Beslut: Tomas Karlsson valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut: Tomas Karlsson valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll."

Transkript

1 Protokoll vid VU-sammanträde Aspa Bruk, Olshammar Nr 3/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Frånvarande: Ann-Sofie Weimarsson, Peder Eriksson, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg, Johnny Norrgård 35. Mötets öppnade Beslut: Ordförande öppnade mötet. 36. Förslag till dagordning Beslut: Dagordningen godkändes. 37. Val av justeringsperson Beslut: Tomas Karlsson valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll. 38. Protokoll från VU-mötet Justerat protokoll var bilagt kallelsen och föranledde inga kommentarer. Beslut: Signerat och klart, ligger på hemsidan. Kan läggas åt handlingarna. 39. Protokoll från årsstämman Protokollet är signerat och finns på hemsidan. VU noterar att ordförande Sören Gunnarsson nu pensionerats som landshövding i Örebro och att v ordf Kjell Aldsten tar över posten intill nästa val vid årsstämman Bland styrelserepresentanterna noterades att jord-skogsbrukets myndigheter lämnat vakant plats och att vissa nya namn kommit till.

2 VU diskuterade förslaget om att låta skogens intressenter erbjudas jordbruketsskogsmyndigheternas plats tills vidare. LRF har en ordinarie plats och skogsnäringen har visat intresse i t ex vattenrådsarbetet och vattenskyddsområde för dricksvatten. Sekretariatet ska förhöra intresse bland skogsorganisationerna. Stämman genomfördes enligt plan och allt fungerande bra och effektivt (lokaler, mat etc). Alfred Sandström, Fiskeriverket höll ett uppskattat föredrag om fiskefria områden i Vättern. Totalt kostade stämman ca kr. VU föreslog att kostnaden ska delas lika mellan förbundet och vattenrådsarbetet då det samtidigt genomfördes officiellt samråd om väsentliga frågor. Nästa styrelsemöte äger rum den 22/10 i Örebro län. Askersund ska kontaktas (Elisabeth Lennartsson) och som reserv kan Tomas Karlsson ta emot på Zinkgruvan. Beslut: Sekretariatet ska förhöra intresset för styrelsepost bland skogsorganisationer. Kostnaden för årsstämman delas mellan förbundet och vattenrådsarbete. Sekretariatet undersöker om Rådhuset i Askersund är ledigt för styrelsemötet. 40. Vattenförvaltning och vattenråd Samtidigt som Årsstämman möjliggjorde förbundet samråd för Vattenmyndigheterna om väsentliga frågor. Samrådet som besöktes av ett 30-tal personer, är dokumenterat och protokoll finns på: verkan/samrad/vesentliga_fragor.htm. Anteckningarna var bilagda kallelsen och föranledde inga ytterligare kommentarer. En första förslag på status på vatten är nu genomförd och tillgänglig på Karakteriseringen d v s kartor över statusen har förevisats i olika sammanhang. Förstudien om vattenrådets upplägg (förslag) pågår på sekretariatet, dock i låg takt. Beräknad leverans är till årsskiftet. Minnesanteckningar från möte var bilagt kallelsen. Instruktioner från Vattenmyndigheten har kommit för bildande av vattenråd. Där föreslås uppstartbidrag för bildande som utgår från befolkning, antalet kommuner etc. För Vätterns del motsvaras detta av ett bidrag på kr. Sekretariatet har besvarat remissen om Väsentliga frågor till vattenmyndigheten (bilagt kallelsen). Vattenvårdsorganisationers riksmöte äger rum i Nässjö 22-23/ Sekretariatet deltager. Uppstartsmöte för arbetsgrupp i Norra Vättern är utlyst Askersunds kommun är sammankallande. På träffen tas de första stegen för en arbetsgrupp. Sekretariatet deltager. Sekretariatet ska ta kontakt med Askersund för att delge att länen har en del material etc att bidraga med.

3 Beslut: Arbetet med förstudien bör prioriteras. Sekretariatet deltager på riksmötet samt uppstartsmötet för Norra Vättern. 41. Upphovsrätt i Kräftfoldern Vätternvårdsförbundet har i samförvaltningen tagit fram en informationsfolder på tre språk om kräftor och kräftfiske i Vättern med utgivningsår Foldern har tryckts i svenska ex, samt ex vardera av tyska och engelska, och distribuerats till turistkontor runt Vättern och delas ut kostnadsfritt. En frilansjournalist hävdar upphovsrätt till del av texten i foldern. Journalisten är i första hand intresserad av en uppgörelse i godo, och ställer samtidigt (080729) ett skadeståndskrav på totalt kr. Sekretariatet har granskat fallet och tagit fram så mycket material som möjligt som kan ligga till grund för en bedömning. Det råder delade meningar mellan sekretariatet och journalisten om upphovsrätt kan råda under gällande form. För att vinna tid träffades dock en överenskommelse om kr samt tillfälligt stopp i spridningen. Sekretariatet har förankrat förfarandet kontinuerligt med v ordf Kjell Aldsten, förbundssekreterare Ola Broberg samt med delfinansiären Kräftriket i Vadstena. Samtliga har ansett förfarandet vara bra. Foldern har fram till tillfället spridits och till del redan nått sina syften. Sekretariatet kommer nu att ta fram nytt textavsnitt och färdigställa nytt original för nästa års lansering. Beslut: VU godkänner sekretariatets agerande. Redovisning ska ske till styrelsen. Ny version tas fram och budget för nästa lansering. 42. Översyn av kostråd för fisk 2008/09 av Livsmedelsverket Livsmedelverket planerar genomföra nationell översyn av miljögiftshalter i fisk och översyn av kostråd. Detta görs i princip vart sjätte år. Sekretariatet har erbjudit hjälp med insamling av Vätternfisk mot kostnadsersättning. Förra gången var 2001/02 och den gången förstärkte förbundet analyspaketet. Vätternvårdsförbundet inväntar för närvarande en studie av analyser på lagrade fiskbitar som ska täcka utvecklingen de senaste 40 åren. Nu föreslås att lagring av kött prover sker på Naturhistoriska Riksmuseet inför framtida analyser. Beslut: Sekretariatet utför fiskleverans till Livsmedelsverket. Köttbitar lagras i provbanken. I övrigt utförs i dagsläget inga kompletterande analyser på materialet. 43. Återkoppling från Samordningsgrupp Vättern Vätternvårdsförbundet deltar i den grupp av intressenter som nyttjar riskområden för skjutningar i Vättern, kallad Samordningsgrupp Vättern. Gruppen utbyter synpunkter och kommer överens om t ex skjutfria perioder. Inför 2009 års förslag till skjutfria perioder har sekretariatet lämnat synpunkter bl a att de två första helgerna i september bör vara skjutfria. Försvaret menar att antalet konflikter under denna period (eld upphör) är fåtaliga varför handlingsfriheten för skjutfälten att nyttja dagarna anses behövas.

4 Beslut: Sekretariatet fortsätter delta i Samordningsgrupp Vättern. 44. Återkoppling från stormöte om vattenskyddsområde för Vättern Kommunernas framtagande av ansökan om vattenskyddsområde närmar sig inlämning till Länsstyrelsen. Den 25 juni 2008 hölls ett sista avstämningsmöte om ansökningshandlingarna i Motala. Ansökan beräknas vara klar i mitten av september. Protokoll från stormötet var bilagt dagens kallelse. Beslut: Sekretariatet fortsätter delta i projektet. 45. Uppdrag från Naturvårdsverket Vätternvårdsförbundet har fått samordningsansvaret för Vänern, Vättern och Mälaren att på uppdrag av Naturvårdsverket genomföra utvärdering av byte av metoder och utförare i Vättern och Mälaren (fr om 2004). Vänern har däremot haft samma metoder och utförare under tidsserien. Projektet syftar på att granska om det uppstått variationer i tidstrender i Vättern och Mälaren som inte kan förklaras på annats vis än via byte av utförare. Utvärdering görs på växt-och djurplankton samt bottenfauna. Vätternvårdsförbundet ska dessutom ansvara för genomföra årligt möte för nationella utförare av Sötvattensprogrammet på Naturvårdsverket. Mötet ska äga rum under hösten runt Vättern någonstans. För uppdragen har Länsstyrelsen tecknat avtal med Naturvårdsverket om kr, d v s full kostnadstäckning. Beslut: Sekretariatet samordnar uppdragen. 46. In/ut från sekretariatet Måns Lindell informerade om följande rapporter som inkommit: Fångst av nejonögon (Lst Jönköping meddelande 2008:20) Ingår inventering i Vätterns tillflöden. Sötvatten 2008 (Naturvårdsverket programområde Sötvatten årsskrift). Ingår resultat från fåglar i Vättern. MiljöMagasinet Väst (LST O; nr 2:2008) SRK Norra Vättern Årsrapport om provtagningar. Fiskbestånd och miljö i hav och sötvatten. Resurs och miljööversikt Fiskeriverket Årsrapport från Mjösa vattenvårdsförbund Ut Utsättning av lax i Motala (Skrivelse till LSt E ) Sekretariatet har tillskrivit Länsstyrelsen i Östergötland att utsättningar av lax i enskildas regi bör behandlas av samförvaltningen. Vättern-info: Nyhetsbrev 1: juni Beslut: Informationen föranleder ingen åtgärd. 47. Rapporter i pipelinen Måns Lindell informerade om att sekretariatet tillsammans med fisket har flera manus som bör behandlas till sådan form att de kan utges som rapporter i förbundets serie.

