Klicka på länken Funktionsbeskrivningar driftsatt leverans (total lista samt flik för senaste ändringarna)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klicka på länken Funktionsbeskrivningar driftsatt leverans (total lista samt flik för senaste ändringarna)"

Transkript

1 Leverans 2015_03 från den 3 september togs i drift den 7 oktober. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 30 september. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information finns i leveransdokumentationen på Ladok Nouveau: I samarbete med Ladok3 projektet leverera3 en ny funktion RV03: Funktion/delfunktion RV03 Benämning Byte av betygsskala Denna registervårdsfunktion används för att byta betygsskala för godkända resultat på kurser och prov, där betygsskalan av någon anledning är felaktig. För mer information se funktionsbeskrivning, kravspecifikation eller hjälptexten i funktionen. Funktionsbeskrivningen finns på Klicka på länken Funktionsbeskrivningar driftsatt leverans (total lista samt flik för senaste ändringarna) Leveransen innehåller också felrättningar och förbättringar i de batchar som ska köras inför Ladok3/nya Ladok: EB34 Korrigering av datumuppgifter för antagning till forskarutbildning i FOANT2 Nu skapar EB34 en fil som över de poster som förväntas uppdateras (i inspektionsläge) eller har blivit uppdaterade (i uppdateringsläge). EB47 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för kurser inom program med terminsregistrering Om en kurs omfattar mer än 99.9 hp och inte var fördelad på olika kalenderterminer kraschade EB47. Nu skrivs posten ut på fellista. Ett fel som gjorde att EB47 kunde krascha när kurstakten är mindre än 100% har också rättats. EB48 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för fristående kurser och kurser inom i första hand program som inte har terminsregistering Nu skapas inte längre poster med för höga poängbidrag per termin. EB48 skapar nu tillräckligt många kurstillfällesposter (KTFORT3) för att poängbidraget inte ska överstiga 30 hp per termin på 100 %. För förstagångsregistreringar med kurstakt mindre än 10% skapas inga kurstillfällen och de visas separat i fellistan.. OBS: Det kan vara lämpligt att ta bort de uppgifter som tidigare lagts in med EB48 och köra om efter driftsättning. Detta förutsätter att man använt ett separat inledande tecken vid körning av EB48 EB50 Skapa kurstillfällen för avvikande FO terminer Nu skapas inte längre poster med för höga poängbidrag per termin. EB50 skapar nu tillräckligt många kurstillfällesposter (i KTFORT2 OBS!) för att poängbidraget inte ska överstiga 30 hp per termin på 100 %. EB50 uppdaterar nu också uppgift om ett kurstillfälle är avgiftsbefriat eller ej. För terminer till och med V11 blir tillfällena avgiftsbefriade, för H11 och senare blir de inte avgiftsbefriade.

2 OBS: Det kan vara lämpligt att ta bort de uppgifter som tidigare lagts in med EB50 och köra om efter driftsättning.. Detta förutsätter att man använt ett separat inledande tecken vid körning av EB50. De registreringar som ändrats har känns igen på att IANV=EB50 i databasen (tabellen FFGKURS) Funktionsbeskrivningar för engångsbatcharna finns på Klicka på länken Funktionsbeskrivningar driftsatt leverans (total lista samt flik för senaste ändringarna) Projekt STU T 5101 Samordning med NyA:s utvecklingsprojekt samt förbättringar i den gemensamma antagningsprocessen levererar en ny engångsbatch EB53 som ska köras när NyA tagit över reservantagningen i mars Ytterligare information när det är dags att köra batchen. Projektet levererar också två ändringar i SB01: Övrigt: DB03: Examenskoder med examenstyp X skickas inte längre över till NyA. De används endast lokalt vid examenskoder som fungerar som behörighetsuppgift för forskarnivån och aldrig för examina som lärosätet utfärdar. En viss posttyp skickades tidigare inte över för personer som har skyddad identitet i Ladok. Det felet är rättat nu Sorteringsordningen i filerna har förbättrats. Sorteringen i sammanställningen(summary.txt) är förändrad så att regelfilerna hamnar i bokstavsordning. Om 'Antal träffar = 0' så hamnar de sist i sammanställningen. De utsökningsregler som resulterar i 0 antal träffar skrivs inte längre ut i den komprimerade rapportsammanställningen(rapporter.zip). Nu finns dokumentation om att man ska använda preferensstyrningen SUPER om man vill se andra användares beställning. Möjligheten har funnits tidigare, men preferensstyrningen fanns inte med i sammanställningen över preferensstyrningar. En ny regelfil har skapats för att ta fram uppgifter som SCB kommer att efterfråga senare under oktober. Uppgifter om att en utländsk högskola är nedlagd visas nu tydligare i KA33. Ett indexformulär som används i KA74 visar nu korrekta uppgifter. Antalet tecken för tillträdeskrav i DS har utökats i KA77. Om man ändrar eller tar bort uppgifter om en kurs på forskarnivå i KA94 kontrolleras nu om kurskoden används i andra tabeller. Vid byte av institutionskoder i RB01 kan man nu välja om institutionskoden ska bytas eller ej i de tabeller som används av årsredovisningen. Man lägger in systempreferensen AR_INST_UPD=N för RB01 om man inte vill byta institutionskod. Defaultvärdet är J, dvs om man inte anger något byts koderna på samma sätt som tidigare. Systempreferensen läggs in på vanligt sätt i ett menyalternativ i SY01. RG90: Man kan nu registrera en person även om det finns 0% aktivitet föregående halvår.

3 Ett antal fel har rättats i RS01: Tydligare meddelande om man inte är behörig för samtliga kurser/prov som ingår i resultatkoden Arkivlistan bli nu korrekt även om man använder resultatkod Man kan inte längre ändra betyg till TG för enda prov Examinator läggs nu in korrekt vid rapportering av del av kurs för inresande utbytesstudent Provdatum kan inte längre vara samma datum som avbrott på kurs Om man inte anger titel vid tillgodoräknande av prov skapas inte längre blanka titelposter Man får nu en varning om man anger kod för nedlagd högskola vid specifikation av tillgodoräknanden RS02: Examinator läggs nu in korrekt vid rapportering av individuell kurs för inresande utbytesstudent Antalet tecken för tillträdeskrav i DS har utökats i RS41. Några fel har rättats vid inläggning av examen och vid hantering av personliga preferenser RS90: Ett fel har rättats som gjorde att personsummer och namn kunde bli fel på arkivlistan i vissa lägen Man får nu ett korrekt felmeddelande när ett betygsdatum inte täcks in av särskilt tillstånd Poängtalet dubbellagras inte längre om man använder kurskod Man kan inte längre lägga in kurser med fritext och ange gamla poäng om betygsdatum är senare än Kontrollen av betygsdatum i förhållande till datum för licentiatexamen har förbättrats I RS93 och RS94 hämtas nu poängtalet från kursens poäng vid visning av resultat inlagda med kurskod. RS96 lägger nu in tillgodoräknanden som grundas på kurs på grund/avancerad nivå på ett korrekt sätt. Observera att rättslen INTE slår om man utgår från en lista som skapades före driftsättning den 7 oktober. I nästa leverans kommer en engånsbatch som korrigerar den felaktiga lagring i databasen som skedde före driftsättningen. Vidare hämtas nu poängtalet från kursens poäng vid visning av kurser inlagda med kurskod. En del förbättringar har gjorts i SA60. Några exempel Dubblettkontrollen har förbättrats vid massinläggning Programantagning, fördjupningsnivå och tidsbegränsad adress visas nu för LPW ansökan Man kan nu titta på gamla examensansökningar via knappen Visa detaljer De personliga inställningarna har kompletterats Man kan nu ändra antagningsuppgifter i SA90 även för doktorander som har avbrott. Det kommer att vara till stor hjälp vid registervård inför Ladok3. Man får också ett korrekt felmeddelande om en student är gallrad men inte återetablerad. Flera förbättringar har gjorts i SB10, bland annat av hanteringen av resultatfiler. Numera rensas också tidsbegränsade adresser för avlidna personer.

4 Poängsumman blir nu korrekt om man söker på resultat på kurs i utsökningspaketet SOKA. Hjälptexterna har korrigerats i SY01 och SY02. I UT20 blir nu poängfördelningen korrekt för kurser som går över flera terminer med avvikande finansieringsform på programmet. Man har också rättat ett stavfel i det engelska intyget. UT49: Nu fungerar äntligen begränsning på programtermin inom program med terminsregistrering! Nu används texten Beslutfattare i stället för Handledare vid visning av tillgodoräknanden i UT90. Visning av tillgodoräknanden har också förtydligats. Vid visning om forskarexamen har hanteringen av kurser på grund/avancerad nivå korrigerats. Även i UT93 hämtas nu poängtalet från kursens poäng vid visning av resultat inlagda med kurskod. Ladok på webb: Vid loggning av studenternas anrop har man sedan ett år tillbaka av misstag använt 12 timmarssystemet. Nu återgår man till 24 timmarsdygn! I LW02, LW03 och LW04 visas nu alla knappar även om man inte använder lokal serie och klass på lärosätet. Ett stort antal förändringar har gjorts i T10, några exempel: Förbättrad hantering vid användning av resultatkoder Terminsregistering kontrolleras nu även om anmälan görs via lärare Fältet för sal har utökats till 1000 tecken Tjänsten kraschar inte längre om datum saknas vid utsökning T12 har anpassats så att intygen ska se ut på samma sätt som i UT20. Detta påverkar även TG80. Man kan nu också se vilket som är högsta betyget i en betygsskala. Visningen av utländska betygsskalor som används vid tillgodoräknanden har förtydligats. Utbildningssamarbete visas inte längre om det finns avbrott på program. T14: Uppgifter om land och utländskt lärosäte visas för tillgodoräknanden. Uppgifter om examen visas nu tidigare i intyget från T16. T22 hämtar nu även start och slutvecka för termin. Tidsbegränsade adresser hanteras nu på samma sätt i T24 som i SA01. T26 ska inte längre ge falska alarm Utbildningssamarbete visas inte längre i T27 om det finns avbrott på program. Ett par felaktigheter i det engelska intyget har rättats. Visningen av utländska betygsskalor som används vid tillgodoräknanden har förtydligats. Kontrollerna av nedlagda kurser och program har mildrats i T31. Man kan nu begränsa på expedieringsdatum i T35 och TG35.

5 T36 meddelar inte längre studenter att de ska registrera sig på kurstillfällen som inte är aktuella. En lista med de ord eller formuleringar som används ofta i TG tjänsterna togs fram i våras. Den har nu medfört anpassningar i TG02, TG10, TG14, TG20, TG24, TG29, TG30, TG32, TG67, TG80 och i TGAdmin. Det uppstod ett allvarligt fel i TG02 i samband med leveransen. Avlutade kurser visades som oavslutade. Det felet har nu rättats i en extraleverans, 2015_03_1. Läsbarheten har förbättrats i TG05. Man kan nu också ta ut en datafil med hjälp av knappen Exportera som visas i berörda flikar. Filen kan på vanligt sätt öppnas i Excel. De ovan nämnda ändringarna i T10 påverkar givetvis även TG10. Utöver detta finns hela 26 åtgärder med i leveransen som avser TG10. Här nedan kommer några exempel, i övrigt hänvisar jag till leveransdokumentationen. En speciell sökvy har införts för lärare Fritextfältet har utökats Fälten Starttid och Stopptid har flyttats så att de ligger under tentamensdatum. Tydligare felmeddelande vid hantering av önskemål om hjälpmedel Om ingen e postadress har angetts i TG admin visas nu inte ikonen "Rätt till hjälpmedel" och tillhörande kolumn i studentvyn Man får nu behålla sin utsökning när man gör en redigering på befintligt tentamenstillfälle En knapp finns nu för att byta mellan admin och studentvy för användare som har bägge rollerna TG14: Uppgifter om land och utländskt lärosäte visas för tillgodoräknanden. Dessutom visas nu alla forskarexamina för en person TG36: Knapparna för att ta bort händelser har ersätts med kryssrutor och en knapp som tar bort alla markerade rader En stavfel har rättats i properties för TG80. LadokPing: LP05: Två nya sökfält har lagts till för att begränsa på födelsetid. TraflaWebb: Numera visas även systemdel. Dessutom har antalet poster som kan visas i gränssnittet och i Excelfiler utökats från 1000 rader till rader. Till sist: Nästa ordinarie leverans (2015_04) kommer den torsdagen den 5 november med planerad driftsättning onsdagen den 9 december. Rekommenderade testdagar är torsdagen den 19 och fredagen den 20 november.

Projekt STU T 4102 Samordning med NyA har genomfört en ändring i SB02 som förbättrar logghanteringen och minskar storleken på fellistorna.

Projekt STU T 4102 Samordning med NyA har genomfört en ändring i SB02 som förbättrar logghanteringen och minskar storleken på fellistorna. Leverans 2014_04 från den 6 november togs i drift den 10 december. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 3 december. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information

Läs mer

OBS: Vänta med att köra EB50 skarpt tills ni har kört EB47 och EB48 för samtliga terminer!

OBS: Vänta med att köra EB50 skarpt tills ni har kört EB47 och EB48 för samtliga terminer! Leverans 2015_02 från den 23 april togs i drift den 27 maj. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 20 maj. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information finns

Läs mer

Arbetsrutin för tillgodoräknande

Arbetsrutin för tillgodoräknande Arbetsrutin för tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande av prov eller kurs görs av institutionen som också lägger in uppgifterna i Ladok. Tillgodoräknandeblankett och de Lokala regler för tillgodoräknande

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 26

Handbok för registervård. - Del 26 Handbok för registervård - Del 26 Sida 2 av 8 Innehåll 1 HANDBOK 26... 3 1.1 INNEHÅLL... 3 1.2 ÅTERKALLADE SKRIPT... 3 1.3 HJÄLP MED REGISTERVÅRD... 3 2 TABELLER... 4 2.1 ANTLIN... 4 2.2 AVGKURS... 4 2.3

Läs mer

Inloggning i Ladokportalen för personal

Inloggning i Ladokportalen för personal Inloggning i Ladokportalen för personal Ladokportalen är en webbtjänst som gör det möjligt för all personal att via webben få tillgång till uppgifter i Ladok. Gå till https://ladokportalen.hb.se Ange de

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11)

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11) Lou Lagusson 2010-07-06 1 (11) Intyg Innehållsförteckning 1 UT20 Intyg... 2 1.1 Syfte med funktionen... 2 1.2 Behörighet till funktionen... 2 1.3 System- och användarpreferenser... 2 1.4 Formulär/Delfunktioner...

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 18

Handbok för registervård. - Del 18 Handbok för registervård - Del 18 Sida 2 av 12 Innehåll 1 FAQ-SIDA UNDER REGISTERVÅRDSIDAN PÅ LADOK3-WIKIN... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 18... 3 1.2 TILLÅTNA TECKEN... 3 1.3 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA...

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 Ladok Resultatrapportering på prov RS01 Resultatrapportering på prov RS01 1 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 1. Inläggning av betyg på prov RS01 2 2. Examens /projektarbete

Läs mer

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata 2016-02-04 Lotten Hultgren Viklund 2016-02-04 2 (19) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2006-12-13 Lou Lagusson Version 1 2009-06-03 Version

Läs mer

Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata

Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata Funktionsbeskrivning SY02 Användare -indata 2016-02-01 FunktionsbeskrivningSY02 Författare Datum Sida Lotten Hultgren Viklund 2015-11-17 2 (21) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2015-10-12

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 12

Handbok för registervård. - Del 12 Handbok för registervård - Del 12 Sida 2 av 12 Innehåll 1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 12... 3 1.1 SKICKA IN RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA!... 3 1.2 RÄTTADE FELSÖKNINGAR... 3 1.3 RÄTTNINGSSKRIPT... 3 1.4 FORUMET FÖR

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 16

Handbok för registervård. - Del 16 Handbok för registervård - Del 16 Sida 2 av 11 Innehåll 1 LÄS OM REGISTERVÅRD PÅ LADOK3-WIKIN!... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 16... 3 1.2 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 RÄTTADE OCH INDRAGNA FELSÖKNINGAR...

Läs mer

TG10 Gränssnitt Tentamenstillfälle Exam Ladok på webb

TG10 Gränssnitt Tentamenstillfälle Exam Ladok på webb TG10 Gränssnitt Tentamenstillfälle Exam Ladok på webb 2015-12-08 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2012-10-19 Tord Ekberg 2014-06-03 Andreas Hed Lagt till information om notifieringar i samband

Läs mer

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA07 Examen och examensinriktningar, indata 2014-03-26 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-18 Torgny Fridlund Ursprungsdokument 2008-11-13 Mattias Wickberg Kopierat

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB47 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för kurser inom program med terminsregistrering

Funktionsbeskrivning EB47 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för kurser inom program med terminsregistrering Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för kurser inom program med terminsregistrering 2016-02-19 Thom Jönsson 2016-02-19 2 (13) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2014-11-26 Thom Jönsson

Läs mer

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Ladok grundkurs Resultatrapportering Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Systemförvaltning Ladok/SISU Kontakta oss ladok@su.se Tfn 08-16 tfn 3989 (kl 10-12 må-to) www.su.se/ladok www.su.se/sisu

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB48 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen

Funktionsbeskrivning EB48 Engångsbatch för att skapa kurstillfällen Engångsbatch för att skapa kurstillfällen 2015-08-28 Magnus Böhlin 2015-02-05 2 (9) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2015-02-05 Magnus Böhlin Första versionen - 2015-04-02 Magnus Böhlin INREGFFG

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 17

Handbok för registervård. - Del 17 Handbok för registervård - Del 17 Sida 2 av 13 Innehåll 1 OM REGISTERVÅRD PÅ LADOK3-WIKIN... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 17... 3 1.2 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 RÄTTNING AV REDAN UTSKICKADE FELSÖKNINGAR...

Läs mer

RS01 Resultat på prov

RS01 Resultat på prov Studentavdelningen/Ladokgruppen 1 (8) RS01 Resultat på prov Detta dokument uppdaterades senast den 29 oktober 2008. Syfte I funktionen kan man rapportera resultat på prov, tillgodoräkna, ändra och ta bort

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial utvecklas efterhand och publiceras på Ladok.se: Aktuellt

Läs mer

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1(11) Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Ska du rapportera tillgodoräknande för student inom utbildning på grund- eller avancerad nivå, välj delfunktion "Grundnivå

Läs mer

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet Sid 1 (8) vid Umeå universitet Dokumentet är ett komplement till Handläggningsordning för dokumentation av uppgifter i Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet. Den är ett stöd och hjälpmedel för i första

Läs mer

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2 Ladok Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16 Prov 2 Provuppsättning 2 Personliga inställningar 2 1 Inläggning av nytt prov 3 2 Inläggning av provuppsättning 5 3 Ändring av provuppsättning

Läs mer

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016 1 15 januari 2016 Dnr STYR 2016/55 Institutioner utanför LTH med studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå Student och utbildning Ladokavdelningen Avd chef L Schmidt Registrering av studenter

Läs mer

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1 (6) Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Blankett 13 utgör underlag

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 7

Handbok för registervård. - Del 7 Handbok för registervård - Del 7 Sida 2 av 16 Innehåll 1 FELSÖKNING INFÖR MIT-LEVERANS 4... 3 1.1 RESERVATIONER... 3 1.2 BÅDE REGELFILER I DB03 OCH SQL-SKRIPT... 3 1.3 ÅTERKOPPLING SOM VANLIGT... 3 1.4

Läs mer

Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå

Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå Funktionsbeskrivning SB05 Skapa behörighet till avancerad nivå 2014-08-08 Mattias Wickberg 2010-10-11 2 (7) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2010-06-08 Mattias Wickberg Första version

Läs mer

Utdata för grupper av studenter i Ladok Nouveau

Utdata för grupper av studenter i Ladok Nouveau Utdata för grupper av studenter i Ladok Nouveau Utdata för Grupper av studenter...2 Utdata kurs...2 UT30 Antagna/reserver till kurs...2 UT31: Förväntade deltagare i kurs...5 UT32: Registrerade på kurs/inst...6

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB50. Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer

Funktionsbeskrivning EB50. Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer Engångsbatch för att skapa kurstillfällen för avvikande FOterminer 2016-08-19 David Andersson 2016-08-19 2 (9) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2015-02-26 David Andersson Första versionen

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 9

Handbok för registervård. - Del 9 Handbok för registervård - Del 9 Sida 2 av 14 Innehåll 1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 9... 3 1.1 RESERVATIONER GÄLLANDE FELSKRIPT... 3 1.2 ÅTERKOPPLING PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 SAMMANSTÄLLNING OCH SQL-SKRIPT

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs 2016-01-29 Version: Beteckning: 1.00 Carina Ytterström 2013-04-11 2 (11) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ 2018-03-13 ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ MARIA EINLER, UTBILDNINGSENHETEN 1 Innehåll Samma slags studentdokumentation... 4 Ladok3 nytt sätt att arbeta... 5 Nya begrepp... 6

Läs mer

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK 2 NYHETER Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering

Läs mer

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov 2016-11-21 Sid 1 (12) Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov Syftet med delfunktionen är att kunna dokumentera studenter som får tillgodoräkna sig ett prov eller del av prov med studier från

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 23

Handbok för registervård. - Del 23 Handbok för registervård - Del 23 Sida 2 av 10 Innehåll 1 HANDBOK 23... 3 1.1 KONVERTERADE TABELLER... 3 1.2 LANDSKOD NATIONELL DATA... 3 1.3 ÄNDRADE SKRIPT... 3 1.4 RAPPORT MED RESULTAT TILL SD+... 3

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för KA11 Kurser och prov - utdata (ny funktion 2005) 2016-02-04 Beteckning: Carina Ytterström 2016-02-04 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-10 Carina

Läs mer

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Hantering i Ladok Nyheter Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering på individuellt åtagande,

Läs mer

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning... 2 2. Etablering och antagning... 2 3. Grundexamen (Behörighetsbakgrund)... 3 4. Handledare...

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RB06 Gallring personuppgifter - flera personer 2014-01-10 Version: Beteckning: Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 0.1 2007-04-02 A-M Strand Nytt dokument 1.0 2007-05-03 Maria

Läs mer

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser KTH RS02 Funktionsbeskrivning RS02 Resultatrapportering på individuella kurser Funktionsbeskrivning Innehåll 1. Beskrivning av funktionen...................... 2 2. Uppdelning till delfunktioner..................

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB45 Engångsbatch för att skapa saknade förstagångsregistreringar

Funktionsbeskrivning EB45 Engångsbatch för att skapa saknade förstagångsregistreringar Engångsbatch för att skapa saknade förstagångsregistreringar 2014-11-27 Thom Jönsson 2014-11-27 2 (7) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkänd av 2014-09-24 Thom Jönsson Första versionen - 2014-10-16

Läs mer

Utbildning för Studievägledare, Program- och Utbildningsnämndshandläggare. Nya Ladok

Utbildning för Studievägledare, Program- och Utbildningsnämndshandläggare. Nya Ladok Utbildning för Studievägledare, Program- och Utbildningsnämndshandläggare Nya Ladok Nyheter och Begrepp Kurspaketering Kan vara ett program på grundnivå och avancerad nivå, utbytesstudier, ämne på forskarnivå

Läs mer

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från Rutindokument Rapportera resultat Beslutat av Studerandeavdelningen Gäller från 2018-02-26 Detta dokument visar hur man gör för att rapportera resultat, såsom individuell läskurs, seminarium, presentationer

Läs mer

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk.

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk. Lou Lagusson 1 (20) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-12-08 Lou Lagusson Första utgåvan - - 2012-09-27 Eva L Simu LADOK-12882 Vid högskoleutbildning är betygsdatum

Läs mer

KA27 Uppflyttningsvillkor Kravspecifikation

KA27 Uppflyttningsvillkor Kravspecifikation KTH KA27 KRAVSPECIFIKATION 1 KA27 Uppflyttningsvillkor Kravspecifikation Innehåll 1. Funktionsbenämning............................... 2 2. Konstruktör.................................... 2 3. Kortfattad

Läs mer

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Flöde Forskarutbildningen 1(7) Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Denna hantering gäller fr o m 1 april 2014 Uppgift Vem Kommentar När Behörighetsbedömning Forskarutbildningsstöd

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 2014-11-24 1 (37) Funktionsbeskrivning RS96 Forskarexamen 2014-11-24 2014-11-24 2 (37) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-03-28 Torgny Fridlund Första versionen - - 2007-06-05

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 2013-09-13 1 (16) Funktionsbeskrivning RG01- Registrering en person 2013-09-13 Version: Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-07-28?? 2009-01-23 2009-06-04 Mattias Wickberg

Läs mer

Utdata för personer i Ladok Nouveau

Utdata för personer i Ladok Nouveau Utdata för personer i Ladok Nouveau UT10 - Visa studentuppgifter...2 UT20: Intyg...3 UT21: Kursbevis...5 UT10 - Visa studentuppgifter Funktionen presenterar uppgifter om grundutbildningsstudenter. Man

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning UT09 Visa studieavgifter 2016-04-05 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-04 2012-05-04 2012-08-16 Lisa Eliasson Lisa Eliasson Lisa Eliasson Ny funktion Uppdatering

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning RS81 Resultatrapportering på hel kurs 2003-09-29 Version: Beteckning: 660-181-009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2003-09-29 Bengt Reinholdsson

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Gun Wallius 2017-04-25 UT60 1 (5) 2017-04-25 UT60 Utfärdade examina, grund-/avancerad nivå 1. Beskrivning av funktionen Syftet Med denna funktion skall man kunna söka ut, se och skriva ut uppgifter om

Läs mer

Det generella begränsningspaketet i Ladok Nouveau

Det generella begränsningspaketet i Ladok Nouveau Det generella begränsningspaketet i Ladok Nouveau Det generella begränsningspaketet 2 Allmänt om begränsningspaketet 3 Begränsning via program 4 Begränsning via kurs 5 Begränsning via uppnådd poäng 6 Begränsning

Läs mer

Författare Datum Beteckning Sida (16)

Författare Datum Beteckning Sida (16) Projekt_126_KA35 2017-04-25 2 (16) Baseline: LATEST Baseline Beskrivning: Latest version Skapad av: Jenny H Svensson Dokumentet skapades: onsdag, nov 15, 11:22:20 2017-04-25 3 (16) Innehållsförteckning

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG04 Registering utresande på utbytesprogram 2013-10-18 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-05-29 Anna-Carin Wiklund Första utkast. Gjort om det dokument som låg på

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RS90- Resultat, kurser på forskarnivå Senast ändrad: 2016-11-18 RS90 Resultat, kurser på forskarnivå 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra

Läs mer

KA21-Programplaner - utdata

KA21-Programplaner - utdata Malou Engberg de Carvalho 2010-02-25 Sida 1 KA21-Programplaner - utdata 2010-02-25 Ändringshistorik Av Kommentar Godkännare 1997-10-31 Malou Engberg de Carvalho Denna del av funktionen är färdigprogrammerad

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 21

Handbok för registervård. - Del 21 Handbok för registervård - Del 21 Sida 2 av 12 Innehåll 1 UNDERLAGSTABELLER... 3 1.1 ÄNDRADE OCH ÅTERKALLADE SKRIPT... 3 1.2 KONVERTERADE TABELLER... 3 1.3 SKICKA IN RESULTAT TILL SD+... 3 1.4 ANVÄND FORUMET

Läs mer

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Studentcentrum, Ladok Version 1.0 2012-07-01 SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Resultatrapportering i Ladok... 3 Helårsprestation

Läs mer

Funktionsbeskrivning för BEGR Det generella begränsningspaketet

Funktionsbeskrivning för BEGR Det generella begränsningspaketet Ladok Funktionsbeskrivning för BEGR Det generella begränsningspaketet 2009-03-11 Maria Valtersson 2009-03-11 2 (20). Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2003-12-01 Maria Valtersson Klippt ihop befintliga

Läs mer

Kravspecifikation Hur man söker fram poängbidrag för en given kursregistrering

Kravspecifikation Hur man söker fram poängbidrag för en given kursregistrering Kravspecifikation Hur man söker fram poängbidrag för en given Område studiedokumentation 2010-06-10 Status: Första utkast Martin Edlund 2010-06-10 2 (8) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-06-10

Läs mer

UT51 Utdata,utresande utbytesstudenter

UT51 Utdata,utresande utbytesstudenter Produkt: Ladok Dokumentnamn: Nouveau Funktionsbeskrivning UT51 Utdata,utresande utbytesstudenter Funktionsbeskrivning Innehåll 1. Beskrivning av funktionen........................... 2 2. Uppdelning till

Läs mer

Lathund. Forskarnivå Version

Lathund. Forskarnivå Version Lathund Forskarnivå 2017-06-15 Version 84-002 1 Versionshantering Sprint Granskad version Kommentarer från Uppdaterad 81 Skickat ut Lathund-Ladok-Forskarnivå-81-001 Anders Stenebo 2017-05-11 84 Gått igenom

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning UB40 Antal sökande, antagna och registrerade 2014-02-20 Beteckning: UB40_funkbeskr Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-02-21 Maria Valtersson Till webben

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 6

Handbok för registervård. - Del 6 Handbok för registervård - Del 6 Sida 2 av 14 Innehåll 1 FELSÖKNING INFÖR MIT-LEVERANS 3... 3 1.1 RESERVATIONER... 3 1.2 ANVÄND DB03 I LADOK NOUVEAU... 3 1.2.1 Ny version av DB03... 3 1.3 ÅTERKOPPLING

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok 1 Certifiering av Ladok-användare Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Version 1.1 2011-01-12 1 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4 Ladok Tillgodoräknande av kurs RS21 Allmänt om funktionen 2 1. Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs 3 2. Arbetsgång Internationellt utbyte 4 3. Arbetsgång Ändra/Ta bort tillgodoräknande 5 Sida 1 av

Läs mer

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6)

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6) Sektionen för studieadministrativa system Ladokgruppen Ansökan om användarbehörighet i Ladok (studiedokumentationssystemet) En ansökan om behörighet fylls i. i Ansökan lämnas för påskrift till behörighetsansvarig

Läs mer

Kravlista och Kravspecifikation RV03

Kravlista och Kravspecifikation RV03 Kravlista och Kravspecifikation RV03 2015-06-09 Bengt Reinholdsson 2015-06-24 2 (20) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2015-06-09 Bengt Reinholdsson Marita Nilsson 2015-06-24 Hooshmand Shadman

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA74 - Kataloguppgifter DS forskarnivå 2016-01-25 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-03-38 Torgny Fridlund Första utkast - - 2007-06-05 Torgny Fridlund Ändringar

Läs mer

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.10.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013 STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual Forskarladok Ladokgruppen 2013 Innehåll Antagning till forskarutbildning SA90... 3 Antagning... 4 Ändring... 4 Forskarstuderandes handledare SA91... 5 Inläggning... 5 Inläggning

Läs mer

Funktionsbeskrivning för FSOK delarna Kurs och Uppnådda hskpoäng samt indexformuläret för sökning på kursbenämning

Funktionsbeskrivning för FSOK delarna Kurs och Uppnådda hskpoäng samt indexformuläret för sökning på kursbenämning Lou Lagusson 1 (10) Funktionsbeskrivning för FSOK delarna Kurs och Uppnådda hskpoäng samt indexformuläret för sökning på kursbenämning 1 Syfte med FSOK-tilläggen Utsökning ska kunna göras på forskarkurs

Läs mer

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning 12016-12-022016-12-022016-12-021151 Dokument 1 Adressuppdatering Innehållsförteckning 1. Allmänt om funktionen 2. Uppdelning i delfunktioner 3. Behörighetsanalys 4. Preferensstyrning 5. Utskrifter 6. Avvikelser

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr Ladok Funktionsbeskrivning för RG02 Kursregistrering - flera personer 2013-10-24 Beteckning: RG02_funkbeskr 2013-10-24 RG02_funkbeskr.doc 2 (17) Ändringshistorik Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-07-28?

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 20

Handbok för registervård. - Del 20 Handbok för registervård - Del 20 Sida 2 av 22 Innehåll 1 INTE RIKTIGT SISTA HANDBOKEN... 3 1.1 ÄNDRADE OCH ÅTERKALLADE SKRIPT... 3 1.2 HANTERING AV AVBROTT PÅ KURS... 3 1.3 FAQ-SIDA UNDER REGISTERVÅRDSIDAN

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA09 - Studieavgifter 2016-04-12 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-02-22 Lisa Eliasson/Mattias Wickberg Nytt dokument - 2012-06-19 Maria Vännman Lägger till nya skärmdumpar

Läs mer

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning... 2 2. Etablering och antagning... 2 3. Grundexamen (Behörighetsbakgrund)... 3 4. Handledare...

Läs mer

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel.

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Vid dokumentation i RS21 (om kunskaper och färdigheter har förvärvats utanför

Läs mer

Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av tillgodoräknande av prov

Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av tillgodoräknande av prov Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av av prov Novueau STU T-9110 2009-11-17 Status: Godkänd Eva Lundströmer Simu 2009-11-17 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-17 Eva Lundströmer

Läs mer

Tjänstespecifikation T04

Tjänstespecifikation T04 Tjänstespecifikation T04 Skriv ut Adresslista, emaillista Ladok på webb 2009-03-13 Version: Beteckning: LPW-09-02-007 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.1 2002-05-22 Jnbm

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [UB03 ] 2013-01-15 Version: Beteckning: 2013-01-15 2 (15) Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2012-10-01 Anita Näslund Skapat formulär ifrån ladok.se till Clearcase. Lagt till kommentar

Läs mer

Det generella Utsökningspaketet i Ladok Nouveau

Det generella Utsökningspaketet i Ladok Nouveau Det generella Utsökningspaketet i Ladok Nouveau Det generella utsökningspaketet... 2 Utsökning via kurs... 3 Utsökning via kursresultat... 4 Utsökning via programresultat... 5 Utsökning via grupp... 6

Läs mer

Utbildningsinformation - Studieplaner

Utbildningsinformation - Studieplaner Utbildningsinformation - Studieplaner Innehåll Samspel SISU - Ladok Skapa studieplan på programtillfälle Studieplanen i Ladok Antagningsförfarande i studieplanen Lägg till Ingående delar i studieplanen

Läs mer

Resultatrapportering via Studentportalen

Resultatrapportering via Studentportalen Guide Resultatrapportering via Studentportalen Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad: 2015-03-27 Innehåll Om resultatrapportering i Studentportalen... 2 Rapportering av

Läs mer

1. Allmänt om funktionen Denna funktion används för att ändra eller ta bort terminsuppgifter på program med terminsregistrering.

1. Allmänt om funktionen Denna funktion används för att ändra eller ta bort terminsuppgifter på program med terminsregistrering. Margareta Poovi 2016-05-20 RV15 1 (6) 1. Allmänt om funktionen Denna funktion används för att ändra eller ta bort terminsuppgifter på program med terminsregistrering. 2. Uppdelning till delfunktioner Ändring

Läs mer

Funktionsbeskrivning EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud

Funktionsbeskrivning EB53 Redovisar reserver som blivit antagna och återbud Redovisar reserver som blivit antagna och återbud 2015-09-24 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar 2015-05-27 Anna-Carin Wiklund Skapad 2015-09-24 Anna-Carin Wiklund https://jira.its.umu.se/browse/ladok-20216

Läs mer

PERSONNUMMER OCH IDENTITETER. Hans Persson Ladokträff

PERSONNUMMER OCH IDENTITETER. Hans Persson Ladokträff PERSONNUMMER OCH IDENTITETER Hans Persson Ladokträff 2019-04-10 2 Byte av vanligt personnummer (normalfall) Gå till Studentuppgifter, sedan till Hantera identitet, Välj sedan alternativet byt personnummer

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

Dokumentet innehåller frågor och svar som togs upp under workshops inför programanalys i mars Dokumentet uppdateras löpande

Dokumentet innehåller frågor och svar som togs upp under workshops inför programanalys i mars Dokumentet uppdateras löpande Programansalys Frågor och svar att söka fram data om program/forskarutbildningsämne i ladok Dokumentet innehåller frågor och svar som togs upp under workshops inför programanalys i mars 2019. Dokumentet

Läs mer

Varför ett nytt Ladok och varför nu? Nyheter och förändringar i nya Ladok Resultatrapportering - process Demo Mera information

Varför ett nytt Ladok och varför nu? Nyheter och förändringar i nya Ladok Resultatrapportering - process Demo Mera information Nya Ladok Varför ett nytt Ladok och varför nu? Nyheter och förändringar i nya Ladok Resultatrapportering - process Demo Mera information Varför ett nytt Ladok och varför nu? Grunden i dagens Ladok 40 år

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [UB80 Hantering av ] 2012-03-26 Version: Beteckning: 1.01 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 1,01 2009-03-02 Maria Valterssson Kompletterar preferenser på delfunktionsnivå

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 1

Handbok för registervård. - Del 1 Handbok för registervård - Del 1 Sida 2 av 6 Innehåll 1. INLEDNING... 3 2. VARFÖR GÖRA REGISTERVÅRD?... 3 3. NÄR SKA MAN BÖRJA OCH MED VAD?... 3 4. HUR KÖR MAN REGELFILER?... 4 5. VEM ÅTGÄRDAR FELEN OCH

Läs mer

Innehållsförteckning. STUDENTÖVERSIKT Studieöversikt: Hur summeras resultat totalt och på program

Innehållsförteckning. STUDENTÖVERSIKT Studieöversikt: Hur summeras resultat totalt och på program Innehållsförteckning ARBETA MED EN STUDENT STUDENTÖVERSIKT Studieöversikt: Hur summeras resultat totalt och på program ARBETA MED FLERA STUDENTER RAPPORTERA OCH ATTESTERA Resultatrapportering Kursbilden

Läs mer