Student journal Student Journal Användardokumentation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Student journal Student Journal Användardokumentation"

Transkript

1 Student journal Student Journal Användardokumentation

2 2 (25) Innehållsförteckning...1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 SÖKA / VÄLJA PATIENT...3 LÄSA JOURNALTEXT...4 SÖKA I JOURNALTEXT...7 SKRIVA JOURNALTEXT...10 LÄGGA TILL TERM...15 KONTRASIGNERING AV JOURNALTEXT...17 PERSONLIGA INSTÄLLNINGAR...17 PAUSFUNKTION...22 SNABBKOMMANDON...24 INFORMATION TILL KI STUDENTER...25

3 3 (25) Söka / välja patient Börja med att logga in i Take Care Kontrollera alltid i övre högra hörnet att Du är inloggad på rätt vårdenhet. Klicka på knappen Sök eller välj patient i knappraden högst upp på skärmen. Fönstret Sök eller välj patient visas.

4 4 (25) I bildens övre vänstra hörn söks patient genom att skriva in personnummer eller reservnummer och sedan klicka på. Patientens uppgifter fylls i automatiskt. Klicka på knappen för att öppna patientens journal. Patient kan också väljas från listan Senast öppnade journaler. Denna lista är personlig och visar de patienter användaren senast sökt. I fältet längst ner finns vårdenhetens lista på patienter. Genom att klicka på fliken Inskrivna visas avdelningens inskrivna patienter. För att se avdelningens utplacerade patienter väljs fliken Utplacerade. Läsa Journaltext

5 5 (25) Sök / välj patient enligt föregående kapitel och klicka på knappen att öppna patientens journal. för Välj menyn Journalinnehåll / Journaltext. Varje journalanteckning är lagrad som ett dokument i patientens journal. Markeras dokumentets datum i vänstra kolumnen öppnas dokumentet och går att läsa i det högra fältet.

6 6 (25) Dokumenten är sorterade så att det senaste ligger överst (dvs i omvänd kronologisk ordning). Genom att hålla <Ctrl>-knappen på tangentbordet nedtryckt och samtidigt klicka med musen kan Du markera flera dokument och sedan läsa dem i en följd i högra fältet. Klickar Du på knappen Förhandsgranska visas de valda dokumenten i kronologisk ordning och med det teckensnitt som används vid utskrift. Knappen Skriv ut används om de valda dokumenten ska skrivas ut.

7 7 (25) Varje utskrift får en unik identitet längst upp i högra hörnet för att Du lätt ska se vilka dokument som hör ihop. Söka i journaltext För att lätt kunna hitta i patientens journal kan filterfunktionen användas. Sök/välj patient på vanligt sätt och välj journaltext under menyn journalinnehåll.

8 8 (25) Knappen väljs till vänster ovanför journaldokumenten. Fönstret för att filtrera innehållet i journalen visas. Här finns möjlighet att söka på kriterierna vårdenhet, journalmall, term och/eller yrkesgrupp. Markera vilka vårdenheters journaltext som ska visas.

9 9 (25) Vid sökning av en speciell journalmall (t ex Epikris) markeras detta i fältet för journalmall. Möjlighet finns att söka efter anteckningar som är skrivna under ett visst sökord eller term genom att markera termen i detta fält. Termen kan lätt hittas i listan genom att den skrivs i sökfältet ovanför. Vid sökning av journalanteckningar skrivna av en särskild yrkesgrupp markeras yrkesgruppen i fältet för detta. När sökkriterier är valda klicka på knappen.

10 10 (25) I fältet till vänster visas en lista på de dokument som stämmer in på sökningen. Markeras dokumentets datum i vänstra kolumnen öppnas dokumentet och går att läsa i det högra fältet. Vid sökning på term visas denna med fet stil för att lätt kunna hittas i texten. För att återställa mellan sökningar väljs knappen knappen och. igen och därefter Skriva journaltext Kontrollera i övre högra hörnet att Du är inloggad på rätt vårdenhet. Det är denna vårdenhets namn som kommer att stå i journalanteckningens dokumenthuvud. Sök / välj patient enligt första kapitlet och klicka patientens journal. för att öppna Välj journalmall under menyn Nytt.

11 11 (25) Kontrollera att vårdenhet och patientidentitet är korrekta. Händelsedatum och klockslag ändras vid behov (aktuell tid är ifylld). Observera att det är tiden för händelsen som ska stå i detta fält. I fältet för journalförare är inloggad användare förvald. Om journalförare är en annan person ändras användarnamnet här. Journalförarens användarnamn kan också sökas genom att namn eller delar av namnet fylls i.

12 12 (25) Markera sökordet och skriv i högra fältet. Det går att hoppa mellan sökorden med hjälp av piltangenterna. Förflyttning mellan fält kan också ske med tabtangenten. Det sökord som det är skrivet på markeras med fet stil i vänstra kolumnen. Det är endast dessa sökord som kommer med i dokumentet. Genom att klicka på höger musknapp i skrivfältet kan enkla ordbehandlingsfunktioner nås.

13 13 (25) Genom att klicka på ett sökord med höger musknapp och därefter välja egenskaper syns uppgifter om sökordet (beskrivning och begreppstillhörighet). Om muspekaren förs över ett sökord ovanför skrivfältet visas en hjälpruta med en beskrivning av termen.

14 14 (25) Genom att klicka på knappen för förhandsgranska. granskas innan det sparas. kan hela dokumentet Dokumentet kan signeras direkt ifrån skrivfönstret med knappen Är det någon annan som är signeringsansvarig för dokumentet väljs knappen. Dokumentet sorteras in i patientens journal efter händelsedatum som osignerad och återfinns också på den signeringsansvarigas personliga signeringslista.

15 15 (25) Lägga till term Ibland kan ett sökord som inte finns med i journalmallen behöva användas. Detta sökord behöver då läggas till i dokumentet. Observera att det är endast i det aktuella dokumentet som termen läggs till, inte i journalmallen. Markera var det nya sökordet ska placeras i journalmallen. Sökordet kommer att lägga sig nedanför det markerade sökordet i mallen. Välj knappen En lista visas på termer/sökord som finns inlagda i Take Care. Term kan sökas genom att delar av ordet skrivs i sökfältet. Markera önskat sökord i listan och klicka på knappen

16 16 (25) Ändra och signera journaltext Innan dokumentet signeras kan ändringar behöva göras av signeringsansvarig. Signeringslistan öppnas med knappen i översta knappraden. En lista med osignerade dokument visas. Genom att dubbelklicka på dokumentnamnet eller markera det och sedan klicka på signering. öppnas dokumentet och kan granskas och eventuellt ändras innan Ska något ändras innan signering väljs knappen igen och ändringar kan göras.. Skrivfönstret öppnas

17 17 (25) Kontrasignering av journaltext Vid registrering av journaltext kan man ange vem som ska kontrasignera en anteckning. Om man anger en kontrasignerare placeras journaldokumentet i signeringslistan hos den som är signeringsansvarig. När signeringsansvarig signerat flyttas dokumentet över till kontrasignerings- ansvarig. Om signeringsansvarig inte signerat inom 10 dagar flyttas dokumentet över till den som är kontrasigneringsansvarig. Ansvarig för kontrasignering Personliga inställningar Förvalda yrkesgrupper/vårdenheter En förhandsinställning för yrkesgrupper och/eller vårdenheter kan göras så att vid öppnandet av patientens journal visas i första hand de utvalda yrkesgruppers/vårdenheters journalanteckningar. Klicka på knappen för systemmenyn: Välj Journal under fliken Personliga inställningar.

18 18 (25) I övre fältet finns möjlighet att göra en personlig inställning för vilka yrkesgruppers journalanteckningar som automatiskt ska visas. Genom att markera yrkesgrupp i vänstra fältet och klicka på vänstra fältet och klicka på knappen flyttas de över till det högra fältet. De yrkeskategorier som flyttas till högra fältet är de vars journalanteckningar som valts att inte automatiskt visas upp när patientjournalen öppnas. Dessa journalanteckningar kan ändå nås genom att söka med filterfunktionen i journalen. I nedre fältet finns möjlighet att välja vilka klinikers anteckningar som automatiskt ska öppnas då du öppnar patientens journal. Fler kliniker kan väljas genom att du håller ner Ctrl-knappen nedtryckt och klickar på önskade kliniker. Ändra teckensnitt

19 19 (25) Om önskemål finns att texten i Take Care ska se ut på ett visst sätt finns det möjlighet att ändra denna inställning. Observera att utskrifter alltid skrivs ut med samma standardinställning. Klicka på knappen för systemmenyn: Välj teckensnitt under fliken Personliga inställningar. Bild visas med nuvarande teckensnitt. Välj knappen

20 20 (25) Välj teckensnitt från listan och därefter knappen Det valda teckensnittet visas i exempelrutan och bekräftas med knappen Byte av lösenord Klicka på knappen för systemmenyn:

21 21 (25) Välj Ändra lösenord under fliken Personliga inställningar. Fyll i det gamla lösenordet. Fyll i nytt lösenord. Lösenordet bör innehålla minst 6 tecken. Bekräfta det nya lösenordet genom att skriva det igen. Take Care stängs och Du kan logga in med ditt nya lösenord. Fraslexikon Möjlighet finns att lägga in personliga fraser (50 st). Fraslexikon används vid journalskrivning och recept för att skriva in standardfraser med hjälp av korttexter. Klicka på knappen för systemmenyn Välj Fraslexikon under fliken Personliga inställningar.

22 22 (25) Skriv in korttext och fras. Klicka sedan på för att spara. För att få in frasen i dokumentet används tangentkombinationen Shift+Enter. Pausfunktion Pausfunktionen innebär att man, då man skriver ett journaldokument, kan avbryta skrivandet för att skriva klart det senare. Detta utan att det skapas flera versioner av dokumentet i patientens journal. Då man skriver ett dokument och behöver göra en paus och dokumentet inte är klart kan man klicka på knappen för paus: Dokumentet sparas då utan att det sorteras in i patientens Journaltext eller hamna på signeringsansvarigs signeringslista. Det skapas heller inte en extra version av dokumentet då det skrivs klart vid senare tillfälle.

23 23 (25) Det påbörjade dokumentet går enbart att nå via Journalinnehåll, Samtliga dokument under Påbörjad journaltext (paus). Dubbelklicka på dokumentet du vill fortsätta att skriva. Klicka på knappen Ändra för att komma in i dokumentets skrivfönster. Ett dokument kan pausas flera gånger, så länge det inte är sparat Ett sparat dokument går inte att pausa. När dokumentet är färdigskrivet sparar man det på vanligt sätt

24 24 (25) Snabbkommandon SYSTEMRAD Ctrl+0 Ctrl+1 Ctrl+2 Ctrl+3 Ctrl+4 Ctrl+5 Ctrl+6 Ctrl+7 Ctrl+8 Ctrl+9 Ctrl+Shift+7 F9 F10 F12 PATIENT Ctrl+A Ctrl+B Ctrl+D Ctrl+E Ctrl+I Ctrl+J Ctrl+K Ctrl+L Ctrl+O Ctrl+P Ctrl+R Ctrl+S Ctrl+U Ctrl+W Ctrl+Shift+R Byt vårdenhet Sök eller välj patient Loggbok Publikationer Signeringslista Akutliggare Kassa Vidimera dokument/konsultationsärenden Bevakning utg konsultationsremisser Systemmeny Vidimera dokument Dikterade ljudfiler Godkänna DRG/KÖKS Sök vårdkontakt Aktiviteter Beställning Baktlab Samtliga dokument per dokumenttyp Lägg till i privata listor Vidimera dokument Journaltext Beställning Kemlab Laboratorielista Kem lab Förbeställda dokument Skriva ut (aktuellt dokument) Beställning Röntgen Samtliga dokument i tidsordning Patientuppgifter Vårdkontaktsöversikt Beställning Isotopavd

25 25 (25) Information till KI studenter Den behörighet som studenter tilldelas under studietiden innebär möjlighet att läsa all dokumentation som finns i journalen och att skriva egna journalanteckningar. Studentbehörigheten att skriva gäller under förutsättning att annan signeringsansvarig väljs, kan vara handledare eller annan signeringsansvarig person. Ändra signeringsansvarig Ändra signeringsansvarig genom att ändra användar-id, skriv signeringsansvarigs användar-id i rutan för användar-id tryck enter om, du inte känner till användar-id skriv namnet eller del av namn i namnfältet och tryck enter. Välj rätt signeringsansvarig från listan. Lägg till term Om sökordet journalförare ej finns i vald mall, lägg till termen journalförare eller motsvarande. Se manual.

VAS - Standard Användardokumentation

VAS - Standard Användardokumentation VAS - Standard Användardokumentation VAS-GENERELLT SIDA 2 (12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 VAS - Standard... 3 1. Beskrivning och syfte... 3 1.1 Inloggning med användarid och lösenord...

Läs mer

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen Handbok vårdplan Innehållsförteckning: 1. sök vårdplan.sid. 1 2. skapa vårdplan och lägg till sökord..sid. 2 3. redigera anteckningar i vårdplan..sid. 4 4. ta bort/avsluta sökord och anteckning i vårdplansdelen

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden.

Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden. Nytt i TakeCare version 14.3 och 14.4 till samtliga användare. Produktionssättning 2014-11-11. Akutliggaren - Akutuppgifter Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare;

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL. Procapita. Mina sidor

UTBILDNINGSMATERIAL. Procapita. Mina sidor UTBILDNINGSMATERIAL Procapita Mina sidor Vård och Omsorg 2011 Procapita ett verksamhetssystem... 3 Tangentbord/musen... 3 Menyrad... 4 Första gången du loggar in i Procapita... 5 Du kommer inte in i Procapita...

Läs mer

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Vård & Omsorg Datum Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Läsa och dokumentera När du loggat in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. 1. Byt sida genom att klicka på fliken

Läs mer

PROCAPITA + LATHUND HSL

PROCAPITA + LATHUND HSL 120412 2015-10-12 PROCAPITA + LATHUND HSL 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING PROCAPITA +... 4 MENYRAD... 5 SÖK- OCH SAMMANSTÄLLNINGSVERKTYG... 6 KOMMANDON I CDS... 6 ALLMÄN VERKTYGSRAD... 7 SÖKRAD... 8 COMBO-BOX...

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Word 2003. bengt hedlund

Word 2003. bengt hedlund Word 2003 bengt hedlund Det här dokumentet är tänkt underlätta för Dig när Du arbetar med Word. I kursen Datagrund, när Du skriver en rapport i någon annan kurs, eller i varje sammanhang när Du vill använda

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare

Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare Rutin/lathund AsynjaVisph Dokumentation Extern provtagning för Närhälsan och Privata vårdgivare Dokumentansvarig: AsynjaVisph förvaltning Skapad/Reviderad: 2018-11-01 Sida 1 av 19 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Öppenvårdsdokumentation

Öppenvårdsdokumentation 1 (5) Öppenvårdsdokumentation Anvisningar för journalmallen Besök - Årskontroll Mallen ska användas för dokumentation vid årlig uppföljning i samband med Årskontroll. Mallen utgör också en del av det,

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF 2018-05-07 1 (36) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF POST 235 81 Vellinge

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Magna Cura IFO. Verkställighet

Magna Cura IFO. Verkställighet Magna Cura IFO Verkställighet 2 Innehållsförteckning Inlog i Magna Cura..3 Lägga upp en ny klient - BISTÅND...3 Fortsatt insats.. 4 Avslutad insats.4 Akten..4 Uppdatera aktbilden.4 Kronologisk journal..

Läs mer

Allmänt. Beskrivning av funktioner

Allmänt. Beskrivning av funktioner Allmänt Beskrivning av funktioner När kommandon beskrivs i manualtexten anges t ex Välj Avbryt. Det är därefter upp till användaren att välja på vilket sätt man vill aktivera funktionen. Tangentbordsknappar

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp

Läs mer

Symprint Snabbstartsguide

Symprint Snabbstartsguide Symprint Snabbstartsguide Artikelnummer: 12020, 12021, 12022 v.1 0.10 1 Innehåll Välkommen till SymPrint... 3 Installation av medföljande mjukvara:... 3 Komma igång... 4 Skapa nytt dokument från mall...

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Manual till ApoEx beställningssystem Care

Manual till ApoEx beställningssystem Care Har du frågor eller behöver hjälp? Ring oss så hjälper vi dig. 010-10 10 222 Manual till ApoEx beställningssystem Care Skriv enkelt ut e-recept, beställ förbrukningsmaterial och läkemedel. Innehållsförteckning

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

LATHUND SOL HANDLÄGGARE

LATHUND SOL HANDLÄGGARE LATHUND SOL HANDLÄGGARE 2015-12-21 1 Innehållsförteckning Logga in i Procapita... 2 Mina sidor... 3 Verktygsrad... 5 Utredningar... 9 Ny Utredning... 11 Dokumentation... 15 Insatsfliken... 17 Beslutsfliken...

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Procapita + Hälso- och sjukvård

Procapita + Hälso- och sjukvård Procapita + Hälso- och sjukvård Sidan 1 av 79 Bakgrund: 090504 övergick hälso- och sjukvårdspersonalen i Mölndals Stad Vård och Omsorg till att arbeta i en gemensam journalstruktur enligt uppdrag från

Läs mer

Korrespondens och intyg HighEdit

Korrespondens och intyg HighEdit Korrespondens och intyg HighEdit Läsa dokument Funktionen för att läsa och skriva mallbaserade brev och intyg finns under fliken Korr/Intyg. 1 Ta fram patientens journalmapp. 2 Välj fliken Korr/Intyg.

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter 1 (8) Varningsfunktion och Viktiga uppgifter Varningsfunktion OBS Funktionen Varning i TakeCare används endast till att markera uppgifter som innebär risk för livshotande tillstånd eller allvarlig felbehandling.

Läs mer

Vodok 2.0. Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen. April Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt

Vodok 2.0. Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen. April Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Vodok 2.0 Manual till minimumnivån enligt kompetensmodellen April 2018 Skapat av: Maria Bende Rydell, Katarina Holmqvist och Eva Lindstedt Senast uppdaterad: 2018-04-04 0 Innehåll Behörighet... 3 Inloggning

Läs mer

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014 Manual för BPSD-registret Version 7 / juni 2014 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

SIEview. Version 1.1. Användarmanual

SIEview. Version 1.1. Användarmanual SIEview Version 1.1 Användarmanual 2 (29) Innehållsförteckning 1 Generell introduktion SIEview... 3 1.1 Söknivåer... 4 1.2 Spärrad folder... 4 2 Patientöversikten... 5 2.1 Patientuppgifter... 6 2.2 Vårdkontakter...

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Lokal administration kommun Cosmic

Lokal administration kommun Cosmic Dok-nr 28643 Författare Version Carina Lundahl, systemförvaltare, Systemförvaltning A 3 Godkänd av Giltigt fr o m Carina Engerström, förvaltningsledare, Verksamhetsutveckling vård och hälsa 2019-06-03

Läs mer

Första introduktionen i T4

Första introduktionen i T4 Första introduktionen i T4 Tidbok Hur man öppnar sin tidbok. Klicka på ikonen Tidbok längst upp på listen och skriv ditt namn ok Klicka på personalträdet (resurspaletten) längst upp till höger och välj

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver K Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning Växla användare Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Journalvyns olika delar

Journalvyns olika delar Ny journalvy CD1 Journalvyns olika delar Verktygslist Öppna/Stäng översiktspanelen (Alt + 1) Öppna/Stäng filterpanelen (Alt + 2) Visa hela anteckningen/visa utvalda sökord (Alt +6) Anpassa anteckningsbredd

Läs mer

Allmänna råd runt användning av Obstetrix Privata vårdgivare utanför RS nät

Allmänna råd runt användning av Obstetrix Privata vårdgivare utanför RS nät Koncernkontoret Förnyelsekontoret/PMO Författare: Ylva Ljunggren 0707-937055 Ylva.ljunggren@se.fujitsu.com Datum: 2012-03-06 Dnr: Version: Arbetsmaterial Inför BP3 Projektägare: Karin Christensson Projektbeställare:

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m.

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Manual 5 6 Svevac Lathund Innehåll Kontakt... 1 Logga in... 2 Byte av lösenord... 2 SÖK-funktion... 2 Ny person... 3 Regler vid uppdatering vid person-, samordnings- och reservnummer... 3 Samtycke... 3

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT WEBCERT Webcert används för att utfärda elektroniska läkarintyg och skicka dessa till anslutna mottagare samt att kommunicera med Försäkringskassan. Webcert kan användas av hälso-

Läs mer

KeyControl Utlämning och inlämning av nycklar

KeyControl Utlämning och inlämning av nycklar 1 Utlämning och inlämning av nycklar Detta dokument avhandlar utlämning av enskilda nycklar, nycklar kan också lämnas ut som knippor men det förfarandet beskrivs i en bilaga till manualen som heter bilaga-nyckelknippor.

Läs mer

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering

Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Manual för skapande av e fakturor i Umeå kommuns webbportal för e fakturering Gå till www.proceedo.net/suppliercenter. Logga in med ditt Användarnamn och Lösenord. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Har

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS.

Har du fått ett mail att du har fakturor som skall åtgärdas kan du klicka på länken i mailet. Ange användarnamn t ex 1464B. Företag BS. LOGGA IN För att logga in i Agresso Webb går man via Borås Stads intranätsida. Under IT-tjänster finns länken Agresso som tar dig till vår Agresso-sida. Här hittar man förutom information om vårt ekonomisystem

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Komma igång med 3L Innehåll LOGGA IN I 3L... 3 Verktyg och kortkommandon... 6 Övriga tangenter... 9 RAPPORTUTSKRIFT I 3L... 10 Instruktioner för att skriva till fil:... 11 Logga in i 3L Ikonen för 3L Pro

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN INSTRUKTION Sid: 1 (16) GENOMFÖRANDEWEBB -16 Områdeschef område 3 (arbetsgrupp social dokumentation) 1 2014-11-25 Chef utföraravdelningen Instruktion Genomförandewebb Godkänd

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter)

Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter) Region Skåne Lageretiketter och handdator (Streckkodsetiketter) 1 (15) Innehållsförteckning Etikettplatser och Handdator... 3 Etiketthantering... 3 Skapa etikettplats/förråd... 4 Administrera artiklar...

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK...

PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK... Britt Karlsson 036-32 41 94 2017-04-17 1 1 (9) PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK... 2 Förflyttning... 2 1. Patienten får en vårdplats på annan klinik på grund av t.ex.

Läs mer

Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se

Manual Att registrera utförd åtgärd. Förändringar i Vodok fr o m 17 maj stockholm.se Att registrera utförd åtgärd Förändringar i Vodok fr o m 17 maj 2016 stockholm.se Sammanfattning I arbetet med att utveckla hälso- och sjukvårdsdokumentationen har vi i utvärderingen av dokumentationssystemet

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Logga in med din användaridentitet och lösenord.

Logga in med din användaridentitet och lösenord. Dokumentnamn: Lathund Procapita Boendehandledare Sida: 1 (4) Logga in med din användaridentitet och lösenord. Första bilden du kommer till är Centralen Mina sidor. Denna sida visar information som är riktat

Läs mer

Snabbkommandon och andra nyttigheter i Calc

Snabbkommandon och andra nyttigheter i Calc Snabbkommandon och andra nyttigheter i Calc Markera... en enstaka cell. Klicka på cellen eller använd Piltangenterna. ett cellområde. Klicka på den första (övre vänstra ) cellen i området och dra sedan

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

MANUAL - ADMINISTRATION

MANUAL - ADMINISTRATION MANUAL - ADMINISTRATION SVEVAC Version 2.0 Informationssystem för vaccinationer Webbadress: https://www.svevac.smi.se Webbadress demoversion: https://www.svevac.smi.se/demo (användarnamn/demo - login/demo)

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 (version 14.0 + 14.1) Förändrat utseende i TakeCare TakeCare-skrivbordet och Patientraden har fått nytt utseende. Följande förändringar har genomförts: Sök/välj

Läs mer

LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE

LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE LSS HANDLÄGGARE LATHUND FÖR LSS HANDLÄGGARE 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Logga in i Procapita... 3 Mina sidor... 4 Verktygsrad... 6 Utredningar...10 SoL utredningar/lss utredningar...10 Ny utredning...14 Aktualiseringsfliken...16

Läs mer

ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR

ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR Generellt i programmet fungerar Windows-standard när det gäller att bläddra, öppna och stänga fönster ALT + understruken bokstav trycka TAB tills dess önskad

Läs mer

Versionsinformations för version 4.96

Versionsinformations för version 4.96 Versionsinformations för version 4.96 Denna version innehåller 2015 års samlade utveckling, som har utförts i versionerna 4.95, 4.95 B, 4.95 C samt 4.95 D 1 Version 4.95 D SMS-påminnelser Nu finns möjligheten

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

SNABBSTART AV WIS WEBBASERAT INFORMATIONSSYSTEM

SNABBSTART AV WIS WEBBASERAT INFORMATIONSSYSTEM 2008-12-01 SNABBSTART AV WIS WEBBASERAT INFORMATIONSSYSTEM För användare 1. Starta WIS...1 2. Skriv en anteckning...1 Bifoga ett dokument...2 Infoga bild...2 Lägg till karta...2 3. Publicera eller neka...3

Läs mer

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Välkommen till automatiseringens värld Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Version 2.4 Vi har lösningar för 100 % av era resebehov. American Express Business

Läs mer

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Sidan 2 - Logga in Sidan 3 - Uppbyggnad av en sida Sidan 4 - Infoga länk Sidan 5 - Infoga bilaga Sidan 6 - Infoga bild Sidan 7-8 Vad betyder knapparna

Läs mer

Körinstruktioner DSM 2015

Körinstruktioner DSM 2015 DSM 2015 Innehållsförteckning: Innehåll Rollcenter... 3 Rollcenter (Shift+F12)... 4 Menyfliken (Alt + genvägsbokstav )... 5 Anpassa menyfliken... 5 Navigationsrutan... 6 Anpassa Navigationsrutan... 6 Göra

Läs mer

KORTKOMMANDON I EXCEL

KORTKOMMANDON I EXCEL KORTKOMMANDON I EXCEL DEN ULTIMATA GUIDEN KORTKOMMANDON - ALLMÄNT Ctrl+C Ctrl+V Ctrl+X Ctrl+Z Ctrl+Y Ctrl+T eller Ctrl+L Ctrl+B Ctrl+H Ctrl+Q Ctrl+E Ctrl+D Ctrl+Shift+2 Ctrl+R Ctrl+Shift+L Alt+Shift+Högerpil

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual Hemsjukvård med omvårdnadsinsatser INTRODUKTION Denna manual beskriver hur du registrerar i SveDems modul för hemsjukvård med omvårdnadsinsatser. Observera att modulen för hemsjukvård

Läs mer

Manual Melior - Sesam LMN

Manual Melior - Sesam LMN 2017-12-15 Manual Melior - Sesam LMN Läkemedelsnära produkter VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN regionservice.vgregion.se/lmn Innehåll Uthopp från Melior till Sesam LMN... 3 Förskrivning vid patientbundet uthopp...

Läs mer

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben

Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Manual för att skicka mejl via medlemsregistret på webben Du loggar in på Mina Sidor via förbundets hemsida med ditt medlemsnummer och postnummer. Sedan klickar du på Regional Medlemsservice. Sedan väljer

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Översikt av gränssnittet i Infobric Ease Meny I menyn finns olika knappar för att komma åt objekt och funktioner på arbetsplatsen. Till vänster visas arbetsplatsens namn. Klicka på namnet för att växla

Läs mer

Manual för användare av Nya Readsoft Online

Manual för användare av Nya Readsoft Online Hogia Performance Management AB Manual för användare av Nya Readsoft Online Användarinstruktion för Nya Readsoft Online användare 0 Innehåll Hur får jag in fakturorna i Readsoft Online?... 2 Kom igång

Läs mer

Rev Oct Användarguide Smartsign 9

Rev Oct Användarguide Smartsign 9 Rev Oct 2013 Användarguide Smartsign 9 Innehållsförteckning Inledning... 4 Arkitektur... 5 Smartsign Player... 5 Smartsign Server... 5 Smartsign Publisher Web... 5 Smartsign Media Server... 5 Smartsign

Läs mer

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se 1 2013-10-31 Så här beställer du Raindanceportalen version 2013 vår Stockholms universitet E-post: portalen@eko.su.se 2 Innehåll Så här beställer du 1 1. Introduktion av beställningsportalen 3 1.1 Varukorgen...

Läs mer