PROTOKOLL NR 1/2009 1(8)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL NR 1/2009 1(8)"

Transkript

1 PROTOKOLL NR 1/2009 1(8) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN APG /09 Tid: Kl Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleant: Övriga närvarande: Polishuset i Växjö. Mats Johnsson (m) Katarina Brännström (m) Jan Sahlin (m) Lena Karlsson (c) Tina Kvistenberg (kd) Ester Petersson (s) Joakim Pohlman (s) Wirginia Bogatic (v) Anders Kjaersgaard, länspolismästare Benkt Sjödahl (kd) Ricardo Salsamendi (s) Katarina Pettersson, sekreterare Börje Olofsson, OFR/S Hans Björkman, OFR/P, 7-14 Håkan Fredriksson, polismästare Anders Karlsson, polisintendent Tommy Gustavsson, ekonomidirektör, 1-11 Magnus Lundstedt, statistiker, 1-11 Karl-Gustav Karlsson, personalchef, 7-11 Annica Ekesall, personalhandläggare, 7-11 Leif Gustavsson, poliskommissarie, 8d-11 Stefan Karlsson, poliskommissarie, 9b Eva Lindhé, poliskommissarie, 12 Christer Johansson, chefsåklagare 1 Sammanträdet öppnas Mats Johnsson hälsade de närvarande välkomna och frågade om de kunde välja honom till ordförande för dagens möte. Detta eftersom både polisstyrelsens ordinarie ordförande och vice ordförande hade fått förhinder att närvara och därför tillfrågat Mats Johnsson om han skulle kunna ställa upp och leda dagens möte. Mats Johnsson utses till ordförande för dagens sammanträde.

2 Efter beslutet förklarade tjänstgörande ordföranden Mats Johnsson sammanträdet öppnat. 2(8) 2 Upprop Upprop förrättades. 3 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll föreslogs Lena Karlsson. I enlighet med förslaget. 4 Fastställande av dagordning Mats Johnsson framförde önskemål om att under punkten Övriga frågor få ta upp frågan om bemanningen på polisstationen i Åseda. Dagordningen fastställes med följande tillägg under punkten Övriga frågor: 13a) Bemanningen på polisstationen i Åseda. 5 Protokoll från sammanträdet den 19 december 2008 Protokollet läggs till handlingarna. 6 Årsuppföljning av Verksamhetsplan 2008 Anders Karlsson redogjorde kort för de olika målen i 2008-års verksamhetsplan och kommenterade utfallet under 2008, se bilaga 1 och 2. På fråga om LAU-proven (lagen om alkoholutandningsprov) framfördes önskemål om att statistik avseende dessa ska redovisas vid nästa sammanträde. Anders Karlsson informerade om att fyra poliser vid myndigheten under våren i projektform ska arbeta med trafikfrågor i hela länet. Målet avseende överlåtelse av alkohol till ungdomar har inte uppnåtts. En förklaring till detta kan vara att polisen har gjort ett bra arbete för att minska antalet överlåtelser och att dessa därför ej förekommer i samma utsträckning som tidigare. Polisen har lagt märke till att det idag inte är så många ungdomar som har med sig alkohol på stan.

3 Statistiken vad innebär den? Magnus Lundstedt inledde med att förklara att en procentuell minskning är mindre än en procentuell ökning till samma nivå och att ju högre den procentuella ökningen är desto större är skillnaden mellan den procentuella ökningen och minskningen. Därefter visade han några exempel på diagram med brutna skalor och förklarade hur dessa kan förvanska statistiken. Även användandet av olika skalor kan vara missledande. Magnus avslutade med några goda råd: Var uppmärksam på om redovisningen avser procent eller procentenheter. Tänk på vilken skala som används. Var försiktig med procentuella ökningar där antalet är färre än 100. Var mer kritisk vid statistiska redovisningar. 3(8) 7 Polisens värdegrund Länspolismästare Anders Kjaersgaard informerade om att han har blivit kallad till ett extra länspolismästarmöte där värdegrundsfrågorna ska diskuteras. Händelsen i Malmö har upprört många och skadat förtroendet för svensk polis. Vid Polismyndigheten i Kronobergs län finns inga kända företeelser liknande denna händelse. Annica Ekesall inledde med att presentera sig själv som värdegrundssamordnare vid myndigheten. Hon arbetar i övrigt som personalhandläggare med ansvar för arbetsmiljöfrågor. Därefter redovisade Annica Ekesall varför Polisen ska ha en värdegrund och hur arbetet med att ta fram en värdegrund för Polisen har gått till. Arbetet har resulterat i tre ledord, Polisen ska vara engagerad, effektiv och tillgänglig. För att hålla värdegrunden vid liv håller en bok - Så här tog vi fram Polisens värdegrund - på att framställas. Dessutom kommer chefer inom polisen att få ett material som de ska använda för att jobba vidare med frågan i sina respektive enheter. År 2010 ska värdegrunden vara en del av vår vardag. Slutligen informerade Annica Ekesall om att Rikspolisstyrelsen håller på att arbeta med att få in Polisens värdegrund i polisutbildningen. Mats Johnsson tackade Annica Ekesall för informationen och framförde önskemål om att polisstyrelsens skulle få tillgång till de dialogkartor som användes vid framtagandet av värdegrunden. 8 Information a) Länspolismästarmötet den 5-6 februari 2009 Länspolismästaren informerade om att diskussionerna under mötet hade präglats av det som hade hänt i Malmö. Polisens värdegrund diskuterades också.

4 Även frågor i samband med EU-ordförandeskapet under senare hälften av 2009 upptog en stor del av mötet. Vad gäller polisens kostnader i samband med detta har rikspolischef Bengt Svensson sagt att respektive polismyndighet inte ska behöva stå för en större del än utefter sin storlek Dessutom fick länspolismästarna information bl.a. om: - att Polisens budgetunderlag för år 2010 har lämnats in till Regeringskansliet - att den ekonomiska uppföljningen avseende januari 2009 ser bra ut - att Rikspolisstyrelsen hoppas på att få en helårsbudget för hela polisväsendet under mars månad - att verksamheten framöver ska fokuseras på krogrelaterat våld och att det under 2009 ska satsas på åtgärder mot ungdomar. b) Sydsamverkan Leif Gustavsson informerade om att han tagit över rollen som myndighetens representant i styrgruppen för Sydsamverkan efter PerÅke Wiberg. I år har det ännu inte varit något styrgruppsmöte att rapportera från. Polismästare Holger Radners uppdrag att genomföra en översyn och utvärdering av Sydsamverkans strukturer och arbetsformer har presenterats. I denna föreslås bl.a. att styrgruppen ska avskaffas, att en facklig referensgrupp ska bildas, att ärenden ska beredas av en särskilt inrättad projektgrupp samt att antalet medarbetare knutna till sekretariatet ska reduceras. Aktuella frågor på dagordningen vid det kommande styrgruppsmötet i nästa vecka är bl.a.: Gemensam systemförvaltning inom Sydsamverkan. Tillgång till andra myndigheters anmälningssystem. Dessutom pågår arbetet med en verksamhetsberättelse för c) Rikspolischefens besök den 28 januari 2009 Anders Kjaersgaard informerade om rikspolischef Bengt Svenssons besök vid myndighen. På programmet under dagen stod bl.a.: Möte med myndighetens ledningen och fackliga representanter. Presentation av myndighetens arbete med utredningar av våld i nära relationer. Möte med representanter för Livsstil Kronoberg. Presskonferens. Möte med myndighetens personal i hörsalen och uppkoppling via telefon till övriga delar av länet. 4(8)

5 Sammanfattningsvis blev dagen lyckad. Både rikspolischefen och myndighetens medarbetare verkade ha uppskattat besöket. 5(8) d) ESV-rapporten Styrning och uppföljning inom Polisen Magnus Lundstedt sammanfattade med att Ekonomistyrningverket (ESV) i sin rapport till regeringen har kommit fram till att Rikspolisstyrelsen (RPS) måste få ett tydligare ansvar och ökade befogenheter. I rapporten sägs det att förutom behovet av en tydligare ansvarsfördelning finns det några förändringar i RPS styrning som kan leda till en tydligare och effektivare styrning. Magnus Lundstedt fortsatte med att sammanfatta några av ESV:s förslag: - Resultatkontrakt bör användas för en tydligare styrning och bättre koppling mellan verksamhet och ekonomi. - RPS bör få ansvaret för tillsynen som bör användas mer aktivt som en del i styrningen. - Polisen måste bli bättre på att utvärdera. Utvärdering bör bli ett centralt moment i allt ledningsarbete. - Förbättrad användning av resurser som styrmedel. Det mest intressanta i rapporten är, enlig Magnus Lundstedt, ESV:s förslag att regeringen tillsätter en utredning om medelsfördelningen inom Polisen. e) Fyrverkerier Utvärdering av jul- och nyårshelgen Håkan Fredriksson delade ut dokumentet Utdrag från Minnesanteckningar Erfarenhetsutbyte angåenden hanteringen av fyrverkerier den gångna jul- och nyårshelgen, se bilaga 3, och informerade sedan kort om sitt uppdrag. Vid ett möte med representanter från länets kommuner den 22 januari utbytes erfarenheter från den gångna jul- och nyårshelgen. I bilaga 3 finns polisens och kommunernas erfarenheter sammanfattade. Gruppen ska träffas igen i slutet av september för att dra upp gemensamma riktlinjer inför nästa jul- och nyårshelg. 10 Aktuella ekonomifrågor Tommy Gustavsson inledde med att sammanfatta det ekonomiska läget med att det, efter rikspolischefens besök vid myndigheten, känns positivt men de totala sparkraven för 2009

6 har myndigheten fortfarande inte fått besked om. Under året ska besparingar ske på olika områden, till förmån för satsningar inom kärnverksamheten. Tommy Gustavsson informerade därefter om att underskottet för myndighetens del ej blev så stort under Hos andra polismyndigheter blev underskottet betydligt värre. Problemet under 2008 var att förutsättningarna förändrades flera gånger under året. 6(8) 11 Aktuella personalfrågor Karl-Gustav Karlsson informerade först kort om personalstatistik och sjukfrånvarostatistik, och därefter bl.a. om att: - myndigheten fick 9 nya polisaspiranter i januari och att ytterligare 16 kommer i juni - myndigheten har rekryterat 3 poliser externt och ytterligare en är ev. aktuell för placering i Tingsryd. - det just nu råder en babyboom på myndigheten, flera kända graviditeter kommer att medföra föräldraledigheter - på grund av den rådande ekonomiska situationen har antalet utbildningar under året starkt begränsats. Karl-Gustav Karlsson avslutade med att informera om att han vid något senare tillfälle kommer att redovisa myndighetens jämställdhets- och mångfaldsplan för Aktuella operativa frågor Anders Karlsson informerade bl.a. kort om att: - brottsligheten just nu ligger på en generellt låg nivå men Alvesta avviker från statistiken främst p.g.a. skadegörelsebrott och inbrott i bilar - en tillfällig balansgrupp som skall arbeta ner antalet öppna ärenden har bildats - eftersom det inte pågår några omfattande brottsutredningar just nu så kan balanserna betas av - myndigheten just nu håller på att jobba med att ta fram samverkansavtal med länets kommuner - föreberedelserna inför EU-möte i Växjö i höst pågår och samarbetet med EU-kansliet och Jordbruksdepartementet fungerar bra. Därefter informerade Anders Karlsson om några personalfrågor bl.a. att: - myndigheten redan har 40 sökande till 2010 års aspirantplatser, totalt ska 38 aspiranter då erbjudas placering i länet - trafikenheten har problem med kommande pensionsavgångar bland och hög medelålder på de trafikpoliser som är placerade i Ljungby.

7 Anders Karlsson avslutade med att informera om skriverierna i länets dagstidningar om att ungdomsgruppen är nedlagd är felaktig. Ungdomsgruppen i Växjö hade ett länsövergripande uppdrag. Eftersom flera poliser i gruppen av olika anledningar försvann ville myndigheten genomlysa verksamheten för att kunna ta ställning till den fortsatta bemanningen. har fattats om att resurser för ungdomsfrågor ska tillsättas i samtliga närpolisområden. Totalt kommer personalresurserna som ska jobba med ungdomsfrågorna att fördubblas. 7(8) Postärendet Informationen utgår p.g.a. sjukdom. Organisationen kring utredningar av grova brott Stefan Karlsson som är chef på brottssamordningsenheten och dessutom leder utredningar av grova brott, inledde med att presentera sig själv. Därefter informerade Stefan Karlsson om att grova brott är särskilda händelser där arbetet måste organiseras på ett särskilt sätt. Avseende den misstänkte redogjorde Stefan Karlsson för utredningsorganisation, strategi, regelbundna möten, brottsoffer, biträde från Rikskriminalpolisen och andra polismyndigheter, bandinspelade förhör, loggbok, besök på brottsplatsen och förundersökningsprotokoll. Vad gäller pressen redogjordes för presstalesman, presstaktik och pressmeddelanden. Slutligen redogjorde Stefan Karlsson, med tanke på polisanställda, för begreppet meddelandefrihet, egna källor och utredningsgruppen. 12 Anmälningar mot tjänstemän Eva Lindhé inledde med att redogöra för aktuella ärenden. Därefter informerade Eva Lindhé om regelverket kring internutredningsverksamheten. Det är inte bar poliser utan alla anställda som kan bli föremål för internutredning. De typer av händelser som kan föranleda en anmälan är bl.a.: - brott i samband med tjänsten - personskador - påståenden i tidningar, e-post, o.d. - dödsfall i arrestlokal - polishund som har bitit någon person - trafikbrott - brott utom tjänsten. Internutredningsärenden vid Polismyndigheten i Kronobergs län utreds av Internutredningsgruppen (IUG) vid Polismyndigheten i Skåne. om förundersökning beslutas av

8 enheten för polismål i Malmö. Yttrande kan inhämtas från Personalansvarsnämnden (PAN). I 28% av fallen inleds förundersökning, i övriga fall skickas ärendet tillbaka till myndigheten för disciplinär prövning. De disciplinära åtgärder som kan vidtas är varning eller löneavdrag i högst 30 dagar. 8(8) 13 Övriga frågor a) Bemanningen på polisstationen i Åseda Mats Johnsson uttryckte önskemål om bättre bemanning på polisstationen i Åseda. Anders Karlsson informerade om att polisstationen numera är bemannad en dag i veckan samt om att närpolischef Pär-Axel Tobiazon har framfört att både allmänheten och brottsförebyggande rådet numera upplever en högre polisär närvaro i Åseda. Målsättningen är att alla polisstationer i länet ska bli bemannande under Länspolismästaren redogjorde för åsikten att det är principiellt fel att diskutera en bemannad polisstation, det är bättre att diskutera att poliser har sin stationering där. Länspolismästaren föreslog att myndighetsledningen ska föra en dialog om bemanningen i Åseda med närpolischefen i Tingsryd, och sedan återrapportera till polisstyrelsen vid nästa möte. 14 Avslutning Tjänstgörande ordföranden Mats Johnsson förklarade sammanträdet avslutat. Vid protokollet Katarina Pettersson Justeras Mats Johnsson ordförande Lena Karlsson ledamot

PROTOKOLL NR 5/2009 1(5)

PROTOKOLL NR 5/2009 1(5) PROTOKOLL NR 5/2009 1(5) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-12-18 APG 126-6719/09 Tid: Kl. 13.00-14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Ej tjänstgörande suppleanter:

Läs mer

PROTOKOLL NR 4/2012 1(6)

PROTOKOLL NR 4/2012 1(6) POLISSTYRELSEN PROTOKOLL NR 4/2012 1(6) Sammanträdesdatum Diarienummer 2012-09-07 APG 126-4431/12 Tid: Kl. 09:00 12.30 Plats: Polishuset i Växjö Närvarande ledamöter: Charlotte Branting (fp) Mats Johnsson

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/2009 1(11)

PROTOKOLL NR 2/2009 1(11) PROTOKOLL NR 2/2009 1(11) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-05-15 APG 126-2697/09 Tid: Kl. 09.00 14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Polishuset i Växjö. Charlotte Branting (fp) Mats Johnsson

Läs mer

PROTOKOLL NR 1/2010 1(9)

PROTOKOLL NR 1/2010 1(9) PROTOKOLL NR 1/2010 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2010-02-12 APG 126-525/10 Tid: Kl. 09:00 14:00. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Polishuset i Växjö. Charlotte

Läs mer

PROTOKOLL NR 1/2011 1(9)

PROTOKOLL NR 1/2011 1(9) PROTOKOLL NR 1/2011 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2011-02-04 APG 126-503/11 Tid: Kl. 09:00 14:45. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Ej tjänstgörande suppleanter:

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/2013 1(8)

PROTOKOLL NR 2/2013 1(8) POLISSTYRELSEN PROTOKOLL NR 2/2013 1(8) Sammanträdesdatum Diarienummer A 126-656/13 2013-02-08 APG 126-657/13 Tid: Kl. 10:00-13:00 Plats: Folkets Hus i Emmaboda Närvarande ledamöter Kronobergs län: Tjänstgörande

Läs mer

Ej tjänstgörande suppleanter: Benkt Sjödahl (kd) Anders Mårtensson (v)

Ej tjänstgörande suppleanter: Benkt Sjödahl (kd) Anders Mårtensson (v) POLISMYNDIGHETEN I PROTOKOLL NR 3/2008 KRONOBERGS LÄN Sammanträdesdatum Diarienummer Polisstyrelsen 2008-09-19 APG 126-4804/08 1(9) Tid: Kl.10.00 15.05. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleant:

Läs mer

PROTOKOLL NR 6/2012 1(7)

PROTOKOLL NR 6/2012 1(7) PROTOKOLL NR 6/2012 1(7) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2012-12-21 APG 126-6356/12 Tid: Kl. 10:00 12:10. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Övriga närvarande: Blåljushuset

Läs mer

POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN. Linnéuniversitetet i Växjö.

POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN. Linnéuniversitetet i Växjö. PROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN Tid: Kl. 10:00 15:00. Plats: Närvarande ledamöter : Närvarande suppleanter :

Läs mer

PROTOKOLL NR 5/2011 1(9)

PROTOKOLL NR 5/2011 1(9) PROTOKOLL NR 5/2011 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2011-12-16 APG 126-6440/11 Tid: Kl. 09:00 13:00. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Övriga närvarande: Polishuset

Läs mer

PROTOKOLL NR 3/2013 1(6)

PROTOKOLL NR 3/2013 1(6) PROTOKOLL NR 3/2013 1(6) Sammanträdesdatum Diarienummer A174.092/2013, Kronoberg 2013-09-06 A174.125/2013, Kalmar POLISSTYRELSEN Tid: Kl. 10:00-13:00 Plats: Teleborgs Slott i Växjö Närvarande ledamöter

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2018-05-08 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

Anders Kjaersgaard, lpme, i Kalmar län och i Kronobergs län

Anders Kjaersgaard, lpme, i Kalmar län och i Kronobergs län PROTOKOLL Polisstyrelserna i Kalmar och Kronobergs län Sammanträdesdatum Diarienummer 2011-05-13 APG 126-2677/11 A 126-2521/11 Tid: Kl. 10:00 15:10. Plats: Närvarande ledamöter Kronobergs län: Tjänstgörande

Läs mer

Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet

Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet Regeringsuppdrag: Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet Polismästare Ralf Hedin 1 Vad kommer halvtimmen att innehålla? Regeringsuppdraget Vilka är de livsstilskriminella? Tidsaxel Hur är det organiserat?

Läs mer

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-02-24 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Protokoll för polisstyrelsesammanträde

Protokoll för polisstyrelsesammanträde 1 (2) MÖTESPROTOKOLL Datum Beteckning/Diarienr POLISSTYRELSEN 2010-12-20 7/2010 Protokoll för polisstyrelsesammanträde Datum för mötet Tid Plats 2010-12-20 09.00 Polishuset i Västerås Länspolismästarens

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-02-21 13:30-14:30 Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-12-01 Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-11 SB 7/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 1 december kl. 9.00 11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS

Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg (FP) ordförande Ida Andersson (C) t.om. 8 Ann Pettersson (M) ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Strået kl. 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagare Anneli Persson (S) Lennart Pettersson (C) Sara Billquist-Selberg

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00.

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00. 2006-11-11 Nr 1 / 2006 Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00 Paragrafer 1-13 Närvarande ledamöter Håkan Norrgård

Läs mer

POLISMYNDIGHETEN I Avtal AA 800-73049-2009 STOCKHOLMS LÄN 2009-10-02. Samverkansavtal för utveckling av Polismyndigheten i Stockholms län

POLISMYNDIGHETEN I Avtal AA 800-73049-2009 STOCKHOLMS LÄN 2009-10-02. Samverkansavtal för utveckling av Polismyndigheten i Stockholms län POLISMYNDIGHETEN I Avtal AA 800-73049-2009 STOCKHOLMS LÄN 2009-10-02 Parter: Polismyndigheten i Stockholms län OFR/P OFR/S Jusek SEKO Samverkansavtal för utveckling av Polismyndigheten i Stockholms län

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30 Utskriftsdatum: 2017-10-23 Trafiknämnden Datum: 2017-10-19 Tid: 10:00-14:30 Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2017-10-04 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 9-2011 Fört vid möte i 2011-03-11 Närvarande: Åsa Jacobsson Lena Svangren Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Susanne Larsson Forman Heléne Hellström Mörk

Läs mer

INFOBLADET. östgötapolisen

INFOBLADET. östgötapolisen INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansvarig utgivare: Annsofie Bondesson, Informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 2-2011 Fört vid möte i 2011-01-21 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen, fr o m 12 mötessekreterare. Lena Svangren Susanne Pettersson Liza Valdez Lennart Roth Susanne Larsson Forman Cecilia

Läs mer

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson

Christer Unosson. Anders Svensson. Arne Andersson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, fredagen den 29 januari 2016, klockan 11.00 11.30 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28

2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 2008/24 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2008-04-10, 2008-04-30 15-28 Plats och tid 2008-04-10 Närvarande Plats och tid 2008-04-30 Närvarande Bruk för Alla kl 13.30-16.15 Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL. Inspektion av Polismyndigheten, gränspolissektionen i region Syd, utredningsgrupp 4 (Växjö) den 26 november 2015

PROTOKOLL. Inspektion av Polismyndigheten, gränspolissektionen i region Syd, utredningsgrupp 4 (Växjö) den 26 november 2015 PROTOKOLL Justitieombudsmannen Cecilia Renfors Dnr 5563-2015 Sid 1 (5) Inspektion av Polismyndigheten, gränspolissektionen i region Syd, utredningsgrupp 4 (Växjö) den 26 november 2015 Inledning På uppdrag

Läs mer

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns kommuner Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns

Läs mer

Möte med Polisregionråd Bergslagen

Möte med Polisregionråd Bergslagen 4 Datum 2019-04-16 Mötesprotokoll 1 (5) Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A072.449/2019 100 Möte med Polisregionråd Bergslagen Datum för mötet Klockan

Läs mer

Samverkan i lokalt brottsförebyggande. Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013

Samverkan i lokalt brottsförebyggande. Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013 Samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013 Polissamordningen: Från en splittrad till en samlad svensk Polis En naturlig fortsättning på arbetet som redan

Läs mer

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU)

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Nyköpings Ungdomsfullmäktige har som uppgift Att ge ungdomar möjligheter att påverka i Nyköpings kommun. Att göra politiken mer levande och öka kvaliteten

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föregående protokoll... 2 2... 3 3 Presentation Jesper Ekberg, folkhälsochef... 5 4 Livsmedelsverket besöker Salemkyrkan 27 februari... 6 5 Datum för årets hälsovecka... 7 6 Prioriteringar

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden

Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap Fakultetsnämnden PROTOKOLL 1-19/2019 2019-01-22 Protokoll fört vid sammanträde med fakultetsnämnden Innehållsförteckning 1 Sammanträdets öppnande...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2015-05-12 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Maria Mannerholm stadsdelsdirektör Ingrid Widebäck avdelningschef social omsorg Yvonne Goldberg avdelningschef

Läs mer

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Gull-Britt Kristersson (Sjöbo) (S) Anette Nistrup administrativ chef 1 4

Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Gull-Britt Kristersson (Sjöbo) (S) Anette Nistrup administrativ chef 1 4 Datum Plats och tid Brandstationen, Metallgatan 2, Ystad 09:00 10:00, 10:15 11:25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Nils-Evert Erlandsson (Ystad) (C) Fatlum Avdullahu (Tomelilla) (C) Peter Boström

Läs mer

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2016-01-18 Diarienummer KSN-2016-0063 Kommunstyrelsen Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Nr 7 PROTOKOLL vid sammanträde med Riksgäldens styrelse hos Riksgälden, Jakobsbergsgatan 13, Stockholm, tisdagen den 13 december 2016 kl

Nr 7 PROTOKOLL vid sammanträde med Riksgäldens styrelse hos Riksgälden, Jakobsbergsgatan 13, Stockholm, tisdagen den 13 december 2016 kl Nr 7 PROTOKOLL vid sammanträde med Riksgäldens styrelse hos Riksgälden, Jakobsbergsgatan 13, Stockholm, tisdagen den 13 december 2016 kl. 14.00 17.20 Närvarande: Ledamöter Yvonne Gustafsson, ordförande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Falun Datum och tid tisdag den 9 november, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Rikspolischefens inriktning

Rikspolischefens inriktning Rikspolischefens inriktning I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Uppdaterad augusti 2013. Rikspolischefens inriktning 3 Rikspolischefens

Läs mer

Kl. 16:00, onsdagen 16 maj, kommunkontor

Kl. 16:00, onsdagen 16 maj, kommunkontor SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 09:00 måndagen den 14 maj 2018, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Anders Cyrillus (L) Lars-Göran Bromander

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Trafiknämnden Datum: 2018-04-20 Tid: 09:00-12:00 Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet

Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet Kansliavdelningen/ 2005-04-05 BU 2/05 Protokoll från sammanträde med barn- och ungdomsutskottet Tid Tisdagen den 5 april kl. 14.00-17.00 Plats Närvarande ledamöter Ersättare Övriga närvarande Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 april 2013 kl. 9.00 12.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2014-06-13 12-19

Protokoll. Förbundsdirektionen 2014-06-13 12-19 Förbundsdirektionen 12-19 2 12 Godkännande av dagordning... 5 13 Utseende av justeringsperson... 6 14 Vår vision... 7 15 Ekonomiuppföljning per den 30 april, tertialrapport... 8 16 Budget 2015 och ramar

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Tidpunkt 2017-11-14 klockan 18.00 19.00 Närvarande ledamöter BA Arne Samuelsson Bertil Jönsson Yngva Nolkrantz Kerstin Nydqvist Britt Hallgren Dan Fogelberg

Läs mer

PROTOKOLL 2011-03-21. Alf Wahlgren, PwC Magnus Dahlberg 39 Lena Nilsson 39. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 37-51 Alf Wahlgren

PROTOKOLL 2011-03-21. Alf Wahlgren, PwC Magnus Dahlberg 39 Lena Nilsson 39. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 37-51 Alf Wahlgren TRELLEBORGS KOMMUN Trelleborgs kommuns revisorer PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-03-21 Plats och tid Sessionssal 2, klockan 15.00 17.15 Beslutande Lena Näslund, ordförande Gert-Åke Nilsson Aina Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2014-02-14 2/2014 Styrelsesammanträde för Sundsvalls Hamn AB den 14 februari 2014 Sid nr 12 Sammanträdets öppnande och justering... 2 13 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Arbetsordning för Övervakningskommittén

Arbetsordning för Övervakningskommittén Beslutad av ök: Diarienr: 12-11 2014/00387 Arbetsordning för Övervakningskommittén 2020 Upprättande och sammansättning 1.1 Upprättande Socialfondens övervakningskommitté (framöver kommittén) är upprättad

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt:

Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska. Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: 1 Närvarande Ledamöter: Wolf, Eva Biträdande lektor/ötl, Ordförande Landt, Karin Tandsköterska Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Övriga: Liljeholm, Gunilla Övertandsköterska,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Dennis Ejdvinsson Områdespolis. Henrik Englund Områdespolis. Fanny Bergström Nämndsekreterare

Stadshuset, sal Hälleforsnäs. Dennis Ejdvinsson Områdespolis. Henrik Englund Områdespolis. Fanny Bergström Nämndsekreterare Plats och tid Stadshuset, sal Hälleforsnäs Kl 08.30-10.30 1 Beslutande Cecilia Friis (MP) Ordförande Ulla Lindström (M) Ledamot Håkan Bergsten Kommunchef Björn Rabenius Förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C)

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C) Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 14:30-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter

Läs mer

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1

OXELÖSUND AB Sammanträdesdatum Blad STYRELSEN 2005-03-16 1 STYRELSEN 2005-03-16 1 Plats och tid Kommunföretagens kontor, Sjögatan 28, Onsdag 16 mars 2005, klockan 13.15-16.15 Beslutande Styrelseledamöterna Birger Svensson, ordförande Roland Almlén Maud Linder

Läs mer

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-06-09 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 maj 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Rikspolisstyrelsens författningssamling

Rikspolisstyrelsens författningssamling Rikspolisstyrelsens författningssamling ISSN 0347 545X Utgivare: chefsjuristen Lotta Gustavson Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om polismyndigheternas medverkan vid utbildning av polisaspiranter

Läs mer

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-05-28 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 18 maj 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran W i berg (C) Lena Wallentheim (S)

Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran W i berg (C) Lena Wallentheim (S) ,!!!'0' l SA.tvfMANTRÄDESPROTOKOll 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, personalavdelningen, 2014-11-27 kl 08:30-10:00 Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran W i berg (C) Lena Wallentheim

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 april kl. 9.00 10.30 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum Skepparen, Samverkanshuset kl Plats och Sammanträdestid Skepparen, Samverkanshuset kl. 09.00-12.50 Närvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40 Trafiknämnden Datum: 2018-11-08 Tid: 09:00-10:40 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Parlamentariska nämnden 8-15

Parlamentariska nämnden 8-15 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Hans Toll (S), vice ordförande Urban Persson (M) ers. Håkan Jansson (M) Lennart Bogren

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare Lena Johansson, kamrer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. kl 19.00 21.00 Beslutande Kjell Hjalmarsson Monica Rundqvist Lars-Olof Bårström Gertrud Ulleryd Lars Apelberg Anders Wellner

Läs mer

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, Skara. Måndagen den 22 juni 2015 kl Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 22 juni 2015 kl. 8.30 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Ulla-Karin Gunnarsson,

Läs mer

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 3 november 2014 kl. 16.30-, Kommunhuset, Svenljungasalen Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2010-05-20 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2010-05-20 1(14) Nr Kulturbruket på Dal 2010-05-20 1(14) Plats och tid Beslutande Kulturbruket på Dal, sal N 111, Dahlstiernska gymnasiet, Parkgatan 8, Mellerud klockan 17,00 19,00 Britt-Marie Calle, vice ordf. David Almqvist

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2018-09-27 1 (9) Plats och tid B-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 14:00 16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 11-15 Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Polismyndigheterna i Kalmar och Kronobergs län Anmälda brott per kommun jan dec 2013 Kronobergs län Magnus Lundstedt, Taktisk ledning 2014 02 05

Polismyndigheterna i Kalmar och Kronobergs län Anmälda brott per kommun jan dec 2013 Kronobergs län Magnus Lundstedt, Taktisk ledning 2014 02 05 Polismyndigheterna i och KronoberK rgs län Anmälda brott per kommun jan dec 213 s län Magnuss Lundstedt, Taktisk ledning 214 2 5 Innehållsförteckning 1.Allmän beskrivning av rapporten... 2 2. Anmälda brott

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga

Verksamhetsplan 2015-2018. Brottsförebyggande rådet i Arboga Verksamhetsplan 2015-2018 Brottsförebyggande rådet i Arboga Brottsförebyggande rådet i Arboga Innehåll 1 Bakgrund 3 1.1 Brottsförebyggande rådets syfte... 3 1.2 Rådets uppgifter... 3 1.3 Rådets sammansättning...

Läs mer

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015

Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2015-01-05 Diarienummer KSN-2014-1450 Kommunstyrelsen Överenskommelse mellan Uppsala kommun och Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta för 2015 Förslag

Läs mer

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 12 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer