PROTOKOLL NR 5/2011 1(9)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL NR 5/2011 1(9)"

Transkript

1 PROTOKOLL NR 5/2011 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN APG /11 Tid: Kl. 09:00 13:00. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Övriga närvarande: Polishuset i Växjö. Joakim Pohlman(s) Mats Johnsson (m) Ann-Charlotte Wiesel (m) Elizabeth Peltola (c) Gerd Lansler (kd) Kerstin Axén Krag (mp) Håkan Engdahl (sd), 8-9, Anders Kjaersgaard, länspolismästare Johan Hultberg (m) Benkt Sjödahl (kd) Stefan Jönsson (s) Katarina Pettersson, sekreterare Börje Olofsson, OFR/S Tomas Stjernfeldt, OFR/P Laila Kirppu, chefsåklagare Anders Karlsson, ställföreträdande myndighetschef Mats Lagerblad, t.f. polisintendent, 1-7, Leif Gustavsson, poliskommissarie Tommy Gustavsson, ekonomidirektör Karl-Gustav Karlsson, personaldirektör, 8-9, Eva Lindhé, poliskommissarie, 11 Jessica Hedin, chefssekreterare 1 Sammanträdet öppnas Ordföranden Joakim Pohlman hälsade samtliga närvarande hjärtligt välkomna och förklarade därmed sammanträdet öppnat. 2 Upprop Sekreterare Katarina Pettersson förrättade upprop. Chefsekreterare Jessica Hedin presenterade sig själv.

2 2 (9) 3 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll föreslogs Elizabeth Peltola. I enlighet med förslaget. 4 Fastställande av dagordning Ann-Charlotte Wiesel framförde önskemål om att under punkten Övriga frågor få information om en händelse på parkeringsplatsen utanför City Gross i Ljungby. Händelsen har omnämnts i en insändare i en lokaltidning i Ljungby. Joakim Pohlman framförde önskemål om att under punkten Övriga frågor få information om en ordningsvaktsutbildning. Dagordningen fastställes med följande tillägg: 14 a) Händelse i Ljungby. 14 b) Ordningsvaktsutbildning. 5 Protokoll från sammanträde den 21 oktober 2011 Protokoll från polisstyrelsens sammanträde den 21 oktober 2011 läggs till handlingarna. 6 Verksamhetsuppföljning Mats Lagerblad inledde med att informera om att mordet på en fyraårig pojke i Ljungby tidigare i höst har klarats upp. Utredningen av ärendet har varit resurskrävande och personal med specialistkompetenser har tagits i anspråk. Polismyndigheten har fått biträde vid utredningen av bl.a. Rikskriminalpolisen. Den omfattande utredningen och behovet av specialistkompetens har medfört att myndigheten har fått något sämre förutsättningar att hålla tidsfrister i andra ärenden. Därefter lämnade Mats Lagerblad följande sammanfattning av den till kallelsen bifogade statistiken, se bilaga 1: - Ärendebalanserna ligger på samma nivå som under de föregående åren, dvs. myndigheten har inte nått målet. Under 2012 kommer en genomgripande analys av ärendeflödena att göras. - Vad avser våld i offentlig miljö kommer årets mål att nås. Kronobergs län är det län som har bland det lägsta antalet anmälda brott av den här typen i hela landet. Målet avseende andelen till åklagare redovisade ärenden kommer troligtvis inte att uppnås. Detta är ett nationellt mål som ligger högt i förhållande till målen i andra polismyndigheter.

3 3 (9) - Målen avseende brottstypen tillgrepp genom inbrott kommer myndigheten inte att nå upp till. Ett stort antal åtgärder har vidtagits under hösten men det tar tid innan åtgärderna får genomslag fullt ut. - När det gäller ärenden som avser antalet till åklagare redovisade av typen brott i nära relation, kommer målet troligen inte att nås. - Antalet brott av typen överlåtelse av narkotika ligger högre än någonsin tidigare. Myndigheten kommer att klara årets mål. - På grund av nya tekniska system ligger redovisningen av antalet ungdomar misstänkta för ringa narkotikabrott efter men målet kommer helt säkert att nås. - Antalet genomförda alkoholutandningsprov (LAU-prov) ligger på en bra nivå. Myndigheten kommer att nå målet. - Statistiken visar ett bra resultat vad gäller antalet anmälda drograttfyllerier. Det goda resultatet beror på Polisens eget planlagda arbete. - Vad gäller antalet topsningar ligger resultatet totalt på en hög nivå. Polismyndigheten är en av tre polismyndigheter i landet som har klarat RPS förväntningar. På grund av eftersläpningar på Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) är resultatet egentligen bättre än vad statistiken visar. 10 Aktuella operativa frågor Mats Lagerblad informerade bland annat om att: - verksamheten går väldigt bra just nu, både på utredningssidan och i den yttre verksamheten. - sammanfattningsvis har utredningen av mordet i Ljungby präglats av ett gediget och bra polisarbete. I ärendet har sammanlagt 540 förhör hållits och extern spetskompetens har hjälpt till i utredningsarbetet. Ann-Charlotte Wiesel tackade, å kommunledningen i Ljungbys räkning, för det bra arbete som polisen har utfört. - att resultaten på bostadsinbrottssidan börjar se mycket bra ut. Polismyndigheten har i några ärenden samarbetat med bl.a. polismyndigheterna i Kalmar, Blekinge, Skåne och Halland. Mats Johnsson tackade för att Polisen har tagit fast några tjuvar som hade stulit en dieseltank i Alvesta kommun. Eftersom tjuvarna hade borrat hål i tanken hade det kvarvarande innehållet runnit ut i naturen. - att arbetet med att hitta de personer vars båt kapsejsade på sjön Åsnen för några dagar sedan fortfarande pågår. Det tog ett och ett halvt dygn innan händelsen anmäldes till Polisen. Av de tre vuxna personerna som befann sig i båten har hitintills endast en återfunnits. Det kan ta tid innan de två andra hittas. Det är Räddningstjänsten, Polisen, Sjöräddningssällskapet och allmänheten som deltar i sökandet.

4 4 (9) 7 Verksamhetsplan 2012 Länspolismästaren inledde med informera om att förslaget till verksamhetsplan för 2012 har behandlats av polisstyrelsen vid Polismyndigheten i Kalmar län. Polisstyrelsen i Kalmar län godkände, med några undantag, de ändringar i förslaget som har gjorts sedan föregående möte. Länspolismästaren informerade vidare om att förutsättningarna för verksamhetsplanen har ändrats något vid senaste länspolismästarmötet. De s.k. klustermyndigheterna är borttagna vilket innebär att det inte längre finns något jämförbart genomsnittsvärde. Vidare är det nu tydligt att de nationella målen utgör riktvärden som ska uppnås inom en treårs period. Lokala mål ska sättas med utgångspunkt i de nationella riktvärdena, tidigare uppnådda resultat samt en rimlig ambitionsökning. De målvärden som finns i utkastet till verksamhetsplanen för de närmaste tre åren kommer därför att justeras. Leif Gustavsson redovisade de ändringar i förslaget till verksamhetsplan för 2012 som har gjorts sedan polisstyrelsens senaste sammanträde. Ändringarna har föreslagits av polisstyrelsens förstärkta presidium samt av polisstyrelsen i Kalmar län. Ordföranden Joakim Pohlman föreslog att polisstyrelsen skulle anta förslaget till verksamhetsplan för 2012 med de ändringar som redovisats. Verksamhetsplan 2012 antas med redovisade ändringar. 8 Ekonomisk uppföljning och aktuella ekonomifrågor Tommy Gustavsson inledde med att informera om att anslagsutfallet t.o.m. november månads utgång i stort överensstämmer med myndighetens prognoser, se bilaga 2. Tommy Gustavsson informerade också om att samtliga löneavtal vid myndigheten är klara och de nya lönerna kommer att betalas ut retroaktivt i decemberlönen. Lönerna för polispersonalen blev något dyrare än beräkningarna i prognoserna. Denna gång har polismyndigheterna, i syfte att jämna ut löneskillnaderna i landet, fått en fastställd pott från RPS att fördela i lönerevisionen, vilket var anledningen till att lönekostnaderna blev högre än prognosticerat. Slutligen informerade Tommy Gustavsson om att myndigheten har fått extra medelstilldelning från RPS för anställning av civil personal med mer och ny kompetens. De medel som myndigheten har fått för 2011 kommer troligen inte att kunna nyttjas fullt ut med tanke på att alla nya medarbetare ännu inte påbörjat sin anställning. Det är inte självklart att icke använda medel får behållas. Länspolismästaren redogjorde för den information som rikspolischef Bengt Svenson lämnade vid den inom Sydsamverkan gemensamma polisstyrelsekonferensen i Alvesta den 17 november. Bl.a. meddelade Rikspolischefen att den planerade nivå som vi ligger på vid utgången av 2012, vad avser antalet poliser, kommer myndigheten att kunna ligga kvar på över tiden. Under 2012 kommer antalet poliser i landet att minska till nivån Länspolismästaren bedömer att vi i Kronobergs län kommer att minska med cirka tio poliser

5 5 (9) under året. Länspolismästare Anders Kjaersgaard meddelade att han planerar utifrån denna förutsättning, dvs. polismyndigheten inte ska behöva minska antalet poliser med mer än vad som kommer att ske genom naturlig avgång under Information a) Samverkan mellan polismyndigheterna i Kalmar och Kronobergs län Länspolismästare Anders Kjaersgaard inledde med att informera om att samarbetet har gått över i linjeverksamhet och blivit en naturlig del i det dagliga arbetet. Uppföljning av olika delar i samarbetet har påbörjats. Den första delredovisningen av utvärderingen av den gemensamma ledningscentralen i Kalmar har presenterats av Stefan Kristiansson som har fått i uppdrag att genomföra utvärderingen. Ledningscentralen har haft problem med långa svarstider under vissa tider och att operatörerna arbetar för mycket på övertid. Detta beror enligt Kristiansson på att det antal operatörer som enligt tidigare beslut ska arbeta där aldrig har uppnåtts vilket har medfört en hård arbetsbelastning för personalen. Stefan Kristiansson har i sin delredovisning föreslagit att följande åtgärder ska vidtas: 1. Antalet anställda ska uppgå till det beslutade antalet, dvs. trettio. Efter ett halvår ska en ny utvärdering göras för att klargöra om detta antal är tillräckligt (samtliga trettio är anställda och utbildade under andra halvan av december månad 2011). 2. En personalplanerare som arbetar med planeringen av lc-personalens tjänstgöring ska anställas (redan beslutat). 3. En partsgemensam arbetsgrupp som ser över lc-personalens arbetstider ska tillsättas (redan beslutat att detta ska ske inom linjeverksamheten). 4. En arbetsgrupp som ska belysa hur arbetsmetodiken i ledningscentralen bör förändras, ska tillsättas (redan beslutat att en metodarbetsgrupp ska tillsättas). Länspolismästaren informerade slutligen om att ytterligare ett antal utvärderingar pågår och att resultaten av dessa kommer att redovisas för polisstyrelsen allt eftersom de blir färdiga. b) Sydsamverkan Länspolismästare Anders Kjaersgaard informerade om att samarbetet mellan de fyra polismyndigheterna inom Sydsamverkan numera är en del i linjeverksamheten. Just nu är bl.a. följande områden aktuella för samarbete inom Sydsamverkan: - Ordningsvaktsutbildning. Myndigheterna försöker hitta gemensamma lösningar och utbildningar. Detta skulle kunna medföra att ordningsvakterna kan användas över myndighetsgränserna i hela regionen.

6 6 (9) - Polishundar med specialkompetens. Arbete pågår med att sammanställa vilka spetskompetenser som finns bland polishundarna inom regionen. Avsikten är att dessa hundar ska kunna användas gemensamt. - Nationell operativ polis (NOP). Polismyndigheterna inom regionen har fått ett gemensamt beting om att bemanna tre gemensamma grupper. Av dessa ska en grupp tillsättas gemensamt av polismyndigheterna i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län. Samtliga tre grupper ska vid behov kunna disponeras i hela regionen. Länspolismästare Anders Kjaersgaard avslutade med att redogöra för ytterligare några frågor som hade diskuterats på den gemensamma polisstyrelsekonferensen i Alvesta. Rikspolischefen pratade om en polismyndighet i Sverige. Allt tyder på att den pågående organisationsutredningen kommer att föreslå det. Troligen kommer någon typ av geografisk indelning av landet i polisregioner att föreslås. Polisen kommer troligen att förorda en indelning av landet i enlighet med befintliga samverkansområden. Vad anbelangar polisstyrelserna, kommer dessa antagligen att ersättas av insynsråd på nationell och regional nivå. Länspolismästarna i landet kan komma att bli ersättas av regionpolismästare eller något liknande. Den nya organisationen kommer, enligt länspolismästaren, antagligen att beslutas ganska snart efter det att förslaget har lagts fram. Remisstiden blir troligen sex månader och därefter kan beslut tas. Den nya organisationen kommer troligen att vara klar någon gång under c) Länspolismästarmötet den 7-8 december Länspolismästaren informerade om att: - justitieminister Beatrice Ask hade besökt mötet och bl.a. lämnat följande informationer och synpunkter: o Polisen gör bra saker men allt är inte bra. Utredningsresultaten är bekymmersamma och det är stora skillnader mellan och inom polismyndigheterna och över tid. o Det första beskedet om den nya polisutbildningen kommer att lämnas inom kort. Justitieministern hade avslutat med att betona att hon vill se positiva resultat framöver. - under mötet hade även Frontex - EU:s gränskontrollbyrå för gemensam, operativ förvaltning av EU:s yttre gränser medverkat och poängterat att det är viktigt att vi samarbetar över landsgränserna. - andra frågor som hade diskuterats under mötet var bl.a. verksamhetsutveckling, ITutveckling och problem med inbetalningar till Polisen där det ibland är svårt att spåra inbetalaren.

7 7 (9) 11 Aktuella personalfrågor Personalchef Karl-Gustav Karlsson informerade om att polismyndigheterna i Kalmar och Kronobergs län numera har en gemensam personalfunktion. Just nu är arbetsbelastningen på personalfunktionen hög eftersom arbetet med ett flertal nyrekryteringar pågår. Det är många sökande till ledigförklarade civila tjänster, både i Kalmar och i Kronobergs län. Dessutom är det just nu stor rörlighet bland medarbetarna på myndigheten och många tjänstledigheter som ska hanteras. Vad gäller rekryteringen av polisaspiranter är det förändringar på gång. Tidigare har polismyndigheterna själva skött rekryteringen men nu är en förändring som innebär att RPS ska sköta fördelningen, på gång. 12 Anmälningar mot tjänstemän Eva Lindhé inledde med att informera om att det hitintills under 2011 har inkommit totalt trettiotre nya ärenden som rör anmälningar mot polisanställda. Därefter informerade Eva Lindhé om några aktuella ärenden. Joakim Pohlman informerade polisstyrelsen om att de kan kontakt Eva Lindhé om de önskar mer information om något av de redovisade ärendena. Länspolismästare Anders Kjaersgaard informerade kort om ett uppmärksammat ärende som Riksåklagaren (RÅ) har beslutat att försöka få prövat i Högsta Domstolen (HD) 13 Sammanträdesdatum 2012 Ordföranden föredrog utskickat förslag till sammanträdesdatum. Mats Johnsson och Ann-Charlotte Wiesel föreslog att majmötet, som ska vara gemensamt med polisstyrelsen i Kalmar län, flyttas till någon annan dag än den 25 maj. Joakim Pohlman föreslog att presidiet får i uppdrag att höra med polisstyrelsen i Kalmar län om detta datum kan ändras till eventuellt den 18 maj. Mats Johnsson föreslog att presidiets förslag om möte den 14 december flyttas fram till den 21 december. Länspolismästaren informerade om att en för polisstyrelserna inom Sydsamverkan gemensam konferens är inplanerad den 15 november 2012 Polisstyrelsen beslutade att presidiet får i uppdrag att höra med polisstyrelsen i Kalmar län om det gemensamma mötet i maj månad kan ändras till eventuellt den 18 maj.

8 8 (9) Polisstyrelsen sammanträder följande övriga datum under 2012: - Fredagen den 3 februari kl , presidium måndagen den 23 januari kl Fredagen den 7 september kl , presidium måndagen den 27 augusti kl Fredagen den 19 oktober kl , presidium måndagen den 8 oktober kl Fredagen den 21 december kl , förstärkt presidium måndagen den 3 december kl Övriga frågor a) Händelse i Ljungby Ann-Charlotte Wiesel framförde önskemål om att få information om en händelse på parkeringsplatsen utanför City Gross i Ljungby. Händelsen har omnämnts i en insändare i en lokaltidning i Ljungby. Anders Karlsson informerade om händelsen samt att han har svarat på insändaren. b) Ordningsvaktsutbildning Joakim Pohlman framförde önskemål om att få mer information om en ordningsvaktsutbildning som hade anordnats med så kort varsel att flera ordningsvakter som hade velat delta inte kunde medverka. Länspolismästare Anders Kjaersgaard informerade om att Polisen är skyldig att anordna ordningsvaktsutbildningar. För ordningsvakterna är utbildningen obligatorisk för att de ska kunna tjänstgöra. Dessutom ska Polisen också anordna vidareutbildningar vart tredje år. Deltagande vid dessa är också obligatoriskt för ordningsvakterna. Förutom de obligatoriska utbildningarna anordnas också vid behov spetskompetensutbildningar som krävs för att ordningsvakterna ska kunna tjänstgöra vid vissa typer av uppdrag. Ett exempel på denna typ av utbildning är de så kallade arenautbildningarna. De ordningsvakter som inte har denna ej obligatoriska utbildning får inte tjänstgöra vid högriskmatcherna i ishockey. Den utbildning som Joakim Pohlman frågade om var troligen en så kallad arenautbildning på Vida Arena i Växjö och där det uppstått vissa svårigheter vid planeringen. Länspolismästaren lämnade information om händelseförloppet. 15 Avslutning Ordföranden Joakim Pohlman inledde med å polisstyrelsens vägnar tacka polisstyrelsens suppleant Benkt Sjödahl, som ska avgå den siste december, för hans tid i polisstyrelsen.

9 9 (9) Därefter tackade Joakim Pohlman polisstyrelsens avgående sekreterare Katarina Pettersson med en fin julblomma och några vänliga ord. Katarina Pettersson tackade polisstyrelsen för gott samarbete under många år med trevliga och intressanta sammanträden i god stämning. Slutligen framförde ordföranden ett tack till polisstyrelsens ledamöter och suppleanter, länspolismästaren och övriga närvarande för gott samarbete under det gångna året och avslutade mötet med att tillönska dem alla god jul och gott nytt år. Vid protokollet Katarina Pettersson Justeras Joakim Pohlman ordförande Elizabeth Peltola ledamot

PROTOKOLL NR 4/2012 1(6)

PROTOKOLL NR 4/2012 1(6) POLISSTYRELSEN PROTOKOLL NR 4/2012 1(6) Sammanträdesdatum Diarienummer 2012-09-07 APG 126-4431/12 Tid: Kl. 09:00 12.30 Plats: Polishuset i Växjö Närvarande ledamöter: Charlotte Branting (fp) Mats Johnsson

Läs mer

PROTOKOLL NR 5/2009 1(5)

PROTOKOLL NR 5/2009 1(5) PROTOKOLL NR 5/2009 1(5) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-12-18 APG 126-6719/09 Tid: Kl. 13.00-14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Ej tjänstgörande suppleanter:

Läs mer

PROTOKOLL NR 6/2012 1(7)

PROTOKOLL NR 6/2012 1(7) PROTOKOLL NR 6/2012 1(7) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2012-12-21 APG 126-6356/12 Tid: Kl. 10:00 12:10. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Övriga närvarande: Blåljushuset

Läs mer

PROTOKOLL NR 1/2011 1(9)

PROTOKOLL NR 1/2011 1(9) PROTOKOLL NR 1/2011 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2011-02-04 APG 126-503/11 Tid: Kl. 09:00 14:45. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Ej tjänstgörande suppleanter:

Läs mer

PROTOKOLL NR 1/2010 1(9)

PROTOKOLL NR 1/2010 1(9) PROTOKOLL NR 1/2010 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2010-02-12 APG 126-525/10 Tid: Kl. 09:00 14:00. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleanter: Polishuset i Växjö. Charlotte

Läs mer

PROTOKOLL NR 3/2013 1(6)

PROTOKOLL NR 3/2013 1(6) PROTOKOLL NR 3/2013 1(6) Sammanträdesdatum Diarienummer A174.092/2013, Kronoberg 2013-09-06 A174.125/2013, Kalmar POLISSTYRELSEN Tid: Kl. 10:00-13:00 Plats: Teleborgs Slott i Växjö Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/2013 1(8)

PROTOKOLL NR 2/2013 1(8) POLISSTYRELSEN PROTOKOLL NR 2/2013 1(8) Sammanträdesdatum Diarienummer A 126-656/13 2013-02-08 APG 126-657/13 Tid: Kl. 10:00-13:00 Plats: Folkets Hus i Emmaboda Närvarande ledamöter Kronobergs län: Tjänstgörande

Läs mer

Anders Kjaersgaard, lpme, i Kalmar län och i Kronobergs län

Anders Kjaersgaard, lpme, i Kalmar län och i Kronobergs län PROTOKOLL Polisstyrelserna i Kalmar och Kronobergs län Sammanträdesdatum Diarienummer 2011-05-13 APG 126-2677/11 A 126-2521/11 Tid: Kl. 10:00 15:10. Plats: Närvarande ledamöter Kronobergs län: Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL NR 1/2009 1(8)

PROTOKOLL NR 1/2009 1(8) PROTOKOLL NR 1/2009 1(8) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-02-13 APG 126-686/09 Tid: Kl. 09.00 14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleant: Övriga närvarande: Polishuset

Läs mer

Ej tjänstgörande suppleanter: Benkt Sjödahl (kd) Anders Mårtensson (v)

Ej tjänstgörande suppleanter: Benkt Sjödahl (kd) Anders Mårtensson (v) POLISMYNDIGHETEN I PROTOKOLL NR 3/2008 KRONOBERGS LÄN Sammanträdesdatum Diarienummer Polisstyrelsen 2008-09-19 APG 126-4804/08 1(9) Tid: Kl.10.00 15.05. Plats: Närvarande ledamöter: Tjänstgörande suppleant:

Läs mer

POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN. Linnéuniversitetet i Växjö.

POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN. Linnéuniversitetet i Växjö. PROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSERNA 2010-08-27 APG 126-4650/10 I KALMAR LÄN OCH I KRONOBERGS LÄN Tid: Kl. 10:00 15:00. Plats: Närvarande ledamöter : Närvarande suppleanter :

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/2009 1(11)

PROTOKOLL NR 2/2009 1(11) PROTOKOLL NR 2/2009 1(11) Sammanträdesdatum Diarienummer POLISSTYRELSEN 2009-05-15 APG 126-2697/09 Tid: Kl. 09.00 14.15. Plats: Närvarande ledamöter: Polishuset i Växjö. Charlotte Branting (fp) Mats Johnsson

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2018-05-08 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-06-02 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2017-10-04 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

Möte med Polisregionråd Bergslagen

Möte med Polisregionråd Bergslagen 4 Datum 2019-04-16 Mötesprotokoll 1 (5) Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A072.449/2019 100 Möte med Polisregionråd Bergslagen Datum för mötet Klockan

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll för polisstyrelsesammanträde

Protokoll för polisstyrelsesammanträde 1 (2) MÖTESPROTOKOLL Datum Beteckning/Diarienr POLISSTYRELSEN 2010-12-20 7/2010 Protokoll för polisstyrelsesammanträde Datum för mötet Tid Plats 2010-12-20 09.00 Polishuset i Västerås Länspolismästarens

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKORÅDET 2015-02-02 1 (6) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum måndagen den 2 februari 2015 klockan 19.00 20.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses justera Gerhard Nuss, Josephine

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-10-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 9 oktober 2013 kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö

Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö FoU-beredningen Tid 2017-06-15 13:00-16:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Funkibator, Infanterigatan 10, Växjö Lennart Värmby (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning Polismyndighetens verksamhetsuppföljning I följande underlag presenteras ett urval av Polismyndighetens verksamhetsuppföljning. Den redovisade statistiken beskriver polisverksamheten ur ett antal olika

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-12-04 Tid: 09:00-10:10 Plats: Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Michael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30 Utskriftsdatum: 2017-10-23 Trafiknämnden Datum: 2017-10-19 Tid: 10:00-14:30 Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-02-21 13:30-14:30 Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-10-05 Patientnämnden Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (6) Landstingets kansli 2014-12-01 Kansliavdelningen, Justerat 2014-12-11 SB 7/2014 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 1 december kl. 9.00 11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 2 april 2013 kl. 9.00 12.15 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (S) Ordförande Natrix Öjemark (C)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Trafiknämnden Datum: 2018-04-20 Tid: 09:00-12:00 Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning Polismyndighetens verksamhetsuppföljning I följande underlag presenteras ett urval av Polismyndighetens verksamhetsuppföljning. Den redovisade statistiken beskriver polisverksamheten ur ett antal olika

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(11) Tid och plats ande Torsdagen den 14 mars 2019 kl 8.30-12.00, i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Cecilia Löf (M), ordförande Ulla-Britt Storck (S), ledamot Tommy Andersson (M), vice ordförande

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Folkhälsoberedningen. Protokoll Datum: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2016-12-15 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) 50 Pernilla Tornéus

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-03-30 09:00 12:00 Plats Röda rummet, Regionens kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö ande ledamöter RosMarie Jönsson Neckö (S), ordförande Anna Fransson (S) Suzanne Frank (M)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-12-18 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 11 december 2013 kl. 9.00-11.45 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-06-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 20 juni, 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-02-04 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena Lagstrand (V) (vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson (S) 1-9,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 april kl. 9.00 10.30 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Rottnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP)

Rottnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Trafiknämnden Tid 2016-12-14 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Rottnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-03-26 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 9.00 11.15 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland

Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland Datum 2017-02-17 Sidan 1 av 8 Diarienummer RÖG 2017/0004 170 Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland Direktionen Sammanträdesprotokoll 2/2017 2017-02-17 Plats och tid: Beslutande: Ersättare:

Läs mer

Möte i Polismyndighetens insynsråd

Möte i Polismyndighetens insynsråd Mötesprotokoll 1 (5) Polismyndigheten s kansli Poliskommissarien Petra Hinterthaner Datum 2018-02-13 Diarienr (åberopas) A003.307/2018 Saknr 100 Möte i Polismyndighetens insynsråd Datum för mötet Klockan

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 9-2011 Fört vid möte i 2011-03-11 Närvarande: Åsa Jacobsson Lena Svangren Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Susanne Larsson Forman Heléne Hellström Mörk

Läs mer

POLISSAMORDNINGEN. 2013 03 20 Genomförande 2013-2015

POLISSAMORDNINGEN. 2013 03 20 Genomförande 2013-2015 POLISSAMORDNINGEN 2013 03 20 Genomförande 2013-2015 REDAN STARTAT BYGGAS UNDERIFRÅN INSYN SAMORDNING Dagens möte Därför ska polissamordningen genomföras Utgångspunkter för polissamordningen Så ska polissamordningen

Läs mer

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-10-20 09:00-12:00 Plats Hotell Gothia Towers, Konferensrum R6, Mässans gata 24, Göteborg ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Peter Freij

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.

Ledningsenheten 2008-02-26 FU 2/08 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2008-03-06. Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12. 1 (6) Ledningsenheten Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-03-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 26 februari 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:15

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:15 Trafiknämnden Datum: 2018-12-12 Tid: 09:00-11:15 Plats: Vidöstern Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-10-27 13:00-14:12 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Folkhälsoberedningen Datum: 2018-12-06 Tid: 09:00-12:00 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S) (vice ordförande) Pernilla Tornéus

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret

Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret 1 (6) Ordinarie föreningsstämma HSB Brf Spåret Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB bostadsrättsförening Spåret Datum/tid: 2019-04-24, kl 18.00-20.00 Plats: Trälhavet, Folket hus i Åkersberga

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (9) 2014-12-02

Valnämnden Protokoll 1 (9) 2014-12-02 Valnämnden Protokoll 1 (9) Valnämnden 2014/26 Plats och tid Stadshusets sessionssal, kl 17:30-19:10 Ledamöter Urban Swahn (M), ordförande Börje Hansson (C), vice ordförande Gunnar Håkansson (MP), 2:e vice

Läs mer

Protokoll för stämma för Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost

Protokoll för stämma för Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost Protokoll för stämma för Föreningen Energieffektiva Byggnader i Sydost 2014-04-23. Tid: Onsdag den 23 april 2014 Plats: Närvarande: Videum konferens, Möbelriket, Växjö Enligt röstlängd 3 nedan samt: Pierre

Läs mer

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42

PROTOKOLL. NYA KYRKOFULLMÄKTIGE Mandatperioden Datum Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Plats Tabita, Kyrkans Hus, Drottninggatan 42 Tidpunkt 2017-11-14 klockan 18.00 19.00 Närvarande ledamöter BA Arne Samuelsson Bertil Jönsson Yngva Nolkrantz Kerstin Nydqvist Britt Hallgren Dan Fogelberg

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet

Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet Regeringsuppdrag: Satsning mot livsstilskriminellas brottslighet Polismästare Ralf Hedin 1 Vad kommer halvtimmen att innehålla? Regeringsuppdraget Vilka är de livsstilskriminella? Tidsaxel Hur är det organiserat?

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Stugbyn, Isaberg, Hestra, kl 11.00 12.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Ylva Samuelsson, Gislaveds kommun,

Läs mer

Konferensrum Apollon, CLV

Konferensrum Apollon, CLV FoU-beredningen Tid 2015-06-10 13:00-16:00 Plats Konferensrum Apollon, CLV e Lennart Värmby (V) (ordförande) Anna Fransson (S) (vice ordförande) Elizabeth Peltola (C) (2:e vice ordförande) Chreyl Jones

Läs mer

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl.

Landstingets kansli 2011-08-19 KB 4/2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-08-31. Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-08-31 Kulturberedningen Tid Fredagen den 19 augusti 2011 kl. 14-17 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

som ersätter Sören Jönsson

som ersätter Sören Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn, Kl 19.00 21.30 Beslutande Greger Ulleryd Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof Bårström Gunnar Hjort Sören Pettersson

Läs mer

Tid: 2009-02-17 kl. 18.00 20.15. Jonsgårdsvägen 19B, Rottne. Beslutande: Christer Wånehed ordförande Marie-Louise Gustavsson v ordförande

Tid: 2009-02-17 kl. 18.00 20.15. Jonsgårdsvägen 19B, Rottne. Beslutande: Christer Wånehed ordförande Marie-Louise Gustavsson v ordförande Tid: 2009-02-17 kl. 18.00 20.15 Plats: Jonsgårdsvägen 19B, Rottne Beslutande: Christer Wånehed ordförande Marie-Louise Gustavsson v ordförande Håkan Carlsson Anders Bengtsson Lars Melin Roland Tornhed

Läs mer

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-06 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 23 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13. Kronobergsgrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13. Kronobergsgrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-21 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 15 december 2011 kl. 13 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsgrummet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Kyrkofullmäktige 2010-06-17 Sida 1 Plats och tid Pastoratsgården Örslösa kl. 19.00 21.15 ande Kerstin Hennersten, ordförande Sture Eliasson Göran Kjörk Christina Fredriksson Inger Nyqvist Urban Sand Lennart

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2017-12-19, kl. 10:00 17:15 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Peter

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-06-18 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 juni 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016

Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Sunds Samfällighetsförenings årsmötesprotokoll 2016 Ärende: Årsmöte i Sunds Samfällighetsförening 2016 Tid: Lördagen den 19 mars 2016 kl. 1000-1130 Plats: Närvarande: Finska föreningens lokal, Lånesta

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30 Trafiknämnden Datum: 2018-03-16 Tid: 09:00-11:30 Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.30, Landstingets kansli, Kalmar ande Linda Fleetwood Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Jessica Rydell tjg ers Landstinget Lena Segerberg adj

Läs mer

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-02-24 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 10 februari 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

FoU-beredningen. Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

FoU-beredningen. Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 FoU-beredningen Datum: 2018-04-13 Tid: 09:00-11:45 Plats: Epsilon, Region Kronoberg, S Järnvägsgatan 1 (H-huset), Växjö Ledamöter Carin Högstedt (V) (ordförande) Charlotta Svanberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Patientnämnden Datum: 2017-11-16 Tid: 09:00-14:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Marie-Louise Hilmersson (C) Susanne

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Tid 2017-05-16 13:00-15:25 Plats Lokal Rottnen/Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö ande ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 6-2011 Fört vid möte i 2011-02-18 Närvarande: Mika Eskelinen Lena Svangren Susanne Pettersson May Hilland Lennart Roth Susanne Larsson Forman Mehrdad Athari Fard Heléne Hellström Mörk Magnus

Läs mer

Plats: Södermalmsallén 36, plan 6. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Pia Helleday (M) Lena Huss (L) Eva-Britt Sandlund (C) Stefan Dozzi (KD)

Plats: Södermalmsallén 36, plan 6. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Pia Helleday (M) Lena Huss (L) Eva-Britt Sandlund (C) Stefan Dozzi (KD) 2016-09-27 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2016-09-27 Tid: 14.30 16.20 Plats: Södermalmsallén 36, plan 6 Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Pia Helleday (M) Lena Huss (L) Eva-Britt Sandlund

Läs mer

PROTOKOLL. Inspektion av Polismyndigheten, gränspolissektionen i region Syd, utredningsgrupp 4 (Växjö) den 26 november 2015

PROTOKOLL. Inspektion av Polismyndigheten, gränspolissektionen i region Syd, utredningsgrupp 4 (Växjö) den 26 november 2015 PROTOKOLL Justitieombudsmannen Cecilia Renfors Dnr 5563-2015 Sid 1 (5) Inspektion av Polismyndigheten, gränspolissektionen i region Syd, utredningsgrupp 4 (Växjö) den 26 november 2015 Inledning På uppdrag

Läs mer

inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 i Pernilla Kallers utevaro 1 Öppnande Margaretha Hofvenstam hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat

inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 i Pernilla Kallers utevaro 1 Öppnande Margaretha Hofvenstam hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde på Fackförbundet ST i Stockholm den 10 11 mars 2009 Närvarande Ledamöter Margaretha Hofvenstam Elsebeth

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2017-06-22 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S), ordförande Fanny Battistutta (V), 1:e vice

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl. 13.40 14.05, i stadshuset, Mölndals kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg

Läs mer

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum

Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Datum Lycksta Samfällighetsförening PROTOKOLL Sid 1 (5) Närvarande Se separat närvarolista. Slag av sammanträde ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA INOM LYCKSTA SAMFÄLLIGHET Kl. 19:00 Plats Föreningslokalen Lycksta Sekreterare

Läs mer

Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017

Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017 1 (8) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från Psykiatriberedningen den 24 januari 2017 Tid: 09:30 13:25 Plats: Lokal Styrhytten, Campus Nya Varvet, Göteborg Beslutande Monica Selin, ordförande

Läs mer

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande 2015-02-03 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2015-02-03 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hantverkargatan 45, Landstingshuset Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Eleonor Eriksson (S) Vice ordf Pia Helleday

Läs mer