John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30."

Transkript

1 Arbetsmarknadsnämnden Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder Christensen (S) Inger Söderberg (V) Jan Hansson (M) Liesel Zetterlund (C) Göran Sjönneby (FP) Sven Öberg (KD) Övriga deltagande Utses att justera Henrik Arenvang, förvaltningschef Madeleine Sjöö, nämndsekreterare Monika Österberg, personalrepresentant Marie Lindquist, personalrepresentant Hanna Meldemo, student Örebro universitet Catrine Pernros-Eriksson, rektor 37 John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Madeleine Sjöö Ordförande... Margareta Ahlm Justerare... John Omoomian ANSLAG - BEVIS Organ Arbetsmarknadsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Masugnen Underskrift...

2 Arbetsmarknadsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Fastställande av dagordning 33 Val av justerare 34 Meddelanden 35 Delegationsbeslut 36 Föregående protokoll 37 Skolinspektionens tillsyn våren Internkontroll 39 Ekonomi - månadsuppföljning 40 Lägesrapport Feriearbete Lägesrapport Arbetsmarknadsenheten 42 Utvidgad målgrupp för samhällsorientering 43 Ungdomars jobb i Norge 44 Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) kvalitetsuppföljning Aktuell information från förvaltningen 46 Övriga frågor

3 Arbetsmarknadsnämnden AMN 32 Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes. AMN 33 Val av justerare Till justerare av dagens protokoll valdes John Omoomian (S) och ersättare Inger Söderberg (V).

4 Arbetsmarknadsnämnden AMN 34 Meddelanden Meddelanden läggs till handlingarna. AMN 35 Delegationsbeslut Informationen om de delegationslistor som antecknats i nämndens kallelse och som redovisas i pärm vid nämndens möte läggs till handlingarna. AMN 36 Föregående protokoll Föregående protokoll gicks igenom och lades till handlingarna.

5 Arbetsmarknadsnämnden AMN 37 Dnr. 2012/23 Skolinspektionens tillsyn våren 2013 Arbetsmarknadsnämnden tackar för informationen. Arbetsmarknadsnämnden beslutar att deltagarna i svenska för invandrare (SFI) ska redovisas i två grupper, flyktingar med formella krav och icke-flyktingar utan formella krav, när betygsstatistiken redovisas. Catrine Pernros Eriksson, rektor, presenterar en sammanställning av betygsstatistik för studerande på Masugnen 2011/2012. I sammanställningen redovisas också orsaker till avbrott i studierna. Dokumenten som Skolinspektionen begärt att få inskickade inför tillsynsbesöket under våren 2013, har skickats in. John Omoomian (S) tar upp frågan om att deltagarna inom svenska för invandrare ska redovisas i två grupper i betygstatistiken. Den ena gruppen är flyktingar med formella krav och den andra gruppen är icke-flyktingar utan formella krav.

6 Arbetsmarknadsnämnden AMN 38 Dnr. 2013/5 Internkontroll Arbetsmarknadsnämnden beslutar att godkänna förvaltningens förslag. Förvaltningschefen redogör för en sammanfattning av revisorernas gransking av den interna kontrollen. Revisionsrapporten Övergripande granskning av intern kontroll är genomförd och revisionen vill ha kommentarer på deras bedömning i revisionsrapporten. Kommentarerna ska skickas in skriftligt senast den 31 maj Förvaltningens förslag till beslut Förvaltningen föreslår Arbetsmarknadsnämnden besluta att: - Instämma med synpunkterna av den övergripande granskningen av den interna kontrollen. - I Arbetsmarknadsnämnden anta internkontrollplan Uppdra till förvaltningen att redovisa genomförd internkontroll på nämndens sammanträde i december. - Uppdra till förvaltningen att återrapportera genomförd internkontroll till kommunstyrelsen. - Riskbedömning i den interna kontrollen, fakturering till kund sker riktigt, lönehantering och löneutbetalningar är riktiga, rutiner för kontanthantering följs.

7 Arbetsmarknadsnämnden AMN 39 Dnr. 2012/12 Ekonomi - månadsuppföljning Arbetsmarknadsnämnden tackar för informationen. Förvaltningschefen redogör för månadsuppföljningen mars Kommentarer till månadsuppföljningen är att: Lindesbergs kommun inte har tecknat nytt avtal om flyktingmottagande för 2013 och erhåller därför inte grundersättningen på kr för Från den 1 december 2010 ingår flyktingar i etableringsreformen och finansierar sin försörjning med etableringsersättning från Försäkringskassan. Flyktingar som kommunen tog emot fram till den 30 november 2010 uppbär introduktionsersättning av kommunen. Statsbidrag för introduktionsersättning finns inte längre, utan kommunen får finansiera introduktionsersättningen. Det finns inte budgeterat för Prognosen förutsätter att kommunen tecknar avtal om flyktingmottagande 2013, och att förvaltningen därigenom erhåller grundersättningen. Avvikelsen för januari till mars avser främst introduktionsersättningen och utebliven grundersättning för flyktingmottagande. För kännedom:

8 Arbetsmarknadsnämnden AMN 40 Dnr. 2012/31 Lägesrapport Feriearbete Arbetsmarknadsnämnden tackar för information. Alla ungdomar som uppfyller prioritetordningen har fått feriearbetsplatser. Alla ungdomar med särskilda skäl har fått ferieplats. Prioritetsordning: % av platserna, 30 platser till ungdomar med särskilda behov. Prioriteringsordning födda -96, -97, Födda 1996 i Lindesbergs kommun. 3. Födda 1995, elev på Lindeskolan. Feriearbetet ska ha koppling till kommunnytta och den utbildning man studerar inom. 4. Födda jan-jun 1997 (lottning). 5. Lottning utifrån inkommen ansökan. Sammanlagt har 344 ungdomar sökt feriearbetsplats. Fördelning av sökande: födda -96, 166 sökande födda- 95, 112 sökande födda -97, 52 sökande födda 93-94, 14 sökande De som inte har fått feriearbete är ungdomar födda -93, -94, och ungdomar födda från och med juli -97 och senare.

9 Arbetsmarknadsnämnden AMN 41 Dnr. 2012/18 Lägesrapport Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsnämnden tackar för informationen. Förvaltningschefen ger en nulägesrapport för arbetsmarknadsenheten. En sammanställning av försörjningsstöd presenteras. Förvaltningschefen tar upp viktiga faktorer som påverkar arbetet med att minska försörjningsstödet och dessa är: 1. Personal 2. Aktiviteter för deltagarna 3. Få deltagarna komma, motivering 4. Om deltagarna inte kommer, vilka konsekvenser får det? 5. Växla försörjningsstöd till anställning Karin Holmberg, arbetsmarknadsutvecklare, kommer att ta fram statistik till nästa nämndsammanträde den 22 maj John Omoomian (S) föreslår månadsvis redovisning av försörjningsstöd.

10 Arbetsmarknadsnämnden AMN 42 Dnr. 2013/15 Utvidgad målgrupp för samhällsorientering Arbetsmarknadsnämnden beslutar att samtycka till förslaget om utvidgad målgrupp för samhällsorientering. Regeringen föreslår utvidgad målgrupp för samhällsorientering. I en proposition till riksdagen föreslår regeringen att fler nyanlända invandrare ska erbjudas samhällsorientering av kommunerna. Förslaget rör främst anhöriginvandrare som är skrivna i en kommun och som har fyllt 18 men inte 65 år. De som är medborgare i ett EESland eller Schweiz eller som går i gymnasieskola omfattas inte. I dag är det enbart nyanlända invandrare som omfattas av etableringslagen som har rätt till samhällsorientering. Samhällsorienteringen ska påbörjas så snart som möjligt efter folkbokföring och kommunernas skyldighet att erbjuda samhällsorientering upphör tre år efter det att den nyanlände första gången folkbokfördes i en kommun. Det föreslås att kommunerna aktivt ska verka för att nyanlända som har rätt till samhällsorientering deltar i verksamheten. Förvaltningschefen informerar att kommunerna är skyldiga att erbjuda samhällsorientering för nyanlända. Ingen ersättning utbetalas till kommunerna. Samverkan inom länet sker, eftersom samhällsorienteringen ska ske på modersmålet. En plats kostar 5000 kr. Förvaltningens förslag till beslut Förvaltningen föreslår att nämnden samtycker till regeringens förslag om utvidgad målgrupp för samhällsorientering.

11 Arbetsmarknadsnämnden AMN 43 Dnr. Ungdomars jobb i Norge Arbetsmarknadsnämnden tackar för informationen. På nämndsammanträdet den 6 februari 2013 tog John Omoomian (S) upp frågan om, arbetsmarknadsenheten kan hjälpa till och organisera någon form av vägledning, för att Lindesberg kommuns ungdomar lättare ska kunna söka jobb i Norge. Och om Masugnen kan hitta samverkansformer med Arbetsförmedlingen, angående ungdomars jobbmöjligheter i Norge. Förvaltningschefen har pratat med Arbetsförmedlingen, som informerade om Job Action Plan Europe. Arbetsmarknadsenheten kommer att informera berörd målgrupp om denna aktivitet. Job Action Plan Europe Syftet/mål: Bidra till att arbetsgivare och arbetssökande hittar varandra på den gemensamma arbetsmarknaden i Europa genom att skapa en framgångsrik matchningsmetod. Parallellt inom projektet undersöks också möjligheten till praktik utomlands för arbetssökande. Målgrupp: Inskrivna i Jobbgarantin för ungdomar och Jobb och utvecklingsgarantin samt personer med ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen. Tidsperiod: till Beskrivning: Inom Job Action Plan Europe samarbetar Arbetsförmedlingen med Manpower, Studentconsulting Norge, Internationella programkontoret och Eures för att skapa ett sådant bra matchningsupplägg som möjligt. Arbetsförmedlingen jobbar med arbetssökande från målgruppen som har ett intresse av att arbeta utomlands. Arbetsförmedlingen hyr bussar och åker iväg på jobbmässor som är aktuella för gruppen. Även andra kompetensutvecklingsinsatser förekommer inom programmet. Genom Job Action Plan Europe får den arbetssökande ett stöd i att hitta och ta ett jobb utomlands. Arbetsförmedlingen tror att det finns många arbetssökande i målgruppen som har ett intresse av att jobba utomlands, men som behöver detta stöd för att kunna ta steget och få reda på om det kan vara någonting för dem. Arbetsförmedlingen tror också att det finns många som inte känner till vilka möjligheter som finns utomlands. Genom Job Action Plan Europe vill Arbetsförmedlingen öka medvetenhet och intresset för att jobba eller studera utomlands och bidra till att arbetslösheten för denna grupp sänks.

12 Arbetsmarknadsnämnden AMN 44 Dnr. 2013/13 Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) kvalitetsuppföljning 2012 Arbetsmarknadsnämnden beslutar att svara på remissen av Kommunens kvalitet i korthet Invånarna i kommunen förväntar sig att den kommunala verksamheten ska drivas med god kvalitet och med ett effektivt resursutnyttjande. Därför behövs en väl fungerande verksamhetsuppföljning för att kommunens olika ledningsorgan ska kunna styra och analysera verksamheten. Syftet med projektet Kommunens kvalitet i korthet är att stärka den kommunala ledningen, såväl förtroendevalda som ledande tjänstemän, i deras skyldighet att utveckla styrningen och uppföljningen av verksamheten. Kommunens kvalitet i korthet är ett verktyg för att ta fram information som ger den förtroendevalde en god kännedom om kommunens kvalitet i förhållande till sig själv över tid och i jämförelse med andra kommuner. De områden som projektet berör är: Kommunens tillgänglighet Trygghetsaspekter i kommunen Din delaktighet och kommunens information Kommunens kostnadseffektivitet Kommunen som samhällsbyggare Projektet påbörjades under våren 2010 och pågår tills vidare. Kvalitetsuppföljningen för 2012 är klar och en populärversion för Lindesbergs kommun har utarbetats. Planerare Ingemar Wegfors föreslår i en tjänsteskrivelse att kommunstyrelsen remitterar populärversionen av Lindesbergs kommuns kvalitet i korthet 2012 till berörda nämnder för yttrande och förslag till åtgärder till beredande kommunstyrelsen i maj Förvaltningschefen går igenom kvalitetsredovisningen och tar upp de frågor som berör förvaltningen. Svar på remissen ska skickas in senast den 30 april 2013.

13 Arbetsmarknadsnämnden AMN 45 Aktuell information från förvaltningen Ingen aktuell information. AMN 46 Övriga frågor Yrkesvux 2013 Dnr. 2013/13 Arbetsmarknadsnämnden beslutar att göra en ny ansökan om 21 nya platser till yrkesvux Förvaltningschefen presenterar följande förslag: Hösten 2012 ansökte förvaltningen om från skolverket kr x 27 = kr 32 platser 27 platser Till hela landet fanns 9000 platser och förvaltningen fick 27 platser. 0,3 procent fick Lindesberg Regeringen meddelar ytterligare 7000 platser 2013 och ,3 procent är 21 platser. Förslag till beslut a) Ingen komplettering ger 5 nya platser + 27 gamla platser = 32 b) Ny ansökan om max kan ge 21 nya platser + 27 gamla platser = 48 c) En mindre ansökan? nya platser + 27 gamla platser = 27+? Nämnden föreslår att göra en ny ansökan om 21 nya platser till yrkesvux.

14 Arbetsmarknadsnämnden AMN 46, fortsättning Övriga frågor John Omoomian (S) tar upp frågan om hur viktigt det är att arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen har en gemensam syn på validering. Idag har förvaltningarna olika syn på vad begreppet validering innebär. John Omoomian (S) tar upp frågan om hur arbetsmarknadsförvaltningen tänker hjälpa till med informationsspridning kring hearingen Kommunens politiker vill prata med dig med ungdomarna den 2 maj.

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden

Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-03-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 17:15 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

Jan Hansson (ersättare Sven Öberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

Jan Hansson (ersättare Sven Öberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-03-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. Arnold Bengtsson (S) ersätter John Omoomian (S) Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

Inger Söderberg (ersättare John Omoomian) Ordförande... Margareta Ahlm. Justerare... Inger Söderberg

Inger Söderberg (ersättare John Omoomian) Ordförande... Margareta Ahlm. Justerare... Inger Söderberg Arbetsmarknadsnämnden 2013-10-16 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.38 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Margareta Ahlm (S) John Omoomian (S)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-01-12 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:00 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

Peder Christensen (ersättare John Omoomian) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl

Peder Christensen (ersättare John Omoomian) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl Arbetsmarknadsnämnden 2013-02-06 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Carina Östrand (S) Peder Christensen (S) Inger Söderberg

Läs mer

Carina Östrand (ersättare Peder Christensen) Ordförande... Margareta Ahlm. Justerare... Peder Christensen

Carina Östrand (ersättare Peder Christensen) Ordförande... Margareta Ahlm. Justerare... Peder Christensen Arbetsmarknadsnämnden 2013-08-21 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.22 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Margareta Ahlm (S) John Omoomian (S) Carina Östrand (S)

Läs mer

Per Carlström (ersättare Liesel Zetterlund) Ordförande... Margareta Ahlm. Justerare... Per Carlström

Per Carlström (ersättare Liesel Zetterlund) Ordförande... Margareta Ahlm. Justerare... Per Carlström Arbetsmarknadsnämnden 2013-05-22 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Margareta Ahlm (S) John Omoomian (S)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 13:00 17:00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2009-11-04 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:50 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Patrik Öhrström (fp) (ersättare för Göran Sjönneby) Maria

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2010-11-03 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Jan Hansson (m) ordf, ersättare för Sven Öberg (kd) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Inger Griberg (-), ersättare

Läs mer

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Vuxenutbildningsnämnden 2009-02-25 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 17:15 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Göran Sjönneby (fp) Maria Berdén Evertsson (v) Bengt Björnemalm (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Göran Sjönneby (fp) Maria Berdén Evertsson (-) Bengt Björnemalm (s),

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Pirkko Norberg, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant. Jan Hansson (M) med John Omoomian (S) som ersättare

Pirkko Norberg, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant. Jan Hansson (M) med John Omoomian (S) som ersättare Arbetsmarknadsnämnden 2014-12-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.15 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande John Omoomian (S) Carina Östrand (S) Peder Christensen

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Sven Lyttkens, Flyktingsamordnare Margareta Ahlm. Vuxenutbildningsnämnden

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Sven Lyttkens, Flyktingsamordnare Margareta Ahlm. Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2010-06-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Maria Berdén Evertsson (-) Bengt Björnemalm

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant Vuxenutbildningsnämnden 2008-08-20 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:15 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid

Vuxenutbildningsnämnden. Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40. Beslutande. Övriga deltagande. Justeringens plats och tid Vuxenutbildningsnämnden 2008-04-02 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 14:30 17:40 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN

KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med arbetsmarknadsnämnden, onsdagen den 11 juni kl. 14.00 - i Masugnspipan, Lindesberg. (Smörgås finns att köpa till mötet

Läs mer

Maria Berdén Evertsson Irmingard Lidman, ersättare för Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Marianne Phersson

Maria Berdén Evertsson Irmingard Lidman, ersättare för Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Marianne Phersson Vuxenutbildningsnämnden 2008-10-29 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Irmingard Lidman ((kd), ersättare för Ulf Lager Göran Sjönneby (fp)

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14 2013-06-05 Sida 1-15 Gymnasienämnden Plats och tid Konferensrummet, S:t Mikaelsskolan, onsdag 5 juni 2013 kl 09.00-12.00 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-08-20. Almliden, Blosset 13.30 15.30. Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD)

PROTOKOLL 2014-08-20. Almliden, Blosset 13.30 15.30. Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Tjänstegörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Ale rummet, kl 08:30 11.15 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Bengt Englund (c) Daniel Höglund (fp) Victoria

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN

KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med arbetsmarknadsnämnden, onsdagen den 20 augusti kl. 14.00 i Masugnspipan, Lindesberg. (Smörgås finns att köpa till mötet

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.10 16.00 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Övriga deltagare Anneli Persson

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 26 augusti 2009, klockan 16.00 18.40 Beslutande Elisabeth Persson (S), Mikael Peterson (S) 32, Camilla Dahl (S),

Läs mer

Datum. ... Yvonne Gustafsson. ... Roger Eklund. ... Stefan Lundborg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Datum. ... Yvonne Gustafsson. ... Roger Eklund. ... Stefan Lundborg. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Skogsbrynets förskoleenhet, Köping, kl 14.00 16.40 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Ivan Arancibia Silva (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 24 februari 2010 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00-11.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (S) Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-03-06 13 (25) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 6 mars 2013 kl. 16.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 13:00-16:00 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Erik Söderberg (FP) ordförande Carola Granell (S) vice ordförande Helen Andersson (M) Katja Nikula

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid avgörande Kommunhuset Lessebo, Rottnen Onsdagen den 27 juni 2012 kl. 17.00 20.00 Ragnar Lindberg (s) ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V)

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V) Socialnämnden 2014-03-20 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13:30-16:25 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-19 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde 35 30 Ekonomisk månadsrapport 36 31 Budget: Ramförslag 2013-2015......37 32 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012...40 33 Ansökan om bidrag

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Ann-Christin Munther, förvaltningschef Lise-Lott Mineur, sekreterare Stig Nilsson, Lärarförbundet

Ann-Christin Munther, förvaltningschef Lise-Lott Mineur, sekreterare Stig Nilsson, Lärarförbundet Plats och tid Arbetslivsförvaltningen, Sal 618 kl 08.00-16.15 Beslutande Anders Byqvist (S) Ordförande. Hibo Abdullahi (MP) 1:e vice ordf Ingemar Wiklander (KD) 2:e vice ordf Gunnar Visén (S) Einar Samuelsson

Läs mer

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11)

Gymnasienämnden 2003-01-28 1 (11) Sammanträdesdatum 1 (11) Plats och tid Trenova, Östra vägen 1, 2003-01-28, kl 09.00-17.30 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s), kl 10.30-12.00,

Läs mer

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 27 april 2011, klockan 16.00-17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Margareta Barkselius

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kompetenscentrum Klockan 15.30 19 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande Helen

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN

KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN KALLELSE TILL ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med arbetsmarknadsnämnden, onsdagen den 16 april kl. 14.00 - i Masugnspipan, Lindesberg. (Smörgås finns att köpa till mötet

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2011-04-04, kl 08.30 Paragrafer 36-49 Sekr 2 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2011-04-04, kl 08.30 Paragrafer 36-49 Sekr 2 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2011-03-28 40 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.25 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Björn Andreasson, (m), ordförande Adéle Olander, (m), tjg ersättare Johan Svanberg, (m), ledamot Brita

Läs mer

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg

AME, Regementsgatan 35, Vänersborg 2011-04-18 1 (16) Plats AME, Regementsgatan 35, Vänersborg Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 13.00-16.45. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lund Öster

Barn- och skolnämnd Lund Öster Barn- och skolnämnd Lund Öster Protokoll 1 (15) Diarienummer BSÖ 2016/0002 Barn- och skolnämnd Lund Öster Plats och tid Byskolans matsal, Södra Sandby, klockan 18.30 20.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Birgitta Hammar (C) Monika Renstig (FP) Catharina Melian (S) Lena Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(14) Plats och tid Stocksundsskolan, tisdagen den 20 mars 2012, kl. 19.30-21.00 Paragrafer 19-31 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Christina Böös (M) Christian Hoas, 1:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsens kanslienhet

Kommunstyrelsens kanslienhet BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-19 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00 12:30 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Laila Andrén (S) till kl. 11:00, 1-8 Tobias Holmberg (S), ers

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll 2014-08-11. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Fredrik Jönsson (C), 2:e vice ordförande Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS 1 (19) Plats och tid Lilla Vik, kl 15.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s), ordförande 24 Margreth Bengtsson (c) Gerd Lundin (s) Inga Olsson (m) Clas-Göran

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M) Humanistisk nämnd 2011-11-15 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30 Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 januari 2011 kl 13.00 16.15 Beslutande Rolf Emanuelsson, ordf FP Annika Holmstrand C Lotta Wignell C Margareta Bryntesson

Läs mer

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:...

Johan Svanberg, (m), ersättare. Justeringens plats Kommunhuset och tid 2008-04-07, kl 16.30 Paragrafer 15-21. Ordförande:... Justerande:... 2008-03-31 18 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Helene

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utbildning är en av de viktigaste sakerna för ungdomars framtid. Ungdomar som saknar gymnasieutbildning riskerar att bli arbetslösa och få det svårt på många andra sätt.

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall. ...

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 september 2014, klockan 16.00 16.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Fyrkanten kl. 10.00 ande Stig Rönnbäck (S) Agneta Nilsson (S) Tage Danielsson (S) Regis Cabral (S) Gunnel Sandlund (V) Inger Björkman (M) Eva-Lena Samuelsson-Grubbström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stadshuset, AU-rummet kl. 10.00 Beslutande Övriga deltagare Stig Rönnbäck (S) Agneta Nilsson (S) Ingegärd Bergvall (S) Regis Cabral (S) Anna Lindgren (S) Gunnel Sandlund (V) Inger

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-12-12 BUN 107 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 108 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 109 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, OKTOBER 2013... 3 BUN

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-14 15 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 4 februari 2016, kl. 14.00-15.30

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 4 februari 2016, kl. 14.00-15.30 : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (L), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Ewa Carnbrand (M), ersättare för Per Skoog

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-12.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Göran Ulvan (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 1(18) Plats och tid ande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119 Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) Plats och tid: Familjecentralen på Pilgården, kl. 13.15 16.00 Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Johnny Berg (s) Rurik Norrman (s) Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 10 december 2014, klockan 16.00 18.45. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 ande Monica Lindgren (S), Mikael

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-06-17 45 (56) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonas Nyberg (S), ordförande Anna Grimberg (C) Kenneth Gunnarsson (MP) Gunnar Larsson (FP) Övriga närvarande

Läs mer

Skolnämnden 2009-09-22

Skolnämnden 2009-09-22 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 119 Föredragningslistan 120 Information om hur Väståkraskolan arbetar för att förbättra elevernas resultat och måluppfyllelse 121 Delårsrapport/tertial

Läs mer