Regionstyrelsen fick förhandstitt på bokslutet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionstyrelsen fick förhandstitt på bokslutet"

Transkript

1 PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 25 januari 2012 Regionstyrelsen fick förhandstitt på bokslutet Vid regionstyrelsens möte idag presenterades en bokslutskommuniké för 2011, det vill säga en sammanfattning av 2011 års resultat. Ekonomiskt slutar Region Hallands resultat på 115 miljoner kronor, där Hallands sjukhus står för merparten av underskottet, totalt drygt 183 miljoner kronor. Även närsjukvården och psykiatrin har mindre underskott, medan exempelvis regionservice och regionkontoret går med plus. Det är oroande att sjukhusens kostnader har ökat så mycket under det gångna året. Samtidigt är vi stolta över de resultat som våra sjukhus visar med den bästa tillgängligheten i landet och toppresultat när det gäller patientsäkerhet och patientnöjdhet, säger Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande. En av orsakerna till sjukhusens stora underskott är just att man levererat mer vård än någonsin tidigare. Det har bidragit till att tillgängligheten till vården är god i Halland, vilket i sin tur har inneburit att Region Halland fått ta emot 173 miljoner kronor av statens så kallade kömiljard. Vi har medvetet satsat på att erbjuda en köfri sjukvård i Halland, men tvingas konstatera att behoven av sjukvård är större än våra ekonomiska resurser, säger Gösta Bergenheim. En fortsatt samordning inom Hallands sjukhus förväntas leda till effektiviseringar och minskade kostnader. Det pågår nu en analys av sjukhusens kostnader som ska leda fram till förslag på hur ekonomin kan komma i balans. Sjukhusen får också för 2012 en budget som är mer anpassad till deras faktiska kostnader, säger Gösta Bergenheim. En annan starkt bidragande orsak till att Region Halland totalt sett hamnar på minus för 2011 är den justering av räntan på pensionsskulden som Sveriges Kommuner och Landsting beslutade om under hösten. Denna kostnadsfördes i sin helhet på 2011 med 144 miljoner kronor.

2 Regionstyrelsen välkomnar förslag om bättre möjligheter att spara i goda tider Regeringens utredning Spara i goda tider för en stabil kommunal verksamhet föreslår bland annat att kommuner och landsting ska få möjlighet att bygga upp ekonomiska reserver, som ska kunna användas för att klara den ekonomiska balansen i sämre tider. Tanken med reserver är bra. Då slipper vi att panikbromsa verksamheten när ekonomin går ner, säger Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande. Utredningen föreslår en central fond som kommuner och landsting ska kunna få bidrag ur när skatteunderlaget ökar med mindre än 2,2 procent, vilket i praktiken innebär en garanterad utveckling av skatteunderlaget. Förslaget är att fonden finansieras med en årlig avgift som motsvarar 0,15 procent av skatteunderlaget. Region Halland anser dock att en sådan finansiering är ett ingrepp i det kommunala självstyret. Förslaget bygger på en tvångsmässig avsättning av skattepengar och innebär att ansvaret för stabiliseringspolitiken förs över till kommun- och landstingssektorn. Vi menar att det måste vara ett statligt åtagande, säger Gösta Bergenheim. Regionstyrelsen lyfter fram att det finns enklare modeller, exempelvis att använda intjänade överskott under goda år för att täcka underkott under sämre år, och att balanskravet istället sträcker sig över ett antal år. Investeringar på sjukhusen ger förbättringar Regionstyrelsen beslutade idag om investeringar i lokaler på sjukhusen i Kungsbacka och Halmstad. Om- och tillbyggnaderna kommer att kosta drygt 50 miljoner kronor, men innebär stora förbättringar för de berörda verksamheterna. Röntgenkliniken vid Hallands sjukhus Kungsbacka ska få en magnetkamera, MRkamera, och 9 miljoner kronor satsas därför på om- och tillbyggnader av lokalerna. Behovet av MR-teknik är stort i norra Halland, och investeringen gör att servicen till invånarna nu blir avsevärt bättre där. På sjukhusen i Halmstad och Varberg finns MR-teknik sedan många år. Regionstyrelsen beslutade också att drygt 43 miljoner kronor ska användas till omoch tillbyggnad av vuxenpsykiatrins lokaler vid Hallands sjukhus Halmstad. De lokalerna behöver förbättras både vad gäller patient- och arbetsmiljösäkerhet. Arbetet med den psykiatriska intensivvårdsavdelningen och vårdavdelningen är redan igång, och nu är det alltså dags för ytterligare en vårdavdelning och tre mottagningar. Ombyggnationen innebär också att vuxenpsykiatrins administration kommer att kunna flytta in. På så sätt blir deras nuvarande lokaler i Pepparkakshuset lediga för andra ändamål.

3 Regionfullmäktige beslutade i november 2011 att 250 miljoner kronor ska användas för fastighetsåtgärder Av de pengarna används ungefär 200 miljoner kronor i projekt som redan pågår. Pengarna som regionstyrelsen beslutade om idag ingår i det beslutade investeringsutrymmet. Inget regionbidrag till NTF:s verksamhet NTF Halland, Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande i Halland, har ansökt om verksamhetsbidrag från Region Halland. Regionstyrelsen avslog idag ansökan. Regionstyrelsen har tidigare kommit överens med 38 olika organisationer om ekonomiskt stöd. Här har anslag till studiedistrikten, barn- och ungdomsidrott, barnoch ungdomsverksamhet, pensionärsverksamhet och nykterhetsverksamhet prioriterats. Mot denna bakgrund avslår regionstyrelsen NTF Hallands ansökan. NTF Halland arbetar för rätten till en trygg och säker trafik. Verksamheten består av opinionsbildning och projekt kring trafiksäkerhet. Fortsatt stöd till Ung företagsamhet Organisationen Ung Företagsamhet i Halland har stor betydelse för att uppmuntra ungdomar att bli entreprenörer. Det anser regionstyrelsen, som idag beviljade ett bidrag på kronor till finansiering av föreningens utbildningar för gymnasieungdomar. Ung företagsamhet i Halland, UF, riktar sin verksamhet till framför allt gymnasieelever. Dessa erbjuds en utbildning som innebär att de får prova att starta ett eget företag, med allt vad det innebär av produktutveckling, marknadsföring, bokföring med mera. Syftet är att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet. Konceptet är framgångsrikt och metoden pedagogisk. En fjärdedel av dem som deltar startar eget på sikt, och anställer i genomsnitt fyra personer, visar undersökningar. Regionstyrelsen beviljade förra läsåret ett lika stort bidrag till UF. Stöttningen av verksamheten fortsätter eftersom regionstyrelsen anser att den ligger väl i linje med Region Hallands mål att fler ungdomar ska få arbete. Förra läsåret drev halländska gymnasieelever i årskurserna två och tre, ett UFföretag. Siffran motsvarar 19 procent av eleverna. Med hjälp av det nya bidraget hoppas UF kunna öka andelen ännu mer.

4 Landsbygdsprojekt uppfyller inte kraven för regional medfinansiering En ansökan om medfinansiering av ett så kallat Leader-projekt fick idag avslag av regionstyrelsen. Ansökan har skickat in av Långarydsföreningar i samverkan, som vill utveckla verksamheten i bygden, för att på sikt locka fler besökare, inflyttare och företag. Regionstyrelsen anser dock att projektet innehåller en för stor del investeringar och att det är mycket tveksamt om projektidéerna skulle leda till fler och växande konkurrenskraftiga företaget. Regionen positiv till EU:s program för forskning och innovation Regionstyrelsen enades idag om en skrivelse till Utbildningsdepartementet, där regionen lämnar sina synpunkter på EU-kommissionens förslag till nytt ramprogram för forskning och innovation. Sammanfattningsvis är regionen positiv till intentionerna i programmet, men understryker att även mindre lärosäten och små och medelstora företag ska ges möjlighet att söka stöd ur programmet. EU-kommissionens förslag på ramprogram för forskning och innovation benämns Horizon 2020 och ska ersätta nuvarande 7:e ramprogrammet och ramprogrammet för konkurrenskraft och innovation. Horizon 2020 ska rikta in sig på att utveckla befintliga goda forsknings- och innovationsmiljöer. De regioner som vill bygga upp forskning och innovationskapacitet ska kunna söka stöd inom sammanhållningspolitiken olika program. Tidigare ramprogram hade ett väldigt komplext regelverk, och regionstyrelsen hoppas att kommissionen har tagit lärdom av detta misstag. Det är viktigt att Horizon 2020 utformas på ett sådant sätt att företag och lärosäten känner att det är praktiskt möjligt att engagera sig. Det handlar inte minst om att mildra den administrativa bördan för deltagarna, säger Gösta Bergenheim. Region Halland välkomnar att det nya ramprogrammet har ett större fokus på att forskningsresultaten ska komma till nytta. Att kommissionen vill stärka små och medelstora företags deltagande tycker Region Halland också är väldigt positivt.

5 Regional arkivresurs knyts till Historiecentrum Halland Regionstyrelsen beslöt idag att Hallands regionala arkivresurs ska knytas till Historiecentrum Halland vid Hallands kulturhistoriska museum i Varberg. Därmed kan vi nå en rad positiva effekter som gagnar den halländska arkivverksamheten, säger Gösta Bergenheim, ordförande i regionstyrelsen. Beslutet ligger i linje med Hallands kulturplan, som antogs Enligt denna ska Region Halland skapa möjligheter för de halländska arkiven att värna, vårda och använda det lokala och regionala kulturarvet. Den regionala arkivresursen ska ge stöd åt enskilda, ideella arkiven inom till exempel folkrörelserna och hembygdsföreningarna. Idag anslår Region Halland medel till Hallands Arkivförbund för motsvarande uppgifter men genom placeringen vid Historiecentrum Halland förtydligas arkivens koppling till den regionala kulturpolitiken. Museet är på väg att bygga upp vad som kallas Historiecentrum Halland och som ska stimulera till forskning om vår region. Här spelar arkiven en viktig roll, säger Gösta Bergenheim. Ett utvecklingsavtal kommer att tecknas mellan Region Halland, Historiecentrum Halland och Hallands arkivförbund för att understryka den samverkan som nu inleds för att stärka den regionala arkivverksamheten i Halland. Den regionala arkivresursen ska precis som idag jobba utåt, med hela Halland som sitt arbetsfält. Mer tid för att utveckla arkivverksamheten kommer dessutom att frigöras när arkivförbundet nu slipper att hantera arbetsgivarfrågor, administration med mera. Färdtjänst och riksfärdtjänst en uppgift för Region Halland Region Halland är redo att ta över de uppgifter som rör färdtjänst och riksfärdtjänst, om kommunerna så önskar. Det ställningstagandet föreslår regionstyrelsen när den nu lämnar ärendet vidare till fullmäktige. I dagsläget utför Hallandstrafiken AB färdtjänstens uppgifter för Falkenbergs, Hyltes, Laholms och Varbergs kommuner genom avtal. Halmstad kommun har lämnat över vissa uppgifter, men behållit rätten att besluta om regelverk. Från och med 2012 är det enligt lag inte längre tillåtet att överlåta uppgifter om färdtjänst till aktiebolag. De avtal som finns är alltså inte förenliga med den nya lagstiftningen. De två alternativ som nu finns är att kommunerna istället överlämnar

6 sina uppgifter till Region Halland, som från den 1 januari utgör regional kollektivtrafikmyndighet, eller att man tar ansvar för uppgifterna själv. Förslag till nytt regelverk för färdtjänst och riksfärdtjänst har tagits fram, liksom förslag till avtal om överlåtelse av uppgifter från Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm. Regionfullmäktige föreslås anta dessa under förutsättning att kommunerna så önskar. De halländska kommunerna kommer även i fortsättningen att ansvara för kostnaderna för färdtjänst och riksfärdtjänst. En skatteväxling kan bli aktuell först om samtliga kommuner lämnar över ansvaret för uppgifterna till Region Halland. Säkrare bussturer nattetid i Halland Det ska bli säkrare att ta bussen hem på natten om man är ensam. Det blir resultatet av en motion från socialdemokraten Margit Bik. Motionen föreslår att resenärerna ska kunna kliva av bussen även mellan hållplatserna kvällstid om det innebär en närmare och säkrare väg hem. Busschauffören och den resande bestämmer tillsammans var det är lämpligt att stanna. Ett försök med liknande nattstopp i Kalmar 2007, innebar ett ökat resande eftersom resenärerna upplevde att det blev tryggare att ta bussen nattetid. Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige att säga ja till motionen och att det skrivs en överenskommelse mellan Hallandstrafiken och ansvarig operatör. Vid dagens möte behandlades också: Internkontrollplan 2012 Förändrade processer för lokalförsörjning respektive investeringar i maskiner och inventarier Redovisningsmässig avskrivning av obetalda vårdavgifter och övriga fordringar Uppföljning av organisationsuppdrag till nykterhetsrörelsens organisationer i Halland Kulturutskottets uppdrag Ansökan om kanalisationsstöd Delegationsbestämmelser för regionstyrelsen Anmälan av fattade delegationsbeslut Anmälan av protokoll Mål och inriktning för Regionkontoret 2012 Informationsärenden: Regiondirektören informerar

7 Regionfullmäktigeärenden: Internhyresregler för Region Halland Förändrad beslutsordning för investeringar i fastigheter respektive maskiner och inventarier Säkerhetspolicy Yttrande över motion angående att ange väntetiderna på sjukhusens akutmottagningar på hemsidan För mer information, kontakta gärna: Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande, tfn: Catarina Dahlöf, regiondirektör, tfn:

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Region Hallands första år summerat i årsredovisning

Region Hallands första år summerat i årsredovisning PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 21 mars 2012 Region Hallands första år summerat i årsredovisning 2011 var Hallands första år som egen region, med den högt satta ambitionen att göra Halland till den bästa

Läs mer

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 29 maj 2013 Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider Regionskatten blir oförändrad 2014 och endast små förändringar görs när det gäller avgifter i hälso- och sjukvården.

Läs mer

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 28 november 2012 Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan Att bygga ut dubbelspår på hela järnvägssträckan mellan Göteborg och

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2013-10-02 RS130099 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Överenskommelse om regional medfinansiering

Överenskommelse om regional medfinansiering 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-09-25 RS140074 Caroline Johansson Kansliavdelningen 035-17 96 52 REGIONSTYRELSEN Överenskommelse om regional medfinansiering Förslag till beslut

Läs mer

Kartläggning av behov ska underlätta planering

Kartläggning av behov ska underlätta planering PRESSINFORMATION Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 17 oktober 2011 Kartläggning av behov ska underlätta planering Behoven av hälso- och sjukvård varierar mellan de olika Hallandskommunerna. För att kunna ge

Läs mer

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 Arbetsutskottets förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige att avslå motionen.

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014

Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2014 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Yttrande över motion Grön Rehabilitering

Yttrande över motion Grön Rehabilitering 1(2) Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140276 Regionfullmäktige Yttrande över motion Grön Rehabilitering Förslag till beslut Regionfullmäktige avslår motionen. Motionen I en motion om

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

bokslutskommuniké 2011

bokslutskommuniké 2011 bokslutskommuniké 2011 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2011 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2015 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-10-01 RS130382 Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv 035-179887 Regionstyrelsen Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland

Läs mer

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland TJÄNSTESKRIVELSE 1(8) HANDLÄGGARE Ann-Mari Bartholdsson, Avdelningen för Näringslivsutveckling 035-179887 Datum Diarienummer 2012-11-15 RS120436 Regionstyrelsen Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum

Läs mer

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen 14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-04-12

Läs mer

Särskilda persontransporter - moderniserad lagstiftning för ökad samordning - SOU 2018:58

Särskilda persontransporter - moderniserad lagstiftning för ökad samordning - SOU 2018:58 YTTRANDE Vårt ärendenr: 2018-11-16 Sektionen för infrastruktur och fastigheter Sara Rhudin Näringsdepartementet 10333 STOCKHOLM Särskilda persontransporter - moderniserad lagstiftning för ökad samordning

Läs mer

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH)

5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) 5 Förslag till ny förvaltningsledning Driftnämnden Ambulans diagnostik och hälsa (DN ADH) Ärendet I samband med regionfullmäktiges beslut rörande ny politisk organisation gavs regionstyrelsen i uppdrag

Läs mer

Utvärdering Ung Företagsamhet i Halland 2010-2011

Utvärdering Ung Företagsamhet i Halland 2010-2011 Utvärdering Ung Företagsamhet i Halland 2010-2011 Bakgrund Hösten 2010 lämnade Ung Företagsamhet i Halland in en projektansökan till Region Halland och kommunerna i Halland. Den innefattade en projektansökan

Läs mer

Ansökan om kulturstöd till Folkrörelsernas arkiv i norra Halland och Hallands näringslivs arkiv. KS

Ansökan om kulturstöd till Folkrörelsernas arkiv i norra Halland och Hallands näringslivs arkiv. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-12-10 372 Ansökan om kulturstöd till Folkrörelsernas arkiv i norra Halland och Hallands näringslivs arkiv.

Läs mer

Tufft 2013 för Region Halland

Tufft 2013 för Region Halland PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 30 maj 2012 Budget 2013: Tufft 2013 för Region Halland Prognoser på högre skatteintäkter än förväntat gör att Region Halland nu lägger fram ett förslag på en budget i balans.

Läs mer

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-10 RS170203 Regionkontoret Regional hälso- och sjukvårdssamverkan Magnus Lundblad Hälso- och sjukvårdsstrateg Regionstyrelsen Svar på motion till regionfullmäktige

Läs mer

Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663

Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 Regionstyrelsen 180 Överenskommelse om fastighetsbildning Varberg Getakärr 6:16 RS170663 Beslut Regionstyrelsen beslutar att godkänna Överlåtelseavtalet mellan Varbergs

Läs mer

På väg mot Bästa livsplatsen

På väg mot Bästa livsplatsen På väg mot Bästa livsplatsen Kortversion av Region Hallands årsredovisning 2012 Har regionen uppfyllt sina mål? Så användes dina skattepengar 2012 Viktiga händelser i regionen Halland bästa livsplatsen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

bokslutskommuniké 2013

bokslutskommuniké 2013 Ärende 29 bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2013 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Motion färdtjänstkort som kan laddas med pengar

Motion färdtjänstkort som kan laddas med pengar 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE Regionkontoret Björn Johansson Avd.chef kollektivtrafik Regional samhällsplanering Bjorn.k.johansson@regionhalland.se Datum Diarienummer 2012-09-28 RS120174 Regionstyrelsen Motion

Läs mer

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Regionkonferens Luleå 3 feb Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Gösta Bergenheim, M? KSO Varberg 1999-2010 1:e vice ordf kommunalförbundet Region Halland 2003-2010

Läs mer

Regionstyrelsen beslutar att länsarkivariens arbetsuppgifter placeras på Historiecentrum Halland i Hallands Kulturhistoriska museum, Varberg.

Regionstyrelsen beslutar att länsarkivariens arbetsuppgifter placeras på Historiecentrum Halland i Hallands Kulturhistoriska museum, Varberg. TJÄNSTESKRIVELSE 1(6) Ingemar Andreasson, utvecklingsledare kultur Mikael Sarge, samordnare kultur Datum Diarienummer 2011-08-25 RS110132 Regionstyrelsen Arkiv i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180371 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Nyheter från Regionstyrelsens sammanträde

Nyheter från Regionstyrelsens sammanträde PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 2 oktober 2013 Nyheter från Regionstyrelsens sammanträde Plus och minus i uppföljning av regionens resultat Vid Regionstyrelsens möte behandlades idag den rapport som visar

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-24 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

livslust här är gott att leva!

livslust här är gott att leva! Bästa livsplatsen livslust här är gott att leva! Det är lätt att må bra i Halland. Att hitta kvalitet och enkelhet i vardagen. Här har du nära till allt till de milsvida sandstränderna och den tysta storskogen,

Läs mer

11 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS160030

11 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS160030 11 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS160030 Ärendet Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Förslag till beslut Regionstyrelsens arbetsutskott föreslår regionstyrelsen besluta att

Läs mer

Motion om att underlätta integrationen genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

Motion om att underlätta integrationen genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Regional utveckling, social hållbarhet Tamara Spiric Avdelningschef Datum Diarienummer 2017-03-03 RS160557 Regionstyrelsen Motion om att underlätta integrationen genom

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 193-217 Tid: 2016-12-12, kl: 10:00-16:40 Plats: Regionens Hus, sal A 198 Regionfullmäktiges program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av

Läs mer

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 Ärendet Sammanslagningen av Röntgen Halmstad, Röntgen Varberg och Röntgen Halland gjordes 2012 med en gemensam

Läs mer

Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer

Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer 1(2) Datum Diarienummer 2013-03-20 RS110440 Regionfullmäktige Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår att regionfullmäktige beslutar att anse motionen

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 Ärendet Förslag föreligger om att anta avsiktsförklaring för Hede Stationshus. Avsiktsförklaringen innebär bland annat att Hallandstrafiken

Läs mer

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen

Framtidens hemsjukvård i Halland. Slutrapport till Kommunberedningen Framtidens hemsjukvård i Halland Slutrapport till Kommunberedningen 130313 Syfte Skapa en enhetlig och för patienten optimal och sammanhållen hemsjukvård. Modellen ska skapa förutsättningar för en resurseffektiv

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer

Ansökan om projektmedel, Mikrofonden Halland

Ansökan om projektmedel, Mikrofonden Halland 01054 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-08-25 RS140295 Johan Lindberg, utvecklingsledare Näringslivsavdelningen 072-216 26 75 johan.hansson-lindberg@regionhalland.se Regionstyrelsen

Läs mer

Regionstyrelsen positiv till järnvägssatsningar

Regionstyrelsen positiv till järnvägssatsningar PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 7 september 2011 Risk- och sårbarhetsanalys godkänd Regionstyrelsen godkände i dag den risk- och sårbarhetsanalys som tagits fram för Region Hallands verksamhet. Risk-

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg 0015 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 89 Lån till Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg RS170298 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012 Regional kulturpolitik - Värmland Karlstad 5 mars 2012 Region Värmland Ett regionalt kommunförbund för regional utveckling, tillväxtfrågor samt kultur och folkbildning i Värmland. Huvudmän är Värmlands

Läs mer

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet 01054 1(1) Datum Diarienummer 2014-11-19 RS140090 Göteborgs Stad Stadsledningskontoret 404 82 Göteborg Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder

Läs mer

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och RS160371 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 03-19 RH08288 Jeanette Larsson, Avdelningschef Avdelning Infrastruktur 0722-44 79 87 REGIONSTYRELSEN Genomförandeavtal och avsiktsförklaring

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-03-02 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 2 mars kl. 14:00 Plats: Vårdcentralen Onsala Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att

Läs mer

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland

Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Reglemente för lokal nämnd i Region Halland Beslutat av Regionfullmäktige den 5 november 2014 108 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och andra författningar gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 Ärendet PwC har genomfört en granskning av regionstyrelsens miljöarbete. Resultatet av denna granskning visar att miljöarbetet inte fullt ut bedrivs på

Läs mer

11 Yttrande över motion om mångkulturellt bokslut

11 Yttrande över motion om mångkulturellt bokslut 11 Yttrande över motion om mångkulturellt bokslut Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-02-08 10 Yttrande över motion om mångkulturellt bokslut RS160376 Beslut Regionstyrelsen beslutar

Läs mer

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 340 Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

26 Yttrande över motion angående självtest vid behandling med blodförtunnande läkemedel RS140395

26 Yttrande över motion angående självtest vid behandling med blodförtunnande läkemedel RS140395 26 Yttrande över motion angående självtest vid behandling med blodförtunnande läkemedel RS140395 Ärendet I en motion från Margit Bik, Socialdemokraterna yrkas att Region Halland ska införa användning att

Läs mer

Yttrande över betänkandet Spara i goda tider för en stabil kommunal verksamhet SOU 2011:59

Yttrande över betänkandet Spara i goda tider för en stabil kommunal verksamhet SOU 2011:59 Kommunstyrelsen 2012 01 16 14 31 Arbets och personalutskottet 2011 12 19 261 568 Dnr 11.589 10 janks11 Yttrande över betänkandet Spara i goda tider för en stabil kommunal verksamhet SOU 2011:59 Bilaga:

Läs mer

Driftnämnden Kultur och skola

Driftnämnden Kultur och skola Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-07 Driftnämnden Kultur och skola Tid: Plats: 7 maj 2015, kl 08:30 16:00 (Se bifogad agenda) Teater Halland, Varberg 1 Justering utse Sven-Anders Svensson (C)

Läs mer

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 Ärendet I budgetpropositionen 2016 aviserades en höjning av åldersgränsen för avgiftsfri tandvård för barn och

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Region Halland: januari september 2013

Region Halland: januari september 2013 Mnkr Månadsrapport Ärende 20 1(9) Datum 2013-10-15 Cathrin Nordander-Tovstedt Ekonomi Styrning och uppföljning Regionkontoret 035-131086 Cathrin.Nordander-Tovstedt@regionhalland.se Region Halland: januari

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018 Linköping den 7 mars 2018 TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3 Ekonomisk handlingsplan 2018 Vi är mycket oroade för Region Östergötlands ekonomiska utveckling när det gäller de sjukvårdande verksamheterna.

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 5.10

Laholms kommuns författningssamling 5.10 Laholms kommuns författningssamling 5.10 Förbundsordning för Samordningsförbundet i Halland antaget av kommunfullmäktige den 24 april 2012, 65 Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210)

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden RS160165

9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden RS160165 9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden 2015-2016 RS160165 Ärendet Hallandstrafiken AB anhåller om statlig ersättning för kollektivtrafikförsörjning asylläggningar

Läs mer

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012

ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT. Målrelaterad ersättning inom specialistvården. Nätverkskonferensen 2012 ERSÄTTNINGSSYSTEM FÖR RESULTAT Målrelaterad ersättning inom specialistvården Nätverkskonferensen 2012 kerstin.petren@lul.se niklas.rommel@lul.se LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 2012 Uppsala medelstort landsting:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Ökad personlig integritet för patienten

Ökad personlig integritet för patienten 1(2) Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-12-11 RS130150, Stefan Kunkel, utvecklare HSS130076 VO Hälso- och sjukvård Regionfullmäktige Ökad personlig integritet för patienten Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Patientavgifter m.m. 2013

Patientavgifter m.m. 2013 1(4) Datum Diarienummer 2012-08-29 RS120124 Regionfullmäktige Patientavgifter m.m. 2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige att för 2013 fastställa enligt förslag patientavgifter

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

8 Översyn av kostförsörjning RS160236

8 Översyn av kostförsörjning RS160236 8 Översyn av kostförsörjning RS160236 Ärendet Köken på Halmstad och Varbergs sjukhus byggdes i början av 70-talet. På den tiden var produktionen betydligt större då man bland annat tillagade mat till äldreomsorgen.

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län

Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Ansvaret för kollektivtrafiken i Västra Götalands län Bakgrund Utredning och dialog sedan 2007 Syftet är att skapa bättre förutsättningar för en god ägarstyrning av kollektivtrafiken som stämmer med ny

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH

Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH Trygg och effektiv utskrivning i Halland GNHH 170310 Lagförslag Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Ska ersätta dagens betalningsansvarslag. Tidplan Lagrådsremiss 20 december 2016

Läs mer

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 86 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 RS160646

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland är

Läs mer

Kollektivtrafiken i en regionkommun Bilaga 1

Kollektivtrafiken i en regionkommun Bilaga 1 Sammanfattning Västerbottens läns landsting ansöker om att få bilda regionkommun från 1 januari 2019. Då upphör Region Västerbotten som organisation. Bildandet av regionkommun innebär bl.a. att Västerbottens

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning 1(1) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-06-25 RHR140002 Region Hallands revisorer Revisionsrapport

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 2 december, Klockan 16.00 Plats: Landstingets kansli, Halmstad Borgsalen Utvecklingskraft möte med LS -au 13.00 14.30

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Särskilt tandvårdsbidrag

Yttrande över revisionsrapport Särskilt tandvårdsbidrag Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140414, HR140012 Regionkontoret Gunnel Håkansson Region Hallands Revisorer Yttrande över revisionsrapport Särskilt tandvårdsbidrag Regionstyrelsen har för yttrande erhållit

Läs mer

11 Årsredovisning av stiftelser förvaltade av regionstyrelsen RS150190

11 Årsredovisning av stiftelser förvaltade av regionstyrelsen RS150190 11 Årsredovisning av stiftelser förvaltade av regionstyrelsen RS150190 Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsen beslutar att avge årsredovisning för år 2014 för nedanstående stiftelser Ärendet Årsredovisning

Läs mer