Omsorgsförvaltningen Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Ljusdals kommuns hemtjänst Uppföljning. LOV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsförvaltningen 141215 Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Ljusdals kommuns hemtjänst Uppföljning. LOV"

Transkript

1 Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Ljusdals kommuns hemtjänst Antal kunder: 300 med insatser, ytterligare drygt 200 kunder med enbart larm. Personal: 36 rader, 18 östra och 18 västra. Just nu två överanställda medarbetare för att minska vikariebehovet. Hur arbetar ni med kontaktmannaskap? Alla kunder, förutom dem med endast larm som insats har kontaktman. Kontaktmannen deltar i vissa fall av vårdplaneringar som sker i hemmet. Kund kan byta kontaktman om önskemål finns. Hur arbetar ni med genomförandeplanerna? Kontaktmannen upprättar genomförandeplanen tillsammans med kund, alla genomförandeplaner är inte uppdaterade senaste året och finns ännu inte inlagda i Treserva. Hur många kunder som har aktuella genomförandeplaner är osäkert. Tycker ni att samverkan med övriga aktörer fungerar bra? Fungerar bra med de allra flesta, de upplever lite svårt att nå Rehab och distriktssköterskor i primärvården. Har ni medverkat i de möten som erbjudits? Vårdplanering, samrådsmöte? Enhetschef deltar i vårdplanering som sker i hemmet i de fall biståndshandläggare önskar, vid behov deltar kontaktperson. Eventuella frågor runt kund tas upp på veckomöte då också distriktssjuksköterska kan delta. Veckomötena schemaläggs så att all personal kan vara med 2 torsdagar på 6 veckor. Enhetschef och personal deltar i teamträffar var 8:e vecka tillsammans med hemsjukvårdens sköterskor och Rehab. Hur ser ni till att ha rätt kompetens? Enhetschef eftersträvar undersköterskeutbildning. Rekrytering sker via Bemanningsenheten. Hur ser ni till att ha rätt bemanning? För närvarande finns två överanställda medarbetare för att minska vikariebehovet. Det pågår en ständig diskussion om schema, planering, nya kunder och omplanering med kort varsel utifrån behov och beviljade insatser. Diskussion förs även om hemtjänstinsatser som utförs som inte är beviljade, samt att personalen ibland planerar om det som TES-planerarna har gjort utifrån nya hemtjänstbeslut. Har ni rutiner för nyckelhantering, personliga medel? Ja, rutiner finns. Hur förverkligar ni värdegrunden i praktiken? Ständigt levande diskussioner nu efter det uppskattade arbetet med värdegrundsdialogerna.

2 Hur kvalitetsutvecklar ni er verksamhet? Planeringsdag där aktivitetsplan upprättats, följs upp löpande. Enhetschef deltar inte i första besöket hos kund. Fullt förtroende för att personalen gör ett bra första besök och rapporterar eventuella arbetsmiljöproblem. För den fysiska arbetsmiljön gör arbetsterapeut och sjukgymnast bra bedömningar vilket fungerar väl vid utskrivning från sjukhus, men den rutinen fungerar mindre bra när kunden får successivt ökade insatser utan sjukhusvistelse. Hur följer ni själva upp verksamheten? Ännu inte kommit igång med tillräcklig dokumentation i Treserva. Hemtjänstpersonalen gör inte på egen hand riskbedömningar för fall, trycksår och undernäring samarbete sker med sköterska från Hemsjukvården. Enhetschef följer dock öppna jämförelser och vet att hemtjänsten Ljusdal hade 97% nöjda kunder i senaste rapporten samt följer också antal personal per vecka per kund för att öka kontinuiteten och samstämmighet mellan beviljad, planerad och utförd tid. Har ni haft några avvikelser? De avvikelser hemtjänsten Ljusdal haft är Lex Sarah ärenden, som vidarebefordrats till utredare. Under sommaren 2014 har arbete påbörjats med att rapportera även fallskadskador som sker i ordinärt boende.

3 Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Antal kunder: 68 med omvårdnadsinsatser. Personal: ca 20 Färila hemtjänst Hur arbetar ni med kontaktmannaskap? Listor för kontaktman uppdateras kontinuerligt utifrån ständiga förändringar. Alla kunder har kontaktman och varje personal är kontaktman till ca 3 personer/heltid. Kontaktmannen är länken mellan kund och enhetschef, förmedlar eventuella förändringar till enhetschef och planerare. Hur arbetar ni med genomförandeplanerna? De flesta kunderna har genomförandeplaner, men i Treserva finns ännu så länge bara några få inlagda. Kontaktman skriver genomförandeplanen på papper. Enhetschef planerar att bjuda in enhetschef från andra enheter där man jobbat ett tag i Treserva för att motivera personalen att komma igång och se vikten av att dokumentera i Treserva. Hur fungerar ert systematiska kvalitetsarbete? Avvikelser, synpunkter och åtgärder följs alltid upp på arbetsplatsträff 1 gång/månad. Saknar ibland återkoppling från sjukhus på inlämnad avvikelse. Tycker ni att samverkan med övriga aktörer fungerar bra? När kund är inskriven i hemsjukvård fungerar samarbetet mellan kommunala sjuksköterskor och hemtjänstpersonal mycket bra. Har ni medverkat i de möten som erbjudits? Vårdplanering, samrådsmöte? Enhetschef deltar inte i vårdplaneringar, utan detta gör kontaktpersonen. Om någon kund har ett omfattande vård- och omsorgsbehov deltar enhetschef i vårdplanering och är alltid uppdaterad om kund är på väg hem från sjukhus. Hur ser ni till att ha rätt kompetens? Ny personal går alltid med erfaren under dagtur 2-3 dagar för introduktion. Hur ser ni till att ha rätt bemanning? Svårt att få vikarie från Bemanningsenheten. Mycket tid läggs därför på att diskutera bemanning med ordinarie personal och ordna vikarier. Funderar över att ha någon överanställning för att minska vikariebehovet i Färila. Hur kvalitetsutvecklar ni er verksamhet? Enhetschef i Färila försöker alltid vara tillgänglig som chef och intresserar sig för att försöka göra saker bättre, lyfter stora och små frågor dagligen och på APT. Utifrån bromspaket under hösten har ingen planeringsdag genomförts. Detta försvårar arbetet med verksamhetsplanen och aktivitetsplanen utifrån att planerna inte ska göras ensidigt av enhetschefen.

4 Enhetschef är inte med vid första besök hos kund, hinner inte och det behövs inte då den erfarna personalen klarar detta själva. Kommunens sjuksköterskor och arbetsterapeut i hemsjukvården påtalar eventuella risker i arbetsmiljön hos kund. Om det är speciella förutsättningar är enhetschefen delaktig. Har ni rutiner för nyckelhantering, personliga medel? Ja, rutiner finns. Hur förverkligar ni värdegrunden i praktiken? Värdegrundsmaterialet har diskuterats och upplevs positivt. Behöver finnas med i verksamhetsplanen för att hållas levande. Hur följer ni själv upp verksamheten? Hemtjänsten Färila följer risker och riskbedömningar av fall, trycksår och undernäring. Enhetschef följer öppna jämförelser och variation över år. Personalen följer själva antal personal per vecka per kund och är måna om att försöka hålla hög kontinuitet för kunderna. Enhetschef följer samstämmigheten mellan beviljad, planerad och utförd tid och diskuterar på arbetsplatsträffar.

5 Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Addera Omsorg Antal kunder: ca 70 kunder. 20 personal, ordinarie anställda och extrapersonal, ca 10 anställs vid behov. Alla är anställda på 75%, men ges möjlighet att arbeta upp vid behov. Personalen är uppdelade i två grupper för ökad kontinuitet hos kunderna. Planeringsansvariga jobbar ute i verksamheten 15-20% för att ha kännedom om kunderna samt för att följa upp förändringar. Särskild grupp skapas för palliativt ärende. Skapas när det behövs. Arbetskläder med logga kommer att köpas in. Hur arbetar ni med kontaktmannaskap? Planeringsansvarig är alltid med på första besöket hos kund. Kontaktmannen är inplanerad på många besök per vecka hos kund för att ge kontinuitet och trygghet. Kontaktmannen delar ut välkomstkasse med information, deltar vid vårdplaneringar och är den som lyssnar efter lite extra. Varje personal är kontaktman till 4-5 kunder. Kunden kan byta kontaktman vid önskemål. Hur arbetar ni med genomförandeplanerna? Till nästan 100% finns en aktuell genomförandeplan för Adderas kunder, uppdateras två ggr per år. De arbetar för att ha väl uppdaterade genomförandeplaner. Lars Olsson säger Detta på grund av att vi anser det som extremt viktigt att både vi och kunden tillsammans kan lägga upp hur insatserna ska se ut så att vår kund får den hjälp och stöd som den både önskar och behöver. En genomförandeplan ska vara upprättad inom 2 veckor. En del kunder undrar varför en genomförandeplan ska skrivas, men får förklarat för sig att det är till gagn för dem och att det gör att personalen jobbar mer lika och att deras önskemål kommer fram bättre. Vid genomgång av genomförandeplan bestäms också var kunden önskar få handlat. Addera handlar där kunden önskar/tillfälle. Hur fungerar ert systematiska kvalitetsarbete? Det finns en handbok på hemsidan (inloggning krävs) och en beskrivning av ledningssystemet. Varje höst hålls ett upptaktsmöte då en verksamhetsplan görs för vad som ska förbättras under året och en prioritering av vad som är viktigast att göras först. Följs upp på möten under året där man bockar av att det är genomfört. Tycker ni att samverkan med övriga aktörer fungerar bra? Ja, med både kommunen, hemsjukvården och biståndshandläggarna. Ofta bra dialog med biståndshandläggare samt regelbundna och spontana möten med hemsjukvården.

6 Har ni medverkat i de möten som erbjudits? Vårdplanering, samrådsmöte? Kontaktperson och planeringsansvariga deltar i vårdplanering. Addera deltar i samrådsmöten. Hur ser ni till att ha rätt kompetens? Det finns inget krav på att personal ska ha usk-utbildning, men är ett önskemål. Addera ser det som viktigare är att personalen har rätt egenskaper och inställning. Internutbildning ges till ansvariga, bl a en chefsutbildning. Hur ser ni till att ha rätt bemanning? Som ovan. Har ni haft några avvikelser, ex LEX-Sarah, klagomål? Få avvikelser. Har rutin för avvikelserapportering med strukturerad uppföljning och åtgärder för att händelsen inte ska ske igen! Uppföljning sker på APT/gruppmöten och övriga berörda kontaktas. Hur kvalitetsutvecklar ni er verksamhet? Ledningssystem finns och rutiner är upprättade för att kvalitetsutveckla verksamheten. Addera har en vikariepärm info till nyanställda, rutin för avvikelserapportering och har regelbundet ledningsgrupp, gruppträff och arbetsplatsträff. Information finns på hemsidan Har ni rutiner för nyckelhantering, personliga medel? Ja, rutiner finns. Kvittens förvaras i kundpärm och i verksamhetens pärm. Addera hanterar helst inga kontanter, utan föredrar kundkort. 2 medarbetare från Addera ansvarar för apoteksärenden. Hur förverkligar ni värdegrunden i praktiken? Addera har inte använt sig av Socialstyrelsens studiematerial, men har värdeorden med i upprättandet av genomförandeplan och i alla möten. Hur följer ni själva upp verksamheten? Distriktssköterskorna gör riskbedömningar för kund och kontaktar Addera om åtgärder och eventuella risker. Genomförandeplanerna för kunderna följs upp kontinuerligt. Addera följer beviljad, planerad och utförd tid. Hälsogenomgång för personal har gjorts av Priserva med aktiviteter för att förbättra hälsoläget.

7 Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Laila Ekh 14 kunder. Uppdrag: Service: Städ, tvätt, inköp, apoteksärenden. Personal: 5 heltidsanställda (4 + Laila), 6-7 extra vid behov. Hur följer du upp verksamheten? Laila besöker kund regelbundet, nästan vartannat tillfälle, dels som en del av schemaläggning, dels i syfte att stämma av att allt fungerar som det ska. Kollar då av att kunden har det bra, att tidpunkten för besöken sker enligt överenskommelse, att de gjort det kunden vill ha uträttat eller om det ska till några förändringar. Hur ser du till att ha rätt kompetens? Önskemål att personalen ska ha jobbat inom äldreomsorg. Nya medarbetare jobbar ihop med Laila till en början. Måste vara lämpad, fungera ihop med kunder och övrig personal. Ha rätt inställning. Hur ser du till att ha rätt bemanning? Laila ser till att kunden känner minst två i personalen. Detta för att kunden ska känna sig trygg inför eventuell frånvaro. Personalen arbetar ibland två och två hos vissa kunder. Har du haft några avvikelser, ex LEX-Sarah, klagomål? Vad gör du om det uppstår? Har inte haft någon egen avvikelse. Har uppmärksammat något någon gång hos kund och då kontaktat anhörig. Känner till Lex Sarah och att utredare finns i Ljusdals kommun. Vid uppföljningen informerades om möjliga vägar för Laila och hennes personal att rapportera avvikelse, hjälpa kund med klagomål/synpunkt, själva lämna synpunkt. Hur kvalitetsutvecklar du din verksamhet? Laila gör alltid första besöket hos kund. Se även svaret på fråga ett. Har du rutiner för nyckelhantering, personliga medel? Laila har inga nycklar. Handlar med ICA-kort som ordnas av kund eller anhörig. Tycker du att samverkan med övriga aktörer fungerar bra? Samverkan fungerar bra med hemtjänst. Laila Ekh önskar att uppdragen från biståndshandläggare underlättas, så att tiden mellan det muntliga uppdraget och det skriftliga förkortas, då Laila inte startar insatserna innan det skriftliga uppdraget har kommit. Efter detta uppföljningsbesök har en ny rutin upprättats och tagits i bruk där detta önskemål har uppfyllts. Har du medverkat i de möten som erbjudits? Vårdplanering, samrådsmöte, övriga möten?

8 Laila deltar i samrådsmöten och övriga möten hon har blivit inbjuden till. Övriga frågor Laila lämnar synpunkter på schablontiden för städ. Hon upplever den alldeles för kort!.

9 Ingrid Johansson KA-städ Antal kunder: 1, enbart städning. Antal personal: 2, Johan Bäckvall själv och en till Hur följer du upp verksamheten? Johan gör kontroller. Han åker ut till kunden och går igenom det som ska göras och om det blir rätt gjort. Hur nöjd kunden är. Hur ser du till att ha rätt kompetens? Befintlig personal har lång erfarenhet av städning. Nya går dubbelt för att lära sig med Johan. Lär sig metoder. Hur ser du till att ha rätt bemanning? Har lagom med kunder för befintlig bemanning. Svårt att rekrytera ny personal för att kunna utöka. Har du haft några avvikelser, ex LEX-Sarah, klagomål? Vad gör du om det uppstår? Om en avvikelse uppstår tar Johan kontakt med kunden och rättar till det. Lyssnar med kunden hur kunden vill ha det och går igenom med personalen. Vet om att han ska anmäla till kommunen om han upptäcker avvikelse hos kunden gällande övriga hemtjänstinsatser. Har du rutiner för nyckelhantering, personliga medel? Har inga nycklar eller personliga medel. Tycker du att samverkan med övriga aktörer fungerar bra? Har enbart en kund och runt den har det fungerat bra. Har du medverkat i de möten som erbjudits? Vårdplanering, samrådsmöte, övriga möten? KA-städ har inte deltagit så ofta.

LOV, LJUSDAL. Uppföljning, november 2010

LOV, LJUSDAL. Uppföljning, november 2010 LOV, LJUSDAL Uppföljning, november 2010 Uppföljning Eva Liljevall, har tillsammans med mig gjort en uppföljning av: Addera Omsorg Modus Vivendi, Hemtjänst och service 2 hemtjänstområden i Ljusdal Los Frågorna..

Läs mer

Vårdplanering? Blir kallade av distriktssköterska, kontaktpersonen är den som oftast deltar.

Vårdplanering? Blir kallade av distriktssköterska, kontaktpersonen är den som oftast deltar. Omsorgsförvaltningen 120412 Addera Omsorg i Ljusdal AB Addera Omsorg 31 kunder, 3 är på gång. Ca 700 timmar Det har varit strul med tekniken, men allt känns bättre än tidigare. Bra med tillgång till TES

Läs mer

Ljusdals hemtjänst. Uppföljning LOV. Ljusdals hemtjänst har ca 135 kunder.

Ljusdals hemtjänst. Uppföljning LOV. Ljusdals hemtjänst har ca 135 kunder. Omsorgsförvaltningen 161128 Ljusdals hemtjänst har ca 135 kunder. Ljusdals hemtjänst Kontaktmannaskap Alla kunder har en kontaktman och varje medarbetare har i snitt 4-5 kunder. Enhetschef Lena har som

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

Redovisning kvalitetsuppföljning LOV-leverantörer 3 oktober 2011

Redovisning kvalitetsuppföljning LOV-leverantörer 3 oktober 2011 Redovisning kvalitetsuppföljning LOV-leverantörer 3 oktober 2011 Besök hos Modus Vivendi och samtal med Astrid Kontaktmannaskap Företaget har vuxit i antal medarbetare och därför har arbete lagts ner för

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser.

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser. Anita Care AB Kvalitetsberättelse 2016-01-30 (Solna Stad) Verksamhetsbeskrivning Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad

Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Mångkulturell Hemtjänst, Kvalitetsberättelse 2017 Solna stad Bakgrund: Enligt SOSFS 2011:9 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete ska vårdgivaren

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB 2016-11-24 1 (5) PM Granskningen är genomförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth Andersson på sociala kvalitetsenheten Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning,

Läs mer

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV Här redovisas de skakrav som leverantören måste uppfylla. Kraven har utformats utifrån en analys av vad som är kvalitetskritiskt för brukaren. Komplement till kvalitetskraven är utvärderingsinstrument

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet.

VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. VIKTIGT SAMTAL. Fem nya värdighetsgarantier för dig som får hjälp i hemmet. Du har rätt till ett värdigt liv. I socialtjänstlagen finns en nationell värdegrund som gäller för all äldreomsorg i hela Sverige.

Läs mer

Kvalitetskrav service reviderad v.2

Kvalitetskrav service reviderad v.2 Kvalitetskrav service 2010-12-21 reviderad 2016-03-04. v.2 Område Kvalitetskrav Service Hur görs uppföljningen? När görs uppföljningen? Processkvalitet Bemötande/ inflytande Utföraren ska visa respekt

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 160131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Ledning/organisatio n Förbättringsområd e Uppföljning

Läs mer

Eksjö kommuns HEMTJÄNST. Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet

Eksjö kommuns HEMTJÄNST. Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet Eksjö kommuns HEMTJÄNST Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet Det trygga alternativet Vi lovar att du ska känna dig trygg med ditt val av Eksjö kommuns hemtjänst

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN i Senast reviderad 2014-02-24 2 (8) HEMTJÄNST I VADSTENA KOMMUN Hemtjänst är en form av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL), och ges till Dig som bor i ordinärt boende eller

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 170131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med Kontaktmannaskap Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med Senast reviderad 2019-05-06 sid. 1

Läs mer

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus 1 [6] Referens Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare Möte om hemtjänsten Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17 Plats Hallunda Folkets Hus Mahria Persson-Lövkvist, verksamhetschef för äldreomsorgen

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista.

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Område Krav Krav Uppföljning Kvalitet/planering och Entreprenören skall ha en årlig uppföljning verksamhetsplan där det beskrivs hur arbetet skall uppfylla

Läs mer

Konferensrum 2:2 Kommunalhuset Tumba

Konferensrum 2:2 Kommunalhuset Tumba 1 [7] Referens Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare Möte om hemtjänsten Dag och tid Torsdag 21 mars 2013 kl. 17 19 Plats Konferensrum 2:2 Kommunalhuset Tumba Mahria Persson Lövkvist, verksamhetschef

Läs mer

Fjärdhundra hemtjänst

Fjärdhundra hemtjänst Fjärdhundra hemtjänst Vård- och omsorgsförvaltningen, Enköpings kommun 2019 Tack för att du valt att få din hemtjänst utförd av oss! Inom kommunen har vi lång erfarenhet av hemtjänst och vi har utbildade

Läs mer

Kriterierna gäller från 2012-01-01

Kriterierna gäller från 2012-01-01 Fastställt av Omsorgs- och utbildningsutskottet 2011-10-20 104 Kriterierna gäller från 2012-01-01 Följande kvalitetskriterier för hemtjänst i ordinärt boende i Östra Göinge kommun är antagna av kommunstyrelsens

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-16 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälarö Omsorg Adress: Bryggavägen 5, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Johanna Eriksson, 08-560 243 66

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-26 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Ekerö Hemtjänst Adress: Ekerö kommun, Box 205, 178 23 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Kerstin Henriksson, 08-560

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Centrum. I tabeller nedan anges svar från kunder i gemener och svar från personal i versaler. Livssituation. Bilaga 1. Ålder. Hushåll / familjebild 6%

Centrum. I tabeller nedan anges svar från kunder i gemener och svar från personal i versaler. Livssituation. Bilaga 1. Ålder. Hushåll / familjebild 6% Centrum Kön 38% Ålder 38% 6% Hushåll / familjebild 6% 62% 56% M an Kvinna < 65 år 66-79 år >80 år 94% Samman boende ensam 3,50 30,0 3,00 25,0 Centrum 2,50 2,00 1,50 1,00 0,50 0,00 1. Livssituation 2. Personlig

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Socialförvaltningen Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Lokal värdighetsgaranti i Krokoms äldreomsorg Den 1 januari 2014 införs lokala värdighetsgarantier i Krokoms kommun. Värdighetsgarantierna

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

www.simrishamn.se 2 (6)

www.simrishamn.se 2 (6) Socialförvaltningen 1 (6) Hemtjänsten SKRIVELSE 2009-01-15 Kristina Privér Verksamhetsutvecklare Sammanfattning av verksamhetsuppföljningar genomförda hösten 2008 Hid nr: 2008.2134 Medicinsk ansvarig sjuksköterska

Läs mer

Hemtjänst i Kristianstads kommun. Ditt behov av hjälp avgör. I den här broschyren kan du läsa om hur det går till att ansöka om stöd och hjälp.

Hemtjänst i Kristianstads kommun. Ditt behov av hjälp avgör. I den här broschyren kan du läsa om hur det går till att ansöka om stöd och hjälp. Hemtjänst i Kristianstads kommun Hemtjänst i Kristianstads kommun I den här broschyren kan du läsa om hur det går till att ansöka om stöd och hjälp. Hemtjänst ska ge det stöd som just du behöver för att

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): Enklare Vardag Sverige AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemtjänst enligt LOV Bilaga 16

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemtjänst enligt LOV Bilaga 16 Här redovisas de ska-krav som leverantören måste uppfylla. Kraven har utformats utifrån en analys av vad som är kvalitetskritiskt. Område Krav sformer När/ansvar 1. Bemötande och inflytande 1.1 Leverantören

Läs mer

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB

Uppföljning 2012-07-25 Proffssystern i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120725 Proffssystern i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Rapport internkontroll av efterlevnad av lagstiftningen lex Sarah

Rapport internkontroll av efterlevnad av lagstiftningen lex Sarah Protokoll Sammanträdesdatum 2015-10-08 Sida 15(21) Socialnämndens arbetsutskott SNau 127 Rapport internkontroll av efterlevnad av lagstiftningen lex Sarah Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF:

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: Formulär för kvalitetsuppföljning av verksamheten Fyll i formuläret så korrekt och sanningsenligt som möjligt. Syftet är inte bara att kvalitetssäkra verksamheten utan

Läs mer

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum 170901 Information om hemtjänsten 2 (5) Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma under trygga förhållanden. Hemtjänstens insatser varierar från

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00014-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

KVALITETS BERÄTTELSE. Sollentuna Omsorg AB. En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2017

KVALITETS BERÄTTELSE. Sollentuna Omsorg AB. En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2017 Sollentuna Omsorg AB En sammanställning av kvalitetsarbetet under 2 [] Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Kvalitativarbete... 3 Riskanalys... 4 Egenkontroll...

Läs mer

Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg

Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg RUTIN FÖR Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg Antaget av Medicinskt ansvariga Antaget 2019-05-25 Gäller för Enheter där hälso- och sjukvård samt social omsorg utförs inom avdelningen

Läs mer

Uppföljning Medihead

Uppföljning Medihead SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131205 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: EvaTherese Henriksson Sammanfattande

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer för. Hemtjänst. i Varbergs kommun

Kvalitetsdeklarationer för. Hemtjänst. i Varbergs kommun Kvalitetsdeklarationer för Hemtjänst i Varbergs kommun Kort om kvalitetsdeklarationer Varbergs kommun ska vara en bra kommun att leva i. Ett av kommunens prioriterade mål är Bättre hälsa genom att inspirera

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-23 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01

Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01 Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01 Kramfors kommun som assistansanordnare När Du väljer Kramfors

Läs mer

Svanen Hemtjänst AB. 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018

Svanen Hemtjänst AB. 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018 Uppdragstilldelning Uppdragsfördelning till och med 2018-10-08, antal kunder 24. Det är en minskning sedan senast uppföljning i april med

Läs mer

Uppföljning 2014-04-08 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2014-04-08 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140408 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2019-06-25 Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2 (5) Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund Hemtjänst Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma

Läs mer

Riktlinje för avvikelserapportering enligt SoL, LSS och HSL

Riktlinje för avvikelserapportering enligt SoL, LSS och HSL Beslutad 2013-05-2828 Gäller fr.o.m 2014-10- 10 datum Myndighet Socialkontoret för Äldreomsorg, Funktionsnedsatta, Kommunal hälso- och sjukvård Revideras datum 2015-10-01 eller vid förändring Ansvarig

Läs mer

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013

Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-26 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av FSB omsorg år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Det trygga valet Hemtjänst centrum

Det trygga valet Hemtjänst centrum Det trygga valet Hemtjänst centrum Enköpings kommun Välkommen till hemtjänst centrum! Tack för att du har valt att få din hemtjänst utförd av oss. Inom kommunen har vi lång erfarenhet av hemtjänst, och

Läs mer

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten Omsorgsnämnden Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten 1 2009-04-28 Innehållsförteckning 1 Omsorgsnämndens kvalitetsarbete 1.1 Metod. 4 1.2 Enkäter 4 2 Verksamhetsinformation 2.1 Presentation

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Homemaild Hemservice AB Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Maria Bangata 6

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden.

Kvalitetsberättelse. Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Kvalitetsberättelse Inledning Olir AB är ett litet hemtjänstföretag. Vi utför service och omvårdnad på uppdrag av olika kommuner och i samråd med kunden. Huvudkontoret med ekonomi-, löne- och administrationsavdelning

Läs mer

Information om hjälp i hemmet och valfrihet

Information om hjälp i hemmet och valfrihet Information om hjälp i hemmet och valfrihet Version 9.0 20150203 Vård- och omsorg Information om hemtjänst Vad är hemtjänst? Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av stöd, service och omvårdnad

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning PROFFSSYSTERN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Proffssystern har varit

Läs mer

1 Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Tyresö kommun

1 Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Tyresö kommun VÄRDIGHETSGARANTIER Bilaga 1 Äldreomsorgen 1 Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Tyresö kommun 1.1 Inflytande över den individuella vården och omsorgen 1.1.1 Seniorguide Seniorguiden är till för dig

Läs mer

Utredning med anledning av rapporterad brist i utförande av insats (utebliven insats) enligt 14 kap. 3 SoL (Lex Sarah)

Utredning med anledning av rapporterad brist i utförande av insats (utebliven insats) enligt 14 kap. 3 SoL (Lex Sarah) UTREDNING 1 (5) Vår handläggare Lars Olsson, utredare Ert datum Er beteckning Utredning med anledning av rapporterad brist i utförande av insats (utebliven insats) enligt 14 kap. 3 SoL (Lex Sarah) Bakgrund

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Big Care AB Adress: Friherregatan 50 Verksamhetschef/enhetschef: Pramod Singh

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Vi är tillgängliga Du behöver bara ringa ett samtal till individ- och familjeomsorgen för att komma i kontakt med en person som kan hjälpa dig.

Vi är tillgängliga Du behöver bara ringa ett samtal till individ- och familjeomsorgen för att komma i kontakt med en person som kan hjälpa dig. Bilaga 2 Kvalitetsgarantier för Individ- och familjeomsorgen Vi är tillgängliga Du behöver bara ringa ett samtal till individ- och familjeomsorgen för att komma i kontakt med en person som kan hjälpa dig.

Läs mer

Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Tomas Rudstam Adress: Starrängsringen 63 Stockholm

Läs mer

Verksamhetsuppföljning XX Datum

Verksamhetsuppföljning XX Datum Verksamhetsuppföljning XX Datum Johanna Bendtsen Verksamhetsuppföljare Sofia Spetz vik. avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 Innehåll Bakgrund... 3 Bedömningskriterier... 3 Syfte med

Läs mer

Vår resa. Från medarbetarfokus till medborgarfokus. Sofie Öhman, Jennika Anderberg

Vår resa. Från medarbetarfokus till medborgarfokus. Sofie Öhman, Jennika Anderberg Vår resa Från medarbetarfokus till medborgarfokus Sofie Öhman, Jennika Anderberg Våra medborgare var inte helt nöjda Tänk om ni bara kom 4 eller fem stycken! Jag ska inte ha städat idag! (arg och smäller

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare AB

Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare AB 2016-10-03 1 (5) PM Granskningen är utförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth-Andersson på sociala kvalitetsenheten Granskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Domicare

Läs mer

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning

Hemtjänst i egen regi inom Älvsjö stadsdelsområde verksamhetsbeskrivning Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområdet äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 7.281-2015 Sida 1 (6) 2015-07-21 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Älvsjö stadsdelsnämnd 2015-08-27

Läs mer

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120808 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets representanter: Olga Yuen Cárdenas

Läs mer

Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen

Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen Verksamhetsplan för Hemvårdsområdet Hästen Socialnämnden 2006-04-26 2 Verksamhetsplan för hemvården Hästen... 3 Uppdrag... 3 Värdegrund synsätt... 3 Respektfullt bemötande... 3 Engagemang... 3 Flexibilitet...

Läs mer

Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/

Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/ 2018-01-29 Karolina Nygren Utvecklingsledare 08 124 57 236 Karolina.Nygren@ekero.se Översyn av anhöriganställningar inom hemtjänsten Dnr SN17/139-511 Bakgrund Inom vissa delar av socialtjänsten förekommer

Läs mer

Huddinge kommuns hemtjänst!

Huddinge kommuns hemtjänst! Välkommen till Huddinge kommuns hemtjänst! Välkommen till Huddinge kommuns hemtjänst! I Huddinge får alla hemtjänstkunder själva välja utförare. Vi är det kommunala alternativet som bedriver hemtjänst

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Utarbetad av Åsa Gustavsson Skapat datum

Utarbetad av Åsa Gustavsson Skapat datum Socialförvaltningen Dokumentnamn Rehabiliterande förhållningssätt arbetsmetod Fastställt av Martina Nordin Regelverk SOL Verksamhet Hemtjänst Utarbetad av Åsa Gustavsson Skapat datum 100311 Gäller fr.o.m.

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Enklare Vardag i Sverige AB bifirma till till Nursing Pool Solna AB Adress:

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2009-11-13 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (6) Diarienummer 095/09-739 Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer