Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :"

Transkript

1 Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

2 Innehåll 1 Inledning Logga in/ut på biträdessidan Logga in på biträdessidan Logga ut från biträdessidan Mina uppgifter Ändra status Biträdets administration av assistenter Ge assistent behörighet till din kalender Ta bort assistentens behörighet till din kalender Assistent administrerar biträden Välj vilket biträde du ska administrera... 8 Administrera kalender Se inbokade tider Tillgängliggör enstaka tider Tillgängliggör återkommande tider Ta bort tillgängliggjord tid Hantera kostnadsräkningar Se lista över ärenden Skapa ny/ändra/ta bort kostnadsräkning Hantera basuppgifter Lägg till kostnadsposter Lägga till bilagor Se sammanställning Skicka till Migrationsverket Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

3 1 Inledning I det här dokumentet har vi samlat en enkel instruktion för hur du som offentligt biträde eller sekrererare/assistent till offentligt biträde administrerar Biträdessidan ( För att kunna logga in på biträdessidan behöver du en personlig e- legitimation. Mer information om e-legitimation hittar du på e-legitimation.se, läs mer under BankID. Som offentligt biträde kan du läsa mer på vår externa hemsida, Migrationsverket- Offentliga biträden och på Migrationsverket - E-tjänst för biträden. 2 Logga in/ut på biträdessidan 2.1 Logga in på biträdessidan Gå in via den länk som du fått i ett mejl. Länken finns också på Migrationsverkets webbplats under rubriken Externa aktörer och därefter rubriken i vänstermenyn För offentliga biträden. Spara gärna startsidan som en favorit i din webbläsare. Gå vidare genom att välja din typ av e-legitimation och följ instruktionerna på skärmen. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

4 När du loggat in visas Startsida med menyer till vänster. Innehållet i menyn och startsidan är olika beroende på om du är offentligt biträde eller assistent. Se avsnitt 3 Administrera assistenter för hur du som offentligt biträde gör för att lägga till assistent som användare. 2.2 Logga ut från biträdessidan Klicka på Logga ut, längst upp till höger på sidan. Stäng webbläsaren av säkerhetsskäl. Observera! Glöm inte att både logga ut och stänga webbläsaren. Konfidentiella uppgifter finns nämligen tillgängliga i kalenderfunktionen om du inte loggar ut. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

5 3 Mina uppgifter På den här sidan kan du se de uppgifter som är registrerade hos Migrationsverket. Här har du möjlighet att kontrollera att de uppgifter vi har är de rätta. Om du vill ändra någon av uppgifterna gör du det via ändringsblankett eller mejl som du når via länken längst ner på sidan. Uppgiften Status kan du själv ändra, se instruktion under avsnitt Ändra status Om du tillfälligt inte kan åta dig nya förordnanden men önskar ha tillgång till e-tjänsten för att kunna arbeta med och ta emot bokningar i aktuella förordnanden kan du göra den inställningen direkt i e-tjänsten. Klicka i Ej tillgänglig för nya förordnanden Klicka på Spara Status Ej tillgänglig för nya förordnanden innebär att du: inte kan förordnas i nya asylärenden via e-tjänsten, har fortsatt tillgång till e-tjänsten och kan arbeta med dina aktuella förordnanden, Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

6 kan administrera kalendern och vara bokningsbar för möten i aktuella förordnanden, kan skapa och skicka in kostnadsräkningar i aktuella förordnanden. När du kan åta dig nya ärenden/förordnanden igen klickar du i Tillgänglig för nya förordnanden. Då kommer du återigen att: vara möjlig att förordna i nya asylärenden vara tillgänglig för att bokas in på möten i nya asylärenden (förutsatt att du har tillgängliga tider i din kalender) kunna skapa och skicka in kostnadsräkningar för dessa ärenden 4 Biträdets administration av assistenter Som offentligt biträde kan du ge eller ta bort behörighet för en eller flera assistenter för att de ska administrera din kalender. Det är du som ansvarar för att ge och tar bort behörigheterna. 4.1 Ge assistent behörighet till din kalender Välj Administrera assistent i vänstermenyn. Du kommer då in på en sida där du kan lägga till eller ta bort assistenter. Klicka på knappen Ny när du vill ge behörighet till en assistent. Fyll i uppgifter. Observera att det är viktigt att korrekt personnummer fylls i eftersom assistenten loggar in med egen personlig e-legitimation. Var också noga med e-postadressen Finns assistenten i systemet sedan tidigare, exempelvis om assistenten är kopplad till annat offentligt biträde, behöver du bara ange personnummer så fylls namnet i automatiskt. Klicka på Spara när du är klar. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

7 När du sparat syns assistentens namn i listan och han eller hon kan direkt logga in med sin e-legitimation. 4.2 Ta bort assistentens behörighet till din kalender Välj Administrera assistent i vänstermenyn. Sätt en bock i rutan till höger om assistenten som du ska ta bort behörighet för och klicka sedan på knappen Koppla bort markerade. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

8 5 Assistent administrerar biträden Som assistent behöver du välja vilket offentligt biträde som du ska administrera kalendern för. Detta gör du genom att välja Kalenderhantering i menyn till vänster. 5.1 Välj vilket biträde du ska administrera Du väljer offentligt biträde genom att klicka på pilen till höger om Välj biträde. I den lista som fälls ut väljer du det biträde som du ska administrera. Du får då tillgång till biträdets kalender genom att klicka på fliken Kalender, som syns till höger om fliken Bokningar efter att du valt ett biträde. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

9 Administrera kalender Det går att tillgängliggöra tider maximalt 24 månader framåt i tiden. Du kan välja mellan följande tider: Starttid förmiddag: 8:00 8:30 9:00 Sluttid förmiddag: 11:30 12:00 Starttid eftermiddag: 12:00 12:30 13:00 Sluttid eftermiddag: 16:00 16:30 Observera! Restid ingår inte i den tillgängliga tiden. Tider som du gjort tillgängliga men som inte Migrationsverket inte utnyttjat, tas automatiskt bort ur din kalender fram till dagens datum. Se startsidan för aktuell information om bokningsläget. 5.2 Se inbokade tider När du väljer fliken Bokningar ser du en lista över dina inbokade möten. Är du assistent ser du inbokade möten för valt biträde. Klickar du på ett möte så visas detaljerad information om mötet. Om du väljer fliken Kalender visas inbokade möten i en månadskalender med färg och tidsangivelser. Tillgänglig tid =ljusgul markering Bokade mötestider = ljusröd markering Dagens datum =mörkare gul Markerad dag = ljusgrå Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

10 5.3 Tillgängliggör enstaka tider Välj kalenderflik. Fälten för att hantera tider för den aktuella dagen under kalendern visas. Lägg in start- och sluttid för förmiddag och eftermiddag. Välj tider. Klicka på Lägg till. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

11 5.4 Tillgängliggör återkommande tider Det är möjligt att snabbt tillgängliggöra flera tider på en gång. Detta gör du antingen genom att markera flera dagar i kalendern eller genom att klicka på knappen Lägg till återkommande tid. När du markerar i kalendern ser du det markerade datumintervallet under kalendern. Har du klickat på Lägg till återkommande tid får du själv lägga in datumintervallet. Välj datumintervall, dag(ar) och tider. Klicka på Lägg till. Du har tillgängliggjort tid inom datumintervallet. 5.5 Ta bort tillgängliggjord tid Klicka på aktuell dag i kalendern. De tillgängliggjorda tiderna visas. Klicka på det röda krysset för att ta bort tiden När tiden är borttagen visas ett meddelande. Tiden är nu borttagen från kalendern. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

12 6 Hantera kostnadsräkningar 6.1 Se lista över ärenden För att se nya och påbörjade kostnadsräkningar väljer du menyn Kostnadsräkningar. Du ser då listan över nya och pågående ärenden för kostnadsräkningar. Är du assistent måste du först välja vilket biträde du vill hantera kostnadsräkningar för. När du kommer in på sidan syns nya och påbörjade kostnadsräkningar i en lista. Om en kostnadsräkning omfattar en familj är den markerad med noteringen (grp) efter dossiernumret på den som är huvudperson i gruppen, kolumnen längst till vänster. Medlemmarna i gruppen är inte presenterade i listan men blir synliga när du klickar på Skapa-knappen och påbörjar kostnadsräkningen. Ej påbörjade och påbörjade kostnadsräkningar visas i standardläge. Om du vill ändra visning: Välj de sökkriterier du önskar. Klicka på Filtrera så uppdateras listan under sökfönstret. Du kan välja flera typer av Status (Ej påbörjad/påbörjad/skickad) - tryck ner Ctrl tangenten på tangentbordet klicka på fler av alternativen i listan så kommer de med i den nya sökningen. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

13 6.2 Skapa ny/ändra/ta bort kostnadsräkning Klicka på Skapa till höger om ärendet i listan. Ändra en redan sparad kostnadsräkning som inte är inskickad genom att klicka på Ändra till höger om ärendet. Du kan på detta vis arbeta med kostnadsräkningen löpande. Om du vill ta bort påbörjad kostnadsräkning klickar du på Ta bort och alla poster i kostnadsräkningen raderas. Posten återgår till Skapa-läge Hantera basuppgifter Basuppgifter är viktiga för att ange till vilket företag och kontonummer utbetalningen ska gå. Under rubriken Individer i denna kostnadsräkning ser du vilket/vilka ärenden som kostnadsräkningen gäller för. Till din hjälp finns det informationstexter visas under fälten som ska fyllas i. Markera eller klicka på i för att visa informationstexten för fältet. Om du klickat på i så ligger informationstexten kvar. Stäng genom att klicka på krysset högst upp till höger i informationstextrutan. Du ansvarar själv för att lägga till det kontonummer som du vill att utbetalningen ska gå till. För att registrera nytt konto, välj i Nytt kontonummer, skriv kontonummer, välj PG eller BG och spara. Finns kontot redan registrerat behöver du inte registrera det på nytt utan väljer kontonumret i listan. Företaget och kontonummer måste höra ihop för att utbetalningen ska kunna ske. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

14 Kom ihåg att Spara när du fyllt i eller ändrat i Basuppgifter. När Basuppgifterna är sparade kan du börja lägga in Kostnadsposter genom att välja fliken Kostnadsposter eller länken Gå vidare till Kostnadsposter under Basuppgifter Referens, företag och betalkonto I fältet för Min referens kan du skriva in egen referens för kostnadsräkningen. Välj företag och konto för utbetalningen. Om företaget har moderbolag måste du ha anmält detta till Migrationsverket för att konto ska kunna väljas Lägg till kostnadsposter Klicka på fliken Kostnadsposter. Välj datum. Det går inte att välja ett datum framåt i tiden. Välj vilken typ av kostnad som posten gäller t ex Arbetstid Fyll i fältet för Beskrivning och uppgift om nedlagd tid (antal timmar/minuter. Klicka på Lägg till kostnadspost. Detaljen läggs i sammanställningen till höger om registreringen. Klicka på Rensa om du vill rensa inmatningen. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

15 Uppdatera detaljer Du kan ändra en kostnadsposter även efter att du sparat dem. Klicka på raden i sammanställningen till höger. Detaljen läggs upp i inmatningsfönstret och kan nu uppdateras. Välj Uppdatera kostnadspost för att spara ändringen. Klicka på Avbryt redigering om du ångrar ändringen Ta bort kostnadsposter Det är enkelt att ta bort en kostnadspost. Klicka på krysset till höger om kostnadsposten i sammanställningen så raderas den Lägga till bilagor För vissa kostnadsposter (Arbetstid, Resekostnad och Utlägg) kan du bifoga specifikation som styrker kostnaden. Klicka på Bläddra. Välj den lokala fil du vill bifoga från din egen dator. Filen måste vara en PDF för att vi ska kunna läsa den hos oss När filnamnet står i rutan klickar du på Lägg till bilaga. Filen laddas upp och visas under Bilagor: Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

16 Klicka på Lägg till kostnadspost/uppdatera kostnadspost. Klicka på krysset till höger om bilagan om du vill ta bort den. 6.3 Se sammanställning När du är klar med kostnadsräkningen eller vill se en detaljerad sammanställning över ditills inlagda händelser klickar du på fliken Granska och skicka in. 6.4 Skicka till Migrationsverket Bocka i Företaget innehar F-skatt för att kunna skicka din kostnadsräkning via e-tjänsten. För att skicka kostnadsräkningen till Migrationsverket klickar på knappen Skicka till Migrationsverket. Kostnadsräkningen skickas elektroniskt till Migrationsverket och det skapas ett dokument och ett ärende. Har du inte F-skatt måste du skicka in ett yrkande om arvode via vanliga posten. Du kan bara skicka in en kostnadsräkning per ärende (individ/grupp) via e- tjänsten. När kostnadsräkningen skickats in till Migrationsverket försvinner den från listan med nya eller påbörjade, ännu ej skickade kostnadsräkningar. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

17 För att se skickade kostnadsräkningar: Går du tillbaka till ärendelistan. Klicka på Kostnadsräkningar i menyn. Markera Skickad i fältet för Status till höger. Klicka på Filtrera. En lista över kostnadsräkningar som skickats visas. För att öppna en kopia av dokumnetet i PDF-format klickar du på symbolen till höger om ärendet. Du måste ha PDF Reader installerad för att kunna se dokumentet. Handledning till Biträdessidan version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Det Mina här sidor är rubrik för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Mina sidor så här gör du Med e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Mina sidor kan du snabbt och

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2013-06-01 Therese Odmar Mellon Instruktion fastställd 2.0 2014-05-16 Therese Odmar Mellon Instruktion

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet September 2018 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Mejerivägen 1 www.bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60

Läs mer

Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid Exportera

Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid Exportera 1 Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid 22-33 Exportera egenkontroll till Excel sid 34-41 Nyckeltal sid 42-50

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning, sluträkning eller sluträkning(byte) eller

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2015 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som du som har ekonomiskt bistånd kan använda för att snabbt och enkelt

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9 SITHS i Easy Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Sid 1/9 Innehållsförteckning Förutsättningar för att hantera Självdeklarationen i Easy... 3 1. Hantera Självdeklarationen i Easy... 4 2. Dokumenthantering...

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Manual för tidrapportering

Manual för tidrapportering Manual för tidrapportering Vid inloggning kommer man till startsidan, där finns information för dig som Uniflex anställd, ta gärna någon minut för att se om vi lagt upp någon viktig information. Överst

Läs mer

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x

Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Användarmanual Insyn Sverige App Version 1.5.x Vad är Insyn App? ipad App för läsning av de dokument som finns publicerade i Insyn på www.insynsverige.se. Stöd för anteckningar. Läsning Online och Offline.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ANDROID Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare Inlämningsverktyget i Fronter för lärare I inlämningsverktyget kan du enkelt se vem som lämnat in ett arbete, när och vad studenterna har lämnat in. Kursdeltagarna kan få påminnelser om sista inlämningsdag.

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign INSTRUKTION Namn Datum Istallatörswebben 2017-05-11 Författare Luleå Energi Elnät AB Godkänd av Revision datum Jan Rosén Sign 2017-05-11 1.0 Version Installatörswebben LULEÅ ENERGI AB, Energigränden 1,

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lathund hur du registrerar verksamheter och evenemang på nykopingsguiden.se

Lathund hur du registrerar verksamheter och evenemang på nykopingsguiden.se Lathund hur du registrerar verksamheter och evenemang på nykopingsguiden.se Alla företag och föreningar inom Nyköpings och Oxelösunds besöksnäring får kostnadsfritt presentera sin verksamhet och sina evenemang

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

Manual för tidrapportering

Manual för tidrapportering Manual för tidrapportering Vid inloggning kommer man till startsidan, där finns information för dig som Uniflex anställd, ta gärna någon minut för att se om vi lagt upp någon viktig information. Överst

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sid 2 av 32 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 DEL 1: Överblick 6 Startsidan

Läs mer

Innehåll Uppgifter ipad utbildning

Innehåll Uppgifter ipad utbildning Datum: 2015-03-09 Innehåll Uppgifter ipad utbildning ipad 1. Knappar 2. Hemskärmen & appar 3. Visa öppnade appar 4. Ordna appar 5. Skapa/ta bort mapp 6. Lägga till en app på ipaden 7. Ta bort en app på

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Ver 3.0 Sida 1 av 19 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet April 2008 Innehållsförteckning 1 Webbplats... 1 1.1 Hem.... 3 1.2 Fördelar med rapportering via Internet... 3

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Logga ut... 1 Öppna

Läs mer

Innehåll Nyheter TimeEdit... 2 Skicka e-post vid avbokning... 2 Ange Egen text samt Extern person på många bokningar i bokningslistan...

Innehåll Nyheter TimeEdit... 2 Skicka e-post vid avbokning... 2 Ange Egen text samt Extern person på många bokningar i bokningslistan... Innehåll Nyheter TimeEdit... 2 Skicka e-post vid avbokning... 2 Ange Egen text samt Extern person på många bokningar i bokningslistan... 3 Skicka många bokningar via e-post... 4 Skicka många avbokningar

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 9 mars 2016 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som försörjningsstödsenheten tillhandahåller och vänder sig till dig som

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Användarmanual 1.x Page 2 of 18 Innehållsförteckning BookitWise... 3 Systemkrav... 3 Logga in... 4 Kalenderförklaring... 5 Enkelt bokningsformulär... 6 Anvancerat bokningsformulär... 7 Avancerat Lägg till

Läs mer

Outlook 2016 Kalender

Outlook 2016 Kalender Outlook 2016 Kalender Outlook används som e-postklient i Västra Götalandsregionen. Nedan information beskriver kalendern. För full funktionalitet rekommenderas att man använder Outlook klienten och inte

Läs mer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer

Användarguide Rapporter. För systemadministratörer Användarguide Rapporter För systemadministratörer 1. Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Målgrupp... 3 1.2 Mål och syfte... 3 1.3 Vad är rapporter i Netcompetence Talent Portal?... 3 1.4 Rapport eller system-sida?...

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Handledning till FC 12 på webben

Handledning till FC 12 på webben Handledning till FC 12 på webben Detta är en kortfattad handledning där vi går igenom de viktigaste funktionerna i nya FirstClass. Förändringen av FirstClass är kanske den största under de snart 25 år

Läs mer

Användarmanual Vikariekalendern

Användarmanual Vikariekalendern Användarmanual Vikariekalendern Vikariekalendern är ett tilläggsprogram till Winlas Resurs där vikarier, poolanställda, m.fl. kan skriva in de tider då kan arbeta. Kalendern går att komma åt via Internet

Läs mer

Boka egen tid. Boka. Schemaläggning. Dela kalender

Boka egen tid. Boka. Schemaläggning. Dela kalender Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Öppna Outlook webbprogram)... 1 Öppna

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

V Ä G L E D N I N G F Ö R K U N D A D M I N I S T R A T Ö R I n l o g g n i n g m e d B a n k I D Sida 1 av 16

V Ä G L E D N I N G F Ö R K U N D A D M I N I S T R A T Ö R I n l o g g n i n g m e d B a n k I D Sida 1 av 16 Sida 1 av 16 Inloggning Inledning I Danske Bank Lönetjänst kan du i rollen som Kundadministratör logga in i webbgränssnittet med hjälp av BankID och där administrera de löntagare som är anställda på företaget.

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Vad är Privera... 3 Hur loggar man in... 3 Startsida... 3 Skicka fil... 4 Mottagna filer... 5 Ersätta fil... 5 Rätta besök... 7 Utländska patienter... 8 Godkänna... 8 Sök

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Introduktion till Konsultportalen

Introduktion till Konsultportalen Introduktion till Konsultportalen Detta är en manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Partner Login

RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Partner Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Partner Login...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27

Innehåll Version 1.7 Sida 1 av 27 Innehåll Inloggning... 2 Aktivering... 2 Logga in... 5 Glömt användarnamn eller lösenord... 6 Certifierade lönesystem... 9 Lämna löneuppgifter... 10 Lämna fil från certifierat lönesystem... 10 Webbformulär...

Läs mer

Lathund för emeetings. att läsa styrelsehandlingar i din ipad

Lathund för emeetings. att läsa styrelsehandlingar i din ipad Lathund för emeetings att läsa styrelsehandlingar i din ipad 2 Innehåll Lathund för emeetings... 1 att läsa styrelsehandlingar i din ipad... 1 Logga in i emeetings... 3 Välj instans och möte... 4 Läsa

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer