Verksamhetsberättelse för

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Styrelsen för lokalföreningen i Skellefteå får härmed avge följande rapport för verksamheten Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Övriga ledamöter: Ersättare: Maria Nilsson Kerstin Oscarson Margareta Andersson Philip Cohen Ewa Lundmark Britt-Marie Nyström Monica Åkerström Monica Bergström Jasmine Ravaghi Revisorer: Valberedning: Ulrika Öhlund och Cecilia Rosendahl ordinarie Ulf Oscarson, Ove Johansson, ersättare Hanna Lundqvist (sammankallande) Inger Berglund VÅR LOKALFÖRENING Geografiskt område Lokalföreningen i Skellefteå omfattar sedan 2012 Skellefteå, Norsjö, Malå och Sorsele kommuner. Styrelsen Styrelsen har bestått av 7 ordinarie ledamöter samt 2 ersättare, varav endast en är man. Styrelsen är medveten om att dels män och dels yngre personer vore bra för lokalföreningen. Arbetsgrupper I Norsjö finns en arbetsgrupp som arbetar med läxhjälp för framför allt ensamkommande flyktingbarn som går på gymnasieskolan. Läxhjälpen bedrivs en gång per vecka på Fritidsgården. 1(5)

2 I Malå finns också en arbetsgrupp som arbetar med läxhjälp för elever i årskurs 4-6 och med stöd till ensamkommande flyktingbarn. Årsmötet 2013 Årsmötet 2013 hölls torsdag den 21 februari på Ainas Café. Program: Skolans utveckling i Skellefteå. Anders Bergström, skolchef i Skellefteå kommun, berättade om hur han ser på skolans utveckling de närmaste åren. Styrelsemöten Lokalföreningen har under året haft tolv protokollförda möten. Styrelsemötena har haft god uppslutning och idéerna har flödat. De flesta styrelsemöten har hållits på Studiefrämjandet, Södra Järnvägsgatan 27. Våra medlemmar Antalet medlemmar var vid årets slut 450 medlemmar och dessutom fanns det 209 medlemmar som ännu inte hade betalat sin medlemsavgift för Cirka 30 personer har varit aktiva som läxhjälpare. Dessutom har ett femtontal medlemmar varit aktiva, d.v.s. ställt upp vid särskilda tillfällen när insatser behöver göras. Styrelsen arbetar för att få fler medlemmar aktiva. Deltagande i medlemsutbildningar Margareta Andersson har varit på webbutbildning i Umeå vid två tillfällen med anledning av att Rädda Barnen har ny hemsida. Lokalföreningen har egen hemsida och egen e-postadress. Den april var fem medlemmar i Malå på flyktingkonferensen i Sundbyberg. Malå kommun har tagit emot ensamkommande flyktingbarn under 2013 och flera medlemmar är aktiva i mottagandet. Malå kommun har tillsammans med bl.a. Rädda barnen fått pengar från Länsstyrelsen till ett projekt för att stärka verksamhet med flyktinguider och familjekontakter främst för asylsökande ensamkommande barn/ungdomar. Carola Karlsson, skolsköterska i Umeå hade föreläsning för gode män i Malå den 5 november. Deltagande i andra konferenser och evenemang - Den januari anordnade Västerbottensdistriktet en konferens/arbetshelg för lokalföreningarnas styrelser på Ansia i Lycksele. Inger Berglund, Philip Cohen, Kerstin Oscarsson och Margareta Andersson deltog i konferensen. En del av konferensen handlade om verksamhetsplan för lokalföreningen. - Den 9 februari deltog Kerstin Oscarson och Margareta Andersson på nätverksträff om tilläggsrapporten och Ung Röst i Sundbyberg. - Distriktets årsmöte var den 20 mars i Umeå. Inger Berglund, Maria Nilsson och Monica Åkerström var lokalföreningens ombud. Philip Cohen och Margareta Andersson deltog som distriktsstyrelsemedlemmar. - Kerstin Oscarson och Margareta Andersson deltog den 27 april i Umeå på en skolnätverksträff. - Den 7-8 september var Kerstin Oscarson i Stockholm på en konferens om High five. 2(5)

3 - Maria Nilsson och Philip Cohen deltog i regionala konferensen den 5-6 oktober i Umeå. - Kerstin Oscarson och Margareta Andersson deltog den 19 oktober i Region Nords Barnkonventionsarbetsgrupp i Umeå. - Philip Cohen var på konferens i Lycksele den 14 november om Nationella minoriteters rättigheter i Västerbottens län. - Kerstin Oscarson och Margareta Andersson var på skolkonferens i Stockholm november. Margareta Andersson och Philip Cohen har representerat lokalföreningen i distriktsstyrelsen i Västerbotten. VÅR VERKSAMHET Barn vi mött En stor del av verksamheten är läxhjälp där ca 100 elever har deltagit. Skolorna uppskattar den verksamhet som bedrivs. Barns rätt i samhället Barncheck Maria Nilsson var på ett s-möte Redskapet för att påverka förvaltningarna att utarbeta barncheck. Flera förvaltningar har barncheck eller håller på att ta fram barncheck. Enkäten Ung Röst Enkäten Ung röst har genomförts på två gymnasieskolor och fem grundskolor i Skellefteå kommun under oktober november. Resultatet kommer våren Information om Barnkonventionen Kerstin Oscarson och Margareta Andersson har haft information om Barnkonventionen för en föräldragrupp från Afghanistan och Kerstin Oscarson för en grupp från Somalia. Barns rätt till trygghet och skydd Verktygslåda för en tryggare skola I mars anordnades ett föräldramöte på Hagens förskola. Per Olof Tellegård psykolog på Region Nord, hade ett föredrag om hur man kan hjälpa sitt barn att vara en bra kompis. Margareta Andersson och Kerstin Oscarson presenterade Rädda Barnen, verktygslådan och likabehandlingsplanen. Programmet blev mycket uppskattat. I oktober var Kerstin Oscarson och Margareta Andersson med på ett föräldramöte på förskolorna Klockaren och Lekaren och informerade om Rädda Barnen, Barnkonventionen och likabehandlingsplanen. Det handlar om kärlek I Skellefteå heter projektet Kärleken är fri. Vecka 8 genomfördes projekt på Kaplanskolan av Socialförvaltningen tillsammans med Kaplanskolan, polisen, fältassistenter, skolkyrkan 3(5)

4 kvinnojouren, Rädda Barnen m.fl. Eleverna i alla årskurser fick se teaterförställningen Tystnad, med uppföljning i klassrummen. Dessutom var det en utställning med diverse information i korridorer, tipsrunda och möjlighet till samtal. Inger Berglund, Kerstin Oscarson, Philip Cohen, Monica Åkerström, Monica Bergström och Margareta Andersson deltog. Vecka 48 genomfördes Kärleken är fri på Balderskolan med samma upplägg som på Kaplanskolan. På Balderskolan var det eleverna i årskurs 3 som fick se teaterförställningen Tystnad på Nordanåteatern. Kerstin Oscarson, Jasmine Ravaghi och Margareta Andersson deltog. High five idrott för alla Maria Nilsson och Kerstin Oscarson har arbetat med frågan att försöka få idrottsföreningar att arbeta med värdegrund och likabehandlingsplan. De har träffat representanter för SISU, AIK- hockey, fritidsförvaltningens och fritidsnämnden. Barns rätt till utbildning Läxläsning Läxläsningshjälp har fortsatt som tidigare på Morö Backe skola, Sörböleskolan, Byskeskolan, i Malå och i Norsjö, en gång per vecka 2013 under terminerna. Insamling Insamlingar har gjorts in vid följande tillfällen: - I oktober var det dags för Världens Barninsamlingen tillsammans med flera andra organisationer i Skellefteå. Ett antal medlemmar deltog i bössinsamlingen. I Skellefteå kommun samlade lokalföreningen in 8668 kr genom bössinsamling, 12 novellböcker såldes vilket gav 1200 till insamlingen. Under vecka 43 anordnade Kulturskolan 6 konserter till förmån för Världens Barn. Det var konserter i Kusmark, Medlefors, Bureå, Lövånger, Ursviken och på Anderstorp. Dessa konserter inbringade kr. - I november gjorde Philip Cohen och Britt-Marie Nyström insamling för Filippinerna som gav kr. - Dessutom finns insamlingsbössor på ICA i Byske och Kåge och på ICA Maxi. Arbetet för att synas lokalt Lokalföreningen har hemsida och egen e-postadress. Margareta Andersson är redaktör. Reklamannonser för Rädda Barnen har under året funnits i lokaltidningen Norran. En debattartikel om skolan fanns på Norrans hemsida i augusti. Information om Rädda Barnen varumärket: En kort presentation av Rädda Barnen i Skellefteå togs fram i början av året och har använts där vi har haft information om Barnkonventionen. 4(5)

5 VÅR EKONOMI Vår ekonomi beskrivs i förvaltingsberättelsen, resultat- och balansräkning. Övrigt Skåpet som stått på Efyran har vi varit tvungna att ta bort eftersom Efyran stängdes i slutet av 2012 och renoveras. Materialet i skåpet gicks igenom, en del kastades, en del finns hos Margareta Andersson. Skåpet lämnades hos Myrorna. Styrelsen i Skellefteå lokalförening tackar alla medlemmar för gott samarbete under Skellefteå Maria Nilsson Margareta Andersson Philip Cohen Ordförande Sekreterare Kassaförvaltare Kerstin Oscarson Ewa Lundmark Britt-Marie Nyström Vice Ordförande Ordinarie ledamot Ordinarie ledamot Monica Åkerström Jasmine Ravaghi Monica Bergström Ordinarie ledamot Ersättare Ersättare 5(5)

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Stockholm får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Styrelsen för Schnauzerringen avger härmed sin berättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsens sammansättning

Styrelsen för Schnauzerringen avger härmed sin berättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsens sammansättning Styrelsen för Schnauzerringen avger härmed sin berättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsens sammansättning Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ordinarie ledamöter Suppleant 1 Suppleant 2 Lotta

Läs mer

Stockholms Afghanistankommittés verksamhetsberättelse 2013

Stockholms Afghanistankommittés verksamhetsberättelse 2013 Stockholms Afghanistankommittés verksamhetsberättelse 2013 Stockholms Afghanistankommittés styrelse, som härmed får lämna sin verksamhetsberättelse för 2013, har under verksamhetsåret bestått av följande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening

Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening Verksamhetsberättelse 2011 för IM Göteborgs lokalförening Om organisationen Riksorganisationen Individuell Människohjälp, IM, har sitt huvudkontor i Lund. Härifrån leds IMs verksamhet. På fyra orter finns

Läs mer

BRIS Öst Verksamhetsberättelse 2009

BRIS Öst Verksamhetsberättelse 2009 BRIS Öst Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 BRIS region Öst Innehållsförteckning sida Inledning 2 1. BRIS region Öst 3 1.1 Föreningen BRIS 3 1.2 Styrelsen BRIS region Öst 3 1.3 Kansli

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Svenska Australian Shepherdklubben, SASK Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Svenska Australian Shepherdklubben (SASK) avger härmed följande verksamhetsberättelse avseende verksamhetsåret 2013. Styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 2011 ALLMÄNT Kvinnojouren MOA är en ideell förening, religiöst och partipolitiskt obunden, som arbetar under demokratiska former och ur ett kvinnoperspektiv präglat av respekt för

Läs mer

Vi Unga Uppsala Distriktsstämma 2015

Vi Unga Uppsala Distriktsstämma 2015 Vi Unga Uppsala Distriktsstämma 2015 14 mars i Knivsta kommunhus 1 Förslag på dagordning 2-3 Förklaring av dagordning 4-6 Ordlista 7-8 Bilaga 1: Årsbokslut 2014 9-15 Bilaga 2: Verksamhetsberättelse 2014

Läs mer

PARKINSON GÄSTRIKLAND VERSAMHETSBERÄTTELSE

PARKINSON GÄSTRIKLAND VERSAMHETSBERÄTTELSE VERSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Parkinson Gästriklands verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsen för Parkinson Gästrikland får lämna följande verksamhetsberättelse för tiden 2014-01-01 till 2014-12-31. Styrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2011

Verksamhetsberättelse år 2011 Verksamhetsberättelse år 2011 LO-distriktet i Västmanland Styrelsen för LO-distriktet i Västmanlands årsredovisning för 2011 Avgiven till representantskapet vid årsmöte 2012-04-12 Styrelsen sammansättning

Läs mer

Här kommer handlingarna till årsmötet. Ta med dem när ni åker på konferensen och årsmötet.

Här kommer handlingarna till årsmötet. Ta med dem när ni åker på konferensen och årsmötet. Välkomna till FSUMs Årsmöte i Strömstad 7 maj 2015! Här kommer handlingarna till årsmötet. Ta med dem när ni åker på konferensen och årsmötet. Styrelsen har ett förslag till verksamhetsplan tyck till om

Läs mer

Redovisning av Länsstyrelsen i Skånes uppdrag att motverka hedersrelaterat våld och förtryck 2009

Redovisning av Länsstyrelsen i Skånes uppdrag att motverka hedersrelaterat våld och förtryck 2009 INFORMATION 1(16) Vår referens Samhällsbyggnadsavdelningen Enheten för social hållbarhet Katarina Tümer 040-25 21 86 Integrations- och jämställdhetsdepartementet Att: Jenny Norén Redovisning av Länsstyrelsen

Läs mer

årsmöte 2014 i FSKF Du kallas och välkomnas varmt till årsmöte i FSKF den 13 mars 2013.

årsmöte 2014 i FSKF Du kallas och välkomnas varmt till årsmöte i FSKF den 13 mars 2013. fskf Föreningen storstockholms kultur- och fritidschefer 2014-02-20 Kallelse till årsmöte 2014 i FSKF Du kallas och välkomnas varmt till årsmöte i FSKF den 13 mars 2013. Datum: 13 mars Tid: 16:00 Plats:

Läs mer

Inbjudan till årsmöte 20 februari kl.15.00

Inbjudan till årsmöte 20 februari kl.15.00 V e r k s a m h e t s b e r ät t e l s e 2 0 0 9 Inbjudan till årsmöte 20 februari kl.15.00 Styrelsen Styrelsen har under det gångna året bestått av 5 ledamöter: Gustav Nilsson ordf. Sven-Olof Jonsson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011-12

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011-12 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011-12 2 4 6 8 FOKUSOMRÅDE: Profilfrågan FOKUSOMRÅDE: Antidiskriminering med fokus på kön och sexualitet FOKUSOMRÅDE: Lokal utveckling FOKUSOMRÅDE: Stabil organisationsutveckling

Läs mer

Verksamhetsberättelse Svenska Downföreningen 2006

Verksamhetsberättelse Svenska Downföreningen 2006 Verksamhetsberättelse Svenska Downföreningen 2006 1 2 Verksamhetsberättelse Svenska Downföreningen 2006 Styrelsen för Svenska Downföreningen vill härmed avge följande berättelse avseende föreningens verksamhet

Läs mer

RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014

RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014 RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014 x INNEHÅLL RIKSFÖRBUNDET SPES 2014 I. Årets förbundsstyrelser och deras sammansättning 2. Ungdomssektionen 3. Utbildningar, konferenser, möten

Läs mer

OKTOBER 2013 LOKALT NYHETSBREV

OKTOBER 2013 LOKALT NYHETSBREV NYHETSBREV OKTOBER 2013 Här kommer nyhetsbrevet för oktober fullspäckat med information och inspiration för och av alla oss som är aktiva och engagerade inom Rädda Barnen i södra Sverige. LOKALT DET HÄR

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2014

Verksamhetsberättelse för 2014 Verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsen för FaCO får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år 2014 Styrelsen har under året haft följande sammansättning Ordförande Vice Ordförande Sekreterare

Läs mer

Vallentuna Folkrörelsearkiv foto: Eva Wetterborg

Vallentuna Folkrörelsearkiv foto: Eva Wetterborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Vallentuna Folkrörelsearkiv foto: Eva Wetterborg Förord Föreningsarkiven i Stockholms Län, FSL, bildades 1994 utifrån ett samarbete mellan Länsbildningsförbundet och Folkrörelsernas

Läs mer

Autism- och Aspergerförbundet Verksamhetsberättelse och Årsredovisning för 2012

Autism- och Aspergerförbundet Verksamhetsberättelse och Årsredovisning för 2012 Autism- och Aspergerförbundet Verksamhetsberättelse och Årsredovisning för 2012 1 Det här är Autism- och Aspergerförbundet Förbundet har ca 13 000 medlemmar och arbetar för att förbättra villkoren för

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Styrelsen för PRO Samorganisation i Gävle avger härmed berättelse över verksamhetsåret 2013. Styrelse med mera Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Studieorganisatör

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014

Verksamhetsberättelse år 2014 Centerpartiet Norrtälje kommun Verksamhetsberättelse år 2014 Kretsstyrelse: Ordf. Anders Olander Norrtälje Gunnar Englund Väddö Carina Jansson Gottröra Anita Engdahl Norrtälje Åsa Wärlinder Estuna Bengt

Läs mer

Kommunal STOCKHOLMS LÄN SEKTION 27

Kommunal STOCKHOLMS LÄN SEKTION 27 MEDLEMSCENTER SKÄRHOLMEN Kommunal STOCKHOLMS LÄN SEKTION 27 Sektion 27 omfattar förvaltningarna Östermalm, Södermalm, Älvsjö, Hägersten-Liljeholmen, Skärholmen, Social- Arbetsmarknadsförvaltningen. hemsida

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd

Verksamhetsberättelse 2014. Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Verksamhetsberättelse 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd Följande verksamhetsberättelse från föreningens olika verksamheter är sammanställda från verksamheternas insända svar till personalens

Läs mer

Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning

Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning Årsberättelse Göteborg 2014-2015 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning 2 2. Medlemmar 2 3. Styrelsen 2 3.1 Förtroendevalda 3 3.2 Styrelsens arbete 2-5 4 Verksamheter 5 4.1 Läxhjälp 5 4.2 Frukostklubben

Läs mer

PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03...

PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03... PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-11-10... 1 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-10-01... 3 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-09-03... 6 PROTOKOLL FÖRÄLDRASTYRELSEN ÅSEDA 2008-05-14... 8 PROTOKOLL

Läs mer