Behörighetsadministration i Meddix SVP

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Behörighetsadministration i Meddix SVP"

Transkript

1 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare Ändrat från Landstinget i Östergötland Karin Björklund, systemförvaltare till Region Östergötland och IT-centrum till Centrum för medicinsk teknik och IT Dokumentet skapas Karin Björklund, systemförvaltare

2 2(20 ) INNEHÅLL 1 Allmänt Läsanvisningar Ny användare Uppgifter om användaren Användarens behörighet Lägg till enheter Lägg till område Lägg till avdelning Ändra användarkonto Söka fram användarkonto Ändra behörighet Ändra enhet/område eller avdelning Ändra enhet Ändra område eller avdelning Avsluta användare Användaren avslutar sin tjänst inom vårdgivaren Användare som byter enhet inom vårdgivare Vanliga problem Användarkonto saknas Användarkonto inaktivt Fel Användarnamn... 19

3 3(20 ) 1 Allmänt Meddix SVP är ett IT-stöd som används vid samordnad vårdplanering mellan Region Östergötland och alla kommuner i Östergötland. Varje enhet i Meddix ansvarar själv för behörighetsadministrationen, eftersom Meddix innehåller patientuppgifter måste den som delar ut behörighet ha personlig kännedom om den som tilldelas behörigheten och tillgång till patientuppgifterna. Varje enhet ansvarar för att användarna inom enheten är informerade om vem som har ansvar för behörighetsadministrationen. Den som är behörighetsadministratör i Meddix kallas Meddixadministratör. Varje enhet ansvarar för lokal support för enhetens användare. Den centrala supporten, för regionen och alla kommuner, sköts av Förvaltningen Patientjournalen på Centrum för medicinsk teknik och IT, Region Östergötland. Denna manual är tänkt att vara ett stöd för Meddixadministratörer, och innehåller grundläggande information exempelvis om hur ett nytt användakonto skapas, men även vanliga problem och hur dessa hanteras. Alla bilder i manualen kommer från Testmeddix, det kan därför skilja sig något mot hur det ser ut i Meddix SVP produktionsmiljö. 1.1 Läsanvisningar Instruktioner föregås av en pil Menyval, även högerklicksmeny skrivs i fetstil Kortkommando och tangenter skrivs i fetstil Skärmfönster och dialogruta markeras med [hakparenteser] Flikar, knappar, mappar, fält, radioknappar och listboxalternativ skrivs i kursiv stil. Även läsvy inne i fönster Kolumnrubrik skrivs med stor Bokstav Markerar något som bör uppmärksammas eller iakttas Välj Användare Användaradministration - Användare ALT + E [Användarinfo] Spara Meny Obs! När användarkontot är sparat går det inte att ändra Användarnamnet.

4 4(20 ) 2 Ny användare Gör så här för att lägga upp en ny användare: Logga in i Meddix. Välj Användare under Användaradministration i Meny till vänster på startsidan. Välj knappen Ny användare.

5 5(20 ) Fyll i uppgifter om användaren i övre delen av fönstret Användarinfo, se kapitel 2.1 Uppgifter om användaren Markera de behörigheter användaren ska ha, se kapitel 2.2 Användarens behörighet Välj knappen Spara Nu har användaren tilldelats behörighet i Meddix. Obs! Användarkontot måste sparas innan fler enheter eller avdelningar/områden kan väljas. Läs vidare i kapitel 2.3 Lägg till enheter. Obs! Enhetstyperna Kommun och Slutenvård går att välja underenheter till. Vid inlogg mot en sådan enhetstyp finns ytterligare knappval. Läs vidare i kapitel 2.4 Lägg till område och/eller kapitel 2.5 Lägg till avdelning. 2.1 Uppgifter om användaren Användarnamn ska börja med organisationsnummer, ex 05 för anställda inom Region Östergötland, 0580 för anställda inom Linköpings kommun och 0581 för anställda inom Norrköpings kommun, och sedan den användarnamnsstandard som är beslutad inom respektive vårdgivare, ex inom Region Östergötland används det 4-siffriga HSA-id:et. Obs! När användarkontot är sparat går det inte att ändra användarnamnet. Om det ändå har skett, läs kapitel 4.3 Fel användarnamn Namn ska börja med efternamn och sedan förnamn. Lösenord måste anges. Det används vid användarens första inloggning. Aktuell enhet uppdateras automatiskt till den enhet som du är inloggad på. Byt enhet vid behov, enklast via kortkommando ALT + E. Profession kan anges, men det är inte obligatoriskt. Giltighetstid är inte en obligatorisk uppgift, men fyll gärna i från och med -datum, för att i efterhand kunna se när användarkontot skapades. E-post fylls i om inloggning med engångslösenord används.

6 6(20 ) HSA-id är en obligatorisk uppgift för att säker autentisering med SITHS-kort ska fungera. 2.2 Användarens behörighet En Meddixadministratör kan tilldela andra användare samma behörighet som man själv har. Vissa behörigheter kan alltså Meddixadministratören behöva för att kunna tilldela den behörigheten vidare, men det är därmed inte säkert att det är Meddixadministratören som ska utföra uppgiften som är kopplad till behörigheten. Sätt en bock i rutan vid respektive behörighet för att tilldela behörigheten till användaren. Vårdplanering Används för att kunna ta del av vårdplanering kring en specifik patient. Är behörighet som de flesta användare bör ha. Rapporter Behörighet som ger tillgång till rapporter, exempelvis Betalningsansvar. Det bör finnas minst 1 person per enhet som har denna behörighet bland annat för att: o varje vårdavdelning inom slutenvården ansvarar för att en gång i veckan skriva ut rapporten Betalningsansvar (enligt LiÖ-rutin Fakturering utskrivningsklar vid samordnad vårdplan ), dessa utgör sedan underlag för fakturering och kommunerna bör kunna kontrollera dessa fakturor o och för verksamhetuppföljning generellt. Gallring Behörighet för systemförvaltare.

7 7(20 ) Ändra tidigare vårdtillfälle Behörighet för systemförvaltare eller användare med övergripande ansvar. Används för att kunna låsa upp ett vårdtillfälle om något har gått fel. Verksamhetsregister Behörighet för systemförvaltare. Ta bort Används för att helt kunna ta bort något, exempelvis ett meddelande som skickats på fel patient. Meddelande går inte att ta bort om det är kvitterat. ÖPT/ÖRV Används inte inom Östergötland. Administrera kalender Funktion som inte används i Östergötland. Bilden är från Testmeddix, i Meddix SVP produktionsmiljö finns valet Administrera kalender inte med. Funktionslogg Används vid logguppföljning. Uppdraget för logguppföljning är ett ledningsansvar, och det styr vem som ska ha behörigheten. Varje vårdgivare har olika rutiner kring logguppföljning. Utskrift Används för att kunna skriva ut, exempelvis vårdplanen. Användare/Avdelningar Behörighet för Meddixadministratörer. Lösenord Behörighet som tidigare använts när inloggning skedde via användarnamn och lösenord. Ingen behöver ha den behörigheten idag. Radera Behörighet för systemförvaltare. Markera radioknappen fram Läsrättigheter eller Skrivrättigheter beroende på vilken behörighet användaren ska ha. Läsrättigheter Används om användaren endast ska kunna läsa information i Meddix. Skrivrättigheter Används om användaren ska kunna delta i den samordnade vårdprocessen i Meddix, exempelvis för att kunna skicka meddelande och skriva i vårdplanen.

8 8(20 ) 2.3 Lägg till enheter Välj knappen Enheter för att välja att knyta användarbehörigheten till ytterligare enhet/-er. Markera enhet i vänstra rutan Enheter. Obs! Det är endast de enheter du själv har behörighet till, som är valbara i vänstra rutan. Välj knappen med pil åt höger. Upprepa vid behov om ytterligare enheter ska läggas till. Obs! Om användaren ska ha behörighet till fler enheter, kan dessa markeras samtidigt genom att hålla ner tangenten Ctrl, samtidigt som områdena markeras. Kontrollera att det är rätt enheter som visa i högerrutan Användare enheter. Ändra vid behov genom att markera enheten i högerrutan och välj sedan knappen med pil åt vänster. Välj knappen Spara. 2.4 Lägg till område Välj knappen Områden för att välja ett specifikt SÄBO eller hemtjänstområde.

9 9(20 ) Välj avsedd enhet i listboxen Enheter. Obs! Det är endast de enheter du själv har behörighet till, som är valbara i listboxen. Markera det område som användaren ska ha behörighet till. Om användaren ska ha behörighet till fler områden, kan dessa markeras samtidigt genom att hålla ner tangenten Ctrl, samtidigt som områdena markeras. Välj knappen Lägg till. Kontrollera att områdena som visas i nedre delen av fönstret är korrekt.

10 10(2 Om något/några områden felaktigt kommit med, välj Ta bort i högre delen för att ta bort behörigheten till området. Obs! Om inget område väljs, har användaren tillgång till samtliga områden inom enheten. Obs! Om [Detaljinfo] på en patient inte innehåller något område, kan den användare som endast har behörighet till ett specifikt område inte se meddelanden som är skickade om den patienten. I dessa fall måste användaren tilldelas behörigheten Område saknas för att kunna hitta meddelandet. Alternativt måste patientens [Detaljinfo] uppdateras med rätt område. Välj BACKA för att gå tillbaka till Användarinfo. Obs! Den kommunala hemsjukvården tillhör inte enhetstypen Kommun i Meddix, utan enhetstypen Annan part, de går alltså inte att lägga till som Område till respektive kommun, utan är helt fristående. 2.5 Lägg till avdelning Välj knappen Avdelningar för att välja en särskild slutenvårdsavdelning.

11 11(2 Välj Slutenvård LiÖ i listboxen Enheter. Markera den avdelning som användaren ska ha behörighet till. Obs! Om användaren ska ha behörighet till fler avdelningar, kan dessa markeras samtidigt genom att hålla ner tangenten Ctrl, samtidigt som avdelningarna markeras. Välj knappen Lägg till. Kontrollera att områdena som visas i nedre delen av fönstret är korrekta.

12 12(2 Om något/några avdelningar felaktigt kommit med, välj Ta bort i högra delen för att ta bort behörigheten till avdelningen. Obs! Om ingen avdelning väljs, har användaren tillgång till samtliga avdelningar inom enheten Slutenvård LiÖ. Välj BACKA för att gå tillbaka till Användarinfo

13 13(2 3 Ändra användarkonto 3.1 Söka fram användarkonto Gör så här för att först söka fram användaren: Sök fram användaren i rutan [Välj användare]. Sökning kan göras via: Enhet inklusive Avdelning/Område om enheter är Kommun eller Slutenvård eller Användarnamn I fritextrutan Användarnamn går det förutom användarnamn även att söka på Namn och HSA-id (både det långa med 16 tecken, eller det korta med 4 tecken). För att minska sökresultatet kan man välja Aktiva i listboxen Status. Välj knappen Sök, eller klicka på Enter på tangentbordet Markera användaren i sökresultatet i rutan till höger Användarinformationen visas i nedre rutan [Användarinfo]

14 14(2 3.2 Ändra behörighet Sök fram användaren Bocka ur eller i behörighet Välj Spara 3.3 Ändra enhet/område eller avdelning Sök fram användaren Ändra enhet Välj knappen Enheter för att öppna fönstret [Enheter] Markera enhet i vänstra rutan Enheter, välj knappen med pil åt höger för att lägga till enheten i högra rutan Användare enheter Markera enhet i högra rutan Användare enheter, välj knappen med pil åt vänster för att ta bort enheten Välj Spara

15 15( Ändra område eller avdelning Välj knappen Områden för att öppna fönstret [Användarens Områden] eller knappen Avdelningar för att öppna fönstret [Användarens Avdelningar] Obs! Knapparna Områden och Avdelningar visas aldrig samtidigt. Vilken knapp som visas beror på hur du som Meddixadministratör är inloggad, samt vilken behörighet användaren har. Välj enhet i listboxen Enheter Markera önskad avdelning eller område i listan Avdelningar eller Särskilda/Ordinära områden. Välj knappen Lägg till för att lägga till behörigheten För att ta bort behörighet på viss avdelning/område, klicka på den röda texten Ta bort till höger om avdelningen/området i nedre delen av fönstret.

16 16(2 3.4 Avsluta användare När en användare slutar, ingår det i Meddixadministratörens uppgift att ta bort användarens behörighet på den egna enheten. Det går inte att ta bort eller radera en användare helt från Meddix på grund av att det som användaren har gjort i Meddix ska gå att spåra i efterhand Användaren avslutar sin tjänst inom vårdgivaren Gör så här om användaren helt avslutar sin tjänst inom vårdgivaren: Sök fram användaren Öppna Enheter Ta bort behörigheten på alla enheter, utom en. Markera enhet/-erna i högerrutan och välj sedan knappen med pil åt vänster. Välj knappen Spara. Bocka ur rutan Aktiv Sätt ett slutdatum i rutan Giltighetstid:

17 17(2 Välj Spara Användaren kan nu inte logga in i Meddix inom vårdgivaren Användare som byter enhet inom vårdgivare Sök fram användaren Välj knappen Enheter/Områden eller Avdelningar Ta bort behörigheten på din enhet/område eller avdelning. Välj Spara. Fönstret stängs Välj Spara igen i fönstret [Användarinfo] Användaren kan logga in i Meddix, men har inte tillgång till information på den borttagna enheten/området eller avdelningen. Obs! Om ingen avdelning eller område är valt, har användaren tillgång till samtliga avdelningar inom enheten. I dessa fall är det bra att även inaktivera användaren genom att bocka ur rutan Aktiv, men inte sätta ett slutdatum i rutan Giltighetstid.

18 18(2 4 Vanliga problem 4.1 Användarkonto saknas När användaren försöker logga in visas nedanstående bild. Det beror antingen på att användaren inte finns upplagd som användare i Meddix, eller att användarkontot saknar HSA-id. Åtgärd: Lägg upp användaren enligt kapitel 2 Ny användare eller Sök fram användaren och komplettera med HSA-id

19 19(2 4.2 Användarkonto inaktivt När användaren försöker logga in visas nedanstående bild. Det beror på att rutan Aktiv är urbockad. Åtgärd: Sök fram användaren och bocka i rutan Aktiv. 4.3 Fel användarnamn När användarkontot skapades skrevs fel tecken som användarnamn. När användarkontot är skapat går det inte att ändra användarnamn. Övriga uppgifter går däremot att ändra. Åtgärd: Användarnamn: gör inget, det går inte att ändra

20 20(2 Namn: Skriv Rör ej Rensa fälten E-post, Profession och HSA-id Sätt ett tom datum i fältet Giltighetstid till dagens datum, eller tidigare Bocka ur rutan Aktiv Bocka ur alla andra rutor. Klicka i Läsrättigheter Välj Spara Ta bort alla enheter utom en Spara

Meddelande utanför vårdtillfälle

Meddelande utanför vårdtillfälle 1(18 ) Sökord Samordnad vårdplanering, hemsjukvård, skicka meddelande Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare Ändrat från Landstinget i Östergötland till Karin Björklund, systemförvaltare Region Östergötland

Läs mer

Lägga till eller ändra telefonnummer i Meddix - Manual för Meddixadministratörer

Lägga till eller ändra telefonnummer i Meddix - Manual för Meddixadministratörer 2018-01-15 1(9) Lägga till eller ändra telefonnummer i - Manual för administratörer Sökord Samordnad vårdplanering, enhet, enhetsadministration Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 180115 Nytt dokument

Läs mer

Meddelande utanför vårdtillfälle

Meddelande utanför vårdtillfälle 1(15 Sökord Samordnad vårdplanering, hemsjukvård, skicka meddelande Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare Skapat dokumentet Karin Björklund och Ulf Altsjö INNEHÅLL 1 ALLMÄNT... 2 1.1 LÄSANVISNINGAR...

Läs mer

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1 Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: 2012-11-16 Sida 1 Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1.0 Annika Wallentin 1.1 2012-06-27 Uppdatering med aktuella skärmbilder 1.2 2012-11-16

Läs mer

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1 Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: 2012-11-15 Sida 1 Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1.0 Annika Wallentin 1.1 2012-06-26 Uppdatering med aktuella skärmbilder 1.2 2012-11-15

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Användarhandbok och rutiner för användare av Meddix IT-stöd för Samordnad vårdplanering i Varbergs kommun och Halland Version 2010-02-25b

Användarhandbok och rutiner för användare av Meddix IT-stöd för Samordnad vårdplanering i Varbergs kommun och Halland Version 2010-02-25b Användarhandbok och rutiner för användare av Meddix IT-stöd för Samordnad vårdplanering i Varbergs kommun och Halland Version 2010-02-25b www.meddix.se Innehållsförteckning 1 Inloggning...3 2 Huvudbild

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Flödesbeskrivning Meddix SVP. Öppen psykiatrisk tvångsvård. Öppen rättspsykiatrisk vård

Flödesbeskrivning Meddix SVP. Öppen psykiatrisk tvångsvård. Öppen rättspsykiatrisk vård Flödesbeskrivning Meddix SVP Öppen psykiatrisk tvångsvård och Öppen rättspsykiatrisk vård 2011-01-13 Ewa Lundström Sida 2/23 Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4 2 Huvudsida...5 3 Administration...6 3.1

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

MANUAL SLUTENVÅRD https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering

MANUAL SLUTENVÅRD https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering INNEHÅLLSFÖRTECKNING: MANUAL SLUTENVÅRD 2016-03-15 https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering Skriva in patient... 2 Inskrivningsmeddelande... 3 Detaljinfo... 4 Inneliggande

Läs mer

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Användningsbeskrivning SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-05-24 Upprättat dokument från arbetsmaterial Inge

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 7

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 7 Användningsbeskrivning SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 7 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-05-24 Upprättat dokument från arbetsmaterial Inge

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Instruktion för Behörighetsadministratörer www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Grunder... 3 2.1 Logga in... 3 2.2 Gränssnittet...

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Användarhandledning rapportuttag Lifecare

Användarhandledning rapportuttag Lifecare Användarhandledning rapportuttag Lifecare Sätt in SITHS-kortet Logga in via https://regionnorrbotten.service.tieto.com/ Ange pinkod till ditt SITHS-kort Välj logga in utan medarbetaruppdrag Välj uppdraget

Läs mer

Vanliga frågor gällande Meddix SIP - öppenvård

Vanliga frågor gällande Meddix SIP - öppenvård Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Instruktion Hälso och sjukvårdensledningens 1.0 6 administrativa enhet Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Annika Lind Annika Lind

Läs mer

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Gruppkonto i Widgit Online Ett gruppkonto i Widgit Online innebär att flera användare tillsammans ingår i en gemensam grupp där man kan dela material

Läs mer

Lokal administration kommun Cosmic

Lokal administration kommun Cosmic Dok-nr 28643 Författare Version Carina Lundahl, systemförvaltare, Systemförvaltning A 3 Godkänd av Giltigt fr o m Carina Engerström, förvaltningsledare, Verksamhetsutveckling vård och hälsa 2019-06-03

Läs mer

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10)

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Mina sidor Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Organisation och användare Den här manualen vänder sig till dig som är behörig att redigera användarkontot på Mina sidor. Din organisation

Läs mer

Meddix SVP. Förändringar i samband med leverans av Meddix SVP v Version

Meddix SVP. Förändringar i samband med leverans av Meddix SVP v Version Förändringar i samband med leverans av Meddix SVP v. 2.2.2 Version 1.0 2010-11.12 Ewa Lundström Sida 2/10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund...3 2 Psykiatrisk vårdavdelning...4 2.1 Inskrivningsmeddelande...4

Läs mer

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog INLOGGNING I HSA Du måste vara inloggad mot Region Västmanlands nätverk och ha ett SITHS-kort för att komma åt regionens HSA-katalog.

Läs mer

Skapa aktörer och roller i Nationell katalog för produkter och avtal

Skapa aktörer och roller i Nationell katalog för produkter och avtal Skapa aktörer och roller i Nationell katalog för produkter och avtal Till leverantörer som arbetar i Nationell katalog för produkter och avtal För att kunna arbeta i Nationell katalog för produkter och

Läs mer

Användarmanual för Administratör. Rollbeskrivning och stödjande instruktion.

Användarmanual för Administratör. Rollbeskrivning och stödjande instruktion. 1 (7) Användarmanual för Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. E-tjänst för kommuner Senast uppdaterad: 2017-10-05 Innehåll 1. Inledande information 3 2. Rollen som administratör 3 2.1

Läs mer

Manual LPT/LRV, ÖPT/ÖRV i Lifecare

Manual LPT/LRV, ÖPT/ÖRV i Lifecare Manual LPT/LRV, ÖPT/ÖRV i Lifecare Manual för ÖPT/ÖRV i Lifecare... 2 Att skriva in patient i Lifecare... 3 Att kalla till... 6 Att upprätta samordnad plan... 8 Övergripande information för planen... 8

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp

Läs mer

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning

Användarmanual Utbildningsportalen. 2011-03-30 Användarmanual SDH webbutbildning Användarmanual Utbildningsportalen 1 Innehållsförteckning Sid 1. Logga in 3 1.1 Registrera dig 4 1.2 Logga in på startsidan 7 1.3 Om du glömt ditt lösenord 8 2. Startsidan 9 3. Utbildningar 10 4. Tester

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Version

Version 2 Inloggning i Viltdata För att registrera eller administrera uppgifter i viltdata, navigera till webbplatsen www.viltdata.se På startsidan finns allmän information och nyheter samt kontaktuppgifter till

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård Örebro läns landsting

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård Örebro läns landsting Upprättad datum 2009-08-31 Revideras senast 2010-12-31 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård Örebro läns landsting INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund

Läs mer

KLARA SVPL Systemadministration. Användarhandbok. KLARA SVPL Systemadministration

KLARA SVPL Systemadministration. Användarhandbok. KLARA SVPL Systemadministration KLARA SVPL Systemadministration Användarhandbok KLARA SVPL Systemadministration Användarhandbok Systemadministration KLARA SVPL Bakgrund och beskrivning... 2 Inloggning... 3 Byte av eget lösenord... 3

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Primärvården

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Primärvården Upprättad datum 2009-08-31 Reviderad datum 2015-10-15 Revideras senast 2016-10-15 Flyttat till platina 328907 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Primärvården INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (14) 2017-06-14 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 2 Felmeddelanden vid inloggning...

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09 Innehållsförteckning 1. Ansöka om utökad behörighet...3 2. Information

Läs mer

Anva ndarmanual-portwise fo r Externa anva ndare

Anva ndarmanual-portwise fo r Externa anva ndare Anva ndarmanual-portwise fo r Externa anva ndare Vad är PortWise PortWise är en produkt med vars hjälp man kan koppla upp sig från Internet till Landstingsnätet via en krypterad förbindelse. Denna krypterade

Läs mer

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 Handbok Aktuell besökslista Aktuell besökslista Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 PASiSW_besokslista

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0)

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1.1 Gruppadministration i WINST Användare kan antingen läggas direkt under förvaltningen/bolaget/kommunen eller i grupper som motsvarar verksamheten.

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2010-04-28 KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering...

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Privera 2.0 PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Innehållsförteckning Vad är Privera... 3 Privera 2.0... 3 Skapa underlag Görs utanför Privera... 4 Logga in i Privera... 5 Information... 7 Skicka in fil... 8 Mottagna

Läs mer

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator

Dok nr OSF/AV-15:003, ver E Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

SAMSA Lathund för SysAdm. Ingrid Svensson, för SAMSA Bild /

SAMSA Lathund för SysAdm. Ingrid Svensson, för SAMSA Bild / SAMSA Lathund för SysAdm Ingrid Svensson, för SAMSA Bild Innehåll Byta lösenord Bild Lägga till helt ny användare i SAMSA Bild 5-8 Sök upp användare Bild 9 Ta bort användare Bild 0- Byta enhet för en användare

Läs mer

MANUAL - ADMINISTRATION

MANUAL - ADMINISTRATION MANUAL - ADMINISTRATION SVEVAC Version 2.0 Informationssystem för vaccinationer Webbadress: https://www.svevac.smi.se Webbadress demoversion: https://www.svevac.smi.se/demo (användarnamn/demo - login/demo)

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler

Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Uppdaterat 2010-09-10 Manual för administration av användare i Postens Kundportaler Innehåll Inledning 3 Begrepp 4 Sök användare 5 Sökområde 5 Hur man söker 5 Skapa ny användare 6 Användarinformation 6

Läs mer

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA

Instruktion Genomförandewebb TRESERVA VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN INSTRUKTION Sid: 1 (16) GENOMFÖRANDEWEBB -16 Områdeschef område 3 (arbetsgrupp social dokumentation) 1 2014-11-25 Chef utföraravdelningen Instruktion Genomförandewebb Godkänd

Läs mer

Användarhandbok 20110411

Användarhandbok 20110411 Användarhandbok 20110411 Ann Svensson SLL IT RAPP...3 ALLMÄNT OM RAPP... 3 ATT KOMMA I GÅNG... 3 ATT LOGGA IN OCH UT... 3 ATT ORIENTERA SIG I SYSTEMET... 4 HUVUDFLIKAR... 5 PERSONLIGA INSTÄLLNINGAR...

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page:

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page: COFI/SASLS Lars Andersson 2010-10-13 Andersson Lars V 2011-12-07 sv A 1 (15) Godkänd ABBs Leverantörsfakturaportal - Handledning Användare Giltighetsområde Denna instruktion gäller för samtliga leverantörer

Läs mer

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Instruktion för Behörighetsadministratörer www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Grunder... 3 2.1 Logga in... 3 2.2 Gränssnittet...

Läs mer

Välkommen till CWT Profilverktyg & CWT Reseportal

Välkommen till CWT Profilverktyg & CWT Reseportal Välkommen till CWT Profilverktyg & CWT Reseportal Profilmanual för resebeställare och profiladministratör Stockholm februari 2019 Bra att veta Denna manual riktar sig till dig som är Resebeställare och/eller

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare.

För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. För att logga in och få tillgång till Bildarkivet krävs att man är registrerad som Behörig Användare. Alla betalande medlemmar i Klippans Hembygdsförening eller Åsbo Släkt- och Folklivsforskare har rätt

Läs mer

Administration av grupper och användare i Winst

Administration av grupper och användare i Winst Administration av grupper och användare i Winst 1 Uppsättning för att arbeta med elektroniska beställningar Beskrivning och tips för användar- och gruppadministration 1.1 Gruppadministration i WINST Användare

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Lifecare SPU och SIP - Administratörshandledning

Lifecare SPU och SIP - Administratörshandledning Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(26) Dokument ID: 09-240815 Fastställandedatum: 2018-02-19 Giltigt t.o.m.: 2019-02-19 Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Troeng Lifecare SPU

Läs mer

Folkhögskola Användarhandbok

Folkhögskola Användarhandbok Folkhögskola Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2012 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN STUDIETIDER

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL. Procapita. Mina sidor

UTBILDNINGSMATERIAL. Procapita. Mina sidor UTBILDNINGSMATERIAL Procapita Mina sidor Vård och Omsorg 2011 Procapita ett verksamhetssystem... 3 Tangentbord/musen... 3 Menyrad... 4 Första gången du loggar in i Procapita... 5 Du kommer inte in i Procapita...

Läs mer

Inloggning till Treserva via extern dator

Inloggning till Treserva via extern dator Inloggning till Treserva via extern dator Innehåll 1 Inloggningsalternativ... 2 1.1 Inloggning via SMS... 2 1.2 Inloggning via E-legitimation... 4 2 Utloggning... 5 3 Helskärmsläge... 6 4 Bläddra mellan

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix kommunikation vid samordnad individuellplanering 21 juni 2018 1 Logga in i Meddix Högerklick på länken nedan och välj öppna hyperlänk https://www.meddix.se/

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Manual Nationell- och systemadministratör

Manual Nationell- och systemadministratör M ANUAL NATIONELL - OCH SYS TE M ADMINISTRATÖ R (2) Manual Nationell- och systemadministratör Stöd och behandling Stockholm, 2018-05-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Elin Åkerblom

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

Självservice för Timanställda

Självservice för Timanställda SOLTAK AB Självservice för Timanställda Visma Window 1 Innehåll Information... 3 Inloggning och lösenord... 3 Inloggning inifrån (när du är inloggad i kommunens nät)... 3 Inloggning utifrån (när du inte

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-12-12

Läs mer

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg

Handbok Lifecare Utförare Procapita Vård och Omsorg Procapita Vård och Omsorg 2013-10-23 Sida 2/48 Innehållsförteckning 1 Om Lifecare Utförare...4 1.1 Övergång till Lifecare Utförare...4 1.2 Inloggning...4 2 Systemadministration...5 2.1 Systemadministration

Läs mer

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Alla e-tjänstekort behöver kontrolleras innan kortkrav införs på enheten. Kontrollera extra noga Om ett e-tjänstekort har en kortare giltighetstid än

Läs mer

Registrera och avsluta uppdrag

Registrera och avsluta uppdrag Registrera och avsluta uppdrag Kapitel 1 och 2 nedan hanterar uppdrag genom att gå in på personens medlemskort och hantera allt för en person. Kapitel 3 och 4 nedan hanterar alla uppdrag i en förening.

Läs mer

ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR

ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR Generellt i programmet fungerar Windows-standard när det gäller att bläddra, öppna och stänga fönster ALT + understruken bokstav trycka TAB tills dess önskad

Läs mer

En guide till. FirstClass. i webbläsaren

En guide till. FirstClass. i webbläsaren En guide till FirstClass i webbläsaren En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass Du når FirstClass från vilken modern webbläsare som helst, oavsett plattform (PC, Mac, smartphone

Läs mer

Allmänna råd runt användning av Obstetrix Privata vårdgivare utanför RS nät

Allmänna råd runt användning av Obstetrix Privata vårdgivare utanför RS nät Koncernkontoret Förnyelsekontoret/PMO Författare: Ylva Ljunggren 0707-937055 Ylva.ljunggren@se.fujitsu.com Datum: 2012-03-06 Dnr: Version: Arbetsmaterial Inför BP3 Projektägare: Karin Christensson Projektbeställare:

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer