Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad."

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 11:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström (M) Per Persson (S) Carl Fredrik Graf (M) Dag Hultefors (M) Per Ödman (M) Annika Carlsson (M) Gunnel Bengtsson (C) Fatima Svanå (FP) Maud Lanne (S) Gerry Norberg (S) Margit Bik (S) ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande Tjänstgörande ersättare Jörgen Warborn (M) Ersättare Elisabet Babic (M) Lennart Ohlsson (C) Niclas Erlandsson (FP) kl. 09:20 11:30 Tom Barkström (KD) Lise-Lotte Bensköld-Olsson (S) Tjänstemän Catarina Dahlöf Jörgen Preuss Yvonne Persson Åse Allberg Eva Nyhammar Christer Andersson Björn Johansson Charlotte Hallström Johnsson Maria Fransson regiondirektör biträdande regiondirektör kommunikationsdirektör verksamhetschef, regional samhällsplanering verksamhetschef, kultur utvecklingsledare avdelningschef, kollektivtrafikavdelningen kommunikatör sekreterare

2 145 Justering Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. 146 Godkännande av föredragningslista Regionstyrelsen beslutade enligt presidiets förslag, med tillägg av 159, Information om avdelning 22, psykiatriska kliniken, Hallands sjukhus Varberg. Regionstyrelsen godkänner den utsända föredragningslistan. 147 Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Regionstyrelsen antecknar skrivelserna till protokollet. Följande skrivelser anmäles för anteckning till protokollet: 1. Socialdepartementet Ändring av regleringsbrev för budgetåret 2012 avseende anslag 1:6. Regeringsbeslut I:1. RS Sveriges Kommuner och Landsting Sotningsindex Cirkulär 12: Sveriges Kommuner och Landsting Lön och anställningsvillkor för personlig assistent och anhörigvårdare PAN 12 med Svenska Kommunalarbetarförbundet. Cirkulär 12: Sveriges Kommuner och Landsting Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m. m HÖK 12 med OFRs förbundsområde Läkare, Sveriges läkarförbund, samt överenskommelse om avtal som inte omfattas av HÖK 12. Cirkulär 12:25. RS (12)

3 5. Sveriges Kommuner och Landsting Överenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m. m BEA med Svenska Kommunalarbetareförbundet och Allmän kommunal verksamhet. Cirkulär 12:26. Regional tillväxt och kultur 148 Fördelning av statsbidrag till ickestatliga flygplatser där staten inte upphandlar transportpolitiskt motiverad flygtrafik RS Regionstyrelsen tillstyrker regeringens beslut att Halmstads flygplats får ett driftbidrag om 25,2 miljoner kronor fördelat över en tioårsperiod och att besluta att revidera den fastställda regionala planen för infrastruktur med motsvarande. Regeringen har beslutat att den ekonomiska ramen för länsplanen för regional transportinfrastruktur för perioden utökas med 25,2 miljoner kronor för Hallands län utöver de 20 miljoner kronor som redan är beslutade i fastställd regional infrastrukturplan. Från och med 2012 ska den del av driftbidraget som går till ickestatliga flygplatser som inte har upphandlad trafik, tillföras de regionala ramar i de län där dessa är belägna. Regeringen har gjort bedömningen att regionerna bör ges förutsättningar att ta ett större ansvar för de flygplatser som inte ingår i ett nationellt basutbud, dvs de som staten upphandlar av transportpolitiskt motiverade skäl. Skrivelse från regionkontoret ( ) 149 Kollektivtrafikplan 2013 RS RS (12)

4 Regionstyrelsen beslutar att anta kollektivtrafikplan för 2013 med en utökad ram på 10 miljoner kronor gentemot 2012 års budget. Enligt den nya lagen ska det finnas en kollektivtrafikmyndighet i varje län som beslutar om kollektivtrafikens inriktning genom ett regionalt trafikförsörjningsprogram. Den 20 juni 2012 kommer det första regionala trafikförsörjningsprogrammet i Halland att antas. Programmet beskriver inriktningen för planeringen av kollektivtrafiken i Halland och gör även en utblick mot utvecklingen av kollektivtrafiken på års sikt. Trafikförsörjningsprogrammet kommer inledningsvis att uppdateras och kompletteras årligen är första året som kollektivtrafikplan och trafikförsörjningsprogram arbetats fram parallellt, vilket innebär att även Hallands kollektivtrafikstrategi har funnits med som styrande för planeringen av kollektivtrafiken. Fortsättningsvis kommer trafikförsörjningsprogrammet att vara styrande för planeringen av kollektivtrafik i Halland. I kollektivtrafikplanen beskrivs trafikförändringarna från Förändringar bygger på trafikförsörjningsprogrammet och att gjorda investeringar ska medverka till att få en positiv resandeutveckling samt gagna Hallands utveckling. Skrivelse från regionkontoret ( ) Kollektivtrafikplan 150 Bemyndigande för Hallandstrafiken AB att ansöka om och ta emot statlig medfinansiering RS Regionstyrelsen beslutar godkänna att Hallandstrafiken AB ansöker om och tar emot statlig medfinansiering, avseende hyra av tåg, för Region Hallands räkning. I den nya Kollektivtrafiklagen (SFS 2010:1035) har begreppet trafikhuvudman ersatts med regional kollektivtrafikmyndighet. Som en följd av detta har även trafikhuvudman ersatts med regional kollektivtrafikmyndighet i förordningen (SFS 2009:237) om statlig medfinansiering till vissa regionala kollektivtrafikanläggningar m.m. Med anledning av denna förändring kan Trafikverket betala ut statlig medfinansiering för fordonsanskaffning till Hallandstrafiken AB endast om den regionala kollektivtrafikmyndigheten i Region Halland godkänner Hallandstrafiken AB som mottagare av stödet. RS (12)

5 Skrivelse från regionkontoret ( ) Fullmakt 151 Nordsjökommissionens generalförsamling 2013 i Halland RS Regionstyrelsen beslutar att Region Hallands synpunkter på inriktningen av den framtida sammanhållningspolitiken ska ligga till grund för vår aktiva medverkan i Nordsjökommissionens Generalförsamling Region Halland är medlem i Nordsjökommissionen som har som mål att göra Nordsjöregionen till en bättre plats att leva, bo och investera i. Nordsjökommissionens prioriteringar är innovation, miljö, tillgänglighet, hållbarhet och konkurrenskraftiga samhällen. Organisationen omfattar 57 regioner i åtta länder (Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Frankrike, England och Skottland). Medlemsorganisationerna träffas varje år i form av en generalförsamling. Vid dessa tillfällen deltar även representanter för EU:s Nordsjöprogram. Den juni 2013 är Region Halland för första gången värd för Nordsjökommissionens generalförsamling. Medlemskapet ger Region Halland möjligheter att utveckla strategiska allianser och påverka utformningen av EU:s politik. Vid 2013 års generalförsamling kommer utformningen av den kommande sammanhållningspolitiken att vara en central fråga. Region Halland bör därför använda tillfället att föra fram sina synpunkter på utformningen av den kommande sammanhållningspolitiken. Dessa finns uttryckta i Region Hallands inspel till regeringen i december Region Halland bör även använda tillfället till att marknadsföra Halland. Påverkansmöjligheterna ligger i deltagande i seminarier, val och utformning av studiebesök, utställningar m m. Generalförsamlingen genomförs tillsammans med Nordsjökommissionens sekretariat och EU:s Nordsjöprogram. Kostnaden för arrangemanget uppgår till ca kronor, varav Region Halland svarar för ca kronor. Skrivelse från regionkontoret ( ) 152 Medfinansiering Europa Direkt för åren RS RS (12)

6 Regionstyrelsen beslutar att stödja Halmstads kommuns ansökan om förnyat värdskap för Europa Direkt kontor Halland Stödet innebär en fortsatt medfinansiering från Region Halland. Under perioden har Halmstads kommun genom stadsbiblioteket varit värdorganisation för Europa Direkt Halland. Europa Direkt Halland är en del av EUkommissionens kommunikationsnätverk som arbetar med EU-information till allmänheten. Kontoret har ett regionalt uppdrag och ska verka i hela länet. Halmstads kommun har för avsikt att ansöka om ett förnyat värdskap och vill få ett underhandsbesked om möjligheterna till fortsatt medfinansiering från Region Halland. Skrivelse från regionkontoret ( ) Förfrågan från Halmstads kommun ( ) 153 Ansökan om finansiering till KASAM RS Regionstyrelsen beslutar att avslå Sannarpsgymnasiets ansökan om finansering på kronor för projektet KASAM, känslan av sammahang. Sannarpsgymnasiet har inkommit med en ansökan om finansering på kronor för projektet KASAM, känslan av sammanhang. Syftet med projektet är att arbeta med elevernas självkänsla, målbild och motivation så att eleverna får lägst betyg E i alla ämnen. För att uppnå detta avser man att använda en metod som kallas KasamDialogen. Målgrupp för projektet är eleverna på barn och fritidsprogrammet och projektet avser att löpa under de tre åren eleverna går på gymnasiet. I projektansökan saknas det ett regionalt perspektiv och en utarbetad plan över hur de nya kunskaperna skall förankras i organisationen efter projektets slut. Regionstyrelsen beslutar att avslå ansökan om finansiering för projektet KASAM. Skrivelse från regionkontoret ( ) Projektansökan ( ) RS (12)

7 154 Försäljning av fastigheten Kirsten Munck 1 RS Regionstyrelsen beslutar föreslå regionfullmäktige att lämna sitt godkännande till att Stiftelsen Hallands länsmuseer, Halmstad och Varberg försäljer fastigheten Kirsten Munck 1. Stiftelsen Hallands länsmuseer, Halmstad och Varberg har kommit in med en skrivelse i vilken man begär ett godkännande av att inleda försäljning av fastigheten Kirsten Munck 1. Stiftelsen har påbörjat en undersökning av försäljning av nämnda fastighet. För att kunna försälja fastigheten krävs enligt stiftelseurkunden godkännande av landstinget (Region Halland) och kommunfullmäktige i Halmstad respektive Varberg. Kirsten Munck 1 är i behov av omfattande och kostsamma renoveringsåtgärder. Detsamma gäller Stiftelsens fastighet på Tollsgatan som inrymmer Hallands Konstmuseum. Skrivelse från regionstyrelsen ( ) Skrivelse från Stiftelsen Hallands länsmuseer ( ) Regionstyrelsen som nämnd för skolorna 155 Inriktning av restaurangverksamheten i skolförvaltningen, Region Halland RH09257 Regionstyrelsen fastställer mål och riktlinjer för restaurangverksamheten i skolförvaltningen i Region Halland. RS (12)

8 Under hösten 2010 genomförde revisorerna i Region Halland en granskning av bruttovinster och kassarutiner i restaurangverksamheten vid Region Hallands skolor. Regionstyrelsen har överlämnat yttrande till Region Hallands revisorer Av yttrandet framgår bland annat att dokumenterade mål och riktlinjer för restaurangverksamheten kommer att tas fram av förvaltningen och antas av styrelsen. Styrningen omfattar även en koppling till Region Hallands beslutade miljöprogram. Skrivelse från skolförvaltningen ( ) 156 Folkhögskolornas årliga kvalitetsredovisning RS Regionstyrelsen antar folkhögsskolornas årliga kvalitetsredovisning för översändande till Folkbildningsrådet. Folkhögskolor och Studieförbund ska senast den 1 juli 2012 lämna redovisning av kvalitetsarbetet till Folkbildningsrådet. Målet med folkbildningens kvalitetsarbete är att folkhögskolor och studieförbund ska utveckla ett systematiskt kvalitetsarbete som stöd i arbetet med de av staten angivna syftena och prioriterade verksamhetsområdena för statens stöd samt till de egna målen i organisationen. Syftet med den nationella kvalitetsredovisningen 2012 är att beskriva och analysera: utvecklingen av folkhögskolors och studieförbunds kvalitetsarbete inom den egna verksamheten, hur folkhögskolor och studieförbund inom ramen för sitt kvalitetsarbete förhåller sig till de fyra syftena som utgör grund för statens stöd till folkbildningen, resultat och effekter av folkhögskolors och studieförbunds systematiska kvalitetsarbete. Utgångspunkter till anvisningarna är folkbildningspropositionen Lära, växa, förändra (2005/06:192) och den av Folkbildningsrådets styrelse antagna Plan för redovisning av folkbildningens kvalitetsarbete RS (12)

9 Redovisningen avser kvalitetsarbetet i den statsbidragsberättigade verksamheten 2011 och våren Redovisningen ska antas av folkhögskolans styrelse innan den skickas till Folkbildningsrådet. Redovisningen ska följa särskilt anvisad mall för respektive folkhögskola. Skrivelse från skolförvaltningen ( ) 157 Månadsrapport för skolförvaltningen Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. Information lämnas om skolförvaltningens månadsrapport januari maj. Region Halland gemensamt 158 Information om utvärdering av invånartidningen Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. Information lämnas om genomförd utvärdering av invånartidningen. 159 Information om avdelning 22, psykiatriska kliniken, Hallands sjukhus Varberg Regionstyrelsen beslutade anteckna lämnad information till protokollet. RS (12)

10 Regiondirektören lämnar information om att Kommunals och Vårdförbundets huvudskyddsombud har gemensamt med stöd av 6 kap 7 arbetsmiljölagen beslutat att stänga avdelning 22 vid den psykiatriska kliniken på Hallands sjukhus Varberg. Stängningen grundas på hög arbetsbelastning och problem med överfallslarm samt att ledningens vidtagna åtgärder inte uppfattas varit tillräckliga. Arbetsmiljöverket kommer i eftermiddag att besöka avdelning 22 för att sätta sig in i ärendet. Regionkontorets ledning, har sedan situationen blivit känd arbetat med att snabbt stödja en lösning på den uppkomna situationen. 160 Revisorernas granskning av årsredovisning 2011 för Region Halland RS Regionstyrelsen yttrar sig enligt förslag. Revisorerna för Region Halland har överlämnat rapport över granskning av årsredovisning 2011 för Region Halland till regionstyrelsen för yttrande samt övriga nämnder och styrelser för kännedom. Sammanfattningsvis så bedömer revisorerna att årsredovisningen i allt väsentligt redogör för utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen. Revisorerna bedömer vidare att årsredovisningen uppfyller kraven på rättvisande räkenskaper och är upprättad i enlighet med god redovisningssed. Granskningen av årsredovisningen omfattar: förvaltningsberättelse (inklusive driftoch investeringsredovisning), resultaträkning, kassaflödesanalys, balansräkning och sammanställd redovisning. Skrivelse från regionkontoret ( ) Revisionsrapport av årsredovisningen 2011 ( ) 161 Anmälan av fattade delegationsbeslut RS RS (12)

11 Regionstyrelsen lägger anmälningarna till handlingarna. Anmälan till regionstyrelsen av fattade delegationsbeslut. Anmälan av fattade delegationsbeslut 27 juni Anmälan av protokoll Regionstyrelsen lägger protokollen till handlingarna. Anmäles protokoll från skolutskottet 23 mars 2012 och 14 april 2012 Protokoll från skolutskottet ( , ) 163 Månadsrapport för Region Halland Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. Information lämnas om Region Hallands månadsrapport januari maj. 164 Regiondirektören informerar En stående punkt på dagordningen vid regionstyrelsens sammanträden är information från regiondirektören. Område vid dagens sammanträde: RS (12)

12 - den somatiska vården klarar vårdgarantin. Regionstyrelsen som nämnd för regionkontoret 165 Månadsrapport för regionkontoret Regionstyrelsen beslutar anteckna lämnad information till protokollet. Information lämnas om regionkontorets månadsrapport januari maj Avslutningsvis önskar ordföranden samtliga ledamöter, ersättare och tjänstemän en skön sommar. GunMarie Stenström önskar ordföranden detsamma. Vid protokollet Maria Fransson Justerat Gösta Bergenheim Per Persson Protokollet har tillkännagivits på Region Hallands anslagstavla Per-Erik Daniels Registrator RS (12)

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00. Grand Hotell, Falkenberg. Protokoll Sammanträdesdatum 2015-02-12 Regionstyrelsen 38 53 Tid Torsdag 12 februari 2015, kl 11:00 12:00 Plats Grand Hotell, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson (M) Stefan Bengtsson (C) Lise-Lotte Bensköld-Olsson

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 26 juni 2013, kl 09:00 13:35. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 26 juni 2013, kl 09:00 13:35. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2013-06-26 Regionstyrelsen 146 169 Tid Onsdag 26 juni 2013, kl 09:00 13:35 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström (M)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-12 Landstingsstyrelsens Personalutskott 20-27 Tid: Torsdagen den 12 maj 2005, kl 13.15-13.45 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gun

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45 Beslutande: Bo Lager Ordf ( M ) Lennart Nilsson ( C ) Bengt Sävström ( S ) Esa Jääskeläinen ( M ) Eva Kullenberg ( FP ) Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten 16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-05-27 109

Läs mer

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403

108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-05-30 108 Ansvarsfrihet och årsredovisning 2017 för Västkuststiftelsen, Stiftelsen för västsvenska fritidsområden RS180403 Beslut Regionstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371

29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och omsorgsprogrammet RS160371 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 29 Svar på motion om anställningsgaranti på vård- och RS160371 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 86 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 RS160646

Läs mer

Driftnämnden kultur och skola

Driftnämnden kultur och skola Driftnämnden kultur och skola Tid: kl. 09:00-15:00 Plats: Katrineberg, Sörbysalen, Granhem Ledamöter Maud Lanne (S), vice ordförande Anders Ekström (M) Sven-Anders Svensson (C) Christina Corin (MP) Camilla

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29 Regionstyrelsen 166 193 Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-18 Primärvårdsnämnden Hylte 22-30 Tid: Måndagen 18 september 2006, kl 15:00-17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s)

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen

14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen 14 Yttrande över motion om att underlätta integration genom avgiftsfria resor för asylsökande flyktingar i enlighet med Kalmarmodellen Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-04-12

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 47-57

Länssjukvårdsnämnden 47-57 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-18 Länssjukvårdsnämnden 47-57 Tid: Onsdagen den 18 maj, kl 10.50-11.05 (beslut) kl 09.00-10.50 + 11.05-16.00 (utbildning, föredragningar och information ) I anslutning

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Protokoll Sammanträdesdatum Den 29 juni 2004 Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Tid: Tisdagen den 29 juni 2004, kl. 14:00 16:15 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentral Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-20 Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Tid: Måndagen 20 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Varbergsnämnden 57-68

Varbergsnämnden 57-68 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-10-16 Varbergsnämnden 57-68 Tid: Tisdag 16 oktober 2007 kl 15:00-17:30 Plats: Hotell Gästis, Varberg Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29. Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad.

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29. Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00. Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad. Protokoll Sammanträdesdatum 2012-08-29 Regionstyrelsen 166 193 Tid Onsdag 29 augusti 2012, kl 08:30 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Landstingsstyrelsen 10-17

Landstingsstyrelsen 10-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-09 Landstingsstyrelsen 10-17 Tid Måndagen den 9 februari 2009, kl 11:30-11:40 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17

Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-04-23 Hjälpmedelsnämnden Halland 8-17 Tid: Torsdagen den 23 april kl. 13:30 14:45 Plats: Länssjukhuset i Halmstad, Kommunikationscentrum, Sammanträdesrummet Skytten Ledamöter

Läs mer

Landstingsstyrelsens Personalutskott

Landstingsstyrelsens Personalutskott Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Landstingsstyrelsens Personalutskott 28-42 Tid: Fredagen den 3 juni 2005, kl 10.00-10.30, 13.15-13.30 Plats: Sammanträdesrum Fataburen, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2015-11-06 09:00-14:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-05 Halmstadsnämnden Tid: Torsdag 5 februari, kl 10:00 12:00 Plats: Hotell Skansen, Båstad 1 Justering Halmstadsnämnden beslutar utse Marita Johansson att jämte

Läs mer

Psykiatrinämnden 10-19

Psykiatrinämnden 10-19 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-02 Psykiatrinämnden 10-19 Tid: Onsdagen den 2 mars 2005, klockan 15.00 16.00 Plats: Varberg, Hotel Fregatten Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s)

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-05-05 Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Tid: Onsdagen den 5 maj 2004, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Hyltebruks vårdcentral Ledamöter

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-14 Primärvårdsnämnden Falkenberg 1-8 Tid: Tisdagen den 14 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 1-12 Tid: 2003-01-28 kl. 13:30 15:40 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Sammanträdesrummet, administrationslokalerna,

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Halmstadsnämnden 57-66

Halmstadsnämnden 57-66 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-09-26 Halmstadsnämnden 57-66 Tid: Onsdagen den 26:e september 2007, kl. 09:00-15:00 Plats: Sammanträdesrummet Pentagon, Fiskaregatan 4 Ledamöter Christina Nillius (m) Agneta

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen REGIONSTYRELSEN Tid: kl. 09:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Stefan Bengtsson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 13

Kungsbackanämnden 1 13 Protokoll Sammanträdesdatum 2013-02-20 Kungsbackanämnden 1 13 Tid: Onsdag 20 februari kl. 14:00 17:00 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Närakuten, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) ordförande Maud

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1-9 Datum 2014-02-03 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2014-02-03 kl. 09.30-12.50 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Mats Persson (FP), ordf Lars Johansson (M), 1:e vice ordf, Stefan

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Kultur och skola

Driftnämnden Kultur och skola Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-07 Driftnämnden Kultur och skola Tid: Plats: 7 maj 2015, kl 08:30 16:00 (Se bifogad agenda) Teater Halland, Varberg 1 Justering utse Sven-Anders Svensson (C)

Läs mer

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 03-19 RH08288 Jeanette Larsson, Avdelningschef Avdelning Infrastruktur 0722-44 79 87 REGIONSTYRELSEN Genomförandeavtal och avsiktsförklaring

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-29 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 29 november 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Athena, Kvinnohälsovården, Brogatan

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

Kungsbackanämnden 41 52

Kungsbackanämnden 41 52 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-09-05 Kungsbackanämnden 41 52 Tid: Onsdag 5 september 2012, kl. 14:00 18:30 Plats: Familjehuset, Sommarlustvägen 4, Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud Lanne

Läs mer

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrum Mien, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 7 november 2016, kl. 13.00-15.15 1 (18) Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren

Läs mer

Regionstyrelsen Tid Onsdagen den 19 januari 2011, kl 09:00-12:05 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad

Regionstyrelsen Tid Onsdagen den 19 januari 2011, kl 09:00-12:05 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-01-19 Regionstyrelsen 9-26 Tid Onsdagen den 19 januari 2011, kl 09:00-12:05 Plats Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Styrelsen för Närsjukvården Landstinget Halland

Styrelsen för Närsjukvården Landstinget Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-23 Styrelsen för Närsjukvården Landstinget Halland 26-34 Tid: Måndag 23 april kl. 13:00-17:20 Plats: Kommunikationscentrum, Halmstad Ledamöter Bo Gunnar Åkesson (m)

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen

REGIONSTYRELSEN. Kallelse/föredragningslista Tid: kl. 09:00. Plats: Borgsalen REGIONSTYRELSEN Tid: kl. 09:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Stefan Bengtsson (C), 1:e vice ordförande Lise-Lotte Bensköld Olsson (S), 2:e vice ordförande Dag Hultefors (M) Ulrika Jörgensen (M) GunMarie Stenström

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30. Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30. Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30 Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-30 Regionstyrelsen 65 87 Tid Onsdag 30 april 2014, kl 09:00 14:30 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter Gösta Bergenheim

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet

Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsens arbetsutskott beslutar att utse Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-29 Regionstyrelsen Tid Tisdagen den 29 april 2015, kl 09:00 16:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsens

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-09-07 Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Tid: Tisdagen den 7 september 2004, kl. 14:30 17:45 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30

Trafiknämnden. Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:30 Trafiknämnden Datum: 2018-03-16 Tid: 09:00-11:30 Plats: Apollon, Hus D, Plan 2, Centrallasarettet, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C)

Läs mer

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN 68-80 Tid: 13.30-16.05 Plats: Heagårds Skafferi, Halmstad Ledamöter Marianne Kronbäck (kd) Inger Bergman(s) Catharina Berghorn (s) Rolf Bergkvist

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-03-29 Lokal: Kommunstyrelsesalen, rådhuset, Halmstads kommun Tid: 13.00-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-19 Primärvårdsnämnden Falkenberg 30-39 Tid: Tisdagen 19 september 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002

16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 16 Revisionsrapport Regionens miljöarbete RS150002 Ärendet PwC har genomfört en granskning av regionstyrelsens miljöarbete. Resultatet av denna granskning visar att miljöarbetet inte fullt ut bedrivs på

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18. Presidiets förslag Laholmsnämnden beslutar utse Thomas Jönsson att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-18 Laholmsnämnden 36-47 Tid: Måndagen den 18 juni 2007, kl. 13:00-15:00 Plats: Sammanträdesrummet Svanen, stadshuset, Laholm Ledamöter Margareta Bengtsson (m) Lars Fritzon

Läs mer

förvaltningschef, skolförvaltningen verksamhetschef, regional samhällsplanering avdelningschef, infrastrukturavdelningen

förvaltningschef, skolförvaltningen verksamhetschef, regional samhällsplanering avdelningschef, infrastrukturavdelningen Protokoll Sammanträdesdatum 2014-06-25 Regionstyrelsen 132 154 Tid Onsdag 25 juni 2014, kl 09:00 14:15 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström (M)

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 51-59

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 51-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-06-24 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 51-59 Tid: Onsdagen den 24 juni 2009, kl 09:00-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28

Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-15 Hjälpmedelsnämnden Halland 18-28 Tid: Fredagen den 15 maj 2009 13:00 15:15 Plats: Sammanträdesrum Åbrinken, Vårdcentralen Falkenberg Ledamöter Bengt Eliasson (FP)

Läs mer

Halmstadsnämnden 69 76

Halmstadsnämnden 69 76 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-28 Halmstadsnämnden 69 76 Tid: Onsdag 28 september 2011, kl. 13:00 17:15 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter: Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland Sida 1(6) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-05-07 Patientnämnden 21-30 Tid: Torsdagen den 7 maj 2009, kl. 13:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärende 13 RS 2017-03-01 13 Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärendet I den halländska tillväxtstrategin prioriteras utvecklade former för samverkan och samplanering mellan kollektivtrafik, infrastruktur,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer