PROTOKOLL NR 1/2011 1(9)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL NR 1/2011 1(9)"

Transkript

1 PROTOKOLL NR 1/2011 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN APG /11 Tid: Kl. 09:00 14:45. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Ej tjänstgörande suppleanter: Övriga närvarande: Polishuset i Växjö. Charlotte Branting (fp) Mats Johnsson (m) Elizabeth Peltola (c) Gerd Lansler (kd) Joakim Pohlman (s) Anne Karlsson (s) Kerstin Axén Krag (mp) Håkan Engdahl (sd) Anders Kjaersgaard, länspolismästare Tomas Simonsson (fp) Benkt Sjödahl (kd) Stefan Jönsson (s) Martina Gustafsson (s) Börje Tranvik (sd) Katarina Pettersson, sekreterare Petra Johansson, OFR/S, 6-20 Anders Karlsson, polisintendent Mats Lagerblad, poliskommissarie, 1-5, Tommy Gustavsson, ekonomidirektör Håkan Fredriksson, polismästare, 1-5 Yvonne Rudinsson, vice chefsåklagare 1 Sammanträdet öppnas Ordföranden Charlotte Branting inledde med att hälsa samtliga närvarande hjärtligt välkomna till ett nytt år och en ny mandatperiod. Ett särskilt välkommen riktades till nya ledamöter och suppleanter i polisstyrelsen. Därefter förklarade ordföranden sammanträdet öppnat. 2 Upprop och presentation Samtliga närvarande presenterade sig själva. Upprop förrättades.

2 2 (9) 3 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll föreslogs Mats Johnsson. I enlighet med förslaget. 4 Fastställande av dagordning Utsänd dagordning godkänns och fastställs. 5 Sekretessinformation Ordföranden informerade om att ytterligare sekretessinformation kommer att lämnas under den kommande utbildningen för polisstyrelsen och lämnade därefter över ordet till Håkan Fredriksson. Håkan Fredriksson inledde med att uppmärksamma polisstyrelsen på att de ska tänka på sekretessreglerna då de tar emot information och deltar i polisverksamheten. Därefter redogjordes kortfattat för innehållet i utdelat material, se bilaga 1, bl.a.: Offentlighetsprincipen Allmän handling Utlämnade av allmän handling Sekretess Skydd för enskilds personliga och ekonomiska förhållanden Försvarssekretess Meddelarskydd Mediakontakter Sekretessinformation Det antecknas till protokollet att polisstyrelsen har mottagit sekretessinformationen. Polisstyrelsens ledamöter och suppleanter ska på särskild blankett underteckna att sekretessinformationen är mottagen. 6 Information om praktiska detaljer Katarina Pettersson informerade bl.a. om: Inpassering i polishuset och passerkort Gällande tillämpning avseende arvoden till ledamöter och suppleanter Ersättning för förlorad avlöningsförmån Ersättning för kostnader i samband med resor till polisstyrelsens möten

3 Ifyllande av blanketten reseräkning Utbetalning av arvode, förlorad avlöningsförmån och resekostnad Polisstyrelsens adress- och telefonlista 3 (9) Publicering av information om polisstyrelsen på polismyndighetens externa respektive interna hemsida. 7 Protokoll från sammanträde den 19 november och 16 december 2010 Ordföranden informerade om att protokollet från det senaste sammanträdet ännu ej är justerat. Protokoll från den 19 november 2010 godkänns och läggs till handlingarna. Protokoll från den 16 december 2010 tas upp till behandling vid nästkommande sammanträde. 8 Förstärkt presidium sammansättning Ordföranden Charlotte Branting informerade om att det är ett förstärkt presidiemöte inplanerat under året, den 2 november, samt att polisstyrelsen förstärkta presidium förra mandatperioden bestod av en ledamot från varje parti som finns representerat i polisstyrelsen. Ordföranden föreslog att polisstyrelsens förstärkta presidium även under innevarande mandatperiod ska bestå av en ledamot från varje parti. I enlighet med ordförandens förslag. 9 Suppleanter turordning för tjänstgöring Ordföranden Charlotte Branting föreslog att varje parti funderar på önskad turordning för ersättare då suppleant från eget parti inte finns närvarande vid mötet, och därefter meddelar till Katarina Pettersson vilken turordning som önskas. I enlighet med ordförandens förslag. 10 Utbildning gemensam med polisstyrelsen i Kalmar län Ordföranden Charlotte Branting föreslog en utbildning för polisstyrelsen i Kronobergs län, gemensam med polisstyrelsen i Kalmar län, den 7 april i Kosta.

4 4 (9) Länspolismästare Anders Kjaersgaard betonade att utbildningen är viktig och bl.a. kommer att ge polisstyrelsen information om Det regelverk som styr polisen Sekretessregler Polisstyrelsens roll och uppdrag Katarina Pettersson kommer att sammanställa en pärm med material till polisstyrelsen. Pärmen kommer att delas ut under utbildningen. I enlighet med ordförandens förslag. 11 Polisriksdagen i Västerås den april 2011 Ordföranden informerade om att en inbjudan till polisriksdagen i Västerås den april har inkommit. Anders Kjaersgaard informerade om att Rikspolisstyrelsen en gång i början av varje mandatperiod arrangerar en polisriksdag och att polisriksdagen är en nationell konferens för polisstyrelserna i landet. Till konferensen kommer även länspolismästarna och företrädare för Rikspolisstyrelsen och Justitiedepartementet m.fl. Syftet med polisriksdagen är att ge polisstyrelserna en fördjupad kunskap om Svensk Polis, dess uppdrag, verksamhet och organisation. Det finns möjlighet för det antal som motsvarar antalet ordinarie ledamöter i polisstyrelsen att delta. Suppleant får delta om ordinarie ledamot har förhinder. Senast den 10 februari ska Katarina Pettersson skicka in namn på de ordinarie ledamöter, eller deras ersättare, som önskar delta under polisriksdagen till Rikspolisstyrelsen. De som önskar delta anmäler detta till Katarina Pettersson senast den 10 februari. 12 Verksamhetsuppföljning Tommy Gustavsson inledde med att redogöra för den ekonomiska redovisningen för 2010, se bilaga 2. Av de medel om totalt 20 miljarder kronor som polisväsendet erhöll under 2010, tilldelades Polismyndigheten i Kronobergs län ett anslag om drygt 241 miljoner kronor. Resultatet för året stämmer väl överens med de prognoser som tidigare har lämnats. Utfallet blev ett överskridande med cirka 1,2 miljoner kronor. Av kostnaderna för 2010 belöpte cirka 80 procent på personalkostnader. Vid årsskiftet var 316 poliser anställda i länet. Av dessa var 41 nyanställda under året. Av intäkterna belöpte cirka 10 miljoner kronor på passintäkter. Antalet utfärdade pass ökade under 2010 eftersom femårspassen som infördes under 2005 har börjat gå ut. På personalsidan kommer 2011 att bli lite kärvare eftersom antalet nyutbildade blir lågt. Mer information om myndighetens ekonomi kommer att lämnas under polisstyrelsens utbildningsdag.

5 5 (9) Elizabeth Peltola framförde önskemål om att vid ett framtida polisstyrelsemöte få en redovisning av personalstatistik, pensionsavgångar o.d. Länspolismästaren informerade om att Regeringens inriktning att det senast under 2010 skulle finnas poliser i Sverige har uppnåtts med råge. Antalet poliser var närmare vid årsskiftet. Under 2011 kommer betydligt färre nya poliser att utexamineras och under 2012 blir det endast ett examenstillfälle. Detta kommer att medföra att polismyndigheten kommer att få ett litet tillskott av polispersonal de närmsta åren och att förväntade pensionsavgångar kan medföra att antalet poliser vid myndigheten minskar. Detta kommer i så fall att få konsekvenser för verksamheten. Gerd Lansler frågade om antalet långtidssjukskrivna och sjukfrånvaron. Tommy Gustavsson informerade om att myndigheten har en låg sjukfrånvaro men däremot många föräldralediga, några tjänstlediga för utlandstjänstgöring och några tjänstlediga på grund av andra orsaker. Mats Lagerblad kommenterade näpo-statistiken, se bilaga 3. Näpo-statistiken visar antalet brottsbalksbrott som anmälts varje månad jämfört med antalet föregående år och det totala antalet brott för året jämfört med föregående år i länets kommuner. Antalet anmälda brottsbalksbrott har minskat under 2010, det är en trend i hela landet som kan bero på att vi hade en svår vinter, både i början och i slutet av året. Sammanfattningsvis var 2010 ett bra år i länet. Stefan Jönsson efterlyste information om narkotiska preparat ute på skolorna. Mats Lagerblad informerade om att det är andra, t.ex. föräldrar, skolor och kommuner, som har huvudansvaret för den förebyggande verksamheten. Mats Lagerblad kommenterade statistiken i de utdelade diagrammen, se bilaga 4, som visar resultaten avseende några av polismyndighetens mål. Polisens verksamhet är resultatstyrd och har många uppställda mål, både nationella och lokala. Redovisade ärenden avser ärenden som är färdigbehandlade hos polisen och där förundersökningsprotokoll har överlämnats till åklagare. Mats Lagerblad konstaterar att under 2010 har det skett extremt många grova brott, som mord och rån, i länet. Utredningarna av dessa brott har tagit stora utredningsresurser i anspråk. Sammanfattningsvis konstaterar Mats Lagerblad att våldsbrottsligheten per invånare i länet är den lägsta i landet antalet inskickade DNA-prov är den högsta sedan topsningarna infördes vad gäller utredningsbalanserna nåddes inte målet men resultatet är bättre än tidigare år och antalet öppna ärenden äldre än sex månader har sjunkit jämfört med de senaste åren bedrägeribrotten har ökat kraftigt från år till år vilket beror på den ökade Internetanvändningen. Mats Lagerblad fortsatte med att informera om några aktuella operativa frågor, bl.a. att de grova brotten är under kontroll just nu det just nu pågår en insats riktad mot trafikproblem i Alvesta några, både lokala och nationella, förändringar är på gång och att de kommer att påverka verksamheten.

6 6 (9) Håkan Engdahl frågade om hur stora resurser som läggs inom varje område. Mats Lagerblad informerade om att det just nu är vissa problem på utredningssidan eftersom en stor del av personalen på utredningsenheten är unga och oerfarna poliser, och att flera av de mer erfarna har gått i pension under senaste åren. 13 Information a) Samverkan mellan polismyndigheterna i Kalmar län och i Kronobergs län (KroKa) Länspolismästare Anders Kjaersgaard informerade om det fördjupade samarbetet mellan polismyndigheterna i Kalmar och Kronobergs län som inom myndigheterna har benämnts KroKa. Regeringen beslutade under förra året att Anders Kjaersgaard skulle bli länspolismästare för båda polismyndigheterna från och med den 1 april 2010 och att han skulle sitta i Växjö. Samtidigt med detta beslutades också att de dåvarande funktionerna som länspolismästare och biträdande länspolismästare i Kalmar skulle upphöra. De tidigare polisstyrelserna i Kalmar och Kronobergs län var överens om att bygga upp en ny gemensam ledningscentral i Kalmar och att ledningscentralen i Växjö ska läggas ner. Den nya ledningscentralen ska starta sin verksamhet den 3 maj 2011 samtidigt som en ny inrebefälsstruktur som är inriktad på förundersökningsåtgärder, byggs upp i Växjö. Polismyndigheterna i Kalmar och Kronobergs län har fattat beslut om fyra gemensamma strategiska funktioner ekonomichef, personalchef, stabschef och taktisk ledare. Myndigheterna håller även på att arbeta med att försöka samordna även vissa andra funktioner. Ett nytt gemensamt samverkansavtal har tagits fram tillsammans med myndigheternas fackliga organisationer. Samverkansavtalet kommer att medföra att myndigheterna kommer att ha gemensamma samverkansmöten vilket frigör mer tid för den operativa verksamheten. Nationellt pågår just nu en utredning om Polisens organisation. Utredningen ska var klar den 1 mars Vårt samarbete med Polismyndigheten i Kalmar län medför att vi tillsammans går före och kan påverka utvecklingen inom Svensk Polis. I allt väsentligt har det varit enighet inom polisstyrelserna i Kalmar och Kronobergs län under arbetets gång men vid ett gemensamt möte i november 2010 lades olika förslag. Efter votering beslutades då att myndigheterna skulle föreslå en gemensam polismyndighet i de båda länen. En skrivelse om detta har skickat till Rikspolisstyrelsen. Ett för polisstyrelserna gemensamt polisstyrelsemöte är inplanerat den 13 maj. Polisstyrelsen i Kalmar län har föreslagit ett gemensamt möte den 21 oktober. Ordföranden Charlotte Branting föreslog att polisstyrelsen i Kronobergs län håller gemensamt möte med polisstyrelsen i Kalmar län den 21 oktober samt att polisstyrelsen vid nästa möte fattar beslut om datumet för det inplanerade mötet i november ska kvarstå eller inte. I enlighet med ordförandens förslag.

7 7 (9) b) Sydsamverkan Länspolismästare Anders Kjaersgaard informerade om att Sydsamverkan är ett samarbete mellan polismyndigheterna i Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län. Samarbetet har pågått sedan början av 2000-talet. Gemensamma möten med polisstyrelsernas presidier, de operativa ledningarna samt länspolismästarna och de fackliga organisationerna hålls med jämna mellanrum. Samarbetet består i huvudsak av vissa gemensamma operativa mål, viss gemensam verksamhet, gemensamma ämnesansvariga, gemensamma kontaktpersoner, gemensamma representanter i olika forum samt att myndigheterna kan låna resurser av varandra. Arbetet inom Sydsamverkan leds av gemensamt sekretariat. Polismyndigheterna försöker se länen som ett gemensamt verksamhetsområde. 14 Aktuella operativa frågor Mats Lagerblad informerade om aktuella operativa frågor under punkt Aktuella ekonomifrågor Tommy Gustavsson informerade om att Rikspolisstyrelsen tillåter att polismyndigheterna överskrider sina anslag med en och en halv procent. Den stora kostnaden för myndigheten är personalen men även lokalkostnaden är stor. Budgeten vid myndigheten planeras för ett år i taget. Först efter budgetpropositionen i november och regleringsbrevet i december, vet myndigheten vilka medel myndigheten kan budgetera för året därefter. Under pågående budgetår kan Rikspolisstyrelsen besluta om att skjuta till ytterligare eller dra in medel från polismyndigheterna. Mer information kommer att lämnas under utbildningsdagen 16 Aktuella personalfrågor Punkten utgår då personalchefen har fått förhinder.

8 8 (9) 17 Anmälningar mot tjänstemän Länspolismästare Anders Kjaersgaard inledde med att informera om att det är en del av polisstyrelsens uppgifter, att hålla sig informerade om ärenden som rör anmälningar mot polisanställda. Sedan den 1 januari i år finns det en ny enhet på Rikspolisstyrelsen som utreder brott eller påstådda brott begångna av polisanställda. Tidigare låg dessa utredningar organisatoriskt på polismyndigheterna. Efter utredningen på internutredningsenheten sker en arbetsrättslig granskning ute på polismyndigheterna. På Polismyndigheten i Kronobergs län är det Eva Lindhé som hanterar internutredningsärenden. Eva Lindhé redogjorde för aktuella ärenden. 18 Enskilt studiebesök i polisverksamheten Anders Kjaersgaard informerade om att polisstyrelsens ledamöter och suppleanter har möjlighet att följa verksamheten vid myndigheten genom att följa med i en polisbil, besöka någon enhet eller något närpolisområde, eller liknande. Detta är viktigt för att få insyn i verksamheten. Den som är intresserad av att delta i verksamheten tar kontakt med Katarina Pettersson för vidare kontakt med berörd personal. 19 Övriga frågor a) Bedrägerier Börje Tranvik frågade efter hur ärenden som avser bank- och kortbedrägerier hanteras vid myndigheten. Anders Kjaersgaard informerade om att sådana ärenden utreds i de fall anmälan kommer in till myndigheten. Däremot vet vi inte hur många brott som begås och som inte anmäls, det kan finnas ett mörkertal. 20 Avslutning Ordföranden Charlotte Branting tackade de närvarande för visat intresse och framförde en förhoppning om polisstyrelseledamöternas och suppleanternas deltagande vid kommande utbildning och deras intresse för deltagande i verksamheten

9 9 (9) Vid protokollet Katarina Pettersson Justeras Charlotte Branting ordförande Mats Johnsson ledamot

PROTOKOLL NR 5/2009 1(5)

PROTOKOLL NR 5/2009 1(5) PROTOKOLL NR 5/2009 1(5) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-12-18 APG 126-6719/09 Tid: Kl. 13.00-14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Ej tjänstgörande suppleanter:

Läs mer

PROTOKOLL NR 4/2012 1(6)

PROTOKOLL NR 4/2012 1(6) POLISSTYRELSEN PROTOKOLL NR 4/2012 1(6) Sammanträdesdatum Diarienummer 2012-09-07 APG 126-4431/12 Tid: Kl. 09:00 12.30 Plats: Polishuset i Växjö Närvarande ledamöter: Charlotte Branting (fp) Mats Johnsson

Läs mer

PROTOKOLL NR 1/2010 1(9)

PROTOKOLL NR 1/2010 1(9) PROTOKOLL NR 1/2010 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2010-02-12 APG 126-525/10 Tid: Kl. 09:00 14:00. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Polishuset i Växjö. Charlotte

Läs mer

PROTOKOLL NR 6/2012 1(7)

PROTOKOLL NR 6/2012 1(7) PROTOKOLL NR 6/2012 1(7) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2012-12-21 APG 126-6356/12 Tid: Kl. 10:00 12:10. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Övriga närvarande: Blåljushuset

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/2013 1(8)

PROTOKOLL NR 2/2013 1(8) POLISSTYRELSEN PROTOKOLL NR 2/2013 1(8) Sammanträdesdatum Diarienummer A 126-656/13 2013-02-08 APG 126-657/13 Tid: Kl. 10:00-13:00 Plats: Folkets Hus i Emmaboda Närvarande ledamöter Kronobergs län: Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL NR 5/2011 1(9)

PROTOKOLL NR 5/2011 1(9) PROTOKOLL NR 5/2011 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2011-12-16 APG 126-6440/11 Tid: Kl. 09:00 13:00. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Övriga närvarande: Polishuset

Läs mer

POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN. Linnéuniversitetet i Växjö.

POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN. Linnéuniversitetet i Växjö. PROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN Tid: Kl. 10:00 15:00. Plats: Närvarande ledamöter : Närvarande suppleanter :

Läs mer

PROTOKOLL NR 3/2013 1(6)

PROTOKOLL NR 3/2013 1(6) PROTOKOLL NR 3/2013 1(6) Sammanträdesdatum Diarienummer A174.092/2013, Kronoberg 2013-09-06 A174.125/2013, Kalmar POLISSTYRELSEN Tid: Kl. 10:00-13:00 Plats: Teleborgs Slott i Växjö Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL NR 1/2009 1(8)

PROTOKOLL NR 1/2009 1(8) PROTOKOLL NR 1/2009 1(8) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-02-13 APG 126-686/09 Tid: Kl. 09.00 14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleant: Övriga närvarande: Polishuset

Läs mer

Ej tjänstgörande suppleanter: Benkt Sjödahl (kd) Anders Mårtensson (v)

Ej tjänstgörande suppleanter: Benkt Sjödahl (kd) Anders Mårtensson (v) POLISMYNDIGHETEN I PROTOKOLL NR 3/2008 KRONOBERGS LÄN Sammanträdesdatum Diarienummer Polisstyrelsen 2008-09-19 APG 126-4804/08 1(9) Tid: Kl.10.00 15.05. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleant:

Läs mer

Anders Kjaersgaard, lpme, i Kalmar län och i Kronobergs län

Anders Kjaersgaard, lpme, i Kalmar län och i Kronobergs län PROTOKOLL Polisstyrelserna i Kalmar och Kronobergs län Sammanträdesdatum Diarienummer 2011-05-13 APG 126-2677/11 A 126-2521/11 Tid: Kl. 10:00 15:10. Plats: Närvarande ledamöter Kronobergs län: Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/2009 1(11)

PROTOKOLL NR 2/2009 1(11) PROTOKOLL NR 2/2009 1(11) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-05-15 APG 126-2697/09 Tid: Kl. 09.00 14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Polishuset i Växjö. Charlotte Branting (fp) Mats Johnsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 april 2013 kl. 9.00 12.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 9.00 11.15 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

REGLEMENTE. för Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuners gemensamma lönenämnd

REGLEMENTE. för Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuners gemensamma lönenämnd REGLEMENTE för Sotenäs, Munkedals och Lysekils kommuners gemensamma lönenämnd Gällande från och med 2014-01-01 Antaget av kommunfullmäktige i Lysekils kommun 2013-11-28 160 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-08 1 (14) Plats och tid Psykiatrins hus/akademiska sjukhuset, ingång 10, Uppsala, 2014-04-08, kl. 14.00-17.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande

Läs mer

Revisionen. Plats: Hus C, Zeus (Centrallasarettet) Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:30-13:30

Revisionen. Plats: Hus C, Zeus (Centrallasarettet) Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:30-13:30 Revisionen Datum: 2019-01-14 Tid: 09:30-13:30 Plats: Hus C, Zeus (Centrallasarettet) Ledamöter Charlotta Svanberg (ordförande) Peter Löfström (vice ordförande) Göran Borg Ulf Engqvist Ingrid Hugosson Göran

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 april kl. 9.00 10.30 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-02-24 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll.

Tjänsteställe, handläggare Datum Dnr Sida Landstingets kansli Anita Wiklander. att utse Anders Gäfvert att jämte ordförande justera dagens protokoll. PROTOKOLL 13 20 Tjänsteställe, handläggare Landstingets kansli Anita Wiklander 2016-09-27 16LS5 1(8) Tid: 2016-09-27 Plats: Landstingets kansli Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter Lars-Erik Nordin (C) Maj-Lis

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1 Kf 29/2003, Kf 125/2009 Dnr Ks 2012/128 Dnr Ks/K 2003.10052 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 17 mars 2003. Senaste

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Datum: 2019-03-05 Tid: 13:00-15:00 Plats: Innaren, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Britt-Louise Berndtsson (C) (ordförande) Roland Gustbée (M) 4-8 Robert Olesen (S) Sven

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-12-01 Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-11 SB 7/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 1 december kl. 9.00 11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner

Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Kommunal författningssamling Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige i Motala kommun Diarienummer: 14/KS 0024

Läs mer

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015 Kommunstyrelseförvaltningen Elisabet Jonsson, 0611-34 80 17 elisabet.jonsson@harnosand.se REGLEMENTE PENSIONÄRSRÅDET Reglemente för Pensionärsrådet i 2015 Dokumentnamn Reglemente Pensionärsrådet Dokumenttyp

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration

Kallelse till sammanträde med beredningen för demokrati, jämställdhet och integration 2017-11-17 Administrativa avdelningen Peter Helgesson Tfn 018-611 61 06 E-post peter.helgesson@lul.se Beredningen för demokrati, jämställdhet och integration Kallelse till sammanträde med beredningen för

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30 Folkhälsoberedningen Datum: 2018-04-04 Tid: 09:00-11:30 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) Eva Ballovare

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2018-05-08 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND

REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND A 15 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN REGLEMENTE FÖR ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND Antaget av kommunfullmäktige i Hässleholm 2002-12-16, 226 Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby,

Läs mer

Revisionen. Plats: Flåren plan 2. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:30-12:00

Revisionen. Plats: Flåren plan 2. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:30-12:00 Revisionen Datum: 2019-02-11 Tid: 09:30-12:00 Plats: Flåren plan 2 Ledamöter Charlotta Svanberg (ordförande) Peter Löfström (vice ordförande) Bo Dalesjö Göran Borg Ulf Engqvist Ingrid Hugosson Göran Kannerby

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-09 Diarienummer: N132-0012/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra

Läs mer

Samverkansnämnden personal. Tranemo kommun och Svenljunga kommun. Reglementet antogs 2014-12-15, 163 av kommunfullmäktige i Tranemo

Samverkansnämnden personal. Tranemo kommun och Svenljunga kommun. Reglementet antogs 2014-12-15, 163 av kommunfullmäktige i Tranemo REGLEMENTE Samverkansnämnden personal Tranemo kommun och Svenljunga kommun Reglementet antogs 2014-12-15, 163 av kommunfullmäktige i Tranemo Reglementet antogs 2014-12-15, 150 av kommunfullmäktige i Svenljunga

Läs mer

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Miljö- och byggnadsnämnden ska svara för den verksamhet som ankommer på kommunen enligt miljöbalken,

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Barn- och utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter inom det offentliga skolväsendet

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND I SUNDSVALLS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND I SUNDSVALLS KOMMUN REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND I SUNDSVALLS KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 2012-02-13 23, reviderat 2015-10-26, 312. Utöver vad som föreskrivs om krisledningsnämnden i lag eller annan författning

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 14 oktober 2015, 139 Reglementet gäller från och med 1 november 2015. 0 Uppdrag och verksamhet 1 Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

Klaus Leidecker, ordförande Ann-Margret Lindholm, vice ordförande Tommy Englund Bo Jonsson Thomas Axelsson Anna Olausson Tuulikki Åkesson

Klaus Leidecker, ordförande Ann-Margret Lindholm, vice ordförande Tommy Englund Bo Jonsson Thomas Axelsson Anna Olausson Tuulikki Åkesson 1(4) Tid och plats Kl. 10:00-11:00 Regionhuset, Kalmar ande Klaus Leidecker, ordförande Ann-Margret Lindholm, vice ordförande Tommy Englund Bo Jonsson Thomas Axelsson Anna Olausson Tuulikki Åkesson Tjänstemän

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 2 september kl på konferenscentrum, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-08-24 1 (14) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-08-24, kl. 14.00 16.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Datum: 2019-01-09 Tid: 09:00-12:15 Plats: Flåren, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Robert Olesen

Läs mer

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson

Lundbybadet. Lisbeth Sundén Andersson (m) Carina Liljesand (kd) Johan Bräutigam LAN Ola Andersson. Cecilia Abrahamsson 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-04-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 08.40 10.35 (Ajournering 09.40-09.45) PLATS

Läs mer

ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte.

ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte. ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE I GÖTEBORG Arbetsordningen ska fastställas av ungdomsfullmäktige vid dess första möte. 1 Övergripande uppgifter För att öka möjligheterna för barn och ungdomar att

Läs mer

Landstingets revisorer 108-117

Landstingets revisorer 108-117 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Hestraviken hotell och restaurang, Hestra Närvarande: Doris Johansson, ordförande Arnold Carlzon Marianne Ericsson Robert Erlandsson, 113-117 Östen Johnsson, 111-117

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1 Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för tekniska nämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter avseende gator och väghållning, parkverksamhet, nyttjande

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden REGLEMENTE Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktiges 132 2015-09-22 1(5) Beteckning KST 2015/000023-003 MBLAFS 2015:20 Reglemente för krisledningsnämnden m:\policy styrdok - beslutade\reglemente för krisledningsnämnden.docx

Läs mer

Sessionssalen, Regionens kansli Växjö. Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), vice ordförande. Pernilla Tornéus, 2:e vice ordförande

Sessionssalen, Regionens kansli Växjö. Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), vice ordförande. Pernilla Tornéus, 2:e vice ordförande Folkhälsoberedningen Tid 2015-02-05 13:00 15:45 Plats Sessionssalen, Regionens kansli Växjö ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Michael Öberg (MP), ordförande

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal C Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg, ordf KD Per Hansson FP Jarl Karlsson S Kjell Ekelund S Eva Eliasson S Annika Hansson S Maria Hörnsten

Läs mer

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Tid och plats 10.00 15.20, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar ande Pierre Edström fr o m 10 Landstinget Madeleine Rosenqvist fr o m 5 Landstinget Lena Segerberg adj, mötesordf

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Reglemente för gemensam kostnämnd år

Reglemente för gemensam kostnämnd år REGLEMENTE 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Region Sörmland och Region Västmanland, nedan kallat parterna, har inrättat en gemensam nämnd som benämns Gemensam Kostnämnd. Region Västmanland är värdlandsting

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-06-02 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2016-02-11 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande)

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.8

Laholms kommuns författningssamling 3.8 Laholms kommuns författningssamling 3.8 Reglemente för socialnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1, med ändring den 28 april 2015, 68 2, den 29 september 2015, 119 3, den 28

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP)

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP) 2015-01-07 Sida 1 (14) Plats och tid KS-salen, 13:15-15:15 Beslutat Bo Akterin, (M) Ordförande Anders Karlsson, (S) Vice ordförande Jon Forsärla, (MP) Ledamot Lars Karlsson, (S) Ledamot Ingegerd Polbring,

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 10 april kl på landstingets konferenscentrum. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-03-26 1 (15) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-03-26, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina

Läs mer

Rottnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP)

Rottnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Trafiknämnden Tid 2016-12-14 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Rottnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice

Läs mer

Revisionen. Plats: Kosta. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-13:00

Revisionen. Plats: Kosta. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:00-13:00 Revisionen Datum: 2018-12-06 2018-12-07 Tid: 13:00-13:00 Plats: Kosta Ledamöter Peter Löfström (M) (ordförande) Sven-Åke Gustafsson (S) (vice ordförande) Göran Borg (S) Carl Geijer (M) Ingrid Hugosson

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige den 12 november 2003, 137 med ändring den 9 mars 2005, 48, med ändring den 13 februari 2008, 36 och med ändring 14 april 2010, 70 Uddevalla

Läs mer

Reglemente för social- och omsorgsnämnden

Reglemente för social- och omsorgsnämnden Reglemente för social- och omsorgsnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 21 mars 2018, 30. Reglementet gäller från och med 1 april 2018. 1 Uppdrag och verksamhet 1 Nämnden fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

Kommunstyrelsen (5)

Kommunstyrelsen (5) Kommunstyrelsen 2014-11-18 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 18 november 2014 kl 08.30-12:15 Beslutande Elizabeth Peltola (C), ordförande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Ingemar

Läs mer

Övriga närvarande Annika Magnerot (Verksamhetschef Folkhälsa och social utveckling)

Övriga närvarande Annika Magnerot (Verksamhetschef Folkhälsa och social utveckling) Folkhälsoberedningen Datum: 2019-10-02 Tid: 09:00-12:30 Plats: Ekhagen kurs och konferens, Grimslövs folkhögskola Ledamöter Eva R Ericsson (L) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Magnus Carlberg

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine

Läs mer

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-14 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Reglemente för Socialnämnden Antaget av Kommunfullmäktige 2013-11-21 180 Inledning Enligt 6 kap. 32 Kommunallagen ska fullmäktige utfärda reglementen med närmare föreskrifter om nämndernas verksamhet och

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30 Trafiknämnden Datum: 2018-03-16 Tid: 09:00-11:30 Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C)

Läs mer

Sammanträdesdag

Sammanträdesdag BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADE ÄRENDEN 2011-01-13 1 Komplettering av föredragningslistan 2 Tjänstemännens närvarorätt vid barn- och utbildningsnämndens och dess arbetsutskotts sammanträden 3 Sammanträdesplan

Läs mer

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde.

5 Nämnderna är personuppgiftsansvariga för de register och andra behandlingar av personuppgifter som sker inom respektive verksamhetsområde. ALLMÄNT NÄMNDREGLEMENTE För styrelsen och nämnderna gemensamma bestämmelser 1 Detta reglemente gäller för Kommunstyrelsen, Barn- och utbildningsnämnden, Socialnämnden samt Kultur- och tekniknämnden. Med

Läs mer

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för överförmyndarnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Överförmyndarnämndens

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-03-30 09:00 12:00 Plats Röda rummet, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M)

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2017-05-17 13:30-14:15 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Hotel Tylösand, lokal Gessle, Halmstad Olof Björkmarker (S) (ordförande) Joakim Pohlman

Läs mer

PROTOKOLL Tillägg till den gemensamma lönenämndens reglemente - sammanträden på distans KS-2015/533

PROTOKOLL Tillägg till den gemensamma lönenämndens reglemente - sammanträden på distans KS-2015/533 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2015-10-19 215 Tillägg till den gemensamma lönenämndens reglemente - sammanträden på distans KS-2015/533 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-10-20 09:00-12:00 Plats Hotell Gothia Towers, Konferensrum R6, Mässans gata 24, Göteborg ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Peter Freij

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:10

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:10 Trafiknämnden Datum: 2019-01-31 Tid: 09:00-13:10 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Carina Bengtsson (C) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Peter Freij (S) (2:e

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-10:40 Trafiknämnden Datum: 2018-11-08 Tid: 09:00-10:40 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Parlamentariska nämnden 8-15

Parlamentariska nämnden 8-15 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Hans Toll (S), vice ordförande Urban Persson (M) ers. Håkan Jansson (M) Lennart Bogren

Läs mer

Reglemente för gemensam kostnämnd

Reglemente för gemensam kostnämnd REGLEMENTE 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Landstinget Sörmland och Region Västmanland, nedan kallat parterna, har inrättat en gemensam nämnd som benämns Gemensam Kostnämnd. Region Västmanland är värdlandsting

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2006:5 Reglemente med allmänna bestämmelser för Stockholms stads nämnder Kommunfullmäktiges beslut den 11 december 2006 (Utl 2006:193)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31, KF 166 Dnr: KS 2015/90 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Sammanträde med Tandvårdsberedningen

Sammanträde med Tandvårdsberedningen 1 (10) Kl. 16:42-17:50 34-41 Sammanträde med Karin Fälldin (C) Kerstin Pettersson (V) Plats Tandläkarhögskolan, lokal Fleming Närvarande ledamöter Catarina Ekeståhl (M) Karin Fälldin (C) (ordförande) Vivianne

Läs mer

Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015.

Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015. Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Socialnämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten. Nämnden utövar också ledningen av den

Läs mer

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation.

Organisationstillhörighet 1 Norbergs kommun är värdkommun och den gemensamma nämnden ingår i Norbergs kommuns organisation. 1 Reglemente för gemensamma nämnden för lönesamverkan mellan Fagersta, Avesta, Hedemora, Norbergs och Skinnskattebergs kommuner gällande från och med 2007-01-01. Reviderat 2013. Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsordning för kommunala funktionshindersrådet i Tyresö kommun

Arbetsordning för kommunala funktionshindersrådet i Tyresö kommun Arbetsordning för kommunala funktionshindersrådet i Tyresö kommun Beslutsdatum 2019-01-08 Dokumenttyp Arbetsordning Beslutad av Kommunstyrelsen Dokumentägare Kanslichef Diarienummer 2018/KS 0355 003 Giltighetstid

Läs mer