Kravspecifikation EB50. Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kravspecifikation EB50. Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer"

Transkript

1 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer

2 David Andersson (15) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av David Andersson Första versionen David Andersson Tillägg för avbrott på fortsättningstermin Anna-Carin Wiklund LADOK Utökar intervallet på kursomgång från 1-9 till 1-9, A-Ö, 0 så att fler tillfällen kan skapas upp PerLindgren EB50 uppdaterar inte LOKHST och poängfördelning mellan utbildningsområden och institutioner PerLindgren EB50 skapar ofullständiga kurstillfällen Thom Jönsson EB50 skapar i vissa fall flera poster i KTILL2 för samma kalendertermin.

3 David Andersson (15) Innehållsförteckning 1 INLEDNING SYFTE BAKGRUND BESKRIVNING PARAMETRAR Obligatoriska parametrar KRAV FLÖDE RESULTATLISTA SAMMANFATTNING AV KÖRNINGEN FELMEDDELANDE Om anmälningskoden uppnår högsta tillåtna värde VARNINGSMEDDELANDEN DETALJRADER KRAVFÖRTECKNING...15

4 David Andersson (15) 1 Inledning 1.1 Syfte Engångsbatchen EB50 har som uppgift att förbereda ladok-databasen inför konverteringen av data till Ladok3. Batchen utgår ifrån studenters kursregistreringar på kurser som sträcker sig över två eller fler terminer och skapar nya kurstillfällen i de fall där sådana saknas. 1.2 Bakgrund I Ladok är det i dag möjligt att lägga in fortsättningsregistreringar som inte stämmer överens med kurstillfället. FO-terminen kan ligga på en senare kalendertermin. Detta kan man göra i delfunktionen RG01_F, FO-reg på kurs. Ladok3 och informationskonverteraren kan inte hantera sådana fortsättningsregistreringar på ett korrekt sätt. Vi behöver därför en engångsbatch som skapar kurstillfällen som stämmer överens med den faktiska fördelningen av FO-registreringarna på kalenderterminerna. Dessa kurstillfällen måste få ett nytt värde för kursomgång, något som medför att posten i FFGKURS måste uppdateras med detta värde Till skillnad mot andra engångsbatchar ska i detta fall de ordinarie kurstillfällestabellerna KTILL2 och KTFORT2 uppdateras eftersom även FFGKURS uppdateras. På detta sätt säkerställer man att årsredovisningen i UB50 fungerar utan problem. Om det sedan tidigare finns något i KTILLHST som motsvarar det kurstillfälle i KTILL2/KTFORT2 som används som mall ska även KTILLHST uppdateras. Batchen kan på detta sätt även ta hand om kurstillfällen som inte kunnat skapas av EB47 eller EB48. Det förekommer dessutom ofta att en kurs som startar en viss kalendertermin har olika fördelning mellan terminer inom olika program. I ett visst program kan hela kursen läsas första terminen, i ett annat program är kursen fördelad på två terminer. KTILLP kan lagra dessa alternativ utan problem. Men när KTILL3 ska uppdateras kommer bara en post med, troligen för det program vars kod kommer först i alfabetet. Resultatet blir en fellista i resultatfilen från EB47 med alla FO-poster för termin 2 inom det andra programmet. EB50 måste hantera även dessa fall.

5 David Andersson (15) 1.3 Beskrivning Batchen ska kunna köras både i inspektionsläge och i uppdateringsläge enligt standard för engångsbatchar. Programmet läser i första hand tabellerna FFGKURS och FORTKURS/INREGFO. Utifrån dessa tabeller skapas kurstillfällen som saknas i KTILL2 och KTFORT2 och dessutom uppdateras FFGKURS med motsvarande nya omgång. Om möjligt används mall från antingen KTILL2/KTFORT2 eller KTILLP vid skapandet av det nya kurstillfället. En kontrollista skrivs ut med de poster som skapas. Egenskaper hos EB50 Inspektionsläge eller uppdateringsläge kan väljas. Batchen går att köra mer än en gång. Efter körningen skapas en resultatfil med sammanfattning och detaljer om körningen. En sammanfattning skickas även via mail till beställaren. 1.4 Parametrar I RB70 anges EB50 som engångsprogram Obligatoriska parametrar UPPDATERA måste anges för att bestämma om batchen skall köras i Inspektionsläge eller Uppdateringsläge. Anges UPPDATERA=N kommer ingen uppdatering att genomföras. Inspektionsläge. Anges UPPDATERA=J sker uppdatering. Uppdateringsläge. INLEDANDETECKEN bestämmer det första tecknet i de anmälningskoder som används för nya kurstillfällen som skapas av batchen. Det är en stark rekommendation att välja ett tecken som inte används i KTILL2/KTILL3 sedan tidigare för att kunna särskilja de poster som skapats av just EB50.

6 David Andersson (15) Exempel: INLEDANDETECKEN=A innebär att nya kurstillfällen får anmälningskoderna A0001, A0002, A0003 o.s.v. 2 Krav R1 Utsökning Programmet läser tabellen FFGKURS och kontrollerar om det för visst personnummer och kurs även finns en eller flera poster i FORTKURS och/eller INREGFO. Programmet kontrollerar sedan för varje post om det redan finns ett kurstillfälle i KTILL2 eller KTILL3 med samma FFG- och FO-terminer på rätt kalendertermin. Finns det inget sådant kurstillfälle skapar programmet ett nytt tillfälle för samtliga i registreringarna ingående terminer i KTILL2 och KTILL3. Det skapade kurstillfället ges en ny kursomgång och FFGKURS-posten kommer att uppdateras med denna. R2 Bearbetning Nya KTILL2-poster skapas på följande sätt: KURSKOD, STARTTER, KURSTAKT, KURSTID, UNDFORM, ORT och KURSTYP hämtas från FFGKURS-posten som behandlas. FFGPOANG hämtas från (i prioriteringsordning) 1. FFGPOANG på det kurstillfälle i KTILL2 som stämmer med personens registrering. 2. POANG på det kurstillfälle i KTILLP som stämmer med personens registrering. Läs KTILLP med: KURS = FFGKURS.KURS STARTTER = FFGKURS.TERMIN PROGR = FFGKURS.PROGR PROGINR = FFGKURS.PROGINR TERMORDK = 1 3. POANG på den kurs som stämmer med personens registrering fördelat på samtliga ingående terminer. Om kurstakten inte är 100% anpassas detta poängvärde till kurstakten i KTILL2. Vid kurstakt 50% blir det högsta tillåtna värdet 15 hp. Kurstakt 0% fördelas alltid till 0 hp. Läs KURS med: FFGKURS.KURS KURSOMG sätts till 2 eller närmaste lediga nummer/tecken(2-9,a-ö,0) som inte finns i 1. KTILL2 med samma nycklar (gäller även poster som EB50 själv skapat). 2. KTILL3 med samma nycklar. 3. den FFGKURS-post som behandlas.

7 David Andersson (15) KOD sätts automatisk med inledande tecken som angivits i beställningen, övriga fyra tecken med löpnummer 0001 etc. Koden får inte finnas i KTILL2 eller KTILL3 för samma starttermin.

8 David Andersson (15) Nya KTFORT2-poster skapas på följande sätt: KURSKOD, STARTTER, KURSTAKT, KURSTID, UNDFORM, ORT, KURSOMG, KURSTYP och KOD hämtas från den KTILL2-post som skapas (se ovan). TERMORDN hämtas från TERMORDN i den FORTKURS/INREGFO-post som behandlas. (om en INREGFO-post har samma terminsordning som en FORTKURS-post, kommer endast FORTKURS-posten att användas) FORPOANG hämtas från (i prioriteringsordning) 1. FORPOANG på det kurstillfälle i KTFORT2 som stämmer med personens registrering/avbrott. (Detta görs endast om FFGPOANG kunde hittas i KTILL2 (se ovan)). Observera också att man här måste utgå ifrån startterminen för FFG-registreringen i KTILL2 eftersom FO-terminen förmodligen avviker från KTFORT2 2. POANG från det tillfälle i KTILLP som matchar personens registrering/avbrott. Läs KTILLP med: KURS = FFGKURS.KURS STARTTER = FFGKURS.TERMIN PROGR = FFGKURS.PROGR PROGINR = FFGKURS.PROGINR TERMORDK = FORTKURS.TERMORDN/INREGFO.TERMORDN 3. POANG på den kurs som stämmer med personens registrering/avbrott fördelad på samma sätt som för KTILL2-posten. Läs KURS med: FFGKURS.KURS TERMIN hämtas från TERMIN i FORTKURS/INREGFO. Generellt för KTILL2/KTFORT2: STARTV och SLUTV hämtas från TERMIN. LOK1/LOK2 sätts till de värden som finns i det original(ktill2/ktfort2/ktillp) som använts som mall för det nya kurstillfället. Om mall saknas blir det null AVGFRI = N om termin >= annars = J(gäller bara KTILL2) DEP1, DEP2, PLANTAL, ANTALORD, ANTALRES, VALUTA, KONVERT sätts till null/blank FFGKURS-posten uppdateras med samma värde för OMGANG som KTILL2 och KTFORT2 uppdaterats med (se ovan). IDATUM, ITID och IANV=EB50 uppdateras också. Om det sedan tidigare finns något i KTILLHST som motsvarar det kurstillfälle i KTILL2/KTFORT2 som används som mall ska även KTILLHST uppdateras.

9 David Andersson (15) R3 Rapportera de poster som skapas/uppdateras En kontrollista skrivs ut med de poster som skapas i KTILL2 och KTFORT2. Även de poster som uppdaterats i FFGKURS skrivs ut i kontrollistan. R4 Rapportera registreringar som inte kan behandlas Följande fall resulterar i fellista utan att vidare behandling görs: Terminer som har samtliga anmälningskoder upptagna för givet inledande tecken listas med information om att batchen bör köras igen med annat inledande tecken för att ta om hand dessa terminer. FFG-/FO-terminer som kommer i ologisk ordning behandlas inte. Exempelvis: o En FO-termin ligger samtidigt eller före FFG-terminen i tid. o En FO-termin med högre terminsordning än en annan FO-termin har en lägre termin än densamma. o Två FO-poster har olika terminsordning men samma termin. Poster i FFGKURS som saknar något av de värden som används som nyckel i KTILL2 läggs på fellistan utan att behandlas vidare. Om poängen som hämtas från KURS är för stor (efter att ha fördelats på samtliga terminer) kan KTILL2/KTFORT2-poster inte skapas och hamnar istället på fellistan (KURS.POANG rymmer fler tecken än KTILL2.FFGPOANG). Om samtliga KTILL2.KURSOMG (1-9, A-Ö, 0) är upptagna kan inga ytterligare kurstillfällen med samma nycklar skapas. Dessa hamnar då istället på fellistan. Om KURS.POANG av någon anledning inte går att tolka, t ex för att kursen saknas eller POANG-fältet inte innehåller siffror, läggs FFG-posten på fellistan. Dessutom ges varningar för följande fall. Dessa kommer dock ändå att resultera i nya kurstillfällen: 2.1 Flöde Om den fördelade poängen överstiger 30 hp per termin (anpassat efter kurstakt). Vid kopiering av LOK-värden från höst till vår eller från vår till höst. Listningen är uppdelad på om mall från KTILL2/KTFORT2 eller KTILLP använts. Om poängsumman för en post i KTILL2 och tillhörande poster i KTFORT2 inte överensstämmer med poäng i KURS. Läs hela FFGKURS o Läs FORTKURS FORTKURS.PNR= FFGKURS.PNR FORTKURS.KURS = FFGKURS.KURS Order by PNR, KURS, TERMORDN o Läs INREGFO INREGFO.PNR= FFGKURS.PNR INREGFO.KURS = FFGKURS.KURS

10 David Andersson (15) Order by PNR, KURS, TERMORDN o Om bom i FORTKURS och INREGFO Läs nästa FFGKURS o Om träff i FORTKURS och eller INREGFO (kan vara flera) Läs mot kurstillfällestabellerna och kolla om det finns en komplett uppsättning som svarar mot registreringarna/avbrotten. Finns det inte en komplett sådan är detta ett fall för EB50. Kontroll måste göras både mot KTILL2/KTFORT2 o KTILL3/KTFORT3. KTILL2/3.KURSKOD = FFGKURS.KURS KTILL2/3.STARTTER = FFGKURS.TERMIN KTILL2/3. KURSTAKT= FFGKURS.KURSTAKT KTILL2/3.UNDFORM = FFGKURS.UNDFORM KTILL2/3.KURSTID = FFGKURS.KURSTID KTILL2/3.ORT = FFGKURS.ORT KTILL2/3. KURSTYP= FFGKURS.KURSTYP KTILL2/3.KURSOMG = FFGKURS.OMGANG KTFORT2/3.KURSKOD = FFGKURS.KURS KTFORT2/3.STARTTER = FFGKURS.TERMIN KTFORT2/3.TERMORDN = FORTKURS/INREGFO.TERMORDN KTFORT2/3.TERMIN=FORTKURS/INREGFO.TERMIN KTFORT2/3. KURSTAKT= FFGKURS.KURSTAKT KTFORT2/3.UNDFORM = FFGKURS.UNDFORM KTFORT2/3.KURSTID = FFGKURS.KURSTID KTFORT2/3.ORT = FFGKURS.ORT KTFORT2/3. KURSTYP= FFGKURS.KURSTYP KTFORT2/3.KURSOMG = FFGKURS.OMGANG o Får vi träff på alla ingående FFGKURS och FORTKURS/INREGFO är detta fall redan fixat. Läs nästa FFGKURS. o Har vi kommit så här långt finns det glapp någonstans på PNR/KURS och tillfällen ska skapas i KTILL2/KTFORT2 och personens FFGKURS.OMGANG ska uppdateras med den KURSOMG som används till de KTILL2/KTFORT2 som vi skapar här. o I de fall där det finns poster i både FORTKURS och INREGFO där samtliga nycklar matchar (PNR, KURS och TERMORDN) kommer INREGFO-posten att ignoreras och KTFORT2-posten att skapas utifrån data i FORTKURS-posten. o Skriv KTILL2/KTFORT2 utifrån parametrarna i FFGKURS. Observera att det redan kan finnas tillfällen som är skapade tidigare under pågående körning som är exakt lika med den vi behandlar nu och det kan finnas de som har delvis likadan uppsättning. Det behövs alltså kontroller för att allt ska bli korrekt.

11 David Andersson (15) o Börja med att ta reda på om det finns något inlagt tidigare under körningen som stämmer exakt med våra FFGKURS och FORTKURS/INREGFO. Här kan det vara så att det finns mer än en uppsättning, så vi måste läsa tills vi får en exakt match på hela uppsättningen eller inget mer att läsa in. KTILL2.KURSKOD = FFGKURS.KURS KTILL2.STARTTER = FFGKURS.TERMIN KTILL2. KURSTAKT= FFGKURS.KURSTAKT KTILL2.UNDFORM = FFGKURS.UNDFORM KTILL2.KURSTID = FFGKURS.KURSTID KTILL2.ORT = FFGKURS.ORT KTILL2. KURSTYP= FFGKURS.KURSTYP KTFORT2.KURSKOD = FFGKURS.KURS KTFORT2.STARTTER = FFGKURS.TERMIN KTFORT2.TERMORDN = FORTKURS/INREGFO.TERMORDN KTFORT2.TERMIN=FORTKURS/INREGFO.TERMIN KTFORT2. KURSTAKT= FFGKURS.KURSTAKT KTFORT2.UNDFORM = FFGKURS.UNDFORM KTFORT2.KURSTID = FFGKURS.KURSTID KTFORT2.ORT = FFGKURS.ORT KTFORT2. KURSTYP= FFGKURS.KURSTYP o Får vi exakta träffar på hela kedjan av FFGKURS och FORTKURS/INREGFO behöver vi inte skriva KTILL2/KTFORT2. Däremot ska FFGKURS.OMGANG uppdateras med inläst KTILL2.KURSOMG. o Om det inte blir exakta träffar ska vi skriva KTILL2/KTFORT2 och uppdatera FFGKURS.OMGANG. Hitta en ledig KTILL2.KURSOMG m h a parametrarna från FFGKURS, plussa OMGANG, läs KTILL2 tills första bom, då har vi hittat omgången som ska användas. Kolla även mot KTILL3 för att vara 100% säker. KTILL2/3.KURSKOD = FFGKURS.KURS KTILL2/3.STARTTER = FFGKURS.TERMIN KTILL2/3. KURSTAKT= FFGKURS.KURSTAKT KTILL2/3.UNDFORM = FFGKURS.UNDFORM KTILL2/3.KURSTID = FFGKURS.KURSTID KTILL2/3.ORT = FFGKURS.ORT KTILL2/3. KURSTYP= FFGKURS.KURSTYP KTILL2/3.KURSOMG > 0 och <> FFGKURS.OMGANG KURSOMG är enställig, slår vi i taket skriv på fellistan och ingen uppdatering Hittas ledig omgång kan vi skriva KTILL2/KTFORT2 och uppdatera FFGKURS.OMGANG.

12 David Andersson (15) 3 Resultatlista En lista skapas som redovisar resultatet av körningen. Överst i resultatlistan visas en sammanfattning av körningen inklusive eventuella fel som har hittats. Under sammanfattningen i resultatlistan visas mer utförlig information om eventuella fel, samt de kurstillfällen som har skapats under körningen. För att underlätta sökning i resultatfiler med många rader matchas varje summeringsrad i sammanfattningen med tillhörande detaljrubrik genom en gemensam siffra till vänster om raderna. 3.1 Sammanfattning av körningen En sammanfattning skrivs både i mailet till beställaren och överst i resultatlistan. Exempel på sammanfattning i inspektionsläge: (1) Antal poster som kommer att läggas in i tabellen KTILL2 vid skarp körning: 659. (2) Antal poster som kommer att läggas in i tabellen KTFORT2 vid skarp körning: 876. (3) Antal poster som kommer att uppdateras med ny OMGANG in i tabellen FFGKURS vid skarp körning: (4) Antal poster som kommer att läggas in med ny kursomgång i tabellen KTILLHST: 71. Exempel på sammanfattning i uppdateringsläge: (1) Antal poster som har lagts in i tabellen KTILL2: 659. (2) Antal poster som har lagts in i tabellen KTFORT2: 876. (3) Antal poster som har uppdaterats med ny OMGANG in i tabellen FFGKURS: (4) Antal poster som har lagts in med ny kursomgång i tabellen KTILLHST: Felmeddelande Felmeddelanden genereras i resultatlistan enligt krav R4 ovan. Felen kommer ut med både summering och detaljer precis som de övriga resultaten. Exempel på felmeddelande i summeringen: (5) Antal FFGKURS-poster som inte behandlas för att det saknas kurstillfällesparametrar för att skapa upp en KTILL2-post: 17. (6) Antal poster som inte kan behandlas på grund av att ingen ledig kursomgång finns: 10.

13 David Andersson (15) Om anmälningskoden uppnår högsta tillåtna värde Om värdet som följer det inledande tecknet uppnår 9999 en viss termin kommer inga ytterligare kurstillfällen att skapas på denna termin under pågående batchkörning. Körningen kommer istället att gå vidare med nästa termin och vid avslut ge följande meddelande överst i resultatlistan: (1) Varning! Högsta tillåtna värde för anmälningskod i KTILL2 har uppnåtts för valt INLEDANDETECKEN. Antal terminer som inte avslutats: 2 Välj nytt INLEDANDETECKEN och kör EB50 igen för att skapa återstående kurstillfällen. De kurstillfällen som redan har skapats under körningen kommer att behandlas som om batchen slutförts normalt, d.v.s. de kommer att läggas in i KTILL2 och KTFORT2 om batchen körts i Uppdateringsläge. 3.3 Varningsmeddelanden Som nämnt under kravstycket finns det ett fall som kan inträffa som resulterar i att kurstillfälle skapas men med varningsmeddelande. Om de fördelade poängen överskrider maxpoäng per termin (30 hp för 100% kurstakt). Dessa uppgifter kommer även de ut med både summering och detaljrader. Exempel på varningsmeddelande i summeringen: (6) Antal nya kurstillfällen som har poängfördelning som överstiger 30 hp per termin på 100%: 322 (7) Antal nya kurstillfällen där höst/vår inte stämmer med original-kurstillfället: 227 (8) Antal nya kurstillfällen där höst/vår inte stämmer med original-ktillp: Detaljrader Under sammanfattningen visas detaljer om de poster som har skapats och lagts in i KTILL2 och KTFORT2, uppdaterats i FFGKURS, eventuella fel som medfört att poster inte kunnat behandlas samt eventuella varningar gällande poäng/kurstakt. Samtliga listor sorteras stigande på termin och kurs (och i förekommande fall även personnummer) Exempel på detaljrader i inspektionsläge: (1) Nedanstående poster skulle ha lagts in i KTILL2 vid skarp körning. KURSKOD;STARTTER;KURSTAKT;KURSTID;UNDFORM;ORT;KURSOMG;KURSTYP;FFGPOANG;KOD;STARTV;SLUTV;L OK1;LOK2;PLANTAL;ANTALORD;ANTALRES;VALUTA;KONVERT;AVGFRI; XSH221;19761;100;DAG;NML;1281;2; _;15.0;Q0002;;;;;;;;;;; XSL037;19761;100;DAG;NML;1281;2; _;7.5;Q0003;;;;;;;;;;; : (2) Nedanstående poster skulle ha lagts in i KTFORT2 vid skarp körning. KURSKOD;STARTTER;KURSTAKT;KURSTID;UNDFORM;ORT;KURSOMG;KURSTYP;TERMORDN;FORPOANG;KOD;TERMI N;STARTV;SLUTV;LOK1;LOK2;VALUTA;KONVERT; XSH221;19761;100;DAG;NML;1281;2; _; 2;15.0;Q0002;19762;;;;;;;;;;; XSL037;19761;100;DAG;NML;1281;2; _; 2;7.5;Q0003;19781;;;;;;;;;;; :

14 David Andersson (15) (3) Nedanstående poster skulle ha uppdaterats med ny OMGANG i FFGKURS vid skarp körning. PNR;KURS;PROGR;PROGINR;TERMIN;KURSTAKT;KURSTID;UNDFORM;ORT;OMGANG;KURSTYP;IDATUM;ITID;IAN V;VERNR; ;XSH221;; _;19761;100;DAG;NML;1281;2; _; ;104150;EB50;null; ;XSL037;; _;19761;100;DAG;NML;1281;2; _; ;104150;EB50;null; : Exempel på detaljrader vid fel: (4) Nedanstående poster har inte kunnat behandlas på grund av oordnade terminer och/eller terminsordningar. FFGKURS: pnr=' ', kurs='xfs001', progr='', proginr=' _', termin='19781', kurstakt='100', kurstid='dag', undform='nml', ort='1281', omgang='1', kurstyp=' _', idatum='null', itid='null', ianv='null', vernr='null' FORTKURS: pnr=' ', kurs='xfs001', termordn=' 2', termin='19782' FORTKURS: pnr=' ', kurs='xfs001', termordn=' 3', termin='19782' : (5) Nedanstående poster har inte kunnat behandlas för att det saknas kurstillfällesparametrar för att skapa upp en KTILL2-post: FFGKURS: pnr=' ', kurs='timie2', progr='tmail', proginr=' _', termin='19892', kurstakt='100', kurstid='', undform='nml', ort='0680', omgang='1', kurstyp=' _', idatum='null', itid='null', ianv='null', vernr='null' : Exempel på detaljrader vid varningar: (7) Nedanstående nya kurstillfällen har poäng i förhållande till kurstakt som överskrider maximalt tillåten poäng per termin KTILL2: kurskod='log001', startter='19771', kurstakt='100', kurstid='dag', undform='nml', ort='1281', kursomg='2', kurstyp=' _', ffgpoang='45.0', kod='q0001', startv='', slutv='' :

15 David Andersson (15) 4 Kravförteckning R1 UTSÖKNING... 6 R2 BEARBETNING... 6 R3 RAPPORTERA DE POSTER SOM SKAPAS/UPPDATERAS... 9 R4 RAPPORTERA REGISTRERINGAR SOM INTE KAN BEHANDLAS... 9

Funktionsbeskrivning EB50. Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer

Funktionsbeskrivning EB50. Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer 2016-08-19 David Andersson 2016-08-19 2 (9) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2015-02-26 David Andersson Första versionen

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB48 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen

Funktionsbeskrivning EB48 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen Engångsbatch för att skapa kurstillfällen 2015-08-28 Magnus Böhlin 2015-02-05 2 (9) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2015-02-05 Magnus Böhlin Första versionen - 2015-04-02 Magnus Böhlin INREGFFG

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB47 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för kurser inom program med terminsregistrering

Funktionsbeskrivning EB47 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för kurser inom program med terminsregistrering Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för kurser inom program med terminsregistrering 2016-02-19 Thom Jönsson 2016-02-19 2 (13) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2014-11-26 Thom Jönsson

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB45 Engångsbatch för att skapa saknade förstagångsregistreringar

Funktionsbeskrivning EB45 Engångsbatch för att skapa saknade förstagångsregistreringar Engångsbatch för att skapa saknade förstagångsregistreringar 2014-11-27 Thom Jönsson 2014-11-27 2 (7) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2014-09-24 Thom Jönsson Första versionen - 2014-10-16

Läs mer

Kravspecifikation. RG01 - Registrering en person Tillåta omregistrering före fortsättningsregistrering

Kravspecifikation. RG01 - Registrering en person Tillåta omregistrering före fortsättningsregistrering Kravspecifikation RG01 - Registrering en person Tillåta omregistrering före fortsättningsregistrering Projektnamn STU-07-T20 Förbättringar, omregistrering och gruppmarkering Fastställt av Dokumentansvarig

Läs mer

Kravspec EB56 Exportfiler till polishögskolan

Kravspec EB56 Exportfiler till polishögskolan Exportfiler till polishögskolan 2016-05-23 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2016-05-23 PerLindgren Skapad 2016-06-23 PerLindgren Korrigerat läsning mot tabellen LARARE PerLindgren

Läs mer

Tjänstespecifikation T04

Tjänstespecifikation T04 Tjänstespecifikation T04 Skriv ut Adresslista, emaillista Ladok på webb 2009-03-13 Version: Beteckning: LPW-09-02-007 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.1 2002-05-22 Jnbm

Läs mer

Kravspecifikation Hur man söker fram poängbidrag för en given kursregistrering

Kravspecifikation Hur man söker fram poängbidrag för en given kursregistrering Kravspecifikation Hur man söker fram poängbidrag för en given Område studiedokumentation 2010-06-10 Status: Första utkast Martin Edlund 2010-06-10 2 (8) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-06-10

Läs mer

OBS: Vänta med att köra EB50 skarpt tills ni har kört EB47 och EB48 för samtliga terminer!

OBS: Vänta med att köra EB50 skarpt tills ni har kört EB47 och EB48 för samtliga terminer! Leverans 2015_02 från den 23 april togs i drift den 27 maj. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 20 maj. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information finns

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud

Funktionsbeskrivning EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud Redovisar reserver som blivit antagna och återbud 2015-09-24 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2015-05-27 Anna-Carin Wiklund Skapad 2015-09-24 Anna-Carin Wiklund https://jira.its.umu.se/browse/ladok-20216

Läs mer

Kravspecifikation RG02 Kursregistrering - Flera personer

Kravspecifikation RG02 Kursregistrering - Flera personer Kravspecifikation RG02 Kursregistrering - Flera Bengt Reinholdsson 2013-09-26 2 (83) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2008-01-14 Bengt Reinholdsson Brutit ut detta från gamla kravlistan för

Läs mer

Kravspecifikation EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud

Kravspecifikation EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud Redovisar reserver som blivit antagna och återbud 2015-09-024 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2015-04-27 PerLindgren Skapad 2015-06-01 Ds Fler listningar enligt önskemål från

Läs mer

Kravspecifikation RG01 Registrering - en person

Kravspecifikation RG01 Registrering - en person Bengt Reinholdsson 2013-09-26 1 (60) Kravspecifikation RG01 Registrering - en person Bengt Reinholdsson 2013-09-26 2 (60) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2008-01-23 Bengt Reinholdsson Brutit

Läs mer

Kravspecifikation för överföring av katalogdata mellan Ladok och CSN

Kravspecifikation för överföring av katalogdata mellan Ladok och CSN Kravspecifikation för överföring av katalogdata mellan Ladok och CSN 2018-02-13 Version: Beteckning: 1.05 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.01 2005-02-12 Jörgen Sondell

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 4

Handbok för registervård. - Del 4 Handbok för registervård - Del 4 Sida 2 av 15 Innehåll 1 FELSÖKNING INFÖR LEVERANS 2 TILL MIT-MILJÖN... 3 1.1 ÅTERKOPPLING OCH PROJEKTSUPPORT... 3 2 TABELLERNA... 4 2.1 AGRPSCB... 4 2.2 AUKURS... 4 2.3

Läs mer

Kravspecifikation. Funktion UX03, Kohortuppföljning. (Batch)

Kravspecifikation. Funktion UX03, Kohortuppföljning. (Batch) Kravspecifikation (Batch) 2011-09-12 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare 2010-02-23 MAVA Byter ut läsning i BESTBAT mot BATCHJOB och BATVILL 2011-08-12 Jenny Svensson Specen uppdateras och anpassas

Läs mer

Uppläggning av ÅR-databas, UB50

Uppläggning av ÅR-databas, UB50 Uppläggning av ÅR-databas, UB50 [Projekt 715 - Ny tabellstruktur för VB-databasen] [Projekt UPP T-8304 Komplettering av ÅR-paket] [Projekt UPP T-1301 Uppföljning studieavgifter] 2016-06-29 Status: Uppdatering

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs 2016-01-29 Version: Beteckning: 1.00 Carina Ytterström 2013-04-11 2 (11) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare

Läs mer

Kravspecifikation RG10 Avbrott på kurs

Kravspecifikation RG10 Avbrott på kurs Kravspecifikation RG10 Avbrott på kurs Studok 2016-08-25 Status: PerLindgren 2016-08-25 2 (14) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-05-17 PerLindgren STU T-1101-studieavgifter. Kravspec

Läs mer

Kravspecifikation för RV16 Ändring av registreringsuppgifter - kurs

Kravspecifikation för RV16 Ändring av registreringsuppgifter - kurs Kravspecifikation för RV16 Ändring av registreringsuppgifter - kurs Projekt 109 2016-01-29 : Beteckning: Gammal Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2004-04-16 Carina Ytterström Första utkast

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 6

Handbok för registervård. - Del 6 Handbok för registervård - Del 6 Sida 2 av 14 Innehåll 1 FELSÖKNING INFÖR MIT-LEVERANS 3... 3 1.1 RESERVATIONER... 3 1.2 ANVÄND DB03 I LADOK NOUVEAU... 3 1.2.1 Ny version av DB03... 3 1.3 ÅTERKOPPLING

Läs mer

Detaljerad beskrivning av kravlista för KA81

Detaljerad beskrivning av kravlista för KA81 Detaljerad beskrivning av kravlista för KA81 inom Annan utbildning 2002-10-16 Version: Beteckning: 660-112-002 Bengt Reinholdsson 2002-10-16 660-112-002 2 (12) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar

Läs mer

Kravspecifikation. Uppdatering RG_UPPDAT (RG01, RG02, RG03)

Kravspecifikation. Uppdatering RG_UPPDAT (RG01, RG02, RG03) Kravspecifikation Uppdatering RG_UPPDAT (RG01, RG02, RG03) Bengt Reinholdsson 2013-04-10 2 (21) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2008-01-22 Bengt reinholdsson Brutit ut detta från gamla kravlistan

Läs mer

Kravspec UB52. UB52 HST utan resultat. Ändringshistorik Beteckning: Datum Av Kommentar Godkännare PerLindgren Leverans

Kravspec UB52. UB52 HST utan resultat. Ändringshistorik Beteckning: Datum Av Kommentar Godkännare PerLindgren Leverans Kravspec UB52 UB52 HST utan resultat 2014-01-08 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2014-01-08 PerLindgren Leverans Per Lindgren 2014-01-08 2 (20) Innehållsförteckning 1 HST UTAN

Läs mer

Projekt STU T 4102 Samordning med NyA har genomfört en ändring i SB02 som förbättrar logghanteringen och minskar storleken på fellistorna.

Projekt STU T 4102 Samordning med NyA har genomfört en ändring i SB02 som förbättrar logghanteringen och minskar storleken på fellistorna. Leverans 2014_04 från den 6 november togs i drift den 10 december. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 3 december. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information

Läs mer

Kravspecifikation. UB60 - Registreringsverifikat. Batchkörning. Webbadress https://projekt.ladokenheten.umu.se/ /UPP T-02 Registreringsverifikat/krav

Kravspecifikation. UB60 - Registreringsverifikat. Batchkörning. Webbadress https://projekt.ladokenheten.umu.se/ /UPP T-02 Registreringsverifikat/krav Kravspecifikation UB60 - Registreringsverifikat Batchkörning Webbadress https://projekt.ladokenheten.umu.se/ /UPP T-02 Registreringsverifikat/krav Projektnamn Projekt 723 - Registreringsverifikat Fastställt

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 5

Handbok för registervård. - Del 5 Handbok för registervård - Del 5 Sida 2 av 14 Innehåll 1 FELSÖKNING INFÖR MIT-LEVERANS 3... 3 1.1 FELSÖKNING... 3 1.2 NAMNGIVNING OCH NUMRERING I DB03... 3 1.3 RESULTAT AV KÖRNING - UNDERLAG TILL RÄTTNINGSSKRIPT...

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA24 Programplaner - indata 2016-08-26 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-08-27 Jenny H Svensson För KA24 har det funnits 4 olika funktionsbeskrivningar. Dessa är

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 7

Handbok för registervård. - Del 7 Handbok för registervård - Del 7 Sida 2 av 16 Innehåll 1 FELSÖKNING INFÖR MIT-LEVERANS 4... 3 1.1 RESERVATIONER... 3 1.2 BÅDE REGELFILER I DB03 OCH SQL-SKRIPT... 3 1.3 ÅTERKOPPLING SOM VANLIGT... 3 1.4

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 10

Handbok för registervård. - Del 10 Handbok för registervård - Del 10 Sida 2 av 22 Innehåll 1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 10... 3 1.1 RESERVATIONER GÄLLANDE FELSKRIPT... 3 1.2 SKICKA IN RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA!... 3 1.3 OM RÄTTNINGSSKRIPT...

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning EB13 Konverterings program för 2008-06-10 Version: Beteckning: 1.00 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2008-06-10 Mattias Wickberg Första version

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

Engångsprogram EB21 Projekt STU T-8108

Engångsprogram EB21 Projekt STU T-8108 Engångsprogram EB21 Projekt STU T-8108 Webbadress https://projekt.ladokenheten.umu.se/ /STU T-8108 Projektnamn Projekt STU T-8108 Engångsprogram EB21 Fastställt av Dokumentansvarig Mikaela Asplund Dokumentidentitet

Läs mer

Kravspecifikation SA07 Antagen- utresande på utbytesprogram

Kravspecifikation SA07 Antagen- utresande på utbytesprogram Kravspecifikation SA07 Antagen- utresande på utbytesprogram Bengt Reinholdsson 2013-05-16 2 (12) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2007-02-28 Bengt Reinholdsson Första utkast - 2007-08-30

Läs mer

Kravspecifikation. UB30 - Överföring av uppgifter till SCB. Batchkörning av UB30. Studok. Projekt Beteckning: Status:

Kravspecifikation. UB30 - Överföring av uppgifter till SCB. Batchkörning av UB30. Studok. Projekt Beteckning: Status: Kravspecifikation UB30 - Överföring av uppgifter till SCB Batchkörning av UB30 Studok Projekt 124 2016-03-17 Beteckning: Bengt Reinholdsson 2017-01-12 2 (124) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning EB16 Överföring av GENUTBGUx poster från BEHFORUT till BEHBESL 2008-06-10 Version: Beteckning: 1.00 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2008-06-10

Läs mer

Kravspecifikation. Överföring av uppgifter till CSN Bologna-anpassningar. Anpassningar av Ladok till ny utbildningsstruktur STU 2007:T-01 2007-05-07

Kravspecifikation. Överföring av uppgifter till CSN Bologna-anpassningar. Anpassningar av Ladok till ny utbildningsstruktur STU 2007:T-01 2007-05-07 Kravspecifikation Överföring av uppgifter till CSN Bologna-anpassningar Anpassningar av Ladok till ny utbildningsstruktur STU 2007:T-01 2007-05-07 Version: Beteckning: 1.04 Status: Ändringshistorik Revision

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 9

Handbok för registervård. - Del 9 Handbok för registervård - Del 9 Sida 2 av 14 Innehåll 1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 9... 3 1.1 RESERVATIONER GÄLLANDE FELSKRIPT... 3 1.2 ÅTERKOPPLING PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 SAMMANSTÄLLNING OCH SQL-SKRIPT

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG03 Terminsregistrering - flera personer 2016-02-02 Version: Beteckning: 1.02 RG03_funkbeskr Malou Engberg de Carvalho 2009-01-23 RG03_funkbeskr 2(10) Ändringshistorik Revision Datum

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 8

Handbok för registervård. - Del 8 Handbok för registervård - Del 8 Sida 2 av 16 Innehåll 1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 8... 3 1.1 RESERVATIONER... 3 1.2 BÅDE REGELFILER I DB03 OCH SQL-SKRIPT... 3 1.3 ÅTERKOPPLING PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.4 PROJEKTSUPPORT...

Läs mer

Kravspec EB23 Konvertera katalogtabeller examen

Kravspec EB23 Konvertera katalogtabeller examen Kravspec EB23 Konvertera katalogtabeller examen 2009-08-21 Version: Beteckning: 1.00 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2009-08-21 Per Lindgren Leverans till septemberutskick

Läs mer

Kravspecifikation. UT32 - Registrerade på kurs/inst Sökning på avbrott. Version 1.00

Kravspecifikation. UT32 - Registrerade på kurs/inst Sökning på avbrott. Version 1.00 Kravspecifikation UT32 - Registrerade på kurs/inst Sökning på avbrott Projektnamn STU-07-T08 Felsökning och registervård Fastställt av Dokumentansvarig Jenny H Svensson Dokumentidentitet STU-07-T08 UT32

Läs mer

Kravspec UB40 Antal sökande, antagna och registrerade

Kravspec UB40 Antal sökande, antagna och registrerade Antal sökande, antagna och registrerade Uppföljning kurs och program Antagningsuppgifter från NyA-systemet 2016-04-20 Beteckning: UB40_kravspec Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-03-08

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 15

Handbok för registervård. - Del 15 Handbok för registervård - Del 15 Sida 2 av 14 Innehåll 1 UPPDATERAD INFO OM REGISTERVÅRD PÅ LADOK3-WIKIN... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 15... 3 1.2 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 RÄTTADE OCH INDRAGNA

Läs mer

Kravspec UB70. UB70 Migrationsverket. Ändringshistorik Beteckning:

Kravspec UB70. UB70 Migrationsverket. Ändringshistorik Beteckning: Kravspec UB70 UB70 Migrationsverket 2012-08-27 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-05-13 PerLindgren Leverans från STU T- 1101 studieavg 2011-05-30 PerLindgren Batchbeställningsform

Läs mer

Kravspec EB19-KAGRPSCB.KURS

Kravspec EB19-KAGRPSCB.KURS Kravspec EB19-KAGRPSCB.KURS 2009-05-29 Version: Beteckning: 1.00 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2009-05-29 Per Lindgren Leverans - Per Lindgren 2009-03-23 2 (13)

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata 2016-02-04 Lotten Hultgren Viklund 2016-02-04 2 (19) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2006-12-13 Lou Lagusson Version 1 2009-06-03 Version

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 21

Handbok för registervård. - Del 21 Handbok för registervård - Del 21 Sida 2 av 12 Innehåll 1 UNDERLAGSTABELLER... 3 1.1 ÄNDRADE OCH ÅTERKALLADE SKRIPT... 3 1.2 KONVERTERADE TABELLER... 3 1.3 SKICKA IN RESULTAT TILL SD+... 3 1.4 ANVÄND FORUMET

Läs mer

Kravspec EB26 Behandling av DKLASS

Kravspec EB26 Behandling av DKLASS Behandling av DKLASS Projekt EXA-9206 Huvudområde 2009-06-15 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-06-10 Jenny H Svensson Första försöket - 2009-06-15 Jenny H Svensson Uppdaterat kontroll

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 2013-09-13 1 (16) Funktionsbeskrivning RG01- Registrering en person 2013-09-13 Version: Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-07-28?? 2009-01-23 2009-06-04 Mattias Wickberg

Läs mer

Klicka på länken Funktionsbeskrivningar driftsatt leverans (total lista samt flik för senaste ändringarna)

Klicka på länken Funktionsbeskrivningar driftsatt leverans (total lista samt flik för senaste ändringarna) Leverans 2015_03 från den 3 september togs i drift den 7 oktober. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 30 september. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 17

Handbok för registervård. - Del 17 Handbok för registervård - Del 17 Sida 2 av 13 Innehåll 1 OM REGISTERVÅRD PÅ LADOK3-WIKIN... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 17... 3 1.2 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 RÄTTNING AV REDAN UTSKICKADE FELSÖKNINGAR...

Läs mer

Kravspec EB24 Konvertera persontabeller examen

Kravspec EB24 Konvertera persontabeller examen Kravspec EB24 Konvertera persontabeller examen 2009-08-21 Version: Beteckning: 1.00 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2009-08-21 Per Lindgren Leverans till septemberutskicket

Läs mer

Kravspecifikation Service Skapa betalningsunderlag

Kravspecifikation Service Skapa betalningsunderlag Kravspecifikation Service Skapa Nouveau STU T-0107 Studieavgifter 2012-01-31 Status: Jenny H Svensson 2012-01-31 2 (13) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-10-21 Jenny H Svensson Första

Läs mer

Kontrollpaket check_utbtillf_avgift

Kontrollpaket check_utbtillf_avgift Kontrollpaket check_utbtillf_avgift 2013-04-08 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-04-08 PerLindgren Leverans från STU T 3101 studiavgifter Per Lindgren 2013-04-08 2 (15) Innehållsförteckning

Läs mer

Manual för läsårsplanering i Kopps

Manual för läsårsplanering i Kopps Senast uppdaterad: 2017-08-18 Manual för läsårsplanering i Kopps I Kopps finns systemstöd för läsårsplanering. Stödet består bland annat av automatiskt skapande av önskade kurstillfällen via kopiering

Läs mer

Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata

Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata 2016-02-01 FunktionsbeskrivningSY02 Författare Datum Sida Lotten Hultgren Viklund 2015-11-17 2 (21) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2015-10-12

Läs mer

KRAVSPECIFIKATION. INAMN01 Indexformulär Sök person

KRAVSPECIFIKATION. INAMN01 Indexformulär Sök person KRAVSPECIFIKATION INAMN01 Indexformulär Sök person STU-08-T-8108 webbadress Projektnamn STU-T-8108 Fastställt av Dokumentansvarig Lars Hansson Dokumentidentitet Datum 2009-01-15 Status Levererad Lars Hansson

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr Ladok Funktionsbeskrivning för RG02 Kursregistrering - flera personer 2013-10-24 Beteckning: RG02_funkbeskr 2013-10-24 RG02_funkbeskr.doc 2 (17) Ändringshistorik Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-07-28?

Läs mer

UB03 Körloggsstatistik

UB03 Körloggsstatistik UB03 Körloggsstatistik 2012-11-30 Bengt Reinholdsson 2012-11-30 2 (23) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2006-05-10 Bengt Reinholdsson 2012-11-06 PerLindgren Specen fanns bara som pdf-dokument

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 1

Handbok för registervård. - Del 1 Handbok för registervård - Del 1 Sida 2 av 6 Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. VARFÖR GÖRA REGISTERVÅRD?... 3 3. NÄR SKA MAN BÖRJA OCH MED VAD?... 3 4. HUR KÖR MAN REGELFILER?... 4 5. VEM ÅTGÄRDAR FELEN OCH

Läs mer

Kravspec EB36 Examen 5tkn inriktning 4tkn

Kravspec EB36 Examen 5tkn inriktning 4tkn Examen 5tkn inriktning 4tkn 2016-10-20 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-01-03 Per Lindgren Första - 2011-01-11 Densamme Andra 2011-01-20 PL EXKURSOB, EXKURSVF o EXPOKRAV

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [UB80 Hantering av ] 2012-03-26 Version: Beteckning: 1.01 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 1,01 2009-03-02 Maria Valterssson Kompletterar preferenser på delfunktionsnivå

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 16

Handbok för registervård. - Del 16 Handbok för registervård - Del 16 Sida 2 av 11 Innehåll 1 LÄS OM REGISTERVÅRD PÅ LADOK3-WIKIN!... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 16... 3 1.2 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 RÄTTADE OCH INDRAGNA FELSÖKNINGAR...

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning UT09 Visa studieavgifter 2016-04-05 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-04 2012-05-04 2012-08-16 Lisa Eliasson Lisa Eliasson Lisa Eliasson Ny funktion Uppdatering

Läs mer

Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå

Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå 2014-08-08 Mattias Wickberg 2010-10-11 2 (7) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2010-06-08 Mattias Wickberg Första version

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning EB20 Batch för konvertering av tillgodoräknaden för forskare 2008-11-20 Version: Beteckning: 1 Torgny Fridlund 2008-11-20 2 (8) Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT... 3 2 FÖRBEREDELSER...

Läs mer

Kravspecifikation UB01 Massutsökning

Kravspecifikation UB01 Massutsökning Kravspecifikation UB01 Massutsökning Ändring av datafil Krav 5.2.3 samt 5.3 webbadress www.umu.se/projektetswebbplats/projektplan STU-07-T08/Krav Projektnamn STU-07-T08 Fastställt av Dokumentansvarig Bengt

Läs mer

Kravspecifikation KA13 Anmälningsalternativ, Kurs

Kravspecifikation KA13 Anmälningsalternativ, Kurs Kravspecifikation KA13 Anmälningsalternativ, Kurs Nouveau Projekt STU T-9110 2016-10-18 Status: Godkänd Eva Lundströmer Simu 2016-10-18 2 (25) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-20

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 12

Handbok för registervård. - Del 12 Handbok för registervård - Del 12 Sida 2 av 12 Innehåll 1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 12... 3 1.1 SKICKA IN RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA!... 3 1.2 RÄTTADE FELSÖKNINGAR... 3 1.3 RÄTTNINGSSKRIPT... 3 1.4 FORUMET FÖR

Läs mer

Kravspecifikation för överföring av meritdata mellan Ladok och CSN

Kravspecifikation för överföring av meritdata mellan Ladok och CSN Kravspecifikation för överföring av meritdata mellan Ladok och CSN 2011-06-21 Version: Beteckning: 1.09 Sida 2(14) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare 0.01 2006-04-18 Jörgen Sondell

Läs mer

SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg

SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg KTH SA33 KRAVSPECIFIKATION Kaarina Beskow 2016-02-03 SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg Kravspecifikation Innehåll 1. Funktionsbenämning: SA33 - Val av kurser inom program m terminsreg... 5

Läs mer

Kravlista för Ladok annan utbildning

Kravlista för Ladok annan utbildning Kravlista för Ladok annan utbildning RG80 - Registrering - en person 2009-01-15 Version: 1.00 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.01 2002-08-06 Ann-Mari Strand Första utkast

Läs mer

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson KURSINFO Kurstillfälle inom program Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-03-01 1.0 Första utkast Anngreth Johansson Innehåll Versionsförteckning... 1 Innehåll... 2 Kurstillfälle

Läs mer

Utdata för grupper av studenter i Ladok Nouveau

Utdata för grupper av studenter i Ladok Nouveau Utdata för grupper av studenter i Ladok Nouveau Utdata för Grupper av studenter...2 Utdata kurs...2 UT30 Antagna/reserver till kurs...2 UT31: Förväntade deltagare i kurs...5 UT32: Registrerade på kurs/inst...6

Läs mer

Kravspecifikation RV15

Kravspecifikation RV15 Margareta Poovi 2016-05-20 RV15 1 (17) RV15 Margareta Poovi 2016-05-20 RV15 2 (17) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-11 Thomas Dahlberg Lägger till en första sida, innehållsförteckning

Läs mer

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning 12016-12-022016-12-022016-12-021151 Dokument 1 Adressuppdatering Innehållsförteckning 1. Allmänt om funktionen 2. Uppdelning i delfunktioner 3. Behörighetsanalys 4. Preferensstyrning 5. Utskrifter 6. Avvikelser

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 23

Handbok för registervård. - Del 23 Handbok för registervård - Del 23 Sida 2 av 10 Innehåll 1 HANDBOK 23... 3 1.1 KONVERTERADE TABELLER... 3 1.2 LANDSKOD NATIONELL DATA... 3 1.3 ÄNDRADE SKRIPT... 3 1.4 RAPPORT MED RESULTAT TILL SD+... 3

Läs mer

MANUAL VU omgångar i KOPPS

MANUAL VU omgångar i KOPPS MANUAL VU omgångar i KOPPS Om RUTINER FÖR ANTAGNING AV FRISTÅENDE STUDERANDE, VEM GÖR VAD SAMT TIDPLANER, se informationen på KTH:s intranät under Antagning/Kurser. Innehåll 1. Logga in i KOPPS... 2 2.

Läs mer

KA21-Programplaner - utdata

KA21-Programplaner - utdata Malou Engberg de Carvalho 2010-02-25 Sida 1 KA21-Programplaner - utdata 2010-02-25 Ändringshistorik Av Kommentar Godkännare 1997-10-31 Malou Engberg de Carvalho Denna del av funktionen är färdigprogrammerad

Läs mer

KA25 Programtillfällen - indata

KA25 Programtillfällen - indata KA25 Programtillfällen - indata 2016-01-25 p\catalog ue\ka25\doc\ka25_kravspec.doc Göteborgs Universitet KA25 - Kravspecifikation 2 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare Framgår ej GunBritt Hagberg

Läs mer

Lathund: kurstillfällesbyte Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.6.0

Lathund: kurstillfällesbyte Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.6.0 Lathund: kurstillfällesbyte Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.6.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial utvecklas efterhand och publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning UB40 Antal sökande, antagna och registrerade 2014-02-20 Beteckning: UB40_funkbeskr Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-02-21 Maria Valtersson Till webben

Läs mer

Grupper. SA10 Grupphantering

Grupper. SA10 Grupphantering Grupper Ibland kan det finnas en praktisk betydelse att spara en ett visst antal studenter för att senare kunna ta fram dem för att göra t.ex klass - indelningar, laborationsgrupper, uppföljningar på kurser

Läs mer

Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen. Manual nya Ladok. Rapportera resultat

Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen. Manual nya Ladok. Rapportera resultat Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen Manual nya Ladok Rapportera resultat 1 Liten begreppsordlista Examinator/attestant: Den person som fattar det slutgiltiga beslut om en students betyg. Motsvarar

Läs mer

Tjänstespecifikation T25

Tjänstespecifikation T25 Tjänstespecifikation T25 Ladok på webb Ändringshistorik Av Kommentar Granskare Godkännare 2005-06-02 Lars Hansson Johan Forsman Inför leverans 2005-06-17 - - 2007-03-06 Anders Bergström Åtgärd 16423: Uppdaterat

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning RS81 Resultatrapportering på hel kurs 2003-09-29 Version: Beteckning: 660-181-009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2003-09-29 Bengt Reinholdsson

Läs mer

Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå

Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå 2009-11-12 Status: Ofullständig Birgitta Lewén-Johansson 2009-11-12 2 (8) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-12 BLN Första utkast,

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för KA11 Kurser och prov - utdata (ny funktion 2005) 2016-02-04 Beteckning: Carina Ytterström 2016-02-04 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-10 Carina

Läs mer

Handhavandeguide: Helårsstudenter (HST) Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Helårsstudenter (HST) Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Helårsstudenter (HST) Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.16.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps.

Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps. Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps. En läsårsplan utgår ifrån den kurslista som tillhör utbildningsplanen. Utbildningsplan med aktuell kurslista ska vara godkänd innan arbetet med läsårsplaneringen

Läs mer

Funktionsbeskrivning. - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter

Funktionsbeskrivning. - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter sbeskrivning - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter Sida 2 av 17 er Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare X.X 1994-04-15 Första versionen? 2009-01-21 2010-06-08 2011-02-17 2012-08-24

Läs mer

Hantering av moduler (delkurser/prov)

Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler är kopplade till version av kurs. Behöver man nya moduler blir det en ny version av kursen. Ni kan lägga in moduler och spara, fast kurs och kurstillfälle

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

Studiedeltagande * övar vi på idag

Studiedeltagande * övar vi på idag Studiedeltagande Studiedeltagande * övar vi på idag Innehåll Begreppen kurs, kurstillfälle och program, programtillfälle Antagningsregler Anta en student på en kurs inom program Återbud/Ta bort förväntat

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG04 Registering utresande på utbytesprogram 2013-10-18 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-05-29 Anna-Carin Wiklund Första utkast. Gjort om det dokument som låg på

Läs mer