Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet."

Transkript

1 Föredragningslista Sammanträdesdatum Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. 2 Godkännande av föredragningslista Regionstyrelsen godkänner den utsända föredragningslistan. 3 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Regionstyrelsen antecknar skrivelserna till protokollet. Följande skrivelser anmäles för anteckning till protokollet: 1. Socialdepartementet Ändring av regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende anslag 1:6. Regeringsbeslut I:1. RS Sveriges Kommuner och Landsting Sotningsindex Cirkulär 12:23 3. Sveriges Kommuner och Landsting Lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12 med Svenska Kommunalarbetarförbundet. Cirkulär 12:24

2 4. Sveriges Kommuner och Landsting Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m. m HÖK 12 med OFRs förbundsområde Läkare, Sveriges läkarförbund, samt överenskommelse om avtal som inte omfattas av HÖK 12. Cirkulär 12:25 5. Sveriges Kommuner och Landsting Överenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m. m BEA med Svenska Kommunalarbetareförbundet och Allmän kommunal verksamhet. Cirkulär 12:26 Regional tillväxt och kultur 4 Fördelning av statsbidrag till ickestatliga flygplatser där staten inte upphandlar transportpolitiskt motiverad flygtrafik RS Regionstyrelsen tillstyrker regeringens beslut att Halmstads flygplats får ett driftbidrag om 25,2 miljoner kronor fördelat över en tioårsperiod och att besluta att revidera den fastställda regionala planen för infrastruktur med motsvarande. Regeringen har beslutat att den ekonomiska ramen för länsplanen för regional transportinfrastruktur för perioden utökas med 25,2 miljoner kronor för Hallands län utöver de 20 miljoner kronor som redan är beslutade i fastställd regional infrastrukturplan. Från och med 2012 ska den del av driftbidraget som går till ickdstatliga flygplatser som inte har upphandlad trafik, tillföras de regionala ramar i de län där dessa är belägna. Regeringen har gjort bedömningen att regionerna bör ges förutsättningar att ta ett större ansvar för de flygplatser som inte ingår i ett nationellt basutbud, dvs de som staten upphandlar av transportpolitiskt motiverade skäl. Skrivelse från regionkontoret ( ) 5 Kollektivtrafikplan 2013 RS Regionstyrelsen beslutar att anta kollektivtrafikplan för 2013 med en utökad ram på 10 miljoner kronor gentemot 2012 års budget. RS (10)

3 Enligt den nya lagen ska det finnas en kollektivtrafikmyndighet i varje län som beslutar om kollektivtrafikens inriktning genom ett regionalt trafikförsörjningsprogram. Den 20 juni 2012 kommer det första regionala trafikförsörjningsprogrammet i Halland att antas. Programmet beskriver inriktningen för planeringen av kollektivtrafiken i Halland och gör även en utblick mot utvecklingen av kollektivtrafiken på års sikt. Trafikförsörjningsprogrammet kommer inledningsvis att uppdateras och kompletteras årligen är första året som kollektivtrafikplan och trafikförsörjningsprogram arbetats fram parallellt, vilket innebär att även Hallands kollektivtrafikstrategi har funnits med som styrande för planeringen av kollektivtrafiken. Fortsättningsvis kommer trafikförsörjningsprogrammet att vara styrande för planeringen av kollektivtrafik i Halland. I kollektivtrafikplanen beskrivs trafikförändringarna från Förändringar bygger på trafikförsörjningsprogrammet och att gjorda investeringar ska medverka till att få en positiv resandeutveckling samt gagna Hallands utveckling. Skrivelse från regionkontoret ( ) Kollektivtrafikplan 6 Bemyndigande för Hallandstrafiken AB att ansöka om och ta emot statlig medfinansiering RS Regionstyrelsen beslutar godkänna att Hallandstrafiken AB ansöker om och tar emot statlig medfinansiering, avseende hyra av tåg, för Region Hallands räkning. I den nya Kollektivtrafiklagen (SFS 2010:1035) har begreppet trafikhuvudman ersatts med regional kollektivtrafikmyndighet. Som en följd av detta har även trafikhuvudman ersatts med regional kollektivtrafikmyndighet i förordningen (SFS 2009:237) om statlig medfinansiering till vissa regionala kollektivtrafikanläggningar m.m. Med anledning av denna förändring kan Trafikverket betala ut statlig medfinansiering för fordonsanskaffning till Hallandstrafiken AB endast om den regionala kollektivtrafikmyndigheten i Region Halland godkänner Hallandstrafiken AB som mottagare av stödet. Skrivelse från regionkontoret ( ) Fullmakt RS (10)

4 7 Nordsjökommissionens generalförsamling 2013 i Halland RS Regionstyrelsen beslutar att Region Hallands synpunkter på inriktningen av den framtida sammanhållningspolitiken ska ligga till grund för vår aktiva medverkan i Nordsjökommissionens Generalförsamling Region Halland är medlem i Nordsjökommissionen som har som mål att göra Nordsjöregionen till en bättre plats att leva, bo och investera i. Nordsjökommissionens prioriteringar är innovation, miljö, tillgänglighet, hållbarhet och konkurrenskraftiga samhällen. Organisationen omfattar 57 regioner i åtta länder (Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Frankrike, England och Skottland). Medlemsorganisationerna träffas varje år i form av en generalförsamling. Vid dessa tillfällen deltar även representanter för EU:s Nordsjöprogram. Den juni 2013 är Region Halland för första gången värd för Nordsjökommissionens generalförsamling. Medlemskapet ger Region Halland möjligheter att utveckla strategiska allianser och påverka utformningen av EU:s politik. Vid 2013 års generalförsamling kommer utformningen av den kommande sammanhållningspolitiken att vara en central fråga. Region Halland bör därför använda tillfället att föra fram sina synpunkter på utformningen av den kommande sammanhållningspolitiken. Dessa finns uttryckta i Region Hallands inspel till regeringen i december Region Halland bör även använda tillfället till att marknadsföra Halland. Påverkansmöjligheterna ligger i deltagande i seminarier, val och utformning av studiebesök, utställningar m m. Generalförsamlingen genomförs tillsammans med Nordsjökommissionens sekretariat och EU:s Nordsjöprogram. Kostnaden för arrangemanget uppgår till ca kronor, varav Region Halland svarar för ca kronor. Skrivelse från regionkontoret ( ) 8 Medfinansiering Europa Direkt för åren RS Regionstyrelsen beslutar att stödja Halmstads kommuns ansökan om förnyat värdskap för Europa Direkt kontor Halland Stödet innebär en fortsatt medfinansiering från Region Halland. RS (10)

5 Under perioden har Halmstad kommun genom stadsbiblioteket varit värdorganisation för Europa Direkt Halland. Europa Direkt Halland är en del av EUkommissionens kommunikationsnätverk som arbetar med EU-information till allmänheten. Kontoret har ett regionalt uppdrag och ska verka i hela länet. Halmstads kommun har för avsikt att ansöka om ett förnyat värdskap och vill få ett underhandsbesked om möjligheterna till fortsatt medfinansiering från Region Halland. Skrivelse från regionkontoret ( ) Förfrågan från Halmstads kommun ( ) 9 Ansökan om finansiering till KASAM RS Regionstyrelsen beslutar att avslå Sannarpsgymnasiets ansökan om finansering på kronor för projektet KASAM, känslan av sammahang. Sannarpsgymnasiet har inkommit med en ansökan om finansering på kronor för projektet KASAM, känslan av sammanhang. Syftet med projektet är att arbeta med elevernas självkänsla, målbild och motivation så att eleverna får lägst betyg E i alla ämnen. För att uppnå detta avser man att använda en metod som kallas KasamDialogen. Målgrupp för projektet är eleverna på barn och fritidsprogrammet och projektet avser att löpa under de tre åren eleverna går på gymnasiet. I projektansökan saknas det ett regionalt perspektiv och en utarbetad plan över hur de nya kunskaperna skall förankras i organisationen efter projektets slut. Regionstyrelsen beslutar att avslå ansökan om finansiering för projektet KASAM. Skrivelse från regionkontoret ( ) Projektansökan ( ) 10 Försäljning av fastigheten Kirsten Munck 1 RS Regionstyrelsen beslutar föreslå regionfullmäktige att lämna sitt godkännande till att Stiftelsen Hallands länsmuseer, Halmstad och Varberg försäljer fastigheten Kirsten Munck 1. RS (10)

6 Stiftelsen Hallands länsmuseer, Halmstad och Varberg har kommit in med en skrivelse i vilken man begär ett godkännande av att inleda försäljning av fastigheten Kirsten Munck 1. Stiftelsen har påbörjat en undersökning av försäljning av nämnda fastighet. För att kunna försälja fastigheten krävs enligt stiftelseurkunden godkännande av landstinget (Region Halland) och kommunfullmäktige i Halmstad respektive Varberg. Kirsten Munck 1 är i behov av omfattande och kostsamma renoveringsåtgärder. Detsamma gäller Stiftelsens fastighet på Tollsgatan som inrymmer Hallands Konstmuseum. Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Skrivelse från Stiftelsen Hallands länsmuseer ( ) Regionstyrelsen som nämnd för skolorna 11 Inriktning av restaurangverksamheten i skolförvaltningen, Region Halland RH09257 Regionstyrelsen fastställer mål och riktlinjer för restaurangverksamheten i skolförvaltningen i Region Halland. Under hösten 2010 genomförde revisorerna i Region Halland en granskning av bruttovinster och kassarutiner i restaurangverksamheten vid Region Hallands skolor. Regionstyrelsen har överlämnat yttrande till Region Hallands revisorer Av yttrandet framgår bland annat att dokumenterade mål och riktlinjer för restaurangverksamheten kommer att tas fram av förvaltningen och antas av styrelsen. Styrningen omfattar även en koppling till Region Hallands beslutade miljöprogram. Skrivelse från skolförvaltningen ( ) RS (10)

7 12 Folkhögskolornas årliga kvalitetsredovisning RS Regionstyrelsen antar folkhögsskolornas årliga kvalitetsredovisning för översändande till Folkbildningsrådet. Folkhögskolor och Studieförbund ska senast den 1 juli 2012 lämna redovisning av kvalitetsarbetet till Folkbildningsrådet. Målet med folkbildningens kvalitetsarbete är att folkhögskolor och studieförbund ska utveckla ett systematiskt kvalitetsarbete som stöd i arbetet med de av staten angivna syftena och prioriterade verksamhetsområdena för statens stöd samt till de egna målen i organisationen. Syftet med den nationella kvalitetsredovisningen 2012 är att beskriva och analysera: utvecklingen av folkhögskolors och studieförbunds kvalitetsarbete inom den egna verksamheten, hur folkhögskolor och studieförbund inom ramen för sitt kvalitetsarbete förhåller sig till de fyra syftena som utgör grund för statens stöd till folkbildningen, resultat och effekter av folkhögskolors och studieförbunds systematiska kvalitetsarbete. Utgångspunkter till anvisningarna är folkbildningspropositionen Lära, växa, förändra (2005/06:192) och den av Folkbildningsrådets styrelse antagna Plan för redovisning av folkbildningens kvalitetsarbete Redovisningen avser kvalitetsarbetet i den statsbidragsberättigade verksamheten 2011 och våren Redovisningen ska antas av folkhögskolans styrelse innan den skickas till Folkbildningsrådet. Redovisningen ska följa särskilt anvisad mall för respektive folkhögskola. Skrivelse från skolförvaltningen ( ) 13 Månadsrapport för skolförvaltningen RS Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. RS (10)

8 Information lämnas om skolförvaltningens månadsrapport januari maj. Region Halland gemensamt 14 Information om utvärdering av invånartidningen Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. Information lämnas om genomförd utvärdering av invånartidningen. 15 Revisorernas granskning av årsredovisning 2011 för Region Halland RS Regionstyrelsen yttrar sig enligt förslag. Revisorerna för Region Halland har överlämnat rapport över granskning av årsredovisning 2011 för Region Halland till regionstyrelsen för yttrande samt övriga nämnder och styrelser för kännedom. Sammanfattningsvis så bedömer revisorerna att årsredovisningen i allt väsentligt redogör för utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen. Revisorerna bedömer vidare att årsredovisningen uppfyller kraven på rättvisande räkenskaper och är upprättad i enlighet med god redovisningssed. Granskningen av årsredovisningen omfattar: förvaltningsberättelse (inklusive driftoch investeringsredovisning), resultaträkning, kassaflödesanalys, balansräkning och sammanställd redovisning. Revisorernas synpunkter och iakttagelser kommenteras nedan. Skrivelse från regionkontoret ( ) Revisionsrapport av årsredovisningen 2011 ( ) RS (10)

9 16 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS Regionstyrelsen lägger anmälningarna till handlingarna. Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Anmälan av fattade delegationsbeslut 27 juni Anmälan av protokoll Regionstyrelsen lägger protokollen till handlingarna. Anmäles protokoll från skolutskottet 23 mars 2012 och 14 april 2012 Protokoll från skolutskottet ( , ) 18 Månadsrapport för Region Halland RS Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. Information lämnas om Region Hallands månadsrapport januari maj. 19 Regiondirektören informerar En stående punkt på dagordningen vid regionstyrelsens sammanträden är information från regiondirektören med flera. RS (10)

10 Regionstyrelsen som nämnd för regionkontoret 20 Månadsrapport för regionkontoret RS Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. Information lämnas om regionkontorets månadsrapport januari maj. RS (10)

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen 145 165 Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström (M)

Läs mer

Driftnämnden Kultur och skola

Driftnämnden Kultur och skola Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-07 Driftnämnden Kultur och skola Tid: Plats: 7 maj 2015, kl 08:30 16:00 (Se bifogad agenda) Teater Halland, Varberg 1 Justering utse Sven-Anders Svensson (C)

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-24 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Regionkonferens Luleå 3 feb Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Gösta Bergenheim, M? KSO Varberg 1999-2010 1:e vice ordf kommunalförbundet Region Halland 2003-2010

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 20 september 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 29 maj 2013 Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider Regionskatten blir oförändrad 2014 och endast små förändringar görs när det gäller avgifter i hälso- och sjukvården.

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 11-22

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 11-22 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rune Backlunds tjänsterum, Regionens hus Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordf. Per Hansson (FP), Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör,

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-02-28 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Halmstadsnämnden 1 14

Halmstadsnämnden 1 14 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-01-26 Halmstadsnämnden 1 14 Tid: Onsdag 26 januari 2011, kl. 09:00 14:35 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Föredragningslista Sammanträdesdatum 2005-09-27 Primärvårdsnämnden Hylte Tid: Tisdagen den 27 september 2005, kl 15:00 Plats: Förvaltningen, Vårdcentralen Hyltebruk 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland är

Läs mer

Sammanfattning av delrapport från SVERIGEFÖRHANDLINGEN. Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar

Sammanfattning av delrapport från SVERIGEFÖRHANDLINGEN. Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar Sammanfattning av delrapport från SVERIGEFÖRHANDLINGEN Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar UPPSALA VÄSTERÅS KARLSTAD ÖREBRO ESKILSTUNA STOCKHOLM SÖDERTÄLJE JÄRNA TROLLHÄTTAN

Läs mer

Strategisk trafikplanering. Lund Oktober 2010 Björn Sundvall Svensk Kollektivtrafik

Strategisk trafikplanering. Lund Oktober 2010 Björn Sundvall Svensk Kollektivtrafik yy Strategisk trafikplanering Lund Oktober 2010 Björn Sundvall Svensk Kollektivtrafik Läns- och lokaltrafikens branschorganisation Grundat 1905 Medlemmar 21 Länstrafikbolag 7 primärkommunala + 80 Associerade

Läs mer

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065)

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065) FÖRBUNDSORDNING Region Värmland - kommunalförbund har tillkommit som ett led i ett fördjupat samarbete mellan kommunerna och landstinget i Värmland för att stärka den demokratiska förankringen i utvecklingsarbetet

Läs mer

Framtidsbild Västsverige

Framtidsbild Västsverige 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-02-13 RS140084 Linn Berntsson, Projektledare och kommunikatör Regional samhällsplanering 035-179879 Regionstyrelsen Framtidsbild Västsverige

Läs mer

Överenskommelse om behörighet för Stockholms läns landsting att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande regional tågtrafik i östra Sverige

Överenskommelse om behörighet för Stockholms läns landsting att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande regional tågtrafik i östra Sverige BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Richard Widén 2014-05-19 TN 2014-36 Trafiknämnden Överenskommelse om behörighet för Stockholms läns landsting att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande regional

Läs mer

Mälardalsrådets verksamhetsplan och budget

Mälardalsrådets verksamhetsplan och budget Mälardalsrådets verksamhetsplan och budget 2015 Innehållsförteckning Inledning...3 Storregionala mötesplatser...4 Storregionala processer...6 Kommunikation...8 Medlemskap...9 Kansliet...9 Budget... 10

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08

Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08 1/6 Förslag till beslut om persontrafik på järnväg längs Bottenviken - 2012-02-08 Bakgrund Sverige har fungerande persontågstrafik till och från Norge och Danmark men ingen trafik till eller från Finland

Läs mer

9 Ikraftträdande och genomförande

9 Ikraftträdande och genomförande 9 Ikraftträdande och genomförande Förslag: Lagen om regional fysisk planering och övriga lagförslag ska träda i kraft den 1 januari 2019. 7 kap. plan- och bygglagen (2010:900) och lagen (1987:147) om regionplanering

Läs mer

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet 01054 1(1) Datum Diarienummer 2014-11-19 RS140090 Göteborgs Stad Stadsledningskontoret 404 82 Göteborg Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder

Läs mer

Lagar och regler för regionalt utvecklingsansvar

Lagar och regler för regionalt utvecklingsansvar SKRIVELSE 1(8) Lagar och regler för regionalt utvecklingsansvar Detta är en sammanställning av några kortare texter som beskriver vilka lagar och regler som styr det regionala utvecklingsuppdraget som

Läs mer

Innehållsförteckning... 1. 1. Kvalitetsdefinition... 2. 2. Bakgrund...2. 3. Syfte... 2

Innehållsförteckning... 1. 1. Kvalitetsdefinition... 2. 2. Bakgrund...2. 3. Syfte... 2 KVALITETSPOLICY 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 1. Kvalitetsdefinition... 2 2. Bakgrund...2 3. Syfte... 2 4. Mål... 3 4.1 Verksamhetsuppföljningar... 3 4.2 Information om den kommunala

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Sida 1/10 Reglemente gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland

Läs mer

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-04-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

POLICY FÖR INTERNATIONELLT ARBETE

POLICY FÖR INTERNATIONELLT ARBETE POLICY FÖR INTERNATIONELLT ARBETE Allmänt Osby kommuns policy för internationellt arbete ska utgöra grund och gemensam plattform för kommunens arbete med EU och andra internationella frågor. Till policyn

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2016-05-11 10:00-13:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult, Stortorget 1, lokal Möckeln Olof Björkmarker (S) (ordförande) Joakim

Läs mer

Regionalt strukturfondsprogram för investeringar i tillväxt och sysselsättning för Skåne-Blekinge 2014-2020. Sara Persson, Region Skåne

Regionalt strukturfondsprogram för investeringar i tillväxt och sysselsättning för Skåne-Blekinge 2014-2020. Sara Persson, Region Skåne Regionalt strukturfondsprogram för investeringar i tillväxt och sysselsättning för Skåne-Blekinge 2014-2020 Sara Persson, Region Skåne 1 Vad är strukturfonderna? EU-perspektiv - Ekonomiska styrmedel för

Läs mer

STUNS VERKSAMHETSPLAN 2012. STUNS Verksamhetsplan 2012 1(1)

STUNS VERKSAMHETSPLAN 2012. STUNS Verksamhetsplan 2012 1(1) STUNS VERKSAMHETSPLAN 2012 STUNS Verksamhetsplan 2012 1(1) VERKSAMHETSPLAN FÖR STUNS 2012 STUNS roll i Uppsalaregionen Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle STUNS

Läs mer

Regional utblick i trafikeringsfrågorna från Västsverige

Regional utblick i trafikeringsfrågorna från Västsverige Regional utblick i trafikeringsfrågorna från Västsverige Presentation vid Infrastruktur- och regional kollektivtrafikdag, Stockholm, 8 juni 2011 Ingemar Bengtsson, Västtrafik Vad handlar det om? Trängselskatt

Läs mer

- Det systematiska kvalitetsarbetet enligt kommande skollag och reviderade ( nya ) läroplaner.

- Det systematiska kvalitetsarbetet enligt kommande skollag och reviderade ( nya ) läroplaner. Systematiskt kvalitetsarbete i en reformerad skola Några perspektiv på: - Det systematiska kvalitetsarbetet enligt kommande skollag och reviderade ( nya ) läroplaner. - Sambandet mellan det lokala kvalitetsarbetet

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-12-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 december 2013, kl 08:30 ca 13:50 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

Policy för internationellt arbete

Policy för internationellt arbete 1/7 Beslutad: Kommunfullmäktige 2014-11-03 121 Gäller fr o m: 2014-11-03 Myndighet: Diarienummer: Kommunstyrelsen KS/2014:368-003 Ersätter: EU-strategi för Strängnäs kommun, 2011-04-26, 126 Ansvarig: Stabsavdelningen

Läs mer

Arbetet kring ensamkommande. Halmstads kommun

Arbetet kring ensamkommande. Halmstads kommun www.pwc.se Revisionsrapport Christel Eriksson Cert. kommunal revisor Viktor Prytz Revisionskonsult Arbetet kring ensamkommande flyktingbarn Halmstads kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.15 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson

Läs mer

KOMMUNALFÖRBUNDET GR. GR prioriterar

KOMMUNALFÖRBUNDET GR. GR prioriterar Dnr: 09-154.20 Tjänsteutlåtande 2009-09-14 Georgia Larsson Förslag till yttrande över Nationell plan för transportsystemet 2010-2021 Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) har i skrivelse från Västra

Läs mer

Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029

Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029 2016-02-2323 Er ref: N2015/4305/TIF Vår ref: 2014/606-544 Näringsdepartementet 103 33 Stockholm Yttrande - Inriktningsunderlag inför transportinfrastrukturplaneringen för perioden 2018-2029 Regionförbundet

Läs mer

Sammanfattning. Uppdraget

Sammanfattning. Uppdraget Sammanfattning Uppdraget Vi har i uppdrag att möjliggöra ett snabbt genomförande av Sveriges första höghastighetsjärnväg, som ska gå mellan Stockholm och Göteborg/Malmö. Den nya järnvägen kommer att knyta

Läs mer

Att göra. Handlingsplan Transportinfrastruktur

Att göra. Handlingsplan Transportinfrastruktur Att göra. Handlingsplan Transportinfrastruktur Diarienummer: 342-7226-2015 Tryck:, Härnösand 2015 Denna handlingsplan går att få i alternativt format. Förord Den regionala utvecklingsstrategin, RUS, för

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-07 Patientnämnden 21-30 Tid: Torsdagen den 7 maj 2009, kl. 13:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 15 september 2015. Kommunfullmäktige beslutar

Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 15 september 2015. Kommunfullmäktige beslutar Sida 1 av 6 Sammandrag från kommunfullmäktiges sammanträde den 15 september 2015 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt

Läs mer

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg *kw' 2011-12-06 317 Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V)

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V) Socialnämnden 2014-03-20 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13:30-16:25 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

STRATEGI. Dnr KK15/410. EU-strategi för Nyköpings kommun

STRATEGI. Dnr KK15/410. EU-strategi för Nyköpings kommun STRATEGI Dnr KK15/410 EU-strategi för Nyköpings kommun Antagen av kommunfullmäktige 2015 Dokumentrubrik från kortet 2/12 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrund... 4 3 Mål,

Läs mer

2012-06-27 N2012/2984/MK. Europeiska kommissionen DG Konkurrens

2012-06-27 N2012/2984/MK. Europeiska kommissionen DG Konkurrens Rapport 2012-06-27 N2012/2984/MK Näringsdepartementet Marknad och konkurrens Stefan Sagebro Telefon 08-405 56 16 Mobil 072-714 17 78 E-post stefan.sagebro@enterprise.ministry.se Europeiska kommissionen

Läs mer

Insatser till barn i behov av särskilt stöd

Insatser till barn i behov av särskilt stöd Revisionsrapport Insatser till barn i behov av särskilt stöd Mjölby kommun Maj 2009 Håkan Lindahl Marie Lindblad Innehållsförteckning 1 Sammanfattning och revisionell bedömning... 1 2 Bakgrund och uppdrag...

Läs mer

Egenkontroll avseende riskhantering

Egenkontroll avseende riskhantering Revisionsrapport Egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande sätt? Eva Ogensjö Cert. kommunal revisor Eva Andlert Cert. kommunal revisor

Läs mer

ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE

ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE POSITIONSPAPPER INFRASTRUKTUR & TRANSPORT 2016 1 ETT ENAT SYDSVERIGE SKAPAR ETT STARKT SVERIGE Vi sex regioner i Sydsverige; Jönköping, Kronoberg, Kalmar,

Läs mer

Förslagen föranleder följande yttrande av Lagrådet:

Förslagen föranleder följande yttrande av Lagrådet: 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2010-03-25 Närvarande: F.d. justitierådet Staffan Magnusson, f.d. regeringsrådet Lars Wennerström och regeringsrådet Eskil Nord. Ny kollektivtrafiklag Enligt

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 3 juni 2009 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 3 juni 2009 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 3 juni 2009 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-14.55 Beslutande: Bo Olsson, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bengt-Olov

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2009-02-06. Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan 1-3 BEVIS

Samordningsförbundet Umeå 2009-02-06. Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan 1-3 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2009-02-06 Plats och tid Arbetsförmedlingen kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-08-10 1 (14) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 10 augusti 2009, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-08-10 1 (14) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 10 augusti 2009, klockan 13.00 14. 2009-08-10 1 (14) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 10 augusti 2009, klockan 13.00 14.50 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S)

Läs mer

Kommittédirektiv. Utbyggnad av tunnelbanan och ökad bostadsbebyggelse i Stockholms län. Dir. 2013:22

Kommittédirektiv. Utbyggnad av tunnelbanan och ökad bostadsbebyggelse i Stockholms län. Dir. 2013:22 Kommittédirektiv Utbyggnad av tunnelbanan och ökad bostadsbebyggelse i Stockholms län Dir. 2013:22 Beslut vid regeringssammanträde den 28 februari 2013 Sammanfattning En särskild utredare, som ska fungera

Läs mer

Program Presidieträff miljö 31 jan 2013 09.30 Välkomna 09.50 Information om Miljösamverkans verksamhet 10.10 Det reviderade miljömålssystemet -

Program Presidieträff miljö 31 jan 2013 09.30 Välkomna 09.50 Information om Miljösamverkans verksamhet 10.10 Det reviderade miljömålssystemet - Program Presidieträff miljö 31 jan 2013 09.30 Välkomna 09.50 Information om Miljösamverkans verksamhet 10.10 Det reviderade miljömålssystemet - politik och genomförande. 10.50 Att koppla miljömålsarbetet

Läs mer

Regionalt utvecklingsansvar i Västernorrland län och Norrbottens län (Ds 2013:13)

Regionalt utvecklingsansvar i Västernorrland län och Norrbottens län (Ds 2013:13) YTTRANDE 1 (5) s.registrator@regeringskansliet.se s.sfo@regeringskansliet.se Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 STOCKHOLM S2013/2054/SFÖ Regionalt utvecklingsansvar i Västernorrland län och Norrbottens

Läs mer

Bildandet av Bergerska Stiftelsen

Bildandet av Bergerska Stiftelsen 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Göran Forss, regionjurist Staben Expertstödsavdelningen Tfn 035-179629 goran.forss@regionhalland.se Datum Diarienummer 2013-10-02 RS130358 Regionfullmäktige Bildandet av Bergerska

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger Tid: Måndag 27 september 2004 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid

Läs mer

Nyheter från regionala tillväxtnämndens sammanträde 2014-04-25

Nyheter från regionala tillväxtnämndens sammanträde 2014-04-25 Nyheter från regionala tillväxtnämndens sammanträde 2014-04-25 Denna information redogör kortfattat för regionala tillväxtnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 25 april 2014.

Läs mer

Ägardirektiv för Karlstad Airport AB

Ägardirektiv för Karlstad Airport AB KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1(8) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2014-12-18 Ersätter: 2011-12-15 Gäller fr o m: 2015-04-08 Ägardirektiv för Karlstad Airport AB Ägardirektiv för verksamheten

Läs mer

Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2014 2025; N2013/2942/TE

Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2014 2025; N2013/2942/TE SVENSK TURISM AB REMISSYTTRANDE Box 3546 2013-09-26 103 69 Stockholm Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet 2014 2025; N2013/2942/TE Svensk

Läs mer

Regionalt utvecklingsansvar i Uppsala, Västmanlands, Västernorrlands och Norrbottens län

Regionalt utvecklingsansvar i Uppsala, Västmanlands, Västernorrlands och Norrbottens län Ds 2015:53 Regionalt utvecklingsansvar i Uppsala, Västmanlands, Västernorrlands och Norrbottens län Finansdepartementet SOU och Ds kan köpas från Wolters Kluwers kundservice. Beställningsadress: Wolters

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-08-22 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 22 augusti 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Ls 2009-11-30. Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Ls 2009-11-30. Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2009-11-30 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 30 november 2009, kl 11:15 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal - Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP)

Författningssamling för Gotlands kommun STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) STADGAR FÖR DEN IDEELLA FÖRENINGEN GOTLAND INTERACTIVE PARK (GIP) Antagna av kommunfullmäktige 2004-06-23. Stadgar antagna vid konstituerande sammanträde den 23 juni år 2004 av Gotlands kommun, Högskolan

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande. Stefan Didrik, sekreterare Per Almström, kommunchef

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande. Stefan Didrik, sekreterare Per Almström, kommunchef Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.00 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan Didrik, sekreterare Per Almström,

Läs mer

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L

S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L S AM M AN T R ÄD E S P R O T O K O L L Omvårdnadsnämnd Sammanträdesdatum 2013-04-24 Sid 1 (21) Plats Omvårdnad Gävle, Hamiltongatan 22 Tid 24 april 2013, Kl. 10.00 12.00, 13.00 15.30 Närvarande Se sidan

Läs mer

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet

Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Projekt Region 2015 21 samverkan 130603 Bilaga Samverkan regionorganisationen och kommunerna i länet Bakgrund En region, en plats där människor vill leva, arbeta och bo, måste ha något att erbjuda: attraktiva

Läs mer

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland Sida 1(6) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress

Läs mer

Revisionsrapport Miljöarbetet inom Region Östergötland

Revisionsrapport Miljöarbetet inom Region Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1/3 Miljö- och säkerhetsenheten Mats E Persson 2015-04-21 Dnr: RS 2015-137 Regionsstyrelsen Revisionsrapport Miljöarbetet inom Region Östergötland Revisorerna i Region Östergötland (dåvarande

Läs mer

Hällefors kommun. Styrning och ledning Bildningsnämnden Granskningsrapport

Hällefors kommun. Styrning och ledning Bildningsnämnden Granskningsrapport Styrning och ledning Bildningsnämnden Granskningsrapport Offentlig sektor KPMG AB Antal sidor: 15 Antal bilagor: X Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 2 3. Syfte 3 4. Avgränsning 3 5. Revisionskriterier

Läs mer

Stadgar för Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige

Stadgar för Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige 1 Stadgar för Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige 1 Föreningens uppgifter Innovations och Kemiarbetsgivarna i Sverige är en ideell förening och en medlemsorganisation inom Föreningen Svenskt Näringsliv.

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-03-16. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 16 mars, klockan 08.00

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-03-16. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 16 mars, klockan 08.00 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 16 mars, klockan 08.00 Tobias Nordlander (S) ordförande Johanna Skottman (S) Chatarina Ståhl (S) Erkki Visti (C) Urban Olsson (Fp) Övriga

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Kvalitetsplan. Mellanvångens förskola läsåret 2015/2016. Kvalitetsplan. Mellanvångens förskola 2015-08-11

Kvalitetsplan. Mellanvångens förskola läsåret 2015/2016. Kvalitetsplan. Mellanvångens förskola 2015-08-11 Kvalitetsplan Mellanvångens förskola läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångens förskola 2015-08-11 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 4 Kvalitetsuppföljning...

Läs mer

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland Mål, delmål och strategier Kollektivtrafikens marknadsandel ska öka för en attraktiv och konkurrenskraftig region Delmål 1 2 3 4 Resandet fördubblas Nöjdhet 85-90 % Förbättra för alla resenärsgrupper Miljöpåverkan

Läs mer

regional infrastrukturplan för halland 2014 2025

regional infrastrukturplan för halland 2014 2025 regional infrastrukturplan för halland 2014 2025 fastställd av regionfullmäktige 18 juni 2014 FÖRORD Halland - Bästa Livsplatsen, är vår gemensamma vision i Halland. Ett Halland där människor har bästa

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2010-08-25 1 Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum tapetsören kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Kjell Sjölund

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Revisionsrapport egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande sätt?

Revisionsrapport egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande sätt? BESLUTSUNDERLAG 1(2) Tomas Samuelsson 2014-03-06 LiÖ 2014-297 Landstingsstyrelsen Revisionsrapport egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande

Läs mer

83 Utökad vaccination (catch-up) mot HPV-virus enligt NLT-gruppens rekommendation HSS110097

83 Utökad vaccination (catch-up) mot HPV-virus enligt NLT-gruppens rekommendation HSS110097 Ärende 20 RS 2011-10-19 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-05 Akten, Regionstyrelsen, Malin Larsson 83 Utökad vaccination (catch-up) mot HPV-virus enligt NLT-gruppens

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott

Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Stockholms läns landsting 1(6) Landstingsstyrelsen PROTOKOLL Arbetsutskottet Nr 8/2011 Kl 10.30-11.20 48-59 Sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum för justering, 52: Datum för anslag

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland www.pwc.se Revisionsrapport Inger Andersson Christina Olsson Februari 2016 Granskning av budgetprocessen inom Budgetprocessen inom Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 5 1.1. Bakgrund... 5 1.2.

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Tid 2015-05-07 10:00 13:55 Plats Centrum för informationslogistik, Stationsvägen 2, Ljungby ande ledamöter Olof Björkmarker (S), ordförande Joakim Pohlman (S), vice ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 156 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.30 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister Mattsson

Läs mer

Riktlinjer för budgetåret 2013 avseende statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet

Riktlinjer för budgetåret 2013 avseende statens bidrag till Stiftelsen Svenska Filminstitutet Svenska Filminstitutet Enhet l ^.cft/vww.cx Regiat. 2013 "01-09 Regeringsbeslut 16 REGERINGEN D*SHaO 2>- I 5" 2012-12-20 Ku2012/1898/RFS (delvis) Kulturdepartementet Stiftelsen Svenska Filminstitutet Box

Läs mer

STADGAR. för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN. Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx))

STADGAR. för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN. Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx)) STADGAR för CHALMERSSKA INGENJÖRSFÖRENINGEN Småland-Blekinge (CING-SmB) (Antagna 2015-xx-xx)) 1 Lokalavdelningens ändamål. Chalmersska Ingenjörsföreningen Småland-Blekinge (CING-SmB) är en lokalavdelning

Läs mer