HÅLL JÄMNA STEG MED DEN MODERNA KUNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÅLL JÄMNA STEG MED DEN MODERNA KUNDEN"

Transkript

1 HÅLL JÄMNA STEG MED DEN MODERNA KUNDEN Företag måste vara lika snabba och rörliga som dagens kunder, annars riskerar de att alienera sig ifrån sina viktigaste intressenter.

2 KÄNN IGEN DET NYA NORMALA You say you want a revolution. Well, you know, we all want to change the world. The Beatles Det var Beatles som uttryckte det så bra redan för många år sedan, och löftet om en revolution är fortfarande aktuellt. Affärsvärlden befinner sig just nu mitt i en omvälvande revolution en revolution som får både stora och små företag att delta i kapplöpningen om att utnyttja den digitala ekonomin på bästa sätt. Några av de mest synliga exemplen är Airbnb, Uber, Warby Parker och liknande företag. Det är millenniumgenerationen som håller på att förändra världen och driver på den digitala revolutionen. Varför? För att de representerar en helt ny typ av tekniksmarta kunder. Dessa kunniga kunder kräver en upplevelse som är enkel, snabb och enhetlig, oavsett hur de väljer att kontakta företag. Det är det som är normalt idag, och alla företag behöver kliva ombord om de inte vill missa tåget.

3 KÄNN IGEN DET NYA NORMALA Var god dröj... Millenniumgenerationen kräver enklare och mer intuitiva sätt att kommunicera, och allt fler av dem söker sig även till agentrollen, där de ställer samma krav på att det ska vara ENKELT SNABBT ENHETLIGT De nya agenterna ger support till den senaste generationen kunder, och de förväntar sig tillgång till alla verktyg de behöver för göra dem nöjda. Siffrorna målar upp en tydlig bild: 42 % förväntar sig social support inom 12 timmar. Nielson, How Social Media Impacts Brand Marketing, % vill engagera sig i varumärken de köper på sociala medier. Millennial Branding, Elite Daily And Millennial Branding Release Landmark Study on The Millennial Consumer, 2015

4 VÄXLA FRÅN VERKLIGHET TILL REALTID Kundernas köpvanor flyttas sakta men säkert online. Företag som kan utnyttja samma strategier för kundkommunikation på alla sina plattformar kommer att ha ett försprång. KÖP I BUTIK har minskat med 5% NÄTHANDELN har ökat med 15% per år, nästan alla månader, de senaste åren. 1 per år, varje kvartal. 2 1 Forbes, American Eagle Outfitters: Why Omni-Channel Was An Inevitable Move, Ibid, [1]

5 FÖRSTÅ UTMANINGARNA Millenniumgenerationen vet exakt vad de vill ha, och de har höga förväntningar mycket höga. De är utrustade med den senaste tekniken privat och kräver samma sak på jobbet. Millenniumgenerationen är alltid på gång, alltid anslutna och bollar alltid med ett stort antal verktyg som ständigt förändras allt från mobiltelefoner till sociala nätverk. När det handlar om professionella kontakter väntar de sig därför att alla kontaktpunkter ska vara lika effektiva. Inga undantag, inga ursäkter. NÄR SOM HELST VAR SOM HELST HUR SOM HELST

6 HITTA RÄTT BLAND ALLA KANALER De som föddes in i den digitala världen har alltid haft oändligt många sätt att ta kontakt. Därför är det inte så konstigt att millenniumgenerationen vänder sig till kontaktcenter från alla håll. Tänk på alla kontaktpunkter som kan användas för att lösa ett problem eller skaffa information inför ett köp. Kunderna berättar om sin frustration på Twitter, följer upp med ett detaljerat mejl där de kräver en omedelbar lösning, och sedan ett desperat telefonsamtal för att snabba upp processen. Agenterna måste snabbt få en överblick, för att kunna försäkra sig om att kunden blir nöjd. Det är inte lätt med tanke på hur komplex den digitala situationen är idag.

7 FÖRSTÅ VAD SOM STÅR PÅ SPEL MER ÄN HÄLFTEN av onlinekunderna i USA avbryter onlineköpet om de inte snabbt kan hitta ett svar på sina frågor. Forrester, Trends 2016: The Future of Customer Service, April % AV ONLINEKUNDERNA säger att det viktigaste ett företag kan göra för att ge dem god service, är att respektera deras tid. Det är en ökning med två enheter sedan Forrester, Trends 2016: The Future of Customer Service, April % AV VUXNA ONLINE I USA vill kunna växla mellan olika kundsupportkanaler utan att behöva upprepa sitt ärende. Forrester, Win Funding For Your Customer Service Project, April 2016 Dålig service i en enda kanal räcker för att skicka millenniumgenerationen raka vägen till konkurrenterna.

8 Ungefär 84 % AV ALLA ÅTERFÖRSÄLJARE i en undersökning över hela världen, ansåg att det är väldigt viktigt att skapa en enhetlig kundupplevelse i alla kanaler. emarketer, Retailers Lag Behind Consumers Omnichannel Desires, 2013 MINDRE ÄN EN TREDJEDEL av alla små och medelstora kontaktcenter har möjlighet att integrera olika kanaler och affärsfunktioner. Frost & Sullivan, Enterprise Priorities in North America, 2014 Trots att de förstår hur viktigt det är, har återförsäljare varit långsamma med att investera i enhetlighet mellan kanalerna. BARA 36 % av beslutsfattare på kontaktcenter säger att deras företag har integrerat alla kanaler för att ge en enhetlig upplevelse. Forrester, Contact Centers Must Go Digital Or Die, April 2015 BARA EN TREDJEDEL av alla kontaktcenter har en standard för hur frågor ska hanteras. Forrester, Contact Centers Must Go Digital Or Die, April 2015

9 GE MILLENNIUMGENERATIONEN VAD DE VILL HA Komplexiteten som millenniumgenerationens höga förväntningar medför kan leda till problem. Agenter måste hantera flera kontaktpunkter, allt från telefon och e-post till sociala medier, samtidigt som de bollar med olika program som inte pratar med varandra. Den här typen av komplexitet kan leda till en osammanhängande, ineffektiv interaktion med informationsluckor, vilket ger en krånglig och långsam upplevelse frustrerande även för kunder med stort tålamod. Millenniumgenerationen nöjer sig inte med en så frustrerande upplevelse och med den stora konkurrens som råder idag gör de rätt i att ställa höga krav. Bara de allra bästa företagen motsvarar förväntningarna: företag som förstår deras behov och tar dem på allvar vilket är ännu viktigare. Det är företag som anpassar sig efter, och tar till sig, vad de som föddes in i en digital värld redan vet: att tekniken kan förbättra våra liv på ett avgörande sätt. Företag som inte hänger med i utvecklingen skickar en dyster signal att de inte är synkade med sina viktigaste intressenter. De företag som utvecklas tillsammans med sina kunder kan däremot vinna stort. Det kräver integrering på en nivå som gör agentens roll enklare; en lösning som hjälper dem att hitta relevant informationen i allt brus och se helheten. Med en sådan övergripande syn kan agenterna ge sina kunder en bättre service och se nya möjligheter att vårda och utveckla, ja till och med reparera, relationer. Det påverkar i sin tur både omsättningen och resultatet på ett tydligt sätt.

10 PÅVERKA KUNDENS UPPLEVELSE POSITIVT Företagen måste snabbt förstå det nya normala, annars riskerar de att få ta konsekvenserna. När millenniumgenerationen är frustrerade eller missnöjda med ett företag, berättar de snabbt om sitt missnöje i olika sociala medier. Å andra sidan gäller samma sak för den motsatta situationen. När företag satsar på digitala lösningar för att möta millenniumgenerationens behov, berättar de gärna hur nöjda de är. Det här är ju generationen som gjorde det populärt med offentliga omdömen och att kommunicera med gränssnitt som ser ut som dataspel. Förväntningarna kommer att fortsätta växa. Varje ny generation fortsätter att utveckla de bästa idéerna från den föregående, och de tvekar inte att slänga ut de dåliga. Det nya normala efterfrågar och kommer även i fortsättningen att efterfråga de allra senaste och bästa lösningarna.

11 LIGG STEGET FÖRE UTVECKLINGEN Istället för att ta itu med problemet direkt, har företag försökt att anpassa sin äldre programvara genom att bara lägga till nya kanaler (och program) efter hand. Sådana lösningar förvandlar dock kontaktcentret till ett långsamt Frankenstein -monster med delar som inte hänger ihop. Det är dags att plocka isär monstret, alla verktyg och alla processer, och ta reda på exakt vad det är som gör kontaktcentret så långsamt. Att ligga steget före handlar lika mycket om att förstå de nya kunderna, som att använda en lämplig strategi och teknik med fokus på framtiden. För många handlar det om att ta steget bort från det de har nu, tänka om och skaffa nya verktyg som kan ge den service marknaden kräver alltid med fokus på en kund som ständigt utvecklas. Ge agenterna en enhetlig upplevelse oavsett vilken kommunikationskanal kunden använder genom full integration av flera kanaler. Utveckla upplevelsen kontinuerligt utan ytterligare investering genom molndistribution. Kom ihåg vikten av integrerad dataåtkomst och utnyttja möjlighet till analys med hjälp av åtkomst till stora datamängder. Eliminera behovet av olika program och agentgrupper för olika kanaler genom integrerad ärendehantering.

12 NÖJDA KUNDER VIA MÅNGA KANALER Enligt Aberdeen Group kan en kundsupportstrategi med flera kanaler ge mer än dubbelt så hög förbättring i kundnöjdheten från ena året till det andra, jämfört med liknande företag som bara använder en kanal. PwC, Multichannel Strategy, % FÖRBÄTTRING PER ÅR 3.9 %

13 SLUTSATS Varje kundkontakt är en möjlighet att förbättra, vårda, förnya och förstärka relationen, och dagens kunder vill ha en intuitiv upplevelse som liknar den som datadrivna företag som Google och Amazon kan erbjuda. De förväntar sig (kräver till och med) samma servicegrad från alla medarbetare i företaget. Det innebär fullständig integrering av alla tänkbara kontaktpunkter, vare sig det är sociala medier, mobila enheter eller gamla vanliga telefoner. Företag som vill dra nytta av den här möjligheten måste gå hela vägen från att förstå de nya kunderna, till att ge sina agenter de verktyg som krävs för att tillgodose de höga krav som den kunniga millenniumgenerationen ställer. Ta reda på hur PureCloud Engage SM kan överträffa dina kunders förväntningar. BOKA EN DEMO IDAG.

Trender inom kundservice 2019

Trender inom kundservice 2019 Mot framtidens kundupplevelser färre samtal och kontakter och mer digital kundservice. Översikt över trender inom kundservice. 2019 1. Kundupplevelsen styr Kunderna är villiga att betala mer för produkter

Läs mer

Leverera nästa generations kundupplevelser i molnet. PureCloud

Leverera nästa generations kundupplevelser i molnet. PureCloud Leverera nästa generations kundupplevelser i molnet PureCloud Ge kunderna de upplevelser de vill ha även när deras förväntningar förändras Rätt plattform för kundengagemang hjälper er att uppfylla kundernas

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

Förändring av retailbranschen. Mats Forsberg januari 2018

Förändring av retailbranschen. Mats Forsberg januari 2018 Förändring av retailbranschen Mats Forsberg januari 2018 Nytt beteende och preferenser Freedom and flexibility skapar nya möjligheter men ställer även helt nya krav på Retailindustrin Getting the product

Läs mer

Nya tidens lojalitetsarbete

Nya tidens lojalitetsarbete 5 råd för att lyckas med din satsning 5 råd för att lyckas med din satsning Det är dags att ta ert lojalitetsarbete till nästa nivå. Men vad behöver man tänka på när man ska investera i en lojalitetsplattform?

Läs mer

SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS)

SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS) SÅ HANTERAR DU ARGA KUNDER (13 TIPS) Missnöjda kunder är en av de svåraste och mest jobbiga uppdragen att hantera. Men att kunna hantera sina missnöjda kunder på rätt sätt är otroligt viktigt och kan ofta

Läs mer

Anna Leo Konsult och verksamhetsutvecklare inom CRM. Februari 2010

Anna Leo Konsult och verksamhetsutvecklare inom CRM. Februari 2010 Anna Leo Konsult och verksamhetsutvecklare inom CRM Februari 2010 förväntar sig att vi har koll på dem och deras avtal är kräsna och förväntningar ska helst överträffas vill bara ha relevanta erbjudanden

Läs mer

Gör alla tillfällen framgångsrika genom att leverera nästa generations kundupplevelser. PureEngage

Gör alla tillfällen framgångsrika genom att leverera nästa generations kundupplevelser. PureEngage Gör alla tillfällen framgångsrika genom att leverera nästa generations kundupplevelser PureEngage Leverera de differentierade och personliga upplevelser dina kunder förväntar sig Tekniken från Genesys

Läs mer

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect

Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse. PureConnect Förenkla leveransen av nästa generations kundupplevelse PureConnect Förenkla och säkerställ kvaliteten i kundrelationerna Vi valde PureConnect för dess enkla allt-i-ett-arkitektur Vi ville inte längre

Läs mer

Anna Leo Konsult och affärsutvecklare inom CRM. Februari 2010

Anna Leo Konsult och affärsutvecklare inom CRM. Februari 2010 Anna Leo Konsult och affärsutvecklare inom CRM Februari 2010 förväntar sig att vi har koll på dem och deras avtal är kräsna och förväntningar ska helst överträffas vill bara ha relevanta erbjudanden Anna

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Checklista för kunders upplevelse av kontaktcenter

Checklista för kunders upplevelse av kontaktcenter Checklista för kunders upplevelse av kontaktcenter Innan ni börjar förbättra ert kontaktcenter behöver ni sätta upp tydliga mål. Det finns nyckeltal att förbättra och det går att maximera effektiviteten,

Läs mer

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016

Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Digital kundservice i Sverige Rapport 2016 Sammanfattning Vi har fått svar från 100 svenska företag och organisationer. Den genomsnittliga kundserviceorganisationen har idag 4 digitala kontaktvägar. E-post

Läs mer

Berghs Update. Video i sociala medier

Berghs Update. Video i sociala medier Berghs Update Video i sociala medier Video i din digital marknadsföring Film är det media som skapar störst engagemang. Det går snabbt att producera och distribuera film idag. Du kan rikta dina insatser

Läs mer

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24

Innehåll. Förord 9. Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22. Bokens upplägg 11. Stick ut bygg ditt personliga varumärke 24 Innehåll Förord 9 Bokens upplägg 11 Du är en digital detektiv 22 Ta kontroll över din karriär 22 kapitel 1 Förstå de nya karriärtrenderna 13 Ditt arbete är inte längre en plats 13 Din arbetsbeskrivning

Läs mer

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice

www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice www.dalecarnegie.se Dale Carnegie Tips för att skapa förstklassig kundservice Del 1 Service börjar med relationer Förstklassig kundservice börjar med goda relationer. Här är nio sätt att stärka kundrelationer

Läs mer

25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring

25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring 25 år med Sales Promotion & Action Marketing = Beteendemarknadsföring Krav från kunder & krav på kunder 1. Good products ej tobak, sprit, politik 2. Good people visa ömsesidig respekt 3. Good resources

Läs mer

Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen?

Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen? Morgondagens turist Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen? Åsa Wallström, professor industriell marknadsföring Maria Ek Styvén, bitr. professor industriell marknadsföring Vad är e-generationen?

Läs mer

EN BERÄTTELSE OM SAMARBETE OCH FRAMGÅNG

EN BERÄTTELSE OM SAMARBETE OCH FRAMGÅNG EN BERÄTTELSE OM SAMARBETE OCH FRAMGÅNG 2015-11 2016-03 Där målen för både kundupplevelse affärskrav uppfylldes NOVARTO FAKTA & SIFFROR 2008 Företaget grundades 40+ Högt kvalificerade mjukvaruingenjörer

Läs mer

Guide. Kundvärde Optimering

Guide. Kundvärde Optimering Guide Kundvärde Optimering Syftet med denna guide är att på ett enkelt sätt förklara samma system som de mest framgångsrika företagen använder i sin marknadsföring. Den bygger på gamla principer inom marknadsföring

Läs mer

Kundservice & Feedback -Efterarbetet

Kundservice & Feedback -Efterarbetet Kundservice & Feedback -Efterarbetet Hur skapar man förändring mot kundorientering Källa: Catrin Brodin, Way group Kundtjänst Frontlinjen och nyckelfunktion för kundupplevelsen - Kultur och kundupplevelse,

Läs mer

Leverera exceptionella kundupplevelser Företagsbroschyr

Leverera exceptionella kundupplevelser Företagsbroschyr Leverera exceptionella kundupplevelser Företagsbroschyr Genesys plattform för kundupplevelser Engagera dina kunder Engagera din personal Leverera bättre affärsresultat 3 Vi hjälper dig vinna en ny generation

Läs mer

Den goda kundtjänsten

Den goda kundtjänsten Den goda kundtjänsten Kanalerna som svenskarna föredrar till kundtjänsten 2013 En internationell undersökning om konsumenters attityder till kundtjänsten Interactive Intelligence www.inin.com/se Innehållsförteckning

Läs mer

DIGITAL KOMMUNIKATION

DIGITAL KOMMUNIKATION DIGITAL KOMMUNIKATION SIGNEX Lyft blicken och se möjligheterna... DIGITAL KOMMUNIKATION NÄR DEN ÄR SOM BÄST -INVESTERING FÖR FRAMTIDEN Inom detaljhandeln har man sett att rörliga bilder i butiken ökar

Läs mer

Svenskt Marknadsföringsindex

Svenskt Marknadsföringsindex Svenskt Marknadsföringsindex Fakta om undersökningen Sveriges Marknadsföringsindex har som mål att årligen att sammanställa vad marknadschefer i Sverige tror om framtiden, vilka utmaningar de ser och hur

Läs mer

Connecting ecommerce and Digital Marketing. E-handel inom B2B. Stor potential, men dåligt utnyttjad av svenska företag

Connecting ecommerce and Digital Marketing. E-handel inom B2B. Stor potential, men dåligt utnyttjad av svenska företag E-handel inom B2B Stor potential, men dåligt utnyttjad av svenska företag Sverige ligger internationellt sett långt fram inom internetmognad och i framkant gällande telekommunikation. Men svensk tillverkande

Läs mer

din omvärld 2014 #dinomvarld #unitedminds

din omvärld 2014 #dinomvarld #unitedminds din omvärld 2014 #dinomvarld #unitedminds CHANGE OMVÄRLDEN STÅR ALDRIG STILL TIME INGET BESTÄMS AV FRAMTIDEN ALLT BESTÄMS AV NUET ÄVEN DIN FRAMTID. VAD ÄR DITT NU? NOWABILITY FÖRMÅGAN ATT OMSÄTTA NUETS

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Jonas Ehrling Digital affärsutvecklare och konsultchef på HiQ.

Jonas Ehrling Digital affärsutvecklare och konsultchef på HiQ. Jonas Ehrling Digital affärsutvecklare och konsultchef på HiQ. Började arbeta med digitala kanaler 1998 på företaget MacMeckarna som var ett utbildningsföretag inom digital medieproduktion. Har arbetat

Läs mer

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling

Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Cornerstone HCM Human Capital Management: investera i medarbetarna och skapa en kultur präglad av kontinuerlig utveckling Ett av de viktigaste målen för Human Resources är att se till verksamheten hela

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för IT-CHEFER. Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it.

KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för IT-CHEFER. Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it. KARTLÄGGNING: Så ser vardagen ut för 400 IT-CHEFER Du förtjänar bättre. Gör slut med dålig it. Innehåll Sid 5 #1: Incidenter slår hårt mot produktiviteten Sid 6 #2: Hälften av it-cheferna hinner inte tänka

Läs mer

CIO-barometern 2014. En undersökning bland CIO:er och IT-chefer i Sverige kring IT-infrastruktur. Om CIO-barometern

CIO-barometern 2014. En undersökning bland CIO:er och IT-chefer i Sverige kring IT-infrastruktur. Om CIO-barometern CIO-barometern 2014 CIO-barometern 2014 En undersökning bland CIO:er och IT-chefer i Sverige kring IT-infrastruktur Om CIO-barometern CIO-barometern är en årligen återkommande undersökning som genomförs

Läs mer

Sioux-ordspråk: När du upptäcker att du rider en död häst, är den bästa strategin att hoppa av.

Sioux-ordspråk: När du upptäcker att du rider en död häst, är den bästa strategin att hoppa av. The Workshop i sammanfattning Why Your Returns Are Love I dag konsumeras mer och mer media samtidigt som konsumenter i allt större utsträckning anstränger sig för att undvika traditionell reklam. Fragmenteringen

Läs mer

2012 2011 Undersökning av katastrofberedskap RESULTAT FÖR EMEA (EUROPA, MELLANÖSTERN OCH AFRIKA)

2012 2011 Undersökning av katastrofberedskap RESULTAT FÖR EMEA (EUROPA, MELLANÖSTERN OCH AFRIKA) 2012 2011 Undersökning av katastrofberedskap RESULTAT FÖR EMEA (EUROPA, MELLANÖSTERN OCH AFRIKA) INNEHÅLL Inledning........................................................................ 3 Metodik.........................................................................

Läs mer

Rapport. Engagemang. - Solis, Brian, 2011 (s. 282)

Rapport. Engagemang. - Solis, Brian, 2011 (s. 282) Rapport Engagemang "Engagement metrics are captured through the impact garnered from conversations with brand representatives, time spent viewing or taking action around social objects, as well as browsing,

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

White Paper. Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30

White Paper. Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30 White Paper Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30 White paper: Kundlojalitet och Net Promoter Index Detta White Paper är en sammanfattning av MarketDirections Nyhetsdialog om kundlojalitet från

Läs mer

Kunden som en KÄRNKOMPETENS

Kunden som en KÄRNKOMPETENS För beslutsfattare och människor med kundkontakter / sid. 1 av 5 Publicerad 2012-09-10 Kunden som en KÄRNKOMPETENS Av: Anders Holmquist tillsammans med Annika Kviberg/do-be consulting Inom CRM området

Läs mer

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär

Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär WEBRANKING BY COMPREND 2014-2015 Svenska företagswebbplatser fortsatt bättre än övriga Europa, men svaga inom CSR och karriär Svenska företag presterar fortsatt bra jämfört med andra europeiska företag

Läs mer

Microsoft erbjudande idag. Helena Fuchs, Microsoft Per Bay, COSMO CONSULT

Microsoft erbjudande idag. Helena Fuchs, Microsoft Per Bay, COSMO CONSULT Microsoft erbjudande idag Helena Fuchs, Microsoft Per Bay, COSMO CONSULT "Vi står på randen av en teknisk revolution som fundamentalt förändrar hur vi lever, hur vi arbetar och relaterar till varandra.

Läs mer

Sociala Medier. - Hur skall försäkringsbolagen förhålla sig till sociala medier? Sara Tidholm, Prime & United Minds 2016-01-27

Sociala Medier. - Hur skall försäkringsbolagen förhålla sig till sociala medier? Sara Tidholm, Prime & United Minds 2016-01-27 Sociala Medier - Hur skall försäkringsbolagen förhålla sig till sociala medier? & United Minds 2016-01-27 Hej! Sara Tidholm Juniorkonsult Expert inom sociala medier Marketing Communications @ Prime & United

Läs mer

Börsen och räntan påverkar nöjdheten hos lån- och sparkunder

Börsen och räntan påverkar nöjdheten hos lån- och sparkunder Svenskt Kvalitetsindex SKI Lån och Sparande Datum: -12-05 För ytterligare information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta Henrik Nyman, områdesansvarig Telefon: 0731-51 41 51 E-post:

Läs mer

5-stegsguide. Till ett effektivt digitalt samarbete

5-stegsguide. Till ett effektivt digitalt samarbete 5-stegsguide Till ett effektivt digitalt samarbete Fem steg till ett effektivt samarbete med digitala tjänster Idag finns en mängd digitala verktyg, tjänster och plattformar som hjälper oss att samarbeta

Läs mer

Nordens ledande företag gör kundresan digital. Hur undviker du att hamna på efterkälken?

Nordens ledande företag gör kundresan digital. Hur undviker du att hamna på efterkälken? Nordens digitaliseringspartner Nordens ledande företag gör kundresan digital. Hur undviker du att hamna på efterkälken? FÅ SVARET FRÅN 413 NORDISKA FÖRETAG SOM HAR TESTAT SINA DIGITALA FRAMSTEG DIGITAL-O-METER

Läs mer

Sunet /7 SUNET

Sunet /7 SUNET Sunets unika datanät garanterar säker och stabil infrastruktur för datakommunikation till universitet, forskningsinstitut och många andra statliga institutioner. I världen av forskning och utbildning blir

Läs mer

Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen

Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen FÖR MER INFORMATION JOHAN PARMLER, VD SVENSKT KVALITETSINDEX johan.parmler@kvalitetsindex.se 073-151 75 98 PRESSMEDDELANDE 2017-11-27 Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen

Läs mer

Phonera Växel. Framtidens växel redan idag INTRODUKTION

Phonera Växel. Framtidens växel redan idag INTRODUKTION Phonera Växel Framtidens växel redan idag INTRODUKTION Phonera Växel - en komplett telefonilösning för alla former av företag, stora som små. Phonera Växel erbjuder alla tänkbara funktioner som krävs,

Läs mer

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Utan frågor & svar stannar världen OM BISNODE Det finns små och stora frågor inom alla företag, organisationer och verksamheter. Frågor som kräver uppmärksamhet

Läs mer

Mobilanvändarundersökning

Mobilanvändarundersökning Mobilanvändarundersökning 2015 9 av 10 svenskar har en smart mobiltelefon men bara var tredje tycker mobilsajter är enkla att använda Från 2013 till 2015 har smarta mobiltelefoner fått sitt definitiva

Läs mer

Surviving Marketing in the Digital World. Kim Lehult, CEO, Witty AB Kim@Witty.se

Surviving Marketing in the Digital World. Kim Lehult, CEO, Witty AB Kim@Witty.se Surviving Marketing in the Digital World Kim Lehult, CEO, Witty AB Kim@Witty.se We're in a whirlpool - you can either swim with it and survive or drown Utmaningar De största utmaningarna med Digitala Media;

Läs mer

Information om den Europeiska standarden för kundkontaktcenter. Bakgrund status - framtid

Information om den Europeiska standarden för kundkontaktcenter. Bakgrund status - framtid 1(5) Information om den Europeiska standarden för kundkontaktcenter Nr: SS- EN 15838:2009 Bakgrund status - framtid En standard för kvalitetssäkring av mötet mellan kundkontaktcenter och kunden Informationsblad

Läs mer

Enghouse Interactive. Region: Norden

Enghouse Interactive. Region: Norden Enghouse Interactive Region: Norden Enghouse Systems Ltd Noterade på Toronto Stock Exchange Grundades 1984 Omsättning: $160 M (Strax över 1 miljard SEK) > 880 anställda Global täckning Tre affärsområden:

Läs mer

(IN)EFFEKTIV KOMMUNIKATION. Hur kommunicerar vi egentligen?

(IN)EFFEKTIV KOMMUNIKATION. Hur kommunicerar vi egentligen? MESSENGER SMS (IN)EFFEKTIV KOMMUNIKATION Hur kommunicerar vi egentligen? SKYPE SLACK EMAIL HANGOUTS WHATSAPP UNDERSÖK ANALYSERA ÅTGÄRDA Vi tar tempen på er interna kommunikation Kommunikation och samarbete

Läs mer

TURISM & SOCIALA MEDIER

TURISM & SOCIALA MEDIER TURISM & SOCIALA MEDIER EN NY KURS OM TURISM & SOCIALA MEDIER Hur kan företagen finna sin väg genom denna djungel av plattformar och verktyg, där kan de hitta sina målgrupper? målgrupper? Hur kan reseföratagens

Läs mer

DE UNGA OCH FRAMTIDENS ARBETSMARKNAD. Lars Forseth VD ManpowerGroup

DE UNGA OCH FRAMTIDENS ARBETSMARKNAD. Lars Forseth VD ManpowerGroup DE UNGA OCH FRAMTIDENS ARBETSMARKNAD Lars Forseth VD ManpowerGroup Lars Forseth MANPOWERGROUP Se till att unga snabbt kan komma ut i arbete efter avslutad utbildning Hjälpa människor att fortsätta lära

Läs mer

Morgondagens arbetsplats Användarnas syn på trenderna och teknologierna som skapar den. Annsofie Petersson IDC

Morgondagens arbetsplats Användarnas syn på trenderna och teknologierna som skapar den. Annsofie Petersson IDC Copyright IDC. Reproduction is forbidden unless authorized. All rights reserved. Morgondagens arbetsplats Användarnas syn på trenderna och teknologierna som skapar den Annsofie Petersson IDC 2 3 4 5 6

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

Modernt arbete kräver moderna verktyg

Modernt arbete kräver moderna verktyg En guide för dig som är företagare: Modernt arbete kräver moderna verktyg Windows 10 Pro ger nya möjligheter att jobba smartare och säkrare. Du behöver bra verktyg för att kunna göra ett bra jobb. Din

Läs mer

FileMaker i praktiken: mobilappar i stora företag FileMaker och Harvey Water Softeners ett ekosystem av tillväxt

FileMaker i praktiken: mobilappar i stora företag FileMaker och Harvey Water Softeners ett ekosystem av tillväxt Talarserie om Workplace Innovation Platform FileMaker i praktiken: mobilappar i stora företag FileMaker och Harvey Water Softeners ett ekosystem av tillväxt Guy Halligan, ansvarig utvecklare av digitala

Läs mer

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig

7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig 7 trender inom rekrytering - Hur du hittar talanger och knyter dem till dig www.visma.se/enterprise Sverige befinner sig sedan ett par år i en högkonjunktur och har relativt låg arbetslöshet. Många företag

Läs mer

Europeisk standard för kundkontaktcenter. Bakgrund status - framtid

Europeisk standard för kundkontaktcenter. Bakgrund status - framtid 1(5) Europeisk standard för kundkontaktcenter Nr: SS- EN 15838:2009 Bakgrund status - framtid En standard för kvalitetssäkring av mötet mellan kundkontaktcenter och kunden Informationsblad Europastandard

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

Kanalvalet2019. Styrkan med rätt innehåll i rätt kanal.

Kanalvalet2019. Styrkan med rätt innehåll i rätt kanal. Kanalvalet2019 Styrkan med rätt innehåll i rätt kanal. Det ständiga valet Som avsändare av kommunikation är det många olika val att ta ställning till fysiskt eller digitalt? PostNord, Citymail eller Morgonpost?

Läs mer

Omnichannel Optimiser

Omnichannel Optimiser Whitepaper Omnichannel Optimiser EG Omnichannel Optimiser kan hjälpa din verksamhet på resan mot att skapa sammanhängande kundupplevelser tvärs över kanaler. Det är en abonnemangsbaserad molntjänst som

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Mobiltelefoni 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Mobiltelefoni 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Mobiltelefoni 2015 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Johan Parmler, VD Telefon:

Läs mer

Svenskt Marknadsföringsindex 2016

Svenskt Marknadsföringsindex 2016 Svenskt Marknadsföringsindex 2016 Ett verktyg för marknadschefer 2015 startade vi upp Sveriges Marknadsföringsindex för att sammanställa vad marknadschefer och andra marknadsföringsansvariga i Sverige

Läs mer

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden

Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Varför PRAO och praktik? Samverkan för framtiden Möjligheter med prao och praktik! Att ta emot elever på prao och praktik är ett bra tillfälle att ge dem en positiv bild av din arbetsplats och av arbetslivet.

Läs mer

Erfarenheter CRM Vattenfall

Erfarenheter CRM Vattenfall Erfarenheter CRM Vattenfall ADSIG 2006 05 30 Agenda CRM ett helt nytt system för försäljning på Vattenfall SAP CRM på Vattenfall Frontoffice (CIC) Sales Marketing Förberedelsefasen Processkunskap SAP kompetens

Läs mer

IF Försäkring. Insourcing Service Desk

IF Försäkring. Insourcing Service Desk IF Försäkring Insourcing Service Desk AGENDA Introduktion till If Projektet Insourca Service Desk Resultatet Egna reflektioner Framtiden Frågor OM IF If försäkrar det som är värdefullt i livet: människor,

Läs mer

AFFÄRSUTVECKLING i den digitala tornadon

AFFÄRSUTVECKLING i den digitala tornadon AFFÄRSUTVECKLING i den digitala tornadon Digital affärsinnovation Stockholm den 27 maj 2016 Robert Elm 2011 IRM AB All rights reserved Det populäraste mediaföretaget. Skapar inget innehåll Uber Världens

Läs mer

I0 VANLIGA UTMANINGAR OCH HUR MAN LÖSER DEM. som försäljningschefer ställs inför. i-snapshot Driving Sales Performance

I0 VANLIGA UTMANINGAR OCH HUR MAN LÖSER DEM. som försäljningschefer ställs inför. i-snapshot Driving Sales Performance I0 VANLIGA UTMANINGAR som försäljningschefer ställs inför OCH HUR MAN LÖSER DEM Här på i-snapshot talar vi med ledande försäljningschefer dagligen. Vi vet att trots deras gedigna kunskap och kompetens,

Läs mer

Välkommen. Agera din egen headhunter på sociala medier /Katy Caroan Malmö, 21 maj, 2014

Välkommen. Agera din egen headhunter på sociala medier /Katy Caroan Malmö, 21 maj, 2014 Välkommen Agera din egen headhunter på sociala ier / Malmö, 21 maj, 2014 Vilka är ni på sociala ier? För att hitta nästa jobb idag 1. använder du inte sociala ier / LinkedIn alls 2. har du valt att ha

Läs mer

Värdegrund på Alfa-kassan

Värdegrund på Alfa-kassan Värdegrund Värdegrund på Alfa-kassan På Alfa-kassan är arbetet med vår värdegrund en naturlig del av vår verksamhet. Vi ska utgå från och prata om vår värdegrund på möten och vid utvecklingssamtal. Med

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

E-generationen börjar resan på nätet

E-generationen börjar resan på nätet E-generationen börjar resan på nätet Åsa Wallström, prof. Maria Ek Styvén, bitr. prof. Luleå tekniska universitet BAKGRUND Ökande konkurrens mellan destinationer Digitala kanaler kan vara ett kostnadseffektivt

Läs mer

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling en undersökning om bredband och det viktiga med internet Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling Internet tillgodoser allt fler av våra behov, oavsett om det handlar

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

Change management effectiveness.

Change management effectiveness. Leda i förändring Percent of respondets that met or exceeded project objectives Change management effectiveness. 100% Correlation of change management effectiveness to meeting project objectives 90% 95%

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Framtidens idrottsförening

Framtidens idrottsförening Framtidens idrottsförening Sverige och idrotten 2020 SF-presentation, april 2012 Uppdraget Bakgrunden till projektet Framtidens idrottsförening startar med Narva-motionen samt RS yrkande och Proletärens

Läs mer

Så får du dina kunder och medarbetare att skryta om dig!

Så får du dina kunder och medarbetare att skryta om dig! Så får du dina kunder och medarbetare att skryta om dig! Nöjda kunder kommer nödvändigtvis inte tillbaka! Det gör alltid kunder! Vilka sorters kunder finns det? Kunderna är: Berättar

Läs mer

Goda kundupplevelser. Förenklat. Ett kontaktcenter i molnet med omnikanal skapar nöjda kunder.

Goda kundupplevelser. Förenklat. Ett kontaktcenter i molnet med omnikanal skapar nöjda kunder. Goda kundupplevelser. Förenklat. Ett kontaktcenter i molnet med omnikanal skapar nöjda kunder. FUNKTIONER ENKEL SKALBARHET MED OÄNDLIGA MÖJLIGHETER Oavsett om du är i ett litet team, eller en familj på

Läs mer

#JohnRosenbaum. Senior Social Media Advisor, Infomedia SE

#JohnRosenbaum. Senior Social Media Advisor, Infomedia SE #JohnRosenbaum Senior Social Media Advisor, Infomedia SE En av de första svenskarna på Facebook Framgångsrikt förutspått melodifestivalvinnare & politiska val genom att analysera Social Mediedata @JohnnyRosenbaum

Läs mer

En bransch i förändring - kunderna kräver mer

En bransch i förändring - kunderna kräver mer Svenskt Kvalitetsindex SKI Energi 2016 Datum: 2016-11-28 För ytterligare information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta: Laurina Qvarnström, Områdesansvarig Telefon: 070 880 27 13

Läs mer

HUR MAN LYCKAS MED BYOD

HUR MAN LYCKAS MED BYOD HUR MAN LYCKAS MED BYOD WHITE PAPER Innehållsförteckning Inledning... 3 BYOD Checklista... 4 1. Val av system... 4 2. Installation och konfiguration... 5 3. Prestanda... 5 4. Valfrihet ökar upplevelsen...

Läs mer

Svenskt Kvalitetsindex om bredband, Digital-TV och fast telefoni

Svenskt Kvalitetsindex om bredband, Digital-TV och fast telefoni Svenskt Kvalitetsindex SKI Bredband och Digital-TV 2016 Datum: 2016-10-31 För ytterligare information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta Johan Parmler, VD Telefon: 0731-51 75 98 E-post:

Läs mer

Hej! Erik Fors-Andrée. Entreprenör som driver cruited.com. Mejl: efa@efa.nu. Blogg: www.vd-blogg.se. LinkedIn: linkedin.

Hej! Erik Fors-Andrée. Entreprenör som driver cruited.com. Mejl: efa@efa.nu. Blogg: www.vd-blogg.se. LinkedIn: linkedin. Hej! Entreprenör som driver cruited.com Mejl: efa@efa.nu Blogg: www.vd-blogg.se LinkedIn: linkedin.com/in/forsandree Sociala medier som plattform för chefskap och ledarskap Belysa, utmana tankarna och

Läs mer

Medvetet företagande i en digitaliserad tid

Medvetet företagande i en digitaliserad tid Medvetet företagande i en digitaliserad tid Förord Vi lever i en spännande och föränderlig tid där digitaliseringen ger oss möjligheter vi tidigare bara kunde drömma om. Modern teknik och smarta tjänster

Läs mer

DATA OM DATA En rapport om företags mobilanvändande

DATA OM DATA En rapport om företags mobilanvändande DATA OM DATA 2019 En rapport om företags mobilanvändande DATA OM DATA 2019 En rapport om företags mobilanvändande Genom att titta på digitaliseringsmognaden i olika branscher ser vi också att svenska företag

Läs mer

Ny i HR-rollen 1. Ny i HR-rollen. Detta måste du ha koll på

Ny i HR-rollen 1. Ny i HR-rollen. Detta måste du ha koll på Ny i HR-rollen 1 Ny i HR-rollen Detta måste du ha koll på Ny i HR-rollen 1 Innehåll Sida 2 Inledning 3 Förväntningar på HR-rollen 4 Så, var ska man börja? 5 En HR-modell i fyra nivåer 6 Förstå organisationen

Läs mer

Connecting ecommerce and Digital Marketing. Användarundersökning. ...och. mobila. sajter. mobilsurfande...

Connecting ecommerce and Digital Marketing. Användarundersökning. ...och. mobila. sajter. mobilsurfande... Användarundersökning Om mobilsurfande......och mobila sajter Mobilsurfandet ökar men användarna flyr krångliga mobilsajter Smartphonens genomslag har gjort att många svenskar numera hellre använder mobilen

Läs mer

a White Paper by Idea2Innovation Framtidens arbetssätt.

a White Paper by Idea2Innovation Framtidens arbetssätt. a White Paper by Idea2Innovation Framtidens arbetssätt. Det är tveklöst så att arbetslivet så som vi känner till det genomgår en snabb förändring. Även om det sker olika snabbt i olika branscher, så genomsyrar

Läs mer

Riktlinjer för tillgänglighet och service

Riktlinjer för tillgänglighet och service Riktlinjer för tillgänglighet och service Beslutsdatum 2018-01-11 Diarienummer Reviderat - Lagstadgat styrdokument - Ersätter styrdokument Uppföljning Ansvar 2016KS/0674 Riktlinjer för tillgänglighet och

Läs mer

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen 1. Är affärsidén så pass tydlig att i princip alla förstår vad ditt företag kan hjälpa till med? 2. Har du analyserat din bransch

Läs mer

En värld i ständig förändring Family Business Survey 2014 Sverige

En värld i ständig förändring Family Business Survey 2014 Sverige En värld i ständig förändring Family Business Survey 2014 Sverige 2 Innehåll 4 6 8 10 12 14 Vi ser familjeföretagens utmaningar PwC:s analys Familjeföretagen vill vara hållbara Innovation och talang viktiga

Läs mer

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Oliver Lopez har jobbat med försäljning i 15 år. Sedan ett par år driver han företaget Structsales där han hjälper sälj och marknadsorganisationer

Läs mer

Customer Journey Design. Kundresan är ett kraftfullt verktyg för att skapa en extraordinär kundupplevelse

Customer Journey Design. Kundresan är ett kraftfullt verktyg för att skapa en extraordinär kundupplevelse Customer Journey Design Kundresan är ett kraftfullt verktyg för att skapa en extraordinär kundupplevelse Kunden är den viktigaste tillgången Det finns ett talesätt som säger att kunden är den viktigaste

Läs mer