IT ś a promise. RFC 474 Lösningsförslag integration SSBTEK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IT ś a promise. RFC 474 Lösningsförslag integration SSBTEK"

Transkript

1 IT ś a promise RFC 474 Lösningsförslag integration SSBTEK

2 Sid 2(15) Innehållsförteckning 1 Bakgrund Syfte Avgränsning Lösningsförslag Funktionsbehörighet Urval vid sökning av information Visa sparad data från tidigare fråga Utbetalt Beviljat A-Kassan Arbetsförmedlingen CSN Försäkringskassan Skatteverket... 14

3 Sid 3(15) 1 Bakgrund Socialnämnden behöver inhämta information från olika myndigheter och organisationer för att utreda och fatta beslut i ärenden om ekonomiskt bistånd. Idag utför handläggarna detta arbete till stor del manuellt trots att det finns legala förutsättningar att hämta uppgifter elektroniskt. SSBTEK står för sammansatt bastjänst ekonomisk bistånd och är en tjänst som utvecklas inom ramen för E delegationens projekt Effektiv informationsförsörjning. Tjänsten ska ge handläggare inom socialtjänstens verksamhetsområde ekonomiskt bistånd möjlighet att få information från a kassorna, Arbetsförmedlingen, CSN, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. SSBTEK driftsattes i maj månad Försäkringskassan förvaltar tjänsten på uppdrag av SKL. För att kunna använda tjänsten krävs en anpassning av kommunernas verksamhetssystem (alternativt att få tillgång till tjänsten via ett webbgränssnitt). Sambruk har utvecklat ett webbbaserat system Multifråga som ställer frågor till SSBTEK och redovisar svaren. Bild 1. Schematisk bild över processen Svenljunga Kommun har av VästKom fått stimulansmedel för att införa SSBTEK i Pulsen combine. En projektbeskrivning är framtagen och uppstartsmöte har genomförts med deltagare från Svenljunga Kommun och Pulsen. Där beslutades att en förstudie skulle göras där man tar fram ett lösningsförslag för implementationen i Pulsen combine. Arbetet med förstudien bedrevs i workshopform med deltagare från Svenljunga Kommun och Pulsen.

4 Sid 4(15) 2 Syfte Syftet med lösningsförslaget är att ta fram ett förslag på hur integrationen med SSBTEK skall implementeras i verksamhetssystemet Pulsen combine. Handläggarna skall snabbt kunna få en uppfattning av vad som är utbetalt, vad som är på gång (beviljat och ansökt om). Förslaget skall vara avgränsat så att det ryms inom projektplan och projektbudget. 3 Avgränsning Vi vill att handläggaren snabbt ska kunna få en uppfattning av vad som är utbetalt, vad som är på gång (beviljat och ansökt om). Vissa av uppgifterna i Sambruks lösning är så pass på detaljnivå och så pass olika presenterade så handläggarna kommer att få ägna allt för mycket tid på att fördjupa sig i dem. Det behöver vara en balanserad nivå på uppgifterna och uppgifterna behöver vara lätt att läsa av. Det ska även vara enkelt för en handläggare att förstå hur man ska kunna använda funktionen, ingen speciell utbildning ska behöva ges till handläggarna för detta. Vi har därför valt att göra ett annorlunda visning än Sambruks lösning. Vi har likställt informationen mer och då även hoppat över viss information. Exempel på uppgifter vi inte tar med är: sjukpenninggrundande inkomst, intjänandeuppgifter etc. Vi uppskattar att med vårt lösningsförslag får handläggaren en snabb inblick i vad som är utbetalt och vad som är på gång. Behovet av telefonsamtal till myndigheterna minskar därmed för de allra flesta ärendena. De telefonsamtal som ändå måste göras handlar om att få mer djupgående fakta kring vissa ärenden, t.ex. om man är närvarande och följer sin plan med Arbetsförmedlingen. Vissa av dessa uppgifter stöds ändå ej av SSBTEK.

5 Sid 5(15) 4 Lösningsförslag Pulsen combine har en komponent i processhanteraren (Municipality_EconomicCalculationExternalRegisters) som idag visar information från integrationer LEFI och Infotorg. Följande information visas: Förmåner - Försäkringskassan - LEFI Taxeringsinformation Skatteverket - Infotorg Fordonsinnehav - Bilregistret - Infotorg Näringsverksamhet - Bolagsregistret Infotorg Lösningen innehåller en vidareutveckling av denna komponent. Komponenten används i processer som rör både individ- och familjeomsorg och äldre- och handikappomsorg. SSBTEK är framtagen i syfte att stödja IFO och processen för ekonomiskt bistånd. Därav är det delen som rör Förmåner som kommer att förändras och enbart för processen Ekonomiskt bistånd. Delarna som rör Taxeringsinformation, Fordonsinnehav och Näringsverksamhet kommer inte påverkas. I processen för ekonomiskt bistånd kommer rubriken Förmån att bytas ut mot Utbetalningar.

6 Sid 6(15) 4.1 Funktionsbehörighet Skapa en funktionsbehörighet för SSBTEK så att det i adminverktyget går att styra vilka kommuner och handläggare som skall få tillgång till funktionen. SSBTEK kommer enbart vara aktuell om man konfigurerar komponeten att söka på Period i inställningen som rör försäkringskassan. Om man inte har funktionsbehörighet till SSBTEK skall komponenten fungera som innan och visa information från LEFI integrationen. Väljer man Debiteringsmånad skall också LEFI integrationen användas precis som idag. 4.2 Urval vid sökning av information I urvalet skall man kunna ange frågeperiod, välja att hämta information om fler personer i hushållet samt kunna välja från vilka uppgiftslämnare man vill ha information. Om man vill hämta en frågeperiod som är anpassad till en beräkning och för att hämta ett beräkningshushåll, skall man kunna klicka på knappen Uppdatera urval.

7 Sid 7(15) Urvalet skall då hämta information från den beräkning som man har framme i formuläret där man anger generell information om beräkningen. Frågeperioden skall vara månaden innan beräkningens startdatum. Beräkningshushållet skall exkludera aktuell person. Informationsutbytet mellan komponenterna skall ske via eventhantering och objekt man skickar med som argument. Användaren får själv veta att den måste plocka fram aktuell beräkning för att få rätt urval.

8 Sid 8(15) 4.3 Visa sparad data från tidigare fråga När man laddar vyn för Registerutdrag online skall kontroll mot sparad data ske. Om sparad data finns skall denna visas.

9 Sid 9(15) 4.4 Utbetalt Man klickar på knappen Hämta för att ställa frågan mot SSBTEK. Utbetalda förmåner från valda uppgiftslämnare visas i en lista i fallande kronologisk ordning. Man skall kunna sortera om listan på Utbetalningsdatum och Förmån genom att klicka på rubriken. I de fall man har valt att hämta information från ytterligare personer i hushållet, kan man välja vilken person man vill se information om i en rullgardinsmeny. Fältet visas enbart om man har hämtat information om flera personer.

10 Sid 10(15) 4.5 Beviljat Beviljade förmåner visas initialt minimerat uppdelat på de uppgiftslämnare man valt att hämta information från. Finns ingen information från en uppgiftslämnare visas den ej. Informationen visas minimerad då det främst är vad som är utbetalt man är intresserad av. Vill man veta mer om vad som är beviljat, får man expandera upp den eller de delar man är intresserad av.

11 Sid 11(15) A-Kassan Från uppgiftslämnare A kassa visas samtlig information som är tillgänglig Arbetsförmedlingen Från uppgiftslämnare Arbetsförmedling visas samtlig information som är tillgänglig.

12 Sid 12(15) CSN Informationen från uppgiftslämnare CSN är uppdelad i vilka medel man har blivit beviljad och vilka medel man har ansökt om. Fältet stödform består av två delar. Första delen talar om ifall det avser Studiemedel, Studiehjälp eller Hemutrustningslån. Den andra delen visar vilken stödform det är. Perioden (Från/Till) i listan på beviljat, kan vara antingen veckor (ÅÅÅÅ VV) eller datum (ÅÅÅÅ MM DD).

13 Sid 13(15) Försäkringskassan I listan på information från försäkringskassan visas båda vad som har beviljats och vad som har beslutats. Om något har blivit avslaget visas detta i Besluts fältet med röd text. Om någon information saknas för aktuell uppgift visas detta med ett bindestreck i cellen. Förmånsfältet är uppdelat i två delar där första delen visar ärendetypen som förkortning och den andra delen visar aktuell ersättningstyp. Perioden (Från/Till) kan vara antingen veckor (ÅÅÅÅ VV) eller datum (ÅÅÅÅ MM DD). Innehållet i Beslutsfältet är olika beroende på vilken typ av uppgift det gäller.

14 Sid 14(15) Skatteverket Från uppgiftslämnare Skatteverket visas samtlig information som är tillgänglig. 4.6 Infoga utbetalningar i beräkning av ekonomiskt bistånd På formuläret för att registrera inkomster finns en funktion för att hämta utbetalningar från SSBTEK för beräkningsperioden, samt att välja att föra över dem till specifika inkomstfält. 4.7 Integrationen Integrationen mellan Pulsen combine och SSBTEK sker via integrationsmotorn Mule och ActiveMQ där combine lägger ett meddelande på en ActiveMQ kö som plockas upp av Mule som i sin tur vidarebefordrar frågan till SSBTEK och levererar ett svar tillbaka till Pulsen combine via ActiveMQ.

15 Sid 15(15) Anslutning Då Pulsen combine är den första molnettjänsten som vill ansluta sig mot SSBTEK är det inte tidigare utrett hur den här typen av system ska ansluta sig. Det finns två alternativa lösningar där det första alternativet är att anslutning sker på samma sätt som används för LEFI Online idag, det vill säga att det finns en anslutning mellan Pulsen combines integrationstjänst och SSBTEK där ett och samma certifikat används för alla kunder och den specifika kunden identifieras med organisationsnummer. Det andra alternativet är att varje kund i Pulsen combine indentifieras mot SSBTEK med specifika kundunika certifikat. Försäkringskassan har ännu inte bestämt sig för vilket av dessa alternativ som ska användas, men det lutar åt det senare avternativet. För Pulsens del kan båda alternativen användas, men för det senare alternativet kommer det behövas två till tre dagars ytterligare utveckling per ny kund för att sätta upp, testa och produktionssätta en ny anslutning med kundens egna certifikat Testning SSBTEK har ingen testmiljö uppsatt, den som tidigare fanns är nedsläckt vilket gör att det är svårt att få till trovärdiga och tillförlitliga tester innan systemet är i produktion. För att kunna komma vidare i arbetet har Pulsen byggt upp ett eget svartsmeddelande efter de specifikationer som finns tillgängliga med påhittad data där personnumret i svaret byts ut mot personnumret i frågan så att det alltid kommer ett och samma svar tillbaka under utvecklingen. Funktionen är också användbar i demonstrationssyfte.

18 SSBTEK - Sammansatt bastjänst ny integration

18 SSBTEK - Sammansatt bastjänst ny integration Sid 71 (104) 18 SSBTEK - Sammansatt bastjänst ny integration Område Kund Systemdel Konfigurering Uppdatera lathund användare Påverkan Tilläggsbeställning Myndighet Ja Ja Bakgrund och syfte Socialnämnden

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

SSBTEK. Allmän beskrivning. Datum Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (10) Dokumentkategori Beskrivning

SSBTEK. Allmän beskrivning. Datum Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (10) Dokumentkategori Beskrivning SSBTEK Allmän beskrivning Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (10) Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 REFERENSER... 3 2 BESKRIVNING AV TJÄNSTEN SSBTEK... 4 3 INGÅENDE BASTJÄNSTER OCH

Läs mer

f9i9l LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (28)

f9i9l LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (28) f9i9l LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (28) Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGS- OCH SOCIALA UTSKOTT 2015-11-12 Bos 208 Dnr KS 264/2015 Digital tjänst för ekonomiskt bistånd, Sammansatt

Läs mer

Slutrapport SSBTEK bättre beslutsunderlag för ekonomiskt bistånd

Slutrapport SSBTEK bättre beslutsunderlag för ekonomiskt bistånd 0.00 Utgåva (1)7 Dokumenttyp: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Projekt: Projektnummer (enligt esamordnare) Slutrapport Insatsområde SSBTEK i Svenljunga kommun Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk

Läs mer

Bilaga 2. Erbjudande om fortsatt användning av nationell digital tjänst för ekonomiskt bistånd - SSBTEK

Bilaga 2. Erbjudande om fortsatt användning av nationell digital tjänst för ekonomiskt bistånd - SSBTEK Bilaga 2 Erbjudande om fortsatt användning av nationell digital tjänst för ekonomiskt bistånd - SSBTEK Syftet med nationell digital tjänst för ekonomiskt bistånd Effektivisera handläggarnas arbete med

Läs mer

Beskrivning av informationsinnehåll i SSBTEK

Beskrivning av informationsinnehåll i SSBTEK 1 Beskrivning av informationsinnehåll i SSBTEK Den nya tjänsten Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd, SSBTEK som erbjuds av Försäkringskassan, kan förmedla mer information än vad som normalt behövs

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 16.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.00-15.07 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Nationella Initiativ kring e-förvaltning

Nationella Initiativ kring e-förvaltning Nationella Initiativ kring e-förvaltning Information om nuvarande och kommande nationella Initiativ kring e-förvaltning Ulf Palmgren Ulf.Palmgren@skl.se Lars Jerrestrand lars.jerrestrand@borasregionen.se

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 48, 2018

Stickprovsundersökning vecka 48, 2018 Stickprovsundersökning vecka 48, 2018 Sida: 2 [7] Innehållsförteckning 1. Syfte... 3 2. Så genomförs undersökningen... 3 3. Informationsutbyte i realtid... 3 4. Resultat... 4 4.1 Informationsutbytet mellan

Läs mer

A-kassorna betalar ut 99,9 procent ersättning rätt stickprovsundersökning vecka 38, 2016

A-kassorna betalar ut 99,9 procent ersättning rätt stickprovsundersökning vecka 38, 2016 2017-03-06 A-kassorna betalar ut 99,9 procent ersättning rätt stickprovsundersökning vecka 38, 2016 A-kassorna har ett elektroniskt informationsutbyte med Försäkringskassan, CSN och Pensionsmyndigheten

Läs mer

Förvaltningsplan SSBTEK 2018

Förvaltningsplan SSBTEK 2018 FÖRVALTNINGSPLAN 2017-12-03 1 (11) V 0.1 Avdelningen för digitalisering Rebecka Glaser Förvaltningsplan SSBTEK 2018 Sveriges Kommuner och Landsting Post: 118 82 Stockholm, Besök: Hornsgatan 20 Tfn: växel

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 38, 2017

Stickprovsundersökning vecka 38, 2017 Stickprovsundersökning vecka 38, 2017 1.0 Februari 2018, Stefan Cronqvist Sida: 2 [8] Versionshistorik för dokumentet Version Datum Kommentar Av 1.0 2018-02-20 Första version SC Sida: 3 [8] Innehållsförteckning

Läs mer

Multifråga Kort sammanfattning säkerhet och juridik

Multifråga Kort sammanfattning säkerhet och juridik Memo (se datum) 1 av 5 Multifråga Kort sammanfattning säkerhet och juridik Nedan återfinns en kort snabbsammanfattning av områdena säkerhet och juridik för Multifråga, en applikation som Sambruk tagit

Läs mer

Anslutning till den nationella e- tjänsten SSBTEK - sammansatt bastjänst ekonomiskt bistånd.

Anslutning till den nationella e- tjänsten SSBTEK - sammansatt bastjänst ekonomiskt bistånd. Anslutning till den nationella e- tjänsten SSBTEK - sammansatt bastjänst ekonomiskt bistånd. Rapport om att undersöka och jämföra funktionalitet och kostnader för att införa och använda SSBTEK integrerat

Läs mer

Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl Observera att mötet börjar med jullandgång tillsammans med omsorgsnämnden.

Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl Observera att mötet börjar med jullandgång tillsammans med omsorgsnämnden. Kallelse Individnämnden Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl. 17.00 Observera att mötet börjar 16.00 med jullandgång tillsammans med omsorgsnämnden. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden

Läs mer

Utvecklingsplan SSBTEK

Utvecklingsplan SSBTEK UTVECKLINGSPLAN 2015-12-03 1 (9) V 100 Avdelningen för digitalisering Kenneth Zetterberg Utvecklingsplan SSBTEK 2016-2018 Sveriges Kommuner och Landsting Post: 118 82 Stockholm, Besök: Hornsgatan 20 Tfn:

Läs mer

Gemensamma digitala lösningar. Kommundirektörsnätverket 26 maj 2016

Gemensamma digitala lösningar. Kommundirektörsnätverket 26 maj 2016 Gemensamma digitala lösningar Kommundirektörsnätverket 26 maj 2016 Digitaliserat? Avfall Bibliotek Bostäder Bredband Buller Cykel Energi Fastigheter Flygplatser Folkbildning FUI Fritid GIS Järnväg Hamnar

Läs mer

Utvecklingsplan SSBTEK

Utvecklingsplan SSBTEK UTVECKLINGSPLAN 2016-11-17 1 (9) Avdelningen för digitalisering Annika Londono Utvecklingsplan SSBTEK 2017-2019 Sveriges Kommuner och Landsting Post: 118 82 Stockholm, Besök: Hornsgatan 20 Tfn: växel 08-452

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 9 2014

Stickprovsundersökning vecka 9 2014 2014-10-14 Stickprovsundersökning vecka 9 2014 A-kassorna har ett elektroniskt informationsutbyte med Försäkringskassan, CSN och Pensionsmyndigheten för att motverka att dubbla ersättningar betalas ut

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Motion av Tony Rahm (M), John Roslund (M) och Noria Manouchi (M) om etableringslån istället för ekonomisk hjälp

Tjänsteskrivelse. Motion av Tony Rahm (M), John Roslund (M) och Noria Manouchi (M) om etableringslån istället för ekonomisk hjälp SIGNERAD 2018-04-18 Malmö stad Stadskontoret 1 (5) Datum 2018-04-16 Vår referens Annica Eriksson Utvecklingssekreterare annica.eriksson@malmo.se Tjänsteskrivelse Motion av Tony Rahm (M), John Roslund (M)

Läs mer

Förslag från E-delegationens Förstudier. Plattform för esamhället Sambruk Vårkonferens 2012

Förslag från E-delegationens Förstudier. Plattform för esamhället Sambruk Vårkonferens 2012 Förslag från E-delegationens Förstudier Plattform för esamhället Sambruk Vårkonferens 2012 Vilka är med i E-delegationen? 16 mest IT-intensiva myndigheterna och SKL Vision 2020 Digitala välfärdstjänster

Läs mer

Viva Resursregister. Handledning

Viva Resursregister. Handledning Viva Resursregister Handledning Viva Resursregister 1 Innehållsförteckning Inledning... 2 Resursregistret... 3 Organisationer... 3 Resurser... 5 Juridisk... 5 Fysisk... 6 Erbjudande om insats... 8 Inställningar...

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 1-8 Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer 1-8 Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2017-02-01, kl 1000-1530 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Irene Lundholm, KD Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Nämnden för Individ & Familjeomsorg

Nämnden för Individ & Familjeomsorg KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Nämnden för Individ & Familjeomsorg Sammanträde 18 mars 2015, klockan 15 Sammanträdesrummet Näsbofjorden, våning 1, Teknikgatan 12, Kungsbacka 1 (2) Datum 2015-03-10 Ärende Sid Beslutsförslag

Läs mer

Stickprovsundersökning vecka 46/2012 99,9 procent av all arbetslöshetsersättning betalas ut rätt

Stickprovsundersökning vecka 46/2012 99,9 procent av all arbetslöshetsersättning betalas ut rätt 2013-10-07 Stickprovsundersökning vecka 46/2012 99,9 procent av all arbetslöshetsersättning betalas ut rätt Sedan början av 2000-talet är en elektronisk frågerutin etablerad mellan a-kassorna, Försäkringskassan,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Enheten för integration och nyanlända - information... 6 5 Redovisning av volymökningar

Läs mer

Föreningens ansökan om bidrag

Föreningens ansökan om bidrag Handledning 2016-02-15 Ansökan om bidrag 1(10) Föreningens ansökan om bidrag Innehåll 1 Vad vill du göra?... 2 2 Skapa ansökan... 3 3 Komplettera ansökan (ändra)... 5 4 Radera ansökan... 6 5 Visa och skriv

Läs mer

Införande av multifrågefunktion

Införande av multifrågefunktion Beredningen Socialnämnden 2010-04-22 54 11 Dnr 2010/196-754 Införande av multifrågefunktion Bilagor: E-tjänst för ekonomiskt bistånd - Införande av multifrågefunktion, Förordning (2008:975) om uppgiftsskyldighet

Läs mer

Anteckningar från Telemöte om layoutskisser e-tjänst för socialbidrag/ ekonomiskt bistånd 2010-03-04

Anteckningar från Telemöte om layoutskisser e-tjänst för socialbidrag/ ekonomiskt bistånd 2010-03-04 Anteckningar från Telemöte om layoutskisser e-tjänst för socialbidrag/ ekonomiskt bistånd 2010-03-04 Av Owen Eriksson, Göran Goldkuhl Socialbidrag vs ekonomiskt bistånd, försörjningsstöd - diskussion om

Läs mer

LEFI Online Webbgränssnitt Fråga-svar-bild

LEFI Online Webbgränssnitt Fråga-svar-bild LEFI Online Webbgränssnitt Fråga-svar-bild Copyright, Försäkringskassan Sid. 1 (8) Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 LÄSANVISNING... 3 1.3 REFERENSER... 3 2 LOGGA IN PÅ FORSAKRINGSKASSAN.SE...

Läs mer

Utökat elektroniskt informationsutbyte

Utökat elektroniskt informationsutbyte 1 (5) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Utökat elektroniskt informationsutbyte Uppdraget Efter önskemål från flera myndigheter har ett stort antal lagar och förordningar beslutats för att utöka det

Läs mer

Inkomstöverföring Procapita VoO

Inkomstöverföring Procapita VoO Inkomstöverföring Procapita VoO Komponentbeskrivning för systemansvarig Procapita Vård och Omsorg Version 9.1 2011-12-01 Vård och Omsorg Sida 2/13 Innehållsförteckning 1 Inledning - syfte...3 2 Tekniska

Läs mer

Information om hur du fyller i blanketten Räkning

Information om hur du fyller i blanketten Räkning Information om hur du fyller i blanketten Räkning Assistansersättning (3057) Använd alltid den senaste versionen av blanketten så att den kan skannas in i vårt elektroniska ärendehanteringssystem. Annars

Läs mer

Information om hur du fyller i blanketten Räkning

Information om hur du fyller i blanketten Räkning Information om hur du fyller i blanketten Räkning Assistansersättning (3057) Använd alltid den senaste versionen av blanketten så att den kan skannas in i vårt elektroniska ärendehanteringssystem. Annars

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte Beslut Diarienr 2011-04-01 1579-2010 Socialnämnden i Botkyrka Kommun 147 785 Tumba Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) Utökat elektroniskt informationsutbyte Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd

Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Instruktion för E-tjänst Ekonomiskt bistånd Innehåll Hemsida... 2 Nyansökan ekonomiskt bistånd... 2 Ansökan om försörjningsstöd (Nyansökan)... 3 Ansökan om fortsatt försörjningsstöd... 3 Samtycke... 4

Läs mer

Information om hur du fyller i blanketten Räkning

Information om hur du fyller i blanketten Räkning Information om hur du fyller i blanketten Räkning Assistansersättning (3057) Använd alltid den senaste versionen av blanketten så att den kan skannas in i vårt elektroniska ärendehanteringssystem. Annars

Läs mer

Förvaltningsplan SSBTEK 2016

Förvaltningsplan SSBTEK 2016 FÖRVALTNINGSPLAN 2015-12-03 1 (13) V 100 Avdelningen för digitalisering Kenneth Zetterberg Förvaltningsplan SSBTEK 2016 Sveriges Kommuner och Landsting Post: 118 82 Stockholm, Besök: Hornsgatan 20 Tfn:

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 eller under första kvartalet 2010

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 eller under första kvartalet 2010 Dnr: 1.1 2009/294720 Dnr: 052245-2010 Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i vid årsskiftet 2009/2010 eller under första kvartalet 2010 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2010

Läs mer

Anvisningar för Kvalitet i individ- och familjeomsorg 2014

Anvisningar för Kvalitet i individ- och familjeomsorg 2014 Anvisningar för Kvalitet i individ- och familjeomsorg 2014 Bakgrund och syfte RKA har statens och SKL:s uppdrag att stimulera till kvalitetsjämförelser inom kommunsektorn. Nyckeltalen i denna undersökning

Läs mer

(11) Gröna rummet, Socialförvaltningen, Östhammar. Lena Nilsson Sääf 6 Lean C Information; Tillväxtstrategi Ulf Andersson

(11) Gröna rummet, Socialförvaltningen, Östhammar. Lena Nilsson Sääf 6 Lean C Information; Tillväxtstrategi Ulf Andersson 2015-11-18 1 (11) KALLELSE Nämnd och tid 2015-11-25 Kl. 09.00 Plats Gröna rummet, Socialförvaltningen, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande 1 Tillkommande ärenden 2 Redovisning av delegationsbeslut

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 0.1 Utkast/Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument E-tjänster IFO Nummer för projekt Dokumentbeskrivning: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av

Läs mer

Rapport över arbetet mot felaktiga utbetalningar och bidragsbrott 2018

Rapport över arbetet mot felaktiga utbetalningar och bidragsbrott 2018 Dnr 3.1.1-23/2019 Mars 2019 Rapport över arbetet mot felaktiga utbetalningar och bidragsbrott 2018 Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Innehåll Inledning 3 Utgångspunkter

Läs mer

Automatisera handläggning av försörjningsstöd, svar på motion (M), daterad

Automatisera handläggning av försörjningsstöd, svar på motion (M), daterad Tjänsteskrivelse 1 (7) Socialnämnden John Fristedt 2018-03-08 Dnr SN 2017-308 Socialnämnden Automatisera handläggning av försörjningsstöd, svar på motion (M), daterad 2017-12-08. SOCIALFÖRVALTNINGENS FÖRSLAG

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som du som har ekonomiskt bistånd kan använda för att snabbt och enkelt

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Arbets- och näringslivsnämnden MÖTESPROTOKOLL 2015-12-10 Plats och tid kl. 13:00-13:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta

Läs mer

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Dokumentversion: 1.9 RSV IT 2001-02-01 RSV:s Elektroniska brevlåda Innehållsförteckning 1 Allmänt om den elektroniska brevlådan... 3 2 Lite mer tekniskt...

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter Policy för behandling av personuppgifter Information om behandling av personuppgifter Syftet med behandlingen av dina uppgifter Vi behandlar personuppgifter för att vi ska kunna hantera ditt medlemskap

Läs mer

Övrigt försörjningsstöd som kan ansökas om och som inte ingår i riksnorm

Övrigt försörjningsstöd som kan ansökas om och som inte ingår i riksnorm Rätt till ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd Beslutet innebär alltid en bedömning. Försörjningsstödet omfattar det mest grundläggande behoven som mat, boende kostnader, kläder, sjukvårds- och läkemedelskostnader,

Läs mer

Ändrade regler om retroaktivitet avseende efterlevandestöd (Ds 2017:11) Remiss från Socialdepartementet Remisstid den 7 juni 2017

Ändrade regler om retroaktivitet avseende efterlevandestöd (Ds 2017:11) Remiss från Socialdepartementet Remisstid den 7 juni 2017 PM 2017:99 RVI (Dnr 110-630/2017) Ändrade regler om retroaktivitet avseende efterlevandestöd (Ds 2017:11) Remiss från Socialdepartementet Remisstid den 7 juni 2017 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Anordnarwebben. Manual

Anordnarwebben. Manual Anordnarwebben Manual sida 1/34 Innehållsförteckning 1 Beskrivning...3 2 Överblick...3 3 E-tjänsten...3 3.1 Information...4 3.2 Beläggning...5 3.3 Kö...6 3.4 Placeringar...8 3.5 Ersättningar... 11 3.6

Läs mer

INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD

INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG INFORMATION OM FÖRSÖRJNINGSSTÖD Den som inte själv kan tillgodose sina behov eller kan få dem tillgodosedda på annat sätt har rätt till bistånd av socialnämnden för sin försörjning

Läs mer

Marknadsföringslistor

Marknadsföringslistor Marknadsföringslistor Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM skapar en så kallad marknadsföringslista. En marknadsföringslista är en lista över personer i MiRiaM som man valt ut för ett specifikt

Läs mer

Vi rekommenderar också att du börjar med funktionen Förbered byråanstånd innan du skapar byråanståndsansökan.

Vi rekommenderar också att du börjar med funktionen Förbered byråanstånd innan du skapar byråanståndsansökan. Byråanstånd i HKU Tanken är att de handläggare som ska upprätta en deklaration också lägger upp ett deklarationsuppdrag och markerar om byrån ska söka anstånd för kunden eller inte. När den anståndsansvarige

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Att söka försörjningsstöd

Att söka försörjningsstöd Att söka försörjningsstöd Hos kommunen kan du ansöka om försörjningsstöd om du inte klarar din egen försörjning. Du får samtidigt stöd och vägledning så att du så fort som möjligt kan klara din ekonomi

Läs mer

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Tillvalsbeskrivning Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Sida 2/27 Innehållsförteckning 1 Inledning - syfte...3 2 Installation...3 3 Systemadministration...4 3.1 TSS...4 3.1.1 Roller...4 3.1.2 CentralenAdministration...5

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting Mars 2019

Sveriges Kommuner och Landsting Mars 2019 Utvärdering SSBTEK Sveriges Kommuner och Landsting Mars 2019 Innehållsförteckning Inledning 3 Denna utvärdering 3 Anslutna till SSBTEK 4 Icke anslutna till SSBTEK 4 Anslutna myndigheter 4 SSBTEK:s genomslag

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument hjälper dig att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och uppbördsdeklarationen före du läst in årsuppdateringen

Läs mer

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per januari 2014

Uppföljning av ekonomiskt bistånd per januari 2014 KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Tobias Åström Sinisalo 2014-02-11 UAN-2014-0066 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Uppföljning av ekonomiskt bistånd per 2014

Läs mer

LEFI Online, system till system (Leverera Förmånsinformation) WEBBSERVICE/SHS/SSEK

LEFI Online, system till system (Leverera Förmånsinformation) WEBBSERVICE/SHS/SSEK LEFI Online, system till system (Leverera Förmånsinformation) WEBBSERVICE/SHS/SSEK Gränssnittsspecifikation Försäkringskassan IT 1 (11) Ändringsförteckning Nedanstående tabell redovisar ändringshistoriken

Läs mer

Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning

Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning Aktivitetsstöd och utvecklingsersättning Du som deltar i ett program på Arbetsförmedlingen kan få ersättning i form av aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning. Om du har fyllt 25 år eller uppfyller

Läs mer

Överenskommelse om myndighetssamverkan

Överenskommelse om myndighetssamverkan Överenskommelse om myndighetssamverkan för effektiv informationsförsörjning inom området för ekonomiskt bistånd 2 1. PARTER Denna överenskommelse om myndighetssamverkan har ingåtts mellan de uppgiftslämnande

Läs mer

LEFI Online, Elektroniskt informationsutbyte. Allmän information

LEFI Online, Elektroniskt informationsutbyte. Allmän information LEFI Online, Elektroniskt informationsutbyte Försäkringskassan, Tjänsteleverans Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 REFERENSER... 3 2 BESKRIVNING AV -TJÄNSTEN LEFI ONLINE... 4 2.1 GRÄNSSNT...

Läs mer

Information om ekonomiskt bistånd

Information om ekonomiskt bistånd Information om ekonomiskt bistånd Utgiven av: Omsorgsavdelningen Vellinge kommun Uppdaterad 2015-07-03 POST 235 81 Vellinge BESÖK Norrevångsgatan 3 TELEFON 040-42 50 00 FAX 040-42 51 49 E-POST vellinge.kommun@vellinge.se

Läs mer

Sammanhållen hantering. En ansökan och ett beslut

Sammanhållen hantering. En ansökan och ett beslut Sammanhållen hantering En ansökan och ett beslut Bakgrund och syfte När det nuvarande studiestödssystemet infördes år 2001, valde CSN att varje studiestödsform skulle hanteras som separata ärenden (ärendeklasser).

Läs mer

Rapport Granskning av försörjningsstöd. Krokoms Kommun

Rapport Granskning av försörjningsstöd. Krokoms Kommun Rapport Granskning av försörjningsstöd. Krokoms Kommun 2 December 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning och rekommendationer... 8 Sammanfattning På

Läs mer

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010

Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 Dnr: 1.1 2009/294720 Dnr: 052245-2010 Uppföljning av de personer som uppnådde maximal tid i sjukförsäkringen vid årsskiftet 2009/2010 Återrapportering enligt regleringsbrevet för 2010 Uppdaterade siffror

Läs mer

Etableringsjobb (Ds 2019:13) (A2019/01215/A)

Etableringsjobb (Ds 2019:13) (A2019/01215/A) REMISSYTTRANDE 1 (5) Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Etableringsjobb (Ds 2019:13) (A2019/01215/A) Försäkringskassan begränsar yttrandet till de delar som berör vår verksamhet. Sammanfattning

Läs mer

Månadsuppgiftsutredningens betänkande Månadsuppgifter - snabbt och enkelt (SOU 2011:40)

Månadsuppgiftsutredningens betänkande Månadsuppgifter - snabbt och enkelt (SOU 2011:40) SERVICEFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-09-05 Handläggare: Ann-Marie Svärd Telefon: 08-508 11 303 Servicenämnden 2011-09-20 Månadsuppgiftsutredningens betänkande

Läs mer

Medborgarhuset Sveg Tel:

Medborgarhuset Sveg Tel: Medborgarhuset - 842 80 Sveg Tel:0680-161 00 kommun@herjedalen.se www.herjedalen.se 2018-09-12 Hjälp med budget- och skuldrådgivning Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter eller vara i en situation när

Läs mer

Anvisningar för Kvalitet i individ- och familjeomsorg 2012

Anvisningar för Kvalitet i individ- och familjeomsorg 2012 Anvisningar för Kvalitet i individ- och familjeomsorg 2012 Bakgrund och syfte Nyckeltalen i denna undersökning är framtagna i nätverk med ett stort antal deltagande kommuner. Detta är tredje året som undersökningen

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister l a u n a m r a d n anvä o g k o o b r e t in Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister 1 Sök ledig tid utan registrerad användare... 2 2 Sök ledig tid

Läs mer

Täby kommun. Verksamhetssystemet Pulsen Combined. Förstudie. Offentlig sektor KPMG AB 14 september 2016 Antal sidor: 5

Täby kommun. Verksamhetssystemet Pulsen Combined. Förstudie. Offentlig sektor KPMG AB 14 september 2016 Antal sidor: 5 Verksamhetssystemet Pulsen Combined Förstudie Offentlig sektor KPMG AB 14 september 2016 Antal sidor: 5 Innehåll 1. Bakgrund 1 2. Syfte 1 3. Ansvarig nämnd/styrelse 1 4. Metod 1 5. Projektorganisation

Läs mer

Kvalificerad välfärdsbrottslighet - förebygga, förhindra, upptäcka och beivra (SOU 2017:37)

Kvalificerad välfärdsbrottslighet - förebygga, förhindra, upptäcka och beivra (SOU 2017:37) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Social omsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-05-31 Handläggare Hillevi Andersson Telefon: 08-508 22 329 Till Hägerstens-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2017-06-15

Läs mer

Resultat och bedömning

Resultat och bedömning Resultat och bedömning Hur du kan arbeta med bokstavsbetyg Denna manual syftar till att ge dig en förståelse för hur du kan arbeta med resultat, betyg och bedömning i Learn och hur du skapar så kallade

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

Användarmanual Outlook-plugin för Mina meddelanden

Användarmanual Outlook-plugin för Mina meddelanden 1 Användarmanual Outlook-plugin för Mina meddelanden 2 Mina meddelanden Mina meddelanden är en tjänst för säker digital post från myndigheter och kommuner till privatpersoner och företag. Läs mer om tjänsten

Läs mer

Utkast/Version (8) Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin

Utkast/Version (8) Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin Utkast/Version Sida 2.0 1 (8) 2017-05-12 Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin 2 (8) Innehåll 1. Rapportering till VINN eller KRITA... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Terminologi... 3 2. Hämta

Läs mer

Förslag till ändringar i förordningen (1996:1100) om aktivitetsstöd

Förslag till ändringar i förordningen (1996:1100) om aktivitetsstöd 1 Till Regeringskansliet 141202 Af-2014/596450 FK 009030-2014 Förslag till ändringar i förordningen (1996:1100) om aktivitetsstöd Med detta förslag föreslår Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att

Läs mer

Rapport Granskning av försörjningsstöd.

Rapport Granskning av försörjningsstöd. Rapport Granskning av försörjningsstöd. Härjedalens kommun Socialnämnden 13 November 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 4 3. Bedömning och rekommendationer...

Läs mer

Automatisering, robotisering, AI. MEN; medborgaren, då? Claes-Olof Olsson Verkställande tjänsteman Föreningen Sambruk. kommunal verksamhetsutveckling

Automatisering, robotisering, AI. MEN; medborgaren, då? Claes-Olof Olsson Verkställande tjänsteman Föreningen Sambruk. kommunal verksamhetsutveckling Automatisering, robotisering, AI. MEN; medborgaren, då? Claes-Olof Olsson Verkställande tjänsteman Föreningen Sambruk Automatisering?? Många missförstånd / -tolkningar Automatisering?? Inget nytt. Sthlms

Läs mer

Presentation Pulsen combine

Presentation Pulsen combine Presentation Pulsen combine Värnamo Presentation för GGVV 2 Presentation deltagare & Pulsen Anders Heland, Pulsen, försäljning Helene Sjöholm, Pulsen, verksamhetskonsult ÄO/LSS Sandra Carlsson, Pulsen,

Läs mer

Intressent- och behovskarta

Intressent- och behovskarta Dokument nr: Version: Status: Sida: 1 Utgåva (0)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Leveransrapport ehälsa/mobilitet 1403 Dokumentbeskrivning: Intressent- och behovskarta Utfärdat av: Utf datum: Godkänt

Läs mer

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida Användarhandledning Socialtjänstens medborgarsida Versionshistorik Version Beskrivning Författare Datum 1 Dokument upprättas Angelika Svahn 2015-08-20 Sida 2 av 19 Innehåll Versionshistorik... 2 Inledning...

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som försörjningsstödsenheten tillhandahåller och vänder sig till dig som

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001 Lättläst om att betala tillbaka lån tagna efter den 30 juni 2001 2015 1 2 Välkommen till CSN Här kan du läsa om hur du betalar tillbaka det lån som kallas annuitetslån. Det är pengar som du lånat när du

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Manual. Business Monitor

Manual. Business Monitor Manual Business Monitor Innehåll Introduktion... 3 På- och avloggning... 4 Huvudmeny... 5 Urval händelser... 6 Valda händelser... 7 Urval objekt... 8 Valda objekt... 9 Inställningar... 10 Portföljanalys

Läs mer

Du och den anordnare som du har avtal med kommer överens om vem av er som ska skicka räkningen och tidsredovisningarna till Försäkringskassan.

Du och den anordnare som du har avtal med kommer överens om vem av er som ska skicka räkningen och tidsredovisningarna till Försäkringskassan. Information om hur du fyller i blanketten Räkning Assistansersättning (FK3057) Använd alltid den senaste versionen av blanketten så att den kan skannas in i vårt elektroniska ärendehanteringssystem. Annars

Läs mer

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige NYPS Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige Handledning 2011-03-25 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Kopplad utskrift

Läs mer

Uppföljning ekonomiskt bistånd och arbetsmarknad 2015

Uppföljning ekonomiskt bistånd och arbetsmarknad 2015 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Åström Sinisalo Tobias Datum 2016-01-13 Diarienummer AMN-2015-0391 Arbetsmarknadsnämnden Uppföljning ekonomiskt bistånd och arbetsmarknad 2015 Förslag till beslut

Läs mer