5 Bevarandeplan för Vättern (klar efter remiss) (nr 95) Miljögifter i fisk (provbankstudien) + kräftor + PFAS i Vätternfisk (nr 96) (totalt 3 manus i en rapport) Smoltproduktion i Vätternbäckar (nr 97): examensarbetet som utvecklat tidigare beräkningsmodell som redovisats i rapport 76. Utvärdering av laxmärkning t o m 2006 (nr 98). Sammanställt av Fiskeriverket. Rödingens kondition (I) + rödingens tillväxt (II) (nr 99) Införande av fiskefria områden i Vättern (nr 100): Sandström et al, manus. Beslut: Manusen bör processas till en sådan form att de kan publiceras för att rapportserien inte ska bromsa upp kunskapsförmedlingen. 48. Östra Vätternbranterna ansöker om Biosfärsområde enligt Unesco Samverkansprojektet Östra Vätternbranterna (Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen) har ansökt om att bli kandidat för Biosfärområde enligt Unesco. En förstudie om detta är genomförd. Enligt ansvariga på projektet är chanserna goda att projektet blir kandidatutnämnd och därmed får utveckla en formell ansökan. Sekretariatet har kontaktvägar till projektet och har varit behjälplig med gränsdragningar, beskrivningar av Vättern mm. Mer info finns här: Beslut: Sekretariatet bevakar utvecklingen. 49. Oklarheter angående tillstånd för vattenkraft i Orrnäsaån, Ödeshögs kommun. Länsstyrelsen i Östergötland har gett tillstånd för att uppföra en vattenkraftanläggning i Orrnäsaåns nedre del, vid mynningen i Vättern. Vätternvårdsförbundet har ifrågasatt klartecknet då argumentation och förankring är bristfällig, inte minst inom Länsstyrelsen i Östergötland. Fastigheten är en f d kraftstation som var i drift t o m 1970, men som använts till fritidshus därefter. Nu byggs fastigheten om till kraftstation med samma tillstånd som från Anläggningen dämmer Orrnäsaån och tar vatten genom en 330 m lång tub och därmed omöjliggörs t ex fiskvandring. En viss förbiledning av vatten kommer dock att ske. Såväl Vätternvårdsförbundet och Länsstyrelsen i Östergötland (miljö) har inspekterat platsen och har haft synpunkter på handläggningen. Det är oklart om det skett några ändringar i ärendet efter det uppmärksammats. Sekretariatet har haft kontakt med lokala politiker och Länsstyrelsen i Östergötland. Beslut: Sekretariatet bevakar utvecklingen. 50. Kassarapport Avtal om 27 Kkr är tecknat med Jan-Anders Johansson om att fortsätta budgetåret Därefter görs en ny avvägning om olika möjligheter. JAJ har meddelat att han är positiv till fortsättning även efter JAJ delade ut en kassarapport och meddelade att samtliga medlemsavgifter inkommit samtidigt som utgifterna är förhållandevis blygsamma, ca kr. Prognosen är budgeten kommer att kunna hållas då den inte innehåller något oväntat. Beslut: Kassörskapet bör behandlas inför kommande kalenderår. Alternativ till nuvarande form ska belysas.

6 51. Samförvaltning Fiske Samförvaltning Fiske utförde senaste mötet den 27 maj 2008 på Granviks Herrgård. Senaste protokollet var bilagt handlingarna och föranledde ingen åtgärd. VU konstaterar att återkopplingar mellan samförvaltning, VU och styrelse nu fungerar prickfritt. Förbundet har genom samförvaltningen utfört en ansökan till Europeiska fiskevårdsfonden (EFF) om att få utveckla en formell ansökan. Förhoppningarna är stora (och goda) om att ansökan ska kunna beviljas. Sekretariatet bevakar detta. Mer information finns på Johnny Norrgård har accepterat en doktorandtjänst i fiskeribiologi på Karlstads Universitet och påbörjat denna under augusti månad. Johnny är tjänstledig från Länsstyrelsen i Jönköping men kommer att följa Samförvaltningen ytterligare ett år på ca 15%, framför allt så att ansökan till EFF är genomförd mm. Under tiden planeras för en ersättare. Enligt tidigare uppdrag har Måns tagit fram offert om att ersätta den plansch som finns med glacialrelikter. Två alternativ har undersökts: o Glacialreliktplanschen (Liselott Öhman): Kostnad kr för enbart upphovsrätt en till bilderna; tryckkostnader beräknas uppgå till ca 10kr/st (=10 KKr), layout till ca 7-10 Kkr. Totalt ca 40 Kkr. o Fiskplansch (Tommy Gustavsson): samtliga Vätterns fiskarter + karta+ upphovsrätt till fiskar ex: ca 55 Kkr. VU diskuterade för och emot med de olika valen och fann att en plansch med samtliga fiskarter är att föredra. Detta alternativ bör förordas. Någon finansiering är ej klar utan behöver utverkas. Ett reviderat regelverk för fisket i Vättern har börjat gälla fr o m den 1 juli Information om detta har gjorts via pressmeddelande samt genom nya regelblad mm. Även hemsidan är uppdaterad. Kräftfisket i Vättern har föranlett många polisanmälningar. Enligt fisketillsynsmannen sköter sig många mycket bra men att det förekommer också stora olagligheter främst i form av stöld av varandras redskap. Beslut: Kostnadsfördelning för fiskplanscher bör tas fram. 52. Från Vänern Agneta Christensen informerade om att det genomförts fyra möten runt Vänern om Vattenråd. Vänern vattenvårdförbund utgör idag ett vattenråd. Vidare har AC genomfört en upphandling av sedimentkemi, beslut väntas inom kort. Ett problem som förekommit under sommaren är påslag av kiselalger på fisknät. VU tackade för informationen. 53. Övrigt Ordförande Sören Gunnarsson, Landshövding i Örebro län, har avtackats formellt genom en donation om kr till Vättern fiskevårdsfond. Dessutom överräcktes en

7 avgjutning av en fisk (harr) monterad på träplatta med information om harren i Vättern på baksidan. En intressegrupp i Jönköping har tagit fram underlag för diskussion om kallbadhus i Jönköping. Vätternvårdsförbundet noterar att det är liknande tankar som förts vid Varamon i Motala. VU tackade för informationen. 54. Mötets avslutande Beslut: Ordförande avslutade mötet... Måns Lindell (vid protollet) Kjell Aldsten (mötesordf.).. Tomas Karlsson (justeringsperson) Efter mötet genomfördes en rundvandring på Aspa Bruk under ledning av Dan Björk. Vätternvårdsförbundet tackar Aspa Bruk för fika och lunch.

Protokoll VU-sammanträde

Protokoll VU-sammanträde Nr 1/10 Protokoll VU-sammanträde Onsdag den 27 januari 2010 i Motala kommunhus Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Jan-Anders Johansson, Linda Englund, Tomas Karlsson, Niclas Bäckman, Karin Runnels

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund Nr 2/2008 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund Deltagare: Kjell Aldsten, Ingemar Bergbom, Niclas Bäckman, Tomas Karlsson, Elisabet Lennartsson, Agneta

Läs mer

Beslut: Ola Broberg och Måns Lindell utreder frågan i samverkan med beredningssekretariatet i Jönköping.

Beslut: Ola Broberg och Måns Lindell utreder frågan i samverkan med beredningssekretariatet i Jönköping. Protokoll vid VU-sammanträde 2007-01-23 på Hotell Wettern i Karlsborg nr 1/07 Närvarande: Kjell Aldsten, Peder Eriksson, Ola Broberg, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Ann-Sofie Weimarsson

Läs mer

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll.

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll. Protokoll vid VU-sammanträde 2008-03-05 Amalias Hus, Gränna Nr 2/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg,

Läs mer

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg Nr 4/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Niclas Bäckman, Per Nyberg; inbjuden

Läs mer

Protokoll VU-möte på hotell Bellevue, Hjo

Protokoll VU-möte på hotell Bellevue, Hjo PROTOKOLL 2/2011 Datum 2011-04-26 Sida 1/6 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll VU-möte 2011-03-25 på hotell Bellevue, Hjo 19. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Kjell Aldsten.

Läs mer

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret Nr 1/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg,

Läs mer

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott Protokoll vid Nr 1/2005 Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott Närvarande:Bo Landholm, Kjell Aldsten, Dan Björk, Martin Engström, Ulf Hermansson, Susanna Hogdin, Elisabeth

Läs mer

Kallelse och förslag till dagordning vid styrelsemöte 2010-10-19

Kallelse och förslag till dagordning vid styrelsemöte 2010-10-19 KALLELSE Sida 1/6 Datum 2010-10-19 Ert datum Beteckning Nr 2/10 Er beteckning Till ledamöter i STYRELSEN i Vätternvårdsförbundet Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping

Läs mer

Protokoll VU-möte på IKHP, Huskvarna.

Protokoll VU-möte på IKHP, Huskvarna. PROTOKOLL Datum 2017-06-09 Sida 1/5 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll VU-möte 2017-09-18 på IKHP, Huskvarna. 18. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet. Beslut:

Läs mer

Protokoll VU-möte på Grenna Museum, Gränna

Protokoll VU-möte på Grenna Museum, Gränna PROTOKOLL 5/2016 Datum 2016-12-15 Sida 1/6 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-22 36 408 Protokoll VU-möte 2017-01-26 på Grenna Museum, Gränna 1. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet.

Läs mer

Protokoll VU-sammanträde

Protokoll VU-sammanträde Nr 5/09 Protokoll VU-sammanträde Tisdag den 15 december 2009 i Bankeryd, Sjöåkragården Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Linda Englund 60. Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll VU-möte 2010-06-07 på Zinkgruvan Mining, Zinkgruvan

Protokoll VU-möte 2010-06-07 på Zinkgruvan Mining, Zinkgruvan PROTOKOLL Nr 2/2010 Sida 1/7 Linda Englund Vätternvårdsförbundet lin- c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post da.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg

VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg Protokoll fört vid Nr 2/2004 VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg Närvarande: Kjell Aldsten, Jan-Anders Johansson, Niclas Bäckman, Agneta Christensen, Måns Lindell, Stefan Sjögren,

Läs mer

VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo

VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo Protokoll fört vid Nr 1/2004 VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo Närvarande: Kjell Aldsten, Ola Broberg, Kjell Schaerling,, Agneta Christensen, Martin Engström, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

Protokoll VU-möte på Stocklycke vandrarhem, Omberg

Protokoll VU-möte på Stocklycke vandrarhem, Omberg PROTOKOLL 3/2012 Datum 2012-07-18 Sida 1/7 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll VU-möte 2012-06-19 på Stocklycke vandrarhem, Omberg 31. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten

Läs mer

VU-sammanträde

VU-sammanträde Protokoll fört vid Nr 5/2003 VU-sammanträde 2003-12-02 På Aspa Herrgård, Aspa Närvarande:, Niclas Bäckman, Agneta Christensen, Martin Engström, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Fred Mellberg, Per Nyberg,

Läs mer

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden)

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden) Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2004-10-21 SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden) Närvarande: Kjell Aldsten, Jan-Anders Johansson, Ann-Sofie Weimarsson, Ingrid

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2010-03-18 på Borghamns vandrarhem

Protokoll vid styrelsesammanträde 2010-03-18 på Borghamns vandrarhem PROTOKOLL Nr 1/2010 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post linda.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-10-20 på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-10-20 på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping Nr 2/2011 2011-12-02 Sida 1/9 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-10-20 på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping PROTOKOLL 22. Mötets öppnande Mötet öppnades

Läs mer

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2006-05-11 på Almnäs Bruk, Hjo

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2006-05-11 på Almnäs Bruk, Hjo Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 05-11 på Almnäs ruk, Hjo Närvarande: Peter Malmsjö (m), Ingemar Torell (m), Rolf Gustavsson (m), Elisabeth Lennartsson (m), Roland Thulin (V),

Läs mer

21. Protokoll från styrelsemöte 100318, Borghamns vandrarhem Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer.

21. Protokoll från styrelsemöte 100318, Borghamns vandrarhem Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer. PROTOKOLL Nr 2/2010 Sida 1/8 Protokoll vid styrelsesammanträde på Aspa Herrgård, Askersund kommun Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2009-05-05 på Fatburen konferens, Askersunds kommun

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2009-05-05 på Fatburen konferens, Askersunds kommun Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 05-05 på Fatburen konferens, skersunds kommun Närvarande: Kjell ldsten (Vvf), Ingemar Bergbom (m), Per-Olof Berlin (m), Dan Björk (m), Ola

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06 KALLELSE Sida 1/5 Datum 2015-04-02 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2008-05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2008-05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma -05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun Närvarande: Sören Gunnarsson (Vvf), Kjell ldsten (Vvf), Måns Lindell (Vvf), nn-sofie Weimarsson

Läs mer

VU-sammanträde 2003-06-04

VU-sammanträde 2003-06-04 Protokoll fört vid Nr 3/2003 VU-sammanträde 2003-06-04 På Gränna Kulturgård Närvarande: Kjell Aldsten, Susanna Hogdin (suppl för AC), Martin Engström, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg Nr 1/2011 Sida 1/10 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg PROTOKOLL 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Lars

Läs mer

Protokoll VU-möte 2010-08-31 hos Carléns Fisk, Habo kommun

Protokoll VU-möte 2010-08-31 hos Carléns Fisk, Habo kommun PROTOKOLL Nr 3/2010 Sida 1/8 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post: fornamn.efternamn@lansstyrelsen.se

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet PLATS: P4 KRÅKS SKJUTFÄLT, KARLSBORGS KOMMUN (SE KARTA)

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet PLATS: P4 KRÅKS SKJUTFÄLT, KARLSBORGS KOMMUN (SE KARTA) KALLELSE Sida 1/5 Datum 2014-04-04 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Kallelse Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet

Läs mer

Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan

Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan Protokoll Sida 1/7 Datum 2019-02-06 Beteckning 1/2019 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll VU-möte 2019-02-06 på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan A. ADMINISTRATIVT 1. Mötets öppnande

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet fredagen 4 maj 2018, Almnäs Bruk, Hjo

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet fredagen 4 maj 2018, Almnäs Bruk, Hjo KALLELSE Sida 1/5 Datum 2018-04-04 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet fredagen

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo Nr 2/2007 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2007-10-16 Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo Deltagare: Måns Lindell, Kjell Aldsten, Johnny Norrgård, Agneta Christensen, Kent Karlsson

Läs mer

Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg,

Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg, PROTOKOLL 4/2012 Datum 2012-09-13 Sida 1/9 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 036-39 50 53 Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg, Askersund 47. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna 1. Stämmans öppnande Ordförande Lars äckström

Läs mer

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma i Borghamn

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma i Borghamn Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2004-05-07 i Borghamn Närvarande: Kjell Aldsten (Vvfb), Ann-Sofie Weimarsson (Vvfb), Bo Landholm (Vvfb), Anders Hulusjö (m), Lars Paulin (Vvfb),

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län Nr 2/2009 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län Deltagare: Lars Bäckström, Kjell Aldsten, Ingemar Bergbom, Tomas Karlsson, Elisabet Lennartsson,

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 14. Mötets öppnande Ordförande öppnade

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-02-08 på Länsstyrelsen, Jönköping

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-02-08 på Länsstyrelsen, Jönköping PROTOKOLL 2011-03-01 Nr 1/2011 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Länsstyrelsen, Jönköping

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 13. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut: Mötet

Läs mer

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde i Jönköping

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde i Jönköping Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2000-10-18 i Jönköping Närvarande: Kjell Aldsten, Henrick Blank, Ola Broberg, Birgrit Friggebo, Ulf Hermansson, Anders Johansson, Bertil Johansson,

Läs mer

Hållbar förvaltning av signalkräfta i Vättern

Hållbar förvaltning av signalkräfta i Vättern Hållbar förvaltning av signalkräfta i Vättern 2013-11-28 Anton Halldén Länsfiskekonsulent F län Mål med fiskeriförvaltning Vättern - Att sköta om fiskbestånden och fisket så att det ger en god avkastning

Läs mer

Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd

Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd 2017-03-02 2. Anmälningar Yttranden Sedan förra styrelsemötet har vattenrådet yttrat sig om följande ärenden: Förslag till ÖP, Eslövs kommun Fjäderfäproduktion

Läs mer

Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09

Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09 Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09 Vätternvårdsförbundet genom 50 års vattenvård Vätternvårdsförbundet firar 50 årsjubileum 2007. Landshövdingarna runt Vättern beslutade att

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte

Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte 2011-09-13 24. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2012 Sammanfattning... 2 DEL I: Uppföljning av arbetsprogram för 2012... 3 Löpande arbetspunkter (16 st)... 3 Årsspecifika arbetspunkter för 2012

Läs mer

Årsmöte 2013. Välkommen!

Årsmöte 2013. Välkommen! Årsmöte 2013 Välkommen! Förslag om att samförvaltning av fisket ska ligga under förbundet har växt fram i arbetet med fisk och fiskevårdsplanen Vänerdagen i Grästorp, Camilla Finsberg berättade om inventeringen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2010 Sammanfattning Vätternvårdsförbundet har sedan 1957 bedrivit kontinuerlig miljöövervakning i Vättern och dess tillrinningsområde. Verksamheten

Läs mer

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013

Protokoll från det 3:e sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2013 Protokoll från det 3:e sammanträdet med :s styrelse 2013 Tid och plats: 11 mars kl 09.30 16.00, s kansli, Uppsala stifts hus, Dragabrunnsgatan 71 i Uppsala, våning 3. Närvarande: Stig Hansson, Folkrörelserådet

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 1/2012 2012-03-21 Sida 1/10 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala PROTOKOLL 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av

Läs mer

Förvaltningsplan fisk och fiske Vättern

Förvaltningsplan fisk och fiske Vättern Fisketillsyn Lagstiftningen är en viktig komponent i förvaltningen av fisk och fiske i Vättern som ett instrument för att reglera fisket. För att kontrollera regelefterlevnaden och verka för ett långsiktigt

Läs mer

VU-sammanträde 2002-09-11

VU-sammanträde 2002-09-11 Vätternvårdsförbundet Protokoll fört vid Nr 4/2002 VU-sammanträde 2002-09-11 På Länsstyrelsen i Jönköping Närvarande: Kjell Aldsten, Ola Broberg, Agneta Christensen, Henrik Jansson, Jan-Anders Johansson,

Läs mer

VU-sammanträde

VU-sammanträde Vätternvårdsförbundet Protokoll fört vid Nr 2/2003 VU-sammanträde 2003-03-11 På Kommunhuset i Hjo Närvarande: Kjell Aldsten, Susanna Hogdin (suppl för AC), Martin Engström, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

Bilaga 4 Mall för årsredovisning

Bilaga 4 Mall för årsredovisning Bilaga 4 Mall för årsredovisning Rapportering och ansökan av verksamhets bidrag för vattenråd Alla vattenråd som har en överenskommelse med Vattenmyndigheten för Västerhavet får ett årligt ekonomiskt bidrag

Läs mer

Vätterninfo nr 2:2016 april

Vätterninfo nr 2:2016 april Vätterninfo nr 2:2016 april Leader Vättern - LAG möte Foto: Malin Setzer Den 12 april hade Leader Vätterns styrelse (LAG) möte och beslutade om den första inkomna ansökan - ansökan om Samförvaltning Fiske

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Forsviks Industriminne

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Forsviks Industriminne PROTOKOLL 05-03 Sida 1/7 Linda Englund Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping esöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post linda.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2017 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2017 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2017 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Enligt artikel 14 i EU:s ramdirektiv för vatten ska vattenförvaltningen genomföras i samverkan

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2011 Sammanfattning... 2 Uppföljning av arbetsprogram för 2011... 3 Löpande arbetspunkter (16 st)... 3 Årsspecifika arbetspunkter för 2011 (8st)...

Läs mer

Angående Havs- och vattenmyndighetens bedömning av Vätterns rödingbestånd i Vättern i rapporten Resurs- och Miljööversikt 2012

Angående Havs- och vattenmyndighetens bedömning av Vätterns rödingbestånd i Vättern i rapporten Resurs- och Miljööversikt 2012 Sida 1/5 2013-09-25 Malin Setzer 036-39 51 85 Havs- och Vattenmyndigheten Jordbruksverket Landsbygdsdepartementet Angående Havs- och vattenmyndighetens bedömning av Vätterns rödingbestånd i Vättern i rapporten

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen

Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen Sida 1/8 2011-11-29 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen 33. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl 2015-12-14 1(8) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl. 18.30-21.00 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Hermansson, (c) Per-Anders Olsson, (s), tj ers Övriga deltagande Christer

Läs mer

Ledamot Vattenrådet Ersättare Ledamot Vattenrådet Ledamot Vattenrådet Verksamhetsledare

Ledamot Vattenrådet Ersättare Ledamot Vattenrådet Ledamot Vattenrådet Verksamhetsledare TIDANS VATTENFORBUND.. TIDANS VATTENRAD Datum 2018-03-15 STYRELSEMÖTE PROTOKOLL Tid: Tisdagen 6 mars 2018, kl. 18:00 Plats: Tidans konditori, Tidan NÄRVARANDE Rune Skoqsberq Per-Anders Freyhult Mikael

Läs mer

Vätterninfo nr 1:2016 februari

Vätterninfo nr 1:2016 februari Vätterninfo nr 1:2016 februari Även 2015 blev "rekordvarmt" Rekordet från 2014 med +10,6 C i medeltemperatur i Vätterns ytvatten slogs inte förra året utan 2015 stannade medelvattentemperaturen på +10,4

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016 Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 6 december 2016 Närvarande Frånvarande Björn Axelsson, Britt Axelsson, Harald Mårtensson, Jan Nyman, Alexander Johansson, Lars Björkman, Seija Nyström och lars

Läs mer

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Delegations- och arbetsordning för Höje å vattenråd Bilaga 1 Antagen: 2013-02-19 DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Bakgrund Organisation Höje å vattenråd har bildats genom en ombildning

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Erling Johansson hälsade alla

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med VU-fisk, Samförvaltning Vättern

Minnesanteckningar förda vid möte med VU-fisk, Samförvaltning Vättern Minnesanteckningar förda vid möte 2006-02-08 med VU-fisk, Samförvaltning Vättern Plats: Länsstyrelsen, Jönköping Närvarande: (LM=ledamot av VU-fisk): Lars-Eric Andersson, Sveriges Fisketurism Företagare

Läs mer

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2016 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt

Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2016 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Sammanställning av vattenrådens årsredovisningar för 2016 Västerhavet och Södra Östersjöns vattendistrikt Enligt artikel 14 i EU:s ramdirektiv för vatten ska vattenförvaltningen genomföras i samverkan

Läs mer

Vätterninfo nr 3:2014 oktober

Vätterninfo nr 3:2014 oktober Vätterninfo nr 3:2014 oktober Vätternvårdsförbundet gör studieresa till Bodenssjön! Vätternvårdsförbundet kommer under november genomföra en studieresa till Bodensjön för att bl a studera hur fisket bedrivs

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2014 Sammanfattning... 2 DEL I: Uppföljning av arbetsprogram för 2014... 3 Löpande arbetspunkter (13 st)... 3 Årsspecifika arbetspunkter för 2014 (8st)...

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte på Sätra Bruk, Karlsborg.

Protokoll vid styrelsemöte på Sätra Bruk, Karlsborg. Nr 1/2017 2017-03-10 Sida 1/10 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll vid styrelsemöte 2017-03-10 på Sätra Bruk, Karlsborg. 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-11-17 1 (16 ) Plats och tid Studiebesök Olshammar, 2003-11-17 kl. 15.00 16.00. Sammanträde Olshammarsgården, Olshammar, 2003-11-17 kl.16.00 16.45. Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

PITEÄLVEN OCH LILLPITEÄLVEN SAMT ROKÅN OCH JÄVREÅN. Vad är nätverket? Vad gör nätverket?

PITEÄLVEN OCH LILLPITEÄLVEN SAMT ROKÅN OCH JÄVREÅN. Vad är nätverket? Vad gör nätverket? PITEÄLVEN OCH LILLPITEÄLVEN SAMT ROKÅN OCH JÄVREÅN Vad är nätverket? Vad gör nätverket? Vattenråden i Bottenviken Krav på bred förankring kommuner, föreningar, näringsliv Indelat i: Nätverk Styrgrupp/AU

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte på Sibelco Nordic AB, Baskarpssand, Habo kommun.

Protokoll vid styrelsemöte på Sibelco Nordic AB, Baskarpssand, Habo kommun. PROTOKOLL Nr 2/2017 Datum 2017-10-19 Sida 1/10 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll vid styrelsemöte 2017-10-19 på Sibelco Nordic AB, Baskarpssand, Habo kommun. 17. Mötets öppnande

Läs mer

Årsstämma i Dalälvens Vattenvårdsförening

Årsstämma i Dalälvens Vattenvårdsförening Medlemmar i DVVF Årsstämma i Dalälvens Vattenvårdsförening Välkomna till DVVF:s årsstämma. Tid och plats: Torsdagen den 24 maj 2018 kl 9:00, Arctic Paper, Grycksbo. Program 9:00 Ankomst och inräkning i

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019 Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019 Närvarande Frånvarande Björn Axelsson, Britt Axelsson, Harald Mårtensson, Jan Nyman, Lars Björkman, Seija Nyström, Lars Tiderman och Sören Persson.

Läs mer

Årsmöte Välkommen!

