Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar"

Transkript

1 Ung Företagsamhet Kalmar Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag

2 UF-Föeretagande 14/15 Att driva ett UF-företag innebär att under ett år starta, driva och avveckla ett företag. För många är UF-året den roligaste och mest lärorika tiden i gymnasiet. Men för att lyckas krävs det en hel del arbete och att alla i företaget tar ansvar, samarbetar, löser problem och fattar beslut. Ju mer tid och engagemang ni lägger ner på ert företag desto fler erfarenheter och lärdomar kommer ni att få. I detta häfte hittar ni kort och enkel information om vad som kommer att hända under ert år med Ung Företagsamhet Kalmar län. Mer ingående information om de olika delarna i konceptet hittar ni i utbildningsboken och på vår hemsida. Löpande information kommer även under året på hemsidan och via er mail. Vi på Ung Företagsamhet Kalmar län hoppas ni ska få ett givande och roligt år och har ni frågor är ni alltid välkomna att höra av er till oss! Lycka till! VAD ÄR UNG FÖRETAGSAMHET? Ung Företagsamhet är en ideell organisation som främst finansieras av det lokala näringslivet och kommunerna. Vår organisation är partipolitiskt- och arbetsmarknadspolitisktobunden. Vårt syfte är att skapa fler kreativa och företagsamma ungdomar och då främst genom att låta gymnasieungdomar mellan år få chansen att driva ett UF-företag under ett läsår oavsett program eller skola. Ung Företagsamhet består av 24 fristående regionkontor med ca 90 medarbetare runt om i Sverige. I dag finns vi i över hundra länder och organiationen startade i Sverige Kalmar Län har haft verksamhet sedan sedan läsåret Under läsåret 13/14 drev över elever i Sverige UF-Företag, varav Kalmar län stod för strax över 560 stycken av dessa elever. Ung Företagsamhet arbetar även med läromedel för grundskolan. Vårt Samhälle, Se Möjligheterna och Min Framtid och Ekonomi hjälper till att skapa den röda tråden av kreativitet och entreprenörskap i skolan som Ung Företagsamhet erbjuder barn och ungdomar i Sverige. För mer information:

3 Att Starta ett UF-företag Äntligen har det blivit dags att komma i gång. Nu väntar första steget på vägen till ett eget företag, nämligen affärsidén. En affärsidé behöver inte vara en revolutionerande uppfinning, men den måste vara tillräckligt bra för att någon ska vilja köpa varan/tjänsten som ni säljer. Givetvis måste er affärsidé följa svensk lagstiftning. Företaget får inte heller arbeta med alkohol, finansplaceringar eller casino. För ert UF-företag gäller det att komma igång med affärsidén så fort som möjligt, eftersom företaget ska drivas under en relativt kort period. Svårt att komma på en idé? Fundera över......vad du tycker är kul? (fritidsintressen, hobbys?)...vad du är bra på? (data, snickra, dansa, laga mat, svetsa?)...vad som irriterar dig varje dag? (äckliga disktrasor, stökig garderob?)...vad det finns för varor/tjänster som du saknar eller kanske skulle vilja förbättra? Tips! Välj ut en målgrupp (ex. pensionärer, barnfamiljer, ungdomar, funktionshindrade ) och gå helt enkelt ut och fråga vilka vardagsproblem just de har? Barnfamiljen kanske behöver barnpassning under shoppingen eller något som skulle underhålla barnen under bilresorna. Barnen i årskurs 6 kanske vill gå på disco men kan inte ordna det själva etc. När ni fått höra ett antal problem, sätt er ner och fundera över hur ni skulle kunna lösa problemen? Försök att även se möjligheterna och inte säga nej till varandras förslag, utan samla på er ett gäng idéer innan ni sätter er ner för att bestämma vilken affärsidé som passar er och ert UF- företag bäst! Varför inte göra en post-it vägg med alla era ideér? Registrera er tidigt på hemsidan så kan ni ta hjälp av alla tips som finns där!

4 UF-ÅRET UF-året är uppdelat i 5 obligatoriska moment som alla UF-företag i Sverige genomför. Därtill tillkommer ytterligare 3 moment som ni blir tilldelade av er UF-lärare eller som ni väljer själva. Utöver detta erbjuder vi alla UF-företag att delta på olika arrangemang som t.ex. Kick-OFF, idenästet, den regionala mässan samt regionala tävlingar. Klarar ni de obligatoriska momenten, de 3 tilläggsmomentet samt får E eller högre i betyg i huvudkursen får ni ett intyg av oss på att ni klarar att driva ett företag. Intyget är en viktig del av ditt CV och en jättebra merit när du söker jobb! Obligatoriska moment Registrering (Senast 1 december 2014) Affärsplan (Inskickad senast den 10 nov 2014) Minst 2 säljtillfällen Rådgivarträffar minst 2 tillfällen Årsredovisning (Inskickad senast den 22 maj 2015) 5 obligatoriska moment + 3 tilläggsmoment + minst E i kursen = Intyg Exempel på tilläggsmoment Delårsrapport Utveckla logotyp Producera en webbsida Gör en miljöplan Teambuildning Delta på KickOff Fler säljtillfällen tex. delta på regionalmässa, julmarknad, öppethus m.m. Deltagande i tävlingar Gör en reklamfilm Skriv pressmeddelande från företaget Gör en marknadsföringskampanj Tips och exempel på affärsplan och årsredovisning hittar ni när ni loggar in på UF:s hemsida!

5 Registrering Registrera ert företag på Registreringen öppnar 1 september! Håll utkik på vår Facebook sida efter tävlingar i samband med att registreringen öppnar! För att er registrering skall vara helt färdig behöver ni ha koll på tre saker. Ni skall; - Registrera er rådgivare - Registrera er UF-lärare - Betala in en registreringsavgift på 300:- per företag. Registreringsavgiften betalar ni enklast via er internetbank till bankgiro OBS! Tänk på att ange ert företagsnamn! Rådgivare Ett av de obligatoriska momenten är att alla UFföretag ha en rådgivare kopplad till sitt företag som ni har personlig kontakt med under året. Innan ni väljer rådgivare kan det vara bra att fundera över vad ni skulle tänka er behöva hjälp och tips med under året. Kanske ekonomi, tillverkning, marknadsföring eller något helt annat. Er rådgivare får inte vara förälder eller syskon till någon i företaget. Vad kan rådgivaren tillföra? Framförallt kan ni använda er av rådgivaren som ett bollplank. Ibland så behövs nya infallsvinklar för att kunna lösa problem och för att se nya möjligheter. Där kan rådgivaren, som utomstående, komma med nya förslag och idéer. Ett bra tips som brukar uppskattas är att bjuda in sin rådgivare till att besöka den regionala mässsan som går av stapeln den 12e mars Rådgivaren kan även bidra med ett större kontaktnät. Någon känner någon, som känner någon, som kan hjälpa er med en ny lösning. Som nya företagare är kanske det egna kontaktnätet inte så stort. Glöm däremot inte bort att rådgivaren har ett jobb att sköta också! Han/Hon kan kanske inte alltid kan ställa upp med hjälp precis i det ögonblick ni vill! Tålamod och planering är det som gäller här, precis som i andra relationer.

6 Försäljning/Marknadsföring Precis som med riktiga företag är det viktigt att marknadsföra sitt UF företag och sin vara eller tjänst. Som UF företag har ni ofta fördelen att många tycker det både är kul och intressant att träffa kreativa ungdomar. Fundera på vilka marknadsförings- och försäljningssätt som är rätt för er och hur skulle ni kunna nyttja dessa. Exempel på marknadsföring och försäljning: ÖppetHus i skolan Webbsida Morgonmöte/Lunchmöte på lokala företag Julmässa Mun-till-mun metoden! (släktträffar, vänner, Torget internet) Reportage i tidningar I butik Facebook Dörrknackning Erbjudanden och kampanjer Flyer Tipsa kända bloggare Sociala medier Regional UF mässa Försäkring & SKATT När du är registrerad som UF-företagare och betalat in registreringavgiften på 300kr är du och ditt företag försäkrat. Er företagsförsäkring innefattar skador mot företagets egendom och mot skador företaget eller dess varor/tjänster kan orsaka andra. Försäkringen innehåller också verksamhets och produktansvar samt en olycksfallsförsäkring som innefattar företagets medlemmar. I vissa fall kan försäkringen behöva kompletteras, bland annat ifall företaget handskas med mopeder, bilar, maskiner eller annan dyrbar utrustning, samt ifall ni hyr eller lånar egendom i samband med mässor eller dylikt. UF-Företag skatt Det som gäller angående skatt för UF-Företag i Sverige är följande: NYTT Alla företagsmedlemmar ska ta upp sin vinst i sin självdeklaration om man tjänar mer än gränsbeloppet för att börja skatta som är kr. För mer info om skatter se Skatteverkets hemsida samt Ung företagsamhets hemsida.

7 KICKOFF 2014 Bjud era elever som ska driva UF-företag och de elever som funderar på att driva det i sitt gymnasiearbete. Under dagen ger vi eleverna en bättre förståelse av vad UF-företagande innebär och vi kommer att ge dem handfasta råd och inspiration inför kommande UF-år. Vi har i år också valt att lägga till ett moment under kick-off en - en case-utmaning - ett problem från näringslivet som era elever kommer få hugga tänderna i och försöka hitta en lösning på. Ett perfekt sätt för att få igång tankeprocesser och kreativitet. Det kommer också att bjudas på en riktigt inspirerande föreläsning av Jonathan Rudman i Kalmar respektive Stina Qubti i Västervik. Två personer, som båda gjort helt fantastiska resor och verkligen kommer att kunna peppa upp eleverna till tusen. För er lärare kommer vi att hålla en informationsträff separat från elevinformationen. Där diskuterar upplägg av bland annat årets mässa, viktiga datum, nya hemsidan och erbjudanden från våra partners över en kopp kaffe. Sedan lyssnar vi gemensamt på Jonathan respektive Stina. 1 okt. kl. 9:00-12:00 - Plats kommer, Kalmar 2 okt. kl. 9:30-12:30 - Gränsö Slott, Västervik Jonathan Rudman, Ölänningen som gick från att vara innebandyspelare, vice ordförande och tränare i samma förening till upptäcka entreprenören i sig själv! Sitt stora engagemang för andra gjorde att han vann en studieplats på en av europas bästa skolor - Handelshögskolan i Stockholm. Förutom studierna är Jonathan aktiv i flera spännande projekt och driver även eget företag. Med stort hjärta och drivkraft öppnas dörrar som man aldrig tidigare kunnat förutse! Häng med på Jonathans häftiga och inspirerande resa! Stina Qubti, grundare och VD på Busfrö - Nytt & Bytt, kommer att dela med sig av sin resa från ide, till handling, till att leva drömmen. Stina kommer ge eleverna en inblick i hur framtiden som egen företagare kan se ut, en nyfikenhet att utforska det ytterligare och en känsla av att kan hon så kan jag! Anmäl er och era elever till:

8 viktiga kontaktuppgifter: FÖRSÄKRING; Om olyckan är framme är det viktigt att UF-företaget snabbt tar kontakt med försäkringsbolaget och följer deras instruktioner. Vi har nya kontaktpersoner när det gäller försäkringsfrågor; Nordic Försäkring och Riskhantering AB Paul Persson Gunnar Thörne Direkt: Direkt: Mobil: Mobil: Skatteverket; Vid frågor som berör Skatteverket så finns det kontaktpersoner i Kalmar län som är insatta i UF-Företagandets värld. Inger Danielsson Mobil: idènästet Under slutet av höstterminen kommer Ung Företagsamhet att arrangera fyra Idénästen runt om i Kalmar län. Idénästet är ett ypperligt tillfälle att testa er affärsidé i skarpt läge! Inför en jury som består av näringslivet får ni möjligheten att kort och målinriktat pitcha er idé och få värdefull feedback tillbaka! Övertyga juryn om att det är just er idé de skall stödjas och vinn pengar och utöka ert startkapital ytterligare! datum för idénästen läsåret 2014/ december Ort obestämd 4 december Västervik 9 december Ort obestämd 10 december Ort obestämd Evenemangen är under planering. Håll ögonen öppna efter mer information under hösten. Orter för de olika datumen kommer att bestämmas inom kort.

9 UF-MÄSSAN - Ett roligt tilläggsmoment! Varje vår arrangeras en mässa för regionens UF-företag. I Kalmar län brukar nästa alla UF-företag ställa ut på mässan där man även har chans att sälja sin produkter och tjänster. Du får även chans att öva på försäljningsteknik samt bygga en helt egen monter till mässan. Förutom detta kan du tävla i flera olika tävlingar under mässdagen, vem har till exempel Årets monter? Och vilket är årets UF-Företag? Att tävla är frivilligt! De flesta tävlingarna leder till att vinnande UF-företag får åka till SM och representera Kalmar län. Förra årets regionala mässa hölls i Kalmar och lockade flera tusen besökare hålls mässan den 12e mars. Boka in det datumet redan nu och håll utkik på hemsidan efter mer info om dagen och tävlingarna! Håll utkik på hemsidan efter mässanmälan! Detta får ni inte missa! HUR SKULLE DIN MÄSSMONTER SE UT?

10 Tävlingar Tävlingar läsåret 2014/2015 Tävling Underlag Hösten Årets Affärsplan Rapport Uppladdad till Ung Företagsamhets hemsida senast 10 nov Våren Årets UF-Företag Rapport Årets Tjänst Beskrivning av tjänsten Årets Vara Beskrivning av varan Årets Monter Utställare på Regionala mässan Årets Säljare Anmälan Årets Hantverk Beskrivning Hållbart företagande Beskrivning Produktutveckling Beskrivning Samtliga ovanstående tävlingar har deadline den 25 januari Nationella tävlingar Årets Tillväxtföretag Rapport/Beskrivning Årets Samhällsentreprenör Beskrivning Microsofts App-tävling Beskrivning Ovanstående tre tävlingar är nationella och vi återkommer med datum för deadline. Efter UF-året Årets Årsredovisning Rapport Uppladdad till Ung Företagsamhets hemsida senast 22 maj 2015

11 VIKTIGA DATUM 2014/2015 UF-Företagande HT september -Registreringen öppnar 1 oktober -Kick Off - Innovation Case Kalmar 2 oktober -Kick off - Innovation Case Västervik 10 november -Deadline Affärsplan *måste vara registrerad för att kunna ladda upp* 1 december -Registreringen stänger 2 december -Idénästet (ort ej bestämd) 4 december -Idénästet Västervik 9 december -Idénästet (ort ej bestämd) 10 december -Idénästet (ort ej bestämd) VT januari -Anmälan till Regionala Mässan öppnar -Inlämning av tävlingsbidrag startar 25 januari -Anmälan till Regionala Mässan stänger -Deadlline tävlingsbidrag 12 mars -Regionala mässan maj -SM i UF-Företagande, Stockholm 22 maj -Deadline Årsredovisning Fler aktiviteter planeras. Håll utkik på vår hemsida och Facebook för att hålla dig uppdaterad!

Vad är Ung Företagsamhet?

Vad är Ung Företagsamhet? Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 13/14 Att driva ett UF-företag innebär att under

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Ung Företagsamhet Skåne Starthäfte - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG

STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG STARTHÄFTE UNG FÖRETAGSAMHET ÄLVSBORG Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2015-2016! Med en egen affärsidé, riktiga pengar och kontakter

Läs mer

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-företagare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Att driva ett UF-företag innebär att under ett år starta, driva och avveckla ett företag. För många

Läs mer

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Lärare - Tips och råd för dig som skall handleda ett UF-företag.

Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Lärare - Tips och råd för dig som skall handleda ett UF-företag. Ung Företagsamhet Kalmar Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Lärare - Tips och råd för dig som skall handleda ett UF-företag. Ung Företagsamhet Kalmar Län Starthäfte- Lärare - Tips

Läs mer

Starthäfte. - Tips och råd för dig som UF-lärare

Starthäfte. - Tips och råd för dig som UF-lärare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2014-2015 Detta häfte innehåller information till dig som UF-lärare som kan vara bra att ha samlad på ett och samma

Läs mer

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare

Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare Starthäfte - Tips och råd för dig som UF-lärare Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 2013-2014 Detta häfte innehåller information till dig som UF-lärare som kan vara bra att ha samlad på ett och samma

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Så sjuuuukt nice! Kan skolan bli roligare än så här? - fd UF-företagare Uppsala län Grattis! Du är en av dem som i år ska driva UF-företag med oss. I detta

Läs mer

Rådgivarguide 2013-2014

Rådgivarguide 2013-2014 Rådgivarguide 2013-2014 Jag får vässa mig själv när jag ger av mina erfarenhet samtidigt som jag får en insikt i hur unga människor tänker och resonerar. Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka

Läs mer

Starthäfte för lärare

Starthäfte för lärare Starthäfte för lärare Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är intresserad av UF-företagande! Den här häftet är till för dig som är lärare. Vi vill på

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

Ung Företagsamhet. Rådgivarguide

Ung Företagsamhet. Rådgivarguide Ung Företagsamhet Rådgivarguide Vår idé är ett lock på drinken med hål för sugrör. Ursprunget är att en av våra kompisar blev drogad på krogen, vilket är ett problem idag. Själva idén med locket och designen

Läs mer

Årsberättelse 2014-01-01 2014-12-31. Ung Företagsamhet Fyrbodal

Årsberättelse 2014-01-01 2014-12-31. Ung Företagsamhet Fyrbodal Årsberättelse 2014-01-01 2014-12-31 Ung Företagsamhet Fyrbodal 1 TACK TILL VÅRA SAMARBETSPARTNERS Organisationen Ung Företagsamhet är beroende av att man tror på vår idé. Idén om att unga människor kan

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 HELA DENNA BILAGA ÄR EN FRÅN UNG FÖRETAGSAMHET 1 UNG FÖRETAGSAMHET ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN SEDAN 1980 LÄS MER PÅ SID 6 ÖVNING GER LÄS MER PÅ SID 4-5 LÄROMEDEL I ENTREPRENÖRSKAP NU ÄVEN FÖR GRUNDSKOLAN

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar.

Det handlar om att ta fram och utveckla elevers inneboende nyfikenhet, initiativförmåga och självförtroende redan från tidiga åldrar. Ung Företagsamhet Fyrbodal jobbar med att få fler företagsamma barn och ungdomar. I drygt 30 år har vi jobbat med UF-företag på gymnasienivå. Nu gör vi en nysatsning där elever och ni lärare på grundskolan

Läs mer

Nyhetsbrev Ung Företagsamhet i Östergötland

Nyhetsbrev Ung Företagsamhet i Östergötland Nyhetsbrev Ung Företagsamhet i Östergötland Nr 1/4 2014 / 2015 STARTEN HAR GÅTT, KICKOFF 2014, EN SUCCÉ - UNG FÖRETAGSAMHET PÅ GRUNDSKOLAN UF ALUMNI, VAD HÄNDE SEN? - UF-ALUMNI NÄTVERKSTRÄFF MÅNADENS UF-FÖRETAG

Läs mer

Nyhetsbrev Ung Företagsamhet i Östergötland

Nyhetsbrev Ung Företagsamhet i Östergötland Nyhetsbrev Ung Företagsamhet i Östergötland Nr 1/4 2013 / 2014 STARTEN HAR GÅTT, KICKOFF 2013 BLEV SUCCÉ!, PROJEKTLEDARE GYMNASIET INFORMERAR, MÅNADENS UF-FÖRETAG, VAD HÄNDE SEN? UF ALUMNI, UF-ALUMNI NÄTVERKSTRÄFF,

Läs mer

UngDrive Värnamo kommun 2011

UngDrive Värnamo kommun 2011 Projektutvärdering UngDrive Värnamo kommun 2011 1 Vi samlar... UNGA ENTREPRENÖRER Meritlistan för våra coacher kan göras lång. Europas främsta Unga Entreprenörer, Årets Studentföretagare, Sveriges främsta

Läs mer

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet?

Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Vill du vara med och DESIGNA DIN FRAMTID och ge andra samma möjlighet? Den här handboken är ett PEPP-PAKET som inspirerar och guidar dig från början till slut! PEPP-PAKETET innehåller Introduktion... 3

Läs mer

Delårsrapport. Kronobergs län 2012 / 2013. Lärare: Rådgivare: Period:

Delårsrapport. Kronobergs län 2012 / 2013. Lärare: Rådgivare: Period: Delårsrapport Kronobergs län 2012 / 2013 Lärare: Rådgivare: Period: Martin Glawe Oscar Lundin, Ung Omsorg Sverige AB 01.09.2012-31.01.2013 Innehållsförteckning 1. 2. 4. 6. 7. 9. 10. 11. VD har ordet Produktutveckling

Läs mer

UNG FÖRETAGSAMHET I ÖSTERGÖTLAND ÅRSBERÄTTELSE 2013

UNG FÖRETAGSAMHET I ÖSTERGÖTLAND ÅRSBERÄTTELSE 2013 UNG FÖRETAGSAMHET I ÖSTERGÖTLAND ÅRSBERÄTTELSE 2013 Ung Företagsamhet i Östergötland, Box 388, Ågatan 9, 581 04 Linköping Tfn 013 470 38 80 www.ungforetagsamhet.se/ostergotland Tack till Ung Företagsamhets

Läs mer

Nyhetsbrev. Missa inte! FRI ENTRÉ! Regional UF-Mässa2013, Stadium Arena Norrköping 5 MARS. Öppettider: TISDAG 13.00-18.00

Nyhetsbrev. Missa inte! FRI ENTRÉ! Regional UF-Mässa2013, Stadium Arena Norrköping 5 MARS. Öppettider: TISDAG 13.00-18.00 Nyhetsbrev Ung Företagsamhet i Östergötland Missa inte! 5 MARS FRI ENTRÉ! Öppettider: TISDAG 13.00-18.00 Bästa Affärsplan: LRF Konsult AB Bästa Logotyp: Norrköping Science Park Bästa UF-företag: Svenskt

Läs mer

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena UF-MÄSSAN2014 24 mars l conventum arena viktig Information och inbjudan till UF-företag www.ungforetagsamhet.se/orebro VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA ANMÄLAN & AVGIFTER TIDER MONTERN REGLER TÄVLINGAR VILLKOR

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING 4 VERKSAMHETEN UNDER RÄKENSKAPSÅRET 4 PRODUKTER 5 PERSONAL 6

INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING 4 VERKSAMHETEN UNDER RÄKENSKAPSÅRET 4 PRODUKTER 5 PERSONAL 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VD HAR ORDET 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING 4 VERKSAMHETEN UNDER RÄKENSKAPSÅRET 4 PRODUKTER 5 PERSONAL 6 HÄNDELSER UNDER RÄKENSKAPSÅRET 7 FÖRETAGETS EKONOMI 9 FINANSIELL STÄLLNING OCH LIKVIDITET

Läs mer

En skrift från Svenskt Näringsliv för dig som praoar eller praktiserar

En skrift från Svenskt Näringsliv för dig som praoar eller praktiserar En skrift från Svenskt Näringsliv för dig som praoar eller praktiserar Innehållsförteckning 1 03. 04. 07. Din möjlighet Fyra elever, fyra upplevelser Vad vill du göra? 2 08. 08. 11. 12. 13. 16. Inför din

Läs mer

Förenings. NF-aren. Teater. UNF-träf. UNF-resa. boken. Värva PLANERA VERKSAMHET. Ett studiematerial om att planera bra verksamhet i UNF

Förenings. NF-aren. Teater. UNF-träf. UNF-resa. boken. Värva PLANERA VERKSAMHET. Ett studiematerial om att planera bra verksamhet i UNF R E T TE 7 I V I KT A 2 1 f UNF-träf 8 4 Förenings boken 3 10enings- 9 Värva f UNF-träf 22 Värva 29 18 17 16 15 11 För boken 23 30 6 5 25 24enings- NF-aren U n e r a UNF- 12 Teater 14 13 20 19 26 27 21

Läs mer

Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt

Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt INFOBANK Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt Grattis till beslutet att ställa ut på Uppsala läns häftigaste mötesplats Våga Vara Egen 2015. Mässan är en av höjdpunkterna på läsåret för många UF-företagare

Läs mer