Verksamhetsberättelse för

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2014, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Styrelsen för lokalföreningen i Skellefteå får härmed avge följande rapport för verksamheten Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Övriga ledamöter: Ersättare: Maria Nilsson Kerstin Oscarson Margareta Andersson Philip Cohen Chatrine Holmbom Britt-Marie Nyström Monica Åkerström Monica Bergström Jasmine Ravaghi Reema Raja Riaz Revisorer: Ulrika Öhlund och Cecilia Rosendahl ordinarie Ulf Oscarson och Ove Johansson, ersättare VÅR LOKALFÖRENING Geografiskt område Lokalföreningen i Skellefteå omfattar sedan 2012 Skellefteå, Norsjö, Malå och Sorsele kommuner. Styrelsen Styrelsen har bestått av 7 ordinarie ledamöter samt 3 ersättare. Arbetsgrupper I Norsjö finns en arbetsgrupp som arbetar med läxhjälp för framför allt ensamkommande flyktingbarn som går på gymnasieskolan. Läxhjälpen bedrivs en gång per vecka på Fritidsgården. I Malå finns också en arbetsgrupp som arbetar med läxhjälp för elever i årskurs 4-6 och med stöd till ensamkommande flyktingbarn. Under hösten bildades en arbetsgrupp i Skellefteå som ska ta fram berättelser av flyktingbarn. 1(5)

2 Årsmötet 2014 Årsmötet 2014 hölls måndag den 24 februari på Stigs Konditori. Anna Grönroos, som jobbar som polis med brott mot barn och andra fall där barn är inblandade, berättade om vad som händer om man misstänker att ett barn far illa. Vid årsmötet deltog 19 personer. Styrelsemöten Lokalföreningen har under året haft åtta protokollförda möten. Styrelsemötena har haft god uppslutning och idéerna har flödat. Våra medlemmar Antalet medlemmar var vid årets slut 573 medlemmar. Cirka 40 personer har varit aktiva som läxhjälpare. Ytterligare medlemmar har gjort insatser ex vid barnkonventionsfirandet och bössinsamling. Deltagande i utbildningar, konferenser och andra evenemang Den januari anordnade Västerbottensdistriktet en konferens/arbetshelg för lokalföreningarnas styrelser på Strömbäcks folkhögskola. Philip Cohen, Monica Åkerström, Margareta Andersson och Jasmine Ravaghi deltog. En del av konferensen handlade om verksamhetsplan för lokalföreningen. Den mars Workshop i Umeå om Ung Röst. Margareta Andersson, Kerstin Oscarson och Monica Åkerström deltog. I samband med distriktets årsmöte den 29 april anordnade Region Nord ett kurskalas april på Hotell Aurum i Skellefteå. Deltagare från Region Nord var Maria Frisk, Carina Strandh, Nils Rådström, Ida Westman och Linn Krane. På fredagen deltog Margareta Andersson, Philip Cohen, Maria Nilsson, Jasmine Ravaghi och Chatrine Holmbom. Vid distriktets årsmöte på lördag deltog Chatrine Holmbom, Margareta Andersson och Philip Cohen. Tre medlemmar från Malå gjorde studiebesök i september på Migrationsverkets boende i Märsta och den26 november gjorde Migrationsverket ett återbesök i Malå. Philip Cohen deltog i det mötet. Philip Cohen deltog i regionala konferensen den 4-5 oktober i Umeå. Kerstin Oscarson och Margareta Andersson deltog den 18 oktober i Region Nords Barnkonventionsgrupp i Umeå. Kerstin Oscarson var på skolkonferens i Sundbyberg den november. Margareta Andersson och Philip Cohen har representerat lokalföreningen i distriktsstyrelsen i Västerbotten. VÅR VERKSAMHET Barn vi mött En stor del av verksamheten är läxhjälp där ca 100 elever har deltagit. Skolorna uppskattar den verksamhet som bedrivs. Flera medlemmar i framför allt Malå är gode män för ensamkommande flyktingbarn. I Ung Röst deltog 826 barn och ungdomar i Skellefteå kommun. 2(5)

3 Cirka 200 ungdomar på Anderstorpsskolan deltog i "Det handlar om kärlek". Barns rätt i samhället Enkäten Ung Röst Resultatet av enkäten Ung röst som genomfördes på två gymnasieskolor och fem grundskolor i Skellefteå kommun under oktober november 2013 kom i april Cirka barn och ungdomar i Sverige deltog i enkäten., varav 826 i Skellefteå. Monica Åkerström och Margareta Andersson presenterade Rädda Barnen och Ung röst för Lions. Under november visades resultatet i form av en utställning på de skolor som deltagit. Information om Barnkonventionen Barnkonventionen fyllde 25 år torsdag den 20 november. Kulturskolans fyra arbetslag med elever åkte i var sin buss och hade två konserter var, ca 40 minuter på de olika skolorna som de besökte. Lag Norr: Byske och Drängsmark. Lagledare Märta Haglind, bussvärd Margareta Andersson. Lag Söder: Tuböle och Bureå. Lagledare Gunnel Sandström, bussvärd Jasmine Ravaghi. Lag Väster: Boliden och Medle. Lagledare Bengt Fridolfsson, bussvärd Monica Åkerström. Lag Öster: Ursviken och Skelleftehamn. Lagledare Helen Lundmark, bussvärd Kerstin Oscarson. Lag Öster uppträdde också på Vintergatan. Philip Cohen var värd där. Debattartikel om Barnkonventionen som lag var publicerad i Norran Utställning på Stadsbiblioteket av teckningar som en 4:a på Sörböleskolan hade gjort. Barns rätt till trygghet och skydd Det handlar om kärlek I Skellefteå heter projektet Kärleken är fri. Vecka 46 genomfördes projekt på Anderstorpsskolan av Socialförvaltningen tillsammans med polisen, fältassistenter, skolkyrkan, Rädda Barnen m.fl. Eleverna fick se en film, med uppföljning i klassrummen. Dessutom var det en utställning med diverse information i korridorer, tipsrunda och möjlighet till samtal. Philip Cohen, Monica Åkerström, Monica Bergström och Jasmine Ravaghi deltog. High five idrott för alla Maria Nilsson, Nils Rådström och Helen Lindwall från Rädda Barnen hade ett möte tillsammans med Annelie Olsson (SISU) och Maria Renström från kommun kring High Five. Romska barn Kerstin Oscarsson har presenterat ett undervisningsmaterial Vi läser om romer för Romska rådet och lämnat materialet på två skolor. Materialet är framtaget av Romska Ungdomsförbundet i samverkan med bl.a. Skolverket och Rädda Barnen. Barns rätt till utbildning Läxläsning Läxläsningshjälp har fortsatt som tidigare på Morö Backe skola, Sörböleskolan, Byskeskolan, i Malå och i Norsjö, en gång per vecka 2014 under terminstid. 3(5)

4 Insamling Insamlingar har gjorts in vid följande tillfällen: Den 8 april anordnade Medicinsk forskning i Skellefteå ett seminarium med Nils Simonsson. Då gjordes en insamling som delades mellan Rädda Barnen och Röda korset. Rädda Barnen erhöll 1260 kr. Den 7 juni var det marknad i Malå. Rädda Barnen fanns på plats vid ett stånd och informerade. Bössinsamlingen blev 360 kr till katastroffonden. I oktober var det dags för Världens Barninsamlingen tillsammans med flera andra organisationer i Skellefteå. I Skellefteå kommun samlade lokalföreningen in 9008 kr genom bössinsamling. Dessutom finns insamlingsbössor på ICA i Byske och Kåge. Arbetet för att synas lokalt Den 10 mars: Det är dyrt att vara fattig texter från På marginalen om barnfattigdom lästes på Västerbottensteatern. Ett projekt av Riksteatern i samarbete med Rädda barnen och Majblomman. Sex personer från Skellefteå läste texterna, bl.a. Lorens Burman, Oscar Möller, Torbjörn Degerström. Monica Åkerström, Margareta Andersson och Nils Rådström var där och tillhandhöll barnfattigdomsrapporten, Barnkonventionen och lite annat material från RB. Norran har ett reportage om läxläsningen i Morö Backe skola. Läxläsningen besöktes av Norran måndag den 17 mars. Den 7 juni var det marknad i Malå. Rädda Barnen fanns på plats vid ett stånd och informerade. Folkrörelsearkivet hade en utställning Orostider på Nordanå den 8-30 november. Där fanns protokoll och verksamhetsberättelser från Rädda Barnens lokalavdelning 1944 och 1945, som beskrev engagemanget i mottagandet av finska flyktingar, insamling av kläder, syverksamhet och fadderbarnsverksamhet i Finland. En debattartikel om Barnkonventionen fanns i Norran i november. Lokalföreningen har hemsida och egen e-postadress. Reklamannonser för Rädda Barnen har under året funnits i lokaltidningen Norran. VÅR EKONOMI Vår ekonomi beskrivs i förvaltingsberättelsen, resultat- och balansräkning. 4(5)

5 Styrelsen i Skellefteå lokalförening tackar alla medlemmar för gott samarbete under Skellefteå Maria Nilsson Margareta Andersson Philip Cohen Ordförande Sekreterare Kassaförvaltare Kerstin Oscarson Chatrine Holmbom Britt-Marie Nyström Vice Ordförande Ordinarie ledamot Ordinarie ledamot Monica Åkerström Ordinarie ledamot 5(5)

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2015, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2016, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns rätt i samhället-allmänt. Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Värmdö får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I TRELLEBORG 2015 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2015

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2014. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN)

Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Social ekonomi övre Norrland (SEÖN) Verksamhetsberättelse för 2017 1 SEÖN är den samlande och kända aktören för civila samhället i Norr- och Västerbotten, som ger röst till idéburna organisationer och

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2015. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad

Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad Verksamhetsberättelse 2015 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa-Vagnhärad LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I UDDEVALLA

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I UDDEVALLA VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I UDDEVALLA 1. Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen för Rädda Barnens lokalförening i Uddevalla avger härmed följande rapport för verksamheten 2014.

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Verksamhets- berättelse för

Verksamhets- berättelse för Verksamhets- berättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2013. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2010 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet. - Lokalföreningen startade hösten 2009 ett treårigt pilotprojekt Inflytande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan

Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan Sidan 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2009 för Rädda Barnens lokalförening i Trollhättan VÅR VERKSAMHET Barns inflytande och delaktighet Alla förskolor och grundskolor inbjöds att under barnrättsveckorna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00

SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 SeniorNet Örebro Årsmöte 23 mars 2015 kl 14.00-16.00 Plats: SV:s lokaler, Fabriksgatan 8, Örebro Innehållsförteckning Sid Föredragningslista 1 Styrelsen 2 Revisorer 2 Verksamhet 2 Seniorfestivalen 2 SeniorNet

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 /! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I GÖTEBORG Styrelse Vald till år Ordförande Katarina Wendsjö 2014 Kassaförvaltare Hanna Waddington 2015 Tao Hemberg 2015 Ledamöter Åsa Ekman 2014

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Dagens program Årsmötesförhandlingarna Marja Eriksson från Upplandsmuseet berättar om historiken om alla nivåsänkningar av Tämnaren. Staffan Lund från Vansjön

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla.

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. 1 Inledning och mötets öppnande. Ordförande Anette Jerresand förklarade årsmötet öppnat.

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat.

Ordförande Daniel Nyman hälsade välkommen och förklarade styrelsesammanträdet öppnat. 1 STYRELSEPROTOKOLL Nr 1/02 Art Konstituerande sammanträde med styrelsen för ÖNBF Dag Lördag 16 februari 2002. Plats Hotel Rica, Skellefteå Närvarande Daniel Nyman Kjell Johansson Barbro Forsman Inger

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår www.savspel.se info@savspel.se 2019-03-12 1 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Justering av röstlängd 3. Val av mötespresidium Mötets ordförande Mötets sekreterare 4. Val av justerare och rösträknare 5.

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman. 4 Fastställande

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnen i Helsingborg Styrelsesammansättning 2015: Ordförande Cornelia Olsson Vice ordförande Charlotte Ågren Kassör Therese Ludvigsson Övriga ledamöter Anders Ekdahl-Ohlsson

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg. Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl Plats: Fridaskolan Vänersborg

Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg. Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl Plats: Fridaskolan Vänersborg CURLINGRLUBBEN Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl. 19.00 Plats: Fridaskolan Vänersborg Närvarande: Enligt bifogad närvarolista 1. Mötet öppnas Jan

Läs mer

Umeå tätorts centrum utom cityområdena Bostad. Umeå tätorts yttre cityområde Bostad. Umeå tätorts inre cityområde Bostad

Umeå tätorts centrum utom cityområdena Bostad. Umeå tätorts yttre cityområde Bostad. Umeå tätorts inre cityområde Bostad Sida: 1 ( 9 ) 2401 2480094 Umeå tätorts centrum utom cityområdena 2480095 Umeå tätorts yttre cityområde 2480096 Umeå tätorts inre cityområde 2480098 Umeå tätorts inre delar utom city- och centrumområdena

Läs mer

Protokoll fört vid Ulricehamns Motorklubbs årsmöte i klubbstugan Kroken.

Protokoll fört vid Ulricehamns Motorklubbs årsmöte i klubbstugan Kroken. Protokoll fört vid Ulricehamns Motorklubbs årsmöte 2012-02-28 i klubbstugan Kroken. Innan mötets öppnande delades det ut vas och standar till Claes Pettersson, Tobias Härngren, Robin Björling, Hans Kennevik,

Läs mer

fejhrf Protokoll 4. Justerare 2015-04-25

fejhrf Protokoll 4. Justerare 2015-04-25 1(5) fejhrf Hörselskadades distrikt i Västerbotten Lillgatan 8 919 32 Åsele tel: 0941-102 07 e-post: hrf@kty.asele.se webb: www.hrf.se/vasterbotten Protokoll Art: Tid: Plats: 1. Öppnande/ Parentation 2.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Verksamhetsberättelse för 2013 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Innehåll VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Swedish Chapter of the Internet Society - ISOC-SE...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 ! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015! Styrelsens sammansättning Ordinarie Lars Westerlund, Kusfors, ordförande Gun Rehnman, Örträsk, vice ordförande Raquel Johansson, Gafsele, sekreterare Monica Marklund, Åbyn,

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 Protokoll fört vid föreningsstämma med Hökerum Öndarps, 2017-09-30 Plats: Församlingshemmet Hökerum Närvarande: 37 medlemmar representerande 28 fastigheter 1. Mötets öppnande Ordförande Stefan Johansson

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2017 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

ÅRSREDOVISNING 2017 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Innehållsförteckning ÅRSREDOVISNING 2017 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 716417-0883 1 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE OCH DAGORDNING 2 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 3 3 RESULTATRAPPORT, HELA FÖRENINGEN 4 4 RESULTATRAPPORT,

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Rädda Barnens lokalförening i Växjö Distrikt Kronoberg Bild från Rädda Barnens hemsida (Internationellt engagemang: Filippinerna) 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING 2015 FAMY Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Styrelsen för föreningen FAMY får härmed avge följande verksamhetsberättelse för

Läs mer

Arbetsordningar Utgåva 1:2007

Arbetsordningar Utgåva 1:2007 Arbetsordningar Utgåva 1:2007 Innehållsförteckning Kapitel 1 Arbetsgruppen...3 1.1 Verksamhet...3 1.2 Arbetsgruppens ledamöter...3 1.3 Beslut...4 1.4 Protokoll...4 1.5 Rättigheter...4 1.6 Ekonomisk verksamhet...4

Läs mer

Verksamhets- berättelse

Verksamhets- berättelse Verksamhets- berättelse 2014 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2014. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening

Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Verksamhetsberättelse 2016 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa- Vagnhärad Lokalförening Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Kerstin Arman, ordförande

Läs mer

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2017

Själevads Socialdemokratiska förening 28 februari 2017 Själevads Fotograf Christer Gelfgren, feb 2017 Själevads 2 (7) Föredragningslista för årsmöte onsdag 28 februari 2017 19:00, Västerhusgården 1 Årsmötets öppnande 2 Fastställande av föredragningslista 3

Läs mer

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006

FUB SKÅNE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 FUB SKÅNE VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR år 2006 Styrelsen för FUB SKÅNE (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna) avger härmed följande verksamhetsberättelse för tiden 1/1 31/12 2006. Föreningens

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 7 mars 2004 Plats: Beslutande: Dansens Hus Samtliga närvarande Sekreterare Britt Sandström Årsmötets ordförande Lotten Wahlström Lars Roslund

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och göra något tillsammans.

Läs mer

Stadgar. From One To Another

Stadgar. From One To Another Stadgar för den ideella föreningen From One To Another 1 Föreningens namn Föreningens namn och firma är From One To Another. 2 Föreningens syfte, strategi, verksamhet och uppföljning Föreningen är en ideell,

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 2019 Datum: Söndagen den 17 februari 2019 Tid: 19:00 Plats: Skype från någon av nedanstående

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Proposition Ung Pirat Huddinge För årsmöte 2010

Proposition Ung Pirat Huddinge För årsmöte 2010 Proposition Ung Pirat Huddinge För årsmöte 2010 Skriven av: Marcus Stenhols Den 17 Januari 2010 Efter en granskning av nuvarande stadgar som beslutade gälla på uppstartsmötet har styrelsen bestämt att

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Rådsmöte 2005-03-16 1 (15) Plats och tid Ljusdal, klockan 11.00 15.00 Beslutande Hudiksvalls kommun Bente Sandström Kjell Jansson Stefan Bäckström Kent Sjöberg Ljusdals kommun Roland Bäckman Sven-Olle

Läs mer

Protokoll Asmundtorps Byalags a rsmo te

Protokoll Asmundtorps Byalags a rsmo te Protokoll Asmundtorps Byalags a rsmo te 2015-03-30 1 Årsmötets öppnande Ordförande Bengt Karlsson förklarade årsstämman öppnad 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Godkännande av dagordning

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2016-02-07 Mellersta samverkansrådet Fastställd: 2016-02-10 vid samverkansråd. Verksamhetsberättelse 2015 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 2 Februari 2013 Föreningen hade den 31/12 2012, 87 huvudmedlemmar och 29 familjemedlemmar=totalt 116 medlemmar. Den 31/12 2011 var antalet

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2016 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

ÅRSREDOVISNING 2016 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Innehållsförteckning ÅRSREDOVISNING 2016 HÖLÖ VÄSTRA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 716417-0883 1 KALLELSE TILL ÅRSMÖTE OCH DAGORDNING 2 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 3 3 REVISORERNAS BERÄTTELSE 4 4 FÖRSLAG TILL ERSÄTTNING

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Margareta Elensky Sekreterare Gunilla Holfve

Läs mer

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede.

Sid. 1. 2 Val av mötesordförande Att leda dagens förhandlingar valdes Krister Sörhede. Sid. 1 PROTOKOLL FÖRT VID SKÅNSKA SÅNGARFÖRBUNDETS REPRESENTANTSKAPSMÖTE SÖNDAGEN DEN 8 MARS 2009 PÅ "DEGEBERGA-WITTSKÖFLE GOLFKLUBB" I DEGEBERGA. 25 MEDLEMMAR NÄRVARANDE 1 Mötets öppnande Ordförande Kjell

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 20 2401 Bostad 2480094 Umeå tätorts centrum utom cityområdena 2480095 Umeå tätorts yttre cityområde 2480096 Umeå tätorts inre cityområde 2480098 Umeå tätorts inre delar utom city- och centrumområdena

Läs mer

Årsmötesdokumentation Konstituerande möte

Årsmötesdokumentation Konstituerande möte Agenda 1. Mötet öppnas. 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Val av justerare 4. Fastställa föredragningslistan 5. Beslut om att återbilda Riala Byalag 6. Antagande av stadgar 7. Val av styrelse och

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer