Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden."

Transkript

1 Nytt i TakeCare version 14.3 och 14.4 till samtliga användare. Produktionssättning Akutliggaren - Akutuppgifter Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden. Nytt fält för identifikationssätt i akutuppgifter. Beställning Multidisciplinärt prov Besvarade beställningar/remisser går inte längre att makulera i TakeCare. Digital diktering Nu går det att byta vårdenhet på diktat från listan Dikterade Ljudfiler i systemmenyn. Funktionen måste aktiveras centralt i TakeCare, den kräver även specifik behörighet på användarnivå. Högerklicka på diktatet i vårdenhetens dikterade ljudfiler, välj "Flytta till annan vårdenhet". En lista med valbara vårdenheter öppnas (visar bara de vårdenheter som dikterade personal har behörighet att logga in på). Funktionen är begränsad till: Diktat skapade från Nytt-menyn - Multimedia-Diktera ljudfil.

2 Diktat skapade från journaltext (måste vara systemgemensam journalmall). Diktat som är påbörjade av sekreterare och sparade som utkast (måste vara en systemgemensam journalmall) Den trådlösa diktafonen Philips SpeechMike Air stöds nu av CGM Dictation. Olympus handkontroll RS32 och Olympus fotpedal RS31 stöds nu av CGM Dictation. Händelsetid visas i översikten för dikterade ljudfiler i patientens journal I listan Multimedia/Dikterade ljudfiler i journalinnehåll visas nu händelsetiden. Tidigare visades när diktat skapades. Dokument i Tidsordning Förändringar av hur innehållet presenteras: Datumrubriker som samlar alla dokument under en dag. Texten Hela dokumentet är ändrad till Läs mer Länken till dokumentlistan i journalinnehåll är borttagen. Dokumenttyp visas längst till vänster i rubrikraden. Genom att klicka på rubrikraden eller länken Läs mer öppnas grunddokumentet.

3 Varje dokument har en färgmarkering i vänsterkant för att lättare se skillnaden på olika dokumenttyper. Svart Journaltext, diagnoser, brev, konsultationsärenden, blanketter och formulär. Röd Mätvärden, aktiviteter, beställning och svar. Lila Bokningar Grön Läkemedelsordinationer, recept och vaccinationer Gul Dikterade ljudfiler, bilder, skannade dokument Blå Aktivitetsplan, inskrivningsplanering, operationsplanering, samordnad vårdplanering, vårdplanering, besöksrapportering, in-/utskrivning, kontaktrapportering och ärenden. Inskrivning/Utskrivning Kolumnbredden för Kommentar har ökats i Beläggningsrapporten. Rapporten expanderar i sidled om texten inte får plats. Om fönstret inte kan expandera tillräckligt används istället tooltips

4 Kassa Tomma listor över icke godkända vårdkontakter (Gäller endast Landstinget Dalarna) Tidigare visades datum i vårdenhetens vårdkontaktsöversikt utan att det fanns poster på den. Orsaken till att vissa datum inte innehåller några vårdkontakter är att Hälsovårdskontakter tidigare hanterades felaktigt. För att ta bort dessa "tomma datum" måste man måste välja och markera alla de datum som inte innehåller några vårdkontakter och sedan stänga "Sök vårdkontakt". När "Sök vårdkontakt" därefter öppnas kommer aktuella datum att ha tagits bort. Flera bokningar på samma resurs, samma dag och i samma bokningsunderlag Om flera besök bokas samma dag med samma bokningsunderlag och resurs visades tidigare endast en av bokningarna i dagsöversikten. Det är nu ändrat och samtliga bokningar visas. Automatisk uppdatering av dagsöversikten i kassan vid datumändring Dagsöversikten uppdateras nu per automatik när datum ändras i kassan. Läkemedelsjournalen Förbättring i Administreringsfliken Korrigering så att räknaren av ej administrerade doser för "Utan tid", "Behandlingsschema" och "Vid behov" i Administreringsfliken beter sig korrekt. Tidigare räknades doserna felaktigt upp för varje administrering. Ny ikon för Dos i läkemedelsjournalen Mellanslag tillagt mellan doseringsanvisning och fritext Om användare skriver fritext i doseringsanvisningen tillkommer nu ett mellanslag mellan automatiska doseringsanvisningen och fritexten, om användare inte själv gör mellanslag. Kommentarsraden i administrationsfönstret är förlängd Kommentarsfältet för administrering är utökat till 100 tecken. Läskopia TakeCare I Läskopian finns nu information om hur länge sedan det var läskopian uppdaterades. När användare öppnar läskopian går det numera att välja "Visa läskopians ålder" och då visas informationen om när läskopian senast uppdaterades.

5 Mitt arbete, Vårt arbete, Arbete (patient) Mitt arbete delar upp listor med inloggad enhets dokument överst. Ny funktion som delar upp listorna i Mitt arbete i två sektioner, för att lättare ge en överblick på vad som är osignerat, ovidimerat, ej besvarat etc. på den spärrgrupp användaren är inloggad på. Överst visas dokument som tillhör den spärrgrupp som användaren är inloggad på. Nederst visas övriga enheters dokument. Denna funktion måste aktiveras centralt i TakeCare. Patientuppgifter Text visas nu intill listan av kopplade identiteter Under fliken Allmänt i patientuppgifter finns nu förklarande text för fältet kopplad id för de användare som saknar aktuell behörighet.

6 TakeCare generellt Utskrift av fraslexikon Det är nu möjligt att välja att skriva ut sitt fraslexikon under personliga inställningar. Tidbok (fd. Kalender) Ny kolumn för om remiss finns kopplad till bokning I listorna Bokningar och Mina bokningar i Sök/välj patient visas nu om det finns remiss kopplad till en bokning. Önskat datum visas i fler bokningsfunktioner Om en bokning skapas från väntelistan visas det önskade datum i fliken Övrigt i bokningsunderlaget.

7 Vid ombokning och vid bokning från väntelista visas det önskade datum i det gula notifieringsfältet som beskriver att en ombokning/bokning pågår. Utökning av antal resurser vid teamhändelse Det är nu möjligt att maximalt lägga till 50 resurser vid en teamhändelse. Mätvärde/Laboratorielista (OBS ännu Ej aktiverad på Gotland) Beställningar kan nu visas i Mätvärde/Laboratorielistan (Funktionen måste aktiveras centralt) Tidigare visades endast svar i Mätvärde/lablistan. I och med den nya funktionen presenteras även sparade/beställda analyser samt skickade/provtagna analyser för Multidisciplinära beställningar. Analysernas olika status presenteras i Mätvärde/lablistan på följande sätt i analysernas tidsceller: Sparade/Beställda = ( ) Provtagna = (-) Besvarade (ej vidimerade)= Svaret med gul bakgrund Besvarade (vidimerade) = Svaret Det finns även en personlig inställning i Mätvärde/lablistans meny, "Visa multidisciplinära beställningar", som styr ifall beställningar ska presenteras eller inte (är automatiskt aktiverad vid påslagning av funktionen). Analyser med provtagningstid på samma dag presenteras tillsammans i en ihopslagen kolumn Funktionen måste aktiveras centralt i TakeCare. Tidigare presenterades varje enskilt svarsdokument i en egen kolumn, med provtagningstidens datum och klockslag, i Mätvärde/lablistan. I och med förändringen grupperas svar (och beställning) ihop till en kolumn, i de fall planerad provtagningstid/provtagningstid är på samma dag, förutsatt att det är unika analyser. Istället för tidpunkten för provtagning visas symbolen <-> för de kolumner som är hopslagna.

8 Grupperade kolumner kan enkelt expanderas antingen via klick på kolumnen eller via menyn i Mätvärde/lablistan. Det finns även en personlig inställning i Mätvärde/lablistan, som styr om Mätvärde/lablistan initialt ska vara grupperad per dag eller inte (är aktiverat vid påslagning av delsystem), se nedan. Ny funktionalitet och förbättrad design på M/L listan meny Mätvärde/lablistans meny har förbättras samt ny funktionalitet har tillkommit i menyn. Den största skillnaden är att alla menyval som berör hur information presenteras/visas i Mätvärde/lablistan, ligger i en egen meny som heter Visa t.ex. Markera värden utanför referensområden och Visa multidisciplinära beställningar (ny funktionalitet). Tidigare var även endast kolumnrubriken gul när ett svar var ovidimerat förändringen innebär att både rubriken och cellerna som tillhör svaret, är gulmarkerade. Ny funktion i Visa-menyn - "Visa endast rader med synliga analyser" Tidigare har endast analyser som har ett värde på den sida där man befinner sig visats i mätvärde/laboratorielistan. Genom att välja att bocka ur menyvalet Visa endast rader med synliga analyser visas nu även patienten samtliga analyser som inte har ett värde. Detta för att ge en överblick över patientens samtliga beställda och besvarade analyser. Sök i mätvärde/laboratorielistan Det är nu möjligt att söka på patientens analyser i Mätvärde/laboratorielista. Automatiskt är inställningen under Visa-menyn Visa endast rader med synliga värden. Sökningen sker då på de analyser som har ett synligt värde i mätvärde/laboratorielistan. För att utöka sökningen på patientens samtliga analyser, gå till Visa-menyn och bocka ur Visa endast rader med synliga värden.

Produktionssättning till systemansvariga/användare Version

Produktionssättning till systemansvariga/användare Version Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 1(8) Produktionssättning 2014-11-11 till systemansvariga/användare Version 14.3 + 14.4 Innehåll Aktivitetsplan... 2 Akutliggaren - Akutuppgifter... 2 Beställning, remiss

Läs mer

Produktionssättning av TakeCare4 version

Produktionssättning av TakeCare4 version Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 1(6) Produktionssättning av TakeCare4 version 14.5 2015-01-27 Innehållsförteckning Aktiviteter/Att göra... 2 Aktivitetsplan... 2 Akutliggaren Akutuppgifter... 2 Barnhälsovård

Läs mer

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 (version 14.0 + 14.1) Förändrat utseende i TakeCare TakeCare-skrivbordet och Patientraden har fått nytt utseende. Följande förändringar har genomförts: Sök/välj

Läs mer

Nytt i TakeCare version 15.0

Nytt i TakeCare version 15.0 Nytt i TakeCare version 15.0 Uppdatering sker 21 april Aktiviteter/Att göra Låsa Aktiviteter (Felrättning) För att låsa en aktivitet krävs att alla fält är ifyllda och korrekta. Tyvärr kunde du tidigare

Läs mer

Produktionssättning Version 13.4

Produktionssättning Version 13.4 Produktionssättning 2013-10-08 Version 13.4 Aktivitetsplan - Id 29359: Det finns nu en rullist i kommentarsfältet i aktivitetsplanerna. Det gick tidigare att skriva ingen lång kommentar, men den visades

Läs mer

Student journal Student Journal Användardokumentation

Student journal Student Journal Användardokumentation Student journal 2005-02-23 Student Journal Användardokumentation 2 (25) Innehållsförteckning...1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 SÖKA / VÄLJA PATIENT...3 LÄSA JOURNALTEXT...4 SÖKA I JOURNALTEXT...7 SKRIVA JOURNALTEXT...10

Läs mer

Produktionssättning 2013-05-21

Produktionssättning 2013-05-21 Produktionssättning 2013-05-21 Inskrivning/utskrivning - Ett förtydligande i utplaceringshistorik har gjorts. Nu visas texten "(Tillbaka)" efter vårdenhetens namn när en utplacerad patient har flyttats

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare

UTBILDNINGSKATALOG. Journalsystemet TakeCare UTBILDNINGSKATALOG Journalsystemet TakeCare sförteckning sförteckning... 2 Lokal systemadministratör 6 dagar... 3 Lokal systemadministratör 3 dagar... 4 Central systemadministratör 3 dagar... 5 Användarutbildning

Läs mer

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5 Inledning... 3 Innehåll... 3 F-skattsedel... 3 Remissen... 3 Streckkodläsare... 3 Indikator på FK-perioden... 3 Nya ikoner... 3 Utskrift av journalanteckningar... 4 Tidsmemo, utan patientkoppling... 4

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Öppenvårdsdokumentation

Öppenvårdsdokumentation 1 (5) Öppenvårdsdokumentation Anvisningar för journalmallen Besök - Årskontroll Mallen ska användas för dokumentation vid årlig uppföljning i samband med Årskontroll. Mallen utgör också en del av det,

Läs mer

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0 Sidan 1 NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0 NYHETER Allmänt Hjälpfunktion Hjälp om COSMIC kan fortfarande nås med kortkommandot F1. Här kan man även hitta länk till LULs instruktionsfilmer. Uppdateringar

Läs mer

Dikterare Version via Melior

Dikterare Version via Melior Dikterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna journalen på den patient som du ska diktera på. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Nytt Diktat. MedSpeech startar och dikteringsfönstret

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Dikterare Version via PMO

Dikterare Version via PMO Dikterare Version 3.7.3 via PMO Logga in i PMO. Sök fram patientens journal via knappen Öppna journal/sök patient. För att diktera på patienten klicka på Innehåll i menyraden, välj sedan Integrerade program

Läs mer

SIEview. Version 1.1. Användarmanual

SIEview. Version 1.1. Användarmanual SIEview Version 1.1 Användarmanual 2 (29) Innehållsförteckning 1 Generell introduktion SIEview... 3 1.1 Söknivåer... 4 1.2 Spärrad folder... 4 2 Patientöversikten... 5 2.1 Patientuppgifter... 6 2.2 Vårdkontakter...

Läs mer

Dikterare Melior Version 3.3.4

Dikterare Melior Version 3.3.4 Dikterare Melior Version 3.3.4 Logga in i Melior. Öppna journalen på den patient som du ska diktera på. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Nytt Diktat, v g se ovan. MedSpeech startar

Läs mer

Produktionssättning Version 13.5 och 13.6

Produktionssättning Version 13.5 och 13.6 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 1(16) Produktionssättning 2014-04-23 Version 13.5 och 13.6 Innehåll Produktionssättning 2014-04-23... 1 Version 13.5 och 13.6... 1 Multidisciplinära prov, beställning...

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Denna lathund riktar sig till BVC-sjuksköterskor inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Från 2014-05-19/21 ska BVC-sjuksköterskor börja registrera uppgifter

Läs mer

Dikterare PMO Version 3.3.4

Dikterare PMO Version 3.3.4 Dikterare PMO Version 3.3.4 Inloggning i MedSpeech via PMO Logga in i PMO med SITHS-kort och PIN-kod. Klicka OK. Sök fram patientens journal via knappen Öppna journal/sök patient. Fyll I personnummer,

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp

Läs mer

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter

Varningsfunktion och Viktiga uppgifter 1 (8) Varningsfunktion och Viktiga uppgifter Varningsfunktion OBS Funktionen Varning i TakeCare används endast till att markera uppgifter som innebär risk för livshotande tillstånd eller allvarlig felbehandling.

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

Versionsnyheter PMO 9.1

Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-06 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-12 1. BVC Kontroll vid flytthantering 2. BVC Ny samlad inmatning för nyfödd 3. Lab Indikation på flikar som innehåller data 4. Lab Koppla labsvar från

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Barium-id Giltigt t.o.m Version 2

Barium-id Giltigt t.o.m Version 2 Innehållsansvarig: Pierre Wallqvist, Utvecklingssekretera, IS IT-enhet (pieka) Granskad av: Agneta Pettersson, Systemförvaltare, IS IT-enhet (agnli6); Christer Printz, Chefläkare, Patientsäkerhetsfunktion

Läs mer

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar Utbildning i webbtidbok Workshop 1: Husläkarmottagningar Hur invånare logga in 1. Hur invånare loggar in Boka tid eller Se/Av eller omboka tid Villkorstexter Invånaren tar del av informationen och fortsätter.

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Oförändrat i ett första steg... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 För sjuksköterskor Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2018-10-15 Revidering Stiina Bergwall, CVU 2018-10-04 Revidering Stiina Bergwall,

Läs mer

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Instruktion för Behörighetsadministratörer www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Grunder... 3 2.1 Logga in... 3 2.2 Gränssnittet...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer

Kortkommandon i COSMIC

Kortkommandon i COSMIC 1 (7) Utfärdare sdatum i COSMIC Cambio 2014-04-25 i COSMIC Cambio + Healthcare Systems AB Brigadgatan 14, 587 58 Linköping 013-20 03 00 Ringvägen 100, 118 60 Stockholm 08-691 49 00 www.cambio.se 2 (7)

Läs mer

Versionsnyheter för PMO version 8.1

Versionsnyheter för PMO version 8.1 Versionsnyheter för PMO version 8.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 8.0/8.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information Kvarvarande

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Kortkommandon i COSMIC. Referensguide

Kortkommandon i COSMIC. Referensguide i COSMIC Referensguide Innehållsförteckning 1. Om detta dokument...3 1.1. Versionshistorik... 3 1.2. Typografiska konventioner... 4 2. Ramverk i COSMIC...5 3. COSMIC Birth...6 4. COSMIC Care Administration...7

Läs mer

Tips & tricks i COSMIC

Tips & tricks i COSMIC Sidan 1 Tips & tricks i Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 3 Öppna Cosmic... 3 Användarmanualer... 3 Behåll fönster... 4 Använd 2 skärmar... 4 Vitmarkerade genvägar... 4 om aktuellt kortkommando... 5 2. Beställning

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Datum betalningsansvarig... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Lotta Sjökvist, Folkhälsa och sjukvård 24131 20171018 1 1(13) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Generell användning...

Läs mer

Cosmic: Reservrutin vid driftstopp

Cosmic: Reservrutin vid driftstopp Rutinen avser hanteringen före, under och efter planerade eller oplanerade driftstopp av Cosmic. Denna reservrutin kan användas som komplement till enhetens lokala kontinuitetsplan. Vid övergång till och

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 Sidan 1 NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 NYHETER Läkemedel I tidigare SIL-versioner var alla importerade läkemedel klassade som 'godkända'. I SIL 3.0 är en ny klassificering introducerad

Läs mer

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 Handbok Aktuell besökslista Aktuell besökslista Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 PASiSW_besokslista

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Kortkommandon i COSMIC

Kortkommandon i COSMIC 1 (11) Utfärdare sdatum i COSMIC Cambio 2015-10-02 i COSMIC Cambio + Healthcare Systems AB Universitetsvägen 14, SE-583 30 Linköping, Sweden +46 13 20 03 00 Drottninggatan 89, SE-136 60 Stockholm, Sweden

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Versionsinformation. Artvise e-tjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise e-tjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Version 4.0 Sida 2/9 Innehållsförteckning Nyheter och förändringar i version

Läs mer

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering

SRU-hantering i Byra. Innehåll. Supportmanual Byrå. SRU-hantering i Byra Innehåll Inställningar... 2 Klarmarkera SRU... 4 Meddelanden i SRU-status... 6 Filen är utcheckad... 6 Ingen deklarationsfil funnen... 6 För många filer... 7 Filen är inte lagrad i en deklarationsversion...

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1 Vad är nytt i Easy Planning 6.70 Denna uppdatering innehåller ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra en uppdatering för att få ett ännu mera lättarbetat

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning Sida 1 av 11 Förord Förarutbildningen är utvecklad av DGM Sverige AB och är godkänd av MSB. Hela idén är att den instruktörsledda ADR-förarutbildningen

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter

Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter Förvalt visas vårdkontakter på enheter under närmaste inloggade nod. Fria aktiviteter visas alltid Ett rött plustecken indikerar att det finns vårdkonakter på

Läs mer

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare Sök och boka enstaka tid 1(7) Vad vill du göra? 1 Söka en enstaka tid som inloggad användare... 1 1.1 Sök en enstaka ledig tid... 1 1.2 Sök efter enstaka tid att boka eller skicka in förfrågan om... 2

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

SuperOffice Sales & Marketing

SuperOffice Sales & Marketing KALENDERN SuperOffice Sales & Marketing Innehåll Kalendern... 1 Navigera i fönstret Kalender... 1 Detaljkortet Aktiviteter... 2 Detaljkortet Försäljning... 3 Dagsvyn... 4 Veckovyn... 5 Månadsvyn... 5 Visa

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt Vad är nytt i Easy Planning 6.58 Detta är en större uppdatering som innehåller ett flertal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version.

Läs mer

Versionsnyheter PMO 7.0 Release

Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-13 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-18 1. WYSIWYG 2. Intern PDF-läsare 3. BHV Hantering av flytt 4. BHV Ändrade rubriker på startsidan 5. Diagnos Beskrivning visas 6. Diagnos Upprepa

Läs mer

Manual Melior - Sesam LMN

Manual Melior - Sesam LMN 2017-12-15 Manual Melior - Sesam LMN Läkemedelsnära produkter VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN regionservice.vgregion.se/lmn Innehåll Uthopp från Melior till Sesam LMN... 3 Förskrivning vid patientbundet uthopp...

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Versionsnyheter Vitec Hyra X.46

Versionsnyheter Vitec Hyra X.46 Versionsnyheter Vitec Hyra X.46 Generella funktioner (dokumentarkiv m.m.) Versionsnyheter 13029 Behörighet per dokumentkategori Nu kan dokumentarkivet behörighetsstyras på användarnivå och dokumentkategorinivå.

Läs mer

SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER

SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER Joomla Guide 2.5.11 ARTIKLAR SKAPA EN ARTIKEL med publ.tider Sida 1 av 9 SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER En artikel kan ha en automatisk publiceringstid, både gällande sätta igång en

Läs mer

Begreppet resurs är vad som används både till personal/rum/utrustning.

Begreppet resurs är vad som används både till personal/rum/utrustning. Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 03-189302 Fastställandedatum: 2018-04-25 Giltigt t.o.m.: 2019-04-25 Upprättare: Margareta E Berger Fastställare: Margareta Berger Vård på distans

Läs mer

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1 Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: 2012-11-16 Sida 1 Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1.0 Annika Wallentin 1.1 2012-06-27 Uppdatering med aktuella skärmbilder 1.2 2012-11-16

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer Obstetrix VGR Västra Götalandsregionen 2019-03-05 erecept 1.7.0.100 Sammanfattning Nya krav på ökad säkerhet från ehälsomyndigheten innebär bland annat att den befintliga PINkoden försvinner, förskrivaren

Läs mer

LATHUND FÖR VÅRDGIVARE efrikort

LATHUND FÖR VÅRDGIVARE efrikort LATHUND FÖR VÅRDGIVARE efrikort Innehåll 1 Om efrikort... 3 1.1 Viktigt att veta... 3 Begrepp som används i efrikort... 3 Taktiska val upphör... 3 Asylsökande... 3 Distribution av nya frikort... 3 Utskick...

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Gruppkonto i Widgit Online Ett gruppkonto i Widgit Online innebär att flera användare tillsammans ingår i en gemensam grupp där man kan dela material

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet Dashboard - en översikt i ekonomisystemet I version 2017.3 möts du av en dashboard, en översikt som ger dig viktig information om vad som är aktuellt i ditt ekonomisystem. Du kan själv välja om du vill

Läs mer

Lathund - TimeEdit Introduktion

Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit 3.4 - Introduktion v1.3 Kort om TimeEdit Syftet med denna lathund är att beskriva och förklara en del av de begrepp som används i TimeEdit. Vi hoppas

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel Hjälpmedelscentralen Landstinget Sörmland 2016-01 Innehållsförteckning UPPFÖLJNINGSTIPS I EXCEL... 1 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONER I EXCEL (KAN VARIERA

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal 1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal Här får du en snabbintroduktion till verktyget och lär dig var du hittar olika funktioner. Vill du veta mer och de olika funktionerna kan du gå in under respektive

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Första introduktionen i T4

Första introduktionen i T4 Första introduktionen i T4 Tidbok Hur man öppnar sin tidbok. Klicka på ikonen Tidbok längst upp på listen och skriv ditt namn ok Klicka på personalträdet (resurspaletten) längst upp till höger och välj

Läs mer

Korrespondens och intyg HighEdit

Korrespondens och intyg HighEdit Korrespondens och intyg HighEdit Läsa dokument Funktionen för att läsa och skriva mallbaserade brev och intyg finns under fliken Korr/Intyg. 1 Ta fram patientens journalmapp. 2 Välj fliken Korr/Intyg.

Läs mer

Vårdkontakt- och efterregistrering (Kassa) i Cosmic

Vårdkontakt- och efterregistrering (Kassa) i Cosmic INSTRUKTION 2016-10-03 Ver 3.2 FG RPVA Vårdkontakt- och efterregistrering (Kassa) i Cosmic VÅRDKONTAKT- OCH EFTERREGISTRERING (KASSA) I COSMIC... 1 1 ADMINISTRERA KASSAN... 2 1.1.1 Öppna kassan... 2 1.1.2

Läs mer

PMO-guide primärvården

PMO-guide primärvården Vaccination Registreringar på andra enheter visas när du klickar på. Detta måste göras varje gång du öppnar journalen. För mer information se guiden Huset. Registrera vaccination i Svevac Enligt ackrediteringsvillkoren

Läs mer