Rapport från IMO TC 61:e sammanträde, juni 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från IMO TC 61:e sammanträde, juni 2011"

Transkript

1 1 (6) Rapport från IMO TC 61:e sammanträde, juni 2011 IMO Technical Co-operation Committee sammanträdde i London mellan 21 och 23 juni Svensk delegation: Willand Ringborg, Sjöfartsverket, delegationsledare Narine Svensson, Sjöfartsverket Viktigare händelser och beslut En korrespondensgrupp etablerades för att diskutera vidare de befintliga kopplingarna mellan MDG och Trade Facilitation; Kommittén godkände att IMO:s Generalsekreterares muntliga förslag avseende finansiering av WMU skickas till IMO Council 106 för diskussion och ev. beslut. Förslaget innebär att delge WMU 5% av 75%-iga överskott from Trading Fund; Sveriges arbete riktat till att IMO ska inkluderas i OECD/DAC listan uppskattades av såväl sekretariatet som medlemsstaterna; USAs överraskande och sena INF om inlaga till C 106, om trade recovery and facilitation, mm. där flera delegationer i korridoren menade att denna fråga bör av C 106 hänvisas till FAL (37) SE meddelade son avsikt att stödja, m. a. a. årets maritima tema, WMU Piratkonferens med USD Korrespondensgrupp för ToR för länkning av IMO ITCP mm och Milliennium Development Goal 1 (ekonomisk växt och fattigdomsbekämpning) beslutades efter SE INF i frågan. Sveriges aktiva deltagande i TC arbetet uppmärksammades.

2 2 (6) Mötets inledning Mötets ordförande Konteramiral Giancarlo Olimbo öppnade mötet och informerade om de nya IMO reglerna enligt vilka informationsinlagor ska inte presenteras vid mötena utan bara noteras. Mitropolous inledningstal innehöll flera punkter, däribland vikten av åtgärder att bekämpa sjöröveri genom bl.a. genomförandet av Djibouti Code of Conduct samt behovet av att lösa finansieringsfrågan för WMU. 1. Adoption of the agenda (61/1 och 61/1/1) Agendan antogs. 2. Work of other bodies and organisations (61/2 och 61/INF.2) Sedvanlig översikt av IMO kommittéarbete, uppföljning av viktigare beslut i Rådet, MEPC, MSC, LEG, STCW och FAL. Avseende beslut fattade vid MSC uppmärksammades kommittés förslag till TC att inom ITCP överväga möjligheten (inkl. finansiering) att översätta sjösäkerhetsrekommendationer till mottagarländernas språk om det senare inte är ett av IMO:s officiella språk samt möjligheten att utan kostnad dela ut detta material i digital form (se 15 dok. TC 61/2). TC noterade vikten av finansiering för att kunna uppfylla denna rekommendation. I samband med genomgång av MEPC-beslut relevanta för TC undrade Nederländerna om möjligheten att inkludera PRF relaterade frågor i ITCP. Kommittén var positiv till detta men hänvisade till det kommande MEPC 62 där ITCP-programmet avses godkännas. IHO gjort, som vanligt, en egen redovisning av egna aktiviteter. I sammanhanget uppmärksammade IMO:s generalsekreterare vikten av samarbete mellan IMO och IHO och uppmanade IMO:s medlemsstater som inte är medlemmar i IHO att söka medlemskap i den senare. Rapporterna accepterades. Avseende 61/INF 2 och Seafarers Rights International Centre hälsades detta välkommet i SE intervention och dess koppling till SE utgångspunkter bl a i det Marina Initiativet. Sverige nämnde i sammanhangetsitt strategiska stöd till ILO och Rapid and Widespread Ratification of the MLC 2006 Convention. SE har införlivat i sitt partnerskapsavtal med ILO ett genomförandestöd till MLC-programmet om 8 mkr och därtill genom SjöV sekunderat en tjänsteman för två år till ILO Labours Standards varunder programmet genomförs.

3 3 (6) 3. Integrated Technical Co-operation Programme (61/3, 61/3/Add 1, 61/3/1, 61/INF.3 INF.8) Här inträffade, som sedvanligt, tacksägelsedagen, med ett stort antal uppskattande inlägg. Vikten av långsiktig finansiering av ITCP samt dess tekniska stöd uppmärksammades. Kommittén informerades om att den totala kostnaden av ITCP aktiviteter var ca USD 15 mil under Tyskland har gjort en muntlig anförande som innehöll ett förslag att förbättra ITCP relaterade rutiner, bl.a genom effektivare kontroll av projektens utfall. Ett antal länder har påpekat att sådana förslag bör inkomma skriftligen. De flesta som yttrade sig, däribland Cypern, USA, Ukraina och Ryssland, ansåg att förslaget är värt att diskuteras vidare. Kommittén erbjöd Tyskland att skicka en inlaga till TC 62. Rapporten accepterades. 4. Financing the Technical Cooperation Programme (61/4, 61/4/1 och 61/4/1/Add 1) Under denna punkt diskuterades sekretariatets förslag avseende finansiering av ITCP under Av programtotalen 24 MUSD, finansieras 68 % eller 16,4 MUSD genom huvudsakligen transfereringar från Trading Fund (75 % av överskottet transfereras via TC Fund). Övrig finansiering är öppen för givarfinansiering eller kostnadsdelning för finansierade delar, som medger att medel lösgörs för volymökning från nivån 16,4 MUSD. Sekretariatets förslag till medelallokering från TC fond accepterades av kommittén. Sekretariatet informerade vidare om att IMO är listad numera på OECD/DAC listan. SE har tackats av såväl sekretariatet och TC:s ordförande som att stort antal medlemsstater för det utförda arbetet i OECD/DAC-frågan. Sydafrika har t.o.m. sagt att detta är the greatest achievement in the history of Technical Cooperation. Nederländerna och Thailand informerade om sina bidrag i storlek av euro till Djibouti Code of conduct att bekämpa sjöröveri, respektive 5000 pund att stödja ITCP och WMU. 5. Linkage between the Integrated Technical Co-operation Programme and the Millennium Development Goals (61/5, 61/INF.9) I samband med de presenterade inlagorna föreslog Sydafrika att en korrespondensgrupp utformas för att diskutera och fortsatt förstärka de befintliga länkarna mellan MDG och Trade facilitation samt att identifiera konkreta åtgärder. Då upprinnelsen i hela denna process är Sverige, och att

4 4 (6) den varit extremt framgångsrik, fick Sverige en förfråga om möjligheten att leda detta arbete. Såväl SA:s som sekretariatets förslag var en överraskning för Sverige och vi bad om att återkomma. Frågan löstes genom att Angola volonterade att koordinera gruppen och ToR framställdes av SA och sekretariatet. Det förefaller rimligt att SE verksamt bidrar i denna korrespondensgrupps arbete. 6. Partnership for progress (61/6) Här redovisades bl.a. IMO:s regionala arbete under 2010 vad gäller att främja implementeringen av ITCP och ett antal nya samarbetsavtal (i MoUformat). IMO:s arbete i denna riktning uppskattades. Kenya, Jamaica, Ghana, Bahamas, Indonesia informerade om sina pågående aktiviteter. De flesta ansåg att IMO:s regionala arbete främjar capacity building och bör därför fortsätta och förstärkas. 7. Voluntary IMO Member State Audit Scheme (61/7) Frågan avsåg, förutom rapportering om integrering VIMSAS-utbildningen i ITCP, att TC/TCD medverkar i den förslagna Joint Working Group för det obligatoriska förfarandet. Frågan faller inom TC ansvar såtillvida att det förutsågs dels att mindre gynnade länder skulle få svårt att få fram auditörer, dels att detta då skulle försena ett successivt genomförande av audits. Ett antal delegationer däribland Italien, Jamaica, Kenya och Singapore planerade utbildningar. 8. Programme on the integration of women in the maritime sector (61/8 och 61/8/1) Detta är en feel-good-punkt i TC, och detta program utvecklas positivt. USA uttalade sig mycket positivt avseende arbete som utförs för att främja kvinnors integration i den maritima sektorn och underströk vikten av MDG 3 och jämställdhetsfrågor. USA undrade vidare om vad som händer regionalt, hur det går med intag av kvinnor till WMU och vilka outreach efforts IMO har gjort för att göra dessa insatser kända. WMU informerade bl.a. om att ytterligare två kvinnliga professorer kommer att anställas inom kort. Kommittén anser att integration av kvinnor i den maritime sektorn är viktig och att IMO ska fortsätta arbeta vidare med frågan och med att förbättra denna integration. Korea informerade om en planerad forskning för att hitta bättre vägar att integrera kvinnor i den maritima sektorn.

5 5 (6) 9. Global maritime training institutions (61/9 och 61/INF.4) Under denna agenda punkt diskuterades dels sekretariatets redovisning av utfallet 2010 för WMU, IMLI (Malta) och IMSSEA (Genua) dels den svenska informationsinlagan 61/INF.4 och WMU-frågorna som diskuterades mest. Sverige i sin anförande hänvisade till att finansieringsfrågan kommer att diskuteras nästa vecka vid Council. Ingen diskussion kring resultat av korrespondensgruppens arbete ägde rum, vilket var bra. Med undantag av Marshallöarna som kritiserade arbetet i korrespondensgruppen och framförde, som väntad, att de inte var överens med de slutsatserna som presenterades i rapporten. Men anförandet var kort och Marshallöarna lovade att komma med mer kommentarer nästa vecka. Diskussionen fördes om situationen i allmänhet och ett antal länder påtalade om vikten av WMU och universitetets bidrag till kapacitetsuppbyggnad framförallt i u-länderna. WMU:s rektor, Björn Kjerfve, fick svara på några frågor. Generalssekreterare uttalade sig mycket positivt till den nya Bord of Governours och det effektiva arbete som genomfördes av WMU under det senaste året, samt tackade särskilt Malmö stad för de nya fina lokalerna som Universitetet fick till sitt förfogande. Det mest diskuterade var Generalsekreterarens muntliga förslag om att 5 % av 75% överskott genererat inom IMO:s Trading Fund ska delges WMU. Med stöd av ett 30-tal länder godkände kommittén att frågan förs vidare för avgörande i Council och i och med detta stöd i TC förefaller föreligga en majoritet i Council för detta beslut. UK och Italien utryckte att de stödjer förslaget i princip, och ser detta som en temporär lösning tills ett mer långsiktig finansieringsförslag presenteras. Även ett antal andra länder, däribland Norge, ser SG-förslag som en temporär lösning. 10. Report on the planned outputs of the Committee for (61/10 och 61/10/1) Båda Kommitténs rapporter, den ena avseende aktiviteter under och den andra om planerade aktiviteter under godkändes. 11. Impact assessment exercise (IAE) (61/11) Kommittén informerades om att vart 4 år redovisas en Impact Assessment för att utvärdera de långsiktiga och uthålliga effekterna, till skillnad mot output (av enskilda aktiviteter) av ITCP. Detta finansieras av TC fonden. Kommittén godkände upplägget och ToR for IAE för period som återfinns i annex till 61/11.

6 6 (6) 12. Revision of the Guidelines on Methods and Organisation of Work of the TC (61/12 och 61/12/Add.1) Diskussionerna kring riktlinjer för TC arbete var inte särskilt långvariga. Riktlinjerna stämmer i stort sätt överens med riktlinjerna för övriga IMO:s kommittéer. I vissa avseenden, dvs. tidsramar för kommenterande dokument, liknar de dock mer riktlinjer för LEG därmed referens till de senare i själva dokumentet. 13. Work programme (61/13) Programmet godkändes utan några invändningar. 14. Any other business Inga dokument fanns under denna agenda punkt. 15. Election of the Chairman and Vice-Chairman for 2012 Nuvarande ordförande R. Adm. Giancarlo Olimbo från Italien har meddelat att han inte kommer att fortsätta som ordförande av TC nästa år och erbjöd länderna att nominera kandidater till denna post. Norge föreslog Ms. Nancy Wakarima Karigithu som ordförande av TC för Sammy Park, Korea valdes som viceordförande. 16 Consideration of the report of the Committee Utkastet till rapport genomgicks 23 juni. Även Actions Requested of the Council är listade under denna punkt varav punkt 3 avser Generalsekreterarens förslag om överförning av en del överskott från IMO:s Trading fond till TC och WMU. Övriga extrasessionella ärenden och aktiviteter Muntliga rapportering av TC 61 skedde till SE ambassad, London. Willand Ringborg Nariné Svensson ***

Rapport från det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65)

Rapport från det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) Sammanfattning SE representerades av Andrea Ahlberg, Transportstyrelsen.

Läs mer

Blixtrapport från TCC 58, 10-12:e juni 2008

Blixtrapport från TCC 58, 10-12:e juni 2008 1 (4) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Marie Alm, 011-19 14 24 Blixtrapport från TCC 58, 10-12:e juni 2008 IMO Technical Cooperation Committee 58 Session ägde rum

Läs mer

Rapport från möte i IMO TC Committee 62 den 6-8 juni 2012, London, England

Rapport från möte i IMO TC Committee 62 den 6-8 juni 2012, London, England RAPPORT 1 (6) Handläggare, Avdelning Samhälle Andreas Odhage, 010 478 4668 Ert datum Er beteckning Rapport från möte i IMO TC Committee 62 den 6-8 juni 2012, London, England Sammanfattning IMO:s tekniska

Läs mer

Rapport från det 68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68)

Rapport från det 68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68) Rapport 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68) Datum Plats Deltagare 18-20 juni 2018 IMO, London

Läs mer

Rapport från det 67:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC67)

Rapport från det 67:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC67) 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 67:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC67) Viktigare händelser och resultat som uppnåddes under mötesveckan:

Läs mer

Rapport från det 66:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 66)

Rapport från det 66:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 66) 1 (11) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 66:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 66) Viktigare händelser och resultat som uppnåddes under

Läs mer

Rapport IMO Council (106) den 27 juni- 1 juli 2011

Rapport IMO Council (106) den 27 juni- 1 juli 2011 1 (6) SF/Stab Anders Hermansson, 010-495 32 03 TSS 2011-1125 Ert datum Er beteckning Rapport IMO Council (106) den 27 juni- 1 juli 2011 Den svenska delegationen till sammanträdet med IMO:s råd (C 106)

Läs mer

Rapport från rådets arbetsgrupp för strategisk planering

Rapport från rådets arbetsgrupp för strategisk planering 1 (5) Staben Handläggare, direkttelefon Pia Berglund, 011-19 12 08 Ert datum Er beteckning Rapport från rådets arbetsgrupp för strategisk planering Rådets arbetsgrupp för strategisk planering genomförde

Läs mer

SVENSK RAPPORT IMO TC-KOMMITTÉ 63

SVENSK RAPPORT IMO TC-KOMMITTÉ 63 RAPPORT 1 (10) Handläggare, Avdelning Samhälle Maria Brunnmyra, tfn 010-478 49 09 Ert datum Er beteckning SVENSK RAPPORT IMO TC-KOMMITTÉ 63 Sammanfattning IMOs tekniska samarbetskommitté, TCC, höll sitt

Läs mer

Rapport från arbetsmötet Intersessional TCC 66/67 med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete.

Rapport från arbetsmötet Intersessional TCC 66/67 med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete. 1 (7) Datum Dnr/Beteckning 2017-05-30 TSS 2017-977 Rapport från arbetsmötet Intersessional TCC 66/67 med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete. Viktigare händelser

Läs mer

Instruktion inför det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65)

Instruktion inför det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) 1 (16) Datum Dnr/Beteckning Instruktion inför det 65:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TC 65) 1. Aktuellt möte IMO/TC 65 sammanträder i London

Läs mer

Inledning Från SE deltar Mikael Hjort (Ju/L3) samt Anna Bizzozero, Adam Löf och Johan Stenborg (Transportstyrelsen).

Inledning Från SE deltar Mikael Hjort (Ju/L3) samt Anna Bizzozero, Adam Löf och Johan Stenborg (Transportstyrelsen). Rapport 2013-04-28 2014-05-02 Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt Rättssakkunnige Mikael Hjort Rapport från det 101:a mötet i Internationella sjöfartsorganisationens (IMO)

Läs mer

Rapport från IMO:s råds Extra Ordinary Session (C/ES.25), november 2009

Rapport från IMO:s råds Extra Ordinary Session (C/ES.25), november 2009 Internationella enheten 1 (6) Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Pia Berglund, 011-19 12 08 Rapport från IMO:s råds Extra Ordinary Session (C/ES.25), 19-20 november 2009 Den svenska delegationen

Läs mer

IMO/TCC 67 sammanträder i London den juli Sverige representeras av Torbjörn Brennerfelt, Transportstyrelsen.

IMO/TCC 67 sammanträder i London den juli Sverige representeras av Torbjörn Brennerfelt, Transportstyrelsen. Instruktion 2017-07-14 Näringsdepartementet Avdelningen för bostäder och transporter, Enheten för marknad och regelverk på transportområdet GB med SB/SAM, Fi/BA, SB/EUK, UD/IU, UD/AF, UD/ASO, M/NM, Bryssel-repr

Läs mer

IMO Technical Co-operation Committee (TC 63)

IMO Technical Co-operation Committee (TC 63) IMO Technical Co-operation Committee (TC 63) 10-12 juli 2013 London Svensk delegation: Anna Staaf, Sjöfartsverket, delegationsledare Maria Brunnmyra, Sjöfartsverket Delegationen uppmärksammas på att ta

Läs mer

IMO Council 104, 7 juni 11 juni 2010

IMO Council 104, 7 juni 11 juni 2010 1(8) Handläggare Pia Berglund Ert datum Dnr/Beteckning Er beteckning IMO Council 104, 7 juni 11 juni 2010 Den svenska delegationen till sammanträdet med IMO:s råd (C 104) i London utgjordes Per Nordström,

Läs mer

Rapport från det 112:e mötet med IMO:s Råd (C 112) den juni 2014 i London

Rapport från det 112:e mötet med IMO:s Råd (C 112) den juni 2014 i London 1 (7) Datum Rapport från det 112:e mötet med IMO:s Råd (C 112) den 16-19 juni 2014 i London Sammanfattning IMO:s råd, Council, höll sitt 112:e möte (C 112) den 16-19 juni 2014 i London under ledning av

Läs mer

68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68)

68:e mötet med den internationella sjöfartsorganisationens kommitté för tekniskt samarbete (IMO/TCC 68) Instruktion 2018-06-13 Näringsdepartementet Avdelningen för bostäder och transporter, Enheten för marknad och regelverk på transportområdet Niklas da Silva +46 72 505 7941 68:e mötet med den internationella

Läs mer

Svensk instruktion inför 64:e mötet med IMO:s Technical Cooperation Committee (TC 64)

Svensk instruktion inför 64:e mötet med IMO:s Technical Cooperation Committee (TC 64) 2014-06-10 Svensk instruktion inför 64:e mötet med IMO:s Technical Cooperation Committee (TC 64) ********** 1 IMO Technical Cooperation Committee (TC 64) 11-13 juni 2014 - London Svensk delegation: Andrea

Läs mer

Instruktion inför IMO Rådets 110:e sammanträde (den juli 2013) Gemensamberedning med Fi/BA, SB/SAM, SB EU, UD/FMR, M/NM och Ju/L3 avslutad.

Instruktion inför IMO Rådets 110:e sammanträde (den juli 2013) Gemensamberedning med Fi/BA, SB/SAM, SB EU, UD/FMR, M/NM och Ju/L3 avslutad. Instruktion 2013-07-12 Näringsdepartementet Transport Instruktion inför IMO Rådets 110:e sammanträde (den 15-19 juli 2013) Gemensamberedning med Fi/BA, SB/SAM, SB EU, UD/FMR, M/NM och Ju/L3 avslutad. Bakgrund

Läs mer

Rapport från det 10:e mötet med rådets arbetsgrupp för strategisk planering

Rapport från det 10:e mötet med rådets arbetsgrupp för strategisk planering Internationella enheten 1 (5) Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Pia Berglund, 011-19 12 08 Rapport från det 10:e mötet med rådets arbetsgrupp för strategisk planering Rådets arbetsgrupp

Läs mer

FÖRMÖTE INFÖR SAMMANTRÄDE MED IMO:S TECHNICAL CO-OPERATION COMMITTEE (TC 58)

FÖRMÖTE INFÖR SAMMANTRÄDE MED IMO:S TECHNICAL CO-OPERATION COMMITTEE (TC 58) 2008-05-30 FÖRMÖTE INFÖR SAMMANTRÄDE MED IMO:S TECHNICAL CO-OPERATION COMMITTEE (TC 58) Närvarande: Marie Alm, Sjöfartsverket Pia Berglund, Sjöfartsinspektionen Annette Eliasson, Sjöfartsinspektionen Willand

Läs mer

Rapport från det 117:e mötet med IMO:s Råd (C 117) den 5-9 december 2016 i London

Rapport från det 117:e mötet med IMO:s Råd (C 117) den 5-9 december 2016 i London 1 (10) Datum Diarienummer Handläggare Marina Angsell Sjö- och luftfartsavdelningen Rapport från det 117:e mötet med IMO:s Råd (C 117) den 5-9 december 2016 i London Sammanfattning IMO:s råd, Council, höll

Läs mer

Rapport från det 120:e mötet med IMO:s råd (C 120) den 2-5 juli 2018 i London

Rapport från det 120:e mötet med IMO:s råd (C 120) den 2-5 juli 2018 i London 1 (12) Datum Diarienummer Rapport från det 120:e mötet med IMO:s råd (C 120) den 2-5 juli 2018 i London Viktigare händelser och resultat som uppnåddes under mötet: Rådet förde en lång diskussion om rådets

Läs mer

Z SJÖFARTSVERKET Damm Vårbete~

Z SJÖFARTSVERKET Damm Vårbete~ o~o~.os ~ss ~oo9 L~99L RAPPORT 1(4) Z SJÖFARTSVERKET Damm Vårbete~ Juridik - Handläggare, direkttelefon Ett datum & beteckning verksjuristen Anna Staaf, 011-19 1252 ti TRANSPORTSTYRELSEN Sjöfarteavdolr,Ingen

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15992/17 ADD 1 FÖLJENOT från: inkom den: 14 december 2017 till: Komm. dok. nr: Ärende: AGRI 716 ENV 1087 PHYTOSAN 31 PESTICIDE 6 Jordi AYET

Läs mer

Rapport från det 105:e mötet i Internationella sjöfartsorganisationens (IMO) juridiska kommitté

Rapport från det 105:e mötet i Internationella sjöfartsorganisationens (IMO) juridiska kommitté Rapport 2018-04-23 2017-04-25 Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt Kanslirådet Mikael Hjort Rapport från det 105:e mötet i Internationella sjöfartsorganisationens (IMO) juridiska

Läs mer

Council 101. Det 101:e mötet med International Maritime Organization s råd hölls under tiden november, 2008 i IMO:s huvudkontor i London.

Council 101. Det 101:e mötet med International Maritime Organization s råd hölls under tiden november, 2008 i IMO:s huvudkontor i London. 1 (6) Staben Handläggare, direkttelefon Pia Berglund, 011-19 12 08 Ert datum Er beteckning Council 101 Det 101:e mötet med International Maritime Organization s råd hölls under tiden 10-14 november, 2008

Läs mer

DOKUMENTSAMMANSTÄLLNING - ECE/TRANS/WP.15/X

DOKUMENTSAMMANSTÄLLNING - ECE/TRANS/WP.15/X samhällsskydd och beredskap 1 (5) DOKUMENTSAMMANSTÄLLNING - Working Party on the Transport of Dangerous Goods 3-5 maj 2011, Genève 1. ADOPTION OF THE AGENDA /209 (Sekretariatet) /209/Add.1 (Sekretariatet)

Läs mer

Rapport från BLG Intersessional möte avseende luftföroreningar (BLG-WGAP 2), 29 oktober - 2 november 2007

Rapport från BLG Intersessional möte avseende luftföroreningar (BLG-WGAP 2), 29 oktober - 2 november 2007 MÖTESANTECKNINGAR 1 (6) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Narine Svensson, 011-19 14 31 Rapport från BLG Intersessional möte avseende luftföroreningar (BLG-WGAP 2),

Läs mer

1 (15) Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Norrköping

1 (15) Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Norrköping 1 (15) Datum Rapport från det 114:e mötet med IMO:s Råd (C 114) den 29 juni-3juli 2015 i London, samt möte med Working Group on the Development of a new Strategic Framework den 24-26 juni. Sammanfattning

Läs mer

Rapport från det 28:e extraordinarie mötet med IMO:s råd, november 2015

Rapport från det 28:e extraordinarie mötet med IMO:s råd, november 2015 1 (7) Datum Rapport från det 28:e extraordinarie mötet med IMO:s råd, 19-20 november 2015 Sammanfattning Rådet rekommenderade till generalförsamlingen: att anta förslagen till generalförsamlingsresolutioner

Läs mer

Rapport från det 30:e mötet med IMO:s generalförsamling

Rapport från det 30:e mötet med IMO:s generalförsamling 1 (17) Datum Diarienummer Handläggare Marina Angsell Sjö- och luftfart Rapport från det 30:e mötet med IMO:s generalförsamling Sammanfattning Generalförsamlingen valde medlemmar till IMO:s råd för den

Läs mer

Dokumentsammanställning

Dokumentsammanställning I [Skriv här] 2017-10-05 2017-09946 Dokumentsammanställning 103 rd session of the Working Party on the Transport of Dangerous Goods, WP.15, Geneva 6-10 November 2017 (ADR) 1. Fastställande av dagordning

Läs mer

AGENDA 2029 Intressentdialog om Swedfunds Integrerade redovisning 2016

AGENDA 2029 Intressentdialog om Swedfunds Integrerade redovisning 2016 AGENDA 2029 Intressentdialog om Swedfunds Integrerade redovisning 2016 Agenda - Välkomna och presentation av Swedfunds tillförordnade VD Gerth Svensson - Förändrad ägaranvisning 2017 - Swedfunds Integrerade

Läs mer

IMO/TCC 69 sammanträder i London den juni Sverige representeras av Andrea Ahlberg, Transportstyrelsen.

IMO/TCC 69 sammanträder i London den juni Sverige representeras av Andrea Ahlberg, Transportstyrelsen. 2019-06-19 I2019/ Infrastrukturdepartementet Transportmarknadsenheten Kansliråd Monika Przedpelska Öström #46 8 4054924 monika.przedpelska-ostrom@regeringskansliet.se Instruktion inför det 69:e mötet med

Läs mer

Tid: oktober Introduktion. Tatjana Olson representerade Sverige. 2. Utvärdering av nya produkter

Tid: oktober Introduktion. Tatjana Olson representerade Sverige. 2. Utvärdering av nya produkter 1 (5) Fartygstekniska enheten Handläggare, direkttelefon 2008-11-05 Dnr: 050212-08-22187 Tatjana Olson, 011-19 10 43 Rapport från sammanträde med ESPH 14 Evaluation of Safety and Pollution Hazards of Chemicals

Läs mer

- Föredragning av kommissionen - Diskussion. Rådets möte (jordbruksministrarna) den 19 mars Ansvarigt statsråd: Sven-Erik Bucht

- Föredragning av kommissionen - Diskussion. Rådets möte (jordbruksministrarna) den 19 mars Ansvarigt statsråd: Sven-Erik Bucht Slutlig korr Kommenterad dagordning rådet 2018-03-12 Näringsdepartementet Sekretariatet för EU och internationella frågor Rådets möte (jordbruksministrarna) den 19 mars 2018 Kommenterad dagordning Ansvarigt

Läs mer

Rapport från det 121:a mötet med IMO:s råd (C 121) den november 2018 i London

Rapport från det 121:a mötet med IMO:s råd (C 121) den november 2018 i London 1 (12) Datum Diarienummer Rapport från det 121:a mötet med IMO:s råd (C 121) den 19-23 november 2018 i London Viktigare händelser och resultat som uppnåddes under mötet: Generalsekreteraren fick i uppdrag

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning

Förslag till RÅDETS BESLUT. om Regionkommitténs sammansättning EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om Regionkommitténs sammansättning SV SV MOTIVERING 1. BAKGRUND TILL FÖRSLAGET I artikel 305

Läs mer

Rapport 2015-04-14 2015-04-16 Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt Rättssakkunnige Mikael Hjort Rapport från det 102:a mötet i Internationella sjöfartsorganisationens (IMO)

Läs mer

26:e mötet med IMO:s församling (A 26), 23 november 4 december 2009, London

26:e mötet med IMO:s församling (A 26), 23 november 4 december 2009, London 2009-11-18 26:e mötet med IMO:s församling (A 26), 23 november 4 december 2009, London Ett förberedande möte inför A 26 anordnades av Transportstyrelsen 2009-11-13. Närvarande: Pia Berglund, Transportstyrelsen

Läs mer

Sammanfattning 1 (14) Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Norrköping.

Sammanfattning 1 (14) Transportstyrelsen Sjö- och luftfartsavdelningen Norrköping. 1 (14) Datum Dnr/Beteckning Rapport från det 116:e mötet med IMO:s Råd (C 116) den 4-8 juli 2016 i London, samt möte med Working Group on the Development of a new Strategic Framework den 29 juni-1 juli

Läs mer

Rapport från det 5:e mötet med IMO:s Sub- Committee on Human Element, Training and Watchkeeping (HTW 5) den juli 2018

Rapport från det 5:e mötet med IMO:s Sub- Committee on Human Element, Training and Watchkeeping (HTW 5) den juli 2018 1 (13) Datum Diarienummer TSS 2018-2173 Handläggare Anna Petersson Rapport från det 5:e mötet med IMO:s Sub- Committee on Human Element, Training and Watchkeeping (HTW 5) den 16-20 juli 2018 Viktigare

Läs mer

Svensk instruktion inför möte med IMO:s råd juni 2012 (Council 108)

Svensk instruktion inför möte med IMO:s råd juni 2012 (Council 108) 2012-06-08 Svensk instruktion inför möte med IMO:s råd 11 14 juni 2012 (Council 108) Bilaga: Raminstruktion från Regeringskansliet Svensk delegation: Marina Angsell, Transportstyrelsen, delegationsledare

Läs mer

10667/16 SON/gw 1 DGG 2B

10667/16 SON/gw 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 27 juni 2016 (OR. en) 10667/16 LÄGESRAPPORT från: till: Rådets generalsekretariat Delegationerna FSTR 35 FC 29 REGIO 42 SOC 434 AGRISTR 36 PECHE 243 CADREFIN 38 Föreg.

Läs mer

Rapport från det 6:e mötet med IMO:s Sub- Committee on Human Element, Training and Watchkeeping (HTW 6) den 29 april-3 maj 2019

Rapport från det 6:e mötet med IMO:s Sub- Committee on Human Element, Training and Watchkeeping (HTW 6) den 29 april-3 maj 2019 1 (17) Datum Diarienummer TSS 2019-1019 Handläggare Helén Johansson Rapport från det 6:e mötet med IMO:s Sub- Committee on Human Element, Training and Watchkeeping (HTW 6) den 29 april-3 maj 2019 Viktigare

Läs mer

Rådets möte (jordbruksministrarna) den 11 maj 2017

Rådets möte (jordbruksministrarna) den 11 maj 2017 Slutlig rev Kommenterad dagordning rådet 2017-05-02 Näringsdepartementet Rådets möte (jordbruksministrarna) den 11 maj 2017 Ansvarigt statsråd: Sven Erik Bucht Kommenterad dagordning 1. Godkännande av

Läs mer

NOVA. Styrelsemöte nr 38. Agenda. Innehåll Mötets öppnande och agenda Uppföljning av beslut från möte nr 37 den 3 Feb, 2005

NOVA. Styrelsemöte nr 38. Agenda. Innehåll Mötets öppnande och agenda Uppföljning av beslut från möte nr 37 den 3 Feb, 2005 NOVA University Network Styrelsen Styrelsemöte nr 38 Den 3 juni, kl. 13.00-15.30 Tromsö, Grand Nordic Hotel Agenda Pkt 38.1 Mötets öppnande och agenda Innehåll 38.2 Uppföljning av beslut från möte nr 37

Läs mer

RAPPORT AD HOC STW/ISWG 1 (5)

RAPPORT AD HOC STW/ISWG 1 (5) RAPPORT AD HOC STW/ISWG 1 (5) Fartygsoperativa enheten Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Göran Tibblin, 011-19 12 55 Rapport från IMO Ad Hoc Intersessional meeting of the STW Working Group

Läs mer

Peter Repinski NATIONELL VERKSTAD OM HÅLLBARA LIVSSTILAR. SEI (Stockholm Environment Institute)

Peter Repinski NATIONELL VERKSTAD OM HÅLLBARA LIVSSTILAR. SEI (Stockholm Environment Institute) NATIONELL VERKSTAD OM HÅLLBARA LIVSSTILAR Peter Repinski SEI (Stockholm Environment Institute) Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2015-11-25 1 Globalt program om hållbara livsstilar

Läs mer

10052/17 bis/tf/sk 1 DGG 2B

10052/17 bis/tf/sk 1 DGG 2B Europeiska unionens råd Bryssel den 8 juni 2017 (OR. en) 10052/17 I/A-PUNKTSNOT från: till: Rådets generalsekretariat Föreg. dok. nr: 8200/17, 8203/17 Ärende: FIN 355 FSTR 45 FC 50 REGIO 68 SOC 465 CADREFIN

Läs mer

Nollbasmätning ÖK % 26. Mitt juridiska kön är: Ange i vilken grad du instämmer i följande påståenden:

Nollbasmätning ÖK % 26. Mitt juridiska kön är: Ange i vilken grad du instämmer i följande påståenden: Nollbasmätning ÖK DAGAR KVAR DAGAR AKTIV SVAR ANTAL SVAR % SLUTFÖRDA 0 58 33 61% 26 Mitt juridiska kön är: 10 8 Kvinna Man 1 Kvinna 17 (51.52 %) 2 Man 16 (48.48 %) Svar 33 Ange i vilken grad du instämmer

Läs mer

Var med och påverka kommande arbete inom Human resource management 2015-03-30

Var med och påverka kommande arbete inom Human resource management 2015-03-30 Var med och påverka kommande arbete inom Human resource management 2015-03-30 SIS på 1 minut Sveriges medlem i CEN och ISO Neutral plattform + processmetodik INNEHÅLLET skapar experter! Ideell förening

Läs mer

Rapport från MEPC Intersessional möte avseende utsläpp av växthusgaser från fartyg (GHG-WG 1), juni 2008

Rapport från MEPC Intersessional möte avseende utsläpp av växthusgaser från fartyg (GHG-WG 1), juni 2008 1 (5) Sjöfart och Samhälle Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Narine Svensson, 011-19 14 31 Rapport från MEPC Intersessional möte avseende utsläpp av växthusgaser från fartyg (GHG-WG 1),

Läs mer

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1,

med beaktande av kommissionens förslag till Europaparlamentet och rådet (KOM(2003) 700) 1, P5_TA(2004)0361 Europeisk kulturhuvudstad för åren 2005 till 2019 ***I Europaparlamentets lagstiftningsresolution om förslaget till Europaparlamentets och rådets beslut om ändring av beslut 1419/1999/EG

Läs mer

UTKAST PROTOKOLL * från rådets 2164:e möte (Arbetsmarknadsfrågor och sociala frågor) i Bryssel den 9 mars 1999

UTKAST PROTOKOLL * från rådets 2164:e möte (Arbetsmarknadsfrågor och sociala frågor) i Bryssel den 9 mars 1999 Conseil UE EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 7 maj 1999 (2.6) (OR. f) 6554/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS 9 SOC 86 UTKAST PROTOKOLL * från rådets 2164:e möte (Arbetsmarknadsfrågor och sociala frågor) i Bryssel

Läs mer

PRELIMINÄR DAGORDNING 1974:e mötet i STÄNDIGA REPRESENTANTERNAS KOMMITTÉ (Coreper II) Datum: Bryssel onsdagen den 24 juli 2002 (kl. 10.

PRELIMINÄR DAGORDNING 1974:e mötet i STÄNDIGA REPRESENTANTERNAS KOMMITTÉ (Coreper II) Datum: Bryssel onsdagen den 24 juli 2002 (kl. 10. EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 22 juli 2002 (23.7) (OR. en) 11183/02 OJ/CRP2 29 PRELIMINÄR DAGORDNING Möte: 1974:e mötet i STÄNDIGA REPRESENTANTERNAS KOMMITTÉ (Coreper II) Datum: Bryssel onsdagen

Läs mer

IMO:s generalsekreterare håller sitt sedvanliga inledningsanförande. LEG:s ordförande, Kofi Mbah, håller ett anförande.

IMO:s generalsekreterare håller sitt sedvanliga inledningsanförande. LEG:s ordförande, Kofi Mbah, håller ett anförande. Rapport 2012-04-16 2012-04-20 Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt Rättssakkunniga Mirja Högström Adam Löf, Transportstyrelsen Rapport från 99:e mötet i Internationella sjöfartsorganisationens

Läs mer

6426/15 ehe/ee/ab 1 DG B 3A

6426/15 ehe/ee/ab 1 DG B 3A Europeiska unionens råd Interinstitutionellt ärende: 2014/0258 (NLE) 2014/0259 (NLE) Bryssel den 26 februari 2015 (OR. en) 6426/15 SOC 91 EMPL 43 MIGR 11 JAI 103 A-PUNKTSNOT från: Rådets generalsekretariat

Läs mer

69/. Slutdokument från toppmötet i Generalförsamlingen: Världskonferensen om urfolk

69/. Slutdokument från toppmötet i Generalförsamlingen: Världskonferensen om urfolk FN:s generalförsamling 15 september 2014 Original: Engelska Översättning till svenska: Sametinget Sverige Sextionionde sessionen Punkt 66 på dagordningen Urfolksrättigheter 69/. Slutdokument från toppmötet

Läs mer

HELCOM-åtgärder för att minska sjöfartens miljöpåverkan och öka säkerheten

HELCOM-åtgärder för att minska sjöfartens miljöpåverkan och öka säkerheten HELCOM-åtgärder för att minska sjöfartens miljöpåverkan och öka säkerheten Gabriella Lindholm Ordförande HELCOM Photo: by the Maritime Office in Gdynia Helsinki Commission - HELCOM Styrande organ för Konventionen

Läs mer

Kommenterad dagordning för ministerrådsmötet för rättsliga och inrikes frågor samt räddningstjänsten (RIF-rådet) i Bryssel den 21 september 2009

Kommenterad dagordning för ministerrådsmötet för rättsliga och inrikes frågor samt räddningstjänsten (RIF-rådet) i Bryssel den 21 september 2009 Kommenterad dagordning Ju2009/163/EU Justitiedepartementet 2009-09-10 EU-nämndens kansli Riksdagen Kopia: Socialförsäkringsutskottets kansli Kommenterad dagordning för ministerrådsmötet för rättsliga och

Läs mer

Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism 2013-11-12 BESLUTSPROMEMORIA Ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism FI Dnr 13-6295 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

Rapport från det 52a mötet med IMOs underkommitté Stability and Load Lines and on Fishing Vessels Safety, SLF 52

Rapport från det 52a mötet med IMOs underkommitté Stability and Load Lines and on Fishing Vessels Safety, SLF 52 Fartygstekniska enheten RAPPORT 1 (9) Handläggare, direkttelefon Ert datum Er beteckning Stefan Eriksson, 011-19 12 91 Rapport från det 52a mötet med IMOs underkommitté Stability and Load Lines and on

Läs mer

5776/17 son/al/ss 1 DG G 3 C

5776/17 son/al/ss 1 DG G 3 C Europeiska unionens råd Bryssel den 10 februari 2017 (OR. en) 5776/17 NOT från: till: Ordförandeskapet IND 18 MI 82 COMPET 58 FISC 27 PI 9 Ständiga representanternas kommitté (Coreper)/rådet Ärende: Förberedelser

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 18 maj 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 18 maj 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 18 maj 2017 (OR. en) 9438/17 ADD 1 MAP 12 FÖLJENOT från: inkom den: 17 maj 2017 till: Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Läs mer

Council (7) Pia Berglund, Er beteckning. Staben Handläggare, direkttelefon

Council (7) Pia Berglund, Er beteckning. Staben Handläggare, direkttelefon 1 (7) Staben Handläggare, direkttelefon Pia Berglund, 011-19 12 08 Datum Vår beteckning 2008-06-20 050202-08-21115 Ert datum Er beteckning Council 100 Det 100:e mötet med International Maritime Organization

Läs mer

Rapport från IMO:s 29:e generalförsamlingsmöte, 23 november 2 december 2015

Rapport från IMO:s 29:e generalförsamlingsmöte, 23 november 2 december 2015 1 (21) Datum Rapport från IMO:s 29:e generalförsamlingsmöte, 23 november 2 december 2015 Sammanfattning De viktigaste händelserna under mötet var: - Sverige blev återvald till IMO:s råd - Infrastrukturminister

Läs mer

Förslag till ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Förslag till ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism 2013-09-09 R E M I S S P R O M E M O R I A FI Dnr 13-6295 Förslag till ändringar i regler om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

9223/19 ADD 1 1 RELEX LIMITE SV

9223/19 ADD 1 1 RELEX LIMITE SV Europeiska unionens råd Bryssel den 22 maj 2019 (OR. en) 9223/19 ADD 1 LIMITE PV CONS 22 RELEX 490 UTKAST TILL PROTOKOLL EUROPEISKA UNIONENS RÅD (utrikes frågor) 13 och 14 maj 2019 9223/19 ADD 1 1 INNEHÅLL

Läs mer

Bodens kommun. Näringslivsstyrelsens ansvarsutövande. Revisorerna Fullmäktiges presidium Partiernas gruppledare Kommunstyrelsen

Bodens kommun. Näringslivsstyrelsens ansvarsutövande. Revisorerna Fullmäktiges presidium Partiernas gruppledare Kommunstyrelsen Bodens kommun Datum Revisorerna 2005-05-31 Referens För kännedom: Fullmäktiges presidium Partiernas gruppledare Kommunstyrelsen Näringslivsstyrelsen Näringslivsstyrelsens ansvarsutövande Revisionen träffade

Läs mer

Internationellt arbete

Internationellt arbete Rapportnummer PTS-ER-2011:3 Datum 2011-01-26 Internationellt arbete Svenskt medlemskap i Internationella teleunionens råd (ITU Council) 2010-2014 Svenskt medlemskap i Internationella teleunionens råd (ITU

Läs mer

Agenda 2030 och Sverige: Världens utmaning världens möjlighet SOU 2019:13

Agenda 2030 och Sverige: Världens utmaning världens möjlighet SOU 2019:13 1(5) Miljödepartementet m.remissvar@regeringskansliet.se Gunilla.Blomquist@regeringskansliet.se Agenda 2030 och Sverige: Världens utmaning världens möjlighet SOU 2019:13 (Er beteckning: M2019/00661/S)

Läs mer

Rapport från det 47:e mötet med IMO:s Marine Environment Protection Committee (MEPC 47)

Rapport från det 47:e mötet med IMO:s Marine Environment Protection Committee (MEPC 47) 1 (9) Sjöfart och Samhälle RAPPORT MEPC 47 Handläggare, telefon dnr 050207-0129220 Charlotte Ottosson, 011-191382 Rapport från det 47:e mötet med IMO:s Marine Environment Protection Committee (MEPC 47)

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET ***II GEMENSAM STÅNDPUNKT

EUROPAPARLAMENTET ***II GEMENSAM STÅNDPUNKT EUROPAPARLAMENTET 1999 Sammanträdeshandling 2004 19/07/1999 C5-0022/1999 ***II GEMENSAM STÅNDPUNKT Ärende: GEMENSAM STÅNDPUNKT (EG) NR /99 ANTAGEN AV RÅDET DEN 28 JUNI 1999 INFÖR ANTAGANDET AV RÅDETS OCH

Läs mer

PUBLIC EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 30 oktober 2013 (OR. en) 14707/13 LIMITE PV/CONS 46 TRANS 524 TELECOM 259 ENER 460

PUBLIC EUROPEISKA UNIONENS RÅD. Bryssel den 30 oktober 2013 (OR. en) 14707/13 LIMITE PV/CONS 46 TRANS 524 TELECOM 259 ENER 460 Conseil UE EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 30 oktober 2013 (OR. en) 14707/13 UTKAST TILL PROTOKOLL 1 Ärende: 3261:a mötet i Europeiska unionens råd LIMITE PUBLIC PV/CONS 46 TRANS 524 TELECOM 259 ENER

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 3 mars 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 3 mars 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 3 mars 2017 (OR. en) 6936/17 ADD 4 JAI 189 ASIM 22 CO EUR-PREP 14 FÖLJENOT från: inkom den: 2 mars 2017 till: Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens

Läs mer

Rapport från diplomatkonferens angående antagandet av ett protokoll till HNS-konventionen, International Maritime Organization april 2010

Rapport från diplomatkonferens angående antagandet av ett protokoll till HNS-konventionen, International Maritime Organization april 2010 Promemoria 2010-05-03 Ju2010/2238/L3 Justitiedepartementet Enheten för immaterialrätt och transporträtt Rapport från diplomatkonferens angående antagandet av ett protokoll till HNS-konventionen, International

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 23.10.2001 KOM(2001) 612 slutlig 2001/0251 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS BESLUT om Europeiska gemenskapens bidrag till den globala fonden

Läs mer

Svensk rapport från det 39:e mötet med IMO:s kommitté för förenkling av formaliteterna i internationell sjöfart 1, FAL 39

Svensk rapport från det 39:e mötet med IMO:s kommitté för förenkling av formaliteterna i internationell sjöfart 1, FAL 39 1 (21) Datum Svensk rapport från det 39:e mötet med IMO:s kommitté för förenkling av formaliteterna i internationell sjöfart 1, FAL 39 Sammanfattning Från svenskt perspektiv var det framför allt två frågor

Läs mer

13981/16 aal/lym/gw 1 DG D 1 A

13981/16 aal/lym/gw 1 DG D 1 A Europeiska unionens råd Bryssel den 7 november 2016 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0347 (NLE) 13981/16 SCH-EVAL 193 FRONT 425 COMIX 724 A-PUNKTSNOT från: till: Rådets generalsekretariat Rådet

Läs mer

Vid mötet den 26 maj 2015 antog rådet rådets slutsatser enligt bilagan till denna not.

Vid mötet den 26 maj 2015 antog rådet rådets slutsatser enligt bilagan till denna not. Europeiska unionens råd Bryssel den 26 maj 2015 (OR. en) 9140/15 DEVGEN 75 ACP 79 RELEX 412 OCDE 11 FIN 376 NOT från: till: Ärende: Rådets generalsekretariat Delegationerna Rådets slutsatser om Europeiska

Läs mer

PUBLIC 15701/17 1 DPG LIMITE SV. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15701/17 LIMITE PV/CONS 77

PUBLIC 15701/17 1 DPG LIMITE SV. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15701/17 LIMITE PV/CONS 77 Conseil UE Europeiska unionens råd Bryssel den 22 december 2017 (OR. en) 15701/17 LIMITE PUBLIC PV/CONS 77 UTKAST TILL PROTOKOLL Ärende: 3588:e mötet i Europeiska unionens råd (allmänna frågor) i Bryssel

Läs mer

UTKAST TILL PROTOKOLL

UTKAST TILL PROTOKOLL Europeiska unionens råd Bryssel den 17 juli 2019 (OR. en) 10699/19 PV CONS 39 ENV 661 CLIMA 197 UTKAST TILL PROTOKOLL EUROPEISKA UNIONENS RÅD (miljö) 26 juni 2019 10699/19 1 INNEHÅLL 1. Godkännande av

Läs mer

Kommenterad dagordning för Rådet för Utrikes frågor (utveckling)

Kommenterad dagordning för Rådet för Utrikes frågor (utveckling) REGERINGSKANSLIET Utrikesdepartementet Kommenterad dagordning Ministerrådet Enheten för Europeiska unionen Kommenterad dagordning för Rådet för Utrikes frågor (utveckling) den 26 oktober 2015 Biståndsministrarnas

Läs mer

Rapport IMO Assembly 26

Rapport IMO Assembly 26 1 (13) Internationella enheten Handläggare, direkttelefon 2009-12-14 : 06.04.03 TSS 2009-4760 Pia Berglund, 011-191208 Rapport IMO Assembly 26 Det 26e mötet med IMOs generalförsamling, Assembly, ägde rum

Läs mer

NOVA. Styrelsemöte nr 35. Styrelsen. Preliminär föredragningslista. Den 4 juni 2004, kl (ändrades till ) Hvanneyri, Island

NOVA. Styrelsemöte nr 35. Styrelsen. Preliminär föredragningslista. Den 4 juni 2004, kl (ändrades till ) Hvanneyri, Island NOVA Styrelsen Styrelsemöte nr 35 Den 4 juni 2004, kl. 14.00-18.00 (ändrades till 18.15-20.00) Hvanneyri, Island Preliminär föredragningslista Pkt Innehåll 1 Mötets öppnande Lars Moe 2 Agenda 3 NOVAs strategi

Läs mer

7495/17 ehe/np 1 DGG 1A

7495/17 ehe/np 1 DGG 1A Europeiska unionens råd Bryssel den 21 mars 2017 (OR. en) 7495/17 LÄGESRAPPORT från: till: Ärende: Rådets generalsekretariat Delegationerna ECOFIN 223 ENV 276 CLIMA 67 FIN 205 Europeiska revisionsrättens

Läs mer

1. Antagande av den preliminära dagordningen. 2. Godkännande av A-punktslistan. 3. Ordförandeskapets arbetsprogram - presentation

1. Antagande av den preliminära dagordningen. 2. Godkännande av A-punktslistan. 3. Ordförandeskapets arbetsprogram - presentation Kommenterad dagordning 2005-01-10 Finansdepartementet Peter Holmgren Ekofin-rådets möte den 18 januari 2005 - enligt den preliminära dagordning som framkom vid Coreper den 7 januari 1. Antagande av den

Läs mer

NOVA KUF. Universitetet. Möte nr. 12 2004-10-07. Agenda

NOVA KUF. Universitetet. Möte nr. 12 2004-10-07. Agenda NOVA Universitetet KUF Möte nr. 12 2004-10-07 Den 7 oktober 2004 hålls KUF telefonmöte, kl. 9.15-11.15 (skandinavisk tid). Agenda Pkt Innehåll 1 Mötets öppnande 2 Godkännande av agenda 3 Föregående mötes

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 28.3.2019 COM(2019) 157 final RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL RÅDET om framstegen med medlemsstaternas anslutning till Internationella sjöfartsorganisationens internationella

Läs mer

Kommenterad dagordning NU 2010-05-17. Näringsdepartementet. Konkurrenskraftsrådet den 25 Maj 2010

Kommenterad dagordning NU 2010-05-17. Näringsdepartementet. Konkurrenskraftsrådet den 25 Maj 2010 Kommenterad dagordning NU 2010-05-17 Näringsdepartementet Konkurrenskraftsrådet den 25 Maj 2010 6. Kommissionens meddelande om En Europeisk strategi för rena och energieffektiva fordon - Presentation av

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2012/13:FPM132. Meddelande och rekommendation om nationella strategier för romsk integrering. Dokumentbeteckning

Regeringskansliet Faktapromemoria 2012/13:FPM132. Meddelande och rekommendation om nationella strategier för romsk integrering. Dokumentbeteckning Regeringskansliet Faktapromemoria 01/13:FPM13 Meddelande och rekommendation om nationella strategier för romsk integrering Arbetsmarknadsdepartementet 01/13:FPM13 013-07-15 Dokumentbeteckning KOM (013)

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 10 maj 2017 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 10 maj 2017 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 10 maj 2017 (OR. en) 8964/17 I/A-PUNKTSNOT från: till: Rådets generalsekretariat ENV 422 FIN 290 FSTR 40 REGIO 56 AGRI 255 Ständiga representanternas kommitté (Coreper)/rådet

Läs mer

1. Godkännande av den preliminära dagordningen. Ordförandeskapet har ännu inte meddelat vad de avser ta upp under denna dagordningspunkt.

1. Godkännande av den preliminära dagordningen. Ordförandeskapet har ännu inte meddelat vad de avser ta upp under denna dagordningspunkt. Annotering 2016-01-08 Finansdepartementet Ekofinrådets möte den 15 januari 2016 i Bryssel Kommenterad dagordning - enligt den preliminära dagordning som framkom den 22 december 2015. 1. Godkännande av

Läs mer

Mariestads kommun. Övergripande granskning Socialnämnden Rapport. KPMG AB 2013-03-15 Antal sidor: 3

Mariestads kommun. Övergripande granskning Socialnämnden Rapport. KPMG AB 2013-03-15 Antal sidor: 3 ABCD Mariestads kommun Övergripande granskning Socialnämnden Rapport KPMG AB 2013-03-15 Antal sidor: 3 2013 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM66. Förordning om ett instrument för nödhjälp inom EU. Dokumentbeteckning. Sammanfattning.

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM66. Förordning om ett instrument för nödhjälp inom EU. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Regeringskansliet Faktapromemoria Förordning om ett instrument för nödhjälp inom EU Justitiedepartementet 2016-04-06 Dokumentbeteckning KOM (2016) 115 Förslag till rådets förordning om tillhandahållande

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2017/18:FPM7. Meddelande om förnyad strategi för EU:s industripolitik. Sammanfattning. Näringsdepartementet

Regeringskansliet Faktapromemoria 2017/18:FPM7. Meddelande om förnyad strategi för EU:s industripolitik. Sammanfattning. Näringsdepartementet Regeringskansliet Faktapromemoria Meddelande om förnyad strategi för EU:s industripolitik Näringsdepartementet 2017-10-17 KOM (2017) 479 Communication from the Commission to the European Parliament, the

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 26 oktober 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekreterare för Europeiska unionens råd

Europeiska unionens råd Bryssel den 26 oktober 2016 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekreterare för Europeiska unionens råd Europeiska unionens råd Bryssel den 26 oktober 2016 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0338 (CNS) 13732/16 ADD 3 FISC 172 IA 100 FÖRSLAG från: inkom den: 26 oktober 2016 till: Komm. dok. nr: Ärende:

Läs mer