Mötesprotokoll från enhetsråd den 28 september kl 18

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesprotokoll från enhetsråd den 28 september kl 18"

Transkript

1 Mötesprotokoll från enhetsråd den 28 september kl 18 Närvarande: Eva-Lott Petersson Anna-Carina Hallström Dennis Jonason Therese Holgersson Cecilia Martinson Sofia Gripenbäck Angelica Spångberg Hanna Ahlström Maria Petersson Margret Gustafsson Malin Ekdahl Sandra Bergström Vid dagens mötet utses Hanna Ahlström till ordförande. 1. Godkännande av dagordning samt val av justerare Dagordningen godkänns och Anna-Carina Hallström väljs till justerare och undertecknad till sekreterare. 2. Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll gås igenom. I föregående mötesprotokoll angavs att en handlingsplan kring hur skolan undervisar om sociala medier har arbetats fram samt att skolan planerar att hålla en informationskväll för vårdandshavare rörande barn och sociala medier. Eva-Lott meddelar att man fortfarande planerar för en sådan informationskväll men att det ännu inte är något bokat. 3. Rapport från verksamheterna Malin Ekdahl (skolan): Första veckan i på höstterminen gick samtliga elever till vattentornet och genomförde samarbetsövningar. Den 9 september hölls lilla Vif-dagen bestående av grupparbeten och värdegrundsarbete. Det blev en bra dag som bidrog till bra gemenskap. Den 16 september genomfördes skoljoggen. Efter höstlovet kommer en värdegrundsdag genomföras likt den som genomfördes förra året. Planering pågår just nu. Alla klasser från F-6 involveras på olika sätt. Mer information kommer om upplägg för dagen. I övrigt är det just nu många klassmöten och utvecklingssamtal som ska ske.

2 2 och 3 oktober är studiedagar. 23 oktober kommer FN-dagen att uppmärksammas. Det kommer att vara en stor samling för alla där eleverna sjunger och sexorna får berätta om FN m.m. Barnkonventionen kommer ha en central betydelse denna dag. Redovisning av det arbete som klass 6 A har startat upp (projektet Welcome där klassen tillverkar och säljer armband till förmån för människor på flykt) kommer på något sätt att vävas in i FN-dagen. Ett kommunavtal för inläsningstjänst har tecknats vilket innebär att elever med behov kan få läromedel inlästa. Skolan har även tecknat avtal med NOMP+. Det är en mattesida som innebär att man kan göra sin matteläxa online. Eleven loggar själv in för att göra sin läxa eller för att träna på egen hand. Tips om att NOMP även finns som en öppen app som är lätt att använda på egen hand. Skolplus finns fortfarande kvar. Mycket bra färdighetsövningar även på denna sida men där finns inte samma koppling mellan läraren och eleven. Margret Gustafsson (fritids): Fritidsavdelningarna har bytt namn: Lillfritids heter nu Hajen, mellanfritids heter Delfinen och storfritids heter Pandan. Barnen har själva fått vara med och rösta fram namnen. De stående aktiviteter som fritids har är: Skogen Gymnastikhallen Skapande Fredagskul En gång per vecka hålls möten på respektive fritids. Pandan har under hösten hyrt skatehallen vid fem tillfällen. Hajen går i mindre grupper till biblioteket på torsdagar. Höstlovsaktiviteter planeras just nu. På tisdagen under höstlovsveckan kommer barn från åk 2 och uppåt att få åka på badutflykt och på onsdagen kommer F+1 att få åka på bio. Diskussion fördes kring vilka aktiviteter som är okej under fritidstiden. Brottning exempelvis. Det kan bli otäckt när aktiviteten inte sker under organiserade former och utan klara regler. Margret tar med sig frågan till personalmötet på fritids. 4. Rektorns punkt - Ordningsregler Genomgång av gällande ordningsregler samt våra synpunkter:

3 Hur efterlevs reglerna? Vi är flera som upplevt mycket smutsiga toaletter på eftermiddagarna. Personalen meddelar att problemen har funnits tidigare och att man försöker påminna eleverna. Förra året genomfördes städtävlingen i syfte att påminna eleverna. Toaletterna är enligt förra årets kartläggning ett av de ställen där eleverna känner otrygghet. Margret tar med sig frågan. Behövs toaletterna städas fler gånger per dag? Det finns enligt gällande städavtal inte någon sådan möjlighet. Kan det införas krav på att sitta ned på toaletten? Alla elever använder inte heller ett vårdat språk vilket fortfarande är ett problem på skolan. Vi diskuterar hur man kan ge barnen en känsla av att reglerna rör just var och en av dem? Vårt förslag är att man byter ut ordet vi till jag och att eleverna blir påminda om den åtgärdstrappa som gäller om reglerna inte efterlevs. En ytterligare idé är att var och en av eleverna får underteckna ordningsreglerna för att skapa en ansvarskänsla och en känsla av att alla berörs. Eva-Lott meddelar att varje skola ska ha ordningsregler och att dessa ska vara uppsatta och väl tillgängliga. De ska därför inte heller byta namna till exempelvis trivselregler. Det känns viktigt att inte bara låta förra årets regler sitta kvar utan vara tydlig med att det är fråga om en ny termin med nya tag. Ordningsreglerna kommer även att tas upp i respektive elevråd för att få elevernas synpunkter på reglerna. - Värdegrund Genomgång och synpunkter på skolans värdegrund: Ordningsreglerna ska bygga på värdegrunden. Vårdnadshavarenkäten och elevenkäten är omgjorda för att bättre följa värdegrunden. Även värdegrunden ska tas upp i elevråden för eventuella sypunkter. - Lokalerna Den 29 september flyttas Paviljongen upp till fotbollsplanen som tillhör 7-9. Den 19 oktober tas den i bruk. Planering för flytten är ännu inte gjord men barnen kommer bli delaktiga i att bära, möblera etc. Åk 4 ska vara i Paviljongen kommande tre år. Delfinens verksamhet ska in i det klassrum som åk 4 har haft. Lukten i den gamla längan påtalas fortfarande trots flertalet åtgärder. Taket ska bytas ut eftersom det glipar in mot huset. Takrenovering ska ske under höstlovet. Flera åtgärder har redan gjorts utan att lukten försvunnit. Skolgårdens iordningställande verkar vara framflyttad med anledning av att taket ännu inte är bytt. Skolan har blivit lovad en ny klätterställning. Det är också påtalat att det står vatten på skolgården vilket innebär stora pölar på sommartid och isgata vintertid. Upprustning av skolgården ska komma efter takrenoveringen.

4 Vi har flera förslag för att förbättra skolgården: Eleverna har önskat gungor. Klätterställningen som kommer behöver vara större och mer utmanande för att vara intressant även för de lite äldre eleverna. Fler andra skolor har en s.k. multiarena. En sådan önskas till grusplanen. Eleverna är själva inte nöjda med grusplanen. En multiarena är troligen också användbar på idrottslektionerna. Kan det finnas sponsorer till en sådan? Fylla upp slänten mot skogen med jord för att det ska bli en bättre lekyta. De förändringar som skett på sistone är sådana som föräldrarna bidragit till. Både hinderbanan och altanen på gaveln är sådant som föräldrar har byggt. Eva-Lott för våra önskemål vidare till tekniska nämnden. - Hur upplevdes sommaravslutningen? Positivt med två grupper i kyrkan och bra att alla föräldrar och syskon får en sittplats. Viktigt att både vårdnadshavare och syskon inbjuds till avslutningen! Det verkar även ha blivit en bra avslutningen för F. 5. Övriga frågor Vilken mat serveras i kommunen? Tisdagen den 17 november kommer alla föräldrar att bjudas in till Vifolkaskolans matsal för att provsmaka den mat som eleverna bjuds på. Bra initiativ! Flera av oss upplever att det på de klassmöten som hittills varit har uppkommit en del klagomål på maten som inte förekommit tidigare. Duscharna i omklädningsrummen Eleverna har vid flera tillfällen önskat avskärmning mellan duscharna. Kartläggningen som gjordes förra året visar att även duscharna är ett ställe där eleverna känner otrygghet. Eva-Lott meddelar att detta tidigare har diskuterats och att beskedet hon fått är att beställningen måste komma från Kultur & Fritid som också måste stå för kostnaden, vilket de ej är beredda att göra. Eva-Lott uppmanar oss föräldrar att också påtala önskemålet! Förslag tas upp om att gå ihop med de idrottsföreningar som utnyttjar hallen för att skicka en gemensam skrivelse till kommunen. Det finns ett gemensamt idrottsråd i kommunen där frågan också kan lyftas. Hur går vi tillväga?

5 Eva-Lott kontaktar Kultur & Fritid igen. Maria Pettersson pratar med innebandyklubben, Sofia Gripenbäck med gymnastikföreningen och Malin Ekdahl frågar om Martin Ström kan prata med fotbollsföreningen. En eventuell skrivelse diskuteras mer vid nästa möte. Medskick från kökspersonalen: Vissa föräldrar kör in ända in mot kökets ingång när de ska lämna sina barn. Det finns en skylt om att detta inte är tillåtet men den efterföljs inte. Det har hänt att lastbilar som är på väg till lastbryggan har fått invänta att dessa föräldrar flyttar sin bil innan de kan komma intill. Nästa mötestid bestäms till 1 december kl 18. Mötet förklaras avslutat Justerat: Sandra Bergström Anna-Carina Hallström

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6.

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Protokoll från Vifolkaskolan föräldraråd 2014-10-01, utgåva 2014-10-12 Sid 1 Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Plats: Vifolkaskolans personalrum Datum: 2014-10-01, kl 18.00 Mötesdeltagare:

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

Må nådsbrev åugusti-september

Må nådsbrev åugusti-september Må nådsbrev åugusti-september Akvariet (A-huset) FA och FB A-huset har blivit Akvariet. Barnen har gjort fiskar som vi ska pynta hallen med. Senare har vi en liten invigning. Barnen har nu gått här lite

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

AKTIVITETSPLAN 2012/2013

AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITETSPLAN 2012/2013 AKTIVITET Fadderverksamhet Storsamlingar Eq-övningar Idrottsdagar, friluftsdagar Kompissamtal Elevens val Elevråd Vad? Varför? Hur? När? Vem? Uppföljning? För att inge trygghet

Läs mer

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norrsätraskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritids åk 1-6, 7-9, grundsärskolan, fritids, åk 1-8, Ansvariga

Läs mer

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17 Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 16/17 Förskoleklass Skola åk 1-6 Fritidshem & Fritidsklubb Ansvariga för planen: Biträdande rektor Trygghetsteam Gäller 16-11-18 17-11-17 UTVÄRDERING OCH DELAKTIGHET

Läs mer

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Nybro kommun Hanemålaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Fritidshem och förskoleklass 2018-2019 Likabehandlingsplan för Hanemålaskolan En grundläggande mänsklig rättighet är rätten till likabehandling.

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Myresjö skola 2015/2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Myresjö skola 2015/2016 2015-06-30 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Myresjö skola 2015/2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda Besöksadress: Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda vetlanda.se,

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete På Liljeforsskolan arbetar vi på olika sätt med hälsofrämjande insatser: Rastaktiviteter organiserade lekar på rasterna. Vi har även Aktivitetsbanor

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Verksamhetsformer som omfattas av planen:

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

2018/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för Björkängsskolan Område Björkängsskolan. Reviderad

2018/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för Björkängsskolan Område Björkängsskolan. Reviderad Plan mot kränkande behandling och diskriminering för Björkängsskolan 2018/19 Reviderad 180823 Vision Vi gör det tillsammans - kunskap, glädje och omsorg om ditt barn! På vår skola ska alla känna sig delaktiga

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Enöglaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Enöglaskolan 1 (13) Plan mot diskriminering och kränkande behandling Enöglaskolan 2 (13) Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av handlingsplanen Enöglaskolans personal tar aktivt avstånd från alla former av

Läs mer

Gefle Montessoriskolas jämställdhetsplan elever och personal

Gefle Montessoriskolas jämställdhetsplan elever och personal Gefle Montessoriskolas jämställdhetsplan elever och personal 2015 Revideras i december 2015 Gefle Montessoriskola AB www.geflemontessori.se telefon: 026 183055 Sofiagatan 6 rektor: Elisabet Enmark elisabet.enmark@geflemontessori.se

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014

Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014 Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014 Verksamhetsplan för fritids Ramshyttans skola Skolans namn: Ramshyttans fritids Ansvarig rektor: Anna Lemnell Var är vi? 9. Sammanställ och dokumentera

Läs mer

Skolråd, Ängbyskolan

Skolråd, Ängbyskolan Närvarande: Ulrika Evans 5A Linda Jansson 1B, 3B Ulrika Lunden 2A Evalotta Johansson 3A Jennifer Sidfäldt Förskoleklass Malin Runnding Förskoleklass Carina Ahlinder Förskoleklass Carina Sälling 1A Lotta

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Stöcksjö fritidshem Klubben Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Sammanfattning I början av läsåret har undertecknat tillträtt som rektor för Stöcksjö skola vilket inneburit att jag har lärt känna

Läs mer

Kvalitetsanalys. Björnens förskola

Kvalitetsanalys. Björnens förskola Kvalitetsanalys Björnens förskola Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 7 Arbete i verksamheten... 7 Övriga mål enligt

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMENERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UNNARYDS SKOLA

PLAN MOT DISKRIMENERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UNNARYDS SKOLA PLAN MOT DISKRIMENERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UNNARYDS SKOLA LÄSÅRET 2015-2016 Utvärdering av likabehandlingsplan 2014-2015 2015-06-16 På skolnivå: Vi ritade en karta över skola, gymnastiksal och skolgård.

Läs mer

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20

Veckobrev för Opalen 1 v 18-20 Veckobrev för Opalen 1 v 18-20!!! Hej alla barn och föräldrar! 7 maj 2015 Tänk vad fort tiden går! Det gäller att stanna upp nu och njuta av det långa, ljusa och härliga dagarna. Vi startar inte upp så

Läs mer

Lillkyrkaskolans Trygghetsplan

Lillkyrkaskolans Trygghetsplan 2016-09-06 1 (11) Lillkyrkaskolans Trygghetsplan Planen gäller för Lillkyrkaskolan Enköpings kommun Ansvariga för planen Rektor Frida Johansson i samarbete elevhälsoteamet Planen gäller under perioden

Läs mer

Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Vegalyckan, grundskola F - åk 3, skolbarnsomsorg samt särskolegrupps plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 3, grundsärskola och skolbarnsomsorg

Läs mer

Veckobrev för Opalen2 v.35-37

Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Veckobrev för Opalen2 v.35-37 Hej alla barn och föräldrar!! 3 september 2015 Nu har vi satt igång på riktigt med skolarbetet och det är underbart att se hur engagerade och flitiga era barn är! Vi har haft

Läs mer

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete På Liljeforsskolan arbetar vi på olika sätt med hälsofrämjande insatser: Rastaktiviteter organiserade lekar på rasterna. Kompis alla klasser arbetar

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (9) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Idenors skola läsåret 11/12 Planen reviderad nov 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad:

KARLSKRONA SPRÅKSKOLA. Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18. Reviderad: KARLSKRONA SPRÅKSKOLA Verksamhetsplan för fritidshemmet läsår 17/18 Reviderad: 2017-09-08 Innehåll VÄRDEGRUND... 3 ORGANISATION... 4 MÅL FÖR FRITIDSHEMMET HT-17 OCH VT-18... 5 Leken... 5 Utevistelse...

Läs mer

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår 2018/2019 Beslutad 2018-09-13 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass- åk 6, fritids Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling 2017-01-26 Skolans namn Planen gäller Stenbockskolan Från 17-02-01 till 18-01-31 Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, fritidshemmen Ansvariga för planen

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-5 och fritidshem Ansvariga för planen Jill Nord, rektor Ida Karlsson, bitr. rektor Vår vision På Rörsjöskolan ska det

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014

Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014 Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014 Presentation Emma Anderberg och Eva Mellblom, klasslärare i 3B och 3A, presenterade sig. Fredrik Heine, fritidspedagog på ligan presenterade

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Härrydaskolan Eskilsby skola Eskilsby förskola 2018-2019 Upprättad 2018-08-14 Beskrivning av enheten Härrydaskolan, en F-5 skola och fritidshem

Läs mer

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling

Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Storängsskolans plan för trygghet och likabehandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Årskurs F-5, samt Storängsskolans fritidshem. Läsår: 2018 2019 Som du vet ser vi alla nästan likadan ut inuti,

Läs mer

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem

Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Långängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017/2018 1.Grunduppgifter 1.1 Verksamhetsformer som

Läs mer

Protokoll Brukarråd Förskolan Saltängen 2013-02-11

Protokoll Brukarråd Förskolan Saltängen 2013-02-11 Protokoll Brukarråd Förskolan Saltängen 2013-02-11 1. mötets öppnande: Greta hälsar alla välkomna. 2. sekreterare: Caroline Kurtti och Justerare: Jesper Käck och Camilla Jinnerstrand Närvarande föräldrarepresentanter:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling.

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Vällsjöskolan Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017-2018 samt augusti-oktober 2018 Vällsjöskolans organisation läsåret 2017/2018 På Vällsjöskolan arbetar vi i arbetslag

Läs mer

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Ellen Keyskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Ellen Keyskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Ellen Keyskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: RO 2, Grundskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Månadsblad september Hej alla föräldrar!

Månadsblad september Hej alla föräldrar! Månadsblad september 2015 Hej alla föräldrar! Information: Det har gått fem veckor sedan skolstarten och vi är full igång med verksamheten. Vi har börjat med aktiviteterna och det gör givetvis att barnen

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014

LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014 LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014 INLEDNING Centralskolans handlingsplan är upprättad utifrån skrivelser i skollag och diskrimineringslag. Av diskrimineringslagen framgår att verksamheten ska upprätta en likabehandlingsplan

Läs mer

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Föräldraråd den 23 mars 2010

Föräldraråd den 23 mars 2010 Föräldraråd den 23 mars 2010 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Cecilia Engström, Helen Bonnevier, Mia Petersson, Anna- Lena Ringsbacka, Linda Sund, Viktoria Gustafsson, Maria LOEB, Carina Gerhardsson

Läs mer

Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 7 Kungsgårdens skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, Förskoleklass och skola a för planen

Läs mer

Skuttungeposten Nr 4 v

Skuttungeposten Nr 4 v HÖSTLOV v. 44 är det höstlov. Vi uppmuntrar alla barn att passa på att läsa många böcker under lovet. BARNBOKSVECKA Under v. 46 kommer alla klasser att uppmärksamma Gösta Knutssons Pelle Svanslös på olika

Läs mer

Bruksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bruksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Beslutad på APT den 17 oktober 2017 Bruksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola, fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen!

Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! 1 ht 2013 vt 2014 2008 Välkommen till fritidshemmen Hajen och Valen! Hajens telefonnummer: 240466 Hajens mobil: 076/7688595 Valens telefonnummer: 240465 Valens mobil: 070/3642466 Venhaga förskola avd.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från

Läs mer

Lindeparkens gymnasiesärskola och KTT-verksamhets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lindeparkens gymnasiesärskola och KTT-verksamhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 (12) och KTT-verksamhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: gymnasiesärskola och korttidstillsyn (KTT) för skolungdom över 12 år enligt lagen

Läs mer

Föräldramöte

Föräldramöte Föräldramöte 2018-04-04 1. Läget just nu i klassen, skola och fritids och Vad vi arbetar med just nu, skola och fritids Fritids - utflykter varje måndag och onsdag - lera och programmering just nu på tisdagar

Läs mer

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola Likabehandlingsplan Mot kränkande behandling Lögdeå fritidshem och skola 2018-2019 Skriven Januari 2019 av Barbro, Christina, Frida och Grace, Åsa och Mari. Rektor: Tinny Byström 1. Inledning Den 1 april

Läs mer

Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen skola, förskoleklass, fritidshem Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Listerby enhet. Kallinge skolområde

Listerby enhet. Kallinge skolområde Plan mot diskriminering och kränkande behandling Listerby enhet Kallinge skolområde I Kallingespåret jobbar vi för allas rätt att må bra och utvecklas i en trivsam och trygg miljö. Det är då viktigt att

Läs mer

Vår vision är att ha en förskolemiljö där alla känner sig trygga.

Vår vision är att ha en förskolemiljö där alla känner sig trygga. Förskolan Hjortens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter: Ansvariga för planen: Förskolechef Joanna Maculewicz Pedagogisk utvecklare Anna Christiansen Förskolans förskollärare

Läs mer

Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker

Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker Sagt av Ann Ahlström, Lilla Edet, Avdelning Pettson Dockan synliggör känslor och om kroppsspråket utan att vi personal behöver prata om det.

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UPPSALA KOMMUN VÅRD & BILDNING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Grundskola Ansvarig för planen Rektor: Grundskola Vattholmaskolan F-5 Rektor Katarina Östlund Planens giltighetstid: 160930

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Slottsbrons skola åk F - 3

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Slottsbrons skola åk F - 3 Gemensamt Södra skolan >> Slottsbrons skola Skruvstads skola 2017-2018 Grums kommuns Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Slottsbrons skola åk F - 3 Plan mot diskriminering och kränkande

Läs mer

Förskolan Örnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Örnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Örnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola Ansvariga för planen Förskolechef samt alla som arbetar på förskolan Örnen.

Läs mer

Varagårdsskolan F-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Varagårdsskolan F-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Varagårdsskolan F-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-9, förskoleklass, fritidshem Läsår 2015-2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16

Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16 Lillhagsskolans Likabehandlingsplan 15/16 Förskoleklass Skola Fritidshem Ansvariga för planen: Biträdande rektor Trygghetsteam UTVÄRDERING OCH DELAKTIGHET Elevernas delaktighet och utvärdering: Eleverna

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Stugsunds skola. Stugsunds skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016

Stugsunds skola. Stugsunds skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Stugsunds skola Stugsunds skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015/2016 Stugsunds skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Halvarsgårdars skola 2016-2017 1(11) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Halvarsgårdars skola

Läs mer

Likabehandlingsplan 2012

Likabehandlingsplan 2012 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Johannes skola Likabehandlingsplan 2012 Johannes skola Johannes skola, Tel: 08-508 44 500, Fax: 08-508 44 520 JOHANNES SKOLA UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (7) Om planen LIKABEHANDLINGSPLAN

Läs mer

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Arbråskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 a för planen

Läs mer

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad.

3 Val av justerare Till att justera protokollet jämte ordförande valdes Malin Ekblad. Protokoll fört vid Nosty s styrelsemöte 15 februari 2010 Plats: 4:ans klassrum Nottebäckskolan Tid: måndag 15 februari 18.00-20.00 Närvarande: Tony Johansson, föräldrarepresentant och ordförande Åsa Hultgren,

Läs mer

Gökstensnytt nr 4 Läsåret

Gökstensnytt nr 4 Läsåret Torshälla stads nämnd Datum 1 (5) Torshälla stads förvaltning 2016-02-16 Gökstensskolan Gökstensnytt nr 4 Läsåret 2015-2016 Hej alla föräldrar och elever! Vårterminen har startat igång ordentligt och vi

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 och Fritidshemmet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.39 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 39 2017 Till elever Veckans ordspråk: Den som gör gott för andra gör gott mot sig själv. Den som gör

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Kårallen, Luxor Datum: 2010 05-19 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer