Ljusdals hemtjänst. Uppföljning LOV. Ljusdals hemtjänst har ca 135 kunder.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ljusdals hemtjänst. Uppföljning LOV. Ljusdals hemtjänst har ca 135 kunder."

Transkript

1 Omsorgsförvaltningen Ljusdals hemtjänst har ca 135 kunder. Ljusdals hemtjänst Kontaktmannaskap Alla kunder har en kontaktman och varje medarbetare har i snitt 4-5 kunder. Enhetschef Lena har som mål att få till mindre grupper i hemtjänsten, för att öka kontinuiteten hos kunderna och tätare besök från respektive kontaktman. Genomförandeplaner Hemtjänsten jobbar i den takt de hinner med att upprätta och följa upp genomförandeplanerna. En uppskattning från enhetschefen är att ca hälften av alla kunder har en aktuell genomförandeplan. Kontaktmannen ansvarar för att detta görs. Rätt kompetens Bemanningsenheten ansvarar för rekryteringen till hemtjänsten. Enhetschef Lena eftersträvar att medarbetarna har utbildning, gärna demensutbildning samt att de genomgått BPSDutbildning. Vid palliativa ärenden i hemtjänsten så handplockas medarbetarna för uppdragen. Rätt bemanning Hemtjänsten har för närvarande få vikarier, detta tack vare de resurspass som finns att disponera i verksamheten. Tar man på sig ett resurspass utanför den egna enheten så sker detta i första hand på en annan hemtjänstenhet, mer sällan inom annan verksamhet. Beskriv vilka typer av avvikelser ni haft och hur ni jobbat med förändringsarbetet? De avvikelser som förekommer i hemtjänsten är mestadels fall samt att medarbetarna glömmer att signera vid medicindelning. Återkoppling sker till medarbetarna genom direkt dialog och åtgärder sätts in. Diskussioner förs på teamträffar. Styrdokument/rutiner för nyckelhantering, personliga medel mm Inga kontanter förekommer i hemtjänsten, Ljusdal utan kunderna handlar med kort. Enhetschef Lena efterlyser bättre rutiner för Adderas nycklar som förvaras i nattpatrullens rum på Källbacka. Där också videokonferenser sker. Skåpet borde kunna flyttas ut i korridoren. Värdegrund Hemtjänsten har gruppträffar måndag och fredag eftermiddag där bl.a. värdegrunden diskuteras. Värdegrunden diskuteras utifrån Socialstyrelsens material samt beslutade ord. Systematiskt kvalitetsarbete och uppföljning av verksamheten Enheten har regelbundna arbetsplatsträffar och gruppmöten där t.ex. kontinuitet och avvikelser tas upp. Enhetschef Lena delger oss material från Göteborg om riskbedömning av arbetsmiljön. Hon ser arbetsmiljöarbete som viktigt i hemtjänsten. Lena deltar alltid i teamträffarna, oftast är det sjuksköterskan som leder dessa träffar.

2 Samverkan med övriga aktörer Hemtjänsten upplever bra samverkan med primärvård, hemsjukvård och biståndshandläggare. Kunder kontaktar ibland enhetschef Lena om ändrade insatser. Detta förmedlas då till biståndshandläggare som uppmanar Lena att be kunden ringa själva. Detta är inte så enkelt för kunderna utifrån telefontid m.m. Lena ser det som ett förbättringsarbete att få till detta på bästa möjliga sätt för kunderna så de slipper bollas runt.

3 Omsorgsförvaltningen Järvsö hemtjänst har 90 kunder. Järvsö hemtjänst Kontaktmannaskap Alla kunder har en kontaktman. Varje medarbetare har ca 3-4 kunder. Enhetschef Ewa Ottosson upplever det inte så lätt att arbeta med kontaktmannaskap i hemtjänsten Det är svårt att hålla en bra kontinuitet för kontaktmannen hos sina kunder. Där extra stora behov av nära kontakt med få personer individanpassar man och kontaktmannen har tätare besök. Genomförandeplaner Alla kunder har en genomförandeplan som uppdateras 1-2 ggr/år. Det är kontaktmannen som uppdaterar planen hos kund och tid för detta planeras in i Treserva. Rätt kompetens Enhetschef anser en svårighet med att efterfråga rätt kompetens då rekryteringen sköts av Bemanningsenheten. Enhetschef önskar rekrytera på egen hand. Den personliga lämpligheten är mycket viktig i hemtjänsten. Rätt bemanning Alla besök utifrån beviljade insatser görs av huvudplanerare. Personal registrerar i TES. Enhetschef önskar att planeringen görs närmare verksamheten, i Järvsö, för ökad kundkännedom och kundkontakt. Beskriv vilka typer av avvikelser ni haft och hur ni jobbat med förändringsarbetet Enhetschef går igenom alla avvikelser och diskuterar dagligen med medarbetare och sjuksköterska. Åtgärd vidtas och då kan avvikelsen avslutas. Svårighet med att hinna med att avsluta i Treserva. Önskar stöd för detta. De flesta avvikelserna rör läkemedel och fall. Styrdokument/rutiner för nyckelhantering, personliga medel m.m. Rutiner finns och fungerar. Personalen hanterar sällan kontanter för kunders räkning. Oftast görs inköp med kort eller via konto. Värdegrund Arbetar dagligen med värdegrunden i alla möten. Enhetschef Ewa strävar efter att medarbetare ska uppleva större förståelse för hur viktigt mötet är hemma hos kund och att man som medarbetare ger den tiden. Systematiskt kvalitetsarbete och uppföljning av verksamheten Enhetschef Ewa upplever svårighet med att hinna med att skriva verksamhetsberättelse och verksamhetsplan. Hon anser att en planeringsdag behövs i verksamheten för att gå igenom allt som ska följas upp. Tid har inte funnits till detta ännu. Teamträffar genomförs regelbundet, vilka enhetschefen leder ihop med distriktssköterskan i hemsjukvården.

4 Samverkan med övriga aktörer Enhetschef Ewa planerar för införande av teamträffar med hälsocentralen för de kunder som inte har hemsjukvård. Enhetschefen ringer ofta själv till sjukhuset inför utskrivning för någon kund och stämmer av läget, vill gärna ligga steget före. Hon anser att samarbetet fungerar mycket bra i Järvsö och med övriga aktörer.

5 Omsorgsförvaltningen Färila hemtjänst har ca 70 kunder Färila hemtjänst Kontaktmannaskap Alla kunder har kontaktman. Den personal som arbetar heltid är kontaktman för ca fyra kunder och deltidarna för ca tre kunder. Listan uppdateras på varje personalmöte, ca en gång/månad. Enhetschef Roland Bäckman anser det inte så enkelt att arbeta efter kontaktmannaskap i hemtjänsten. Det faller sig mer naturligt på ett vård- och omsorgsboende, tycker han. Genomförandeplaner Alla kunder har uppdaterade genomförandeplaner, vilket görs 2 ggr/år. Förvaras i den pärm som finns hemma hos varje kund. Kontaktmannen ansvarar. Behöver genomförandeplanen uppdateras oftare påtalas detta av personalen och genomgång görs på personalmöte. Rätt kompetens Introduktion för nyanställda är i snitt tre dagar på hemtjänst. Enhetschef Rolands mål är att återkoppla snabbt om något fungerar mindre bra. Han konstaterar också att det krävs bra språkkunskaper för att kunna ta emot en delegering. Enhetschef efterfrågar mer utbildning i psykiatri och palliativ kunskap. Hur hanterar man som personal detta för sin egen del? Utbildning i efter döden samtal önskas. Rätt bemanning Hemtjänsten har en pärm med uppdaterad information om varje kund, bra för alla vikarier. Enhetschef Roland har ett nära samarbete med TES-planerare, flera ggr/dag, vilket är viktigt för att säkerställa rätt insats vid rätt tillfälle till rätt kund av rätt personal. Enhetschef följer utförd tid och planerad tid, känner dock stor tillit till den som planerar. Beskriv vilka typer av avvikelser ni haft och hur ni jobbat med förändringsarbetet Enhetschef kollar avvikelserapporter morgon och kväll och analyserar hur det kan fungera bättre. Tar upp för diskussion på personalmöte som en stående punkt. Ungefär hälften av avvikelserna rör medicinfrågor och hälften handlar om fallolyckor. De flesta misstagen sker då mindre vana medarbetare är i verksamheten. En fråga dyker upp om administratör kan avsluta en avvikelse för ett stöd till enhetschef, när åtgärder är genomförda och uppföljda. Styrdokument/rutiner för nyckelhantering, personliga medel m.m. Rutiner finns och det fungerar bra med kvittenser och återlämningar av nycklar. Personliga medel hanteras ytterst sällan. Kunderna har vanligtvis konto på apoteket och ICA-kort. Värdegrund Man diskuterar värdegrundsord samt övriga viktiga frågor som bemötande mm på varje personalmöte.

6 Systematiskt kvalitetsarbete och uppföljning av verksamheten Sjuksköterska för hemsjukvård följer upp kvalitetsregistren senior alert och palliativa registret. Enhetschef intresserar sig just nu extra för kunder som har eller riskerar undernäring. Dagverksamhet i Färila är nu planerad till fyra dagar, behov finns att utöka detta till fem dagar per vecka, bl.a. utifrån att förebygga undernäring. Teamträffar hålls 2-3 ggr/termin, enhetschef leder mötet, med genomgång av behov och planering för kunder. Samverkan med övriga aktörer All samverkan inom den kommunala verksamheten fungerar bra. Det finns dock mer att önska vad gäller samverkan med sjukhuset och fram för allt mer exakt tid då man kommer från sjukhus. Även runt ledsagare till/från sjukhus bör förbättringar göras och tydliggöras. Enhetschef Roland påtalar också att han upplever att telefontiderna för att komma i kontakt med handläggare, personal/lönekontor och TES planerare inte fungerar optimalt. Det kan vara svårt att passa in med övriga aktiviteter under dagen och då speciellt om man behöver ha kontakt med flera samma dag och man så att säga hamnar i fel ordning. Dessutom svarar inte alla på aktuell telefontid.

7 Omsorgsförvaltningen Addera omsorg Addera har ca 100 kunder och 40-talet anställda på schemarad (tjänstgöringsgrad ca 75-91%) fördelade på 3 arbetsgrupper. Adderas ledning i Ljusdal består av verksamhetsansvarig, planerare/arbetsledare och gruppcoacher. Kontaktmannaskap Alla arbetar efter kontaktmannaskapets principer. Varje personal är kontaktman till ca 4-5 kunder. Planeras in så att kontaktman besöker kund någon gång/vecka. Addera upplever dock att det inte är enkelt med kontaktmannaskap i hemtjänst, att planera ut så att kontaktmannen har täta besök hos sina kunder. Genomförandeplaner De flesta ligger i Treserva. Addera jobbar hela tiden för att göra dessa kända i verksamheten. Hos varje kund finns en pärm där genomförandeplan kan förvaras samt övrig viktig information om telefonnummer m.m. Rätt kompetens Strävar i möjligaste mån efter undersköterskeutbildning och körkort samt att all personal har ett gott bemötande, ett hjärta som slår för de äldre! Addera utbildar också personal på plats. Introduktionsrutinerna är följande: Vid första samtalet genomgång av sekretess, rutiner m.m. Introduktion kväll + dag. Dag tre hålls ett uppföljningssamtal efter introduktionen. Målet är att erhålla ett jobb i verksamheten så fort som möjligt. Man håller regelbundet internutbildning, bl.a. med föreläsare. Rätt bemanning Tre arbetsledare planerar verksamheten, följer upp TES, går igenom snittider mm. De jobbar aktivt med att förbättra kontinuiteten för kunderna. De planerar in personal för arbete kväll/ morgon och eftersträvar max två personal/dygn. Största svårigheten är att planera hemsjukvården? Beskriv vilka typer av avvikelser ni haft och hur ni jobbat med förändringsarbetet De flesta avvikelserna rör läkemedelshantering, t.ex. glömt att signera på listan eller missat att ge på rätt tid. Verksamhetsansvarige Renée Berbres tittar över SOL- och LSS avvikelser varje månad. Hon går igenom händelsen med den som jobbade då, följer upp rutiner och går igenom avvikelserna i gruppen och på personalmöten. Styrdokument/rutiner för nyckelhantering, personliga medel m.m. Rutiner för nyckelhantering finns. Nycklar är kodade och finns i låsta skåp.

8 Värdegrund Addera har tagit del av Socialstyrelsens material samt omsorgsförvaltningens beslut om fastställd värdegrund och jobbar utifrån detta. Jobbar mycket med delaktighet samt uppmuntrar personalen att påverka. Addera jobbar på att skapa en laganda, har kickoff, ordnar trevligheter samt skapar känslan av att det är trevligt att komma till jobbet. Systematiskt kvalitetsarbete och uppföljning av verksamheten Alla fyra arbetsledare jobbar också ute i verksamheten, de har beredskap var fjärde dag om någon medarbetare blir sjuk, på detta sätt träffar de kunderna och får mycket fort reda på om något inte fungerar eller om någon kund känner sig missnöjd. Medarbetarna har beredskap 1 dag/helg var 9-10 vecka. Respektive planerare går igenom TES-registreringar och snittider med varje grupp. Medarbetarsamtal genomförs årligen. I ett inledningsskede så marknadsförde sig Addera med annonser, brev mm. Nu görs detta inte på annat sätt än att sträva efter nöjda kunder som i sin tur berättar för andra om att välja Addera. Addera har arbetskläder och företagsbilar. Samverkan med övriga aktörer Addera upplever att de har bra samverkan med övriga aktörer, som biståndshandläggare, hemsjukvården i Ljusdal, systemförvaltare gällande Treserva m.m. Varje vecka har Addera i Ljusdal kontakt med VD Lars Olsson via telefon och mail. Planering av verksamheten sköts i Ljusdal medan löner m.m. utbetalas via A-assistans i Hudiksvall.

9 Omsorgsförvaltningen Ekhs hem- och företagstjänster Laila Ekh har idag 17 kunder från Ljusdals kommun. Övriga kunder är s.k. RUT-kunder, företagskunder, trappstädning m.m. Ekhs jobbar mot Los, Järvsö, Färila och Ljusdal Rätt kompetens och rätt bemanning Laila har svårigheter med att hitta erfaren personal. Vid introduktionen jobbar alltid Laila med den nyanställde för att säkerställa arbetet. Avvikelser och lex Sarah Inga avvikelser eller lex Sarah. Laila vet vart blanketter finns samt var hon kan få råd och stöd. Rutiner för nyckelhantering, personliga medel mm Företaget hanterar inga nycklar eller vanligtvis några pengar. Kvalitetsutveckling och uppföljning av verksamheten Laila arbetar själv 100% i företaget och besöker regelbundet alla kunder. Utifrån besök hos alla kunder så dyker eventuella synpunkter upp. Laila ser till att detta åtgärdas direkt. Samverkan med övriga aktörer Samverkan fungerar bra. Laila hämtar uppdraget från biståndshandläggare i receptionen på Förvaltningshuset. Det fungerar bra. Hon upplever dock att många kunder inte har fått tillräcklig information om valfriheten att välja utförare. Laila funderar om den information som biståndshandläggare ger till kund verkligen förklarar att det är möjligt att dela på omvårdnad och service? Övriga frågor Laila upplever det inte så positivt med registrering via telefon, medan personalen sällan har några problem. Upplever stora svårigheter med att inte veta var kund befinner sig om kund inte hemma. Det är anhörig som ska meddela Laila om något händer, men detta glöms bort.

10 Omsorgsförvaltningen KA städ KA städ har idag fem kunder i kommunens regi, för övrigt många RUT kunder och företagsstädningar anställda, både tim- och månadsanställda. Företaget städar alla dagar i veckan. Rätt kompetens och rätt bemanning Johan Bäckvall, KA städ, anser att det inte är så lätt att hitta personal med erfarenhet. Ny personal städar alltid tillsammans med någon erfaren. Arbetsförmedlingen kan erbjuda personal, men oftast hittar man framtida personal via kontakter. Avvikelser och lex Sarah Företaget har inte haft några avvikelser eller klagomål. Skulle det uppstå tar Johan det direkt med kunden och rättar till samt går igenom med personalen. Rutiner för nyckelhantering, personliga medel mm Företaget har inga nycklar till kunder, endast i undantagsfall tas pengar emot från kund, de flesta har egna kort om det ska göras inköp. Kvalitetsutveckling och uppföljning av verksamheten Johan städar med jämna mellanrum hos kunderna för att följa upp att allt är ok. Samverkan med övriga aktörer Företaget upplever att de har god kontakt med övriga aktörer. Johan funderar dock över hur väl biståndshandläggarna informerar kund om att det går att välja på två leverantörer, en för service och en för omvårdnad. Övriga frågor Uppföljare/Verksamhetsutvecklare Ingrid påtalar vikten av att registrera hos varje kund och att varje månad lämna in detta till kommunen.

Omsorgsförvaltningen 141215 Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Ljusdals kommuns hemtjänst Uppföljning. LOV

Omsorgsförvaltningen 141215 Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Ljusdals kommuns hemtjänst Uppföljning. LOV Ingrid Johansson, Charlotte Thorstensson Ljusdals kommuns hemtjänst Antal kunder: 300 med insatser, ytterligare drygt 200 kunder med enbart larm. Personal: 36 rader, 18 östra och 18 västra. Just nu två

Läs mer

Vårdplanering? Blir kallade av distriktssköterska, kontaktpersonen är den som oftast deltar.

Vårdplanering? Blir kallade av distriktssköterska, kontaktpersonen är den som oftast deltar. Omsorgsförvaltningen 120412 Addera Omsorg i Ljusdal AB Addera Omsorg 31 kunder, 3 är på gång. Ca 700 timmar Det har varit strul med tekniken, men allt känns bättre än tidigare. Bra med tillgång till TES

Läs mer

LOV, LJUSDAL. Uppföljning, november 2010

LOV, LJUSDAL. Uppföljning, november 2010 LOV, LJUSDAL Uppföljning, november 2010 Uppföljning Eva Liljevall, har tillsammans med mig gjort en uppföljning av: Addera Omsorg Modus Vivendi, Hemtjänst och service 2 hemtjänstområden i Ljusdal Los Frågorna..

Läs mer

Redovisning kvalitetsuppföljning LOV-leverantörer 3 oktober 2011

Redovisning kvalitetsuppföljning LOV-leverantörer 3 oktober 2011 Redovisning kvalitetsuppföljning LOV-leverantörer 3 oktober 2011 Besök hos Modus Vivendi och samtal med Astrid Kontaktmannaskap Företaget har vuxit i antal medarbetare och därför har arbete lagts ner för

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Framtagen av: Charlotte Svessnon, MAR, Madeleine Bjurelid, enhetschef, Eva-Lott Jäghagen, enhetschef, Gunnel Rosenberg, MAS Gäller f.r.o.

Framtagen av: Charlotte Svessnon, MAR, Madeleine Bjurelid, enhetschef, Eva-Lott Jäghagen, enhetschef, Gunnel Rosenberg, MAS Gäller f.r.o. Framtagen av: Charlotte Svessnon, MAR, Madeleine Bjurelid, enhetschef, Eva-Lott Jäghagen, enhetschef, Gunnel Rosenberg, MAS Gäller f.r.o.m: 120925 Avvikelserutin Fastställd av: Eva Augustsson, förvaltningschef

Läs mer

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB

Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning, Nacka hemservice AB 2016-11-24 1 (5) PM Granskningen är genomförd av Susanna Dennerlöv och Sofia Rooth Andersson på sociala kvalitetsenheten Kvalitetsgranskning av anordnare inom kundvalet hemtjänst, ledsagning och avlösning,

Läs mer

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus

Möte om hemtjänsten. Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare. Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17. Hallunda Folkets Hus 1 [6] Referens Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare Möte om hemtjänsten Dag och tid Torsdag 17 oktober 2013 kl. 15 17 Plats Hallunda Folkets Hus Mahria Persson-Lövkvist, verksamhetschef för äldreomsorgen

Läs mer

Kvalitetssäkring, rapporter och avvikelser 2011

Kvalitetssäkring, rapporter och avvikelser 2011 Kvalitetssäkring, rapporter och avvikelser 2011 Egenkontroll kvalitetssäkring Palliativa registret Senior Alert Avvikelser fall, läkemedel, Lex Maria Lex Sarah Patientsäkerhetsberättelse Patientnämnden

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-26 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Ekerö Hemtjänst Adress: Ekerö kommun, Box 205, 178 23 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Kerstin Henriksson, 08-560

Läs mer

Uppföljning Medihead

Uppföljning Medihead SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131205 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: EvaTherese Henriksson Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg

Uppföljning 2012-08-14 AB Adela Omsorg SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120814 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation genomförs vid ett besök hos utförararen.

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB

Uppföljning 2013-11-19 Care Rent International AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131119 International AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och dokumentation. Företagets representanter: Simin Torkzadeh Sammanfattande

Läs mer

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB

Uppföljning 2013-11-14 Bäst Omsorg i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20131114 AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner och social dokumentation Företagets representanter: Carina Andersson, Bito Tengroth

Läs mer

Stöd i hemmet. Hemtjänst i Luleå kommun

Stöd i hemmet. Hemtjänst i Luleå kommun Stöd i hemmet Hemtjänst i Luleå kommun Stöd i hemmet i Luleå kommun Stöd i hemmet innebär olika former av omsorg, omvårdnad, stöd och service i ditt hem. Du ska kunna bo kvar hemma så länge som möjligt

Läs mer

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst

Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2009-11-13 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (6) Diarienummer 095/09-739 Granskning av Tyresö kommuns hemtjänst Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

www.simrishamn.se 2 (6)

www.simrishamn.se 2 (6) Socialförvaltningen 1 (6) Hemtjänsten SKRIVELSE 2009-01-15 Kristina Privér Verksamhetsutvecklare Sammanfattning av verksamhetsuppföljningar genomförda hösten 2008 Hid nr: 2008.2134 Medicinsk ansvarig sjuksköterska

Läs mer

Uppföljning av verksamheten under sommaren

Uppföljning av verksamheten under sommaren VÄRNAMO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Omsorgsnämnden 2015-10-14 5 On Dnr 2014.034 026 Uppföljning av verksamheten under sommaren Förslag till beslut Omsorgsnämnden beslutar att Ärendebeskrivning

Läs mer

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser.

Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda insatser. Anita Care AB Kvalitetsberättelse 2016-01-30 (Solna Stad) Verksamhetsbeskrivning Vi är en liten men växande hemtjänst företag där vårt huvudsakliga uppdrag är att bedriva hemtjänst utifrån biståndsbedömda

Läs mer

Eksjö kommuns HEMTJÄNST. Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet

Eksjö kommuns HEMTJÄNST. Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet Eksjö kommuns HEMTJÄNST Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet Det trygga alternativet Vi lovar att du ska känna dig trygg med ditt val av Eksjö kommuns hemtjänst

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

TÖS rutin avvikelser SoL 2014 Barbro Nilsson-Holmesten

TÖS rutin avvikelser SoL 2014 Barbro Nilsson-Holmesten Rutin för avvikelser inom Socialtjänstens område inom vården och omsorgen om äldre enligt föreskriften SOSFS 2011:9, Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. TÖS rutin avvikelser SoL 2014 Barbro

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2016 2017-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen

Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Socialförvaltningen Lokala värdighetsgarantier i äldreomsorgen Lokal värdighetsgaranti i Krokoms äldreomsorg Den 1 januari 2014 införs lokala värdighetsgarantier i Krokoms kommun. Värdighetsgarantierna

Läs mer

Kvalitetskrav service reviderad v.2

Kvalitetskrav service reviderad v.2 Kvalitetskrav service 2010-12-21 reviderad 2016-03-04. v.2 Område Kvalitetskrav Service Hur görs uppföljningen? När görs uppföljningen? Processkvalitet Bemötande/ inflytande Utföraren ska visa respekt

Läs mer

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB

Uppföljning 2012-06-14 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120614 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets

Läs mer

Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg

Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg RUTIN FÖR Avvikelser och klagomål, hälsooch sjukvård och omsorg Antaget av Medicinskt ansvariga Antaget 2019-05-25 Gäller för Enheter där hälso- och sjukvård samt social omsorg utförs inom avdelningen

Läs mer

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015

Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10. Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Verksamhetschef: Annika Tumstedt 2016-03-10 Patientsäkerhetsberättelse för Kastanjens Äldreboende År 2015 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten Omsorgsnämnden Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2009 Bemanningsenheten 1 2009-04-28 Innehållsförteckning 1 Omsorgsnämndens kvalitetsarbete 1.1 Metod. 4 1.2 Enkäter 4 2 Verksamhetsinformation 2.1 Presentation

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad

Patientsäkerhetsberättelse 2014. Karlstad Hemtjänst. 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 1 Patientsäkerhetsberättelse 2014 Karlstad Hemtjänst 2015-01-30 Renée Månson Verksamhetschef, hemtjänst Karlstad 2 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

Samverkan och samarbete 4 kap 1 KRAV GÄLLANDE RUTINER/PROCESSER UPPFÖLJNING/METOD ANSVAR

Samverkan och samarbete 4 kap 1 KRAV GÄLLANDE RUTINER/PROCESSER UPPFÖLJNING/METOD ANSVAR Samverkan och samarbete 4 kap 1 Ledningssystemet ska säkerställa att det finns rutiner som tydliggör 1. ansvaret för samarbete internt och externt som gäller den enskildes behov av insatser t.ex. överföring

Läs mer

Hemsjukvård i Hjo kommun

Hemsjukvård i Hjo kommun Hemsjukvård i Hjo kommun Kommunal hälso- och sjukvård Kommunal hälso- och sjukvård/hemsjukvård är till för dig som bor i en särskild boendeform eller i bostad med särskild service vistas på en biståndsbedömd

Läs mer

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013

Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-09-27 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Humaniora hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Vardaga Ullstämma servicehus DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logotyp Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan)

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan) Rutin: Dokumentation (social journal och genomförandeplan) I socialtjänstlagen 1 11 kap. 5 första stycket SoL och 21 a första stycket LSS finns bestämmelser om dokumentation i samband med genomförande

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen När du behöver HJÄLP & STÖD i vardagen OMSORG & VÅRD - Landskrona stad Människor kan i livets olika faser behöva omsorg eller socialt stöd för att klara vardagen och leva ett gott liv. Vi föds och lever

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg RTFL Care AB 556824-9915 Kvalitetsdeklaration 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015

Kvalitetsberättelse 2015 SID 1 (5) Kvalitetsberättelse 2015 Humaniora hemtjänst ingår i Humaniora vård och omsorg, kommunal regi med avtal enligt LOV sedan 1:a mars 2011. Sedan maj 2015 ingår trygghetslarm och nattpatrull under

Läs mer

Värdighetsgarantier. för äldreomsorgen i Mölndals stad

Värdighetsgarantier. för äldreomsorgen i Mölndals stad Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Mölndals stad Värdigt liv och välbefinnande Socialtjänstens omsorg om äldre ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende

Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende Patientsäkerhetsberättelse för Ångarens vård och omsorgsboende År 2017 2018-03-01 Kerstin Ahlqvist Resultatenhetschef Ångarens vård och omsorgsboende 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Socialförvaltningen. Hemtjänstkatalog. Uppdateras kontinuerligt, denna version är från

Socialförvaltningen. Hemtjänstkatalog. Uppdateras kontinuerligt, denna version är från Socialförvaltningen Hemtjänstkatalog Uppdateras kontinuerligt, denna version är från 2017-12-06 De här utförarna finns just nu Erikssons Hemservice Höglandet städ Mitt hem Sverige AB Silwer Bemanning Vimmerby

Läs mer

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013

Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Omvårdnadsförvaltningen 2013-10-01 SID 1 (5) Uppföljning av Attendo hemtjänst år 2013 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Vid 2013 års avtalsuppföljning har kvalitetsutvecklaren

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN

VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN VÄLKOMMEN TILL HEMTJÄNSTEN i Senast reviderad 2014-02-24 2 (8) HEMTJÄNST I VADSTENA KOMMUN Hemtjänst är en form av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL), och ges till Dig som bor i ordinärt boende eller

Läs mer

Patientsäkerhetsarbetet under 2011 Strategi 2012 Mål 2012 Långsiktiga mål

Patientsäkerhetsarbetet under 2011 Strategi 2012 Mål 2012 Långsiktiga mål 1 Patientsäkerhetsarbetet under 2011 Strategi 2012 Mål 2012 Långsiktiga mål Antal fall med kroppsskada Uppföljningar årligen av har under 2011 minskat från 2,7 per 100 patienter till 2,3. Dock har antalet

Läs mer

Värdighetsgarantier. för äldreomsorgen i Laholm

Värdighetsgarantier. för äldreomsorgen i Laholm Värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Laholm mars 2015 Den nationella värdegrunden inom äldreomsorgen är framtagen för att säkerställa att äldreomsorgen utförs på ett tryggt och bra sätt. Äldreomsorgen

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 160131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Ledning/organisatio n Förbättringsområd e Uppföljning

Läs mer

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV Här redovisas de skakrav som leverantören måste uppfylla. Kraven har utformats utifrån en analys av vad som är kvalitetskritiskt för brukaren. Komplement till kvalitetskraven är utvärderingsinstrument

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-16 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälarö Omsorg Adress: Bryggavägen 5, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Johanna Eriksson, 08-560 243 66

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2012, Adium Omsorg AB, Varberg

Patientsäkerhetsberättelse 2012, Adium Omsorg AB, Varberg Patientsäkerhetsberättelse 2012, Adium Omsorg AB, Varberg Verksamheten startade 12 mars 2007, efter godkännande/certifiering av Varbergs kommun. Verksamhetens kontor är beläget med adress, Bandholtzgatan

Läs mer

Socialförvaltningen. Hemtjänstkatalog. Uppdateras kontinuerligt, denna version är från

Socialförvaltningen. Hemtjänstkatalog. Uppdateras kontinuerligt, denna version är från Socialförvaltningen Hemtjänstkatalog Uppdateras kontinuerligt, denna version är från 2016-10-11 De här utförarna finns just nu Erikssons Hemservice Höglandet städ Mitt hem Sverige AB Storebro Städ Vimmerby

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48

Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48 Rolf Samuelsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2014-02-17 SN-2014/48 Socialnämnden Patientsäkerhetsberättelse för år 2013 SN-2014/48 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Svanen Hemtjänst AB. 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018

Svanen Hemtjänst AB. 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018 1. Verksamhetsredovisning under perioden maj 2018 oktober 2018 Uppdragstilldelning Uppdragsfördelning till och med 2018-10-08, antal kunder 24. Det är en minskning sedan senast uppföljning i april med

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse 2011

Patientsäkerhetsberättelse 2011 Patientsäkerhetsberättelse 2011 Enligt SFS 2010:659 2012-03-07 Marianne Falk Verksamhetens omfattning I Ovanåkers kommun finns 128 platser på särskilt boende för äldre. Det finns 16 platser för korttidsvistelse.

Läs mer

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB

Uppföljning 2014-03-28 Macorena AB SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140328 Macorena AB Granskare: Metod: Webbenkät, verksamhetsbesök, intervju med VC, granskning av rutiner, genomförandeplaner och dokumentation. Företagets

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Blomsterfonden Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Ringvägen 107 118 60 Stockholm

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Vardaga Ånestad vårdboende DOKUMENTNAMN ngets regionens eller kommunens logo- Patientsäkerhetsberättelse typ för vårdgivare År 2014 Datum och ansvarig för innehållet: 2015-03-30 Lena Lundmark Innehållsförteckning

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta kommun för period 2, maj aug 2012 SN-2012/321

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta kommun för period 2, maj aug 2012 SN-2012/321 Rolf Samuelsson Ordförandeförslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2012-10-02 SN-2012/321 Socialnämnden Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom Vård och Omsorg i Knivsta

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS 2008-07-04 Socialnämnd Eva Martinsson Andersson Planeringsledare Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Bakgrund År 2006 utkom socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF:

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: Formulär för kvalitetsuppföljning av verksamheten Fyll i formuläret så korrekt och sanningsenligt som möjligt. Syftet är inte bara att kvalitetssäkra verksamheten utan

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare:

Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Utvecklingsplan för verksamhet: Hemtjänstkompaniet i Solna AB Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 170131 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Rapport över verksamhetsuppföljning på Bokhöjden, särskilt boende

Rapport över verksamhetsuppföljning på Bokhöjden, särskilt boende Rapport över verksamhetsuppföljning på Bokhöjden, särskilt boende 120611 Inledning 1 Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2006:11) om ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL,

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer

Introduktionsplan för personal inom Omsorgsförvaltningen

Introduktionsplan för personal inom Omsorgsförvaltningen Introduktionsplan för personal inom Omsorgsförvaltningen Namn: Personnummer: Arbetsställe: Syfte: att den anställde så snabbt som möjligt (målsättningen är inom 10 dagar) ska bli insatt i sina nya arbetsuppgifter

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (5) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens uppföljningsmodell

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Silkeborg gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse Silkeborg gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse Silkeborg gruppbostad Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning mars 2017 Johanna Bjurek, Enhetschef Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av 5

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Big Care AB Adress: Friherregatan 50 Verksamhetschef/enhetschef: Pramod Singh

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

Kontaktman inom äldreomsorg

Kontaktman inom äldreomsorg Kontaktman inom äldreomsorg Oktober 2004 Christina Julin Elizabeth Kisch Juvall 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1. Sammanfattning 3 2. Process kontaktmannaskap 3 3. Syfte 3 4. Metod 3 5. Resultat av enkätundersökning

Läs mer

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare)

Avvikelser och Lex Sarah. Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) Avvikelser och Lex Sarah Monika Jonasson Robotycka SAS (socialt ansvarig samordnare) SAS, socialt ansvarig samordnare Genomför utredningar och granskningar som syftar till att säkerställa att verksamheterna

Läs mer

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service

Uppföljning 2012-08-08 Ideal Vård och Service SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20120808 Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner, genomförandeplaner och socialdokumentation Företagets representanter: Olga Yuen Cárdenas

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/010-2012 SID 1 (8) Handläggare: Daniel Björkegren Telefon: 08-508 24 024 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsuppföljningar,

Läs mer

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom vård och omsorg för period tre samt årssammanställning för 2010 SN-2011/32

Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom vård och omsorg för period tre samt årssammanställning för 2010 SN-2011/32 Socialnämnden FÖRSLAG TILL BESLUT Rolf Samuelsson (MP) 2011-02-04 ordförande Till socialnämnden Medicinsk ansvarig sjuksköterskas (MAS) redovisning av avvikelser inom vård och omsorg för period tre samt

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0035 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner kvalitetsberättelse

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017

Kvalitetsberättelse 2017 Kvalitetsberättelse 2017 FSB Finsk Omsorg AB Gabriella Belestam Verksamhetschef Verksamhetsbeskrivning 1 april 2012 startades FSB Finsk Omsorg AB hemtjänstverksamhet i Solna stad som ett dotterbolag till

Läs mer

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemvård enligt LOV Bilaga 3

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemvård enligt LOV Bilaga 3 Kvalitetskrav på externa utförare inom hemvård enligt LOV Bilaga 3 Område Kvalitetskrav Uppföljningsform När görs uppföljningen God och säker vård Verksamheten skall svara upp till de krav som Planerade

Läs mer

Uppföljning av LOV-kontrakt, Boendestöd, SoL, OmsorgsCompagniet

Uppföljning av LOV-kontrakt, Boendestöd, SoL, OmsorgsCompagniet TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-02-28 Sida 1 (1) Diarienr NF 2019/00059-1.6.2 Vård och omsorgsförvaltningen Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till OmsorgsCompagniet i Norden Nämnden

Läs mer

Vår resa. Från medarbetarfokus till medborgarfokus. Sofie Öhman, Jennika Anderberg

Vår resa. Från medarbetarfokus till medborgarfokus. Sofie Öhman, Jennika Anderberg Vår resa Från medarbetarfokus till medborgarfokus Sofie Öhman, Jennika Anderberg Våra medborgare var inte helt nöjda Tänk om ni bara kom 4 eller fem stycken! Jag ska inte ha städat idag! (arg och smäller

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Uppföljning Omsorgsjouren

Uppföljning Omsorgsjouren SOLNA STAD Omvårdnadsförvaltningen Uppföljning 20140327 Omsorgsjouren Granskare: Metod: Webbenkät, intervju, granskning av rutiner,genomförandeplaner och social dokumentation. Företagets representanter:

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer

Socialförvaltningen. Hemtjänstkatalog. Uppdateras kontinuerligt, denna version är från

Socialförvaltningen. Hemtjänstkatalog. Uppdateras kontinuerligt, denna version är från Socialförvaltningen Hemtjänstkatalog Uppdateras kontinuerligt, denna version är från 2018-12-17 De här utförarna finns just nu Mitt hem Sverige AB Silwer Bemanning Vimmerby kommuns hemtjänst Valet är ditt,

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig. Öka andelen timanställda medarbetare med undersköterskekompetens Utvecklingsplan för verksamhet: Frösunda Vård och Omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-28 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE

PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE FÖR VÅRDGIVARE ÅR 2014 DATUM OCH ANSVARIG FÖR INNEHÅLLET 150218 BIRGITTA WICKBOM HSB OMSORG Postadress: Svärdvägen 27, 18233 Danderyd, Vxl: 0104421600, www.hsbomsorg.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Yrkesintroduktion för baspersonal inom äldreomsorgen

Yrkesintroduktion för baspersonal inom äldreomsorgen Yrkesintroduktion för baspersonal inom äldreomsorgen Guide till webbaserat stöd YRKESINTRODUKTION FÖR BASPERSONAL INOM ÄLDREOMSORGEN 1 Guide till webbaserat stöd Yrkesintroduktion för baspersonal inom

Läs mer