4 Våran tjänst s.4 Organisationen s.5-6 Rådgivare s.6 Marknad Marknad och kunder

Läs mer

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare

Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare Skypegenomgång Kalendarium Sociala medier Våra digitala kanaler Hjälpmedel till dig som UF-lärare www.ungforetagsamhet.se/skane http://www.facebook.com/ungforetagsamhetskane Instagram: ufskane www.youtube.com/ufskane

Läs mer

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~

Affärsplan. För perioden 2012-08-27 2013-05-31 ~ 1 ~ Affärsplan För perioden 2012-08-27 2013-05-31 Knäckedalen UF Registreringsnummer W016949 Älvdalens utbildningscentrum UF-region Dalarna, Älvdalen Rådgivare: Monica Solén, kunnig inom branschen Handledare:

Läs mer

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment Skypegenomgång Kalendarium Intygsberättigad 5 obligatoriska moment Digital registrering Affärsplan Minst två säljtillfällen Personlig träff med rådgivaren Årsredovisning 3 tilläggsmoment Exempel Fler

Läs mer

Avveckling steg för steg

Avveckling steg för steg Avveckling steg för steg Nu börjar det bli dags att avveckla UF-företaget. Använd checklistan nedan till er hjälp. 1. Sälj slut på varor Bestäm när sista säljtillfället för vara/tjänst ska genomföras.

Läs mer

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 INTRODUKTION Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll sept 38 Affärsidé Vad-Hur-Vem-Med vilka resurser? Sponsor Prissättning

Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll sept 38 Affärsidé Vad-Hur-Vem-Med vilka resurser? Sponsor Prissättning Årsplanering UF Månad Vecka UF-moment Kurs Centralt innehåll aug 34 Presentation av Projektarbete/UF Hur vill ni jobba och med vem enkät? 35 Gruppindelning Samarbetskontrakt Loggbok Rådgivare sept 36 Riskkapital

Läs mer

Avveckling och Årsredovisning

Avveckling och Årsredovisning Avveckling och Årsredovisning Avveckling Avveckla UF-företaget Leverera beställningar Sälja slut på lager Betala leverantörer och andra skulder Få betalt från kunderna för de sista fakturorna Se till att

Läs mer

Sundsgymnasiet / Vellinge Lärcenter Prövning i Företagsekonomi 2-100 poäng

Sundsgymnasiet / Vellinge Lärcenter Prövning i Företagsekonomi 2-100 poäng Prövning i Företagsekonomi 2-100 poäng Prövningsansvarig lärare: Håkan Runerius email: Hakan.K.Runerius@vellinge.se Så går prövningen till: Efter att du anmält dig till prövningen via länken på Sundsgymnasiets

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24

AFFÄRSPLAN. Namn. Företag. Adress. Telefon. E-post. Hemsida. Affärsplan. Sara Isaksson Pär Olofsson 2010.08.24 Namn Företag AFFÄRSPLAN Adress Telefon E-post Hemsida Affärsplan 2010.08.24 1 Sara Isaksson Pär Olofsson Innehåll AFFÄRSIDÉ 3 VISION, MÅL OCH STRATEGI 5 VERKSAMHET 7 KUND 8 KONKURRENTER 9 MARKNADSFÖRING

Läs mer

Tävlingskriterier läsåret 2011/2012

Tävlingskriterier läsåret 2011/2012 Tävlingskriterier läsåret 2011/2012 REGIONALA TÄVLINGAR Introduktion till samtliga tävlingar Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag

Läs mer

... ... Produkt & Idé

... ... Produkt & Idé ... Produkt & Idé Företaget styrs av enbart en medlem Tillverkar ljusyktor i marin stil gjorda av glasburkar, rep, snäckor, stenar, dekaler m.m. Glasburkar & snäckor köps från lopptorg om möjligt (ekologiskt

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6.

Innehållsförteckning. Om företaget 2. Affärsidé 3. Målsättning 3. Marknad 3. Produkt 4. SWOT-analys 5. Marknadsföring 6. Finansiering 6. Innehållsförteckning Om företaget 2 Affärsidé 3 Målsättning 3 Marknad 3 Produkt 4 SWOT-analys 5 Marknadsföring 6 Finansiering 6 Konkurrens 6 Kunden 7 Tidsplan 8 Likviditetsbudget 9 Resultatbudget 10 SunShine

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

Affärsplan För ett plastfritt samhälle!

Affärsplan För ett plastfritt samhälle! Affärsplan 2014-2015 För ett plastfritt samhälle! Län: Kalmar Skola: Jenny Nyströmsskolan tygkamratenuf@gmail.com facebook.com/tygkamratenuf 2014-11-07 1 Innehållsförteckning Styrelsens underskrifter 2

Läs mer

Syfte och bedömningskriterier

Syfte och bedömningskriterier Syfte och bedömningskriterier Bedömningen av UF-företaget sker inom fyra moment. Samtliga moment bedöms utifrån maxpoäng och ej uppfyllda villkor innebär poängavdrag. A. Rapport 100 Poäng B. Företagspitch

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest

Läs mer

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 13 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an och 2an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG.

RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. Tack för ditt engagemang för Sveriges framtid. Vi vill börja med att tacka dig

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest omfattande

Läs mer

Iwatch UF - Ekonomi i ett UF-företag

Iwatch UF - Ekonomi i ett UF-företag Iwatch UF - Ekonomi i ett UF-företag Höstterminen 2012: UF-företaget Iwatch UF bildas av 4 ungdomar. Affärsidén är klar! De vill sälja trendiga och tåliga klockor som de vill importera från Kina. Iwatch

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ungforetagsamhet.se RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE INOM UNG FÖRETAGSAMHET Under året kommer dina elever att starta, driva

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Tack för ditt engagemang för

Läs mer

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 INTRODUKTION Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

Årets UF-företag Örebro Län

Årets UF-företag Örebro Län Årets UF-företag Örebro Län Deadline: 13 februari 2017 kl. 13.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Logga in på www.ungforetagsamhet.se

Läs mer

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 26 januari 2018 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 5 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an, 2an och 3an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Alla UF-företag som ställer ut på mässan Entreprenörskap på riktigt i Skellefteå den 23-24 mars har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag.

Läs mer

Lathund för UF-lärare

Lathund för UF-lärare Lathund för UF-lärare - En miniguide för dig som handleder UF-företag 2016/2017 Hej! Varje år genomgår ca 1000 gymnasieelever i Jönköpings län processutbildningen UF-företagande. Det innebär att de startar,

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 13/14 Att driva ett UF-företag innebär att under

Läs mer

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter

Affärsplan. Produkten. Affärsidén. Marknaden. Kunder. Konkurrenter Affärsplan En affärsplan är en strategisk plan för hur ett företag ska förverkliga sin affärsidé. Detta är ett bra verktyg för att planera framåt. Den hjälper dig också att tänka långsiktigt när du stöter

Läs mer

Lärarseminarium. Steg 2: DRIVA. ett UF-företag. 19 november. Steg 3: AVVECKLA ett UF-företag 10 mars. Steg 1: STARTA. ett UF-företag.

Lärarseminarium. Steg 2: DRIVA. ett UF-företag. 19 november. Steg 3: AVVECKLA ett UF-företag 10 mars. Steg 1: STARTA. ett UF-företag. Lärarseminarium Steg 2: DRIVA ett UF-företag 19 november Steg 1: STARTA ett UF-företag 9 september Steg 3: AVVECKLA ett UF-företag 10 mars Hur väl förberedd känner du dig inför att handleda ett UF-företag?

Läs mer

Tävlingskriterier 2014/2015. Kronoberg

Tävlingskriterier 2014/2015. Kronoberg Tävlingskriterier 2014/2015 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 2-3 Årets Affärsplan 5 1 december 2014 12.00 Årets Vara 7 3 februari 2015 12.00 Årets Tjänst 8 3 februari

Läs mer

Affärsplan Styrelse Frida. Rådgivare Erika Fleischanderi. Handledare Karin Sagerdahl. Affärsidé

Affärsplan Styrelse Frida. Rådgivare Erika Fleischanderi. Handledare Karin Sagerdahl. Affärsidé Affärsplan 2012-13 Styrelse Frida Rådgivare Erika Fleischanderi Handledare Karin Sagerdahl Stjerneskolan Torsby Gymnasium Ung företagsamhet Värmland Affärsidé Tillverka och sälja ett armband där en del

Läs mer

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet Årets UF-företag Syfte: Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra ord har du ett UF-företag? Då kan du tävla

Läs mer

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag Tävlingskriterier 2017/2018 Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM! Årets UF-Företag Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite

Läs mer

Coompanions affärsplan

Coompanions affärsplan Coompanions affärsplan Innehållsförteckning affärsplan: 1 Vår idé Affärsidé 2 Vi som företagare Kontaktinfo Medlemmar och kompetenser Medlemmarnas kontaktuppgifter Styrelse Värdegrund Rådgivare/Nätverk

Läs mer

Årets UF-företag - region Värmland

Årets UF-företag - region Värmland Årets UF-företag - region Värmland Deadline: 8 februari 2017 kl. 12.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något

Läs mer

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Deadline: 3 februari 14:00 Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 13/14 Att driva ett UF-företag innebär att under

Läs mer

Affärsplan ES Design UF 2010/2011

Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Affärsplan ES Design UF 2010/2011 Styrelsemedlemmar: Erik Nilsson Samuel Lideberg Län: Kronoberg Kommun: Älmhult Skola: Haganässkolan Handledare: Stefan Rosén Rådgivare: Bo Kullberg 1 Innehåll Innehållsförteckning

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION DECEMBER Läsårets siffror Affärsplanen Lärarkonferensen UF då & Nu: The story UF på IM-programmet Skånes regionala mässa Viktiga datum Anmälan/utställarplatser Tävlingar/Tävlingskriterier Deadlines

Läs mer

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar Ung Företagsamhet Kalmar Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag UF-Föeretagande 14/15 Att driva ett UF-företag

Läs mer

Affärsplan Styrelse. Gränsälvsgymnasiet Övertorneå. Rådgivare. Handledare Inga Häggbo

Affärsplan Styrelse. Gränsälvsgymnasiet Övertorneå. Rådgivare. Handledare Inga Häggbo Affärsplan 2013-14 Styrelse Gränsälvsgymnasiet Övertorneå Rådgivare Handledare Inga Häggbo INNEHÅLLSFÖRTECKNING Företaget... 1 Affärsidé... 1 Mål & vision... 2 Tjänsten... 3 Leverantörer & inköp... 3 Modellen...

Läs mer

STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG

STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016! Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Att driva ett UF-företag innebär att under ett år starta, driva och avveckla ett företag. För många

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Deadline för rapport: 13 mars 2019, kl 23.59 Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Det är

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Deadlines: 22 februari kl. 23.59.00 och 15 mars kl. 23.59.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget,

Läs mer

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Så sjuuuukt nice! Kan skolan bli roligare än så här? - fd UF-företagare Uppsala län Grattis! Du är en av dem som i år ska driva UF-företag med oss. I detta

Läs mer

Starthäfte för lärare

Starthäfte för lärare Starthäfte för lärare Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är intresserad av UF-företagande! Den här häftet är till för dig som är lärare. Vi vill på

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

Bästa affärsplan. Västerås Västmanlands län. Amira. Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium. Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner

Bästa affärsplan. Västerås Västmanlands län. Amira. Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium. Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner Bästa affärsplan Isabella Daniella JENSEN gymnasium Västerås Västmanlands län Amira Handledare: Sara Berg JENSEN gymnasium Rådgivare: Kristina Rudin ALMI företagspartner Vi är Color My Kitchen UF... 1

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM Årets UF-företag 2016/2017 Har du sålt en vara eller en tjänst? Har det gått lite upp och ner i företaget? Har du lärt dig något om företagande? Då har du ett UFföretag och då kan du tävla i Årets UF-företag!

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne Information December VIKTIGA DATUM LÄSÅR 2013/2014 Registreringen stängd Halvårsavstämning Roll-Up Varning! Ideon Mässan Anmälan öppen Tävlingsdag Seminarium för framtida UF-elever Fortbildningar till

Läs mer

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1

GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 1 GUIDE FÖR UF-ÅRET 1 Inledning I en Guide för UF-året har vi samlat en massa bra tips och råd för dig som ska driva UF-företag. Du kan använda guiden som ett uppslagsverk under ditt UF-år för att få stöd

Läs mer

ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF FÖRETAG - Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite upp och ner i

Läs mer

Årets UF-företag Gävleborg 2017

Årets UF-företag Gävleborg 2017 Årets UF-företag Gävleborg 2017 Deadline: 31/1-2017 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra ord har du

Läs mer

Välkomna till KPMG:s seminarium Årsredovisning grundläggande nivå

Välkomna till KPMG:s seminarium Årsredovisning grundläggande nivå Välkomna till KPMG:s seminarium Årsredovisning grundläggande nivå Lärarutbildning Jennifer Petersson och Joanna Berg 20170508 Hur hjälper jag mina elever att upprätta en Årsredovisning? Vägen till Årsredovisningen

Läs mer

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur?

Att starta företag. Innan du startar. Affärsidé 2011-09-07. Idé Pepp Talang. Vad? Varför? Hur? Att starta företag Idé Pepp Talang Innan du startar Vad? Varför? Hur? Affärsidé Enkel och kort Fördel om den är ny Behöver utvecklas med tiden Exempel på affärsidé: Att med ansvar och bästa service sälja

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Vår unika ram framhäver text och bild på ett multifunktionellt sätt såväl hos företag som hos den inredningsmedvetna privatpersonen.

AFFÄRSPLAN. Vår unika ram framhäver text och bild på ett multifunktionellt sätt såväl hos företag som hos den inredningsmedvetna privatpersonen. AFFÄRSPLAN Styrelsemedlemmar: Rådgivare: Tommy Petersson, Bertil Hansson Handledare: Ingbert Kempe, Johanna Kullinger Tranemo Gymnasieskola, Tranemo Ungföretagsamhet Älvsborg 2012-2013 Affärsidé: Vår unika

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta itävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagar na kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, 1:a, 2:a och 3:e pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Affärsplan för Starta eget

Affärsplan för Starta eget Affärsplan för Starta eget Innan du skickar in affärsplanen måste du vara registrerad i Trygghetsfonden, det vill säga anmäld av din arbetsgivare och din registrering/enskilda ansökan vara insänd till

Läs mer

ÅRSREDOVISNING PERIODEN 1/ / Pashmina UF

ÅRSREDOVISNING PERIODEN 1/ / Pashmina UF ÅRSREDOVISNING PERIODEN 1/9 2009 8/5 2010 Pashmina UF Styrelse: Evalena Fredriksson & Julia Fahlgren Skola: Björknäsgymnasiet, Boden, Norrbotten Program: Samhällsvetenskapliga programmet Handledare: Eva

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012

Vedklabben UF. www.vedklabbenuf.se. - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Vedklabben UF - Vi värmer ditt hem! 2011-2012 Styrelsemedlemmar: Martin Wieslander Simon Gustavsson Martin Torstensson Niklas Nilsson Kommun: Varberg Län: Halland Peder Skrivares skola www.vedklabbenuf.se

Läs mer

Starthäfte. för dig som UF-företagare läsåret 2015/2016

Starthäfte. för dig som UF-företagare läsåret 2015/2016 Starthäfte för dig som UF-företagare läsåret 2015/2016 Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016 Att driva ett UF-företag innebär att under ett år starta, driva och avveckla ett företag. För många

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen.

AFFÄRSPLAN. En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. AFFÄRSPLAN En ungdomssatsning av NyföretagarCentrum för dig som är 18 35 år. Från idé till Eget Företag. Vi hjälper dig på vägen. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Jag/vi och idén 2 Företagsägare och affärsidé 3

Läs mer

Rådgivarguide 2013-2014

Rådgivarguide 2013-2014 Rådgivarguide 2013-2014 Jag får vässa mig själv när jag ger av mina erfarenhet samtidigt som jag får en insikt i hur unga människor tänker och resonerar. Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer