Protokoll vid styrelsesammanträde på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-10-20 på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping"

Transkript

1 Nr 2/ Sida 1/9 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Protokoll vid styrelsesammanträde på Torsviks kraftvärmeverk, Jönköping PROTOKOLL 22. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Kjell Unevik som hälsade alla välkomna. Beslut: Mötet var behörigt utlyst och styrelsen konstaterades vara beslutför. Ordförande förklarade mötet öppnat. 23. Förslag till dagordning Ordförande gick översiktligt igenom dagordningen. Det har inte inkommit några övriga frågor till sekretariatet. Måns Lindell ville föra en punkt till övrigt; Förslag till Agenda Beslut: Dagordningen fastställdes med punkten Agenda 2012 tillagd till Övrigt. 24. Val av justeringsperson Förslag gavs på Lennart Rudqvist, Skogsstyrelsen. Beslut: Mötet valde Lennart Rudqvist till justeringsperson. 25. Protokoll från styrelsemöte , FMV Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer. Beslut: Protokollet kan läggas till handlingarna. 26. Protokoll från årsstämma , Gränna Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer. Beslut: Protokollet kan läggas till handlingarna. Vätternvårdsförbundet c/o Telefon Fax E-post Webbplats Organisationsnummer: Postgiro: Bankgiro:

2 Nr 1/2011 Sida 2/9 27. Styrelserepresentation Ola Broberg informerade om förändringarna som har skett i och med att Fiskeriverket har lagts ner och den nya myndigheten Havsoch vattenmyndigheten (HaV) har bildats. Detta har inneburit att HaV har tagit över en hel del arbetsuppgifter från Naturvårdsverket samt att arbetsuppgifterna som fanns på Fiskeriverket har delats upp mellan Jordbruksverket och SLU. Ulrika Stendotter-Blomberg har representerat Naturvårdsverket i Vätternvårdsförbundets styrelse, men har nu gått över till att arbeta för HaV varför hon gärna kvarstår som ledamot med Åsa Andersson, HaV, som ersättare. Fiskeriverket representanter (Alfred Sandström med Ulrika Beier som ersättare) är numera anställda vid SLU då Fiskeriverket har övergått till HaV. Fiskeriverket (Sötvattenslaboratoriet, Drottningholm) har därmed övergått från myndighet till forskningsinstitution (SLU). Samtliga har dock bekräftat fortsatt intresse för att delta i styrelsen. I stadgarna står det angett att styrelsen ska bestå av en representant för fiskerimyndigheter samt en representant för Naturvårdsverket. Detta måste därmed justeras i stadgarna. Verksamhetsutskottet bör därför få i uppdrag att ta fram ett reviderat förslag till stadgar. Nya stadgar kan tas på två följande ordinarie stämmor, extra förbundsmöte ansåg styrelsen ej nödvändigt. Beslut: Klargörandet från Naturvårdsverket, HaV och Fiskeriverket godkänns. Verksamhetsutskottet tar fram reviderat förslag till stadgar som därefter föredrages på två följande ordinarie årsstämmor. 28. Protokoll från Verksamhetsutskottet Justerat protokoll från och var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer. Protokollet från , som vid utskick av dagordningen inte var justerat, är nu justerat. Beslut: Protokollen kan läggas till handlingarna. 29. Samförvaltning Fisk Protokollen från och var bilagda dagordningen och är justerade och utlagda på hemsidan. Ingemar Bergbom informerade om Besökscenter Vätternbäckar som är ett Leader-finansierat projekt i Habo kommun. Medverkande i projektet är Hjo, Habo och Jönköpings kommuner samt Länsstyrelsen. Man har påbörjat en förstudie för att undersöka möjligheten till ett besökscentrum med information om Vätterbäckarna, Vättern, natur, kulturhistoria samt fiske. Det ska även utgöra ett centrum för lärande. Genomförandetiden för

3 Nr 1/2011 Sida 3/9 förstudien är maj till december 2011 och den förväntas vara klar i januari Ett förslag är att det ska placeras på Spinnet i Habo. Kjell Unevik frågade om det i dagsläget finns någon långsiktig finansiering. Ingemar Bergbom svarade att det gör det inte än. Linda Englund redogjorde för inkomna och beviljade projekt inom FOG Vättern. Tre nya ansökningar har inkommit vilket ger totalt nio ansökningar: Vätternvårdsförbundet ansöker om en ny fas inom projektet Samordning, som samordnar arbetsgrupperna. Bäckadalsgymnasiet i Jönköping har beviljats FOGmedel för att utbilda personal och elever på restaurangprogrammet inom hållbart fiske och närproducerat där man ska arbeta mer säsongsanpassat med fiskarter samt försöka lyfta de inte så populära arterna som exempelvis lake. Hästholmens hamn som efter förstudie vill gå vidare att utveckla hamnen med en ramp, väderkamera samt ett servicehus. Vidare informerade Linda Englund att GAP 2-projektet sikselektivitet pågår. Projektet innebär att man vill ta fram en fiskemetod efter sik där bifångsten av röding blir så liten som möjligt. Det är Johnny Norrgård (Vätternvårdsförbundet) och Alfred Sandström (SLU) som följer projektet. Vätternvårdsförbundet har en tilldelad budget på ca 430 Kkr för projektet (EU-medel). Måns Lindell informerade att Livsmedelsverket för närvarande undersöker mängden dioxiner i sik och lax i Vättern. Beslut: Protokollen kan läggas till handlingarna. 30. Bokprojektet Vättern Anno 1723 Vätternvårdsförbundet har förvärvat två skrifter från tidigt 1700-tal, skrivna av Daniel Tiselius, rörande den tidens vetenskapliga kunskap om Vättern. Sedan tidigare finns även avtryck från en avhandling om Vättern från 1704 av Urban Hiärne. Texterna är i nuläget oläsliga för gemene man varför Vätternvårdsförbundet vill få de översatta till läsbart skick. Kjell Aldsten har kontakter som har möjlighet att översätta båda skrifterna samt Hiärnes avhandling för en kostnad på 30 Kkr. Vätternvårdsförbundet har ansökt om medel från Havs- och vattenmyndigheten (HaV) men har ännu ej fått besked. Om förbundet ej beviljas medel från HaV har VU föreslagit att förbundet kan gå in med 30 Kkr. Tanken är att texterna ska återges som en rapport i förbundets rapportserie för att möjligen därefter kunna tryckas i en bok (utanför detta projekt).

4 Nr 1/2011 Sida 4/9 Beslut: Bokprojektet genomförs enligt förslag. Tills vidare täcks kostnaderna av Vätternvårdsförbundet. 31. Vattenråd för Vättern Måns Lindell redogjorde för Vätterndagen som hålls den 1 november i Askersund i samverkan med Askersunds kommun och Zinkgruvan Mining AB. Måns Lindell gick igenom schemat för dagen och de teman som kommer att beröras är dricksvatten, Försvaret samt teknik. Hittills är det ca 80 st anmälda och förbundet har en budget på 40 Kkr. Kostnaden per person är 150 kr vilket gör att förbundet klarar budgeten. Beslut: Vätterndagen genomförs enligt program. 32. Förslag till anslutningsformer Ola Broberg informerade om VU:s förslag till anslutningsformer som har diskuterats inom förbundet. Förslaget innehåller tre olika anslutningsformer. 1. Medlem i Vätternvårdsförbundet : vilket innebär att man har rösträtt enligt stadgarna, kallas till alla möten, får all information, har rätt att uttala sig både som medlem samt som intressent i vattenråd för Vättern samt att man betalar medlemsavgift enligt beslut på stämman. 2. Intressent i Vattenrådet med prenumerationsavgift : innebär att man kallas till möten inom vattenrådet, får all information, har rätt att uttala sig som intressent i Vattenråd för Vättern samt betalar en administrationsavgift. 3. Intressent i Vattenrådet utan prenumerationsavgift : innebär att man får information digitalt, samt kallas till möten inom Vattenrådet digitalt, att man har rätt att uttala sig som intressent i Vattenråd för Vättern och denna form är inte förenad med någon avgift. Måns Lindell informerade att förbundet årligen söker 90 Kkr från vattenmyndigheterna till nätverkande inom Vattenrådet. Stefan Lundvall frågade om det är tänkt att intressenterna ska godkännas eller om det räcker att bara anmäla sig. Styrelsen ansåg att det räcker med en anmälan, förbundets roll är att uppehålla en sändlista/nätverk. Synpunkter: Ola Broberg påpekade att förbundet tidigare har tagit betalt för enskilda rapporter. I och med detta upplägg blir hanteringen enklare. Stefan Lundvall påpekade att det egentligen rör sig om två former; medlem och intressent. Åsa Wolgast Broberg menade att det är viktigt med en distinktion mellan förbundet och vattenrådet varför detta förslag är bra.

5 Nr 1/2011 Sida 5/9 Beslut: Anslutningsformer 2 och 3 skrivs ihop till en och förslaget godkänns därmed. 33. Avveckling av sjövärmepump i Motalaviken Ulla Ordell berättade om den sjövärmepump som sjösattes av Vattenfall 1985 utanför Motala. Anläggningen togs ur bruk 2006 men sjökollektorerna (rör av polyetenplast som har en total rörlängd på 8,6 mil) ligger kvar på botten. En miljöriskanalys har gjorts och den visar att spridningen av plast är det allvarligaste miljöhotet. Vattenfall anser att det bör tas upp men att det är förenat med en stor kostnad. Ola Broberg påpekar att det finns en parallell i denna diskussion med den som berör Försvaret angående skrot på Vätterns botten. Länsstyrelsen i Östergötland borde kunna göra ett föreläggande gällande plaströren. Måns Lindell föreslog att förbundet tillskriver Vattenfall och kommunen om ärendet. Beslut: Sekretariatet förhör med Länsstyrelsen i Östergötland samt Motala kommun om ärendet i frågan. Därefter tillskrivs Vattenfall om möjliga förslag på åtgärder. 34. Försvarsmaktens miljöprövning av Hammaren/Enebågsudde Måns Lindell informerade om Försvarsmaktens miljöprövning av Hammaren/Enebågsudde. Vätternvårdsförbundets har yttrat sig rörande samrådsunderlaget inför tillståndsprövningen (finns på hemsidan). En ansökan från Försvaret kommer enligt uppgift att skickas in i november Det är Länsstyrelsen i Västra Götalands län som handlägger den. I Försvarets ansökan kommer de att ansöka om dels befintlig verksamhet (JAS) dels om ny verksamhet för skolflyg (SK60) samt helikoptrar. Måns Lindell har skrivit 18 punkter i yttrande som Vätternvårdsförbundet har skickat till Försvarsmakten. Det är tre forum som både Försvaret och Vätternvårdsförbundet deltar i; Fiskeskyddsnämnden, Samrådsgrupp och Skjutfältsråd Karlsborg. Det sistnämnda är öppet för allmänhet. Åsa Wolgast Broberg menar att inom LRF är bullerfrågan viktig. Bullerskadan gällande djur är ännu ej utredd. Det vore bra om Försvaret kunde utreda det. Ola Broberg påpekade att det är viktigt att även andra beståndsdelar än endast tungmetaller i ammunitionen redovisas. Vättern utgör riksintresse för flera aspekter men totalförsvarets riksintresse får allt som oftast företräde. Motivering

6 Nr 1/2011 Sida 6/9 för detta måste vara mycket tydligt i framtiden om det ska få acceptans. Beslut: Vätternvårdsförbundet möjliggör informationsutbyte, sakunderlag samt följer miljöprövningen. 35. Information: Internationella besök till förbundet Ola Broberg informerade om de internationella besök som förbundet har haft den senaste tiden. I augusti besökte vattenförvaltningen från Irland Länsstyrelsen i Jönköping. I september kom en delegation från Kina från motsvarande Naturvårdsverk och Miljödepartement. Linda Englund berättade kort om det besök som Fiskeområde Vättern fick av Fiskeområdesgruppen från Österbotten, Finland, i oktober. Styrelsen anser att det är viktigt, och prioriterat, med att uppehålla internationella utbyten. Styrelsen tackar för informationen. 36. Utbyte med Mjösa Vattenvårdsförbund, Norge Måns Lindell informerade att förbundet den oktober får besök av Mjösa vattenvårdsförbund i Norge. Det är styrelsen för Mjösa Vassdragsförbund med tillöpselver som kommer. Måns Lindell redogjorde för programmet. Det föreslogs även att förbundet delfinansierar besöket med ca 5-7 Kkr. Beslut: Programmet för Mjösa vattenvårdsförbund genomförs enligt redovisat förslag och styrelsen godkänner förslaget att delfinansiera besöket. 37. Miljöövervakningsprogram Utsjöprogrammet går ut i och med utgången av Inför 2010 resulterade upphandlingen av byte till ny utförare, Medins Sjö- och Åbiologi med ALcontrol som laboratorium. Detta avtal går ej att förlänga mer. Vid den kommande upphandlingen bör man teckna för en längre period (4 + 2 år). Agneta Christensen menar att ett byte av utförare innebär ett kvalitetsproblem. Önskvärt är att det utförs parallell provtagning/analys där den nya utföraren följer med den gamla. Måns Lindell svarade att det kan vara svårt att få till, förutom möjligen på analyserna. Samtliga följer dock uppsatta kvalitetsmanualer varför nämnda problem vid byte minimeras. Beslut: Länsstyrelsen i Jönköping upphandlar enligt LOU utsjöprogrammet.

7 Nr 1/2011 Sida 7/9 38. Medlemsrelaterat Vätternvårdsförbundet hälsar en ny medlemsanmälan välkommen, från Stjernsunds Gård i Askersund, med start Beslut: Stjernsunds Gård hälsas välkommen med deras medlemsanmälan med andelstalet 1. De blir medlemmar först på årsstämman. 39. Information: Mineralbrytning runt Vättern Måns Lindell berättade om kommande mineralbrytning i och kring sjön. Vättern Syd (Allroc Trading AB) har fått ett undersökningstillstånd att provborra ner till en magnetisk anomali (troligen järnmalm) på 1500 meters djup i södra Vättern. Strax norr om Gränna ligger Norra Kärr där Tasman Metals Ltd har lämnat in en ansökan om bearbetningskoncession av en ytlig malmkropp för brytning av sällsynta jordartsmetaller. Ulla Ordell frågade vem som äger marken. Åsa Wolgast Broberg som under lång tid följt ärendet svarade att Boliden har ägt marken men att de nu har sålt den. Runtomkring är det privata markägare. Vidare informerade Åsa Wolgast Broberg att LRF bevakar frågan och att vissa berörda är oroliga över utvecklingen. Styrelsen tackar för informationen. 40. Ekonomi Jan-Anders Johansson informerade om kassastatusen 2011 med prognos som visar på balans. (+-0). Måns Lindell och Linda Englund visade upp skjortor och t-shirtar som förbundet har köpt in med förbundets logga på. Profilplaggen är tänkta att användas på olika representationstillfällen såsom Vätterndag, Öppen gård eller andra föreläsningar. Profilplaggen delas ut till de som behöver dem inom förbundet. Beslut: Kassastatus och prognos godkänns. Styrelsen godkänner de profilplagg som förbundet har tagit fram. 41. Övrigt I bilagorna fanns nyhetsbrev nummer 2 och 3 från Måns Lindell informerade att Eric Nordewall II har döpts på Riddarholmen av H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Två nya rapporter har utgivits av förbundet; Påväxtalger (109) och Reglering av Vättern (110).

8 Nr 1/2011 Sida 8/9 Måns Lindell redogjorde för det förslag på Agenda 2012 som delades ut på mötet. Ett datum var fel, styrelsens höstmöte var satt till den 20 oktober men ska vara den 18 oktober. I övrigt kan förslaget fastställas. Beslut: Agendan för 2012 fastställs efter föreslagen ändring. Förnyad agenda ska biläggas protokollet och annonseras på hemsidan. 42. Mötet avslutas Ordförande tackar värden för dagen, Jönköpings Energi, för kost och logi. Beslut: Ordförande avslutade mötet. Jönköping den Linda Englund Vid protokollet Kjell Unevik Mötesordförande Lennart Rudqvist Justeringsperson Efter mötet informerade Mats Palmerus, Jönköping Energi, om Torsviks kraftvärmeverk och planerarna att bygga ett nytt biobränsleeldat verk i anslutning till befintligt.

9 Nr 1/2011 Sida 9/9 BILAGA 1 Deltagare Ann-Sofie Weimarsson, Linda Englund, Daniel Bergdahl, Elisabeth Lennartsson, Kjell Aldsten, Ingemar Bergbom, Åsa Wolgast Broberg, Stefan Lundvall, Lennart Rudqvist, Ulla Ordell, Jan-Anders Johansson, Dan Björk, Agneta Christensen, Ola Broberg, Kjell Unevik, Måns Lindell

Protokoll VU-möte på hotell Bellevue, Hjo

Protokoll VU-möte på hotell Bellevue, Hjo PROTOKOLL 2/2011 Datum 2011-04-26 Sida 1/6 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll VU-möte 2011-03-25 på hotell Bellevue, Hjo 19. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Kjell Aldsten.

Läs mer

Kallelse och förslag till dagordning vid styrelsemöte 2010-10-19

Kallelse och förslag till dagordning vid styrelsemöte 2010-10-19 KALLELSE Sida 1/6 Datum 2010-10-19 Ert datum Beteckning Nr 2/10 Er beteckning Till ledamöter i STYRELSEN i Vätternvårdsförbundet Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping

Läs mer

Protokoll VU-sammanträde

Protokoll VU-sammanträde Nr 1/10 Protokoll VU-sammanträde Onsdag den 27 januari 2010 i Motala kommunhus Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Jan-Anders Johansson, Linda Englund, Tomas Karlsson, Niclas Bäckman, Karin Runnels

Läs mer

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott Protokoll vid Nr 1/2005 Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2005-02-22 på Örebro Slott Närvarande:Bo Landholm, Kjell Aldsten, Dan Björk, Martin Engström, Ulf Hermansson, Susanna Hogdin, Elisabeth

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 1/2012 2012-03-21 Sida 1/10 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2012-03-06 på Hotell Nostalgi, Motala PROTOKOLL 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg

Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg Nr 1/2011 Sida 1/10 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid styrelsesammanträde 2011-03-08 på FMV Provplats Karlsborg PROTOKOLL 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Lars

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2012-05- 11 på Tåkerns café och vandrarhem

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2012-05- 11 på Tåkerns café och vandrarhem Sida 1/8 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2012-05- 11 på Tåkerns café och vandrarhem 1. Stämmans öppnande Ordförande Kjell

Läs mer

Protokoll VU-möte 2010-06-07 på Zinkgruvan Mining, Zinkgruvan

Protokoll VU-möte 2010-06-07 på Zinkgruvan Mining, Zinkgruvan PROTOKOLL Nr 2/2010 Sida 1/7 Linda Englund Vätternvårdsförbundet lin- c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post da.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte

Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätterns FOG telefonmöte 2011-09-13 24. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/5 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätterns FOG möte 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 13. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut: Mötet

Läs mer

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll.

Beslut: Ola valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll. Protokoll vid VU-sammanträde 2008-03-05 Amalias Hus, Gränna Nr 2/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg,

Läs mer

21. Protokoll från styrelsemöte 100318, Borghamns vandrarhem Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer.

21. Protokoll från styrelsemöte 100318, Borghamns vandrarhem Det justerade protokollet var bilagt dagordningen och föranledde inga kommentarer. PROTOKOLL Nr 2/2010 Sida 1/8 Protokoll vid styrelsesammanträde på Aspa Herrgård, Askersund kommun Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan

Läs mer

Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen

Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen Sida 1/8 2011-11-29 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätterns FOG-möte 2011-11-24 på Bygdegården, Hästholmen 33. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden)

Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden) Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2004-10-21 SAAB Bofors Underwater Systems, Motala (Torpedverkstaden) Närvarande: Kjell Aldsten, Jan-Anders Johansson, Ann-Sofie Weimarsson, Ingrid

Läs mer

Protokoll VU-möte på Stocklycke vandrarhem, Omberg

Protokoll VU-möte på Stocklycke vandrarhem, Omberg PROTOKOLL 3/2012 Datum 2012-07-18 Sida 1/7 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll VU-möte 2012-06-19 på Stocklycke vandrarhem, Omberg 31. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten

Läs mer

Protokoll VU-sammanträde

Protokoll VU-sammanträde Nr 5/09 Protokoll VU-sammanträde Tisdag den 15 december 2009 i Bankeryd, Sjöåkragården Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Linda Englund 60. Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2009-05-05 på Fatburen konferens, Askersunds kommun

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2009-05-05 på Fatburen konferens, Askersunds kommun Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 05-05 på Fatburen konferens, skersunds kommun Närvarande: Kjell ldsten (Vvf), Ingemar Bergbom (m), Per-Olof Berlin (m), Dan Björk (m), Ola

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde 2010-03-18 på Borghamns vandrarhem

Protokoll vid styrelsesammanträde 2010-03-18 på Borghamns vandrarhem PROTOKOLL Nr 1/2010 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post linda.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Beslut: Ola Broberg och Måns Lindell utreder frågan i samverkan med beredningssekretariatet i Jönköping.

Beslut: Ola Broberg och Måns Lindell utreder frågan i samverkan med beredningssekretariatet i Jönköping. Protokoll vid VU-sammanträde 2007-01-23 på Hotell Wettern i Karlsborg nr 1/07 Närvarande: Kjell Aldsten, Peder Eriksson, Ola Broberg, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Ann-Sofie Weimarsson

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2011-05- 06 på Gyllene Uttern, Gränna 1. Stämmans öppnande Ordförande Lars äckström

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06 KALLELSE Sida 1/5 Datum 2015-04-02 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet 2015-05-06

Läs mer

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2006-05-11 på Almnäs Bruk, Hjo

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2006-05-11 på Almnäs Bruk, Hjo Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 05-11 på Almnäs ruk, Hjo Närvarande: Peter Malmsjö (m), Ingemar Torell (m), Rolf Gustavsson (m), Elisabeth Lennartsson (m), Roland Thulin (V),

Läs mer

Protokoll VU-möte på IKHP, Huskvarna.

Protokoll VU-möte på IKHP, Huskvarna. PROTOKOLL Datum 2017-06-09 Sida 1/5 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll VU-möte 2017-09-18 på IKHP, Huskvarna. 18. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet. Beslut:

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-02-08 på Länsstyrelsen, Jönköping

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-02-08 på Länsstyrelsen, Jönköping PROTOKOLL 2011-03-01 Nr 1/2011 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 linda.englund@lansstyrelsen.se Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Länsstyrelsen, Jönköping

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län Nr 2/2009 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2009-10-22 På Länsstyrelsen i Jönköpings län Deltagare: Lars Bäckström, Kjell Aldsten, Ingemar Bergbom, Tomas Karlsson, Elisabet Lennartsson,

Läs mer

Protokoll VU-möte på Grenna Museum, Gränna

Protokoll VU-möte på Grenna Museum, Gränna PROTOKOLL 5/2016 Datum 2016-12-15 Sida 1/6 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-22 36 408 Protokoll VU-möte 2017-01-26 på Grenna Museum, Gränna 1. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet.

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala Nr 2/2011 Sida 1/8 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2011-05-18 på Hotell Nostalgi, Motala 14. Mötets öppnande Ordförande öppnade

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo Nr 2/2007 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2007-10-16 Vid Baskarpsand/Askania AB i Habo Deltagare: Måns Lindell, Kjell Aldsten, Johnny Norrgård, Agneta Christensen, Kent Karlsson

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet PLATS: P4 KRÅKS SKJUTFÄLT, KARLSBORGS KOMMUN (SE KARTA)

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet PLATS: P4 KRÅKS SKJUTFÄLT, KARLSBORGS KOMMUN (SE KARTA) KALLELSE Sida 1/5 Datum 2014-04-04 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Kallelse Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet

Läs mer

VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg

VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg Protokoll fört vid Nr 2/2004 VU-sammanträde 2004-06-03 På Stocklycke vandrarhem, Omberg Närvarande: Kjell Aldsten, Jan-Anders Johansson, Niclas Bäckman, Agneta Christensen, Måns Lindell, Stefan Sjögren,

Läs mer

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte

Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte Protokoll LAG-möte Leader Vättern, telefonmöte 2018-06-28 1. Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes. En nytillkommen fråga sedan dagordning

Läs mer

Protokoll VU-möte 2010-08-31 hos Carléns Fisk, Habo kommun

Protokoll VU-möte 2010-08-31 hos Carléns Fisk, Habo kommun PROTOKOLL Nr 3/2010 Sida 1/8 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post: fornamn.efternamn@lansstyrelsen.se

Läs mer

Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg,

Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg, PROTOKOLL 4/2012 Datum 2012-09-13 Sida 1/9 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 036-39 50 53 Protokoll VU-möte 2012-09-13 i Åmmeberg, Askersund 47. Mötets öppnande Ordförande Kjell Aldsten öppnade mötet

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Forsviks Industriminne

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Forsviks Industriminne PROTOKOLL 05-03 Sida 1/7 Linda Englund Vätternvårdsförbundet c/o Länsstyrelsen Postadress 551 86 Jönköping esöksadress Hamngatan 4 Tel 036-39 50 00 Fax 036-16 71 83 E-post linda.englund@lansstyrelsen.se

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2008-05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2008-05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma -05-07 på Ombergs Golf, Stora Lund, Ödeshögs kommun Närvarande: Sören Gunnarsson (Vvf), Kjell ldsten (Vvf), Måns Lindell (Vvf), nn-sofie Weimarsson

Läs mer

VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo

VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo Protokoll fört vid Nr 1/2004 VU-sammanträde 2004-03-10 På Almnäs Bruk, Hjo Närvarande: Kjell Aldsten, Ola Broberg, Kjell Schaerling,, Agneta Christensen, Martin Engström, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg Protokoll vid VU-sammanträde 2008-12-16 Kanalhotellet, Karlsborg Nr 4/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Niclas Bäckman, Per Nyberg; inbjuden

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund Nr 2/2008 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets styrelsesammanträde 2008-10-20 På Rådhuset i Askersund Deltagare: Kjell Aldsten, Ingemar Bergbom, Niclas Bäckman, Tomas Karlsson, Elisabet Lennartsson, Agneta

Läs mer

Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan

Protokoll VU-möte på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan Protokoll Sida 1/7 Datum 2019-02-06 Beteckning 1/2019 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll VU-möte 2019-02-06 på Zinkgruvan Mining AB, Zinkgruvan A. ADMINISTRATIVT 1. Mötets öppnande

Läs mer

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma i Borghamn

Protokoll vid. Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma i Borghamn Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Ordinarie Förbundsstämma 2004-05-07 i Borghamn Närvarande: Kjell Aldsten (Vvfb), Ann-Sofie Weimarsson (Vvfb), Bo Landholm (Vvfb), Anders Hulusjö (m), Lars Paulin (Vvfb),

Läs mer

VU-sammanträde 2003-06-04

VU-sammanträde 2003-06-04 Protokoll fört vid Nr 3/2003 VU-sammanträde 2003-06-04 På Gränna Kulturgård Närvarande: Kjell Aldsten, Susanna Hogdin (suppl för AC), Martin Engström, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Ingrid Månsson,

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg 2014-05-09 Sida 1/9 Karl-Magnus Johansson Vätternvårdsförbundet 010-2236404 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2014-05- 09 på Kråks skjutfält P4, Karlsborg 1. Stämmans öppnande

Läs mer

VU-sammanträde

VU-sammanträde Protokoll fört vid Nr 5/2003 VU-sammanträde 2003-12-02 På Aspa Herrgård, Aspa Närvarande:, Niclas Bäckman, Agneta Christensen, Martin Engström, Jan-Anders Johansson, Måns Lindell, Fred Mellberg, Per Nyberg,

Läs mer

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret

Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret Protokoll vid VU-sammanträde 2008-01-23 Hjo, Tekniska kontoret Nr 1/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Peder Eriksson, Agneta Christensen, Niclas Bäckman, Per Nyberg, Ola Broberg,

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09

Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09 Referat från 50-årsjubileum i Vätternvårdsförbundet 2007-05-09 Vätternvårdsförbundet genom 50 års vattenvård Vätternvårdsförbundet firar 50 årsjubileum 2007. Landshövdingarna runt Vättern beslutade att

Läs mer

Mälarens vattenvårdsförbund. Styrelsemöte i Stockholm 3 februari 2015

Mälarens vattenvårdsförbund. Styrelsemöte i Stockholm 3 februari 2015 Mälarens vattenvårdsförbund Styrelsemöte i Stockholm 3 februari 2015 Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående protokoll 4. Verksamhetsplan och budget 2015 5.

Läs mer

Välkommen till ordinarie årsstämma i Stenrike Ekonomisk Förening

Välkommen till ordinarie årsstämma i Stenrike Ekonomisk Förening Välkommen till ordinarie årsstämma i Stenrike Ekonomisk Förening 2016-05-08 Nuläge Datum 2015-06-26 2016-04-16 Medlemmar 650 711 Intressenter/ 12 2 ännu ej betalt Totalt 662 713 Beställt fiber 565 840

Läs mer

Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd

Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd Välkomna! Styrelsemöte Kävlingeåns vattenråd 2017-03-02 2. Anmälningar Yttranden Sedan förra styrelsemötet har vattenrådet yttrat sig om följande ärenden: Förslag till ÖP, Eslövs kommun Fjäderfäproduktion

Läs mer

Synpunkter på förslaget till reviderade stadgar i MVVF, remissvar , sorterat i paragrafordning

Synpunkter på förslaget till reviderade stadgar i MVVF, remissvar , sorterat i paragrafordning Synpunkter på förslaget till reviderade stadgar i MVVF, remissvar 2016-03-31, sorterat i paragrafordning 1 Ändamål Under 1 Förbundets verksamhet omfattar att samverka med vattenvårdsförbund, vattenförbund

Läs mer

Beslut: Tomas Karlsson valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll.

Beslut: Tomas Karlsson valdes att jämte ordförande signera dagens protokoll. Protokoll vid VU-sammanträde 2008-09-03 Aspa Bruk, Olshammar Nr 3/08 Närvarande: Kjell Aldsten, Måns Lindell, Tomas Karlsson, Agneta Christensen, Jan-Anders Johansson, Frånvarande: Ann-Sofie Weimarsson,

Läs mer

Vätterninfo nr 2:2016 april

Vätterninfo nr 2:2016 april Vätterninfo nr 2:2016 april Leader Vättern - LAG möte Foto: Malin Setzer Den 12 april hade Leader Vätterns styrelse (LAG) möte och beslutade om den första inkomna ansökan - ansökan om Samförvaltning Fiske

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo

Årsstämma i Prässebo Fiber Ekonomisk Förening den 17:e juni 2017 kl. 10:00 12:00 i Klintens loge, Prässebo Denna kallelse mejlas till alla medlemmar med e-mail adress, med vanlig post till övriga medlemmar, samt läggs ut på vår hemsida och på Facebook 3 juni 2017. Kallelse till alla medlemmar: Årsstämma i Prässebo

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden

Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden Stadgar för intresseföreningen ICT Sweden tidigare föreningarna FMOF och FAV (Utg. 1 Antagna vid konstituerande möte) (Utg. 2 Preliminärt godkänd vid föreningsmöte) (Utg. 2 Formellt fastställd vid föreningsmöte

Läs mer

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet fredagen 4 maj 2018, Almnäs Bruk, Hjo

Sida 1/5. Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet fredagen 4 maj 2018, Almnäs Bruk, Hjo KALLELSE Sida 1/5 Datum 2018-04-04 Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 010-2236408 Till Medlemmar i Vätternvårdsförbundet samt Intressenter i Vätterns Vattenråd Förbundsstämma i Vätternvårdsförbundet fredagen

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening.

Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. 1 Protokoll fört vid årsmöte med Traneberg-Sunnegata Ekonomisk förening. Plats: Tolsjö bygdegård Datum: 2012-05-16 Tid: 19,00 1. Ordföranden Thomas Pilhagen hälsade alla välkomna till föreningens första

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Välkomna önskar Styrelsen

Välkomna önskar Styrelsen Välkommen till Södra Fräkne Fiberförenings ordinarie årsstämma. Årsstämman hålls söndagen den 16 juni klockan 12.00 på Ljungskiles Folkhögskola. Agenda ser ni på nästa sida. Revidering 1 avser Punkt 9

Läs mer

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening

STADGAR. NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening STADGAR NEVA Norra Essunga Vatten och Avlopp Ekonomisk förening Norra Essunga Vatten och Avlopp ekonomisk förening. Organisationsnummer: 769633-3405 Registrerad av Bolagsverket 2016-11-18 1 Namn Föreningens

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen Nr 3/2011 Sida 1/9 Linda Englund Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske på Bygdegården, Hästholmen 29. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet

Läs mer

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013.

Kap. 1 Om föreningen 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. 1 (5) Stadgar antagna vid konstituerande stämma i Örnsköldsvik den 31 augusti 2013. Kap. 1 Om föreningen 1 Föreningens namn är Barnaktiviteter i Örnsköldsvik. Föreningen ska bedriva sin verksamhet i Örnsköldsviks

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2012-02-09 på Hökensås Semesterby

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2012-02-09 på Hökensås Semesterby Nr 1/2012 Sida 1/8 Linda Griffiths Vätternvårdsförbundet Tel 036-39 52 60 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets Samförvaltning Fiske 2012-02-09 på Hökensås Semesterby 1. Mötets öppnande Mötet inleddes med

Läs mer

Föreningen kan i fullgörandet av sin uppgift verka genom ett helägt servicebolag.

Föreningen kan i fullgörandet av sin uppgift verka genom ett helägt servicebolag. STADGAR för den ideella föreningen ByggDialog Dalarna 1 Ändamål ByggDialog Dalarna är en ideell förening med ändamål att inom Dalarnas län utifrån alla aktörers perspektiv arbeta proaktivt för att bidra

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd

Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd Stadgar för Sydvästra Skånes Vattenråd 1. ÄNDAMÅL Sydvästra Skånes vattenråd, i det följande även kallat rådet, utgör en frivillig medlemsorganisation för kommuner, företag, markägare, myndigheter, organisationer

Läs mer

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252

Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 Stadgar för: Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening Organisationsnummer 769627-4252 1 Föreningens namn Fiber, Vatten och Avlopp i Flo ekonomiska förening. 2 Föreningens säte Grästorps kommun,

Läs mer

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna

Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna ÄPPELBLOMMANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll föreningsstämma den 17 mars 2011 Plats: Mathiasgården, Vallentuna Stämmans öppnande Peter Bergman öppnade stämman och hälsade alla medlemmar välkomna. 1. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2012 Sammanfattning... 2 DEL I: Uppföljning av arbetsprogram för 2012... 3 Löpande arbetspunkter (16 st)... 3 Årsspecifika arbetspunkter för 2012

Läs mer

Stadgar antagna Stadgar för Vision Bergkvara. 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening.

Stadgar antagna Stadgar för Vision Bergkvara. 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening. Stadgar antagna 2014-03-05 Stadgar för Vision Bergkvara 1 Firma Föreningens firma är Vision Bergkvara, ideell förening. 2 Ändamål Vision Bergkvara är en opolitisk ideell förening som skall vara en samordningsorganisation

Läs mer

Föreningsstämma 1) Val av Ordförande och ordförandens val av sekreterare.

Föreningsstämma 1) Val av Ordförande och ordförandens val av sekreterare. 1) Val av Ordförande och ordförandens val av sekreterare. 2) Godkännande av röstlängden - Utlagd medlemslista med namnteckning på närvarande. 3) Val av två justeringspersoner 4) Frågan om stämman blivit

Läs mer

Styrelsens i Örebro SK Fotboll förslag till ändring av stadgarna 2015

Styrelsens i Örebro SK Fotboll förslag till ändring av stadgarna 2015 Styrelsens i Örebro SK Fotboll förslag till ändring av stadgarna 2015 Mål och inriktning Föreningen ska endast bedriva fotbollsverksamhet och ha sin inriktning på att tillhöra eliten inom Sverige. Föreningen

Läs mer

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening)

Stadgar för MejDej-kooperativet. (Ideell förening) Stadgar för MejDej-kooperativet (Ideell förening) 1 FÖRENINGENS NAMN MM Föreningens namn är MejDej-kooperativet, med säte i Kristianstads kommun och verksamhet på 15 mils radie från Kristianstad. MejDej-kooperativet

Läs mer

Föreningsstadgar för Moje fiberförening,

Föreningsstadgar för Moje fiberförening, 1 (5) Föreningsstadgar för Moje fiberförening, efter revidering för anpassning till ändrad lagstiftning för ekonomiska föreningar, antagna på ordinarie årsstämma 2017-06-17. 1 Föreningens namn Föreningens

Läs mer

Vättern som riksintresse för dricksvatten

Vättern som riksintresse för dricksvatten Sida 1/5 Ert datum Er beteckning Måns Lindell Vätternvårdsförbundet 036-39 50 53 Till Havs-och Vattenmyndigheten Box 11 930 404 39 Göteborg Vättern som riksintresse för dricksvatten Dags för Vättern som

Läs mer

Stadgar för Helgeåns Vattenråd (rev )

Stadgar för Helgeåns Vattenråd (rev ) Stadgar för (rev. 2013-05-29) l. Ändamål Vattenrådet är en ideell förening som syftar till att skapa ett frivilligt öppet rådgivande forum för så många olika intresseområden som möjligt inom Helgeåns avrinnings

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2011 Sammanfattning... 2 Uppföljning av arbetsprogram för 2011... 3 Löpande arbetspunkter (16 st)... 3 Årsspecifika arbetspunkter för 2011 (8st)...

Läs mer

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Deltagare: Böna Hembygdsförening genom Sven-Erik Ekdahl Böna Tennisklubb genom Lars Olsson Harkskärsföreningen

Läs mer

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION

Stadgar ideell förening MAT + INTEGRATION ideell förening MAT + INTEGRATION 1 Namn och säte Föreningens firma är Mat + Integration, ideell förening. Föreningen har sitt säte i Råneå, Luleå kommun. 2 Form & Ändamål Föreningen är fristående, partipolitiskt

Läs mer

VU-sammanträde 2002-09-11

VU-sammanträde 2002-09-11 Vätternvårdsförbundet Protokoll fört vid Nr 4/2002 VU-sammanträde 2002-09-11 På Länsstyrelsen i Jönköping Närvarande: Kjell Aldsten, Ola Broberg, Agneta Christensen, Henrik Jansson, Jan-Anders Johansson,

Läs mer

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Delegations- och arbetsordning för Höje å vattenråd Bilaga 1 Antagen: 2013-02-19 DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Bakgrund Organisation Höje å vattenråd har bildats genom en ombildning

Läs mer

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening

ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening ber i Stadgar Ljung Ekonomisk Förening 1 Namn och säte Föreningens namn är Fiber i Ljung ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Linköpings Kommun. 2 Form och ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund

Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund 2012-02-15 Dnr 35862-2011-1 Till medlemmarna i Tyresåns vattenvårdsförbund Medlemmarnas godkännande av förslag till ändring i stadgarna för Tyresåns vattenvårdsförbund Samtliga medlemmar i Tyresåns vattenvårdsförbund

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d 1 Syfte och verksamhet 1.1 Syfte Norsälvens vattenråd utgör ett organ för samverkan och delaktighet inom vattenförvaltningen. En grundförutsättning för rådets funktion

Läs mer

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11

Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 Stadgar för Föräldrakooperativet Vikdalens Barn ek. för. antagna 2014-03-11 1. Firma och säte Firma är Föräldrakooperativet Vikdalens Barn Ekonomisk förening. Föreningen har sitt säte i Nacka. 2. Ändamål

Läs mer

STADGAR för Styrelsen för svensk brandforskning (BRANDFORSK)

STADGAR för Styrelsen för svensk brandforskning (BRANDFORSK) STADGAR för Styrelsen för svensk brandforskning (BRANDFORSK) I Uppgift 1 Brandforsk har till uppgift att samla in forskningsmedel, finansiera forsknings- och utvecklingsprojekt, samt sprida forskningsresultat.

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte, Kraftvärmeverket Torsvik, Jönköping, 2015-04-24 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Christer Holmberg hälsade

Läs mer

Bilaga 4 Mall för årsredovisning

Bilaga 4 Mall för årsredovisning Bilaga 4 Mall för årsredovisning Rapportering och ansökan av verksamhets bidrag för vattenråd Alla vattenråd som har en överenskommelse med Vattenmyndigheten för Västerhavet får ett årligt ekonomiskt bidrag

Läs mer

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Vadstena Folkhögskola

Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma på Vadstena Folkhögskola PROTOKOLL Datum 2016-05-04 Sida 1/8 Karl-Magnus Johansson Vätternvårdsförbundet 010-2236404 Protokoll vid Vätternvårdsförbundets ordinarie förbundsstämma 2016-05- 04 på Vadstena Folkhögskola 1. Stämmans

Läs mer

BEVILJADE ANSÖKNINGAR FISKEOMRÅDE VÄTTERN

BEVILJADE ANSÖKNINGAR FISKEOMRÅDE VÄTTERN BEVILJADE ANSÖKNINGAR FISKEOMRÅDE VÄTTERN Uppdaterad 2011-12-14 Sökande/huvudman Projektnamn Totalt Beviljat Start Slut belopp belopp Hästholmens Hamn och Magasin AB Hästholmen - Vätterns pärla 104 000

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019

Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019 Protokoll fört vid ÖBF:s Styrelsemöte den 16 maj 2019 Närvarande Frånvarande Björn Axelsson, Britt Axelsson, Harald Mårtensson, Jan Nyman, Lars Björkman, Seija Nyström, Lars Tiderman och Sören Persson.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet

Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet Bilaga 1 Verksamhetsberättelse för Vätternvårdsförbundet 2010 Sammanfattning Vätternvårdsförbundet har sedan 1957 bedrivit kontinuerlig miljöövervakning i Vättern och dess tillrinningsområde. Verksamheten

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte på Sätra Bruk, Karlsborg.

Protokoll vid styrelsemöte på Sätra Bruk, Karlsborg. Nr 1/2017 2017-03-10 Sida 1/10 Malin Setzer Vätternvårdsförbundet 010-223 63 61 Protokoll vid styrelsemöte 2017-03-10 på Sätra Bruk, Karlsborg. 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Kristina

Läs mer

Styrelsemöte 2015-09-14

Styrelsemöte 2015-09-14 Styrelsemöte 2015-09-14 Svalövs Brukshundklubb Närvarande: Ordf. Mats Jarl, v, ordf Björn Stenmark, sekr Christina Andersson, ledamöterna Lennart Fernebro, Linda Lundahl, Sofie Axelberg, Linn Joelsson

Läs mer

2 Val av ordförande för stämman. Stämman valde enhälligt Claes Wittboldt till ordförande för stämman.

2 Val av ordförande för stämman. Stämman valde enhälligt Claes Wittboldt till ordförande för stämman. PROTOKOLL: Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans Matsal torsdagen den 22 mars 2012, kl. 18:30-20:15 Närvarande 73 medlemmar, varav 1 innehade

Läs mer