INFOBLADET. östgötapolisen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFOBLADET. östgötapolisen"

Transkript

1 INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansvarig utgivare: Annsofie Bondesson, Informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till senast torsdag kl Lyckad Insats Ågatan ett projekt som permanentas Projektet Insats Ågatan, som pågått mellan december 2007 och februari 2009, har nu avslutats. I onsdags hölls ett återkopplingsmöte i cafeterian på polishuset i Linköping för de inblandade från främst ordningspolisen och närpolisen. - När vi startade projektet i december 2007 var det riktigt illa. Vi hade haft rena slagsmål på gatan. Nu ser det helt annorlunda ut, säger L-G Samuelsson, chef för ordningspolisen i Linköping. - Jag som chef är stolt över det som personalen har åstadkommit. Lars-Göran Nilseryd, gruppchef inom närpolisen i Linköping, håller med. - Det här har varit ett så pass lyckat projekt att vi nu vill permanenta det på ett eller annat sätt. Och så kommer det att bli. - Polisen kommer inte att dra sig undan från Ågatan, men vi kommer kanske att arbeta under lite andra former, säger L-G Samuelsson. De andra formerna handlar bland annat om en satsning på så kallade cityhelger, det vill säga lönehelgerna. Under 2008 rapporterades 106 fall av misshandel inomhus och 153 fall av misshandel utomhus vid krogarna på Ågatan. Det är en minskning med ungefär 20 procent jämfört med Misshandeln utomhus i city minskade under samma period med 15 procent och den grova misshandeln med 40 procent. Satsningen på Ågatan har inte medfört att misshandelsfallen blivit fler på andra håll i city. - Det har tagit mycket kraft att ta kontroll över utsidan. Nu ska vi fortsätta detta arbete, men även satsa mer inåt på tätare krogkontroller och drogkontroller, säger L-G Samuelsson. Utöver närpolisen och ordningspolisen ska även trafikpolisen och gatulagningsgruppen engageras. Just nu är exempelvis ett förslag på att stänga av vissa gator och torg för biltrafik och taxi ute på remiss. Just trafiken har varit ett störande moment kring Ågatan.

2 Arbetet mot grov organiserad brottslighet (GOB) Polismyndigheten i Östergötlands län är en av de åtta myndigheter där det ska inrättas en aktionsgrupp och ett regionalt underrättelsecenter i en nationell kraftsamling mot grov organiserad brottslighet (GOB). Totalt ska 200 nya tjänster tillsättas i landet, 20 i Östergötland. Grupperna ska arbeta regionalt, men kunna lyftas in i insatser över hela landet för både kortare och längre uppdrag. Polismyndigheten i Östergötlands län samarbetar inom regionen D-E-F län. Ytterst är det Operativa rådet som kommer att styra vad aktionsgrupperna kommer att arbeta med. Arbetet leds av Rikspolisstyrelsen och sker i nära samarbete med landets polismyndigheter och sju utomstående myndigheter. Arbetet med att införa aktionsgruppen och RUC i Östergötland har påbörjats. En införandegrupp med representanter från de tre samverkande polismyndigheterna har satts samman. Gruppen redovisar i sin tur sitt arbete mot en styrgrupp. Det har visat sig finnas ett stort intresse att arbeta mot GOB. För att alla anställda vid de tre polismyndigheterna ska få en inblick i vad arbetet mot GOB innebär kommer införandegruppen att återkommande lämna information på IntraPolis. Ett flertal informationstillfällen inom regionen med möjlighet till frågor kommer dessutom att genomföras inom kort. GOB har numera en egen sida på IntraPolis. Den finns under Utveckling och kunskap/projekt/gob. Växeln påminner om hänvisning Glöm inte att hänvisa telefonen. Särskilt gäller det för dem som använder sig av Office Extension och även har den fasta telefonen i sin mobiltelefon. Om mobilen stängs av måste växeln få hänvisningsinformation. För samtidigt som mobilen stängs av stängs också den fasta telefonen av. Om någon glömmer bort att hänvisa går det utmärkt att ringa 09 (till växeln) så hjälper personalen gärna till med det. Växeln

3 Det handlar om kärlek I Norrköping deltar närpolisen just nu i ett projekt med namnet Det handlar om kärlek. Ett projekt om hedersrelaterat våld och förtryck och som vänder sig till ungdomar på flera skolor i Norrköping. - Vår närvaro bland eleverna har lett till väldigt många bra samtal, säger Carl-Johan Ekenblom vid närpolisen i Norrköping. Projektet är ett samarbete mellan Rädda Barnen, Länsstyrelsen, Tjejjouren, närpolisen och socialtjänsten i Norrköping. Hittills har Ebersteinska gymnasiet och De Geergymnasiet fått besök av projektet. Vecka 12 är det dags för Borgsmoskolan. - Vid skolbesöken ordnas en hel temavecka. Veckan inleds med en kort presentation av oss inblandade och så får eleverna se en teaterföreställning om hedersproblematiken, berättar Carl-Johan Ekenblom. Under resten av veckan finns alltid någon eller några av deltagarna i projektet representerade på skolan i ett rum där de också har en utställning om barns och ungdomars rättigheter. De finns även ute i olika klasser och samtalar med elever om hedersrelaterat våld och förtryck. - Vi försöker fånga upp barn och ungdomar som inte vågar eller kan ta kontakt med oss på annat sätt, säger Carl-Johan Ekenblom. - Och så chattar vi med ungdomarna. Närpolisen har MSN-jour på onsdagen mellan klockan 11 och 14. Det har kanske inte varit så många som chattat, det är ju på dagtid när de flesta är i skolan. Men det finns en tanke med det. Och det är att nå de ungdomar som inte får eller kan ta kontakt på sin fritid. Men vi kommer även pröva chatt på kvällstid framöver. Han berättar att de fått kontakt med åtminstone en utsatt flicka via chatten. Hon har sagt att hon inte skulle tagit kontakt med dem annars. - Men projektet har inte bara handlat om att få kontakt med ungdomarna utan också om att få till en bra samverkan mellan oss olika aktörer. Där har vi nått väldigt långt, säger Carl-Johan Ekenblom. Den 10 mars kommer Rikspolischefen Bengt Svenson till Norrköping för att få veta mer om projektet. - Och flera skolor har hört av sig till oss och vill att vi kommer dit. Men projektpengarna räcker bara till för dessa tre skolor. Sedan får vi se vad som händer.

4 Har du sett målen för våldsbrott i Verksamhetsplanen för 2009? En av Polisens viktigaste uppgifter är att förebygga och beivra den brottslighet som riktar sig mot människors liv och hälsa. Så står det i Verksamhetsplanen för Det nationella målet för 2009 är att misshandel utomhus ska minska med tre procent. Strategier för att nå detta mål är bland annat: att förebygga brottsligheten genom planlagd och kunskapsbaserad verksamhet och att ständigt följa upp, utvärdera och återkoppla resultaten från genomförda insatser. Lokala mål 2009: - Antal anmälda misshandelsbrott utomhus ska vid utgången av 2009 understiga brott. - Andelen ärenden redovisade till åklagare av inkomna ärenden beträffande misshandel utomhus exkl anmälningar där brottsoffret är i åldern 0-6 år, ska öka till 27 procent till utgången av Langning av alkohol till ungdomar, brott mot alkohollagstiftningen och förtäringsförbuden ska ägnas särskild uppmärksamhet. Särskilda insatser ska genomföras vid s k ungdomshelger med andra aktörer. - Underrättelser om olovlig sprittillverkning, införsel och försäljning ska följas upp och åtgärdas. - Handlingsplanen mot krogrelaterat våld ska fullföljas. Strategi för att nå de lokala målen är: Polismyndigheten ska tillämpa myndighetens handlingsplan mot våldsbrott. Strategin med en synlig, offensiv polis på frekventa tider och platser ska fortsätta. Tillsyn av alkoholservering ska ske i samverkan med övriga aktörer Nya telefonnummer inom landstinget Alla telefonnummer inom Landstinget i Östergötland kommer successivt att bytas ut. Först ut är växeln och vårdcentralerna i västra Östergötland, nämligen Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena och Ödeshög. Bytet sker den 16 mars och från och med då har Landstinget i Östergötland växelnumret I och med ändringen får hela landstinget ett enda gemensamt växelnummer. Bytet av alla nummer beräknas vara klart under våren I och med nummerbytet får landstinget ett nytt riktnummer, 010.

5 Hur fungerade kommenderingarna? De utvärderingar som gjorts efter kommenderingarna vid förra årets IFK-matcher har sammanställts. Vid kommenderingarna delades utvärderingsenkäter ut och grupperna fick svara på frågor om informationen före kommenderingen, informationen under insatsen, hur sambandet fungerade, hur servicefunktionen fungerade, hur ledning och styrning fungerade före insatsen och hur ledning och styrning fungerade under insatsen. I stora drag är resultatet ganska så bra och siffrorna jämna. Men det finns en del som det redan arbetats vidare med och annat som måste ses över i framtiden. - Vid den första kommenderingen, Djurgårdsmatchen, saknades exempelvis varm mat för personalen. Det framkommer också i sammanställningen av statistiken, säger analytiker Sandra Bjermqvist, som sammanställt utvärderingarna. I statistiken syns tydligt att just servicefunktionen får bättre och bättre betyg. - Vid den sista kommenderingen syns kommentarer som att servicefunktionen skött sig på ett utmärkt sätt och att personalen jobbat bra. Några förbättringar som gjordes från första kommenderingen var att införa matpåsar och också att personalen var mobil och åkte runt med maten. Informationen före kommenderingen har däremot inte fått bättre betyg allt eftersom. - Det har varit svårt att få ordning på just informationen. Det är ett stort planeringsarbete som ligger bakom att få till grupperna. Det är mycket personal som arbetar under en kommendering. Och personalen vill inte bara få veta att de ska jobba, de vill vet när de ska jobba också, säger Sandra Bjermqvist. Andra åsikter som kommit fram genom utvärderingarna är att det har varit mycket positivt att grupperna använt sig av egen radiokanal. Något som inte fungerat bra är när personal i en och samma grupp haft olika starttider.

6 Information om säkerhetshot mot Adobe Reader och Acrobat Den 24:e februari gick det ut ett viktigt meddelande till alla användare angående Adobe Reader och Adobe Acrobat. Hotet innebär att en angripare kan skapa en särskild PDF-fil som kan medföra skada på information. PVIT har nu uppdaterat Polisens skydd mot det här hotet och det är liten risk att drabbas i BasA och Mobasa. Internetdatorer kan fortfarande vara utsatta för hot, PVIT har inte full kontroll över de antivirusprogram som körs på internetdatorer. Se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat. Trots att Polisens IT-system nu är uppdaterade finns det alltid skäl att vara försiktig med PDF-filer från avsändare man inte närmare känner till, därför kvarstår rådet att vara restriktiv med att ladda ner och öppna PDF-filer från okända avsändare. Det är ingen fara med PDF-filer som skapas inom Polisen. Särskilt på Internet-datorer är det fortfarande en bra åtgärd att koppla bort javascript ur Adobe Acrobat och Adobe Reader enligt följande: Öppna Adobe Reader (eller Acrobat) Välj "Redigera" Välj "Inställningar" Välj "Javascript" Klicka bort krysset i rutan för "Aktivera Acrobat JavaScript" Välj OK När programmet stängs kan det komma upp en fråga om Javascript ska vara aktiverat, svara "Nej" på den frågan Daniel Brink, Informationsansvarig PVIT Supportcenter, Rikspolisstyrelsen Har du språkkunskaper? Om du kan något annat språk utöver svenska och engelska skulle växelpersonalen gärna vilja få information om det. Det är värdefulla kunskaper som kan behövas vid kontakt med människor som har annat modersmål än svenska. Växeln

7 Personalnytt Polismyndigheten beslutar Linda Hansson ska vikariera som ekonomidirektör från och med 1 februari 2009 i avvaktan på tillsättning av anställningen dock längst till och med den 31 juli Polismyndigheten beslutar att Marie Marchall ska inneha vikariat på funktionen som gruppledare vid Närpolisavdelningen, Närpolisområde Norrköping från och med 1 februari 2009 och så länge ordinarie befattningshavare har andra arbetsuppgifter dock längst till och med 7 juni Polismyndigheten beslutar förlänga Hans Lundgrens chefsförordnande som enhetschef vid Ordningsavdelningen, Trafikenheten från och med 1 januari 2009 till och med 31 mars Polismyndigheten beslutar att Anders Hagström ska inneha tidsbegränsat förordnande med funktion som stationsbefäl från och med 16 februari 2009 till och med 15 februari 2015 vid Närpolisavdelningen, Närpolisområde Motala.

INFOBLADET. Journalister fick lära mer om 112-myndigheterna

INFOBLADET. Journalister fick lära mer om 112-myndigheterna INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

Polisen i Örebro län ska öka synligheten och kontakten med allmänheten

Polisen i Örebro län ska öka synligheten och kontakten med allmänheten Länspolisnytt Nr 1 Vecka 2 2009-01-08 Hårt arbete ger resultat Ny statistik från Vägverket visar en positiv utveckling de senaste åren. Det handlar bl.a. om alkoholpåverkade förare men också om andelen

Läs mer

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare 2014-09-28 Regeringskansliet Postadress Besöksadress Telefonväxel 103 33 Stockholm Karlavägen 100 1 Promemoria

Läs mer

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

Informationsmöten med Polismyndighetens ledningsgrupp

Informationsmöten med Polismyndighetens ledningsgrupp Länspolisnytt Nr 26 Vecka 37 2007-09-14 Ledningsinformation :: Informationsmöten med Polismyndighetens ledningsgrupp Ledningsgruppen kommer att besöka närpolisområden, rotlar och enheter. Avsikten är att

Läs mer

ALKOHOLEN DÖDAR OCH VÅLDTAR. Om sambandet mellan alkohol och våld En rapport från IOGT-NTO

ALKOHOLEN DÖDAR OCH VÅLDTAR. Om sambandet mellan alkohol och våld En rapport från IOGT-NTO ALKOHOLEN DÖDAR OCH VÅLDTAR Om sambandet mellan alkohol och våld En rapport från IOGT-NTO Text: Bo Högstedt Grafisk form: IOGT-NTO:s kommunikationsenhet Tryck: Sandvikens Tryckeri 2010 Inledning Vem vågar

Läs mer

Avtal om samverkan mellan Uddevalla kommun och Polisområde Fyrbodal

Avtal om samverkan mellan Uddevalla kommun och Polisområde Fyrbodal Polisen Fyrbodal 20140924 Avtal om samverkan mellan Uddevalla kommun och Polisområde Fyrbodal Handlingsplan Detta dokument innehåller Uddevalla kommuns och Polisområde Fyrbodals gemensamma handlingsplan.

Läs mer

REGERINGSRÄTTENS DOM

REGERINGSRÄTTENS DOM REGERINGSRÄTTENS DOM 1 (7) meddelad i Stockholm den 11 februari 2010 KLAGANDE Justitiekanslern Box 2308 103 17 Stockholm MOTPART Polismyndigheten i Hallands län Box 1031 301 10 Halmstad ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE

Läs mer

INFOBLADET. Polisens värdegrund ska tydliggöra för oss själva och medborgarna vad Polisen står för Engagerade, Effektiva och Tillgängliga

INFOBLADET. Polisens värdegrund ska tydliggöra för oss själva och medborgarna vad Polisen står för Engagerade, Effektiva och Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör & ansvarig utgivare: Annsofie Bondesson, Informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annsofie.bondesson@polisen.se senast torsdag kl 16.00 Parterna

Läs mer

Rapport 2010:5 Uppföljning av mängdbrotten i Nordöstra Skåne

Rapport 2010:5 Uppföljning av mängdbrotten i Nordöstra Skåne Polismyndigheten i Skåne Polisområde Nordöstra Skåne Kriminalunderrättelsetjänsten Rapport 2010:5 Uppföljning av mängdbrotten i Nordöstra Skåne 2011-01-07 År 2010 1 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Samverkansinriktning för Sydsamverkan 2010

Samverkansinriktning för Sydsamverkan 2010 Dokumentnamn Samverkansinriktning 2010 Handläggare Tom Jensen Sidan 1 (7) Datum Diarienummer 2010-03-10 AA 160-11184/10 Samverkansinriktning för Sydsamverkan 2010 1 Arbetet med samverkansinriktningen Bakom

Läs mer

Samverkan och förebyggande Brotts- och ANDT*-arbete i Åre 2012-2017 Handlingsplan

Samverkan och förebyggande Brotts- och ANDT*-arbete i Åre 2012-2017 Handlingsplan Samverkan och förebyggande Brotts- och ANDT*-arbete i Åre 2012-2017 Handlingsplan * Alkohol Narkotika Dopning Tobak Denna handlingsplan är framtagen utifrån den policy som är kopplad till överenskommelsen

Läs mer

INFOBLADET. Rikspolischefen besökte länet. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Rikspolischefen besökte länet. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

Förtroendet för polisen skadas

Förtroendet för polisen skadas Förtroendet för polisen skadas Publicerad 2016-01-21 Efter DN:s avslöjande. Polisledningen prioriterar myndighetens varumärke framför att ge korrekt information. Det hävdar kritiker efter DN:s uppgifter

Läs mer

INFOBLADET. Medarbetare söks till aktionsgrupper mot organiserad brottslighet

INFOBLADET. Medarbetare söks till aktionsgrupper mot organiserad brottslighet INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

INFOBLADET. - Vi har för avsikt att fortsätta den här samverkan och arbetar efter samma kriterier i hela länet, säger Robert Kalmendal.

INFOBLADET. - Vi har för avsikt att fortsätta den här samverkan och arbetar efter samma kriterier i hela länet, säger Robert Kalmendal. INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

Nolltolerans i Bollebygds kommun

Nolltolerans i Bollebygds kommun Nolltolerans i Bollebygds kommun Den 29 april 2009 beslutade kommunfullmäktige om en avsiktsförklaring och att Bollebygds kommun ska arbeta för Nolltolerans. Med gemensamma krafter arbetar kommunen, räddningstjänsten,

Läs mer

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013.

Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Polisområde Syd Datum Diarienummer 2012-12-19 Handlingsplan för brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkan i Nyköpings kommun 2013. Handlingsplan kopplad till samverkansavtal 2011-2014. Fokusområden

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Presentation av ny miljöstrateg... 5 4 Allergikommittén

Läs mer

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

Trakasserier, hot och våld mot förtroendevalda

Trakasserier, hot och våld mot förtroendevalda Trakasserier, hot och våld mot förtroendevalda Innehåll: 1. Introduktion 2. Vem gör vad i säkerhetsarbetet 3. Att förebygga trakasserier, hot och våld 4. Riskbedömning vid möten 5. Vad ni kan/bör göra

Läs mer

Polisens trafiksäkerhetsarbete. www.polisen.se

Polisens trafiksäkerhetsarbete. www.polisen.se Polisens trafiksäkerhetsarbete www.polisen.se Den folder du har i din hand är en sammanfattning av strategin och handlingsplanen för Polisens trafiksäkerhetsarbete som började att gälla våren 2006. Strategin

Läs mer

Handlingsplan 2015-2016. Samverkan Polismyndigheten - Gnosjö Kommun

Handlingsplan 2015-2016. Samverkan Polismyndigheten - Gnosjö Kommun Handlingsplan 2015-2016 Samverkan Polismyndigheten - Gnosjö Kommun 1. Bakgrund... 2 2. Fakta Gnosjö kommun... 2 3. Den nya polismyndigheten... 3 4. Gemensam problembild... 3 4.1 Skadegörelse... 4 4.2 Narkotikabrott

Läs mer

ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna?

ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna? ationer med ch våld. Det handlar om kärlek ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna? FÖRORD Det handlar om kärlek ett projekt om barns och ungas

Läs mer

Handlingsplan 2014 2015

Handlingsplan 2014 2015 Handlingsplan 2014 2015 Samverkan Polismyndigheten i Jönköpings län och Sävsjö Kommun Antagen i kommunfullmäktige den 22 juni 2009, 55 Reviderad av kommunstyrelsen 2014-01-07 11 I januari 2008 presenterade

Läs mer

Lyssna, stötta och slå larm!

Lyssna, stötta och slå larm! För barn Lyssna, stötta och slå larm! - när en kompis utsätts för övergrepp Stötta Det är alltid vuxnas ansvar att skydda barn och ungdomar mot sexuella övergrepp, men du som kompis kan göra mycket för

Läs mer

De glömda barnen. En undersökning om skolans och socialtjänstens arbete för barn med missbrukande föräldrar

De glömda barnen. En undersökning om skolans och socialtjänstens arbete för barn med missbrukande föräldrar De glömda barnen En undersökning om skolans och socialtjänstens arbete för barn med missbrukande föräldrar September 2007 Innehållsförteckning Inledning och sammanfattning... 3 Bakgrund och metod... 5

Läs mer

Överenskommelse om samverkan i Örebro län för kvinnofrid

Överenskommelse om samverkan i Örebro län för kvinnofrid Överenskommelse om samverkan i Örebro län för kvinnofrid - En överenskommelse om samverkan mot mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck, våld i samkönade relationer samt prostitution och

Läs mer

Överenskommelse. mellan Lunds kommun & Närpolisområde Lund. Åtgärdplan 2009

Överenskommelse. mellan Lunds kommun & Närpolisområde Lund. Åtgärdplan 2009 Överenskommelse mellan Lunds kommun & Närpolisområde Lund Åtgärdplan 2009 Åtgärdsplan 2009 Lunds BRÅ Lunds Brottsförebyggande Råd, LBRÅ, ska arbeta för att skapa en tryggare kommun att bo, leva och arbeta

Läs mer

SITUATIONEN I SURAHAMMARS KOMMUN SAMT I LANDET

SITUATIONEN I SURAHAMMARS KOMMUN SAMT I LANDET SURAHAMMARS VISION BARN OCH UNGDOMSTIDEN 0-18 ÅR SKALL VARA FRI FRÅN ALKOHOL, NARKOTIKA OCH TOBAK ALKOHOL OCH DROGPOLITISKT HANDLINGSPROGRAM FÖR SURAHAMMARS KOMMUN 2007-2010 SITUATIONEN I SURAHAMMARS KOMMUN

Läs mer

Samverkan för ökad trygghet och säkerhet i Trelleborg.

Samverkan för ökad trygghet och säkerhet i Trelleborg. Samverkan för ökad trygghet och säkerhet i Trelleborg. Samverkansplan 2011-2012 Innehåll Bakgrund... 1 Nulägesbeskrivning... 2 Drogvaneundersökning 2009... 2 Övergripande mål... 4 Fokusområden... 4 Fokusområde

Läs mer

Statistik 2014 - Förmedlingsprocenten

Statistik 2014 - Förmedlingsprocenten Statistik 2014 - Förmedlingsprocenten En rapport från Brottsofferjouren Sverige Sofia Barlind statistik@boj.se Förmedlingsprocenten 2008 gjordes för första gången en enkel jämförelse mellan hur många brott

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Västerortspolisen informerar:

Västerortspolisen informerar: Polismyndigheten i Stockholms län Västerorts polismästardistrikt Information Västerortspolisen informerar: Lite råd inför sommaren Snart kommer den efterlängtade sommarledigheten. En del av oss tar dagen

Läs mer

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på?

Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Tips från Mora Om ni skulle göra om Lupp vad skulle ni göra bättre/ändra på? Involvera ungdomarna ännu mer än vad vi redan gör. Vad är viktig att tänka på i Lupparbetet? Förankring, bland lärare, tjänstemän,

Läs mer

Alkohol- och drogpolitiskt. Hultsfreds kommun

Alkohol- och drogpolitiskt. Hultsfreds kommun Alkohol- och drogpolitiskt program för Hultsfreds kommun Arbeta fram strategier tegier för att t senare- lägga alkoholdebuten hos ungdomar Att t nedbringa den totala konsumtionen av alkohol Att t kraf

Läs mer

SOCIALA INSATSGRUPPER VAD ÄR DET?

SOCIALA INSATSGRUPPER VAD ÄR DET? SOCIALA INSATSGRUPPER VAD ÄR DET? 2 Innehåll 1 Inledning 3 2 Förutsättningar för arbetsmetoden 4 2.1 Ansvarsfördelning 4 2.2 Information till socialtjänsten 4 2.3 Sociala insatsgrupper i förhållande till

Läs mer

Vänliga hälsningar. Christina Kiernan

Vänliga hälsningar. Christina Kiernan Nyhetsbrev september 2013 Strunta i gamla invanda arbetssätt och var kreativa i era lösningar! Ungefär så uppmanade justitieminister Beatrice Ask konferensdeltagarna på Clarion Sign den 5 september att

Läs mer

Mängdbrottsutveckling Polisområde Nordöstra Skåne

Mängdbrottsutveckling Polisområde Nordöstra Skåne Diarienummer: A046.674/2013 Saknummer 400 År 2013 Mängdbrottsutveckling Polisområde Nordöstra Skåne Kriminalunderrättelsetjänsten PONS Sammanfattning... 1 Inledning... 1 Uppdrag och syfte... 1 Metod...

Läs mer

Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun. Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02

Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun. Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02 1 Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02 2 Monica Jacobsson 20030602 Samordnare Laholms kommun UTVECKLINGSPLANEN FÖR

Läs mer

Utvärdering av Uppföljning hälsoskadligt buller 2003

Utvärdering av Uppföljning hälsoskadligt buller 2003 Utvärdering av Uppföljning hälsoskadligt buller 2003 Sammanställt i april 2004 av biträdande projektledare Cecilia Lunder i samråd med projektgrupp buller Utvärdering av uppföljning hälsoskadligt buller

Läs mer

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga

INFOBLADET. Engagerade Effektiva Tillgängliga INFOBLADET östgötapolisen redaktör: Annika Manninen, informatör ansv. utgivare: Annsofie Bondesson, informationsdirektör Materialet till Infobladet skickas till mailto:annika.manninen@polisen.se senast

Läs mer

Ökad trygghet och minskad brottslighet på nöjesgatan Ågatan att lyckas med brottspreventiv samverkan

Ökad trygghet och minskad brottslighet på nöjesgatan Ågatan att lyckas med brottspreventiv samverkan Ökad trygghet och minskad brottslighet på nöjesgatan Ågatan att lyckas med brottspreventiv samverkan INLEDANDE SAMMANFATTNING Projektet fokuserar brottslighet vid krogbesök på Linköpings nöjesgata Ågatan.

Läs mer

Tävlingsbidrag till kvalitetspris Vård och Omsorg 2010. Samverkan i arbetet mot Våld i nära relationer

Tävlingsbidrag till kvalitetspris Vård och Omsorg 2010. Samverkan i arbetet mot Våld i nära relationer Tävlingsbidrag till kvalitetspris Vård och Omsorg 2010 Samverkan i arbetet mot Våld i nära relationer Birgit Ahlberg Familjerådgivningen, Karolina Frick Fältsekreterare, Eleonora Karlsson Kurator LSS,

Läs mer

Lokal strategi för det drogförebyggande arbetet 2015-2016 Vänersborgs kommun

Lokal strategi för det drogförebyggande arbetet 2015-2016 Vänersborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-10-29 6 (xx) Dnr SN 2015/217 Lokal strategi för det drogförebyggande arbetet 2015-2016 Vänersborgs kommun Sammanfattning Arbetsgruppen för det drogförebyggande

Läs mer

Till dig som har en tonåring i Sundbyberg. FOTO: Susanne Kronholm

Till dig som har en tonåring i Sundbyberg. FOTO: Susanne Kronholm Till dig som har en tonåring i Sundbyberg FOTO: Susanne Kronholm Förord Hej, Den här foldern riktar sig till dig som har en tonåring i din närhet. Du kanske är förälder, vårdnadshavare eller är en annan

Läs mer

Ersängskolans förebyggande arbete mot droger

Ersängskolans förebyggande arbete mot droger Polisutbildningen vid Umeå universitet Höstterminen, 2004 Moment 4 Fördjupningsarbete Rapport nr. 83 Ersängskolans förebyggande arbete mot droger Författare: Sammanfattning Ungdomars inställning till droger

Läs mer

Hot mot förtroendevalda

Hot mot förtroendevalda Hot mot förtroendevalda Hot mot förtroendevalda Säkerhetspolisen, mars 2008 Innehåll: Säkerhetspolisen Foto: Säkerhetspolisen Beställning: Rapporten finns i pdf-format på Säkerhetspolisens webbplats www.sakerhetspolisen.se

Läs mer

Polisen omorganiserar

Polisen omorganiserar Information Polismyndigheten i Stockholms län Västerort 2015-01-27 Polisen omorganiserar Myndigheten är just nu mitt uppe i den största omorganisationen en myndighet genomfört i Sverige. Omorganisationen

Läs mer

Polisanmälda hot och kränkningar mot enskilda personer via internet

Polisanmälda hot och kränkningar mot enskilda personer via internet Polisanmälda hot och kränkningar mot enskilda personer via internet Box 1386 111 93 Stockholm Tel 08-401 87 00 info@bra.se Regeringens uppdrag till Brå 2013 Kartlägga polisanmälda hot och kränkningar riktade

Läs mer

Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter, mansvåld och makt (SOU 2004:121)

Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter, mansvåld och makt (SOU 2004:121) ÅKLAGARMYNDIGHETEN YTTRANDE Sida 1 (5) Extra åklagaren Erik Wendel Er beteckning N2004/9764/JÄM Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Yttrande över betänkandet Slag i luften En utredning om myndigheter,

Läs mer

Er beteckning Byråchefen Hedvig Trost 2014-07-21 B 3462-14 R 22. Ert datum

Er beteckning Byråchefen Hedvig Trost 2014-07-21 B 3462-14 R 22. Ert datum Svarsskrivelse Sida 1 (6) Datum Rättsavdelningen 2014-07-25 ÅM 2014/5384 Ert datum Er beteckning Byråchefen Hedvig Trost 2014-07-21 B 3462-14 R 22 Högsta domstolen Box 2066 103 12 Stockholm CH./. riksåklagaren

Läs mer

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad

Samverkansöverenskommelse. mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg och Borås Stad Samverkansöverenskommelse Borås Stad och Polismyndigheten i Västra Götaland, polisområde Älvsborg,

Läs mer

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt

Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Återrapportering av ekonomiskt stöd till lokalt brottsförebyggande projekt Det sker mycket brottsförebyggande arbete runtom i landet, både som projekt och i den löpande verksamheten. Några av dessa insatser

Läs mer

Uppföljning folkhälsonämndens verksamhetsplan 2015

Uppföljning folkhälsonämndens verksamhetsplan 2015 Tjänsteskrivelse 1 (1) 2015-10-30 FHN 2014.0110 Handläggare Ulrika Lundgren Folkhälsonämnden folkhälsonämndens verksamhetsplan 2015 Sammanfattning I Rapport: folkhälsonämndens verksamhetsplan 2015 finns

Läs mer

Rapport om läget i Stockholms skolor

Rapport om läget i Stockholms skolor Rapport om läget i Stockholms skolor Enkätstudie om skolans utveckling och lärarnas situation Socialdemokraterna i Stockholms stad 2013:1 Ge lärare förutsättning att vara lärare De senaste åren har svensk

Läs mer

Betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck (SOU 2015:55)

Betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck (SOU 2015:55) Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-10-21 LS 2015-0942 Landstingsstyrelsen Betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck

Läs mer

Remiss av betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck

Remiss av betänkandet Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-07-22 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Nedan ser du hur du markerar ett svarsalternativ, och hur du avmarkerar ett redan gjort val.

Nedan ser du hur du markerar ett svarsalternativ, och hur du avmarkerar ett redan gjort val. [Efternamn], [Förnamn] [Adress] [Postnummer] [Stad] Läs frågan och eventuell instruktion till frågan noga och svara genom att klicka i rätt svarsruta alternativt skriv direkt i svarsrutan. Om du besvarar

Läs mer

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Hastighetsgränser på statliga vägnätet, yttrande

Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Hastighetsgränser på statliga vägnätet, yttrande 1 Kommunstyrelsen 2009-10-06 Pressinformation inför kommunstyrelsens sammanträde Ärende 1 Hastighetsgränser på statliga vägnätet, yttrande Vägverket föreslår nya hastighetsgränser på Vägnätet i Östergötland.

Läs mer

Ung i Lindesberg. Resultat från LUPP

Ung i Lindesberg. Resultat från LUPP Ung i Lindesberg Resultat från LUPP lokal uppföljning av ungdomspolitiken 2008 Politiken efterlyser ungdomsperspektiv kartläggning bland kommunens ungdomar blir underlag för framtida beslut I september

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

POLISMYNDIGHETEN I IT-POLICY 1 (5) ÖSTERGÖTLANDS LÄN Förvaltningsavdelningen 2009-06-25

POLISMYNDIGHETEN I IT-POLICY 1 (5) ÖSTERGÖTLANDS LÄN Förvaltningsavdelningen 2009-06-25 POLISMYNDIGHETEN I IT-POLICY 1 (5) IT-policy Säkerhetsinstruktion för Användare Denna instruktion gäller för samtliga anställda vid Polismyndigheten i Östergötlands län Var medveten om att du fått förtroendet

Läs mer

Statistik 2015- Brottsofferjourens kvinnofridsrapport

Statistik 2015- Brottsofferjourens kvinnofridsrapport Statistik 2015- Brottsofferjourens kvinnofridsrapport Om hjälpsökande kvinnor, brott i nära relation och hedersrelaterade brott Sofia Barlind statistik@boj.se Innehåll Om den här rapporten... 2 Brottsofferjourens

Läs mer

Samverkansavtal mellan polis och kommun 2013-2014

Samverkansavtal mellan polis och kommun 2013-2014 ~pmmunstyrelsens handling nr 63/2012 Polismyndigheten i söderman~ands vän _ Katrineholms kommun ~ Samverkansavtal mellan polis och kommun 2013-2014 Avtalande parter Polismyndigheten Södermanland och Katrineholms

Läs mer

Synpunkter på Revidering av Kalmar kommuns drogpolitiska

Synpunkter på Revidering av Kalmar kommuns drogpolitiska Handläggare Datum Mats Linde 2011-06-30 0480-45 30 02, 070-273 39 47 Barn- och ungdomsnämnden Synpunkter på Revidering av Kalmar kommuns drogpolitiska program 2011-2012 Bakgrund En arbetsgrupp med Kjell

Läs mer

Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet

Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet Innehållsförteckning 2 Handlingsplan vid hot och våld på Bromangymnasiet 3 Ansvar 3 Vid tänkbara hot 3 Agera i en akut situation 3 När den akuta situationen

Läs mer

Uppföljning av tidigare granskningar

Uppföljning av tidigare granskningar Revisionsrapport Uppföljning av tidigare granskningar Mönsterås kommun Åsa Bejvall Malin Kronmar Augusti 2012 Innehållsförteckning 1. Inledning 1 1.1. Bakgrund 1 1.2. Kontrollmål/granskningsmål 1 1.3.

Läs mer

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Bli den du är! Var och en ska kunna bli allt det som den har förutsättning att bli! Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun Elevhälsan ska bidra

Läs mer

SÅ SÅ HÄR ÄR ÄR VÅRA LIV, egentligen!

SÅ SÅ HÄR ÄR ÄR VÅRA LIV, egentligen! SÅ SÅ HÄR ÄR ÄR VÅRA LIV, egentligen! 1 Ungdomar vår framtid För att skapa en framgångsrik kommun behöver vi beslutsfattare veta en hel del om hur medborgarna ser på sin vardag. Med sådana kunskaper som

Läs mer

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011

Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga. Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Antagen av kommunfullmäktige 2011-06-28 Diarienummer 416/2011 Plan för dialog, inflytande och samverkan med barn och unga Laholm ska bli en av

Läs mer

Länspolisnytt. Nyhet ::

Länspolisnytt. Nyhet :: Länspolisnytt Nr 36 Vecka 49 2007-12-07 Nyhet :: Bengt Svenson blir tillförordnad rikspolischef Regeringen har bekräftat att rikspolischefen Stefan Strömberg avgår. Han omplaceras och ska från årsskiftet

Läs mer

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister

Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Polischef: Vi avbryter om säkerheten brister Publicerad 2016-01-15 Musikfestivalen i Kungsträdgården. Stockholms regionpolischef Ulf Johansson känner inget dåligt samvete efter DN:s avslöjande om sexövergrepp

Läs mer

Våra enorma utmaningar har gjort oss kreativa.

Våra enorma utmaningar har gjort oss kreativa. Våra enorma utmaningar har gjort oss kreativa. Området Ronna i Södertälje har, enligt anmälningsstatistiken, en påtagligt minskande brottslighet. Den är i dag lägre än i flera andra utsatta områden och

Läs mer

Utbildningskontoret Social- och omsorgskontoret: Barn och ungdom. Delrapport Södertälje Skolakut Fastställd av styrgruppen 2009-10-26

Utbildningskontoret Social- och omsorgskontoret: Barn och ungdom. Delrapport Södertälje Skolakut Fastställd av styrgruppen 2009-10-26 Utbildningskontoret Social- och omsorgskontoret: Barn och ungdom Delrapport Södertälje Skolakut Fastställd av styrgruppen 2009-10-26 Södertälje den 26 oktober 2009 Södertälje den 26 oktober 2009 Monica

Läs mer

Redovisning av åtgärder för bättre bemötande av brottsoffer

Redovisning av åtgärder för bättre bemötande av brottsoffer Redovisning av åtgärder för bättre bemötande av brottsoffer Rikspolisstyrelsen 2013-08-23 RAPPORT 2 (6) INNEHÅLL 1 SAMMANFATTNING... 3 2 UPPDRAGET... 3 2.1 Uppdragets genomförande... 3 3 GENOMFÖRDA ÅTGÄRDER

Läs mer

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Utlåtande 2003:39 RI (Dnr 667-2627/2002) Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

100 % ren hårdträning. Träningsanläggningarnas synpunkter på att vara en del av ett utvecklingsarbete

100 % ren hårdträning. Träningsanläggningarnas synpunkter på att vara en del av ett utvecklingsarbete 100 % ren hårdträning Träningsanläggningarnas synpunkter på att vara en del av ett utvecklingsarbete Förord Antidopningsprojektet 100 % ren hårdträning i Östergötland vänder sig till gymbranschen vilka

Läs mer

Informationsbrev februari 2016

Informationsbrev februari 2016 Informationsbrev februari 2016 Hej föräldrar! Alla lärare på Svenska Skolan kommer att resa till Stockholm för studiebesök och föreläsningar den 18 20 maj. Vad det innebär för respektive kompletteringsgrupp

Läs mer

Krisledningsplan. Inför och vid särskilda och extraordinära händelser. Socialförvaltningen. Diarienummer: Krisledningsplan

Krisledningsplan. Inför och vid särskilda och extraordinära händelser. Socialförvaltningen. Diarienummer: Krisledningsplan Krisledningsplan Inför och vid särskilda och extraordinära händelser Socialförvaltningen Dokumenttyp: Beslutad av: Socialnämnden Gäller för: Socialförvaltningen Dokumentnamn: Krisledningsplan Beslutsdatum:

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Polisen i Örebro län ska ta fler DNA-prov på misstänkta i syfte att klara upp fler brott. Lpme

Polisen i Örebro län ska ta fler DNA-prov på misstänkta i syfte att klara upp fler brott. Lpme Länspolisnytt Nr 31 Vecka 50 2008-12-12 Örebro och Karlskoga tingsrätt blir ett Den 12 januari 2009 kommer Örebro tingsrätt och Karlskoga tingsrätt läggas samman. Det innebär bl.a. att det inte längre

Läs mer

Handlingsplan. AG Skåne - Sakområde skydd och säkerhet. Räddningstjänsterna i Skåne. För stärkt brandskydd för den enskilde 2013 och 2014

Handlingsplan. AG Skåne - Sakområde skydd och säkerhet. Räddningstjänsterna i Skåne. För stärkt brandskydd för den enskilde 2013 och 2014 AG Skåne - Sakområde skydd och säkerhet Räddningstjänsterna i Skåne Handlingsplan För stärkt brandskydd för den enskilde 2013 och 2014 AG Skåne Sakområde skydd och säkerhet Kontaktperson: Lotta Vylund,

Läs mer

Stoppa mäns våld mot kvinnor

Stoppa mäns våld mot kvinnor Stoppa mäns våld mot kvinnor Eskilstuna kommuns arbete år 2015 2017 Lättläst version av handlingsplan Stopp. 1 Inledning Eskilstuna kommun arbetar för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Vi har skrivit hur

Läs mer

-Ett projekt om barn och ungdomars rättigheter. -av Sara Mühling

-Ett projekt om barn och ungdomars rättigheter. -av Sara Mühling -Ett projekt om barn och ungdomars rättigheter -av Sara Mühling Startade hösten 2008 som ett lokalt initiativ i Norrköping. Länsstyrelsen Östergötland, polisen tillsammans med Rädda Barnen i Norrköping.

Läs mer

Våld mot äldre kvinnor Motion av Ewa Samuelsson och Desirée Pethrus Engström (båda kd) (2004:67)

Våld mot äldre kvinnor Motion av Ewa Samuelsson och Desirée Pethrus Engström (båda kd) (2004:67) Utlåtande 2005: RVII (Dnr 327-4546/2004) Våld mot äldre kvinnor Motion av Ewa Samuelsson och Desirée Pethrus Engström (båda kd) (2004:67) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion

Läs mer

Info/media/Skapa nyhet

Info/media/Skapa nyhet Info/media/Skapa nyhet Den som jobbar med media är kuggen i det hjul som gör det möjligt för media att få veta ATT evenemanget ska äga rum samt att de kan rapportera från evenemanget när det äger rum.

Läs mer

Revisionsrapport. Skyddad identitet Hallandsgemensam granskning. Halland, sammanfattning

Revisionsrapport. Skyddad identitet Hallandsgemensam granskning. Halland, sammanfattning Revisionsrapport Skyddad identitet Hallandsgemensam granskning Halland, sammanfattning Kristian Hafskjär Laholms kommun Charlotte Hammar Deloitte Cecilia Svensson Ernst&Young Irene Dahl Ernst&Young Christel

Läs mer

Särskilda satsningar 2012. Sociala medier Sociala insatsgrupper Avhopparverksamhet

Särskilda satsningar 2012. Sociala medier Sociala insatsgrupper Avhopparverksamhet Särskilda satsningar 2012 Sociala medier Sociala insatsgrupper Avhopparverksamhet Sociala medier: Ökad synlighet på nätet Vill du veta vad din lokala polis gör, eller tipsa om något som händer i ditt område?

Läs mer

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Bilaga 6 Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Personalen som deltog i projektet och därmed skulle omfattas av de nya arbetsrutinerna för testpersonerna, var det som arbetar

Läs mer

Presentation av det förebyggande arbetet i Åtvidabergs kommun, 2007

Presentation av det förebyggande arbetet i Åtvidabergs kommun, 2007 Presentation av det förebyggande arbetet i Åtvidabergs kommun, 2007 Bakgrund Åtvidabergs kommun tilldelades statligt bidrag för att anställa en drogsamordnare. Samordnaren påbörjade sitt arbete den 15

Läs mer

Rakel - nya polisradion. Polisens införande av Rakel Hösten 2008 Etapp 3: Halland, Västra Götaland

Rakel - nya polisradion. Polisens införande av Rakel Hösten 2008 Etapp 3: Halland, Västra Götaland Rakel - nya polisradion Polisens införande av Rakel Hösten 2008 Etapp 3: Halland, Västra Götaland Polisens införande av Rakel Rikspolisstyrelsen arbetar med införandet av nya radiosystemet Rakel inom hela

Läs mer

RIKTLINJER POSOM HÖGANÄS KOMMUN

RIKTLINJER POSOM HÖGANÄS KOMMUN RIKTLINJER POSOM HÖGANÄS KOMMUN 1 POSOM I HÖGANÄS KOMMUN Bakgrund POSOM är en ledningsgrupp för samverkan kring psykiskt och socialt omhändertagande vid bland annat större olyckor och katastrofer. Riskerna

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

Rikspolisstyrelsens författningssamling

Rikspolisstyrelsens författningssamling Rikspolisstyrelsens författningssamling ISSN 0347 545X Utgivare: chefsjuristen Lotta Gustavson Rikspolisstyrelsens föreskrifter och allmänna råd till lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter;

Läs mer

Redovisning av aktiviteter per juni 2014

Redovisning av aktiviteter per juni 2014 Redovisning av aktiviteter per juni 2014 Tillståndsenheten Beslut i nämnden: /14, 2014-09-03, Dnr SRMH: 2014-1.54 Vår verksamhet Tillståndsenheten arbetar med tillståndsgivning för att få servera alkoholdrycker

Läs mer