Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015"

Transkript

1 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 INTRODUKTION Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan vara en bra krydda för ert UF-år och de flesta ser det som ett roligt moment. Dessutom kan ni vinna priser och i några av tävlingarna få chansen att tävla vidare på SM i UF-företagande. Det är frivilligt att delta, och det är viktigt att ni väljer de tävlingar som ni tycker verkar roligast och passar just ert företag. I det här dokumentet hittar ni de kriterier som gäller för tävlingen Årets UF-företag. Läs och följ kriterierna noggrant. Är ni osäkra på hur ni ska gå tillväga kan ni alltid höra av er till oss på Ung Företagsamhet Halland. Tänk på att använda ert nätverk som kan ge er tips och idéer inför mässorna och tävlingarna. Generella regler för att tävla i Årets UF-företag Uppfylls inte kraven blir man diskvalificerad! Företagets namn, affärsidé, region (Halland) och vilken tävling bidraget avser ska vara angivet på samtliga tävlingsbidrag. UF-företaget behöver inte göra allt själv, men ska kunna motivera varför vissa beslut har tagits inför juryn. Det vill säga vad ni har gjort, hur ni som företag gått tillväga under produktionen och varför ni har gjort på ett visst sätt. Mutor och gåvor får inte förekomma i någon tävling men informationsmaterial får dock lämnas till jurymedlemmarna. Juryns beslut kan inte överklagas. Inskickade dokument/rapporter sparas inte samt skickas inte tillbaka till UFföretaget.

2 Struktur tävlingen Årets UF-företag 2014/2015 Del 1: Företagspresentation & juryn intervjuar 9 dec Anmälan till tävlingen Årets UF-företag görs i mässanmälan Laholm Halmstad & Hylte Falkenberg Varberg Kungsbacka Del 2: Företagsrapport (endast de som går vidare från del 1) Senast 23 jan lämnar juryn besked Juryn utser företag som går vidare i tävlingen UF-kontoret kontaktar de företag som gått vidare till nästa kvalmoment, Företagsrapporten. UF-företagen ska nu skriva sin rapport Deadline för att lämna in rapport 20 feb kl Företagsrapporterna laddas upp av UF-företagen på hemsidan Del 3: Här ingår alla tävlingsmoment i bedömningen: Företagspresentation Juryn intervjuar Företagsrapport Montern 27 feb Eleverna får reda på vilka av 6 som gått vidare till att tävla i Årets UF-företag på den regionala mässan. 13 mars Entreprenörskap på riktigt, regional UF-mässa 6 st finaliser gör sin företagspresentation samt intervju för juryn och blir bedömda på sin monter.

3 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 Samtliga utställande UF-företag på den regionala UF-mässan den 13 mars har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag. Nytt för i år! Lokala kvaluttagningar Ung Företagsamhet Halland testar i år lokala kvaluttagningar för tävlingen Årets UF-företag. Uttagningarna kommer att äga rum i varje kommun med en jury i respektive kommun. UFföretagen ska i detta skede vara väl förberedda på tävlingsmomenten Företagspresentation samt att bli intervjuad av jury. De lokala jurygrupperna kommer tillsammans att utse företag som går vidare till nästa kvalmoment, Företagsrapporten. Företagsrapporten kommer att bedömas av en ny jury som i sin tur ska välja ut sex finalister. Finalisterna kommer sedan på den regionala UF-mässan genomföra tävlingsmomenten Företagspresentation, bli intervjuad av jury, samt bli bedömda på tävlingsmomenten Monter och Företagsrapport. Tillvägagångssätt: UF-företag som vill delta i kvaluttagningen för Årets UF-företag ska ange detta i sin mässanmälan.

4 Del 1 Kvaluttagning: Kvaluttagning del 1 kommer att äga rum under vecka 4. A. Företagspresentation Företagspresentationens 100 poäng fördelas enligt följande: Företagspresentationens relevans, struktur och innehåll 60 % Leveransteknik, visuellt hjälpmedel och originalitet 40 % Syfte: Företagspresentationen ger en möjlighet att presentera företaget och få potentiella kunder att nappa på affärsidén vilket inte är helt enkelt men oftast blir företagspresentationen en mycket spännande och adrenalinfylld upplevelse för de flesta UF-företagare. Presentationen ska summera och lyfta fram företagets viktigaste erfarenheter och prestationer. Den ska lyfta fram framgångar och motgångar under året; vad man har lärt sig av eventuella misstag samt vad man har uppnått; visa på lärdomarna under UF-året. Det är en företagspresentation som ska rikta sig till investerare eller företagspartners för att väcka intresse till samarbete. Hur går presentationen till: Presentationen kommer att ske inför en jurygrupp. Presentationens längd är max fyra minuter per företag och den ska vara affärsmässig men inte allt för allvarlig. Max fem personer får presentera företaget och alla måste vara medlemmar i UF-företaget. Alla presentationsrelaterade aktiviteter ex film/musik ska vara inkluderade i de 4 minuterna. OBS! Poängavdrag sker med 20 % om presentationen drar över med mer än 6 sekunder. I samband med företagspresentationen finns ingen möjlighet för juryn att ställa frågor så se till att presentationen är tydlig. Juryn bedömer presentationen efter dessa punkter: Struktur Presentationen ska summera de viktigaste framgångarna och erfarenheterna. Den ska levandegöra företagets med- och motgångar under året. Relevans och innehåll - presentera de relevanta områden och ge innehållet substans. Presentera de fortlöpande förbättringar i företaget, har de tagit tillvara på dessa erfarenheter, har de kunnat vända motgång till framgång och dragit nytta av erfarenheterna i drivandet av företaget. Framförande - Finns det närvaro, samspel, interaktion, tempo och rörelse i presentationen. Visuella hjälpmedel, marknadsföringsmaterial och originalitet - Det visuella stödet i presentationen är kreativt och inte bara en repetition av vad de pratar om eller läser från. Finns förmågan att presentera företaget på ett originellt sätt men ändå professionellt eller ett sätt som är passande för just det företaget.

5 B. Intervju Intervjuns 100 poäng fördelas enligt följande: Kunskap och förståelse om hur företag fungerar 50 % Förmåga att ta tillvara på och använda lärdomarna på nya situationer, personliga förmågor och gruppdynamik 50 % Syfte: Intervjun ger UF-företaget möjlighet att visa sin förmåga att förklara hur de har arbetat med företaget och hur de har löst problem. UF-företagets förmåga att tillsammans reflektera och få insikter för innovativa lösningar för att utveckla företaget. Det är också ett tillfälle för UF-företaget att visa på de olika egenskaper och färdigheter man har och får som individ och grupp när man driver UF-företag. Intervjumomentet är ett tillfälle då UF-företagarna kan förtydliga och ge svar på frågor som uppkommit efter att juryn har läst sett presentationen. Det är en möjlighet för UF-företget att ytterligare förstärka det budskap man vill få fram. Hur går intervjun till: Här frågas UF-företagarna ut av jurygruppen. Samma personer som gör presentationen av företaget ska också svara på juryns frågor. Alla medlemmar i företaget ska vara delaktiga i intervjun. Intervjun sker direkt efter företagspresentationen och beräknas ta 10 minuter. Presentationsmaterial, broschyrer och produkter får medtas och visas upp. Juryn bedömer intervjun efter dessa punkter: Kunskap och förståelse om hur företag fungerar - UF-företagets kunskaper och förståelse av hur företag fungerar och hur lönsamhet uppstår och kunna förklara det. Förmågan och förståelsen att se vad som behövs för att utveckla och förbättra företaget. Vad har gått bra och vad har gått dåligt, vilka förmågor och kompetenser har UF-företagarna utvecklat under året och hur kan de använda dem i nya situationer. Förmåga att använda lärdomar - UF-företagets förmåga att ta tillvara på det de har lärt sig under året om företagande och använda lärdomar i ett riktigt företag eller nya situationer. Personlig utveckling - Hur väl UF-företagarna utvecklat sina personliga färdigheter enskilt och i grupp. Lärdomar och erfarenheter från UF-året, positivt och negativt Teamspirit/gruppdynamik - UF-företagets förmåga att beskriva samarbetet inom företaget samt förmågan att lyfta fram framgångar/motgångar.

6 Del 2 Kvaluttagning: OBS!! Berör endast de UF-företag som gått vidare från del 1 med företagspresentation och intervju. C. Företagsrapport Företagsrapportens 100 poäng fördelas enligt följande: Företagsrapporten i sin helhet, struktur och innehåll 30 % Påvisade lärdomar och erfarenheter som presenteras i rapporten 50 % Företagets möjligheter till fortsatt utveckling 20 % Syfte: Företagsrapporten ger UF-företagarna möjlighet att visa hur väl de skriftligt kan presentera processen, prestationer, resultat och framtida potential för en affärspartner samt hur väl de kan presentera och reflektera över sitt UF-år och de lärdomar de fått genom att driva ett UFföretag. Rapporten ska summera UF-företagets år som företagare. Den ska vara en blandning av en årsredovisning med finansiell översikt och reflektioner över personliga lärdomar men även gruppens utveckling och lärdomar. UF-företagarna ska reflektera och resonera kring företagets ekonomiska hållbarhet, vinst och realistiska möjlighet till en hypotetisk fortsatt utveckling utifrån sina erfarenheter från året med UF-företaget. Rapporten är till för att visa på färdigheten att skapa ett tryckt dokument som skapar intresse för företaget och dess verksamhet hos läsaren. Rapporten bör vara affärsmässig och välgjord och får gärna lättas upp med foton eller tidningsurklipp. För att få full poäng för rapporten ska samtliga nedanstående punkter finnas med, detta även om UF-företaget inte ännu har avvecklats. Grundläggande krav för tävlingsmomentet Företagsrapport i Årets UF-företag: Företagsrapporten ska laddas upp på Ung Företagsamhets hemsida, inloggat läge senast den 20 februari 2015 kl Spara företagsrapporten som en PDF (max 3 MB) och döp filen till tävlingens namn + UF-företagets namn (ex ÅretsUFföretag Hej UF). Den skriftliga beskrivningen måste innefatta samtliga nedanstående punkter: Formatet på rapporten ska vara A4 På sidan 1 (framsidan av rapporten) ska följande finnas med: Företagets namn, Företagsrapport, UF-region, räkenskapsår, rådgivarens namn och företag samt lärarens namn Rapporten får bestå av max 12 sidor. Se exempel Fontstorleken ska vara minimum 12 punkter, motsvarande typsnitt Times New Roman. Framsida 1 Samman fattning av året med Innehållsfört

7 Sidan 2 i rapporten ska innehålla en sammanfattande VD-rapport samt en innehållsförteckning med information om: Företagets namn UF-företagets affärsidé Varan/tjänsten Finansiell översikt En beskrivning över genomförda aktiviteter Innehållsförteckning Rapporten måste även innehålla information om: Samarbete och teamutveckling inom UF-företaget (lärdomar och erfarenheter från UF-året, positivt och negativt) Genomförda aktiviteter under UF-året Möjlig fortsatt utveckling Ort, datum och Styrelsens (UF-företagarnas) namnunderskrifter är ett krav Korrekt balansräkning och resultaträkning samt underskrift av revisor (vilket kan vara lärare, rådgivare eller annan) Juryn bedömer rapporten efter dessa punkter: Företagsrapporten i sin helhet har UF-företaget lyckats presentera ovanstående punkter på ett realistiskt, relevant och detaljrikt sätt. Företagets genomförande av UF-året har UF-företaget förmåga att skriftligen beskriva genomförandet av UF-året, affärsidén, produkten, verksamheten, marknaden och ekonomin. Att varan/tjänsten självständigt skapat lönsamhet Teamlärdomar, erfarenheter och utveckling - UF-företagets förmåga att skriftligen beskriva erfarenheter, utveckling och teamlärdomar från UF-året, både positivt och negativt Företagets möjligheter till utveckling - Trots att företaget ska läggas ner efter årets slut är det viktigt att de redogör för framtiden och resonemanget däromkring. Har UF-företaget förmåga att skriftligen beskriva den fortsatta utvecklingen, vad behövs göras eller förändras i företaget om de hypotetiskt sätt vill fortsätta driva ett hållbart företag.

8 Begreppsförklaring Korrekt resultat- och balansräkning innebär att resultatet (vinsten) är lika i både resultat- och balansräkningen. Dessutom att tillgångarna är lika stora som eget kapital och skulder det vill säga att sidorna balanserar. Alla poster måste redovisas korrekt, till exempel ska inte riskkapital redovisas i resultaträkningen. En genomgående röd tråd innebär att text, layout och så vidare följer en tydlig struktur genom hela årsredovisningen. Riskkapital - Alla UF-företag erbjuds att ta in riskkapital. Om UF-företaget går med vinst efter avslutat UF-år ska samtligt riskkapital gå tillbaka till investerarna. Som UFföretag får man ta in riskkapital för max kr och en enskild person får investera max 250 kr. Del 3: Final på UF-mässan Entreprenörskap på riktigt OBS!! Berör endast finalisterna i tävlingen Årets UF-företag Vilka som är finalister meddelas till berörda UF-företag den 27 februari av UF-kontoret. Under mässdagen kommer finalisterna i Årets UF-företag blir bedömda i alla fyra tävlingsmoment. Rapporten har blivit läst av den nya juryn innan mässan. Under mässan görs en företagspresentation och ni kommer även att bli intervjuade av den nya juryn. Under mässadagen kommer även juryn gå runt på mässgolvet och bedöma er monter. Momenten är alltså: A. Företagspresentation 100 Poäng B. Intervju inför jury 100 Poäng C. Rapport 100 Poäng D. Montern 100 Poäng Läs mer om finaldagens upplägg i dokumentet: Årets UF-företag upplägg finaldagen

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2014/2015 INTRODUKTION Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00

Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 25 januari 2017 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 13 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an och 2an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Årets UF-företag Örebro Län

Årets UF-företag Örebro Län Årets UF-företag Örebro Län Deadline: 13 februari 2017 kl. 13.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Logga in på www.ungforetagsamhet.se

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

Syfte och bedömningskriterier

Syfte och bedömningskriterier Syfte och bedömningskriterier Bedömningen av UF-företaget sker inom fyra moment. Samtliga moment bedöms utifrån maxpoäng och ej uppfyllda villkor innebär poängavdrag. A. Rapport 100 Poäng B. Företagspitch

Läs mer

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014

Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014 Tävlingskriterier Årets UF-företag 2013/2014 Introduktion Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UFföretag kan delta. Tävlingarna kan

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17

Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Årets UF-företag i Dalarna 2016/17 Deadlines: 22 februari kl. 23.59.00 och 15 mars kl. 23.59.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget,

Läs mer

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017

Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Årets UF-företag - Västerbotten Deadline: 10 februari 2017 Alla UF-företag som ställer ut på mässan Entreprenörskap på riktigt i Skellefteå den 23-24 mars har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag.

Läs mer

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla

Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Årets UF-företag Blekinge/Bromölla Deadline: 3 februari 14:00 Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Årets UF-företag Gävleborg 2017

Årets UF-företag Gävleborg 2017 Årets UF-företag Gävleborg 2017 Deadline: 31/1-2017 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra ord har du

Läs mer

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM

Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM Årets UF-företag 2016/2017 Har du sålt en vara eller en tjänst? Har det gått lite upp och ner i företaget? Har du lärt dig något om företagande? Då har du ett UFföretag och då kan du tävla i Årets UF-företag!

Läs mer

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag

Tävlingskriterier 2017/2018. Årets UF-Företag Tävlingskriterier 2017/2018 Detta är en nationell tävling och kvalificerar förstapristagaren till SM! Årets UF-Företag Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite

Läs mer

Årets UF-företag - region Värmland

Årets UF-företag - region Värmland Årets UF-företag - region Värmland Deadline: 8 februari 2017 kl. 12.00 Har du en vara eller tjänst som du har du sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2016/17 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Bedömningen av UF-företaget sker inom fyra moment. Samtliga moment bedöms utifrån maxpoäng och ej uppfyllda villkor innebär poängavdrag.

Bedömningen av UF-företaget sker inom fyra moment. Samtliga moment bedöms utifrån maxpoäng och ej uppfyllda villkor innebär poängavdrag. ÅretsUF-FÖRETAG Alla UF-företag som ställer ut på mässan Entreprenörskap på riktigt i Umeå den 17-18 mars har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag. Vinnaren i tävlingen kommer att kvalificera

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2013/14 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. UF-företag kan bara tävla i en kommun, om företaget har medlemmar

Läs mer

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland

Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Årets UF-företag kvaltävling 2 Rapport - region Halland Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget

Läs mer

ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGSKRITERIER FÖR fyrbodal UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF FÖRETAG - Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor? Har det gått lite upp och ner i

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR UPPSALA LÄN

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR UPPSALA LÄN ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR UPPSALA LÄN UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt? Har du kollegor?

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har du sålt?

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag

Tävlingen Årets UF-företag Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag, för att därifrån kvalificera sig till SM i UF-företagande. Tävlingen Årets UF-företag är den mest omfattande

Läs mer

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE

Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Tävlingskriterier 2013/2014 REGIONALA TÄVLINGSKRITERIER SKÅNE Deadlines och inlämning av tävlingsbidrag! DEADLINES: Deadline för tävlingsbidragen är den 3 februari 2014 kl. 16.30. HUR SKER INLÄMNINGEN

Läs mer

Årets UF-företag i Sverige

Årets UF-företag i Sverige Årets UF-företag i Sverige SM i Ung Företagsamhet De UF-företag som har kvalificerats sig vidare från en regional tävling kan delta i tävlingen Årets UFföretag i Sverige, som avgörs på SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2014/15

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2014/15 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2014/15 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Tävlingen Årets UF-företag i Värmland 2013-2014

Tävlingen Årets UF-företag i Värmland 2013-2014 Tävlingen Årets UF-företag i Värmland 2013-2014 Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag. Tävlingen Årets UF-företag är den mest omfattande tävlingen där UF-företaget kommer

Läs mer

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet.

Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. STIPENDIet Presenteras i samarbete med: Vi tror på unga människor och vi vill att de ska tro på sin egenföretagsamhet. Genom startkapital, mentorskap och kontorsplatser ger stipendiet en unik möjlighet

Läs mer

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport

UF-företaget ställer ut på UF-mässan 5 mars samt skickar in en rapport Årets UF-företag UF Göteborg Deadline 26 januari 2018 kl.12.00 Alla UF-företag som deltar på UF-mässan den 5 mars får tävla i Årets UF-företag. 1an, 2an och 3an kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet.

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2017/18 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet

Årets UF-företag. Syfte: Deltävling till EM i Ung Företagsamhet Årets UF-företag Syfte: Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har du kollegor, har det gått lite upp och ner i företaget, har du lärt dig något med andra ord har du ett UF-företag? Då kan du tävla

Läs mer

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE

ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE ÅRETS UF- FÖRETAG SKÅNE Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, 1:a, 2:a och 3:e pristagarna kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro

ÅRETS UF FÖRETAG Örebro ÅRETS UF FÖRETAG Örebro - Alla UF-företag har möjlighet att delta itävlingen Årets UF-företag regionalt i Örebro, 1:a pristagar na kvalificerar sig till SM i Ung Företagsamhet. UF-företaget som vinner

Läs mer

1. Årets Logotyp... 2 2. Årets Webb... 3

1. Årets Logotyp... 2 2. Årets Webb... 3 lå 2014/2015 Ung Företagsamhet Jämtland Innehållsförteckning Regionala tävlingar vinnarna får prispengar 1. Årets Logotyp... 2 2. Årets Webb... 3 Regionala tävlingar ettorna går till SM 3. Årets Vara...

Läs mer

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19

Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Årets UF-företag i Dalarna 2018/19 Deadline för rapport: 13 mars 2019, kl 23.59 Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Det är

Läs mer

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19

Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Tävlingskriterier för Årets UF-företag i kommunen 2018/19 Alla UF-företag är välkomna att delta i tävlingen Årets UF-företag i kommunen. Det är skolans placering som avgör vilken kommun UF-företag tävlar

Läs mer

Tävlingskriterier 2014/2015

Tävlingskriterier 2014/2015 Tävlingskriterier 2014/2015 Innehållsförteckning Introduktion till samtliga tävlingar... 3 Tävlingen Årets UF-företag... 5 Tävlingen Årets Vara... 11 Tävlingen Årets Tjänst... 12 Tävlingen Årets Hantverk...

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET 1 Årets UF-företag UNG FÖRETAGSAMHET TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG Årets UF-företag är den mest omfattande, men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan vinna. Här ska ni

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT TÄVLA I ÅRETS UF-FÖRETAG. TÄVLINGSKRITERIER FÖR DIN REGIONALA MÄSSA UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 ÅRETS UF - FÖRETAG Har du en vara eller tjänst som du har sålt, har

Läs mer

Årets Affärsplan 2014 - Bra information

Årets Affärsplan 2014 - Bra information Årets Affärsplan 2014 - Bra information DEADLINE 10 NOVEMBER VIKTIG INFORMATION Först och främst, att skriva en affärsplan är ett obligatoriskt moment i UF-kursen. Men det är helt och hållet frivilligt

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG TÄVLINGEN KVALIFICERAR FÖRSTAPRISTAGAREN TILL SM UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Det vinnande

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I JÖNKÖPINGS LÄN DEADLINE 16 JANUARI KL. 16.00 UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen

Läs mer

Tävlingskriterier 2014/2015. Kronoberg

Tävlingskriterier 2014/2015. Kronoberg Tävlingskriterier 2014/2015 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 2-3 Årets Affärsplan 5 1 december 2014 12.00 Årets Vara 7 3 februari 2015 12.00 Årets Tjänst 8 3 februari

Läs mer

Tävlingskriterier 2016 Södermanland

Tävlingskriterier 2016 Södermanland 1 Tävlingskriterier 2016 Södermanland Hållbart Företagande 3-4 Årets Affärsplan 5-6 Årets Hantverk 7-8 Årets Monter 9 Året Produktutveckling 10-11 Årets Samhällsentreprenör (nationell tävling) 12-13 Årets

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i. Här ska ni

Läs mer

Kompendium för tävlingskriterier 2014/2015

Kompendium för tävlingskriterier 2014/2015 Kompendium för tävlingskriterier 2014/2015 Ung Företagsamhet Skaraborg Uppdaterad 2014-11-03 1 Innehållsförteckning 1. Innehållsförteckning... 2 2. Introduktion och NYHETER!... 3 Generella regler för att

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1

TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND. UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 TÄVLINGSKRITERIER FÖR ÅRETS UF-FÖRETAG I HALLAND UNG FÖRETAGSAMHET Årets UF-företag 1 Årets UF-företag är den mest omfattande men även den mest prestigefulla tävlingen ni som UF-företagare kan delta i.

Läs mer

Tävlingskriterier läsåret 2012/2013

Tävlingskriterier läsåret 2012/2013 Tävlingskriterier läsåret 2012/2013 REGIONALA TÄVLINGAR Inlämningen av de flesta bidrag sker digitalt. Respektive UF-företag laddar upp en PDF-fil i inloggat läge på vår hemsida (www.ungforetagsamhet.se).

Läs mer

Tävlingskriterier läsåret 2011/2012

Tävlingskriterier läsåret 2011/2012 Tävlingskriterier läsåret 2011/2012 REGIONALA TÄVLINGAR Introduktion till samtliga tävlingar Varför tävla? Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar regionalt och nationellt där ni som UF-företag

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14

Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Tips och råd för Årsredovisning 2013/14 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15

Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Tips och råd för Årsredovisning 2014/15 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

Skriv UF-företagets namn och vilken tävling bidraget avser högst upp.

Skriv UF-företagets namn och vilken tävling bidraget avser högst upp. Tävlingskriterier UF STHLM Våga Vara Egen 2014 - Världens Största UF-mässa Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar där ditt UF-företag kan vara med och delta. De flesta tävlingarna avgörs

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER 2016/2017

TÄVLINGSKRITERIER 2016/2017 TÄVLINGSKRITERIER 2016/2017 Ung Företagsamhet Stockholmsregionen En öppning till värdefulla erfarenheter, meriter och nätverk Under våren hålls 24 regionala UF-mässor runt om i Sverige. I Stockholm kan

Läs mer

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 3-4 Årets Affärsplan 5-6 1 december 2016 13.00 Hållbart företagande 7-8 6 februari 2017 13.00 Årets

Läs mer

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 3-4 Årets Affärsplan 5-6 1 december 2016 13.00 Hållbart företagande 7-8 6 februari 2017 13.00 Årets

Läs mer

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg

Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Tävlingskriterier 2016/2017 Kronoberg Innehållsförteckning Tävling: Sida: Deadline: Generella regler 3-4 Årets Affärsplan 5-6 1 december 2016 13.00 Hållbart företagande 7-8 6 februari 2017 13.00 Årets

Läs mer

Tips och råd för årsredovisning 15/16

Tips och råd för årsredovisning 15/16 Tips och råd för årsredovisning 15/16 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och ev.

Läs mer

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17

Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Tips och råd för Årsredovisning 2016/17 Vad är en årsredovisning? Årsredovisning ska berätta hur det har gått under hela UF-året, från starten fram till avvecklingen. Jämför gärna med affärsplanen och

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER INFÖR

TÄVLINGSKRITERIER INFÖR TÄVLINGSKRITERIER INFÖR Varje år genomför Ung Företagsamhet ett antal tävlingar där ditt UF-företag kan vara med och delta. De flesta tävlingarna avgörs i samband med den regionala UF-mässan Våga Vara

Läs mer

TÄVLINGSKRITERIER 2016

TÄVLINGSKRITERIER 2016 TÄVLINGSKRITERIER 2016 Ung Företagsamhet Därför ska du tävla med ditt UF-företag! Under våren hålls 24 regionala mässor runt om i Sverige. I Stockholm kan du som UF-företagare välja att ställa ut på mässan

Läs mer

Ung Företagsamhet Jämtland 2018

Ung Företagsamhet Jämtland 2018 TÄVLINGSKRITERIER Ung Företagsamhet Jämtland 2018 Ta chansen att tävla med ditt UF-företag! Under våren hålls 24 regionala mässor runt om i Sverige. I Jämtland har du som UFföretagare möjlighet att ställa

Läs mer

Lathund för UF-lärare

Lathund för UF-lärare Lathund för UF-lärare - En miniguide för dig som handleder UF-företag 2016/2017 Hej! Varje år genomgår ca 1000 gymnasieelever i Jönköpings län processutbildningen UF-företagande. Det innebär att de startar,

Läs mer

Välkomna till KPMG:s seminarium Årsredovisning grundläggande nivå

Välkomna till KPMG:s seminarium Årsredovisning grundläggande nivå Välkomna till KPMG:s seminarium Årsredovisning grundläggande nivå Lärarutbildning Jennifer Petersson och Joanna Berg 20170508 Hur hjälper jag mina elever att upprätta en Årsredovisning? Vägen till Årsredovisningen

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne INFORMATION DECEMBER Läsårets siffror Affärsplanen Lärarkonferensen UF då & Nu: The story UF på IM-programmet Skånes regionala mässa Viktiga datum Anmälan/utställarplatser Tävlingar/Tävlingskriterier Deadlines

Läs mer

Tips och råd för Rapport till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna 2015/16

Tips och råd för Rapport till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna 2015/16 Tips och råd för Rapport till tävlingen Årets UF-företag i Dalarna 2015/16 För att delta i tävlingen Årets UF-företag i Dalarna ska en rapport göras och laddas upp senast 8 mars. Rapporten ska berätta

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN:

ÅRSREDOVISNING. UF-företagande FÖRETAGSNAMN: Verksamhetsår: UF-företagets registrerings nr: VD:ns namn: Adress: Ort & Län: ÅRSREDOVISNING UF-företagande FÖRETAGSNAMN: UF Årsredovisningen ska laddas upp på www.ungforetagsamhet.se under perioden 1

Läs mer

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar.

Kalendarium aktiviteter för UF-lärare & skolledare läsår 2016/2017 Senast uppdaterad 1 juni Med reservation för ändringar. Kalendarium läsåret 2016/2017 Ung Företagsamhet i Östergötland Processutbildningen UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi

Läs mer

Ung Företagsamhet Skåne

Ung Företagsamhet Skåne Information December VIKTIGA DATUM LÄSÅR 2013/2014 Registreringen stängd Halvårsavstämning Roll-Up Varning! Ideon Mässan Anmälan öppen Tävlingsdag Seminarium för framtida UF-elever Fortbildningar till

Läs mer

UF-företags- och rådgivarresursen

UF-företags- och rådgivarresursen UF-företags- och rådgivarresursen INNEHÅLL Inledning Förberedelser Möte 1 - Starta Affärsplan och mål Möte 2 - Driva Profilering och varumärkesbyggnad Produktion och inköp Sälj Möte 3 - Driva Sälj Ekonomi

Läs mer

Avveckling steg för steg

Avveckling steg för steg Avveckling steg för steg Nu börjar det bli dags att avveckla UF-företaget. Använd checklistan nedan till er hjälp. 1. Sälj slut på varor Bestäm när sista säljtillfället för vara/tjänst ska genomföras.

Läs mer

Starthäfte för elever

Starthäfte för elever Starthäfte för elever Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet. För dig som är nyfiken på UF-företagande! Detta häfte riktar sig till dig som är nyfiken på hur det fungerar

Läs mer

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 30 mars

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 30 mars Dalamästerskapen 2017 Lugnets sporthall Falun 30 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (54.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 140 UF-företag deltar

Läs mer

Under mässan pågår de regionala tävlingarna, och priserna delas ut på kvällen efter att mässan stängt.

Under mässan pågår de regionala tävlingarna, och priserna delas ut på kvällen efter att mässan stängt. TÄVLINGSKRITERIER Ung Företagsamhet Jämtland Ta chansen att tävla med ditt UF-företag! Under våren hålls 24 regionala mässor runt om i Sverige. I Jämtland har du som UFföretagare möjlighet att ställa ut

Läs mer

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2015/2016 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober

Ung Företagsamhet i Östergötland besöker elever som ska driva UF-företag under septemberoktober Aktivitetskalender för UF-elever läsår 2017/2018 Senast uppdaterad 31 maj 2017. Med reservation för ändringar. Anmälan till samtliga elevaktiviteter görs via vår hemsida www.ungforetagsamhet.se September

Läs mer

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande

Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Kalendarium läsåret 2013/2014 Ung Företagsamhet i Östergötland För utbildningskonceptet UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning.

Läs mer

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES

UF PÅ GÅNG TÄVLINGAR ÖVRIGA DEADLINES UF PÅ GÅNG Hösten har gått i ett rasande tempo och det är återigen fantastiskt kul att se UF-företagen börja växa fram. Innan ni precis som vi går på en skön och välbehövlig julledighet för att ladda batterierna,

Läs mer

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 16 mars

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 16 mars Dalamästerskapen 2016 Lugnets sporthall Falun 16 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (48.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 140 UF-företag deltar

Läs mer

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment

Intygsberättigad. 5 obligatoriska moment. 3 tilläggsmoment Skypegenomgång Kalendarium Intygsberättigad 5 obligatoriska moment Digital registrering Affärsplan Minst två säljtillfällen Personlig träff med rådgivaren Årsredovisning 3 tilläggsmoment Exempel Fler

Läs mer

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

RÅDGIVARGUIDE TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR. Under året kommer dina elever att starta, driva och avveckla ett företag. DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ungforetagsamhet.se RÅDGIVARGUIDE ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE INOM UNG FÖRETAGSAMHET Under året kommer dina elever att starta, driva

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID.

ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. ALLT DU BEHÖVER VETA SOM RÅDGIVARE TILL ETT UF-FÖRETAG. TACK FÖR ATT DU ENGAGERAR DIG FÖR SVERIGES FRAMTID. Tack för ditt engagemang för

Läs mer

Utkast till årsredovisning för

Utkast till årsredovisning för På årsredovisningens framsida ska UF-föreagets namn och registreringsnummer anges, vilket räkenskapsår årsredovisningen gäller för, ort och län samt VD:s eller ansvariges adress. Ta gärna med er logotyp

Läs mer

Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet.

Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag Alla UF-företag har möjlighet att delta i tävlingen Årets UF-företag regionalt, för att därifrån kvalificera sig till SM i Ung Företagsamhet. Tävlingen Årets UF-företag är den

Läs mer

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till!

Ung Företagsamhet för elever. Så här går det till! Ung Företagsamhet för elever Så här går det till! För dig som är nyfiken på Ung Företagsamhet Den här skriften är till dig som är nyfiken på hur det fungerar att driva ett företag genom Ung Företagsamhet.

Läs mer

Här hittar ni dagens schema samt information om vad juryn bedömer som viktigt i presentationerna. Det blir en intressant och lärorik dag för alla.

Här hittar ni dagens schema samt information om vad juryn bedömer som viktigt i presentationerna. Det blir en intressant och lärorik dag för alla. Här hittar ni dagens schema samt information om vad juryn bedömer som viktigt i presentationerna. Det blir en intressant och lärorik dag för alla. Lycka till! Idénästet Västervik I sammarbete med Västerviks

Läs mer

Kalendarium läsåret 2014/2015 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande

Kalendarium läsåret 2014/2015 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Kalendarium läsåret 2014/2015 Ung Företagsamhet i Östergötland UF-företagande Anmälan kommer att krävas till flera av nedanstående aktiviteter och vissa har även platsbegränsning. Vi skickar ut separata

Läs mer

Rådgivarguide 2013-2014

Rådgivarguide 2013-2014 Rådgivarguide 2013-2014 Jag får vässa mig själv när jag ger av mina erfarenhet samtidigt som jag får en insikt i hur unga människor tänker och resonerar. Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar

Starthäfte- Elev. Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15. Ung Företagsamhet Kalmar Ung Företagsamhet Kalmar Välkommen till Ung Företagsamhet läsåret 14/15 Starthäfte- Elev - Tips och råd för dig som skall starta och driva ett UF-företag UF-Föeretagande 14/15 Att driva ett UF-företag

Läs mer

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola:

Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Elevhäfte grundskolan år 6-9 Namn: Klass: Skola: Hej! Vad roligt att just du ska få gå på Ung Företagsamhets mässa för unga företagare! Det kommer att bli en dag fylld av upplevelser och kreativitet! I

Läs mer

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014

Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Starthäfte UF-företagande Uppsala län 2013/2014 Så sjuuuukt nice! Kan skolan bli roligare än så här? - fd UF-företagare Uppsala län Grattis! Du är en av dem som i år ska driva UF-företag med oss. I detta

Läs mer

Ekonomi och UF-företagande Välkomna!

Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Ekonomi och UF-företagande Välkomna! Hanna & Sara Dagens fokus: Från budget till bokslut - ett UFföretags ekonomiska delar Vilka ekonomiska delar ingår i UF-företagandet? 1. Starta Budgetering (ingår i

Läs mer