Årsmöte Välkommen! Årsmöte 2016 Välkommen! Några höjdpunkter under 2015! Bilaga 4 Samrådsmöten feb-mars 2015 Långtidsutvärdering av miljöövervakningen i Vänern Årsmötet på Casco Adhesives i Kristinehamn Vänerdagen i Mellerud

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum MÖTE I NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD

MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum MÖTE I NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD 1(5) MINNESANTECKNINGAR Mötesdatum 2018-02-21 MÖTE I NEDRE MOTALA STRÖMS OCH BRÅVIKENS VATTENRÅD Tid 16:30-18:30 Plats Norrköping Vatten och Avfall AB, Lindövägen 5b Närvarande Magnus Gullstrand, Stadsbyggnadskontoret,

Läs mer

Vätterninfo nr 1:2016 februari

Vätterninfo nr 1:2016 februari Info Motala Södra Båtklubb Från: vatternvardsforbundet-at-lansstyrelsen.se@plma.se för Vätternvårdsförbundet Skickat: den 24 februari 2016 12:20 Till: info@msbk.se

Läs mer

Möte med Kalix- & Töreälvens vattenråds styrgrupp Överkalix 2008-08-22

Möte med Kalix- & Töreälvens vattenråds styrgrupp Överkalix 2008-08-22 1 Möte med Kalix- & Töreälvens vattenråds styrgrupp Överkalix 2008-08-22 Närvarande: Gunnar Nilsson, Överkalix kom, mötesordf. Harry Winbjörk; LKAB Natasha Lyckholm, LKAB Åsa Sjöblom; Boliden, Aitikk Tommy

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen Nr 3/2011 Sida 1/9 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen 29. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2012-05- 11 på Tåkerns café och vandrarhem

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2012-05- 11 på Tåkerns café och vandrarhem Sida 1/8 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2012-05- 11 på Tåkerns café och vandrarhem 1. Stämmans öppnande Ordförande Kjell

Läs mer

Bevara Sommens nedströmslekande öring

Bevara Sommens nedströmslekande öring 1 Bevara Sommens nedströmslekande öring Projektbeskrivning Laxberg Version 2012-09-19 Mål med projektet Att återskapa fria vandringsvägar för fisk för att öka reproduktionen hos Sommens nedströmslekande

Läs mer

GÖTA ÄLVS VATTENVÅRDSFÖRBUND

GÖTA ÄLVS VATTENVÅRDSFÖRBUND GÖTA ÄLVS VATTENVÅRDSFÖRBUND PROTOKOLL Fört vid sammanträde med styrelsen för Göta älvs vattenvårdsförbund Tid: Torsdagen den 8 mars 2018 kl. 13:30 Plats: Göteborgsregionens kommunalförbund (GR), Anders

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 4 Plats: Norsjö kommun, Sammanträdesrum Renen Tid: 21 januari 2009, kl 15 - ca 17.30 Dagordning 52. Mötets öppnande 53. Val av justerare 54. Föregående protokoll 55. Verksamhetsledare

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

Under 2014 har styrelsen valt att göra en avstämning inför framtiden och kommer att föra strategiska diskussioner under temat Vägval.

Under 2014 har styrelsen valt att göra en avstämning inför framtiden och kommer att föra strategiska diskussioner under temat Vägval. SKRÄBEÅNS VATTENRÅD ARBETSPLAN 2014 Foto: Brodde Almer INLEDNING Skräbeåns vattenråd ökar successivt sin kunskap om avrinningsområdet och om vattenförvaltning i allmänhet. Ett utbyte med andra vattenråd

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg 2014-05-09 Sida 1/9 Karl-Magnus Johansson Vätternvårdsförbundet 010-2236404 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg 1. Stämmans öppnande

Läs mer

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt. Kalmar kommun, Rådhuset, Kalmar

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt. Kalmar kommun, Rådhuset, Kalmar PROTOKOLL 1 (6) Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Onsdagen 18 september 2013 Plats: Kalmar kommun, Rådhuset, Kalmar Ledamöter: Stefan Carlsson Ordförande Marianne

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 18 Sida 1 Plats och tid ande Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Maria Gustafsson Per Engdahl Mjölby

Läs mer

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte 2018-06-28 1. Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes. En nytillkommen fråga sedan dagordning

Läs mer

Minnesanteckningar från Vattenrådsmöte 12 november 2009 med protokoll angående val och beslut inför Södra Västerbottens vattenråds arbete år 2010.

Minnesanteckningar från Vattenrådsmöte 12 november 2009 med protokoll angående val och beslut inför Södra Västerbottens vattenråds arbete år 2010. SÖDRA VÄSTERBOTTENS VATTENRÅDSOMRÅDE VRO11 Minnesanteckningar från Vattenrådsmöte 12 november 2009 med protokoll angående val och beslut inför Södra Västerbottens vattenråds arbete år 2010. Plats: Stadshuset,

Läs mer

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt. Del av nationellt delegationsmöte. Ledamöter: Stefan Carlsson Ordförande

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt. Del av nationellt delegationsmöte. Ledamöter: Stefan Carlsson Ordförande Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt. Del av nationellt delegationsmöte. Tid: Måndagen den 1 juni 2015 Plats: Piperska muren, Stockholm Ledamöter: Stefan Carlsson Ordförande

Läs mer

Protokoll från det 1:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2014

Protokoll från det 1:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2014 Protokoll från det 1:a sammanträdet med :s styrelse 2014 Tid och plats: Måndag den 10 februari kl 10:00 16.00, s kansli Närvarande: Leif Johansson GS-facket, Erik Ling Svenska kyrkans FSC-förening Tomas

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer