Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan"

Transkript

1 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet. - Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande -på riktigt, art. 12 i Barnkonventionen. Pågår till våren 2012, på Paradisskolan, år 7. Kommunalråd, politiker och Utbildningsförvaltning ställde sig positiva,vilket var en förutsättning. Aktiva i projektet är elever, lärare, rektor, föräldrar, politiker och lokalföreningen. Projektet har utvecklats mycket positivt tack vare stort engagemang från eleverna, rektor och lärarna. - Vi har under året fortsatt med projektet Ellen-allan,samtalsgrupper för 14-åriga tjejer och killar,och under hösten hade vi två nya projektledare som rekryterade nya samtalsledare från Högskolan Väst. Under hösten fick samtalsledarna utbildning av projektledarna och där även lokalföreningen bidragit med information. Samtalsgrupper har startat. - Alla förskolor och grundskolor inbjöds att under barnrättsveckorna rita om Barnkonventionen. Cirka 600 teckningar ställdes ut under tre veckor på Folkets Hus/Kulturhuset och stadsbiblioteket. Intäkter från försäljning av teckningar gick till Världens Barn. - I ett flertal sammanhang har barn varit aktiva vid bl.a. bössinsamlingar. - Vi har påverkat politiker och tjänstemän om Barnkonventionen dels genom direktkontakt och dels genom insändare i lokaltidningen under året. - En demokratidag genomfördes i december där alla skolors elevråd i kommunen var inbjudna tillsammans med politiker. Arbete mot diskriminering av barn. - Vårt treåriga samarbetsprojekt Skyddsnät med Brottsofferjouren, BOJ, pågår. Under våren rekryterades sex informatörer och en stödperson från Högskolan Väst. De fick sin informatörsutbildning i Stockholm under hösten, där även två från lokalföreningen ingick. Informationen ges till elever i år 8,år 9 och gymnasiet. Informatörerna har varit ute på flera skolor under hösten och fortsätter. - Ellen-allan -projektet har beskrivits under rubrik Barns inflytande och delaktighet. - Även i Inflytande -projektet framgår att miljön påverkas positivt för alla elever. - Vi har haft regelbundna möten med våra skolombud, där Barnkonventionen är fokus och all ny information från RB,Skolverket, barnombudsmannen och barn-och elevombudet har givits. - Information har getts på gymnasiet och grundskolor om Barnkonventionen, Rädda Barnen och mobbning. - I olika sammanhang har vi påtalat vikten av att Likabehandlingsplanerna följs och brister åtgärdas. Barns rätt till trygghet och skydd. - Vårt samarbetsprojekt Skyddsnät är beskrivet under Diskriminering.

2 Sida 2 av 6 - Vi har i skrivelse till Arbetsmarknads-Socialnämndens politiker påtalat behovet av ytterligare en barnsamordnare till Barnahus. En ny projekttjänst tillsattes under hösten. - Ett välbesökt seminarium om Flickan och skulden med författaren Katarina Wennstam anordnades tillsammans med BOJ och studieförbundet Vuxenskolan. Alla som i sitt yrke jobbar med barn inbjöds. - Vi påverkar attityder och värderingar genom bl.a. insändare om våld och övergrepp mot barn. - Vi har medlem i föreningen som är nätverksansvarig i distriktet för Trygghet och skydd som haft träffar under året. Barns rätt till utbildning. - Vi har delat ut bilderboken om Barnkonventionen, Hurraa!!-Alla barns rätt av Pernilla Stalfelt till alla förskolor och skolans yngre år och broschyrer. - Vi har träffat våra skolombud regelbundet, där även skolhälsovården ingår. - Vi har gjort skrivelse till Arbetsmarknads-Socialnämndens politiker och påtalat vikten av att Barnkonventionen finns med i alla beslut och ingår i kommunens Mål-och resursplan. Även att barnchecklista, barnkonsekvensanalys och barnbokslut ingår. - Möte med Utbildningsnämnden återstår. - Vi har deltagit i Hälsomässa på Högskolan där vi hade bokbord och information om Rädda Barnen och Barnkonventionen, tillsammans med andra föreningar i Volontärcentrum. - Teckningsutställningen om Barnkonventionen, där så många skolor deltager, innebär att barnen får en god inblick i barns rättigheter och behov. - Samarbetet med Kulturbyrån och Stadsbiblioteket har fortsatt. - Under Kulturbyråns 10-årsjubileum gavs musik-och sångunderhållning. Intäkterna gick till lokalföreningen att användas till kultur någonstans i världen. - Samarbetet med gymnasieskolor har fortsatt där vi informerat om Barnkonventionen och Rädda Barnen och barn som farit illa. - Vi har gott samarbete med Högskolan Väst och Volontärcentrum, där vi rekryterat projektledare och samtalsledare till Ellen-allan och informatörer och stödperson till Skyddsnät AKTÖRER FÖR BARNS RÄTTIGHETER Föräldrar och andra vuxnas engagemang för barnets rättigheter. - I projektet Inflytande-på riktigt används Rädda Barnens material Vuxna först - Föräldrar och andra vuxna inbjöds till föreläsning om Att växa från barn till vuxen och ett tjugofemtal intresserade föräldrar kom. - Nyanlända har fått information var femte vecka under våren om Barnkonventionen,Rädda Barnen Shaken baby och uppfostringsstöd. - Föräldracirkel i samarbete med Vuxenskolan om Barnen i våra hjärtan har ej startat. - Information om RB och BK har getts till Arbetslösa, fas 3 i Vuxenskolans regi.

3 Sida 3 av 6 Makthavares och samhällets arbete med barnets rättigheter. - Politiker och tjänstemän ingår i projektet Inflytande på riktigt med naturliga mötesplatser. - Genom regelbundna möten med chefen för Arbetsmarknads-och Socialförvaltningen är Barnkonventionen fokus och vi har bl.a. påtalat vikten av avtal för ensamkommande barn. - Vi var inbjudna till informations-och dialogdag med Arbetsmarknads-och Socialförvaltningens verksamhetschef och politiker, tillsammans med andra ideella föreningar, där vi fick tillfälle att presentera vårt verksamhet. - På träffar med skolombud har vi tagit upp olika uppfostringsmetoder i föräldragrupper och ställt oss kritiska till Nanny -metoder. - Skrivit insändare i lokaltidningen vid olika tillfällen ÖVRIG VERKSAMHET Arbete med flyktingbarn och integrationsfrågor. - Vi har engagerat oss i frågor rörande flyktingfamiljer och ensamkommande barn. - Vi har var femte vecka under våren informerat om Rädda Barnen och Barnkonventionen och vad som gäller i Sverige beträffande barnaga mm för nyanlända invandrare. - Vi deltog i heldagsseminarium Mångspråkiga mötesplatser där vi även hade bokbord. Internationella frågor och engagemang. - Vi har skickat pengar som vi fått in via lotteri till olika verksamheter i Afrika. - Vi har skickat pengar till Rädda Barnens centrala katastroffond. - Vi har samlat in pengar till Världens Barn - Vi berättar om Rewrite the Future vid möten med skolombuden och invandrargrupperna Nyanlända Oförutsedda händelser. - Vi är representerade i den lokala POSOM-gruppen - Vi har beredskap i form av aktiva och andra tillgängliga för att kunna samla in pengar vid akuta behov. - Vi har bidragit med pengar riktade till verksamheter i akuta katastrofområden där Rädda Barnen är representerade.

4 Sida 4 av 6 VÅR ORGANISATION Geografiskt område. - Trollhättans lokalförening omfattar Trollhättans, Lilla Edets och Ales kommuner. Förtroendeuppdrag. Styrelsen: -Styrelsen för lokalföreningen har under året bestått av följande ledamöter och ersättare: Ordförande: Sekreterare: Kassaförvaltare: Ledamöter: Ersättare: Arbetsgrupper. Margareta Johansson Kristina Nylund Claes Axelson Ing-Britt Johansson Inger Larsson Rigmor Åman - Projekt Sexuella övergrepp på barn.projektansvariga: Kristina Nylund och Inger Larsson. - Projekt Barnkonventionen i Trollhättans skolor.projektansvariga: Margareta Johansson och Kristina Nylund. - En arbetsgrupp ansvarar för alla insamlingsaktiviteter vari ingår årligen återkommande lotteri och loppmarknad. Arbetsgruppen består av Ing-BrittJohansson, Eleonore Thorsell och Rigmor Åman. - Projekt Inflytande på riktigt Projektansvariga Margareta Johansson och Kristina Nylund - Projekt Ellen-allan Projektansvariga Margareta Johansson och Kristina Nylund - Projekt Skyddsnät Projektansvariga Margareta Johansson, Bengt Laveberg, BOJ Valberedningen har bestått av: Eleonore Thorsell, sammankallande, Siw Wahlgren Lars Thorsell Revisorer har varit: Rooney Nylund och Helena Nyholm, ordinarie Olle Johansson, ersättare Övriga förtroendeuppdrag och representation. - Margareta Johansson har ingått som ledamot i styrelsen för Distrikt Norra Älvsborg- Bohuslän Vid distriktsförbundets årsmöte 28 mars representerades lokalföreningen av Margareta Johansson och Kristina Nylund. - Nätverkssamordnare Trygghet och skydd Kristina Nylund - Webredaktör Jenny Berglund - Medlemsansvarig Lars Thorsell

5 Sida 5 av 6 - Flyktingansvarig Inger Larsson -Vi har genomfört lokala möten och träffar med Volontärcentrum Brottsofferjouren, Kulturbyrån,Migrationsverket, Röda Korset,SMUB, Barnbiblioteket. - Vi har fortsatt samarbetet med Vänersborgs lokalförening. - Medlem har deltagit i utbildning till nätverkssamordnare. - Representerat föreningen på nätverksträffar som Region Väst anordnat i januari och augusti. - Deltagit i regional tvådagarskonferens i Skövde. - Deltagit i Skolkonferens i Karlstad - Deltagit i ordförandeträffar i distriktet. Möten under året. - Årsmötet Styrelsemöten Under verksamhetsåret har sju ( 7 ) protokollförda sammanträden genomförts. - Allmänna och offentliga möten. Åtta ( 8) arbetsmöten med varierande teman har genomförts under verksamhetsåret. Våra medlemmar. - Antalet medlemmar var vid årets slut 589 st. - Under året har vi varit fjorton (14) medlemmar som arbetat kontinuerligt aktivt. Ytterligare trettiotre (33 )medlemmar har deltagit i projekt eller vid särskilda tillfällen, alltså totalt fyrtiosju (47) medlemmar. VÅRT ARBETE FÖR ATT SYNAS LOKALT. - Vi har en medlemsansvarig i föreningen. - Vi har under året haft två informatörsträffar med information om vårt arbete med syfte att få fler aktiva i föreningen. - Vi har vid olika tillfällen informerat om Barnkonventionen och Rädda Barnen t.ex. för arbetslösa och nyanlända där vi fått nya medlemmar. - Vi har vid två tillfällen haft information på Högskolan Väst där vi presenterat vår verksamhet och rekryterat volontärer. - Vi firade vårt 50-årsjubileum på årsmötet, med fest och underhållning av Frendbergs. - Vår hemsida uppdateras kontinuerligt. - Vi har ett programblad för varje vår och höst. VÅR EKONOMI. - Vi har sedan tidigare pengar öronmärkta för att användas i projektet Sexuella övergrepp på barn. Vidare finns pengar avsedda för lokala satsningar på barn. - Vi har genom olika aktiviteter såsom lotteri, och bössinsamlingar samlat in pengar vilka i huvudsak är avsedda för internationell verksamhet

6 Sida 6 av 6 - Vi har fått in pengar genom försäljning av diverse Rädda Barnen material. - För ekonomisk redovisning i övrigt hänvisas till den ekonomiska rapporten inklusive resultat- och balansräkning. SLUTORD. Vi kan se tillbaka på ett av våra mest intensiva, men samtidigt stimulerande verksamhetsår där vi firade lokalföreningens 50-åriga tillkomst på årsmötet, med fest och underhållning av trubadurer. Vi har fortsatt med våra pågående projekt Inflytande-på riktigt Ellen-allan - projektet och dessutom startat vårt samarbetsprojekt med Brottsofferjouren Skyddsnät. Dessutom allt annat ordinarie arbete som insamlingar,lotterier o.s.v. kräver tid. Vi har stora utmaningar inför året, men tack vare otroligt duktiga och engagerade medlemmar och tror vi oss om att klara det. Vi har även ett gott samarbete och stöd från regionkontoret. Våra ansträngningar att engagera fler aktiva har givit resultat och vi fortsätter att få in fler i gemenskapen. Allas engagemang och arbete är lika värdefullt. Alla behövs! Styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Margareta Johansson Kristina Nylund Claes Axelson Ing-Britt Johansson Inger Larsson Rigmor Åman

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns rätt i samhället-allmänt. Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sidan 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet Alla förskolor och grundskolor inbjöds att under barnrättsveckorna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2014, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 /! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I GÖTEBORG Styrelse Vald till år Ordförande Katarina Wendsjö 2014 Kassaförvaltare Hanna Waddington 2015 Tao Hemberg 2015 Ledamöter Åsa Ekman 2014

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnens lokalförening i Växjö Distrikt Kronoberg Bild från Rädda Barnens hemsida (Internationellt engagemang: Filippinerna) 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2015, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan för Rädda Barnen Distrikt

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening Inför verksamhetsåret 2017 har lokalföreningen i Ulricehamn antagit följande verksamhetsplan vid årsmötet den 8 / 2 2017 VÅR LOKALFÖRENING Interna möten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Kristianstads lokalförening 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Marianne Lundquist Öhrn Vice ordförande: Linda Edvardsson (t.o.m. 2015-08-18) Sekreterare: Monica

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Värmdö får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016

Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-16 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2015-2016 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Interna möten Vi har styrelsemöte ca en gång per månad. Till styrelsemötena inbjuds andra aktiva medlemmar för att delta i diskussionerna

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i. och ansluten till läns-/regionföreningen i.. län/region och därigenom är den

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2016, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015.

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertsson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2016

Verksamhetsberättelse för 2016 Verksamhetsberättelse för 2016 Mål för Antidiskrimineringsbyrån i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för enskilda som diskrimineras i samhället. Vi vill se en attitydförändring avseende

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Innehåll Summering...2 Organisation...2 Sammanträden...2 Möten med riksorganisation.......3 Värdegrund...3 Vision...3 Syfte...3 Verksamhetsidé...3

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF

BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF BARN I FÖRÄLDRAS FOKUS - BIFF Version 3, 2015:01 Det enskilda barnets bästa riskerar ofta att hamna i skymundan. Barn med föräldrar i vårdnadstvister Enligt FN:s konvention om barnets rättigheter har varje

Läs mer

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för

Verksamhetsberättelse. och den. Ekonomiska Redovisningen. för Verksamhetsberättelse och den Ekonomiska Redovisningen för Verksamhetsåret 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Linde- HjärtLung förenings styrelse lämnar följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelsen har

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2016

Verksamhetsberättelse för 2016 Verksamhetsberättelse för 2016 Mål för Integrationsforum mot rasism i Trollhättan Vi vill finnas till som en träffpunkt för organisationer och enskilda som verkar mot diskriminering, rasism och för integration

Läs mer

Förvaltningsberättelse och årsbokslut för verksamhetsåret 2014 Fräntorps Folkets Hus förening UPA

Förvaltningsberättelse och årsbokslut för verksamhetsåret 2014 Fräntorps Folkets Hus förening UPA Förvaltningsberättelse och årsbokslut för verksamhetsåret 2014 Fräntorps Folkets Hus förening UPA Orgnr: 757200-6158 Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet. 3. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2014. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2014. 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006)

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006) NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den 20-22 oktober 2006) 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i Södertälje/Nykvarn och föreningen är ansluten till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Samstud Enköping Heby Håbo Lokalt samarbete i folkbildningen Verksamhetsberättelse 2014 1 SAMSTUD ENKÖPING HEBY HÅBO Verksamhetsberättelse 2014 Samstud Enköping Heby Håbo har till uppgift att vara ett

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2011 30/6 2012 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening i Täby Inför verksamhetsåret 2014 har lokalföreningen i Täby antagit följande verksamhetsplan vid årsmötet den 17/2 2014 VÅR LOKALFÖRENING Interna möten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari

Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari Verksamhetsberättelse 2017 för PRO Älta Medlemsantalet var 203 personer den 31 dec 2017, varav 129 kvinnor och 74 män. Årsmötet hölls den 21 februari i Älta Kulturknut. Styrelsemedlemmar efter årsmötet

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/ SPF Seniorerna 485 Björken 485 Björken VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1/1-31/12 2018 SPF Seniorerna 485 Björken Organisationsnummer 817605-4891 Styrelsens verksamhetsberättelse 2018 för SPF Seniorerna 485 Björken Medlemsantal enligt statistikrapport

Läs mer

BIDRAG. Till föreningar med särskild social inriktning. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Karlstads Kommun Reviderad

BIDRAG. Till föreningar med särskild social inriktning. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Karlstads Kommun Reviderad BIDRAG Till föreningar med särskild social inriktning Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Karlstads Kommun Reviderad 2013-09-25 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 1 Inledning 3 2 Föreningsbidrag 3 2.1 Syftet

Läs mer

Projektbeskrivning för Skyddsnät ett projekt om och för unga som utsatts för brott

Projektbeskrivning för Skyddsnät ett projekt om och för unga som utsatts för brott Projektbeskrivning för Skyddsnät ett projekt om och för unga som utsatts för brott Skyddsnät är Rädda Barnens och Brottsofferjourernas gemensamma projekt. Här arbetar vi tillsammans för att unga som utsatts

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Dagordning vid årsmöte med Munskänkarna i Skövde den 16 februari 2017 kl

Dagordning vid årsmöte med Munskänkarna i Skövde den 16 februari 2017 kl ÅRSMÖTE 2017-02-16 Dagordning vid årsmöte med Munskänkarna i Skövde den 16 februari 2017 kl. 18.00 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Godkännande av dagordning 5 Val

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM!

Foto: Tomas Ohlsson HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! HEJ OCH VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Var med och kämpa för barns rättigheter Sverige är på många sätt ett bra land att växa upp i, men fortfarande lever många barn i otrygghet och utanförskap. Därför finns Rädda

Läs mer

Ungdomsdialog på stadsbiblioteket

Ungdomsdialog på stadsbiblioteket Ungdomsdialog 2012.03.13 på stadsbiblioteket Ungdomsdialogmötet 2011.10.19 var en uppföljning av den träff som KSAU hade med ungdomar 2009.10.21 och ansvariga tjänstemän var Lars Persson (KoF samt Pia

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län

Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län Verksamhetsberättelse 2017 Hela Sverige ska leva Uppsala län 1/5 Hela Sverige ska leva Uppsala län Stavby 110 747 94 ALUNDA hemsida www.helasverige.se/uppsala-laen Mobil 070 299 42 22 e-post info@lbruppsala.se

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar närvarande.

1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar närvarande. Protokoll fört vid årsmöte i Föreningen Vårda Knivsta torsdagen den 2 mars 2017 sal Kvallsta, kommunhuset, Knivsta 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Lars Berglöf öppnade medlemsmötet med 23 medlemmar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Gnesta lokalavdelning 2015-02-17 Verksamhetsberättelse 2015-01-01 2015-12-31 för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Styrelsen (ordförande) (studieorganisatör) Karin Gustavsson-Rydberg (sekreterare)

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

UNGA ÖRNARS BARN- MANIFEST

UNGA ÖRNARS BARN- MANIFEST UNGA ÖRNARS BARN- MANIFEST BARN- KONVEN- TIONEN Unga Örnars verksamhet vilar på alla barns lika rättigheter som FNs konvention om barns rättigheter beskriver. Barnkonventionen antogs den 20 november 1989.

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Styrelsen har under året bestått av

Styrelsen har under året bestått av Rädda Barnen i Ulricehamn i Skaraborg-Södra Älvsborgs distrikt Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen har under året bestått av Ordförande Margot Johansson Vice ordförande - Sekreterare Lena Lagnerö Kassör

Läs mer

Själevads Socialdemokratiska förening 25 februari 2015

Själevads Socialdemokratiska förening 25 februari 2015 Själevads Själevads 2 (6) Agenda för årsmöte onsdag 25 februari 2015 19:00 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av agendan 3 Godkännande av kallelse 4 Parentation 5 Val av presidium: A. Ordförande B. Sekreterare

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2017

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2017 Själevads Fotograf Christer Gelfgren, feb 2017 Själevads 2 (7) Föredragningslista för årsmöte onsdag 28 februari 2017 19:00, Västerhusgården 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av föredragningslista 3

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo.

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Helene Ottevik-Karlsson Rapport Datum 2014-06-13 Dnr SN13/45 Sida 1 (6) Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Projektansvariga Betty Svensson IFO chef Socialförvaltningen

Läs mer

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017

Tjörns Fotoklubb. Verksamhetsberättelse för 2017 Tjörns Fotoklubb Verksamhetsberättelse för 2017 Under året har vi haft 56 betalande medlemmar, styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden förutom årsmötet. Styrelsen har haft följande sammansättning

Läs mer

Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap Verksamhetsberättelse 1/1 31/

Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap Verksamhetsberättelse 1/1 31/ Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap Verksamhetsberättelse 1/1 31/12 2018 Årets temautställning Idrottsparken Framnäs 100 år Verksamhetsberättelse. Styrelsen för Lidköpings Idrottshistoriska Sällskap

Läs mer

Verksamhetsberättelse UVÄF 2014

Verksamhetsberättelse UVÄF 2014 Verksamhetsberättelse UVÄF 2014 Styrelsen för Ulvsunda Villaägareförening får härmed avge berättelse för verksamhetsåret 2014. Styrelsen har under året bestått av 6 ordinarie ledamöter och 2 suppleanter.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening 1(5) Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2015 Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2015 1 Styrelsens sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2016

STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2016 STOCKHOLMS BLECK- OCH PLÅTSLAGAREMÄSTAREFÖRENING Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Stockholms Bleck- och Plåtslagaremästareförening får härmed avlämna berättelse över föreningens verksamhet under

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet

4. Val av två justeringspersoner att jämte ordförande justera protokollet Askims Bridgeklubbs årsmöte 24/9 2018 Föredragningslista 1. Godkännande av föredragningslista. 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Val av två justeringspersoner att jämte

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer