Minnesanteckningar från projektmöte Projekt Ekonomiskt bistånd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från projektmöte Projekt Ekonomiskt bistånd"

Transkript

1 Minnesanteckn proj.möte av 8 Minnesanteckningar från projektmöte Projekt Ekonomiskt bistånd Deltagare: Karl-Enar Widman (KEW) Göran Säwén (GS) Gunilla Bergqvist (GD) Inger Larsson (IL) Kerstin Persson (KP) Maria Richter (MR) Lena Gelin-Johansson (LGJ) Sven Håkan Olsson (SHO) Göran Goldkuhl (GG) Owen Eriksson (OE) Claes-Olof Olsson (COO) Christer Marklund (CM) Skellefteå Sundsvall Sundsvall Kumla Botkyrka Botkyrka Södertälje Konsult, Definitivus AB FoU FoU PL, Sambruk Kammarkollegiet Diskussions- och beslutspunkter, genomgångna under projektmötet 1. Inledning COO inledde med att fastslå syftet med dagens möte; att slutföra specifikationsfasen i projektet så att tillverkningsfasen kan initieras. De två huvudpunkterna är därmed att fastställa datainnehållet i de aktuella informationstjänsterna från de myndigheter som ingår, samt att komma överens om lämpligt gränssnitt för och användningssätt av den tänkta multifrågefunktionen ( Multiklienten ). Mellan projektmötestillfällena har en hel del arbete genomförts i projektkonsortiet; dels har OE haft fortsatta och fördjupade dialoger med flera av de aktuella myndigheterna, dels har SHO och COO diskuterat förutsättningar för realisering av Multiklienten, bl a med Kammarkollegiet. 2. Infratjänstens komponenter CM presenterade kort sin bild av hur projektets föreslagna Multiklient kan ses i sammanhanget Infratjänst -ramavtalet. Ur bl a sekretessperpsektivet kan jämföras med elektroniskt informationsutbyte vid upphandling e4820.

2 Minnesanteckn proj.möte av 8 F n pågår projekt, där Kammarkollegiet är pilotmyndighet, för infoutbyte med Skatteverket. CM påpekade även behov av infoutbyte med andra myndigheter än de som omfattas av den nya lagen; Kronofogdemyndigheten Bolagsverket Transportstyrelsen (enl CM den äldsta, befintliga SHS-tjänsten i Sverige) Lantmäteriet Pensionsmyndigheten Migrationsverket Konstaterades att dessa instanser kan lösas i efterföljande etapper, dvs vidareutveckling av den Multiklient som nu ska realiseras. CM:s OH-presentation bifogas. Avslutningsvis diskuterades förhållningssättet för Multiklienten i relation till i Infratjänst-ramavtalet ingående komponenter; Handläggarfråga, respektive Integrationskomponent. Bägge ansatserna går att applicera på Multiklienten 3. Genomgång av design och datainnehåll för informationstjänster från myndigheter OE redovisade förslag för information från CSN se bifogad dokumentation. 4. Genomgång av handläggningsprocessen i ProCapita korta noteringar Finns en personbild där personer läggs upp, och sen skapas hushåll manuellt genom att koppla ihop dessa personer. Aktualisering: För att börja jobba. Utredning: Där syns hushållet Registerledare är ett persnr som identifierar hushåll. Och här är det det enda som identifierar ärendet. Utredningsdokument skrivs i Word. Nås via Journal-bilden. Sundsvall sparar ner på filserver. Automatiskt förifyllnad av vissa saker. Del av wordfilnamnet skulle möjligen kunna motsvara en slags ärendenummer (men bara i de fall som wordfil faktiskt skapas). o Normalt katalogfilskydd för worddokumenten. Words lösenordsordsskydd används (dock lättkrackbart). Kommunicering: Postas utskrift av worddokumentet. Bläckpenneunderskrift av denna utredning. Slutligt dok: Blir nu först allmän handling

3 Minnesanteckn proj.möte av 8 RFV-bilden ("Omvärlden > RFV"): o Beställning. o Flikarna visar idag bara utbetalningarna, Multifrågan kommer att visa mycket mer info. o Flikar: Pension, Bostadsbidrag, Bidrag, Ersättning. Samt nyare CSN-flik. Beräkning: o Man ska egentligen kunna hämta siffror direkt från RFV-bilden genom att klicka därinne, men det har strulat, eller inte varit tillräckligt användarvänligt, så i praktiken skriver handläggare i Sundsvall ner siffrorna på papper och för in manuellt! o (För WM-Omsorg nämns att man kan få problem med retroaktiva siffror, men annars kan man mer automatiskt i praktiken sköta inmatning och koppling till beräkningen.) o En viktig fråga för kopiera/klistra-in med Multiklienten (där vi ju tänker att man dubbelklickar på en siffra på dess webbsida, gör kopiera och sedan klistrar in i beräkningen): Klaras då tusen-punkt e dyl? Vi kanske måste visa utan vacker formattering på webbsidan. o I grunden kan inte Procapita hantera mer än Sökande och Medsökande, alltså ifall det finns en inkomst på en barnpension lägger man det som en rad under Sökande t.ex, med en kommentar. o Således : Multiklienten ska inte summera hushåll, det ska göras i beräkningsmodulen inne i Procapita. Kommentar från Sven-Håkan efter mötet: På lunchen gick Göran S och jag igenom deras utbyggda rutin för stickprov och koll av infomissbruk. Den logg som finns i planen för Multiklienten bör gå fint att importera i deras typ av lösning (Excel-skript mm). 5. Realisering av Multiklienten Med underlag från hittills genomförda projektmöten, har SHO ställt samman en uppskattning av tidsåtgång för tillverkning av en första version av Multiklienten. Denna version kommer att fungera som samordnad frågefunktion till och mottagande av data från FK och CSN. Kalkylsammanställningen bifogas. Planering Multiklient Vår planering är att kunna ta något i drift till , naturligtvis också beroende på externa faktorer såsom myndigheternas snabbhet. Hellre prioritera driftsättning av CSN och/eller FK så snart som möjligt, de tre andra myndigheterna får vi ta allteftersom de kommer upp på banan. Transportstyrelsen (för bilfråga) kom på tal, borde också tekniskt gå att infoga i Multiklienten. Göran G ska titta på den legala aspekten av detta. Idag används SEMA Infotorg för sådana frågor enligt vilket lagrum?

4 Minnesanteckn proj.möte av 8 Sven-Håkan och troligen Owen åker till Botkyrka före sommaren och studerar arbetsprocessen kring WM-Omsorg för att kolla av relativt det vi nu vet mer detaljerat om för Procapita. Användargränssnitt Multiklient Kursiverade avsnitt måste utredas ytterligare och fastställas, under tillverkningsfasen! Gruppen accepterade huvudupplägget med trädvy till vänster och detaljvisning till höger, som Owen gjort. Man bör se både veckonr och veckans start/slutdatum. Ev som s.k. hover-tip (när musen vilar över fältet). Hover-tip används även för en del korta begreppsförklaringar men det får inte dyka upp långa tip-texter, då blir det irriterande. Gruppen önskade hålla ihop hushåll när fråga ställs så att alla frågorna åker iväg samtidigt. Vi kan begränsa antalet hushållsmedlemmar till 15 (skulle det behövas fler någon enstaka gång så är det ju lätt att ställa en separat fråga till). Kommentar från Sven-Håkan efter mötet: Flera personer på en gång påverkar dock upplevd svarstid eftersom de flesta myndigheterna verkar kräva en separat teknisk delfråga per person. Varje teknisk delfråga kan möjligen tänkas ta 1-5 s hos myndigheten, så med 10 hushållsmedlemmar kan det dröja 50 s. Vi ska dock anstränga oss för hög parallellitet och att kunna presentera svaren allteftersom de anländer, men den sortens programmering är komplex och tidskrävande så vi måste samtidigt tänka på vår tidsram och vår budget. Det kanske också kan bli fråga om en optimeringsetapp efter första driftstart. Men kanske användaren också har förståelse för att om man frågar på 10 personer så kan det ta lite mer tid. Däremot finns det ingen anledning att försöka summera per hushåll inne i Multiklienten, det arbetet måste ändå göras och redovisas i beräkningsmodulen inne i verksamhetssystemet, och ett urval av siffrorna måste bedömas manuellt och föras dit. Risk att dubbelräkna CSN Hemutrustningslån, måste redas ut hur hushållsmedlemmarna redovisas. FK:s statussiffror bör helst skrivas i klartext. Men siffran behöver också synas eftersom man vid ev kompletterande telefonkontakt med FK behöver ha samma språk som dem. Av samma anledning är det inte bra att bara att översätta FK:s Ärendetyp till Ärendestatus (som det egentligen är), i så fall behöver både-och synas. Förklaringssida behövs med en länk, troligen på siffersidan. Ett minimum är förstås att i en bild kunna visa all info som kommer från myndigheterna.

5 Minnesanteckn proj.möte av 8 Dock blir det väldigt mycket data, så vi bör undersöka ifall det går att automatiskt och maskinellt selektera fram de allra viktigaste siffrorna till en separat och mer kortfattad bild, t.ex utbetalningar. Troligen måste den utselekteringen göras med ett annat och snävare periodbegrepp än det som man använt när man ställt frågan till myndigheten. Vi bör också undersöka ifall det till och med går att göra en enkel förkalkyl där utbetalningsbelopp räknas ihop för att handläggaren med ett ögonkast ska kunna bedöma läget. Den riktiga kalkylen måste dock alltid göras inne i verksamhetssystemets beräkningsmodul. Ev skapande av dessa mer avancerade användargränssnittsdelar måste avvägas mot tillgången på kalendertid och budget. Det kan också tänkas bli en senare etapp. Gruppen accepterade Göran G.s användargränssnittsskisser för att ställa själva frågan, liksom för att få med legala krav och sekretessinfo. Ett hämta alla -kryss kan tillföras, liksom ett lösenordsfält. Visualisering av strukturen hos användargränssnittet för visning. Gruppen angav att strukturen hos vänstermenyn i användargränssnittet bör bli: Hushållsinformation Persnr1 Persnr2 Persnr3 All info Utbetalningar All info Utbetalningar All info Utbetalningar Som nämns ovan måste vi avväga mot tid/kostnad för att förstå om visningen av bara utbetalningar går att införa i etapp Fortsatt arbete COO konstaterar att specifikationsfasen av projektet härmed kan avslutas, i och med att projektgruppen är överens om den grundläggande beskrivning som ska utgöra grund för tillverkning/kodning av Multiklienten.

6 Minnesanteckn proj.möte av 8 Därmed vidtar fastställande av Projektplan för tillverkningsetappen, initialt bestående av följande aktiviteter; Baserat på den uppskattning som gjorts för tillverkningsetappen, behöver samtliga kommunrepresentanter förankra fortsatt deltagande i projektet, dels tidsmässigt, dels ekonomiskt klart under juni månad Förutsatt att vi kan etablera en projektgrupp av minst lika många (och lika engagerade som under specifikationsfasen COO:s anm) kommuner, så kan tillverkningen starta omedelbart Fortsatt dialog med myndigheterna och ev kompletteringar av specifikationen OE & SHO Målsättningen är den grova tidsplan som sattes upp vid förra projektmötet ska hållas; o Tillverkning/kodning under aug okt o Införande/pilotdrift under senare halvan av oktober o visa upp en fungerande applikation för multifråga till Sambruks höstkonferens i november 7. Argument för Multiklienten I det rådande, hårda ekonomiska klimatet diskuterades förutsättningar för att övertyga respektive kommuns budgetansvariga att satsa på att gemensamt finansiera realisering av Multiklienten. Vi enades om följande väsentliga argument; Minskad kostnad för RFV/Kominfo och SEMA Infotorg, kan lätt annars bli kr totalt i en kommun se faktiskt räkneexempel från Sundsvall (bifogas) Minskad utbetalning av felaktiga bidrag. T ex Södertäljes ÖKADE soc-utbetalningar med 40 MKr den senaste tiden, jämfört med kommnens andel i projektet med kr för Multiklienten, vilket motsvarar 2 promille av denna ökning! Detta belopp borde, med hjälp av Multiklienten, vara lätt att tjäna in. (Totalt i Sverige betalas det ut 20 miljarder kronor per år i försörjningsstöd..) Mindre telefontid gentemot myndigheter => mer klienttid

7 Minnesanteckn proj.möte av 8 8. HÖSTENS MÖTEN Överenskoms två fysiska heldagsmöten, i Stockholm (lokal meddelas senare), samt att däremellan hålla kortare avstämningsmöten per telefon, enligt nedan (endast ett av varje bokades under mötet, kommande möten bokas vid augustimötet): Telefonmöte, den 17 augusti, kl 9:00 11:00 Projektmöte i Stockholm, den 8 september, kl 10:00 17:00 9. OE-material och information Prototypen som visats på projektmötet är tillgänglig genom att använda följande länk Vi kommer att uppdatera denna prototyp under tillverkningsprocessens gång så att ni successivt kommer att se hur den förändras, vilket också gör att ni lättare kan ge synpunkter på densamma. Ni kan kanske också visa prototypen på hemmaplan för att visa vad det är för IT-produkt som ni äskar pengar för. Observera att själva frågebilden inte fungerar, dvs, det händer inget när ni trycker på sändknappen. Vi har inte heller uppdaterat frågebilden enligt den specifikation som Göran redovisade på mötet i tisdags. Avstämning med CSN. Jag att åka upp till Sundsvall den 22/6 för att framföra de sista kraven. Med utgångspunkt från den information som visas i prototypen kommer jag att framföra följande krav på förändringar: a) Den tid som personen sökt studiemedel och studiehjälp för ska skickas med i svaret. Normalt så söker personen studiehjälp för ett helt läsår men personen kan i vissa fall söka för en kortare period. Om sökperioden är kortare än läsåret skall den kortare perioden finnas med i svaret. b) När det gäller beviljade tider för studiemedel anges startvecka och slutvecka, men även startdatum (måndag) och slutdatum (fredag) skall skickas med i svaret c) När CSN har beviljat studiemedel så betalas den första utbetalningen för perioden efter att kunden har skickat in en studieförsäkran. Så länge studieförsäkran inte kommit in så finns inget fastställt datum för den första utbetalningen. Inget datum skall presenteras på den första utbetalningen så länge CSN väntar på studieförsäkran.

8 Minnesanteckn proj.möte av 8 d) När det gäller ett delat hemutrustningslån mellan två personer visas hela lånet på varje person men med ett tillägg som visar att lånet är delat, och personnumret på den person som lånet är delat med. (Fråga till CSN; sker utbetalning på halva beloppet till vardera personen när lånet är delat?) Försäkringskassan a) Testmaterialet som vi fått från Försäkringskassan är bristfälligt och en del av material som ni ser i prototypen har jag lagt in på egen hand. b) Bifogar utbildningsmaterial från Försäkringskassan detta är två pp-presentationer en för förmåner och en för utbetalningar. c) Bifogar FK's begreppskatalog som skall uppdateras. d) Bifogar processbeskrivningar av sjukpenning och tillfällig föräldrapenning. Den här typen av processbeskrivningar måste komplettera begreppskatalogen för att informationen från FK ska kunna tolkas på ett riktigt sätt. Dokumentationsarbetet kring detta kommer att fortsätta och målet är att bygga in så mycket av den dokumentation som finns i begreppskatalogen i själva multi-frågan. Avstämning med de andra myndigheterna a) Ett möte hålls med Akassornas samorganisation den 23/6. b) Kontakter har tagits med AF och RSV där vi också fått en del material. För mötesanteckningarna svarade Claes-Olof Olsson, Sven-Håkan Olsson & Owen Eriksson

Minnesanteckningar från projektmöte 2010-12-07. Projekt Ekonomiskt bistånd

Minnesanteckningar från projektmöte 2010-12-07. Projekt Ekonomiskt bistånd Minnesanteckn proj.möte 1.0 1 av 8 Minnesanteckningar från projektmöte 2010-12-07 Projekt Ekonomiskt bistånd Deltagare: Kerstin Wexell Ulrika Hage Inger Larsson Linda Dahlquist Gunilla Bergqvist Karl-Enar

Läs mer

Anteckningar från Telemöte om layoutskisser e-tjänst för socialbidrag/ ekonomiskt bistånd 2010-03-04

Anteckningar från Telemöte om layoutskisser e-tjänst för socialbidrag/ ekonomiskt bistånd 2010-03-04 Anteckningar från Telemöte om layoutskisser e-tjänst för socialbidrag/ ekonomiskt bistånd 2010-03-04 Av Owen Eriksson, Göran Goldkuhl Socialbidrag vs ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd - diskussion om

Läs mer

IT ś a promise. RFC 474 Lösningsförslag integration SSBTEK

IT ś a promise. RFC 474 Lösningsförslag integration SSBTEK IT ś a promise RFC 474 Lösningsförslag integration SSBTEK Sid 2(15) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte... 4 3 Avgränsning... 4 4 Lösningsförslag... 5 4.1 Funktionsbehörighet... 6 4.2 Urval vid

Läs mer

18 SSBTEK - Sammansatt bastjänst ny integration

18 SSBTEK - Sammansatt bastjänst ny integration Sid 71 (104) 18 SSBTEK - Sammansatt bastjänst ny integration Område Kund Systemdel Konfigurering Uppdatera lathund användare Påverkan Tilläggsbeställning Myndighet Ja Ja Bakgrund och syfte Socialnämnden

Läs mer

Multifråga Kort sammanfattning säkerhet och juridik

Multifråga Kort sammanfattning säkerhet och juridik Memo (se datum) 1 av 5 Multifråga Kort sammanfattning säkerhet och juridik Nedan återfinns en kort snabbsammanfattning av områdena säkerhet och juridik för Multifråga, en applikation som Sambruk tagit

Läs mer

Beskrivning av informationsinnehåll i SSBTEK

Beskrivning av informationsinnehåll i SSBTEK 1 Beskrivning av informationsinnehåll i SSBTEK Den nya tjänsten Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd, SSBTEK som erbjuds av Försäkringskassan, kan förmedla mer information än vad som normalt behövs

Läs mer

SSBTEK. Allmän beskrivning. Datum Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (10) Dokumentkategori Beskrivning

SSBTEK. Allmän beskrivning. Datum Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (10) Dokumentkategori Beskrivning SSBTEK Allmän beskrivning Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (10) Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 REFERENSER... 3 2 BESKRIVNING AV TJÄNSTEN SSBTEK... 4 3 INGÅENDE BASTJÄNSTER OCH

Läs mer

Informationsutbytet mellan arbetslöshetskassorna, CSN och Försäkringskassan

Informationsutbytet mellan arbetslöshetskassorna, CSN och Försäkringskassan 2006-12-23 2006:23 Informationsutbytet mellan arbetslöshetskassorna, CSN och Försäkringskassan 2 I regleringsbrevet för 2006 har regeringen gett IAF ett återrapporteringsuppdrag gällande det elektroniska

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 48, 2018

Stickprovsundersökning vecka 48, 2018 Stickprovsundersökning vecka 48, 2018 Sida: 2 [7] Innehållsförteckning 1. Syfte... 3 2. Så genomförs undersökningen... 3 3. Informationsutbyte i realtid... 3 4. Resultat... 4 4.1 Informationsutbytet mellan

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Inkomstöverföring Procapita VoO

Inkomstöverföring Procapita VoO Inkomstöverföring Procapita VoO Komponentbeskrivning för systemansvarig Procapita Vård och Omsorg Version 9.1 2011-12-01 Vård och Omsorg Sida 2/13 Innehållsförteckning 1 Inledning - syfte...3 2 Tekniska

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

f9i9l LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (28)

f9i9l LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (28) f9i9l LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (28) Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGS- OCH SOCIALA UTSKOTT 2015-11-12 Bos 208 Dnr KS 264/2015 Digital tjänst för ekonomiskt bistånd, Sammansatt

Läs mer

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige NYPS Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige Handledning 2011-03-25 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Kopplad utskrift

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 38, 2017

Stickprovsundersökning vecka 38, 2017 Stickprovsundersökning vecka 38, 2017 1.0 Februari 2018, Stefan Cronqvist Sida: 2 [8] Versionshistorik för dokumentet Version Datum Kommentar Av 1.0 2018-02-20 Första version SC Sida: 3 [8] Innehållsförteckning

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

LATHUND SOL HANDLÄGGARE

LATHUND SOL HANDLÄGGARE LATHUND SOL HANDLÄGGARE 2015-12-21 1 Innehållsförteckning Logga in i Procapita... 2 Mina sidor... 3 Verktygsrad... 5 Utredningar... 9 Ny Utredning... 11 Dokumentation... 15 Insatsfliken... 17 Beslutsfliken...

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte Beslut Diarienr 2011-04-01 1579-2010 Socialnämnden i Botkyrka Kommun 147 785 Tumba Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

ÖTP-spåret Sambruks vårmöte 2010-05-25. OETP_2010-05-25_v1.ppt

ÖTP-spåret Sambruks vårmöte 2010-05-25. OETP_2010-05-25_v1.ppt ÖTP-spåret Sambruks vårmöte 2010-05-25 OETP_2010-05-25_v1.ppt Agenda ÖTP-spåret kl 1030-1500 Inledning Avrapportering ÖTP v2.1 Uppkoppling mot myndigheter Information från SKL:s arkitekturgrupp Nätverk

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 46/2012 99,9 procent av all arbetslöshetsersättning betalas ut rätt

Stickprovsundersökning vecka 46/2012 99,9 procent av all arbetslöshetsersättning betalas ut rätt 2013-10-07 Stickprovsundersökning vecka 46/2012 99,9 procent av all arbetslöshetsersättning betalas ut rätt Sedan början av 2000-talet är en elektronisk frågerutin etablerad mellan a-kassorna, Försäkringskassan,

Läs mer

Anslutning till Mina meddelanden

Anslutning till Mina meddelanden SERIE: UPPHANDLING OCH UTVECKLING AV IT-STÖD Anslutning till Mina meddelanden KRAV FÖR ANSLUTNING AV IT-STÖD TILL MINA MEDDELANDEN Anslutning till Mina meddelanden 1 Förord Med tjänsten Mina meddelanden

Läs mer

LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE

LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Logga in i Procapita... 3 Mina sidor... 4 Verktygsrad... 6 Utredningar...10 SoL utredningar/lss utredningar...10 Ny utredning...14 Aktualiseringsfliken...16

Läs mer

Åtgärder för att minska försörjningsstödet i Kristinehamns kommun enligt KS beslut 157

Åtgärder för att minska försörjningsstödet i Kristinehamns kommun enligt KS beslut 157 Sida RAPPORT 1(1) Datum 21-4-16 Referens IFO/Omvårdnadsförvaltningen Helen Holmgren Kommunstyrelsen Åtgärder för att minska försörjningsstödet i Kristinehamns kommun enligt KS beslut 157 Mars 21 E-post

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

Fönstret Översikt ersättningsdagar i ÄGA.

Fönstret Översikt ersättningsdagar i ÄGA. Datum 2011-11-02 Sida 1 av 10 Fönstret i ÄGA. Datum 2011-11-02 Sida 2 av 10 1 Fönstret 3 2 Beskrivning av Uppgifter 3 3 Beskrivning av kolumner 4 4 Användning 5 4.1 Sortering... 5 4.2 Visning... 5 4.3

Läs mer

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning

Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning Minikurs - Rapporter och nyckeltalsuppföljning I denna minikurs går vi igenom praktiskt handhavande i MONITORs listfönster för att kunna jobba effektivare med rapporter. Vi ger även exempel på bra standardrapporter

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

A-kassorna betalar ut 99,9 procent ersättning rätt stickprovsundersökning vecka 38, 2016

A-kassorna betalar ut 99,9 procent ersättning rätt stickprovsundersökning vecka 38, 2016 2017-03-06 A-kassorna betalar ut 99,9 procent ersättning rätt stickprovsundersökning vecka 38, 2016 A-kassorna har ett elektroniskt informationsutbyte med Försäkringskassan, CSN och Pensionsmyndigheten

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

It-kostnadsuppdraget

It-kostnadsuppdraget It-kostnadsuppdraget Ett gemensamt språk Frukostseminarie 2015-06-04 Förstärkt styrning, samordning och uppföljning av den övergripande itanvändningen i staten En god bild av myndigheternas it-användning

Läs mer

Webb: www.magnusfermin.se Email: mediaproducer@fermin.se Tel: +46 706 86 33 30. Utbildning i EpiServer för Konstfack.

Webb: www.magnusfermin.se Email: mediaproducer@fermin.se Tel: +46 706 86 33 30. Utbildning i EpiServer för Konstfack. Webb: www.magnusfermin.se Email: mediaproducer@fermin.se Tel: +46 706 86 33 30 Utbildning i EpiServer för Konstfack Övningsuppgifter Oktober 2010 Övningsuppgifter I mappen kursmaterial på skrivbordet i

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Ulla Johnsson/Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Stängt vid månadsomställning... 2 Logga ut...2 Semesteransökan...

Läs mer

INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD

INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning

Läs mer

Minnesanteckningar från NVDB-råd 24 september 2013

Minnesanteckningar från NVDB-råd 24 september 2013 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Fastställt av (i förekommande fall) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [Fastställt av (personlista)] [Ärendenummer] [Projektnummer] Dokumenttitel Minnesanteckningar från NVDB-råd

Läs mer

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per oktober 2013

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per oktober 2013 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tuomo Niemelä 2013-11-05 UAN-2013-0092 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av ekonomiskt bistånd per oktober 2013

Läs mer

Övrigt försörjningsstöd som kan ansökas om och som inte ingår i riksnorm

Övrigt försörjningsstöd som kan ansökas om och som inte ingår i riksnorm Rätt till ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd Beslutet innebär alltid en bedömning. Försörjningsstödet omfattar det mest grundläggande behoven som mat, boende kostnader, kläder, sjukvårds- och läkemedelskostnader,

Läs mer

TABELLHANTERING. Formler, fungerar det att ha i tabeller?

TABELLHANTERING. Formler, fungerar det att ha i tabeller? TABELLHANTERING Formler, fungerar det att ha i tabeller? Detta lilla kompendium går igenom skillnader i tabeller mellan olika program. Eftersom det finns skillnader på hur tabeller fungerar så skall jag

Läs mer

Förslag från E-delegationens Förstudier. Plattform för esamhället Sambruk Vårkonferens 2012

Förslag från E-delegationens Förstudier. Plattform för esamhället Sambruk Vårkonferens 2012 Förslag från E-delegationens Förstudier Plattform för esamhället Sambruk Vårkonferens 2012 Vilka är med i E-delegationen? 16 mest IT-intensiva myndigheterna och SKL Vision 2020 Digitala välfärdstjänster

Läs mer

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per november 2013

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per november 2013 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tuomo Niemelä 2013-12-03 UAN-2013-0092 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av ekonomiskt bistånd per november 2013

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Införande av multifrågefunktion

Införande av multifrågefunktion Beredningen Socialnämnden 2010-04-22 54 11 Dnr 2010/196-754 Införande av multifrågefunktion Bilagor: E-tjänst för ekonomiskt bistånd - Införande av multifrågefunktion, Förordning (2008:975) om uppgiftsskyldighet

Läs mer

E-Arkitektur Jönköpings kommun

E-Arkitektur Jönköpings kommun Inloggad/ej inloggad invånare, org, företag Logga in E-id-autentisering mot bankerna Infratjänst Portwise www.jonkoping.se Sitevision Mina sidor E-tjänst A Interaktiv tjänst E-tjänst B tillhör verks-app

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte Beslut Diarienr 2011-04-01 1578-2010 Socialnämnden i Jönköpings Kommun Socialförvaltningen V Störgatan 16 (Juneporten) 551 89 Jönköping Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

E-tjänst över näringsidkare

E-tjänst över näringsidkare E-tjänst över näringsidkare Förstudie, rapport nr 1 Datum: 2010-12-07 Version: 1.0 Upprättad av: Monica Grahn Innehållsförteckning 1. E-tjänst över näringsidkare...1 1.1 Sammanfattning 1 1.2 Bakgrund 2

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Tjänstekatalog Tieto Individ- och familjeomsorg

Tjänstekatalog Tieto Individ- och familjeomsorg Tjänstekatalog Tieto Individ- och familjeomsorg Verksamhetskonsulting Individ- och familjeomsorg En konsultdag gör skillnad! Den administrativa processen behöver då och då ses över pga interna och externa

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

Grundkurs 1 IKT Filhantering

Grundkurs 1 IKT Filhantering Filhantering Dan Haldin Ålands lyceum I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G Innehållsförteckning... 2 Filhantering med Windows... 3 Skapa Mappar... 4 Spara rätt... 5 Öppna sparade filer... 7 Flytta och

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 16.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.00-15.07 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6

1. Ändra uppgifter i befintliga ärenden och dokument Korshänvisa mellan ärenden (ärendereferenser) 6 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-7 Manual Hantera ärenden och ärendedokument och avsluta ärenden i Public 360 Manual

Läs mer

LEFI Online, Elektroniskt informationsutbyte. Allmän information

LEFI Online, Elektroniskt informationsutbyte. Allmän information LEFI Online, Elektroniskt informationsutbyte Försäkringskassan, Tjänsteleverans Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 REFERENSER... 3 2 BESKRIVNING AV -TJÄNSTEN LEFI ONLINE... 4 2.1 GRÄNSSNT...

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanna och Planera Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanning av ett uppdrag 3 Kursansvarig och timbudget 3 Bemanning 5 Timmar i tjänsteplaneringen 6 Planering

Läs mer

INSTRUKTION TILL ANSÖKAN OM EKONOMISKT BISTÅND VIA VÅR NYA E-TJÄNST

INSTRUKTION TILL ANSÖKAN OM EKONOMISKT BISTÅND VIA VÅR NYA E-TJÄNST INSTRUKTION TILL ANSÖKAN OM EKONOMISKT BISTÅND VIA VÅR NYA E-TJÄNST $ HUR ANSÖKER JAG? För att använda e-tjänsten behöver du ha tillgång till en dator, mobiltelefon eller surfplatta samt e-legitimation.

Läs mer

Frågor kring e-ansökan och förslag på svar Innehåll

Frågor kring e-ansökan och förslag på svar Innehåll 1 (8) ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Frågor kring e-ansökan och förslag på svar Innehåll Klienten säger att det är fel på e-ansökan 3 1. Om klienten uppger att den inte längre kan använda e-ansökan 3 Kostnader

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

För dig som anställd

För dig som anställd Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING I PRIMULA För dig som anställd Innehåll Logga in... 2 Logga ut... 2 Schema... 2 Semesteransökan... 3 Ansökan om ledighet för vård av

Läs mer

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001 Lättläst om att betala tillbaka lån tagna efter den 30 juni 2001 2015 1 2 Välkommen till CSN Här kan du läsa om hur du betalar tillbaka det lån som kallas annuitetslån. Det är pengar som du lånat när du

Läs mer

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt

Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Sänk kostnaderna genom a/ ställa rä/ krav och testa effektivt Kravhantering / Testprocess - Agenda AGENDA Grundläggande kravhanteringsprocess. Insamling, dokumentation, prioritering, Test och förvaltning

Läs mer

Minnesanteckningar från projektmöte Projekt Ekonomiskt bistånd

Minnesanteckningar från projektmöte Projekt Ekonomiskt bistånd Minnesanteckn proj.möte 1.0 1 av 6 Minnesanteckninar från projektmöte 2010-09-13 Projekt Ekonomiskt bistånd Deltaare: Kerstin Wexell Ulrika Hae Iner Larsson Monica Larsson Lennart Nyman Göran Säwén Linda

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Snabbguide Ansökan om utbetalning

Snabbguide Ansökan om utbetalning Snabbguide Ansökan om utbetalning Version 2016-11-16 Snabbguide Ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. Innan du börjar För att du ska

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 9 2014

Stickprovsundersökning vecka 9 2014 2014-10-14 Stickprovsundersökning vecka 9 2014 A-kassorna har ett elektroniskt informationsutbyte med Försäkringskassan, CSN och Pensionsmyndigheten för att motverka att dubbla ersättningar betalas ut

Läs mer

CABAS Basic. CAB Group AB Stortorget 11, SE - 702 11 Örebro, Sweden Tel +46 (0)19-15 86 00 Fax +46 (0)19-611 30 71 www: www.cab.se.

CABAS Basic. CAB Group AB Stortorget 11, SE - 702 11 Örebro, Sweden Tel +46 (0)19-15 86 00 Fax +46 (0)19-611 30 71 www: www.cab.se. CABAS Basic CAB Group AB Stortorget 11, SE - 702 11 Örebro, Sweden Tel +46 (0)19-15 86 00 Fax +46 (0)19-611 30 71 www: www.cab.se Utgåva 2014:1 CABAS Basic Effektiva processer spar både tid och pengar

Läs mer

SAMS - samverkan om sjukvårdsförsäkrade

SAMS - samverkan om sjukvårdsförsäkrade Sid 1 Skellefteå konferens nollklassade 2018 SAMS - samverkan om sjukvårdsförsäkrade SAMS Start: maj 2012 Parter: AF, Försäkringskassan och socialtjänsten Bakgrund: många sjukskrivna utan SGI får inte

Läs mer

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Du loggar in på Mina Sidor via förbundets hemsida med ditt medlemsnummer och postnummer. Sedan klickar du på Regional Medlemsservice. Sedan väljer

Läs mer

ett program för diarieföring och för svenska kyrkans verksamhet Aveny Diarium

ett program för diarieföring och för svenska kyrkans verksamhet Aveny Diarium ett program för diarieföring och ä r e n d e h a n t e r i n g s p e c i e l lt a n p a s s at för svenska kyrkans verksamhet Aveny Diarium Aveny Diarium Aveny Diarium ingår ingår som en integrerad del

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18

Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Senast uppdaterat: 09-02-03 Exder EDI direktorder sida 1 av 18 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR EXDER EDI DIREKTORDER...2 FLÖDEN...3 Axfood Direktorder...3 ARTIKLAR...4

Läs mer

Ansökan om Försörjningsstöd/ Övrigt Ekonomiskt Bistånd. Legitimationskontroll Utförd av

Ansökan om Försörjningsstöd/ Övrigt Ekonomiskt Bistånd. Legitimationskontroll Utförd av Behov av tolk Språk Försörjningsstöd enligt riksnorm och skäliga kostnader Tidsperiod Övrigt ekonomiskt bistånd Ange vad Uppgifter som styrker inkomster och utgifter Tag med: Inkomstspecification, senaste

Läs mer

Användarhandbok arvodesräkning

Användarhandbok arvodesräkning Användarhandbok arvodesräkning Delad redogörelse vid PUT + 30 dagar Om barnet har fått permanent uppehållstillstånd (PUT) under perioden som du är god man kan det innebära att du måste lämna in två olika

Läs mer

Hedvig Eleonora församlings donationsstiftelser

Hedvig Eleonora församlings donationsstiftelser Hedvig Eleonora församlings donationsstiftelser Ansökan om stiftelsemedel 1. Personuppgifter Bifoga personbevis för samtliga i familjen. Var vänlig och texta tydligt! Anteckna alla som ingår i hushållet

Läs mer

Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor

Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor 1(6) Cajsa Ekberg Marknaden år 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor I detta dokument beskrivs marknaden 2012 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig

Läs mer

Information om ekonomiskt bistånd

Information om ekonomiskt bistånd Information om ekonomiskt bistånd BILD Ekonomiskt bistånd Socialnämnden Besöksadress: Lantmannagatan 3 Öppettider reception: måndag-torsdag 10.00-16.00, fredag 10.00-15.00 Lunchstängt 12.00-13.00 Telefon

Läs mer

Intervju med Pia Blank Thörnroos om arbetsgivardeklaration på individnivå

Intervju med Pia Blank Thörnroos om arbetsgivardeklaration på individnivå Intervju med Pia Blank Thörnroos om arbetsgivardeklaration på individnivå Vid halvårsskiftet infördes arbetsgivardeklaration på individnivå för företag som för personalliggare och har 16 anställda eller

Läs mer

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB WebViewer Manual för administratör 2 Manual WebViewer Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 2 Inställningar... 4 2.1 Uppdatera licensinformation... 4 2.2 Inmatning av användaruppgifter...

Läs mer

Kalkyllådan. Användnings tips

Kalkyllådan. Användnings tips Kalkyllådan Kalkyllådan är ett projekt finansierat av Tillväxt Trädgård (SLU) och Grön Kompetens AB. Syftet är att ta fram kalkylhjälpmedel på Internet för prydnadsväxtodlare i växthus. Kalkyllådan finns

Läs mer

Version Namn Datum Beskrivning 1.0 ANEN 2013-06-04

Version Namn Datum Beskrivning 1.0 ANEN 2013-06-04 Version Namn Datum Beskrivning 1.0 ANEN 2013-06-04 Inledning Detta dokument beskriver de nyheter som tillkommit i Vitec Portal 3.47. Förutom dessa nyheter har även ett antal tillägg och justeringar gjorts.

Läs mer

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01 Driftdokumentation Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering Version 9.1 2011-12-01 Sida 2/70 Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Bearbetning allmänt...5 3 Inkomstöverföring FK - Månad...6 3.1 Backup...7

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Automatisering, robotisering, AI. MEN; medborgaren, då? Claes-Olof Olsson Verkställande tjänsteman Föreningen Sambruk. kommunal verksamhetsutveckling

Automatisering, robotisering, AI. MEN; medborgaren, då? Claes-Olof Olsson Verkställande tjänsteman Föreningen Sambruk. kommunal verksamhetsutveckling Automatisering, robotisering, AI. MEN; medborgaren, då? Claes-Olof Olsson Verkställande tjänsteman Föreningen Sambruk Automatisering?? Många missförstånd / -tolkningar Automatisering?? Inget nytt. Sthlms

Läs mer

Ny elektronisk tjänst Förfrågan företagsuppgifter. Kvalitet vid offentlig upphandling mm

Ny elektronisk tjänst Förfrågan företagsuppgifter. Kvalitet vid offentlig upphandling mm Ny elektronisk tjänst Förfrågan företagsuppgifter Kvalitet vid offentlig upphandling mm 1 Syftet med tjänsten Möjliggöra för offentlig förvaltning (stat/kommun/landsting) att via en elektronisk tjänst

Läs mer

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per augusti 2013

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per augusti 2013 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tuomo Niemelä 2013-09-02 UAN-2013-0092 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av ekonomiskt bistånd per augusti 2013

Läs mer

Manual Procapita VoO. - Beställning/verkställighet Privata utförare hemtjänst. Denna handledning tillhör ...

Manual Procapita VoO. - Beställning/verkställighet Privata utförare hemtjänst. Denna handledning tillhör ... Social och omsorgskontoret Äldreomsorg Cathrine Smedhamre, ank. 2950 Manual Procapita VoO - Beställning/verkställighet Privata utförare hemtjänst Denna handledning tillhör... Innehåll Manual... 1 Procapita

Läs mer

Version September 2014. Utskriftsbeställning

Version September 2014. Utskriftsbeställning Version September 2014 Utskriftsbeställning ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett internetbaserat dokumenthanteringssystem för bygg- och fastighet- samt industriprojekt. Eftersom mappstruktur

Läs mer

2007:1. Kundmätning 2007. En mätning av spontana kundmöten i telefon- och besökskundtjänst ISSN 1652-9863

2007:1. Kundmätning 2007. En mätning av spontana kundmöten i telefon- och besökskundtjänst ISSN 1652-9863 2007:1 Kundmätning 2007 En mätning av spontana kundmöten i telefon- och besökskundtjänst ISSN 1652-9863 Statistikrapport administrationsstatistik Kundmätning 2007 En mätning av spontana kundmöten i telefon-

Läs mer

Marknaden år 2011 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor

Marknaden år 2011 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor 1(6) Sten Arvidson Cajsa Ekberg Marknaden år 2011 för elektronisk legitimering och underskrift inom offentlig sektor I detta dokument beskrivs marknaden 2011 för elektronisk legitimering och underskrift

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Arkitektur för Bistånd

Arkitektur för Bistånd ark_uppsala_bistånd_v3.ppt Arkitektur för Bistånd Sven-Håkan Olsson, Definitivus AB. 1 Enstaka bild får användas med angivande av källa ÖTP V2.0 s22 Generellt mönster i ÖTP Medborgare Företag Handläggare

Läs mer

Minnesanteckningar från projektmöte Projekt Ekonomiskt bistånd

Minnesanteckningar från projektmöte Projekt Ekonomiskt bistånd Minnesanteckn proj.möte 1.0 1 av 6 Minnesanteckninar från projektmöte 2009-12-04 Projekt Ekonomiskt bistånd Deltaare: Kerstin Wexell Maria Richter Iner Larsson Monica Larsson Göran Säwén Linda Dahlquist

Läs mer

Ärende 1 Allmän information

Ärende 1 Allmän information ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 15 JUNI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom Roy

Läs mer