Region Hallands första år summerat i årsredovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Region Hallands första år summerat i årsredovisning"

Transkript

1 PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 21 mars 2012 Region Hallands första år summerat i årsredovisning 2011 var Hallands första år som egen region, med den högt satta ambitionen att göra Halland till den bästa livsplatsen. Regionstyrelsen behandlade idag årsredovisningen för detta första verksamhetsår. Det finns ett driv i att ha ansvar för så många frågor som påverkar hur det är att leva, bo och arbeta i Halland. Och det är glädjande att vi når våra mål i väldigt hög grad, säger Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande. Den halländska hälso- och sjukvården präglas av hög kvalitet och säkerhet, och tillgängligheten till vården fortsätter att vara i topp i landet. Kulturfrågorna är viktiga för att skapa den bästa livsplatsen, och 2011 kom de mer i fokus. Kollektivtrafiken fick ännu lite bättre kapacitet, och arbetet för att skapa tillväxt fortsatte, inte minst i samarbete med kommunerna och andra samarbetsparter. Av årsredovisningen framgår dock att en stor utmaning inför framtiden är att komma tillrätta med ekonomin. För år 2011 slutar resultatet på -115 miljoner kronor, och Hallands sjukhus står för största delen av underskottet, totalt drygt 180 miljoner kronor. En av orsakerna till sjukhusens underskott är att man levererat mer vård än någonsin. Det är en medveten satsning som har bidragit till att Halland har en mycket god tillgänglighet till vården, och Region Halland fick också 173 miljoner kronor av statens kömiljard. En annan orsak till regionens underskott är den justering av räntan på pensionsskulden som Sveriges Kommuner och Landsting beslutade om under hösten. Hela den kostnaden 144 miljoner kronor togs Justerat resultat enligt det lagstadgade balanskravet är 24 miljoner kronor. Halland en attraktiv region Regionens skatteintäkter och generella statsbidrag ökade förra året med 3 procent. De ökade skatteintäkterna hänger samman med att Hallands befolkning fortsätter att växa hade vi den fjärde största ökningen i landet. Det visar att Halland fortsätter att vara en attraktiv region att bo och leva i. Det skapar goda förutsättningar, samtidigt som vi kan konstatera att vårdkonsumtionen stadigt ökar och är större än våra ekonomiska resurser, säger Gösta Bergenheim. Nu går årsredovisningen vidare till regionfullmäktige, och regionstyrelsen föreslår att hälso- och sjukvårdsstyrelsen ska fortsätta arbetet med de åtgärdsplaner som finns för att få balans i ekonomin. Ett förslag är också att avsätta fem miljoner kronor av 2011 års resultat till satsningen på att erbjuda heltidsanställning till alla medarbetare. I slutet av förra året hade mer än 70 procent av medarbetarna en heltidsanställning en ökning med 4,5 procent sedan året innan.

2 Regionen framför synpunkter på trafiksatsningar En väl fungerande tågtrafik är av stor betydelse för Hallands utveckling, och ett av Region Hallands mål är att få fler att välja att åka kollektivt. En förutsättning för utveckling är att det är möjligt att pendla till jobb i hela sydvästra Sverige, och här har Västkustbanan en strategisk roll, säger Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande. Region Halland har yttrat sig över en rapport där Trafikverket presenterar olika förslag för att höja kapaciteten i transporter på väg, järnväg, till sjöss och i luften. För Region Halland är tillgängligheten till Göteborg en prioriterad fråga. Därför är det positivt att det satsas på dubbelspår genom Varberg. Men det är viktigt att komma igång med det bygget så snart som möjligt. Enligt förslaget ska det vara klart senast 2021, men vi anser att det är angeläget att det går snabbare, säger Gösta Bergenheim. Region Halland är också med och finansierar Västlänken, en järnvägstunnel under Göteborg. Västlänken kommer att underlätta resandet mellan Halland och Göteborg väsentligt. Men för att vi ska få full nytta av länken anser vi att det behövs fyrspår på vissa ställen mellan Kungsbacka och Göteborg, och det här finns inte med i rapporten, säger Gösta Bergenheim. Både söderut och inåt landet Det ska också bli lättare att pendla söderut mot Skåne, och bland Trafikverkets förslag finns dubbelspår mellan Ängelholm och Helsingborg. Det är bra eftersom det öppnar för ökad turtäthet. Det bör finnas samma möjligheter för dem som pendlar söderut som för dem som pendlar till Göteborg. För att det ska bli möjligt behövs ett förbigångsspår, antagligen mellan Laholm och Båstad, och vi ser gärna att Trafikverket utreder den möjligheten, säger Gösta Bergenheim. Region Halland anser också att det behövs ett mötesspår på sträckan Halmstad- Markaryd, eftersom bedömningen är att trafiken på Markarydsbanan kommer att öka. Allt mer trafik på E6:an En annan viktig fråga för både lokalt och regionalt resande är Halmstads nya resecentrum. Regionbussterminalen är klar, men kopplingen mellan den och järnvägsstationen är inte bra. Här anser Region Halland att det är viktigt att Trafikverket investerar i till exempel breddade perronger, så att det blir möjligt att bygga en planskild koppling mellan bussterminalen och stationen. Region Halland framhåller också att det på längre sikt kommer att behövas förbättringar av järnvägsförbindelsen Halmstad-Nässjö och Viskadalsbanan.

3 Det behövs också förbättringar av flera trafikplatser utmed E6:an, där trafiken ökar hela tiden, och Region Halland anser att Trafikverket måste ha med det i sin planering. Möjligheter med ny fast förbindelse Rapporten blickar även längre in i framtiden, mot Där beskrivs betydelsen av en ny fast förbindelse mellan Sverige och Danmark. Det vore en väldigt betydelsefull investering. Ytterligare en fast förbindelse skulle öka sydvästra Sveriges attraktivitet och konkurrenskraft, och på så sätt bidra till ökad tillväxt, säger Gösta Bergenheim. Ökad kontakt mellan skola och näringsliv Nu införs programråd på Region Hallands två naturbruksgymnasier Plönninge och Munkagård, efter ett beslut i regionstyrelsen idag. Tanken med råden är att öka kontakten mellan skolorna och näringslivet, vilket är avgörande för att utveckla yrkesutbildningarnas kvalitet. Det kan handla om att ta fram bra praktikplatser och lärlingsplatser för eleverna och att ta tillvara synpunkter från eleverna. Eftersom de olika branscherna har olika villkor kommer råden också att få utskott för att kunna företräda så många delar och intressen som möjligt. Programråden ska bestå av företrädare från olika branscher, politiker, lärare och elever. Mer pengar till ALMI Invest i Västsverige Region Halland ger ytterligare kronor till ALMI Invests investeringsverksamhet i Västsverige. Det beslutade regionstyrelsen vid dagens sammanträde. Bolaget erbjuder finansieringslösningar för företag i västra Sverige som befinner sig i en tidig expansionsfas. Egentligen ville bolaget ha 3,3 miljoner kronor, utöver de 9 miljoner kronor som Region Halland tidigare bidragit med. Men de statliga så kallade 1:1-medel som kan användas till finanseringen ska också räcka till bland annat nyföretagarstöd, stöd till etablerade företag och företag inom innovationssektorn. Eftersom Region Halland anser att pengarna som ALMI Invest fördelar används klokt beslutade regionstyrelsen ändå att bidra med ytterligare kronor.

4 Ny chef för Psykiatrin Halland tillsatt Regionstyrelsen tillsatte vid dagens möte en ny förvaltningschef för Psykiatrin Halland. Hon heter Eva Osvald-Gustafsson och kommer närmast från Sahlgrenska universitetssjukhuset, där hon leder ett nationellt projekt som syftar till att förbättra vården för äldre. Eva Osvald-Gustafsson är sjuksköterska men har också en fil kand i hälso- och sjukvårdsadministration. De senaste femton åren har hon arbetat på ledande befattningar i olika organisationer, bland annat har hon varit verksamhetschef på Psykiatri östra inom Sahlgrenska i fyra år. Eva Osvald-Gustafsson ersätter Anette Falkenroth som lämnade sin tjänst vid årsskiftet. En närmare presentation av Eva Osvald-Gustafsson ges i ett separat pressmeddelande. Policy för sponsring i Region Halland Region Halland får ibland förfrågningar om att stödja olika evenemang genom så kallad sponsring. Som motprestation kan regionens exempelvis erbjudas möjligheter att marknadsföra sin verksamhet. Regionstyrelsen ställde sig idag bakom ett förslag till policy för sponsring i Region Halland. I förslaget anges bland annat hur regionen definierar sponsring, vilka kriterier som gäller för att regionen ska sponsra eller själv ta emot sponsring, hur beslut om sponsring ska fattas och hur sponsringen ska följas upp. Bland kriterierna för sponsring finns bland annat att evenemanget ska vara av allmänt intresse för invånarna i Halland, att det ska gynna hela eller stora delar av Halland och att evenemanget inte ska vara regelbundet återkommande. Som ett komplement till Policy för sponsring i Region Halland finns riktlinjer som ska beaktas inför beslut om sponsring. Dessa antas av regiondirektören. Slutligt beslut om sponsringspolicyn fattas av Regionfullmäktige den 11 april. Policy för gåvor och donationer i Region Halland Hur ska regionens medarbetare agera när de får en tårta från en tacksam patient eller en julklapp från en leverantör? Är det OK att ta emot detta? Regionstyrelsen behandlade idag ett förslag till Policy för gåvor och donationer i Region Halland. Här anges hur regionen ställer sig till olika förmåner, vilka som är tillåtna och vilka som inte är det. Generellt gäller att Region Hallands medarbetare ska vara mycket restriktiva när det gäller att ta emot gåvor eller förmåner. Detta för att värna om allmänhetens förtroende och främja objektiv tjänsteutövning. Rent konkret är en grundregel för Region Hallands medarbetare att det är tillåtet att ge eller ta emot en förmån om värdet är mindre än 200 kronor, men inte om det är över kronor. För förmåner med värde däremellan ska en bedömning göras utifrån policyns skrivelser.

5 När det gäller donationer anges att Region Halland kan ta emot donationer under förutsättning att de villkor som donatorn har satt upp kan accepteras. Slutligt beslut om policyn fattas av Regionfullmäktige den 11 april. Vid dagens möte behandlades också: Internkontrollplan 2012 skolförvaltningen Studeranderättslig standard Åtgärdsförslag risk- och sårbarhetsanalys Regionkontoret 2011 Planeringsförutsättningar för budget och plan Remissvar SKL förslag utvecklingsvägar Center för ehälsa i Samverkan och förändrad ägarstruktur Inera AB Remiss om West Swedens framtida inriktning och organisation Delegationsbestämmelser för regionstyrelsen Anmälan av fattade delegationsbeslut Ändrat datum för regionstyrelsens sammanträde Informationsärenden: Regiondirektören informerar Regionfullmäktigeärenden: Resultathantering 2011 Avgifter för kopior och avskrifter av allmänna handlingar Motion angående könsuppdelad statistik Anmälan om beredning av motion Ingemar Johansson (C) om Förköp av frikort Anmälan om beredning av motion Ingmari Carlsson (V) om Arbetsplatsförlagd utbildningstid på naturbruksgymnasium För mer information, kontakta gärna: Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande, tfn: Catarina Dahlöf, regiondirektör, tfn:

Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder

Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder Datum Diarienummer 2012-03-21 RS120115 Regionkontoret Josefin Selander Avdelningschef, infrastruktur 035-17 98 25 Trafikverket Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande

Läs mer

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 28 november 2012 Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan Att bygga ut dubbelspår på hela järnvägssträckan mellan Göteborg och

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-03-21 Regionstyrelsen Tid Onsdag 21 mars 2012, kl 09:00 17:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Remissvar: Järnvägens behov av ökad kapacitet förslag på lösningar för åren

Remissvar: Järnvägens behov av ökad kapacitet förslag på lösningar för åren 1(5) Trafikverket TRV2011/17304 Datum Diarienummer 2011-08-30 RS110332 Remissvar: Järnvägens behov av ökad kapacitet förslag på lösningar för åren 2012-2021 Region Hallands syn på satsningar på järnvägstrafik

Läs mer

Regionstyrelsen positiv till järnvägssatsningar

Regionstyrelsen positiv till järnvägssatsningar PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 7 september 2011 Risk- och sårbarhetsanalys godkänd Regionstyrelsen godkände i dag den risk- och sårbarhetsanalys som tagits fram för Region Hallands verksamhet. Risk-

Läs mer

Regional infrastrukturplan Förslag till justeringar. Tillväxtutskottet, 17 oktober 2017

Regional infrastrukturplan Förslag till justeringar. Tillväxtutskottet, 17 oktober 2017 Regional infrastrukturplan 2018-2029 Förslag till justeringar Tillväxtutskottet, 17 oktober 2017 Förslag till justeringar Tydliggöra vad vi menar med hållbarhet Komplettera diagram och kartor för ökad

Läs mer

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 21 mars 2012, kl 09:00 15:20 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad

Regionstyrelsen. Protokoll Sammanträdesdatum Tid Onsdag 21 mars 2012, kl 09:00 15:20 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2012-03-21 Regionstyrelsen 52 76 Tid Onsdag 21 mars 2012, kl 09:00 15:20 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Gösta Bergenheim (M) GunMarie Stenström (M) Per

Läs mer

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 29 maj 2013 Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider Regionskatten blir oförändrad 2014 och endast små förändringar görs när det gäller avgifter i hälso- och sjukvården.

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014

Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2014 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

REGIONALT INSPEL TILL ARBETET MED NATIONELL PLAN FÖR TRANSPORTSYSTEMET

REGIONALT INSPEL TILL ARBETET MED NATIONELL PLAN FÖR TRANSPORTSYSTEMET 1(6) Datum Diarienummer 2012-11-28 RS120433 TILL TRAFIKVERKET REGIONALT INSPEL TILL ARBETET MED NATIONELL PLAN FÖR TRANSPORTSYSTEMET 2014-2025 Adress: Region Halland, Box 517, 301 80 Halmstad. Besöksadress:

Läs mer

bokslutskommuniké 2013

bokslutskommuniké 2013 Ärende 29 bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2013 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Kartläggning av behov ska underlätta planering

Kartläggning av behov ska underlätta planering PRESSINFORMATION Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 17 oktober 2011 Kartläggning av behov ska underlätta planering Behoven av hälso- och sjukvård varierar mellan de olika Hallandskommunerna. För att kunna ge

Läs mer

Tufft 2013 för Region Halland

Tufft 2013 för Region Halland PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 30 maj 2012 Budget 2013: Tufft 2013 för Region Halland Prognoser på högre skatteintäkter än förväntat gör att Region Halland nu lägger fram ett förslag på en budget i balans.

Läs mer

Nyheter från Regionstyrelsens sammanträde

Nyheter från Regionstyrelsens sammanträde PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 2 oktober 2013 Nyheter från Regionstyrelsens sammanträde Plus och minus i uppföljning av regionens resultat Vid Regionstyrelsens möte behandlades idag den rapport som visar

Läs mer

Ärende 20 RS POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND

Ärende 20 RS POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND POLICY OCH RIKTLINJER FÖR SPONSRING I REGION HALLAND 2(7) POLICY FÖR SPONSRING I REGION HALLAND 1. Inledning Definition av sponsring Sponsring är ett affärsmässigt samarbetsavtal till ömsesidig nytta mellan

Läs mer

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 03-19 RH08288 Jeanette Larsson, Avdelningschef Avdelning Infrastruktur 0722-44 79 87 REGIONSTYRELSEN Genomförandeavtal och avsiktsförklaring

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Regionstyrelsen fick förhandstitt på bokslutet

Regionstyrelsen fick förhandstitt på bokslutet PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 25 januari 2012 Regionstyrelsen fick förhandstitt på bokslutet Vid regionstyrelsens möte idag presenterades en bokslutskommuniké för 2011, det vill säga en sammanfattning

Läs mer

Regional infrastrukturplan Remissynpunkter. 18 oktober 2017

Regional infrastrukturplan Remissynpunkter. 18 oktober 2017 Regional infrastrukturplan 2018-2029 Remissynpunkter 18 oktober 2017 Återkommande synpunkter Vad menar vi när vi säger hållbart? Tidigareläggande av namngivna åtgärder Väg 153 & 154, Samfinansiering järnväg

Läs mer

Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer

Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer 1(2) Datum Diarienummer 2013-03-20 RS110440 Regionfullmäktige Motion om handlingsplan vid våld i nära relationer Förslag till beslut Regionstyrelsen föreslår att regionfullmäktige beslutar att anse motionen

Läs mer

Yttrande över motion Grön Rehabilitering

Yttrande över motion Grön Rehabilitering 1(2) Hälso- och sjukvård Datum Diarienummer 2014-12-17 RS140276 Regionfullmäktige Yttrande över motion Grön Rehabilitering Förslag till beslut Regionfullmäktige avslår motionen. Motionen I en motion om

Läs mer

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet 01054 1(1) Datum Diarienummer 2014-11-19 RS140090 Göteborgs Stad Stadsledningskontoret 404 82 Göteborg Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder

Läs mer

livslust här är gott att leva!

livslust här är gott att leva! Bästa livsplatsen livslust här är gott att leva! Det är lätt att må bra i Halland. Att hitta kvalitet och enkelhet i vardagen. Här har du nära till allt till de milsvida sandstränderna och den tysta storskogen,

Läs mer

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00. Regionstyrelsen utser Lise-Lotte Bensköld-Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-11 Regionstyrelsen Tid Onsdag 11 februari kl 08:30 torsdag 12 februari 12:00 Plats Grand Hotel, Hotellgatan 1, Falkenberg 1 Justering Regionstyrelsen utser

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730

16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730 16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730 Ärendet Med tanke på Hallands geografiska läge, mitt i ett starkt växande

Läs mer

Viktig planering för framtidens kollektivtrafik

Viktig planering för framtidens kollektivtrafik PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 6 februari 2013 Viktig planering för framtidens kollektivtrafik Region Halland och Hallandstrafiken arbetar tillsammans med planeringen av framtidens kollektivtrafik en

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

Presidiekonferens kommunalteknik Presentation av Region Halland och regionalt samarbete. Gun-Marie Stenström

Presidiekonferens kommunalteknik Presentation av Region Halland och regionalt samarbete. Gun-Marie Stenström Presidiekonferens kommunalteknik Presentation av Region Halland och regionalt samarbete Gun-Marie Stenström Mål och strategier för Region Halland 2012-2015 Kort om mål- och strategidokumentet Långsiktigt

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning 1(1) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-06-25 RHR140002 Region Hallands revisorer Revisionsrapport

Läs mer

Ökad personlig integritet för patienten

Ökad personlig integritet för patienten 1(2) Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-12-11 RS130150, Stefan Kunkel, utvecklare HSS130076 VO Hälso- och sjukvård Regionfullmäktige Ökad personlig integritet för patienten Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

bokslutskommuniké 2011

bokslutskommuniké 2011 bokslutskommuniké 2011 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2011 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Åtgärdsarbetet en presentation av första delen. 8 april 2015

Åtgärdsarbetet en presentation av första delen. 8 april 2015 Åtgärdsarbetet en presentation av första delen 8 april 2015 Resultatet av fas 1 - det här berättar vi idag Bakgrund historien Uppgiften Vad nulägesanalysen visar Slutsatser Ekonomisk beräkning utifrån

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2015 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-10 RS170203 Regionkontoret Regional hälso- och sjukvårdssamverkan Magnus Lundblad Hälso- och sjukvårdsstrateg Regionstyrelsen Svar på motion till regionfullmäktige

Läs mer

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446

15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 15 Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland RS1300446 Arbetsutskottets förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige att avslå motionen.

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärende 13 RS 2017-03-01 13 Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärendet I den halländska tillväxtstrategin prioriteras utvecklade former för samverkan och samplanering mellan kollektivtrafik, infrastruktur,

Läs mer

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet.

Presidiets förslag Regionstyrelsen utser Per Persson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-06-27 Regionstyrelsen Tid Onsdag 27 juni 2012, kl 09:00 12:00 Plats Regionens Hus, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Regionstyrelsen

Läs mer

Samrådsyttrande Framtidsplan 2030

Samrådsyttrande Framtidsplan 2030 1(6) Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-05-29 RS120408 Ellinore Swahn Avdelning Infrastruktur 035-164363 Till: Kommunstyrelsen@halmstad.se Samrådsyttrande Framtidsplan 2030 Strategisk översiktsplan

Läs mer

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland

Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland 1(2) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Bengt Widgren, FoUU-chef Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130446 Regionfullmäktige Motion Utveckla Hjärt- och Lungräddning i Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Tid: Tisdagen den 10 december, kl. 10.00-17.00 OBS! tiden Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Detta är Västsvenska paketet

Detta är Västsvenska paketet Västsvenska paketet en satsning som öppnar för framtiden Detta är Västsvenska paketet Foto: Folio Bildbyrå Vi vill skapa ett attraktivt, hållbart och växande Västsverige Västsverige växer, utvecklas och

Läs mer

På väg mot Bästa livsplatsen

På väg mot Bästa livsplatsen På väg mot Bästa livsplatsen Kortversion av Region Hallands årsredovisning 2012 Har regionen uppfyllt sina mål? Så användes dina skattepengar 2012 Viktiga händelser i regionen Halland bästa livsplatsen

Läs mer

livslust här är gott att leva!

livslust här är gott att leva! livslust här är gott att leva! Det är lätt att må bra i Halland. Att hitta kvalitet och enkelhet i vardagen. Här har du nära till allt till de milsvida sandstränderna och den tysta storskogen, till golfbanan

Läs mer

Överenskommelse om regional medfinansiering

Överenskommelse om regional medfinansiering 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-09-25 RS140074 Caroline Johansson Kansliavdelningen 035-17 96 52 REGIONSTYRELSEN Överenskommelse om regional medfinansiering Förslag till beslut

Läs mer

Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00

Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00 Pressmeddelande Från Regionkansliet 2009 10 27 15:00 Beslut i regionstyrelsen 27 oktober Fullmäktigeärenden Västra Götalandsregionen vill sälja 31 fastigheter Västra Götalandsregionen ska enligt ett förslag

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Genomförandeavtal Hede stationshus

Genomförandeavtal Hede stationshus TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionkontoret Ekonomi och finans Åke Bengtsson Finanschef Datum Diarienummer 2017-03-07 RS160602 Regionstyrelsen Genomförandeavtal Hede stationshus Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-03-02 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 2 mars kl. 14:00 Plats: Vårdcentralen Onsala Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att

Läs mer

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011

Nyheter i korthet: Ökade anslag till sjukhusförvaltningarna i Kristianstad, Helsingborg och Ängelholm för 2011 Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 30 november 2011. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder

Läs mer

PÅGATÅG NORDOST 2009

PÅGATÅG NORDOST 2009 Älmhult Markaryd Vittsjö Osby Killeberg Bjärnum Hästveda Perstorp Tyringe Sösdala Vinslöv Önnestad Kristianstad Fjälkinge Bromölla Sölvesborg Tjörnarp Höör NIO KOMMUNER I SAMVERKAN BROMÖLLA HÄSSLEHOLM

Läs mer

Västsvenska paketet. En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik

Västsvenska paketet. En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik Västsvenska paketet En förutsättning för en fördubblad kollektivtrafik Stora krav på transportsystemen Befolkningsökningen, urbaniseringen, globaliseringen och miljön ställer nya och hårdare krav på transporter

Läs mer

Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar om mål och inriktning för regionkontoret.

Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar om mål och inriktning för regionkontoret. 01054 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Regionkontoret Datum Diarienummer 2012-10-30 RS120419 Regionstyrelsen Mål och inriktning för regionkontoret 2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar om mål och inriktning

Läs mer

Välkommen! hållbar jämställdhet

Välkommen! hållbar jämställdhet Välkommen! Till Startpaket för hållbar jämställdhet En fråga om kvalitet Vill du jobba med kvalitetsfrågor och konkreta förbättringar i verksamheten? Då är SKL:s Startpaket för hållbar jämställdhet något

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Foto: Klas Eriksson, Thomas Harrysson, Peter Svenson beskurna bilder. Västsvenska paketet. Februari 2011

Foto: Klas Eriksson, Thomas Harrysson, Peter Svenson beskurna bilder. Västsvenska paketet. Februari 2011 Foto: Klas Eriksson, Thomas Harrysson, Peter Svenson beskurna bilder Västsvenska paketet Göteborg och Västsverige ska vara en attraktiv, hållbar och växande region nu och i framtiden För att skapa god

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-03-14 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-14 09.30-16.00 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum C:\Users\PKO0107\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\TU2K05FY\N2016-00179-TIF Nybro kommun.doc Sammanträdesdatum 98 59 Dnr KSF 2015-97 Yttrande över

Läs mer

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221

15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 15 Utökat samarbete med Högskolan i Halmstad för att stärka den akademiska nivån på sjuksköterskeutbildningen vid Campus Varberg RS170221 Ärendet Som ett led i att säkra den framtida kompetensförsörjningen

Läs mer

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-10-01 RS130382 Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv 035-179887 Regionstyrelsen Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-03-10 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 10 mars 2014, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Projektansökan Livskraft

Projektansökan Livskraft 01054 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-11-14 RS140411 Boel Abelson-Crossley, Verksamhetschef Utvecklingscentrum 035-179883 REGIONSTYRELSEN Projektansökan Livskraft Förslag till

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Resan mot nya Region Halland

Resan mot nya Region Halland Resan mot nya Region Halland Vad var det som hände den 1 januari 2011? Vad innebar det att Halland blev region? Var det landstinget som bytte namn? Berör det mig? Berör det hallänningarna? Vad är en region?

Läs mer

Kommunövergripande översiktsplan för Laholms kommun, Framtidsplan 2030

Kommunövergripande översiktsplan för Laholms kommun, Framtidsplan 2030 13) Datum Diarienummer 2013-08-28 RS130010 Laholms kommun Kommunstyrelsen 312 80 Laholm kommunstyrelsen@laholm.se Kommunövergripande översiktsplan för Laholms kommun, Framtidsplan 2030 Region Halland har

Läs mer

Vi vill öppna nya möjligheter. - Tågtrafik på Markarydsbanan

Vi vill öppna nya möjligheter. - Tågtrafik på Markarydsbanan Vi vill öppna nya möjligheter - Tågtrafik på Markarydsbanan november 2011 Det handlar om mer än att bara resa från Halmstad till Markaryd! Vi ser oss politiker som möjliggörare. Vi vill göra människors

Läs mer

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende 28 RS 2015-09-23 28 DestinationHalland2020 - beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende Projektet syfte är att skapa en attraktiv och innovativ samverkansarena för utveckling av den

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

Genomgång av Nationell plan. Region syd TMALL 0141 Presentation v 1.0

Genomgång av Nationell plan. Region syd TMALL 0141 Presentation v 1.0 Genomgång av Nationell plan Region syd TMALL 0141 Presentation v 1.0 2018-09-28 Nationell planering för region syd Agenda Modernt, effektivt och hållbart transportsystem Uppdrag och utgångspunkter Förändringar

Läs mer

Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson

Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson Halmstad 2014.03.12 Jörgen Preuss, Ann-Mari Bartholdsson Det regionala utvecklingsuppdraget Genom den regionala tillväxtpolitiken ska människor och företag kunna växa och utvecklas av egen kraft. Strategiskt

Läs mer

På rätt väg i Halland

På rätt väg i Halland På rätt väg i Halland Utvecklingen i Halland är gynnsam och den ekonomiska utvecklingen är mycket god. Befolkningen ökar mest i Sverige och länet är numera det sjunde största. Halland är på rätt väg. Hälso-

Läs mer

Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör

Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Vi är VGR Ett gott liv för invånarna Ansvarsområde: Hälso- och sjukvård Ansvarsområde: Regional utveckling Grund i

Läs mer

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014

Tillväxtstrategi för Halland Mars och April 2014 Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020 Mars och April 2014 Det regional uppdraget Region Halland uppdraget att leda det regionala utvecklingsarbetet Skapa en hållbar tillväxt och utveckling i Halland Ta

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013

Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 Handlingar till personalutskottets sammanträde i Vänersborg den 15 januari 2013 FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet 15 januari 2013 Plats: Blå salongen, residenset, Vänersborg Tid: Kl.

Läs mer

Miljöpolicy och miljöprogram för Region Halland

Miljöpolicy och miljöprogram för Region Halland Ärende 19 RS 2011-10-19 1(2) Datum Diarienummer Regionkontoret 2011-10-19 RS110325 Ann-Christin Bengtsson, miljöutvecklare Avd för Kvalitet och säkerhet 035-13 49 51 Ann-christin.bengtsson@regionhalland.se

Läs mer

Styrmodellen och politikerrollen!

Styrmodellen och politikerrollen! Styrmodellen och politikerrollen! Maria Politisk sekreterare (C)-märkt Anställd i Västra Götalandsregionen sedan 2007 Arbetat på alla nivåer; Europa, nationell, och uppdrag i kommunen. Ansvarar för bl.a.

Läs mer

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland TJÄNSTESKRIVELSE 1(8) HANDLÄGGARE Ann-Mari Bartholdsson, Avdelningen för Näringslivsutveckling 035-179887 Datum Diarienummer 2012-11-15 RS120436 Regionstyrelsen Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum

Läs mer

För en bättre regional utveckling PÅGATÅG NORDOST 2.0. Timmemodellen Knutpunkt Hässleholm

För en bättre regional utveckling PÅGATÅG NORDOST 2.0. Timmemodellen Knutpunkt Hässleholm För en bättre regional utveckling PÅGATÅG NORDOST 2.0 Timmemodellen Knutpunkt Hässleholm SEXTON KOMMUNER ISAMVERKAN TILLSAMMANS MED NÄRINGSLIVET OCH REGIONERNA ALVESTA BROMÖLLA HALMSTAD HELSINGBORG HÄSSLEHOLM

Läs mer

30 Revisionsrapport om gransknings av cancersjukvården bröst- och prostatacancer RS150052, RS150107

30 Revisionsrapport om gransknings av cancersjukvården bröst- och prostatacancer RS150052, RS150107 Ärende 30 RS 2015-05-27 30 Revisionsrapport om gransknings av cancersjukvården bröst- och prostatacancer RS150052, RS150107 Ärendet Regionstyrelsen har fått revisionsrapporten Vård på lika villkor (2014-11-13)

Läs mer

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Regionkonferens Luleå 3 feb Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Gösta Bergenheim, M? KSO Varberg 1999-2010 1:e vice ordf kommunalförbundet Region Halland 2003-2010

Läs mer

Motion om jobb åt unga och förbättrad matchning på arbetsmarknaden

Motion om jobb åt unga och förbättrad matchning på arbetsmarknaden 01054 1(4) Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-05-28 RS120256 HR-verksamheten Regionfullmäktige Motion om jobb åt unga och förbättrad matchning på arbetsmarknaden Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Välkomna till Västra Götalandsregionen. Johan Flarup, avdelningschef

Välkomna till Västra Götalandsregionen. Johan Flarup, avdelningschef Välkomna till Västra Götalandsregionen Johan Flarup, avdelningschef Vi är VGR Ett gott liv för invånarna Ansvarsområde: Hälso- och sjukvård Ansvarsområde: Regional utveckling Grund i uppdrag från riksdag

Läs mer

Halland bästa livsplatsen! Kommunikationernas betydelse för tillväxten

Halland bästa livsplatsen! Kommunikationernas betydelse för tillväxten Halland bästa livsplatsen! Kommunikationernas betydelse för tillväxten PTS bredbandskartläggning 2012. Ser man till andelen boende som har tillgång till fiber så ligger Halland näst sist. Se nedan. Bottenstriden!

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 Ärendet Förslag föreligger om att anta avsiktsförklaring för Hede Stationshus. Avsiktsförklaringen innebär bland annat att Hallandstrafiken

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-18 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen 43 53 Tid Måndagen den 18 april 2011, kl 09:00 12:00 Plats Regionens hus - Södra vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen Ledamöter

Läs mer

Yttrande. Yttrande över Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar

Yttrande. Yttrande över Höghastighetsjärnvägens finansiering och kommersiella förutsättningar Yttrande 2016-03-29 l} 1 (5) -4 G3 VARBERGs KOMMUN Näringsdepartementet Dnr N2016/00179/TIF H!:GERIN-GSi

Läs mer

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet

Uppföljning januari-mars 2009 inklusive fördjupning av produktionsuppföljning och tillgänglighet Denna information redogör kortfattat för beslut i de ärenden som behandlades vid vårdproduktionsberedningens sammanträde den 27 april 2009. För mer information om olika ärenden, besök www.skane.se under

Läs mer

7 Region Hallands uppföljning 2017 RS160669

7 Region Hallands uppföljning 2017 RS160669 7 Region Hallands uppföljning 2017 RS160669 Ärendet Styrningen sker politiskt i tre ledningsnivåer där regionfullmäktiges roll är att fatta strategiska beslut om mål och policyer och fördela de ekonomiska

Läs mer

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018

TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3. Ekonomisk handlingsplan Linköping den 7 mars 2018 Linköping den 7 mars 2018 TILLÄGGSYRKANDE/RESERVATION Ärende 5:3 Ekonomisk handlingsplan 2018 Vi är mycket oroade för Region Östergötlands ekonomiska utveckling när det gäller de sjukvårdande verksamheterna.

Läs mer

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet

Datum 2015-06-16 Dnr 1501816. Region Skånes medverkan i utvecklingen av Mobilområdet Regionstyrelsen Lennart Svensson Utvecklare 040-623 97 45 Lennart.R.Svensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-06-16 Dnr 1501816 1 (5) Regionstyrelsen s medverkan i utvecklingen av Mobilområdet i Skåne

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer